Gyorshír: az MSZP rájött a Demokrácia Lényegére
2008. január 18. írta: politicus

Gyorshír: az MSZP rájött a Demokrácia Lényegére

Gyors és rövid hír:
Minden demokrácia alapja a tájékozott választás. Forrás: mszp.hu
Nem találok rá szavakat...

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr79302219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.01.18. 22:13:10

felnőtt a 3. magyar köztársaság?

tölgy 2008.01.18. 22:25:53

"Milyen medve?" - kérdezte Brezsnyev

2008.01.18. 23:18:20

És ilyen "tájékozott választás" volt 2006 is, ahol a bácsik a mandátumukat kapták?
Mer akkor ok.

gored 2008.01.18. 23:18:52

Ezen már nincs mit csodálkozni.

táltos 2008.01.19. 08:11:08

Szegény Nagy Imre is azt mondta a rádióbeszédében, hogy a kormány a helyén van.
Az mszp nyilatkozat meg, hogy a kormány a helyén marad.

sanya18 2008.01.19. 12:40:19

ez nagyon jó :) grat a megtalálónak :)

dowNLoad 2008.01.19. 13:18:00

KI SZIVÁROGTATTA KI??? EBBŐL NBH ÜGY LESZ!!!!!

jbb 2008.01.19. 16:39:43

Ezek szerint pontosan 22 hónap egy átlag magyar pongyolás mszp választó emlékezete...
Vagy a Juhászé. Másképp ezt nem lehetne elővezetni arcpír nélkül.

zoli27 2008.01.19. 21:17:02

Az ember már csak egy pillanatra kapja fel a fejét az ilyen beszólásokra.
Ha öszöd után még van pofájuk kormányon maradni, akkor nem meglepetés, hogy ilyen mondatokat is megengednek maguknak.

A magyar demokrácia jelenleg egy élő halott állapotában van. És csak reménykedni tudok, hogy egy kormányváltás jelentős változást fog hozni ezen a területen...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.19. 21:29:10

Telitalálat. Politicus, megállapítom, hogy alighanem szellemi mazochista vagy, hogy ilyeneket bírsz olvasgatni...

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.01.20. 11:48:48

Molnargoreny

Dehogyis, ez a mondat az MSZP legújabb kampányából való. Nem véletlenül mondják, hogy a népszavazás lehetőség a kibeszéletlen, elfelejtett vita lefolytatására.

Íme, az MSZP megadta a kezdő lökést hozzá! ::))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.21. 10:43:53

na, azért máshonnan is eregetnek irdatlan(ul megfogalmazott) f***ságokat: itt (mti.hu/cikk/248708/) Navracsics aszondja, 'méltatlanul nagy fizetésaekkel sértette meg a kormány a közalkalmozottakat'...
Talán érteni vélem (bár inkább nem), mit akart mondani, de semmiképpen nem így fogalmaztam volna...

Marianna · http://egerentyu 2008.01.21. 16:06:31

Ha Kartal Zsuzsa cikkeit olvasom a Nepszabadsagban - volt par es lesz is ilyen meg -akkor az az erzesem, hogy hiabavalo minden.
Vannak akik meggyozodesbol, minden erv dacara hisznek. Nem a 13. havi nyugdijert, nem a segelyert, nem a futestamogatasert hanem mert csak. Es boldogan fizetnek vizitdijat, keresnek maganbiztositot es varjak, varjak a 4-s metrot..

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.21. 16:15:50

"és varjak, varjak a 4-s metrot.." :)
Erről eszembe jutott kifordítani a brit metró feliratát (ami ugyebár arról szól, hogy hogy ne ess a metró elé) : Mind the Gap! -->
hazaiul: Gap the Mind - vagyis ékként verd az agyakba a matró jelszavát, kétféle ember legyen: aki erre teszi fel az életét és aki másként gondolja... (elnézést az angol nyelvtől)

grupi 2008.01.26. 20:08:17

"MSZP
A józan ész nevében."

Hát ez sem semmi. Vörösök meg a józan ész!

"...jobboldal saját támogatóit
is megtéveszti..." - mondja az a párt, akinek a gyurcsányija szemrebbenés nélkül hazudta a televizíós vitában, hogy nem mondja már elnök úr, hogy itt valaki fizetős egészségügyet akar!
Milyen szerencse, hogy a jobboldal a sanda megtévesző. A tükör meg hazudik.
És akkor ezek után még ez meri írni: "Minden demokrácia alapja a tájékozott választás."
Hát ők aztán jól betájékoztatták a jobb és baloldalt egyaránt. "Mit képzel?"
"Nagyon is." Emlékszünk? "Tisztességgel." Hazudja a KIS(z) (párt)diktátor, a fittelinás villalakó.

Aztán ez: "...követtünk el hibákat; mégis hisszük..." - igen. Valóban rengeteg hibát, hazugságot, népnyuzást, csalást, lenyulást követtetek el elvtársak. Már a szocializmus hajnalán is hibák sorát követtétek el. Légyen ő ellenzéki, vagy pártbeli, Nagy Imre, vagy Rajk László. Ha velük így hibáztatók, akkor a nem kutya beliekkel miként? Erről szól a történelem.
Aztán a szocializmussal, a fejlődő országok támogatásával, a guruló dollárokkal, a kádári adósságállománnnyal, mit össze nem hibáztatok.
Már 1968-ban is tudtuk, amikor az Új gazdasági mechanizmust bevezettétek azzal a Nyers Rezső eélvtrással, aki ma is ott ül a soraitokban. Hogy a belétek betegedett pufajkásotokról, a piás Gyulusról ne szóljak. Vagy arról a D 209-ről, aki egykori pénzügyminiszterként már jól adott az országnak, vagy hogy helyettesként már mi kárt okozott. Vagy akkor, amikor már nem bírtátok a sok hibát és a népre az év eleji áremelések sorát zúdítottátok, hogy aztán már évközben is értéktelenítsétek a megélhetését a népnek.
Később persze akkor volt hibázott a pártvezetésből álló bagázs, amikor a "minden a dolgozó néppé" szlogenből kivettétek a dolgozót, meg a népi előtagot. Így maradt meg nektek jó elvtársaknak, miközben még tagadtátok a kapitalizmus, és hitettétek, hogy az a tönk szélén van. közben hibáitok során mi jutottunk koldusbotra, a szocializmusotok csődölt be. Ekkor fordítottatok a köpönyegen. talán ez is egy kis hiba volt. Ahogy az is hibátok, hogy a magyar ipart tönkrevágtátok kedves jó elvtársak. Európa egyik legnagyobb autóbusz gyárát az Ikaruszt, a Ganzot, a Tunsgramot, és még hosszan sorolhatnám.
Csak azért, mert egyeseknek nem volt jó a hazai Ganz metró, ahogy a villamos sem, meg a busz sem.
Ahogy hiba volt Csepel és Rába kukás, billencs és egyéb felépítményű autók helyett osztrák Steyr, német Mercédes, cseh Skoda, Liaz,angol Bedford és még sorolhatnám milyen szedett-vedett gépparkot összekovácsolnotok a köztisztánál, a hazai ipar védelme ellenében. Igen ekkor szintén hibáztatok.Valóban hibák sorát követtétek el. Ha csak az '56-os árulás utáni időket számítom, akkor a '89-es összeomlásig is a ti hibátokból kerültünk. Aztán módszerváltoztatásotokkal volt 4 év MDF-Gorenje, majd horn-nyuszi, és 4 év Orbán-Torgyán kormány. Az így eltelt 18-19 évből 2x négyet sózhattok a jobboldalra. Abból az Antall-kormány alatt majdnem mindenki vitte a nagymamát a sógorokhoz vásárolni. Tehát azért az nem volt rossz. Sokan akkor jutottak el életük vége felé a rothatdó kapitalisták Bécs környéki végváraiba. ekkor szembesülhettek azzal a tájjal, kiépitettséggel, kultúrával, amit eddig csak az elvtársak láthattak és gyalázkodva írtak le számotokra. Talán hiba volt akkor is hazudni. Aztán Antall sajnos beteg lett, halála felborította az erőviszonyokat. Boross Péter sajnos már kakukk-tojásnak bizonyult. le is állt minden, megakadt a folyamat. Még szerencse, hogy ott voltak a kipróbált, ugrásra kész elvtársak, meg a szédíthető tömeg. S lám jöttetek. Hiba volt. Lett is akkora infláció, hogy azt sem tudtuk, hogy 28- vagy 33% körül állt meg, amikor már a tarthatalanság folytán bebuktátok a választáat. Azért még Horn elvtárs elhibázta az energiaszektor, fix kamatra oda adta tökéseknek, hogy több hibát ne rójak rá. Aztán jött a sátán, maga Orbán Viktor személyében. Na ez is a ti hibátok volt. Pedig akkor elindult valami. Megmozdult a gazdaság, a Visegrádi négyek vezető állama lettünk, egyre jobban álltak a dolgaink. csökkent a munkanélküliség, nőt a GDP, erősödött a forint, csökkent az infláció. Erre ti elvtársak kiáltatok a hazug sakál-kórussal, hogy az milyen rossz dolog, ha erős a forint. Azon vitáztatok, hogy a Fidesznél 10 % az infláció, vagy az alatt van, mert ha nem, az milyen nagy baj, de hogy nálatok pár éve még 30 % körül mozogott, az nem tűnt hibának. Aztán azt is elhibáztátok, hogy azt hazudtátok be a tömegnek, hogy majd jobban élnek, mint 4 éve. Meg ahogy Lendvai mondta, a Fidesz ahhoz képest, hogy milyen jól áll az ország, nem ad eleget a népnek, meg hogy nem csökkenti eléggé az adókat. Hát ezt is elhibáztátok egy kicsit, ha nem direkt tévesztették meg a népet, ahogy fletó a tévében, csak úgy öszödiesen. Aztán elhitettétek, hogy hibamentesek vagytok. Ekkor meg a szavazók hibázták el, mert rátok voksoltak. Azóta mindenki hibás, mert szarul állunk.
Most, ha nem közlitek, hogy "követtünk el hibákat", akkor ezt nem hiszem el "a józan ész nevében". És akkor azt mondjátok, hogy a "jobboldal saját támogatóit
is megtéveszti". Hát nem semmi kommunikáció.
Most már megértem, hogy ehhez "a napokban intenzív tájékoztatásba kezdünk" valójában mit jelenthet.
Éljen a szocialista demokrácia. (Abszurd? - Lendvait hallgatva nem?) Joszof V Sztalin, Polpot, Fidel C mint demokrata szocialisták, csak idő kérdése, vagy hibák sokasága?

Virágozzék a szocialista kapitalista/kapitalizmus. (Abszurd? - Fletóvicsot látva, hallva mégsem?) Vagy nem ez van, nem ezt éljük, nem ezt hiszik?
Végül is ez nem, vagy csak kis hiba?
Abszurdum.
süti beállítások módosítása