Alban no pasaran!
2008. február 25. írta: spanyol'

Alban no pasaran!

 Belgrádban sem egyszerű az élet. Csonkolják a szerb anyaföldet. De nem kell féltenünk a déli kollégákat, megedzette őket a balkáni nap és forró szél. Bár kicsit felhúzták magukat az albánokon, alapvetően rendben vannak a jugók kései utódai.

 Koszovó függetlenségének kikiáltása okozott némi zavart az erőben, legalábbis csütörtök éjszaka elszabadultak az indulatok. A hírekből mindenki értesülhetett az amerikai követség felgyújtásáról, és az újságírók elleni támadásokról. Mi is lent jártunk, és a szabadkai TV-nek álcázva magunkat több szerencsével jártunk. Bár az interjúkból egyelőre nem sokat értettünk, de sörözni hívtak minket a belgrádi éjszakába és még muszakát is kaptunk. Belgrád, 2008. február 21. Kicsit másképp.

 A Reakció TV ismét testközelből tudósít:


A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr97353294

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.04.08. 17:39:07

Absolut amerikai Trianon Mindenkinek megvan a maga érzékenysége. Koszovó példájából tudjuk: nem csak Magyarország szenved a Trianon-traumától. Viharvert köztes-európai világunkból kitekintve azonban érdekes, nem sokak által ismert konfliktusokra bukk…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irrelevant 2008.02.25. 10:01:11

Szuperjó a videó, még több ilyet! :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.25. 11:02:39

Ha valaki tud szerbűl, jó lenne, ha lefordítaná, mit mondtak.

medve1 2008.02.25. 11:13:02

Hát ez kurva jó videó volt!

Nos, a szerbek emlékeztetnek a mi radikálisainkra: tüntetnek, míg Koszovó albán lett:-)

A legjobb, hpgy a MOL benzinkútra kiírták: Koszovó szerb. Így talán kevésbé törik be az ablakokat:-)

medve1 2008.02.25. 11:13:50

Lelkylola! Annyit, hogy Koszovó szerb, mert mindig az volt.

jbb 2008.02.25. 11:41:14

Fura lehet szerb radiként ilyen ellentmondásokkal élni. Kosovo mint ősi szerb föld szemben Vajdasággal mint ősi magyar. Most hogy is van ez?

Francois Pignon 2008.02.25. 13:59:52

"Az ami földünk, miénk, a mi testvéreinké" Külön gratuláció a mézgás aláfestő zenéért. (Kacag a máj) Kár hogy nem éltünk még akkor, jókat röhöghettünk volna a Magyarországtól magyar kisebbségű területek elcsatolásakor is.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.25. 16:23:31

Francois, igazad van, de a komoly tiltakozás, a gyertyás jelenet alatt nem volt vicces zene. Megértő volt. A McDonalds-ok felgyújtása pedig elég nevetséges visszavágás, olyan durvább gyerekcsíny szerű, vagy nem?

Francois Pignon 2008.02.25. 16:56:12

Milosevics a föld alatt, a szerencsétlen belgrádi fiataloknak meg csak tehetetlenül fáj.
Ugye röhöghetek majd rajtad, ha legközelebb elkeseredettségedben tüntetni mész? (Majd jól dramaturgizálom.) Csak úgy gyerekcsíny szerűen.
reakcio.blog.hu/2007/09/18/stadtrundfahrt_budapest

(Empátia, bakker)

Francois Pignon 2008.02.25. 17:44:43

Mekdöncinek nekimenni meg amúgy pont annyira nevetséges, mit a Ferencziek terén állványokból barikádot építeni. De a tehetetlen dühből ennyire jut, én legalábbis megértem és elfogadom mindkettőt.
Az amerikaiaknak legalább volt annyi eszük, hogy kiürítették a követségüket, és hagyták felgyújtani. Talán konfliktuskerülésből, de talán azét, mert volt bennük annyi tisztesség, hogy érezzék, ennyi jár.
A milosevicsi népirtás mindenképpen legitimizálja a koszovói albánok függetlenségét, de a gyászolónak sem mondjuk, hogy az elhunyt nem is volt annyira jó ember. És nem poénkodunk a gyász esetleg abszurdnak tűnő megnyilvánulásain sem.

dowNLoad 2008.02.25. 19:47:26

A HÜLYE TERRORISTÁK, meg az ALKALOIDA is csupa retardált, olyanok mint a bedrogozott greenpeace-es köcsöghippik, HA IGAZÁN akarnának valamit (és nem egy fedő-kamu szervezet lenne az egész) akkor a legközelebbi BILDERBERG konferenciát döntenék romba, a benne ülésezőkkel együtt, (és nem a McDonalds vagy hasonlókat) vagy valamelyik NAGY BANK központját, lehetőleg a kettőzött adatparkkal együtt! A következő B konferencia helyszínéről Richard Holbrooke tud bővebbet:
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.25. 20:03:54

Francois, szerintem volt bennem önkritika a saját tüntetésünkkel szemben is. Szerintem akkor is lehet nevetni, ha egyébként komoly dologról van szó. A Statrundfahrt Budapest is egy katasztrófa turistáról szólt.
Rengetegszer elmentem már tüntetni és nem hiszem, hogy megváltom vele a világot, csak azt hiszem, hogy ott kell lennem. Nem dobálok köveket és sörösüvegeket se. Persze lány vagyok, de valószínűleg, ha fiú lennék, akkor se dobálnék.
Megértem a dobálók dühét, de kicsit viccesnek is tartom, hogy egy felgyújtott kuka - hőstett.
Mi egy másik arcát láttuk Belgrádnak. Elkeseredett embereket, kedves-barátságos embereket, kiabáló-ittas kukagyújtogatókat. Az egyik típus alatt szomorú zene van, a másik alatt vicces.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.25. 20:09:14

Ja és megértem a szerbek fájdalmát és az albánok örömét. A kettőt egyszerre.
Egy dolog nem vicces -, az ártatlan emberek bántalmazása. De ezen nem is nevetett senki.

tewton 2008.02.25. 22:29:36

Azért többé-kevésbé el lehetne képzelni ugyanezt a műsort magyar keretekben is. Pölö ha K-Szlovénia (vagy pl. Etelköz, Levédia, a Jeruzsálemi Királyság, halics, Gács, Lodoméria) megint hozzánk tartozna egy ideig, aztán leválna, mert pl. piszkosul nem beszél a többség magyarul, meg nem is magyar, meg még a vallása is más, de minket odakötnének 19. szdi mítoszaink. Üvöltene a Zistván Akirály, a Kurucinfó mérsékelt és mértékadó fórum lenne, durcásan néznénk ki a fejünkből, a Noname Detáltos Egyház pedig buzdítana minket. Szkíta életfát állítanak a Nyugatinál és a nagyobb vidéki városokban. Rögvest lenne pénz Ópusztaszerre, fiatal képzőművészeink kapnának nagy állami megbízásokat történeti pannókra.
süti beállítások módosítása