Ki, hova, miért? - Kormányátalakítás
2008. február 12. írta: TuRuL_2k2

Ki, hova, miért? - Kormányátalakítás

 Kremlinológus legyen a talpán, aki érti a bennfentes Népszabadság kormány-átalakításról szóló cikkének miértjeit.

„Információink szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.”
- Draskovics az utóbbi évtizedben volt már közigazgatási államtitkár a PM-ben, miniszterelnöki kabinetfőnök, pénzügyminiszter, MVM-elnök, majd (versenyszférabeli elintézős villámkiruccanás után) az Államreform Bizottság alelnöke, kormányzati koordinációért felelős tárcanélküli miniszter, most meg irány az IRM. Lamperth Mónika is megirigyelhetné szerteágazó tehetségét. De miért pont igazságügy és rendészet?

„Megalakítják a kormánykabinet titkárságát is. Megfigyelők rámutatnak, hogy Gál J. Zoltán és Draskovics távozása a MeH-től az MSZP-frakció "győzelme". - Mit csinál egy kormánykabinet titkársága? Miben különbözik a Miniszterelnöki Hivatalban működő, a minisztériumok munkáját összehangoló szervezeti egységektől? S miért az MSZP-frakció győzelme, hogy Draskovics a MeH-es munkája helyett az IRM-et fogja vezetni?

„Lapunk úgy tudja, Gyurcsány a közigazgatás irányításában való szerepét meg kívánja erősíteni. Így magához vonja a politikai döntéseket (...)” - Talán csak súlyos elfogultságunk és velünk született rosszindulatunk miatt látjuk úgy: a kormánycsapatban Gyurcsány már eddig is bejátszott minden posztot, a külügytől az egészségügyig. Milyen politikai döntéseket vonhat még magához? És miért?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr80335809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freetibet (törölt) 2008.02.12. 08:54:19

Tud ez a Drazsé valamit. De azért nálam még mindig a Lamperth Mónika a csúcs!
matula.hu/index.php?section=article&rel=22&id=252

medve1 2008.02.12. 09:24:00

Ilyen rossz arcot odatenni! Tudnak ezek a szocik segíteni, különösen két választás között a Fidesznek.

kzgy 2008.02.12. 12:13:10

Ez a Drazsé jogász. Tehát mindenhez ért, pont az IRM-be ne lenne jó?!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.12. 12:17:53

"Drazsénak elévülhetetlen érdemei vannak" Olajszőkítés, Arnold Mihály, Index:
index.hu/video/2007/12/03/arnold_mihaly_az_olajszokitesrol/

regnak 2008.02.12. 12:19:22

Csak azt tudom mondani, amit a királyfi Hófehérke koporsójánál
Törpék vagytok :)
(Ezért nem érthetitek rövidlátó vezérünk újabb reformlépésének értelmét, meg talán ő sem látja)

bishop_a_szintetikus 2008.02.12. 16:17:41

merem feltételezni, hogy azért írják "a frakció győzelmének", mert ezzel - mint ahogy arra az index vonatkozó cikke is rámutatott (index.hu/politika/belfold/drazs3404/) - Kiss Péternek kevesebben másznak a nyakára a MeH-ben. Őt meg ugye nagyon szereti "a nép", főleg, mióta rájöttek, hogy a főnök mennyire szarik a fejükre.

grupi 2008.02.12. 21:06:32

Milyen politikai döntéseket vonhat még magához?

Szerintem a WC-s néniét, mert minden szarba beleüti az orrát.
Meg kavarni is szereti.
Aztán meg ő maga is csak egy "szar-jankó".

Különben az egy kézben történő hatalomösszpontosítás, és a rendőrség kézi vezérlése, a tüntetők szétlövetése általi félszeművé tétele a diktatúra kialakításának és kialakulásának a legbiztosabb jele.
Erre a rögtönítélő bírósági elítélések is ez irányú bizonyítékként szolgálnak.
Ahogy a népakarat figyelmen kívül hagyása és a társadalommal való szembemenetel is ezt igazolja.

CrL 2008.02.12. 22:02:34

persze mert csakigy lehet átverni az akaratodat, diktatórikusan. a gond: gyurcsány hatalmi játékban jeles, kormányzás terén kettes. a kommunikáció katasztrófa: takács hirekből tudta meg hogy lapát, ahogy sárközy is azt h tanácsadó. megy az újabb túlélés projekt. az ezredik.

a hiánycsökkentést viszont egész jól csinálják. az államreform viszont beragadt, eü reform tiszta emberi kisérlet, oktatásban pedig nem old meg mindent a tandij. reformokat pénz nélkül nem lehet jól véghezvinni, ennek meg is lesz az ára, persze akkor már ők hol lesznek...
süti beállítások módosítása