Az MDF megállítaná a fúrópajzsokat
2007. november 25. írta: TuRuL_2k2

Az MDF megállítaná a fúrópajzsokat

A fővárosi MDF - nagyon helyesen - csatlakozott áprilisban indított Állítsátok meg a fúrópajzsokat! mozgalmunkhoz (amit azóta is rendszeresen kedves olvasóink figyelmébe ajánlunk). A Kálvin téren arra hívták fel a figyelmet, hogy a jelenleg csaknem 200 milliárd forintos finanszírozási hiány fedezetét az állammal kötött metróépítési szerződés szerint a fővárosi önkormányzatnak kell biztosítania, ezért a pénzügyi feltételek tisztázatlansága miatt a 4-es metró építésének azonnali leállítását kezdeményezik a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr83241136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrnagy Őrnagy 2007.11.25. 13:11:29

Beelőzik Tarlóst?

Nem lehet már leállni,túl sokat fúrt már Boros meg Bocskor.

Vagy menjen a Kálvin térig csak, és inkább tovább ki Budaőrsig

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.11.25. 18:56:00

akarom! állítsák meg!

(kíváncsi vagyok, hogy az egybenyakú Steiner Pál erre mit lép? lelpopulistázza az mdf-et?)

én min. 30%os lelépőpénzt saccolok, ha a főváros eláll a projekttől.
de lehet, hogy 50%.

viszont minden szerződés-aláírónak a főváros/állami oldalról foglalnék egy magánzárkát a csillagban. jó hosszú időre.
argh.

viccen kívül: szerintem az internetes szubkultúrán kívüliek valószínűleg nem tudják, mekkora gáz a 4.metro. vagy nem érdekli őket.
éppen ezért simán felkoncolnák az mdfet, mert még a metrót is el akarja tőlük venni.
jó lenne a témát érthető formában felvezetni az egyik mainstream médiában. a többi úgy is átvenné, és már el is indult a lavina.

egyébként a vekések és egy-két elszánt reakció vagy index olvasón kívül nincs partner. jó lehet gumibelsőben élni, nem?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.25. 21:36:51

index.hu/politika/belfold/budapest/bohmaa070928/
Böhm András:
"Riporter: Az önkormányzati választás után létrejött fővárosi közgyűlésben többször is a koalíció álláspontjával ellentétesen szavazott, kulcskérdésekben is. Legutóbb az Elmű-részvények eladására mondott nemet. Elavult az a liberális tézis, hogy az állam, az önkormányzat rossz gazda?

BA: Első körben az Elmű magánosítására mondott igent a közgyűlés, de benne van a levegőben a Főgáz-részvények eladása is. Ezek stratégiai cégek, központi szerepet játszanak Budapest életében, tehát esetleges értékesítésük is stratégiai kérdés. A városvezetésnek transzparens módon meg kell mutatnia, miért érdemes most eladni ezeket a tulajdonrészeket. Részletes hatástanulmányokat várnék, szakmai vitát és meggyőző érveket.

Riporter: Most úgy tűnik, hogy egy pillanatnyi pénzzavar enyhítését remélik ezektől a lépésektől, ami stratégiai célnak semmiképpen sem nevezhető. A gázművekből például évente osztalékot kapunk, ez fedezi a város működési költségeinek egy részét. De ha eladjuk, kiesik ez a forrás is. Ha minden igaz, ezeket a pénzeket egyszerűen a 4-es metró finanszírozására költik majd.

Pedig Demszky Gábor és Hagyó Miklós hetente háromszor, egymásra licitálva arról beszélnek, hogy van és lesz is pénz a 4-es metróra, és különben is, a metrót mindenki szereti.

BA: A négyes metró lassan két évtizede összefonódott Demszky nevével. Meggyőződésem, hogy a kilencvenes évek elején indokolt és fontos volt belevágni ebbe a projektbe. Csakhogy egy ilyen beruházás indokoltsága felett eljárhat az idő, hiszen két évtized alatt fejlődött-alakult a város, változtak a nemzetközi trendek, a kivitelezés költségeiről nem is beszélve.

Az biztos, hogy politikai sikert is szeretnének ebből kovácsolni, erről szól ez a kapkodás. Én azonban attól tartok, ebből nem politikai siker, hanem politikai csőd lehet. Elgondolkodtatóak a metrófinanszírozás körüli bizonytalanságok. Még ma sem látszanak a végleges számok, nincs EU-döntés, és ez maga alá temetheti a teljes fővárosi gazdálkodást. "

dowNLoad 2007.11.25. 22:10:58

Kár, hogy nem a józan ész nevében akarják megállítani az MDF-nél, de ha már ők is látják, hogy ez egy elqúrt projekt, de demszkáj inkább Dugovics Tituszként magával ránt bárkit, hogy végigcsinálja. Esetleg változtatnának a nyomvonalon, vagy az sértené demszkáj hiúságát?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.11.26. 16:26:19

a fidesz már e g y értelműen csak a metróalagutat fúrná, s nem a projektet?
hvg.hu/itthon/20071126_metro4_fidesz_mdf_tarlos.aspx

dowNLoad 2007.11.26. 17:29:14

Az elqúrás után jön az elfúrás?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.11.29. 20:59:20

most mégse állítaná meg. mediahekk a normális magyarországért jelszó embereitől.
süti beállítások módosítása