Szabad Nép-félperc I.
2007. november 18. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Szabad Nép-félperc I.

Mivel a Népszabadság újabb aljassága kiverte nálam a biztosítékot, ezért mától sorozatot indítok a blogon Szabad Nép-félperc címmel. Esetről esetre megjelöljük és elraktározzuk az utókornak, hogy ez a sötét múltú, szerencsére évről évre hanyatló napilap hogyan manipulál, csúsztat és él aljas eszközökkel, hogy résztulajdonosa érdekeinek megfeleljen.

A reakciós elemek új frontot nyitnak a Szabad Nép elleni aknamunkában, ha így jobban tetszik.

A Népszabadság ma az általunk többször is bemutatott és idézett VEKE egyesület szóvivője, Vitézy Dávid rokonsági kapcsolatain csámcsogott. Érdemes megfigyelni, hogy Kun. J. Erzsébet hogyan rúg egyszerre Orbán Viktorba, a Vitézy-családba, Hankiss Ágnesbe, a civilekbe, a BKV sztrájkra készülő dolgozóiba és nagyjából mindenkibe, aki tettel is tiltakozni akar a Hatalom pocsék tevékenysége ellen.

Olcsó manipulációval arra utalgat, hogy a szrájkok mögött maga Orbán Viktor áll. Ezzel rárímel a seggfej Nyakó napi böffentésére, miszerint "világossá vált, hogy a Fidesz akarja megbénítani szerdán az országot szerdán". Az idézet a sajtóhibával együtt szintén a Szabad Népből való.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr40233308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

plastik 2007.11.18. 19:29:38

tyíí, ufiból ilyen proli-blog lett?rég jártam erre.
Nyakó seggfejsége tökéletes válasz a népszabadság cikkre...
bár 'tény', hogy nektek nincsen résztulajdonosotok.

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.18. 19:46:41

Plastik!
Elkél egy ilyen topik a Magyar Nemzetről is. De ez a Népszabóé. És ezek tényleg hülyének nézik az olvasóikat. Idézet a pénteki címlapjukról:

"Gyurcsány Ferenc reggel az erdélyi magyar vezetőkkel folytatott megbeszélést követően elmondta: a november 25-én Romániában esedékes európai parlamenti választásokon első alkalommal fenyeget a romániai magyar politikai egység megszűnésének a veszélye. - Az egység megbontása a képviselet ellehetetlenüléséhez vezet. Károsnak tekintjük, és kifejezetten rossz szemmel nézzük azt a folyamatot, amelyben az a legfontosabb, hogy hogyan lehet megosztani ezt a közösséget. Nem jó az, ha ilyen törekvések uralják el a magyar közösségen belüli politikát - mondta a magyar miniszterelnök.

E kijelentést Markó Béla is _nyomatékosította._ - Azt kérjük a magyarországi pártoktól - az MSZP-től, az SZDSZ-től, a Fidesztől és az MDF-től, mindenkitől -, hogy ne próbáljanak beleszólni és beavatkozni a mi választási kampányukba, hanem azt fogadják el, amit az erdélyi magyarság eldönt, és ezt az álláspontot támogassák - fogalmazott az RMDSZ elnöke."

Bérczy 2007.11.18. 19:53:48

A Népszabadságnak miért hír, hogy kicsoda Vitézy anyukája és miért NEM hír, hogy a Népszabadság Online felelős szerkesztője, Léderer Pál fiacskája döntötte le a Regnum Marianum-keresztet a Városligetben?

volkov 2007.11.18. 19:58:17

lederer, lederer...honnan ismeros ez a nev?

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.18. 20:01:31

Hát igen... Ezért nem kell anyázni. Az a pofa amúgy is kifejezetten szélsőséges, kormányseggnyaló publikat szokott nyomni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.18. 20:01:43

Bérczy, az az ügy kábé az ezredfordulón volt :)

volkov 2007.11.18. 20:06:54

megvan! az ujgen elnokenek nincs veletlen koze a nol-os ledererhez?

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.18. 20:11:18

Lédererné, mi van a kosárba'? Kudelkának keze, feje, lába.

ImPaC 2007.11.18. 20:30:45

a cikkhez kapcsolódva, igazából nem tudom mi fáj nekik azon, hogy Valaki tényleg akar tenni Bp tömegközlekedéséért.

ImPaC 2007.11.18. 20:35:28

De jobban belegondolva jobbra beleharapnak mindenkibe ahol tudnak és ott nyalnak balra ahol még lehet.
Így próbálják kendőzni Fletó és társai hozzánemértését és orbitális bakövéseit és szegényes eszközeikkel próbálják ismét a magasba emelni. Csak mindig elszakad a kötél...

táltos 2007.11.18. 21:42:30

Nahát! Ez a ki-kinek-a-kicsodája elég szánalmas. De legalább már megint lehet orbánozni. Végeredményben úgy tűnik, hogy 2002-ben nem is bukott meg Orbán, hanem azóta is mindent ő irányít a háttérből:)
Tulajdonképpen ez is azt bizonyítja, hogy a most kormányzók egy tehetetlen banda, mindig csak Orbánra tudnak mutogatni.

táltos 2007.11.18. 21:47:26

Bocs, ha untatna valakit. Két cikket találtam véletlenül egy régi lapban. Természetesen nem lehet sosem direkt párhuzamot vonni, de elgondolkodtató:
"Szocziálista péntek.

- Jó reggelt elvtárs!
- Hogyan! Hát ön is elvtárs?
- Természetesen, kedves elvtárs!
… Mikoron pediglen ez a gyönyörű összetételű szó minden rövid és hosszú mondatban legalább egyszer előfordula, irának Krisztus után 1905. szeptember 15-ik napját. Azt a napot, a melyen a budapesti szocziálisták egy-kettőre reformálni szerették volna az egész parlamentet.
Dies irae … suttogták erről a napról a fővárosi benszülöttek már hetekkel előbb, s a nagy nap reggelén a legbékésebb galambtenyésztők és dominó játszók is csak vörös nyakkendővel, vörös zsebkendővel, vagy legalább is vörös szegfűvel bátorkodtak ki az utczára, s egymást hangosan és tüntetőleg elvtársnak czímezték.
A Dunaparti dock-okban, gyárakban, műhelyekben előző este ilyen beszélgetések estek meg. – Hunczut gazembör, a ki hónap dógozik!
S valóban, a nagy nap reggelén tízezrek indultak meg mindenfelől a parlament elé. De Isten tudja! – ennek a népvándorlásnak egy csöppet sem volt harczias, vagy aggodalmat keltő a jellege. A csoportok élén 20-30 bicziklista tolta büszkén a gépet – dressben és vörös papiros legyezővel ékeskedve. (Ezzel bizonyosan a saját hiúságukat akarták legyezni!) Így aztán inkább majális jellege volt a fölvonulásnak, mint harczi sorakozás.
A parlament előbb pedig hiába szaporodott föl a tömeg óriásira, a szeptemberi verőfény mosolygása tönkretett minden komor árnyalatot. A hatalmas palota egykedvűen nézte ezer szemével a tömeget, a mely maga is egykedvűen viselkedett.
Nem is sokáig győzték az állást, hanem ki bicziklin, ki gyalog, megkezdte a békés visszavonulást. Csak a rendezők osztogatták fáradhatatlanul a kis piros czédulákat, melyeken ez állt: Éljen az általános választói jog!
Még az a hír sem keltett izgalmat, hogy imhol a Dunán, Szemere Miklós 1500 kölbölkúti választót hozott föl ellentüntetőnek, s a hajó meg van rakva fegyverrel és – dinamittal!
Ez a bolond rémmese sem izgatta a kedélyeket. Inkább az a magyarázatot fogadták el, hogy Szemere a választóinak – előlről akarta megmutatni a parlamenti palotát, s ezt csak hajóról lehet így látni.
(…)
… A szörnyűnek igérkezett nap tehát békében telt el s délutánra már a vörös szín uralma teljesen megszűnt.


Zaj és véres esték az utczán. A fővárosnak most szomorú estéi vannak, sajátságos tüntetésekkel. Ebben az országos izgatottságban keletkezett egy külön izgatottság, hogy sértegesse a közérzést, és mérges jelszavakkal ingerelje a megbántott hazafiságot. A főváros munkásainak tömegében az általános titkos szavazati jog jelszava olyan harczi lármává lett már, melylyel agyon akarnák hallgattatni minden nemzeti óhajtás hangoztatását, s a melyet felkapott a közbiztonságot veszélyeztető csőcselék is, s immár több este elállja az utczákat, tör-zúz és vérengzik. Mióta szeptember 15-ikén a tengernyi munkás nép a parlament elé vonult a legnagyobb rendben, azóta oly elemek, melyek csak akkor jönnek számításba, ha verekedni és rombolni kell, estenkint a „Marseillaise” hangjai mellett a nemzetközi elfajulás szilajságával gyalázzák közéletünk jeleseit, és gunyolják a hazafias érzést. Az utczasarkokon lázító vörös plakátok fenyegetőznek s lázítják tüntetésre az elvtársakat a „burzsoá és a koalíczió” ellen. Szeptember 25-ikén este, mikor a polgárság megilletődéssel adott kifejezést tiszteletének azon férfiak iránt, kik a nemzet kivánságaival hiába járultak a trón elé, - egy lármás tömeg botokkal, szitkokkal támadta meg a polgárokat és az ifjuságot. A nemzeti zászlókat is el akarta ragadni, egyet hatalmába is ejtett, és összetépte, meggyalázta. Szeptember 27-ikén este ugyanazon helyen, a hol a politika vezetői tanácskozni szoktak, a Teréz-körúti függetlenségi pártkör előtt, még szomorúbb és most már véres események fordultak elő. A nemzetközi szocziálisták úgy tudták, hogy fáklyásmenet készül. Nagy tömegben gyülekeztek a Royal-szálloda elé. A fáklyásmenetet azonban későbbi napra tűzték ki. Ekkor a Mensa Académikába telefonoztak, a hol minden este van együtt vagy ötven egyetemi ifjú. Ezeknek azt üzenték, hogy hazafias tüntetés van, siessenek. Mikor aztán egy csapat ifjú megjelent, rájok támadtak. Kő, bot, vasdorong, kés, sőt revolver is dolgozott. Az ablakokat, lámpákat összetörték, a hol csak lehetett, kávéházakba, sörházakba berontottak. A rendőrség nagy későn szétverte ugyan a lázongókat, de azok ismét összegyülekeztek és újra verekedtek. A sebesültek száma, a kik orvosi segítségre szorultak, ötven körül van, többnyire munkások és gyerkőczök, kiket a rendőrök sebesítettek meg. Egy műegyetemi tanulónak átszurta valaki a tüdejét és halálos sebbel szállították el. A kés nagyban szerepelt. És azalatt a Marseillais-t énekelték, - soha még ilyen méltatlan alkalomkor a szabadság dalát, mint most esténkint. A szeptember 27-iki véres este rendkívüli fölháborodással töltött el mindenkit, és az amúgy is nagy elkeseredés egész lázzá lett e tüntetésekkel."

Eddig az idézetek. Egyébként 1905-ből valók a Vasárnapi Újságból.

táltos 2007.11.18. 21:58:25

Hát sajna csak könyvtárban, papíron.

2007.11.18. 23:00:23

Csoda, hogy eddig hagytak érvényesülni egy értelmes arcot. Na de most visszaáll a világ rendje, ha kitörik a nyakát.

Elpet 2007.11.19. 08:44:35

Legyünk azért igazságosak. Szerintem Révész Sándort, Tanács Istvánt, Uj Pétert mindig érdemes elolvasni, fenntartva az egyet nem értés képességét is persze.
Amúgy szívesen beszállok a Népszabó fikázásába.
Csak ezt előtte fontosnak láttam leszögezni.
A Népszabóról Esterházy Péter írta, utalva a reklámszlogenre: "nem legkedvelem". A régi szép idők, amikor mindennapos volt, hogy Lengyel László kézikötött magasnyakú pulóverben és makkoscipőben félt az antiszemitizmustól... Most meg már Gyurcsányt gyalázza a hvg.hu-n... Mivé lesz a világ...
Amúgy majd okvetlenül szóváteszem, ha olvasok egy jó Megyesi Gusztávot például. És várom a ti észrevételeiteket is.
Ugyanezt elindíthatnánk Magyar Nemzetben is.

ergé 2007.11.19. 09:25:58

háát, Tanács Istvánt és Uj Pétert azért ne említsük egy lapon, se nézeteik, se írástehetségük okán :)

Elpet 2007.11.19. 09:44:54

Te, bizonyára így van. Tanács Istvánt egy normális kisemberes újságírónak tartom, aki érzékeny az emberek problémáira, és ezt értékelni tudom. Uj Péternél szeretem, hogy eredeti gondolatai is akadnak, szellemes a stílusa, és egy csomó dolgot a másik oldalról ugyanúgy látok. Révész meg kíméletlen Fidesz-bíráló, de elvek szerint, és ezen elvek szerint azért az MSZP-nek is odavág. Nem legkedvelem egyiket sem, de azt mondom, hogy érdemes őket elolvasni.

hiba 2007.11.19. 10:00:16

Régebben mindig azon keseregtem, hogy a Magyar Nemzet miért nem bír olyan sunyin simulósan csúsztatni, összemosni mint a Népszabadság, hanem csak olyan bután, egyesen hazudva, túlozva hülyének nézni az olvasót. Azóta azért sokat fejlődtek.

Toma 2007.11.19. 11:13:27

Nyakó nyilatkozatáról jut eszembe, szerintem Cser-Palkovics ne érdektelen MSZP választmányi értekezleteket kommentálgasson, hanem szedessen össze 1998-2002 közti szakszervezeti sztrájkokkal kapcsolatos "az MSZP szolidáris... " kezdetű nyilatkozatokat, és küldje el ezeket a bulvárnapok, meg a Metro szerkesztőségébe.

Téglagyári Megálló 2007.11.19. 12:18:54

Azért Ungvári Tamás se kutya:

www.nepszava.com/index.php?topic=4458&page=3939

"A fősodorba került hagyományelvűség (liberális konzervativizmus,konzervatív liberalizmus) természetszerűleg híján volt bárminő használható örökségnek."

No ezt a fölényeskedést szeretem a baloldali publicistákban, hogy tudják a tutifrankót.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 12:33:00

Téglagyári Megálló 2007.11.19. 12:18:54:
"Azért Ungvári Tamás se kutya:"

Milyen vacak írás már. Össze-vissza dobált gondolatfoszlányok.

Hanem ez:
"A gázkamrák gyorsan ölnek, tudjuk, mióta Schmidt Mária meghívására hazánkban hirdette ezt a nagyhírű, a náci alapvetésű történész, Ernst Nolte."

Ernst Nolte, a náci alapvetésű.
en.wikipedia.org/wiki/Ernst_Nolte
"Ernst Nolte (born 11 January 1923, Witten, Germany) is a nationalistic German historian and philosopher, often described as one of the "most brooding, German thinkers about history"[1]. Nolte’s major interest is the comparative studies of fascism and Communism. His work has been the object of extreme controversy."
...
"Nolte is best known for his role in launching the Historikerstreit (Historians' Dispute) of 1986-1987. ... Nolte advanced the view that the crimes of the Nazis were only a defensive reaction against the crimes of the Soviets."
...
"Subsequently, Nolte expanded upon these views in his 1987 book Der europäische Bürgerkrieg, 1917-1945 (The European Civil War, 1917-1945) in which he claimed that the entire 20th century was an age of genocide, totalitarianism, and tyranny, and that the Holocaust had been merely one chapter in the age of violence, terror and population displacement. Nolte claimed that this age had started with the genocide of the Armenians during World War I, and also included the Stalinist terror in the Soviet Union, the explusion of ethnic Germans from Eastern Europe, Maoist terror in China as manifested in such events as the Great Leap Forward and the Cultural Revolution, compulsory population exchanges between Greece and Turkey in 1922-1923, and the Khmer Rouge genocide in Cambodia. Since in Nolte’s view, the Shoah was not a unique crime, there is no reason to single out Germans for special criticism for the Holocaust[57]."
...
"These views ignited a firestorm of controversy. Most historians in West Germany and virtually all historians outside Germany condemned Nolte’s interpretation as factually incorrect, and as coming dangerously close to justifying the Holocaust[62]. Many historians such as Steven T. Katz claimed that Nolte’s “Age of Genocide” concept “trivialized” the Holocaust by reducing it down to one of just many genocides of the 20th century[63]."
...
"Currently, Nolte is a professor emeritus of contemporary history at the Free University of Berlin."

ergé 2007.11.19. 12:47:23

Ungvári:

"A gárda alapításánál újabb egyenruha kísértett, a papoké"

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.19. 12:54:32

Ne keressetek tovább, mert ha a Népszabi összes hazugságát és csúsztatását felsorolná valaki, betelne a szerver...

Elpet 2007.11.19. 13:18:08

Nem biztos, hogy a Népszabó hanyatlása annyira jó dolog. Az MSZP-s törzsszavazó mag ma leginkább a Blikkre meg a Borsra izgul, amely lapok kb annyira pártatlanok, mint Bolgárúr. És az a legalja hangvétel, ami ott dívik, még inkább rohasztja lefelé a politikai kultúrát.

szejler 2007.11.19. 14:14:01

Népszabi haldoklása természetesen örvendetes folyamat. A nyugdíjas olvasók kihalnak, a fiataloknak ciki és unalmas. A plebsznek meg csöcsök kellenek, nem a jobboldal kifinomult gyalulása. (ráadásul ugye egyre kevésbé kifinomult. A megcsúszott pozíció feletti riadalom egyre fülsértőbb hangokat szül. Úgy tapasztalom.)

Magyar viszonylatban közepes minőségű szocialista fanpaper lett belőle. Ideje úgy is kezelni. Ergo, röhögni lehet rajta, dühöngeni nem érdemes.

Krapulax 2007.11.19. 14:37:02

Ungváry egyszer az Indexnek:

"Az egyik oldalon egy abszolút érzéketlenség, a másikon egy borzasztó demagógia tapasztalható, ami ahhoz fog vezetni, hogy minden határon túli magyar alapvetően sértett, és fideszes beállítottságú lesz. "Nekünk egy nemzeti baloldalra is szükségünk van Magyarországon, sokan persze szkeptikusak, mondván, hogy különböző, hát genetikailag - talán túlzás lenne mondani - inkább fogalmazzunk úgy történeti meghatározottság miatt ennek az esélyei csekélyek." Ezt mondta, ugye, Orbán Viktor Tusnádfürdőn. Ez kódolt zsidózás."

(index.hu/politika/belfold/ungva070607/?main&rnd=728)

Hát Ungváry nyilatkozatában az a "hazugság" -- hogy ez nem kódolt zsidózás... legfeljebb a tudattalan bimbódzó antiszemtia feszültségek MODERÁLÁSA, ahogy Tölgyessy P. mondaná...

Bummer 2007.11.19. 14:51:58

Lefordítom Orbánt Ungváry szerint, és folytatom a mondatát:
"Sokan szkeptikusak, mondván, hogy a zsidó meghatározottság miatt a nemzeti baloldal esélyei csekélyek. Ugyanis ha valaki az európai baloldal, azon belül is a kelet-európai baloldal történetét végigpásztázza, akkor azt fogja látni, hogy a baloldal rendkívüli gyors változásokra képes."
Magyarul NINCS genetikai meghatározottság. Tehát Orbán éppen az ellentétét mondta annak, amit szájába adtak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 14:55:06

Krapulax 2007.11.19. 14:49:47:
"Doomhammer, hogy jön ide Nolte?"

Hát Téglagyári Megálló által beidézett Népszava-cikkben Ungvári Tamás ereszette el ezt a mondatot:
"A gázkamrák gyorsan ölnek, tudjuk, mióta Schmidt Mária meghívására hazánkban hirdette ezt a nagyhírű, a náci alapvetésű történész, Ernst Nolte."

volkov 2007.11.19. 14:55:29

ungvary, ungvari. nem mindegy.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 14:59:17

Krapulax 2007.11.19. 14:37:02:
"Ungváry egyszer az Indexnek:"

Krapulax, keversz. Te Ungváry Krisztián (had)történészre gondolsz, a cikket pedig Ungvári Tamás írta.
www.tamasungvari.hu/index.html
Blogja is van, két teljes bejegyzéssel. Dátum nincs a blogbejegyzéseken, így fogalmam sincs, mikor írhatta.

A fickó amúgy 70+ éves.

ergé 2007.11.19. 15:09:51

nem apja-fia?

Téglagyári Megálló 2007.11.19. 15:15:41

ergé, nem, Ungváry Krisztián apja Ungváry Rudolf, iro, az ÉS-ben is szokott irni. Kátollikus család, Ungvári Tamás meg, no és itt már véralgebra következik...

Téglagyári Megálló 2007.11.19. 15:16:38

Természetesen elhatárolódok saját magamtól :-)

volkov 2007.11.19. 15:31:00

erge,
nem apja-fia?

a posztiro csak ne csamcsogjon csaladi kapcsolatokon:)

Krapulax 2007.11.19. 15:34:05

Ja, biztos a Nolte miatt kavartam... cikker, szánom-bánom, elnézést...

ergé 2007.11.19. 15:43:13

Volkov :-)

dowNLoad 2007.11.19. 15:58:06

A kapitányváltás nemsokára a HUNNIA nevű árbócnélküli csónakban. (eveznek a rabszolgák)
Hihetetlen! A flotta egyik aprócska hajójának egy korábi, leváltott kapitánya (aki nevét félreértve győzelemre termettnek véli magát) csónakban átevezett a vezérhajóra, hogy kifejthesse az ottani kapitánynak, szerinte az ő hajócskája rossz irányban halad, illetve veszélyes helyen van az "Oroszország" nevű hajó közelében, mert az akár maga alá is gyűrheti!
Korábban két flotta volt és a másiknak az "Oroszország" volt a vezérhajója, de egy peches tengeri csata Afganisztán partjainál és egy súlyos üzemanyag-havária majdnem a tenger fenekére küldte, ekkor flottája vele együtt beolvadt a másikba. Az USS Titanicról segítették ki, tapasztalt tiszteket küldtek és titokban még a kapitányát is ők nevezték ki, de a régi tisztikar az idegen tisztekkel együtt kezdett éjszakánként minden mozdíthatót áthajózni a flotta nyugatibb, a jéghegyhez közelebb levő hajóira. A fő zsákmány az üzemanyagtartály volt, tartalmát egyre több csövön kezdték a Titanicra szivattyúzni. Ez volt a "vendég" tisztek küldetésének fő célja. A matrózok hullottak, mint a legyek és a régi tisztikar egy csoportja, a hirhedt korábbi rendfenntartók, saját körükből állítottak kapitányt, aki az idegenlégiós tiszteket visszaküldte a Titanicra, az általuk készenlétben tartott leendő kapitányt pedig keresztülhúzatta a hajófenék alatt, miután elkobozta tőle az üzemanyagtartály kulcsait. Még a hajó felújítására is futotta, új ágyúkkal szerelték fel és egykori flottája tagjai félnek, hogy újra a vezérhajójuk akar lenni.
Nos, a nyugalmazott Győztes kapitány a Titanicon fel akarta ajánlani, hogy amennyiben reaktiválják és újra kapitány lehet rozzant bárkáján, hálából vagy a Titanic előtt teljesítene járőrszolgálatot, vagy az "Oroszország" szoros megfigyelés alatt tartását teljesítené a Titanic megbízásából, és az orosz hajó lázadása esetén a gyorsreagálású egységek részeként elsőnek támadná meg (a méretkülönbségek kérdését Győztes exkapitány nem részletezte). Esélyeit növeli, hogy hajója aktuális kapitánya ellen, akin az őrültség tünetei mutatkoznak, újabb zendülés készül, miután a tavalyit vérbe folytatta, ezúttal már saját tisztikara is lázong.
Győztes exkapitányt Bokor kapitány sajnos nem ért rá fogadni, ezért egy segédtiszthez irányították, aki korábban Győztes hajóján volt matróz, mielőtt a Titanicra került volna kadétnak. Lehűtötte Győztes várakozásait, mivel a Titanicon főleg a nagyobb hajók at tartják szemmel, de nem zárta ki, hogy Győztes újra lehet még kapitány, ha továbbra is ilyen kötelességtudóan rohan jelentést tenni a vezérhajóra. Egyúttal dörgedelmesen előadta, hogy Győztes hajójáról azok a lázadó matrózok, akik önkényesen őrséget alakítottak, hogy megakadályozzák a hajófelszerelés átlopkodását a többi hajóra, ill. potyautasok felkapaszkodását a fedélzetre, soha nem kerülhetnek át a Titanicra kadétnak!
Győztes exkapitány ezt szó nélkül tudomásul vette, azt se hozta szóba, hogy ezek a lázadó matrózok már nem támogatják újbóli kapitányi kinevezését, sőt, akár ellene is lázadhatnának, sőt, olyannyira ellenszenves nekik a Titanic mai kapitánya és tisztikara, hogy kényszerből már hajlandók újra tisztelegni az "Oroszország" kapitányának.
Idézet innen:
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9105736&na_order=

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.11.19. 21:40:07


www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=138632

Ebben a cikkben egy hete a Magyar Hírlap lekomcsizta Szabó Magdát. Így szó szerint. Széles Gábor egyik pribékje tette. Erről is van véleményed ergé ? Szabó Magda ma meghalt.

ergé 2007.11.19. 22:16:23

1. Szabó Magda nyugodjon békében.
2. Nincs véleményem a cikkről: nem voltam írószövetségi tag 1986-ban, fogalmam sincs, ki, kit, minek tartott, és miért.
3. A cikk és Szabó Magda elhunyta között nyilván nincs összefüggés, nem tudom, miért hozod össze egy mondatba.
4. Alexa Károly és köztem sincs összefüggés, soha nem találkoztam vele, ezt a cikket sem olvastam mostanáig.
5. az általad felvetett témák és a topik között sincs összefüggés.
6. nolblogosként valamiféle lelkiismeretfurdalást akarsz bennem ébreszteni, mert kritizálni mertem az anyalapot? :-I

dowNLoad 2007.11.19. 22:16:37

Mókussal??? Ha még csak azzal, DE azzal a humanoiddal, DOBREVKLÁRÁVAL!!! Úristenirgalmazz!!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 22:26:57

Jo Tunder · eg.nolblog.hu/ 2007.11.19. 21:40:07:
"Ebben a cikkben egy hete a Magyar Hírlap lekomcsizta Szabó Magdát. Így szó szerint."

Bunkó volt a Magyar Hírlapos.
Szabó Magda baloldalinak vallotta magát. Azt írta, hogy a baloldaliság neki a szegénypártiságot jelenti. Ezt én is fel tudom vállalni.

Ezzel együtt a legnagyobb élő magyar író.
Volt.

Kötelező olvasmány:
www.neumann-haz.hu/cgi-bin/DIATxcgi?infile=diat_vm_talalatok.html&locator=http:/dia/diat/muvek/html/SZABO/szabo00002/szabo00002.html&oid=77723&session=1089283718
Az ajtó.

Krapulax 2007.11.20. 00:44:06

A cikk írószövetség nevü érdekvédelmi szervezet védelmében íródott, egy rangidős irodalomkritikus tollából.

A szervezetet többször szocialista intézményi maradványként állították be neo és morálliberális körökben s voltak vele egyéb problémák is.

A cikk arról ír, hogy a nyolcvanas években az írószervezet tagságának nagy része ellenzéki volt -- ezért léptetett ki a párt, vagy léptek ki maguktól egy rakás író, Szabó Magda, Nemeskürty, Moldva és egyéb celebek.

A párhuzam a pár évvel ezelőtti Döbrentei beszéd kapcsán megindult kilépési hullámmal is burkolt párhuzamba állítja. A 86-ban a hatalom kegyeltjei, nemrégiben pedig a németországba felolvasókörútra járók hagyták el az írószövetséget.

Elpet 2007.11.20. 09:07:31

Jo Tunder

Egy kicsit maszatolós ez a "Szabó Magda lekomcsizása" Én olvasgattam ezeket az Alexa cikkeket, több volt belőlük, nos, a fő állítása és közlendője az, hogy sok ember volt párttag mondjuk a `80-as években, anélkül, hogy vérkommunista lett volna, önmagát is beleértve, ami kétségkívül igaz állítás. Az, hogy mi most morálisan hogy ítéljük meg ezt a magatartást ("belépek, hogy legyenek azért ott normális emberek, végülis belülről lehet pozitív változtatásokat elindítani, stb stb), az egy másik kérdés. Van egy régi barátom az Egyetemről, aki hasonló megfontolásokból kari KISZ titkárrá választatta magát, nem kis botrányt okozva ezzel. Akkora volt a gáz, hogy mivel a választáson a kari sajtó képviselőjeként jelen voltam, viszonylag ismert és kedvelt fickó lévén az egyetemi KISZ-titkár odajött hozzám, hogy azt mondja: Péter, nem akarsz kari KISZ-titkár lenni, márminthogy engem jelölne. De Csaba, mondom, nem is vagyok KISZ-tag. Nem baj, majd belépsz. Nem fogadtam el, pedig akkor lehet, megalapozhattam volna jövőmet. Úgyhogy barátom KISZ titkár lett, akiről mindenki tudta, hogy engesztelhetetlen ellensége a létező szocializmusnak. Úgyhogy ilyen is volt, bár nem általánosan, de az érdekesség kedvéért megemlítettem. Nyilván sokan mentegetik utólag az érvényesülés érdekében tanúsított opportunizmusukat ily módon. De érzésem szerint Alexa írásának nem az volt a lényege, hogy Szabó Magdát lekomcsizza, Isten nyugosztalja békében.

Téglagyári Megálló 2007.11.20. 09:21:27

Jo Tunder,

a cikk Szabó Magda halála _előtt_ iródott, ez nem zavar téged? Élő embert azért csak szabad kritizálni, nem?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.11.20. 09:28:44


Alexa Károly egy igazi opportunista patkány. A Magyar Hírlap újságíróit általánosságban is el tudnám helyezni a Nagy Brehmben zootaxológiailag.

Téglagyári Megálló 2007.11.20. 09:30:08

Jo Tunder,

a neved ezek után kissé oximoronként hat...

Elpet 2007.11.20. 09:32:03

Tunderke, de szigorú vagy ma morálisan. Te melyik napilapot szereted? Nem könnyű ugyanis a választás.

volkov 2007.11.20. 09:41:12

nem tudom lehetett-e tudni, hogy
Szabo Magda hamarosan eltavozik, mikor a cikk irodott,
ugyhogy a MH-t illeto etikai kerdeseket hagynam.

Tunderrol meg elkepzelem, ahogy nevehez meltatlanul,
duhtol pengevekonyra kemenyitett szajjal megforgatja
a Szabo Magda halalaval olebe hullott verbalfokost, es jol odavag vele ergenek. No ez sem tul izleses.
Es egyaltalan, mire ez a sertettsegnek tuno indulat, ez a szamonkero hangnem?

ergé 2007.11.20. 10:47:24

Micsoda lekezelő hangnem, Tündérke, várlak a budai vár fokán holnap hajnalban, nevezd meg segédeidet.

Értsd meg, semmi közöm az általad belinkelt cikkhez és szerzőjéhez, a gyűlölködésedet/sértettséged meg ne itt éld ki.

Inkább tégy a gyűlölet ellen. Meg az egyre szánalmasabb népszabis manipulációk ellen.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2007.11.20. 19:08:15


Szerinted erge, a Magyar Hirlap nem manipulal ? Ugy ertem a Magyar Hirlap "ujsagiroi" nem azt irjak amit toluk Szeles Gabor megkovetel ? A Magyar Hirlap csak es kizarolag manipulal, ez a celja Szeles Gabornak, ezt a celjat egyebkent olyan nagyon nem is tagadja.

Kovetkezik ebbol, hogy a Nepszabi nem manipulal ? Nem, nem kovetkezik. Markansan manipulal. De neha azert megjelenhet benne olyasmi ami nem erdeke Gyurcsany Ferencnek, a kormanynak, a szociknak, a szabaddemokrataknak. Modjaval, de megjelenhet. A Nepszavaban mondjuk nem annyira, de a Nepszabadsagban elofordul.

Ne legyunk nevetsegesek, ma Magyarorszagon hideg polgarhaboru van, es esztelen faszsagokat irnak az ujsagokban, beszelnek a televiziokban. Nagyon keves olyan ujsagiro van aki nem csinalt meg magabol hulyet. Nekem most ebben a pillanatban egy sem jut az eszembe. Vannak azert olyanok akiknek igenyuk van arra, hogy kevesebb hulyeseget beszeljenek mint a tobbi, de altalaban nem napilapoknal dolgoznak.

Elpet 2007.11.22. 10:18:44

Olvassátok el, a mai napi Népszabóban maga a nagy Bauer Tamás hirdeti az igét, elmagyarázza a renitens MSZP képviselőknek, hogy miért kell követniük azt, amit ő, pártjából kilépve, mint abszolút semleges SZAKÉRTŐ gondol a jövőről. Olvassátok el, a genyóság minősített esete. Ő, aki a partvonalról kiabál, sokszorosan is, osztja az észt az ország most már bizonyos dolgokban teljesen egyetértő többségével szemben. Ó, a meg nem értett próféták sorsa!

zoli27 2007.11.22. 11:45:02

bauer, debreczeni, aczél, mészáros tamás, ágh attila: a gyurcsányizmus prófétái. Én már meg sem hallgatom, mit mondanak, mert csak fölmegy az agyvizem. Ami 2006. szeptember 17-e óta folyik a mainstrem médiában és véleményformálásban, az a legalja...

Elpet 2007.11.22. 12:57:57

www.delmagyar.hu/jegyzet/a_mozdony_fustje/2038585/

Egy másik postban idéztem, de olvassátok el itt is drága barátaim

A szegedi független NAPILAP
A Népszabó helyiérdekű kiadása
A teremtésit.
A másik poston már kidühöngtem magam, nem teszem többször.

oblomov 2007.11.22. 18:39:45

No, vége a sajtószabadságnak is :)?
index.hu/kultur/media/bolgar071122/

dowNLoad 2007.11.22. 21:12:29

Elérkezett a történelmi pillanat, hogy a nép"szabadság" egyik(összes) tudósítóját is bevigyék végre a rebiszes alkotmányt fejből fújó humanoidok. (embernek nem nevezném őket) Utána lesz az igazság pillanata. Farkasházy is egyből látta kristálytisztán a helyzetet a rádióban miután kirúgták! Máshol még nem látja.

oblomov 2007.11.22. 22:15:21

a rebiszes kifejezés után van vessző? :)

fonak 2007.11.22. 22:19:50

Elpet, az összes megyei lap a Volksfreiheit helyiérdekű változata nem? Már azóta, hogy a rendszerváltáskor eladták őket a Springernek azzal a feltétellel, hogy a szerkesztőségek maradnak...

zoli27 2007.11.23. 01:11:25

"Elérkezett a történelmi pillanat, hogy a nép"szabadság" egyik(összes) tudósítóját is bevigyék végre a rebiszes alkotmányt fejből fújó humanoidok"

Ez a rendőrség-Takács Albert tengely egyszerűen szenzációs. Ők nem látnak semmi problémát abban, hogy - most már sorozatosan - inzultálják az újságírókat. Legutóbb az RTL operatőrét vitték be, az index operatőrének pedig megparancsolták, hogy mutassa meg a felvételeit.

Látszik, hogy a mostani hatalom számára a putyini demokrácia a követendő péda. De ez meddig mehet még?

zoli27 2007.11.23. 01:13:27

Ja, és az egészben az a legszebb, hogy Takács néhány hónapja még az állampolgári jogok ombudsmanja volt :DDD

Elpet 2007.11.23. 08:21:47

fonak

Így van, ahogy dalolod. Szegeden volt egyébként kezdeményezés, indítottak is egy polgári lapot, be is kracholt rendesen. Ez van. Meg a Metro újság. De a legnépszerűbb itt is a Blikk meg a Bors.

Elpet 2007.11.24. 14:00:28

Emberek

Aczél Endre szokásához híven kib@szott, undorító, aljas cikket írt a néphazugságba (Major Major írta, teljesen megtetszett)

Olvassátok el, és szenvedjetek ti is
www.nol.hu/cikk/472608/
Egyszerűen nincs az embernek energiája az összes szemét hazugságával szembeszállni. Dől belőlük, korlátlanul, megállíthatatlanul.
süti beállítások módosítása