Náciveszély!
2007. november 16. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Náciveszély!

Végre szólhatna valaki az MSZP-nek, hogy a nácik köztük vannak. Egy XIII. kerületi szocialista kéviselő szerint egy fideszes túl sokat élt Izraelben. Anno Pásztor Tibor díszzsidózta Deutsch-ot. Zuschlag nevetgélt a holokauszton. Egy hódmezővásárhelyi szocialistának pedig effektív nyilas volt az apukája.

Merre tovább MSZP?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr70231211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syr Wullam 2007.11.16. 19:26:25

Dory Miklos most kapta meg a Szombatot:

www.szombat.org/2006/0609ujlipotvaros.htm

"Az MSZP szerint nem volt antiszemita Döry kijelentése" -- ja, meg Cuslag sem volt az, meg Lendvai "nem a gazar volt a problema Auschwitzban" Ildiko sem az.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.11.16. 19:28:40

volkov:
A szülők bűneiért szerintem sem felel senki.

irrelevant 2007.11.16. 19:38:41

Kövezettek meg, de szerintem ez a Döry nem zsidózott. Ha Szabó György Svédországban élt volna, azt mondta volna. Vagy félreértem a szöveget?

Van más is, aki így látja?

táltos 2007.11.16. 19:47:50

Hát mégis csak utódpárt. Az átkosban az MSzMp hivatalos álláspontja volt fellépni a cionista összeesküvések ellen (asszem) meg hivatalos Izrael-ellenes politikát folytattak. Ez is azt mutatja, hogy a mszp "előre a múltba" politikát folytat.
Ja és milyen jó bázisa van a mszp hívők körében az "orbáncigány" hitvallásnak.
Nem tudom próbált-e már valaki ilyen emberrel beszélni? Náluk ez a végső érv, hogy miért nem jó semmi amit a fidesz és orbán csinál.

kvadratik 2007.11.16. 19:54:39

otvospeter 2007.11.16. 19:38:41

szerintem sem. ez az hiszti eddig csak a ballib oldalra volt jellemzo, nem kellene atvenni toluk.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.16. 20:35:21

nem annyira újdonság ez balleréknél, azért. tudni kell hogy nekik azért messzire érő antiszemita hagyományaik vannak:( engem nem lep meg.

De amúgy télleg, határológgyanak e'!

Playmobil Soldat 2007.11.16. 20:38:42

Szocialista ide vagy oda, nagyon gáz, ha ez már zsidózásnak számít. Persze ha egy jobbos mondja, biztos elkezdenek hadonászni, de ez sem jobbról, sem balról nézve nem zsidózás.

Őrnagy Őrnagy 2007.11.16. 20:46:31

Nem kel ltőlűk átvenni, de kiröhögnilehet,sőt kell őket. A humor a legerősebb fegyver

inscius 2007.11.16. 22:33:23

Mi ebben az újdonság? Már a '98-as parlamentről is azt mondogatta mindenki, hogy nem a MIÉP-ben van a legtöbb antiszemita, hamnem az MSZP Nagy Sándor-féle frakciójában.

Marianna · http://egerentyu 2007.11.16. 23:34:28

Hat lehet, hogy tulzas ezt zsidozasnak felfogni, de tulajdonkeppen - mivel ez jelenleg eleg erzekeny pont - eleg lett volna talan csak azt mondani, hogy sokat elt kulfoldon. Mert azert annak a kihangsulyozasa hogy eppen Izraelben elt sokaig, az azert mar ki nem mondva azt is jelenti, hogy ott elt mert zsido. Marmint ugy korulbelul kilencven szazalekunknak, zsidoknak vagy nem zsidoknak ez ugrik be. Ha Nemetorszagban elt volna mondjuk, akkor senki nem gondol arra, hogy nade milyen vallasukent elt Nemetorszagban? Es az is biztos, hogy ha a fideszben tett volna valaki ilyen kis megjegzest, napokig errol cikkeznenek az ujsagok.
Ennyire megorultunk es igy kell vigyazni minden szora, mert az emberek erzekenysege politikai utokartyava valt.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.11.17. 00:09:55

Szerintem az is gáz lett volna, ha Németországba irányít vissza Döry valakit. De ez meg szintén gáz.

Mint ahogy az is gáz, hogy ezt a négy embert egy postban próbálja összemosni lelkylola. (Külön mókás, hogy az alám bedrótozott linken kettőből két komment abszolúte mellettem állt ki.) És pont aznap, amikor a Reakció fölkért nyilatkozni. Még szerencse, hogy fenti post nem szerkesztőségi vélemény, még a végén lemondanám az interjút. :P

VIII. Nagyapó 2007.11.17. 00:16:15

Hát én nem tudom, zsidózás-e (a díszzsidózás ellen amúgy semmi kifogásom, és Zuschlag is simán csak primkó tahó volt, de nem antiszemita), de hogy ha jobboldali mondta volna, egész biztosan esélyem nem volna megvédeni, az hétszentség :-)

Mindenesetre a jobboldal úgy tűnik, kezdi megtalálni az antiszemita-bélyegző elleni védekezést (ti. az ellentámadást). Azért Szíjjártóék belül majd szétrobbanhatnak a röhögéstől, amikor halál komoly arccal bele kell mondaniuk a kamerába, hogy márpedig zsidózott, és az ilyet nagyon komolyan kell venni, azonnal monnyonle.

Marianna · http://egerentyu 2007.11.17. 01:17:31

Talan az lenne a legjobb ha ezentul indulataik levezetesekeppen a jo budos francba kuldenek el egymast a vitak alkalmabol, de az orszag hatarain belul maradva. Amilyen stilusban targyalnak egymassal a partok, es amilyenek a korulmenyek, ebben semmi kivetnivalot nem talalna senki.

Elpet 2007.11.17. 09:29:55

Szeretném felhívni a figyelmet egy apró pontatlanságra. A szóban forgó hódmezővásárhelyi politikus nem szocialista, hanem a Magyar Kommunista Munkáspárt, vagy valamely hasonló nevű párt egyik oszlopa. Azok közé tartozik, akik úgy látják, az MSZP elárulta a kádári hagyományokat, a Munkásőrséget, május elsejéket, a függetlenített gyári párttitkárok és bizottságok intézményét, a megbonthatatlan magyarszovjetet, a novemberhetediki szavalatokat, és felelősnek teszi őket azért, hogy áprilisnégyről nem szól az ének. Ennek ellenére nehezen tudnám elhinni, hogy második fordulóban a Fideszre szavazna, csak hát Vásárhelyen általában nincs második forduló...
Hogy az apja nyilas volt? Hát erről bizonyára nem tehet. Erről le kéne szokni, olcsó hatásvadászat, anyázni sem éppen elegáns dolog. Bauer Tamás sem tehet az apjáról, Földes György és Hobo sem. Eörsi Mátyás sokkal inkább, hogy együgyvédiirodában Bauer Miklóssal, ez tényleg nagyon visszatetsző volt. A jobboldalban legyen már annyi igényesség, hogy ezt nem feszegeti. Jó, tudom, a szülői házban igencsak lehet szemléletet magunkba szívni, dehát mégis, az igényesség megköveteli, hogy ezt ne rójuk fel senkinek szóvá, még ha tudjuk is. Semmi különbség nincs ez, meg aközött, ha valaki minden magyart mucsai bunkónak tart.

Havránek Feri bácsiban nem ez az igazán bájos, hanem az, hogy vérkommunistaként kiprivatizálta a HÓDGÉP elég értékes fogazógépeit, és saját otthoni műhelyében bizony kapitalistaként rendezte be életét, alkalmazottakkal, kizsákmányolással, mindennel. Igaz, nem olyan kövér öltönyös kapitalista, aki ördögi mosollyal arcán, öltönyben és szivarozva ül a dolláros zsákon, igaz, hogy a műhelyben Kádár János képe van a falon Sam bácsié helyett, de akkor is. Morogtak is ezen a Vásárhelyiek eleget. Amúgy teljesen ártalmatlan ember, öreg is már, fölösleges rugdosni. Szerintem.

volkov 2007.11.17. 10:45:26

Tibor,

azt is annyira mokasnak tartod, hogy az egyik kommentelo azon az alapon all melled, hogy igazad van, hiszen ezzel a Fideszt antiszemitaztad le? (az antiszemita aki a \"diszzsidot tartja\").

Ha ez a meglatas tenyleg vallalhato, akkor nyilvan azzal se lesz gond, ha elarulod minek tartod Szabo Gyorgyot.

(Abban egyebkent egyetertek, hogy a diszzsidozas valoban nem pelda \"a nacik a szocik kozt vannak\" mondat illuszralasara. )

Elpet 2007.11.17. 11:40:13

A leantiszemitázás mindeddig a baloldal privilégiuma volt. Persze ebben is az SZDSZ járt az élen, az MSZP-nek ehhez magától nem lett volna elég esze. De hát ez igazságtalanság és baromság. Én magam rengeteget hallottam véremeszpéseket zsidózni, cigányozni, buzizni. Sőt, hallottam már eszdéeszest is zsidózni meg cigányozni, igaz, hogy nem voltunk épp teljesen józanok. Semmivel nem jobbak a jobboldali engesztelhetetleneknél. Csak egyszerűen egy szokásos bunkócsapás lett a jobboldal felé az antiszemitizmus vádja, amikor éppen érv nincsen. Amiben szerepet játszik persze az is, hogy a jobboldal sötét és megfoghatatlan rémképeit bizonyos sajtótermékeiben és a nyilvánosság bizonyos fórumain büszkén hirdeti. Ebben legjobb volt, amikor Csurka Pista bácsi Szerbia Koszovó miatti bombázását a Tel-Avivi kapcsolat számlájára rótta fel. Ennél nyakatekertebbet sem addig, sem azóta nem olvastam tőle. (in: Magyar Fórum akkor aktuális száma). Ráadásul akkor épp országgyűlési képviselő is volt, egyem a szívét. Szóval az ilyesmi megnyilvánulásokat valahogy víz alá kéne nyomni, vagy az írói munkásság részévé nyilvánítani, mint ezt Antall miniszterelnök úr próbálta, tegyük hozzá, kevés, mondhatni elenyésző sikerrel. Elhatárolódni nem szabad, ez az ökörség valami olyan bolsevik találmány, mint az önkritika gyakorlása. Legrosszabb esetben azt kell mondani, hogy kérem, ezzel nyilván nem értünk egyet.
Szóval jó ez a visszavágás, mert aki visszaüt, azt általában legközelebb nehezebben ütik meg, legalábbis nagyon meggondolják. Csak vigyázni kell, hogy valós dolgokon alapuljon, mert pl Lázár Havránek elleni támadása alaptalan és igazságtalan, és ez visszaszáll.

Náciveszély nincs egyébként, egyik oldalról sincs. A nácizmus akkor jön létre, amikor egy primitív, erőszakos, brutális és agresszív csoport úgy jut hatalomra, hogy megfélemlíti a társadalom legnagyobb részét, amelynek sem erkölcsi sem egyéb ereje nincs az ellenállásra, és inkább belenyugszik, mint hogy a konfliktust felvállalja. ( Megjegyzem a bolsevizmus is hasonló, azzal a különbséggel, hogy a bolsevizmus értelmiségi eredetű, a nácizmus magja pedig tahókból verbuválódik). Ilyen Burschenschaft ma Magyarországon nincs, a Magyar Gárda sem ilyen, ahhoz azért több kell.

Szóval náciveszély nincs, de bunkózzunk csak vele vissza boldogan és büszkén, a valós adatokat meg hát gyűjteni kell hozzá, nincs mese.

mildi 2007.11.17. 11:43:21

he?! lola, nyugtass meg, azóta aludtál egyet.
hogy a büdös fenébe várod el a szociktól, hogy ne nácizzák le a jobbosokat, mikor te ugyanezt teszed?
na így az életben nem lesz ennek vége....

Elpet 2007.11.17. 11:58:37

mildi
A szocik a mi úri viselkedésünktől soha nem fognak jó útra térni. Szerintem pont így lesz vége, ha van kedved, olvasd el fenti hozzászólásomat, amelyben két marokkal osztom az észt e témában. Ha nem alaptalan rágalom, nácizzunk meg antiszemitázzunk csak nyugodtan. Most megint Lola mellé állok, aminek, ha tetszik, lehet Lola iránti (nem alaptalan) rokonszenvem az oka, de hát így is gondolom, mellesleg.

mildi 2007.11.17. 12:12:53

elpet, érteni vélem én, és van is igazságod, csak tudod, mindig úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt...nácizni v kommunistázni nem párt(oldal)függő (vö. a hülyeség pártfüggetlen), nekem ebből az egész "te hülye náci!" "x.y. zsidózott." "az a mocskos komcsi, apja is besúgó volt!"-ból van elegem.
náciveszély nincs, ezt én is vallom (s többek között ezért is haragszom a szocikra), sztem lola is...de akkor ennek a postnak mi értelme volt?
én arra várok, hogy egyszer időben tleg messzire kerül tőlünk (a fasizmus/nácizmus is, a kommunizmus is), és magától kimúlik a téma. (ha így haladunk, nem érem meg)

Elpet 2007.11.17. 12:57:59

mildi, nem mondhatnám, hogy nem szeretnék én is egy békésebb világot, hogy nem undorodom ettől a mocskolódástól.
A mocskos komcsizásnak annyi az értelme csupán hogy a jobbosok levezethetik vele valamelyest az indulataikat. Megoldások és a problémák érett emberekhez illő belső feldolgozása helyett nem rossz, szükségmegoldásként, ha nem kerül ki társadalmi szintre. Magunk közt meghallgatom, megértem, tolerálom, hát ez van. De ha ez kikerül közülünk, hát az többszörösen káros, mert egyrészt nem igazán megnyerő magatartás, és a középen állókat, bizonytalanokat riasztja, másrészt ássa az árkokat tovább a másik oldal és köztünk. Mondom ezt a kommunistázásról.

Az antiszemitázás az más képlet. Itt az ő szokásos fegyverüket fordítod ellenük. És a lényege nem igazán az, hogy most bunkózzunk, hanem, hogy nyilvánvalóvá váljék, ezek az indulatok nem politikai oldalfüggőek, jellemzőek az egész magyar társadalomra. Derüljön ki valójában, hogy az ilyen verbális antiszemita, cigányellenes, homofób megnyilvánulások lehetnek ugyan bizonyos emberek számára halálosan fájdalmasak, de semmiféle tevőleges folytatásuk nem szokott lenni, mert a magyar társadalom nem kegyetlen vérivók gyülekezete. Inkább hülye bunkóké, ha már a negatívumokat nézzük. És ez nem oldalfüggő. És ez a visszaantiszemitázás talán elvezet oda, hogy egy ponton túl majd mindenki igyekszik a saját tahóit rendreutasítani. Meg hát okafogyottá és vevetségessé válik a baloldal antiszemitázása, nem utolsósorban.
Nos, látjátok? Megoldottuk a magyar társadalom egy, ha nem is legnagyobb, de mégis fájó problémáját.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.17. 13:23:05

Sziasztok! Bocsánat, de nem voltam számítógép közelben.
Ez a poszt egy kis irónia - semmi több. Szerintem nincs náciveszély, egyik oldalon se. De azért az nem megy, hogy Gyurcsányék kitalálhatnak egy köteles sztorit Kövérről, aztán annyit mondogatják, hogy már senki sem hiszi el, hogy nem így volt. Az se megy, hogy úton-útfélen - főleg Nyugaton azt terjesztik a Fideszről, hogy antiszemita, pedig ennek semmi alapja nincs. Saját tapasztalatból tudom, hogy az MSZP-sek között van egy csomó antiszemita. És megpukkadok attól, hogy közben meg minket gyaláznak ezzel. Komolytalan ez a vita - ebben mindenkivel egyet értek. De ha komolytalan, akkor nevessünk már rajta és hagyjuk már egymást békén. Pásztor Tibor pedig akkor lenne korrekt, ha elnézést kérne azért a sok nácizásért, amit az MSZP-től kaptunk. Őt egyszer alaptalanul meghurcolták, ezért tudja, hogy ez milyen rossz.

mildi 2007.11.17. 13:46:07

elpet, stratégiailag nem értek egyet, ez a visszaantiszemitázás (akármizés) sztem nem jó taktika, kölcsönös, véget nem érő ujjalmutogatást szül csak
példa: szolgálatváltáskor mindig átmegyünk a törzskocsmába egy kávéra (a leadó fizet), ismerősbe botlottunk, persz politika ezerrel, ismerős érvkészlete: "mert egy rohadt zsidó!" kollégával felálltunk és köszönés nélkül otthagytuk, nem náciztuk (egyebeztük) le, azóta is kimerül az össz komm a köszönésben ...én inkább így, hogy egyedül maradjon az ilyen
(de lehet a tied jobb)

Elpet 2007.11.17. 13:53:08

Szia Lola, örülök, hogy itt vagy.
Lehet, hogy iróniának szántad, én komolyan vettem. Ha van kedved meg türelmed elolvasni íráskényszerem újabb megnyilvánulásait, láthatod. Nem vicc ez, egyáltalán. Azért azzal vádolni egy komplett politikai közösséget, hogy végső soron gázkamrába akar küldeni embereket, az azért sok. És döbbentes, hogy nem kérjük ki magunknak sokkal nagyobb felháborodással. Teszik ezt azon balos értelmiség prominensei, amely értelmiség örökké a tömeggyilkos Szovjetunióval kokettált. Akiknek szellemi gyökerei abban a nyugati kultúra-szegmensben vannak, amelyben a "haladó" értelmiség mindig is leplezetlen csodálattal tekintett Szovjetoroszországra, és csak azért nevezték magukat baloldalinak meg szocialistának, mert szégyellték a kommunistát bevállalni, mint azt Chesterton oly találóan megállapította, Lenin pedig még találóbban nevezete hasznos idiótáknak ezt a társaságot. Úgyhogy épp ideje lenne, hogy ebben a dologban csendben maradjanak.

dowNLoad 2007.11.17. 14:02:27

Ha már zsidózás: igaz az, hogy a ferihegyi reptéren az Izraelből érkező zsidókat egy szintén zsidó vámos/határőr lépteti be Magyarországra?? (és csak ő ellenőrzi, hogy mit hozott, stb..) Ez olyan ,mintha a határ lyukas lenne, de csak szelektíven, vagy mintha minden zsidó diplomatának számítana. Mi az igazság? Az ReTeK-Klub/CsigaTV híradóktól hiába várom az oknyomozó riportot:) Frei sem tud semmit az esetről. Itt meg se 60Minutes, se BBC:(

Elpet 2007.11.17. 14:14:11

dowNLoad

Nem tudom, tényleg igaz? Fontos lenne tudni.
Mert így a nagy semmiről jó hosszan lehet beszélgetni.

dowNLoad 2007.11.17. 15:00:09

Elpet, te szeretnél pl. az USÁ-ba úgy utazni, hogy NY-ban egy barátságos magyar tisztviselő fogadjon? És azt viszel be amit akarsz, tokaji/téliszalámi/M16-os, stb.. Érted? vagy olvasd el még vagy 2X.

Elpet 2007.11.17. 15:11:17

Képzeld, értem. De te is olvass el még 2x. Mielőtt erről bármit írnék tartalmilag, érdekelne, hogy igaz-e? Mert te is ezt a kérdést tetted fel. Ha igaznak tartod, el fogom hinni neked, és reagálok.

dowNLoad 2007.11.17. 15:17:34

dumbass, azért írom ide, hogy ha valaki tud valami konkrétat a hírről akkor ossza már meg velünk. NEM TUDOM, hogy igaz-e, vagy sem, de ez a MASS MEDIA-ból soha nem fog kiderülni, ITT meg NINCS 60MINUTES és NINCS BBC sem. olvasd el azért még 2x, mert nem hatolt be az input a winchester katedrálba, ahogy látom a beírasaidat.

Vidéki 2007.11.17. 15:32:16

Van egy jó, a rómaiak korából származó közmondás: „ amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek.” A kettős mércét már az ókorban is alkalmazták!

volkov 2007.11.17. 15:51:43

dowNLoad,

nincs abban semmi ciki, ha megjelolod a forrast.
tortenetesen a kuruc.info, khm, "zsidobunozes" rovata alol elerheto cikkrol van szo:
kuruc.info/r/39/18405

Elpet 2007.11.17. 15:59:18

Értem a kérdést, sajnos nekem ennyire futja csak, ilyen lassú felfogásra. Akkor most már el kell játsszunk a gondolattal. Tegyük fel, hogy így van, és a reptéren Izrael 12 törzsének valamelyikéből származó vámos ellenőrzi eme népes család érkező tagjait.

Kínzó kérdés: a repülőtér vezetőségének és a Vám-és Pénzügyőrség megfelelő parancsnokságának meglehetős összehangoltan kell eljárnia ez esetben. Hogy biztosítják a megfelelő személy kiválasztását? Hogy ne kerülhessen szélhámos erre a posztra? Vagy más megközelítésben. Hogy szerez meg valaki egy ilyen job-ot? Mivel igazolja származását? Lőw legyen a neve, vagy Kohn, vagy Zölderdő, Fáskerti? Van zsidóigazolvány, mint magyarigazolvány? És ha valaki fondorlattal szerzi meg? Vagy ajánlás kell a kerületi rabbitól, esetleg Bauer Tamástól vagy Eörsi Mátyástól? Csak színtiszta zsidó lehet, visszamenőleg Jákobig, vagy lehet keverék is? Nem könnyű dolgok ezek.
Nem példátlan, de meglehetősen ritka a zsidó finánc, már amennyire a kérdés szakértőinek hihetünk. Az utolsó neves zsidó finánc Szent Máté apostol és evangelista volt, akiről tudok, ő is otthagyta a bizniszt. Ahogy én hallottam, a zsidók bankárok, kereskedők, médiaszerkesztők szoktak lenni közöttünk, általában kevés olyan szakmát választanak, ahol fáradságos szolgálatot kell ellátni, ahol az agyafúrtságukon kívül bármi más képességüket kellene hasznosítani.

Mi a cél ezzel? Hiszen egy gojt is oda lehet állítani (megfelelően romlottat persze), és megbízni azzal, hogy öreg, itt ez a jó kis poszt, de aztán nehogy a zsidókkal rosszul bánjál, érted kisfiam? Amíg jól viselkedsz, megvan az állásod, érted? Vagy talán az a cél, hogy ha esetleg motozni kell, nehogy goj érjen egy zsidóhoz, mint ahogy a nőket is nők motozzák? De akkor, ha már így, akkor kósernek kellene lennie. Azt hogy bizonyítja, hogy otthon nem eszik titokban disznósajtot meg szalonnát? És szombaton nem jön repülőgép?
És aztán a következő buktató. Jön mondjuk Tel-Avivból egy repülőgép, és rajta ülök én, katolikus goj, jövök haza üzleti útról. Odaérek a vámhoz. Magyar az útlevelem. Namármost, ha nem kapok különleges elbánást, de közben nem goj vagyok, hanem mondjuk tűrülmetszett benjáminita, akkor engem sérelem ér, és természetesen kirúgatom az egész repteret meg MALÉV-ot. De ha megkapom a VIP kezelést, és közben meg goj vagyok, mint ahogy, akkor meg jogtalanul vettem igénybe a szolgáltatást, amit a zsidók nagyon nem szeretnek.

Szóval maradjunk annyiban: nem könnyű a zsidók élete, így összeesküvésileg.

VIII. Nagyapó 2007.11.17. 16:27:24

Igaz, hogy dowNLoad zsidó és transzvesztita?

NEM TUDOM, igaz-e, de a MASS MÉDIÁBÓL soha nem fogom megtudni, pedig egy blogkommentben bizonyos Nagyapó erre utalt...


(Amúgy mikor jártál utoljára Ferihegyen? Amennyire én emlékszem, minden gépről terminálonként ugyanaz az egy kapusor vezet ki, és ott sincs külön kapu Izraelnek, bár pl. az EU-polgárok valóban máshol jöhetnek át...)

Elpet 2007.11.17. 16:31:23

Lola, megint nem foglalkozol velünk semmit. Igaz, hogy elkanyarodtunk a témától, de hát azért mégis.

hiba 2007.11.17. 17:27:49

Dowmload: Jesszus, ne légy már ennyire "hülye kuruc". Azt írják debilék, hogy hiányosan kitöltött útlevél, aztán feltesznek 2 minden szükséges útlevél infót tartalmazó lapot is. Másrészt sokat repülök, sokszor érkezem izraeli gépekkel egy időben, ahogy fentebb írták, mindenki ugyanazoknál a kapuknál áll sorba. Ez már az igéntelen nácizmus legalja. Így tényleg veszélytelen.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.17. 17:53:25

Kedves Elpet! Bocsánat, de mindenfélét kell intézkednem. Mindenben igazad van, amit írsz. Nem tudok vele vitatkozni, úgyhogy köszi.

download nem náci és szerintem nem baj, ha felveti azokat a témákat, ami őt érdekli.
Éppen ez a bajom, hogy nem kell állandóan lenácizni egymást. Download nyílvánvalóan radikális és hazaszerető ember, érdeklik őt a kuruc hírei. Engem is érdekelnek, de ez a hír szerintem is hülyeség. Download is csak megkérdezte, hogy tudunk-e róla valamit.

Elpet 2007.11.17. 18:00:25

Bocs Lola, én bántottam dowNLoadot? Én azt hiszem nem, pusztán megpróbáltam ennek a hírnek az abszurditására rávilágítani. Azt gondolom, hogy az arctalanság ellenére igyekeznünk kellene legalább egymást tiszteletben tartani, ha a témában néha el is vetjük a sulykot.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.17. 18:03:16

Nem, te viccesen válaszoltál. Hiba nácizta le.

dowNLoad 2007.11.17. 18:04:45

Csurkapistabácsi mondott valamit az ECHOTV-ben, én annak próbálok utánamenni, de ezek szerint a hír menet közben már átalakult: nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, stb.. Eredetileg azt mondta, hogy KÜLÖN vámeljárás van részükre,(terrorveszély címszóval) KÜLÖN vámossal(aki Izraeli állampolgár) tehát ahhoz hasonló, mint amikor Német vendégrendőrök vannak nyáron Siófokon. Így már érthető a kérdés? Arra a hülyeségre nem is gondoltam, hogy egy álruhás zsidó vallású(magyar állampolgár) vámos beenged mindent, ha zsidó hozza be.(ez baromság, 1nap alatt megbukna)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.17. 18:10:37

Nem hallottam róla és valószínűleg nincs is így. Biztos, hogy az Izraelbe menő gépeket komolyan ellenőrzik a terrorista veszély miatt, de ez nem külön vámeljárás, hanem elővigyázat. Aminek van alapja. Hiszen nyílvánvalóan kiemelt célpontok a terroristák számára ezek a gépek.

Na de térjünk vissza az eredeti témához. Ok?

Elpet 2007.11.17. 18:11:06

No, hát szépen egyenesedik a dolog.
A valóságtartalom részéhez keveset tudok hozzászólni, ebben sajnos nem tudok segíteni.

dowNLoad 2007.11.17. 18:15:55

Még mindig nem világos, hogy nem az odamenő hanem az IDE ÉRKEZŐ gépről leszálló zsidókról volt szó. (mivel Izrael nem Európa és nem is EU tagállam, ezért a vámos turkál a csomagokban)

Elpet 2007.11.17. 18:21:29

Az antiszemitázás már bejött nekünk, akkor kénytelenek voltak Zuschlagot kibuktatni egy ilyen kis pénztologatósdiba, és nagyobbat durrant az egész mostani ügy azokkal az előzményekkel. Ezt csinálni kell továbbra is.

Elpet 2007.11.17. 19:04:01

No, szóval ez az előző hozzászólásom elég erőtlenre sikeredett, kifogytam, hiába volt Lola invitálása a témához történő visszatérésre vonatkozóan. El is búcsúzom, majd jövő héten valamikor, veletek, itt.
Sziasztok, szép hétvégét.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.11.17. 23:30:43

Kicsit megszaladtak a kommentek.

Lola, én nagyon szívesen elnézést kérek minden alaptalan nácizásért, amit tőlem kaptatok, persze az sem lenne baj,ha mutatnál egyet. Én személy szerint viszonylag ritkán szoktam lenácizni a Fideszt vagy annak tagjait, ellenben szoktam (most sarkosan, leegyszerűsítve fogok fogalmazni, de vállalom így is) antiszemétákkal, rasszistákkal, homofóbokkal és egyéb szélsőségesekkel való kollaborációval vádolni. Az viszont nem annyira alaptalan. És legalább akkora baj, mint a zsidózás, merthogy legitimálja azt.

Krapulax 2007.11.17. 23:37:28

Pásztor,

Biztos, hogy a közvetve közvetett rasszista beszéd az ami a demokráciát és kis hazánk jövőjét leginkább fenyegeti?

VIII. Nagyapó 2007.11.18. 00:19:46

Képviselő úr!


Ön szerint mi a különbség a radikális, a szélsőséges és az antiszemitafasisztanáci közt? És ezek közül melyik a vállalhatatlan?


Ja, és Havas Szófiáról miért nem írt posztot? Egyáltalán, miért sunnyogott - Mécséket leszámítva - az egész párt?

Európaiságnak apostola, Te!

A hajdani munkásőrök és pufajkások jó része vajon hova szavaz, kik udvarolják körül őket lakossági fórumokon? Ki számolt el a Párt vagyonával és szakított mindörökre a múltjával? Ki kért bocsánatot a nagyapámtól a - föld alatti cserkészmozgalomért - börtönben töltött évekért?


Az antiszemitafasisztanáciknak csak a szája nagy, de az MSZP-ben még elüldögélnek olyanok, akik már élesben is bizonyították, hogy nem félnek lőni vagy lövetni, megfigyelni, cenzúrázni, ha az Eszme, a fasisztaellenes harc vagy a zsebük úgy kívánja. Kicsit öregek, kicsit fogatlanok, kicsit viccesebben mutatnak a TV-ben - de ott vannak.


Aztakurvaéletbemár.

VIII. Nagyapó 2007.11.18. 00:31:25

Ja, és ne gyere nekem Járaival vagy Martonyival. Nekem sem Nyers Rezső, az öreg Hetényi vagy a többi reformkomcsik hada fáj első sorban; nem róluk beszélek, ők sem a legszimpatikusabbak, de tőlük még csak elfogadom valahogy, hogy nem voltak valódi komcsik, csak "kokettáltak velük" egy kicsit. De azt igen, nagyon is, a fiatalok is, mindmáig. Nem néhány nagyszájúval, de tényleges gyilkosokkal, emberi sorsok kerékbe törőivel.

Eszem megáll, hogy ezek után valakinek az a legfontosabb, kit zavar, ha két férfit csókolózni lát.

Marianna · http://egerentyu 2007.11.18. 12:09:47

Azt nem tudom Ferihegyen van-e kulon protekcios ki es bejarat, ott meg nem terltek el soha. De az viszont biztos, hogy peldaul Frankfurtban van az arab orszagokba es az Izraelbe utazoknak, jo alaposan es jo messze kulonterelik oket. De nem am azert, hogy barsonyszonyegen kiserjek oket a gephez! Kulon-kulon mindenkit jo alaposan "megvillanyoznak" es a szemelyi poggyaszt is atkutatjak. Na vajon miert? Lehet talalgatni..Es ha Ferihegyen ujabban szinten ugy van, akkor az pontosan azert, hogy ne robbanjon valami meglepetes mondjuk azoknak az utasoknak az orra alatt, akik mindezt kifogasoljak.

Pásztor Tibor · http://pasztortibor.hu 2007.11.18. 13:08:36

VIII. Nagyapó, megértem a dühödet. Csak az a baj, hogy így vitatkozni sem lehet, érzelmekkel legalább is nem érdemes.

Azért, hogy a nagyapád börtönben ült, csak azt tudom mondani, hogy sajnálom. Az én nagyapám is ült börtönben két évet a Horty-rendszer alatt, és majdnem börtönbe került a hetvenes évek közepén is, miközben a világ legtisztességesebb embere volt.

Az akár jogos fölvetéseidtől viszont még nem válnak megalapozatlanná az én jogos fölvetéseim. Ezek nem egymással vitatkozó állítások.

Viszont a jelen problémái legalább olyan fontosak, mint a múlté. Könnyebb megelőzni vagy megakadályozni a jelen jogsérelmeit, mint orvosolni a múltét. Pont azért kell kiállni a zsidók, melegek, cigányok, cserkészek, biciklisták stb. jogaiért, hogy ne járhassanak úgy, mint a nagyapáink.

És hogy a két megválaszolható kérdésedet megválaszoljam, Havas Szófiáról azért nem írtam postot, mert nincs róla különösebben mit mondanom, az ő indulata 1956 kapcsán igen hasonló eredetű, mint a tiéd, nem értek vele egyet, de megértem őt.

A radikálisokkal ab ovo nincs bajom, nem is írtam, kérdés, hogy milyen nézetet képviselnek radikálisan. Radikális feministák, radikális zöldek vagy radikális fajvédők? Az antiszemita-fasiszta-náci-homofób-rasszista pedig olyan agresszív szélsőségesek gyűjteménye, akik olyan tulajdonságok miatt támadnak embereket vagy csoportokat, amely tulajdonságról ők nem tehetnek. Ez pedig számomra elfogadhatatlan. A baloldali szélsőségesekkel sem értek egyet, de mivel azokban sokkal kevesebb az aggresszió, ezért veszélyesnek sem érzem annyira. Kivétel ez alól azok a nézetek, amik erőszakkal akarnak baloldali társadalmi modellt bevezetni, mert az egy kategória a fentiekkel.

Úgyhogy azt hiszem, jócskán egyszerűsítve, az agressziótól (ami nem feltétlenül csak tetlegesség lehet) lesz elfogadhatatlan szélőség egy radikálisból.

Konklúzió: ízirájder, öcsém.

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.18. 13:34:52

"Nem értek vele egyet, de megértem őt."

Na ez az, ami elfogadhatatlan. Ilyenkor bezzeg nem bőg fel az elhatárolódást! sziréna. Havas aljas, ordas nézeteket vall, az ismert náci, holokauszt-tagadó David Irvinggel egy platformon áll, amikor a forradalmat, a felakasztottakat és (túl)élőket rágalmazza a lejárt szavatosságú hazugságaival. Kijelentései ellentétben állnak az ország alkotmányával és saját képviselői esküjével. És te megérted őt.
Ennyit a ti Bad Godesbergetekről. Hahaha.
Mert ugye nemcsak akkor kéne csaholni, amikor Orbán képtelen elhatárolódni a gárdás zombiktól. A saját portán kéne sepregetni, de már nem megy, mert nyakig ér a mocsok. A Havas-féle is.

dowNLoad 2007.11.18. 13:40:56

Marianna, az IDE BEÉRKEZŐ ZSIDÓKat kérdeztem!!!! Tehát a gép felszáll Izraelben, és leszáll a Ferihegyen, a gyengébbek kedvéért, nem az érdekel, hogy mikor beszállnak az induló gépbe, előtte milyen ellenőrzéseken esnek át.

Marianna · http://egerentyu 2007.11.18. 14:30:27

Ertettem, ertettem kedves dowNLoad, ezt csak ugy megjegyeztem..Ferihegyen nem lattam ilyesmit az erkezesnel, de megmondom oszinten - hacsak nem ortodox az illeto es nincs ennek megfeleloen oltozve - gozom sincs ki zsido es ki nem, tehat nem tudom megallapitani, felrevonulnak-e az izraelitak egy titkos kijarathoz. Es mivel ez a kerdes ugy tunik nagyito alatt vizsgaltatik nalunk, kotve hiszem, hogy azzal izgatjak a tomegeket, hogy az Izraelbol erkezo zsidokat kulon es kedvezobben engedjek at vamvizsgalaton. Nagyon kedveltem Csurkat az irot (most is szeretem) de Csurkat a politikust nem ertem. Pontosan olyanna valt az evek soran mint ami ellen mindig hadakozott: elfogult, gyulolkodo es igazsagtalan. Nyugodtan lehet valaki antiszemita vagy antikommunista, antianti..de azert a jozansagot meg kellene orizni. Vagy ha valaki az, akkor mar lehetetlen?

VIII. Nagyapó 2007.11.18. 15:17:44

Tibor,

Általában lehet nekem érvelni, de valahogy erre az álszent szövegre most ezt a stílust éreztem odaillőnek :-)

Nem tudom, milyen jövőbeli jogsérelmekre utalsz. Akar itt ma bárki komolyan vehető erő numerus clausust bevezetni? Tett jobboldali erő bármiféle utalást valaha arra, hogy faji alapú diszkriminációra készülne bármilyen téren? Mondta bárki, hogy a melegfelvonulás megtámadóit megérteni kell, nem pedig bekaszlizni?

Vagy a verbális sértésekkel van baj? No, ilyen azért elhangzik bőven mindenféle csoportra, oldalfüggetlenül.

Esetleg a melegek házassághoz és gyerekek örökbefogadásához való jogát tartod alapvetőnek? Hát, nem akarom elvinni a témát, mindenesetre az előbbi esetben szó és intézmény (ha nem is a hozzá tartozó jogok) a világtörténelem kezdetétől egész a legutóbbi időkig szorosan kapcsolódtak a szakralitáshoz, ilyenformán a vallás talán okkal követel némi beleszólást a dologba, az utóbbi esetben pedig talán a gyerek jogainak a mérlegelése sem az ördögtől való cselekedet.

Hogy az október 23-i tűntetéseken történt rendőri túlkapásokra igen széles körben az volt a reakció, hogy "úgy kell nekik, miért mentek oda", az pedig mintha arra utalna, hogy a társadalom ellenállóképessége terén is van tennivaló a baloldal radikálisai esetében is...


Apropó, radikálisok. Pokorni szerintem jobboldali radikális pártról beszélt, aminek kb. 15%-os potenciális tábort jósolt, ebből vontad Te le a következtetést, hogy a Fidesz-szavazók 40%-a (nem csekély kirekesztő éllel) "szélsőjobbos". Olykor azért olvaslak ám :-)


Havas Szófia esetében nekem valahogy nem teljesen mindegy az sem, hogy vajon azért koncoltak-e fel valakit (már ha), mert előtte ő is koncolt másokat (de legalábbis tevékenyen közreműködött egy rendszerben, amiben ez bevett volt), vagy csupán azért, mert kicsit más nézeteket képviselt. Ha a nagyapámat betöréses rablásért ítélték volna el, lehet, ma én sem a rendszert hibáztatnám.

Ami a Horthy-korszakot illeti, ahhoz a jobboldalnak azért lényegesen kevesebb köze van, mint a balnak a kommunistához. Egyrészt ugye a Horthy-rendszer politikusaiból nem nagyon szerepel senki a tagjaik közt, másrészt a történelmi gyökereik is sokkal inkább a háborút követő kisgazda és kereszténydemokrata pártok szellemiségéhez kötik őket, ezeket is alapították újra '90-ben, ezek tagjaiból származnak a "nagy öregek" is. És persze Horthy alatt is többféle ember volt hatalmon, különféle nézetekkel, de ezt már hagyjuk.

A Fideszt folyton felszólítjátok, hogy határolódjon el a (fene tudja, esetleg szintén "érthető okokból") antiszemita megnyilvánulásokat tevő személyektől, csoportoktól, akiknek ráadásul a párthoz formálisan semmi közük, Ti viszont még egy párttag, mi több, parlamenti képviselő kapcsán sem voltatok erre képesek. Amiben nyilván játszik némi szerepet az is, hogy vannak arrafelé még egypáran, akiknek személyes cselekedeteik okán sem túl kellemes '56-ra forradalomként emlékezni.


Akkor meg miről beszélünk???

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.18. 15:43:28

Tibor, az a gond, hogy a pártod kezdte és alkalmazza a lefasisztázást. Ezt már az MSZMP alkalmazta, hogy minden ellenzéki gondolkodású ember fasiszta. Az 56-osok fasiszták, a Fidesz fasiszta. A kommunista pedig nem kommunista, hanem szocialista. Pedig az igazság az, hogy az MSZP-ben rengeteg kommunista van, viszont a Fideszben nincs fasiszta. Mégis a Fidesznek kell állandóan magyarázkodni, hogy ők nem fasiszták.
Szerinted az normális, hogy Orbán Viktor bárhová megy az EU-ban, vagy Amerikában - mindig azzal kell kezdje, hogy lemossa magáról a fasisztázás mocskát, amit rákentetek?
Szerinted az normális, hogy rendszeresen lefasisztáznak liberális társaságokban csupán azért, mert fideszes vagyok?
Mindketten ebben az országban élünk és mindketten nagyon jól tudjuk, hogy mennyi energiát fektettek abba, hogy rólunk ez a kép alakuljon ki, annak ellenére, hogy semmi alapja nincs.
Na ezért kellene bocsánatot kérni, sőt lehetnél Te az első korrekt szocialista politikus, aki kiáll és elmondja, hogy: soha többet senki ne fasisztázza, antiszemitázza, nácizza le a fideszeseket, mert nincs alapja. Akkor szép lenne a világ, és betemetődne egy jelentős árok... :)

Fasisztázásra csak egy példa Kupper lenácizása, amelyik ügyben egyébként jogerősen pert nyert:
www.stop.hu/articles/article.php?id=110352

Istvan 2007.11.18. 15:55:41

Tiborkam,

a Balassiban a harmadikon a neni, o gyulolkodhet, ugye, az nem zavar. Persze, hogy nem, hiszen o a johaver, es mindig szol, ha jonnek a fideszgecinacik kampanyolni. Most az a neni miben kulonbozik a magyargardatol es tarsaitol? Azt leszamitva, hogy o ratok szavaz?

Fortelmesen gusztustalanul alsagos vagy, mar bocsanat, de erre jobb szavakat nem tudok talalni.

irrelevant 2007.11.18. 17:25:22

Gyerekek, mit vártok?

Hogy majd az érveitek hatására Pásztor úr elgondolkodik? Hogy belátja, hogy esetleg bizonyos szempontból igazatok van? Hogy majd félreteszi a pártkompatibilis dumáját és megnyilatkozik úgy mint egy mezei, gondolkodó ember? Sőőőt, hogy esetleg a saját pártját is képes lesz egy picit kritizálni?

Frászt. Ahogy a nevük után kerül a "képviselő úr" titulus, indul a papagájkommandó. Nem érdemes időt és idegrendszert pazarolnotok rá.

Istvan 2007.11.18. 17:39:07

De hat amikor mar oly izgatottan varjuk, hogy ismet szemelyesen talalkozzunk vele :)
Addig is jol elvagyunk, en peldaul mar eljutottam odaig, hogy imadott Tibikenk szimplan ignoralja amit irok, de hat annal nagyobb elmeny lesz ujra talalkozni Vele. Persze, lehet, hogy elkoltozik addigra, azt sajnalni fogom... Draskovics ur is irogathatna ide, o is par hazzal arrebb lakik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.18. 17:46:58

lelkylola 2007.11.18. 15:43:28:
"Pedig az igazság az, hogy az MSZP-ben rengeteg kommunista van, viszont a Fideszben nincs fasiszta. "

Háhá, a fidesznácik ezzel nem menekülnek az Igazság elől! Lehet, hogy ők nem fasiszták, de összekacsintanak! Gondold csak meg, Lola, kivel kacsintottál össze ma?

Na ugye.

Amúgy pedig kultúrharcos pályázat van.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/11/kultrharci-feladat.html

négyeske 2007.11.18. 18:29:49

Szegény Fideszről alaptalanul állítják a komcsik, hogy kompatibilis a szélsőjobbal. De olyan erővel, hogy ezt a tévhitet maga a Fidesz sem tudja eloszlatni azok politikusaiban, akárhogy próbálja. www.youtube.com/watch?v=OueAYLsBcjI

Istvan 2007.11.18. 19:30:52

negyeske,
igen, ez egy tipikus kommunikacios trukk: valaki valamilyen valosagtalansagot allit, ezt atvesszuk es egy korrel kesobb mar ugy tekintunk ra, mintha abszolut igaz lenne.

Ha a MIEP tortenetesen azt mondana a kampanyfilmeben, hogy a szocik csak veluk nyerhetnek, akkor ezzel bizonyitott lenne, hogy az MSZP kokettal a szelsojobbal?

plastik 2007.11.18. 19:35:18

ez egy ugyanolyan suttyó mondat, mint az "El lehet menni Szlovákiába!"
a zsidózást viszont elég nehezen találom meg benne... (meg vicces ez a "hurrá, ott is vannak nácik!" mutogatás)

dowNLoad 2007.11.18. 20:48:08

Én nem kacsintanék össze senkivel, de ha mégis muszáj, akkor a Wagner-t hallgató kifogástalanul szervezett obersturmban-fuehrer übermensch-ekkel inkább, mint a koszos,büdös,drogos, rasztahajú, chegavarista szélsőbalos söpredékkel. (szerencsére ilyenek itt nincsenek, hála istennek, a határon felbukkanókat pedig azonnal visszafordítanám, ill. kitiltanám, mint Toroczkayt Szlovákiából)

négyeske 2007.11.18. 21:14:00

Istvan,

Veled ellentétben én nem gondolom azt, hogy Csurka & Co. véletlenszerűen választott partnert a kampányfilmjében.

Persze azt sem gondolom, hogy a Fideszt okkal lehetne lenácizni. Azt viszont igen, hogy a Fidesz "egy a táboros" stratégiájában nyiltan benne van, hogy a közép közepétől jobbra mindenki jöhet. Választási matek alapján ennek van is racionalitása. Éppen abból lesz gond, hogy közben önálló élet jelei mutatkoznak jobbszélen. (Pont azért, mert a Fidesz nem náci.)

négyeske 2007.11.18. 21:19:05

(Csak zárójelben: nem az a baj a nácikkal, hogy Wagnert hallgatnak.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.18. 21:25:20

négyeske 2007.11.18. 21:14:00:
"Azt viszont igen, hogy a Fidesz "egy a táboros" stratégiájában nyiltan benne van, hogy a közép közepétől jobbra mindenki jöhet"

Nem egészen, négyeske. Orbán a német CDU/CSU-tól vette az "egy a tábor" ötletét. Ez azt jelenti, hogy a CDU/CSU-tól jobbra *nincs párt*. Nem azt jelenti, hogy maga a CDU/CSU lesz szélsőjobbos, hanem azt, hogy a CDU/CSU felszívja a tőle jobbra levő szavazókat is. Ugyanezt a taktikát hajtotta végre Sarkozy idén nyáron.

Sőt, az MSZP ugyanezt hajtotta végre Magyarországon, amikor felzabálta a Munkáspárt szavazóit.

De ezek közül egyedül a Fidesz szalonképtelen.

Gondolkodhatnál, mielőtt propaganda-szócsővé változtatod magad.

VIII. Nagyapó 2007.11.18. 21:38:32

Négyeske, ha Te szoktál lenni egySke is, akkor ennél azért megalapozottabb érvelést és több gondolkodást várok el tőled, + némi részletesebb reakciót az eddig elhangzottakra is.

Ha nem, akkor sorry, lehet, többet feltételezek a kelleténél :-)

négyeske 2007.11.18. 21:41:04

Azért kéne vigyázni a meggondolatlan, automatikus címkézéssel, Doomhammer, mert mellécsaphatsz, és az ujjadra baszol, mint most. Nem vagyok balos szimpatizáns. És amit az mszp-ről írsz, az rendben is van, azzal a distinkcióval, hogy itt a szélsőkommerek egyre kevesebben vannak, többnyire öregek, akik lendületből viszik, de már nem sokáig. És nem okoznak annyi kellemetlenséget az mszp-nek, mint pl. a jobbikos srácok a fidesznek.

A CDU/CSU dologban pont az a nagy különbség, hogy ott nagyon durván soha nem keresik a szélsőségesek kegyeit a politikusok, egy-egy kiszólás erejéig sem. És ültesd át magyar viszonyokra, ahogy a félig zsidó sárközire rohannak szavazni a kurucok.

A finnyás polgári ízlésemmel éppen azért olvasom a Reakciót, mert azt gondoltam, hogy itt el lehet térni a pártvonaltól, és lehet érdemben beszélni a jobboldal hibáiról is, de azt is megértem, ha itt szerinted csak a hivatalos vélemény mehet. Csak akkor nem polgári underground, hanem központi agitka.

VIII. Nagyapó 2007.11.18. 21:53:45

"És ültesd át magyar viszonyokra, ahogy a félig zsidó sárközire rohannak szavazni a kurucok."

Miér', Orbán meg cigány, nem? :-D


Amúgy a németek nem érnek, ott történelmi okokból még egy kicsit nálunk is paraniásabbak a széljobbal kapcsolatban, Sárkozynél pedig voltak azér' kiszólások, amennyire én tudom.

táltos 2007.11.18. 22:04:08

lelkylola 2007.11.18. 15:43:28
A fasisztázásra még példa, mikor gyf az ellene tüntetőkről mondta, hogy füntetnek a fasiszták.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.18. 22:42:27

négyeske 2007.11.18. 21:41:04:
"hogy itt a szélsőkommerek egyre kevesebben vannak, többnyire öregek, akik lendületből viszik, de már nem sokáig. És nem okoznak annyi kellemetlenséget az mszp-nek, mint pl. a jobbikos srácok a fidesznek."

Tán olvasgasd a Reakciót, kik alkotják ma a *szocialista* párt tagságát.

"A CDU/CSU dologban pont az a nagy különbség, hogy ott nagyon durván soha nem keresik a szélsőségesek kegyeit a politikusok, egy-egy kiszólás erejéig sem."

Biztos, hogy kódolt antiszemitizmus meccset akarsz játszani? Elveszted.

"A finnyás polgári ízlésemmel éppen azért olvasom a Reakciót, mert azt gondoltam, hogy itt el lehet térni a pártvonaltól, és lehet érdemben beszélni a jobboldal hibáiról is, de azt is megértem, ha itt szerinted csak a hivatalos vélemény mehet."

Már párszor volt róla szó, hogy semmi közöm a Reakcióhoz. Pont olyan kommentelő vagyok, mint te, se több, se kevesebb.

Bill Dauterive 2007.11.18. 23:50:25

Milyen szep szokas a masik felmenojenek a buneit emlegetni, igazi kulturemberre vall. A Zuschlag szoveget zsidozasnak beallitani is szep artistamutatvany, nyilvan izlestelen viccet sutott el, de ez attol meg nyilvan nem volt az.

Lediszzsidozni valakit egy masik partban nyilvanvaloan nem zsidozas, leven pont azt allitom, hogy a masik part azert valaszt zsidot prominens pozicioba, hogy mutogathassa, ok mennyire nem antiszemitak. Ez ugyan bunkosag, de hogy lehet ebbe antiszemitizmust olvasni?

Azt mondani valakirol, hogy nem tudja mirol beszel, mert most jott Izraelbol, lehet hogy zsidozas, de csak akkor az, ha az illeto nem jott tulsagosan a kozelmultban Izraelbol ahhoz hogy a helyi ugyekbe probaljon belefojni (es oszinten a hiradasok nem nagyon mentek bele abba, hogy akkor most mikor is jott Izraelbol Budapestre Szabo Gyorgy). Ha igen, akkor arrogancia, abbol pedig kijut a magyar belpolban mindenkinek epp eleg.

En oszinten nem latom az ugyet ebben a dologban, mar persze azontul, hogy megint mutogat a Fidesz es a holdudvara, hogy lam-lam, nekunk semmi kozunk a fasiszta csurhehez, akik avatnak meg egyesulnek, ti viszont nyiltan zsidoztok.

Az meg ugye valahogy szinten nem tunik fel senkinek, hogy ez a tema, (nevezetesen ki mit csinalt, es abbol hogy lett garda, jobbik es vermagyar feltamadas) meg ezen a blogon is tabu, a nem bolygatott mult resze.

Ugyanmar fiuk, rettento bena ez a probalkozas. A magyar antiszemitak nem a baloldalon vannak, ezt ti is pontosan olyan jol tudjatok, mint mindenki mas, felesleges ez a szerecsenmosdatas. Azt, hogy a magyar jobboldal vezeto ereje elen antiszemitak allnanak pedig senki sem allitja, klasszikus szalmababu vita ez. Ha gondoljatok, vegigvehetjuk, milyen gesztusokat tett Orban a nyiltan antiszemita MIEP-bazis fele, nem hiszem hogy ne lenne oka annak, hogy ezt nem bolygatjatok.

Ha epkezlab allitast probaltok kihozni ezen a teren, elovehetnetek mondjuk a ciganyokkal szembeni eloiteleteket, ott kb tenyleg fifti-fifti az allas.

Az SZDSZ pedig vagy tamassza meg alaposabban, amikor igy vadaskodik, vagy ne verje a harci tamtamot ilyen konnyen, mert tenyleg egyre nevetsegesebb, ahogy Gyorgy Peter-szeru borondonulos parodiakka valnak.

volkov 2007.11.19. 00:09:16

bill,
"es oszinten a hiradasok nem nagyon mentek bele abba, hogy akkor most mikor is jott Izraelbol Budapestre Szabo Gyorgy"
azert annyira nem nehez utananezni, '99 a helyes valasz
angyalfold.fidesz.hu/index.php?CikkID=64377
www.szombat.org/2006/0609ujlipotvaros.htm

"ciganyokkal szembeni eloiteleteket, ott kb tenyleg fifti-fifti az allas."
ez hogy jott ki?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 00:43:50

Bill Dauterive 2007.11.18. 23:50:25:
"Ugyanmar fiuk, rettento bena ez a probalkozas. A magyar antiszemitak nem a baloldalon vannak, ezt ti is pontosan olyan jol tudjatok, mint mindenki mas, felesleges ez a szerecsenmosdatas."

Ezt már megbeszéltük egy párszor. A magyar antiszemiták mindenhol vannak, az MSZP-ben is jócskán. Nem tudsz meggyőzni azok után, hogy élőben hallottam, miket terjesztenek az aktivistáik fű alatt. Az SZDSZ-ben nincsenek antiszemiták, van viszont cigánygyűlölet.

Szép kis állatsereglet.

dowNLoad 2007.11.19. 01:20:19

Ez a pontos megfogalmazás: ÁLLATSEREGLET, és mivel egyikük sem mondhatja ki, hogy mit gondol valójában (mert mindenki PC) ezért hazudnak, és nem tudják megoldani a problémákat. (nincsenek IS ilyen-olyan problémák, haha) Lásd, bárdosandrás féle manipulatív hírszerkesztés, ÉS MÉG BÜSZKE IS RÁ, hogy hazudik:
www.origo.hu/teve/20070621bardos.html

Elpet 2007.11.19. 08:11:38

Valaki felvetette tavaly október 23-át. Soha nem ültem fel annak a maszlagnak, hogy rendőri szakszerűtlenség lett volna az oka az eseményeknek, mint ahogy annak sem, hogy Gergényi Péter (annó a Demokrata kedvence, érdekes, nem?) magánszámáról lett volna szó. Az egészet bizony Gyurcsány rendelte, és nem utolsósorban azért, hogy a sajátjainak kedvében járjon. Mert bizony az MSZP törzsszavazóbázis nagyon szereti az ilyesmit, ahogyan a visszhangját tőlük hallottam, kevesellték az erőszakot. Szóval a baloldali érzelmű tömeg nagyon igényli az erőszakot a másfajta gondolkodásúakkal szemben, két csirkefarhát és pulykaszárnyközép között szereti nézni, hogy verik a mocskos faszistákat. És itt leginkább ez a lényeg, nem az, hogy óvatlanul kiből szalad ki időnként egy kis jóízű zsidózás meg cigányozás, buzizás. A lényeg, hogy a baloldal igenis elfogadhatónak és kívánatosnak tartja az ellenvélemények ilyetén kezelését. Nem mondom, hogy a jobboldalon nem lennének olyanok, akik szintén szívesen látnának erőszakot, de érzésem szerint azért kevesebben. És még kormányrajutásunk esetén sem leszünk abban a helyzetben, hogy ezt megtehessük, még ha akarnánk is. Szóval az erőszak veszélye igenis a baloldalhoz köthető Magyarországon, ezt teljes felelősséggel ki merem jelenteni. Ma is ott ülnek közöttük, akik a rólunk készült jelentéseket olvasgatták, talán még ma is ezt teszik. Nem emlékszünk már arra a gyűlölethadjáratra, ami a Fidesz és Orbán ellen ment 2001-2002-ben? Nyomatták a buszon, vonaton, ABC-ben, uszoda melegvízben, munkahelyen, borosbocskor, tömbbizalmi, hajhálós nénike, kocsmáros, kétdecifehéres alkoholista, ordítottak mindenfelé, hogy mocskosorbán, mocskoskövér, mocskosáder. És olyan dolgokat tudott mind, amiről nyilván készen kapták az infót valakiktől. És őnekik nem voltak gátlásaik gyűlölködni. A jobboldali szimpatizáns tanácsosabbnak tartotta csendben maradni.Szóval nem nácizmus, az azért nem, de náluk bőségesen találunk olyan eszközöket, amit Európában jó lenne kívül tenni a politizálás eszköztárán.

Elpet 2007.11.19. 09:01:09

index.hu/velemeny/eheti/zutyu0711/
Nem én írtam, hanem Uj Péter

Gabe 2007.11.19. 09:32:45

Bill, vegyük végig. Nyomjad!
(Mert azt már hallottuk tőled, hogy OV a szélsőjobbért felelős pacák, és punktum, deha már felajánlottad, vezesd is le szépen. Az pedgi, hogy a balos szavazók nem annyira antiszemiták, azzt sajnos nem tudod eldönteni, mert nem körülöttük élsz...)

volkov 2007.11.19. 09:49:38

Doom,

"Az SZDSZ-ben nincsenek antiszemiták, van viszont cigánygyűlölet."
toled is kerdem: ez hogy jott ki?
En ket embert ismerek, akikrol biztosan tudom, hogy SZDSZ szavazok, egyikuktol neha zsidokrol szolo osszeeskuveselmeleteket kapok utravalonak, masikuk meg reszegen olyan pejorativ ellel tudja mondani, hogy "zsido", hogy a gyomrom felfordul.
Ez persze nem statisztika, csak ketelyeket ebreszt. (A szamomra levegoben logo allitasokkal szemben egyebkent altalaban is szkeptikus vagyok.)

dowNLoad 2007.11.19. 10:23:03

hahahaha, eresszük össze a szadistákat meg vérkomcsikat az mszp-ből, és én akkor már csak egy kávét kérek! Esetleg beöltözök én is kaftános ortodox zsidónak a legközelebbi tüntetésre, hogy a rendőrség meghasonlását gyorsítsam. (pár szót mondasz héberül , és teljesen készen lesznek, haha)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 11:38:57

volkov 2007.11.19. 09:49:38:
""Az SZDSZ-ben nincsenek antiszemiták, van viszont cigánygyűlölet."
toled is kerdem: ez hogy jott ki?"
Jól ismert régi história.
www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0431&article=2004-0802-0944-41JATS

Ha hazaérek és érdekel, előhalászom, mit írt Tisza Kata a zsidók és a cigányok régre nyúló, nem éppen feszültségektől mentes viszonyáról.

Elpet 2007.11.19. 11:48:08

volkov

Miért is nem statisztika? Egy átlagember ismeretségi köre nem sokkal szűkebb, mint egy közvélemény-kutatási mintavétel. Én kb le tudom mérni a közhangulatot az ismeretségemen belül, és általában eléggé stimmel mondjuk a választási eredményekkel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 11:52:45

Elpet 2007.11.19. 11:48:08:
"Egy átlagember ismeretségi köre nem sokkal szűkebb, mint egy közvélemény-kutatási mintavétel."

Kivéve, hogy az az ismeretségi kör sokszor nem reprezentatív. Utazó ügynöknél igen, egyetemi oktatónál nem.

volkov 2007.11.19. 12:04:51

Doom,

lehet, hogy figyelmetlenul olvastam, de hol kovetkezik ebbol, hogy a Szadiban (pontosabban a partban ill. szavazoi kozott) nincs antiszemitizmus?
Az ismeretsegi korom egyebkent valoban nem reprezentativ, arra viszont hoz peldat, hogy bizonyos szintu antiszemitizmus mellett (egyeb okokbol, pl. hosi mult, intellektualitas sztereotipiaja)
siman oda lehet szavazni.

Elpet 2007.11.19. 12:11:35

Doomhammer

Az észrevétel teljesen helytálló, hozzá akartam én is tenni, de aztán mégse. Magam nem utazó ügynökként, hanem mérnökként viszonylag sokrétű ismeretségekkel rendelkezem. Ezt elég jó és szerencsés dolognak érzem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 12:13:15

volkov 2007.11.19. 12:04:51:
"lehet, hogy figyelmetlenul olvastam, de hol kovetkezik ebbol, hogy a Szadiban (pontosabban a partban ill. szavazoi kozott) nincs antiszemitizmus?"

Lehet, hogy igazad van és ott is van. Én ilyet eddig nem tapasztaltam.

Megjegyzem, te SZDSZ-szavazókról beszéltél és nem a tagságról magáról. Nem kötözködésképpen, csak pontosításként.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.11.19. 12:13:31

Szerintem az ember ismeretségi köre messzemenően nem alkalmas közvéleménykutatásra. Elég, ha csak a lakhely és a kor szerinti megoszlásra gondolunk...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 12:16:45

Elpet 2007.11.19. 12:11:35:
"Magam nem utazó ügynökként, hanem mérnökként viszonylag sokrétű ismeretségekkel rendelkezem. Ezt elég jó és szerencsés dolognak érzem."

Ez valóban szerencsés. Sok "értelmiségi" szakmában gyakorlatilag kizárt, hogy pl. 8 osztályos végzettségűekkel beszélhessen a világ dolgairól az illető.

Neked van olyan 8 osztályt végzett ismerősöd, akivel az elmúlt fél évben fél óránál többet beszélgettél általános témákról (tehát nem szakmai témákról)?

Ugyancsak nem kötözködésként mondom, csak a reprezentativitás problémáira akarok rámutatni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.19. 12:19:40

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2007.11.19. 12:13:31:
"Szerintem az ember ismeretségi köre messzemenően nem alkalmas közvéleménykutatásra. Elég, ha csak a lakhely és a kor szerinti megoszlásra gondolunk..."

Ez egy általánosabb probléma része. Sok ember fel se fogja, mit jelent az, amikor azt mondja, hogy az "ismerőseim mind egyetértenek velem". Önmagunk klónozása kapcsolatainkban egy jól ismert jelenség.

volkov 2007.11.19. 12:26:06

jaja, valoban igy pontosabb (a masodik kommentemben mar en is probaltam pontositani). Ha mar nagyon pontosak akarunk lenni, akkor meg azt rogzitenem, hogy az allitasom csak annyi, hogy nem tudjuk, hogy a tagok kozt nincsenek, illetve, hogy a szavazok kozt hogy allunk ezzel.
Ezt gondolom nem is konnyu kideriteni: "Magyarországon még az antiszemiták többsége is tagadja, hogy nem szereti a zsidókat."
irja az altalad linkelt cikk. Ugy erzem ez egy SZDSZ-es antiszemitara hatvanyozottan igaz. (lasd a haverom jozanul - ekkor a kisebbsegek kerdeseben merhetetlenul, akar harcosan tolerans modon nyilvanul meg)

Elpet 2007.11.19. 12:35:29

Doomhammer

Dehogy veszem kötözködésnek. A reprezentativitás problémái valósak, bár szerintem a valódi közvélemény-kutatások esetében is. De hát az meg nyilván azért egy szakma, aminek szabályai vannak. A 8 osztályt végzettel megfogtál, legalább szakmunkások, akikkel beszélgetni szoktam, nők meg alig, sajnos. Nagyon férfiszakma a miénk. Látod, itt is rögtön egy reprezentativitási probléma.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.19. 12:54:59

Elpet, Új Péter cikke nagyon a helyén van. Na, ezt nem kéne, rendesen diktatúra ízű az ilyen tüntetés szétverés, meg újságíró előállítás. Egyébként nem értem az MSZP-ét taktikailag. Ha nem tennének semmit, csak megvárnák, amíg a tüntetők hazamennek, akkor nem lenne balhé és a tüntetésnek se lenne akkora népszerűsége. Mire jó ez? Megfélemlítés? Egyébként valamennyire az, hiszen én se mertem kimenni erre a tüntetésre. Nem akartam szétveretni, elvitetni magam.

Elpet 2007.11.19. 13:11:12

Lola,
Nagyon helyes, hogy nem mentél el, semmi szükség rá, hogy bántsanak. Egyszerűen belső igényük ez, hogy veretni kell, meg, mint fentebb írtam, a választóik is elvárják tőlük. Számukra a hatalom akkor erős, ha gumibotoz, kardlapoz, vízágyúz. Óriási elégtétel és kielégülés, amikor hazaér a Lidl-ből a panelbe, bekapcsolja a tévét, és látja hogy a sok balhézót végre helyreteszi a mi Ferink. Csak hát nem eléggé, sajnos, de hát tudjuk, hogy nem lehet, drágabolgárúr, pedigbizony nagyon egyetértünk.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.19. 13:24:52

Elpet, pedig én el akartam menni. Szeretem a tüntetéseket. Egyszer, tavaly szeptember 20-a körül volt egy nőtüntetés a rendőrbrutalitás ellen -, bejelentett, nem nagyon tudott róla senki. Kb. 20-an voltunk és átsétáltunk a Kossuth térről a rendőrpalotáig. Nem ismertem a tüntetők közül senkit, ezért egyedül sétálgattam. Nagyon félelmetes volt. 20 nő és 30 rendőr. A sajtó csak pár méterig kísért minket, aztán mentek a rendőrpalotához. Egyedül voltunk, a rendőrök folyamatosan kameráztak minket. Volt velünk egy nagy rebiszes autó, csupa droid ült benne és amikor elmentünk mellette kicsit kinyitották a hátsó ajtót, dobogtak a lábukkal és valami ilyesmiket kiabáltak, hogy "megb..lak". Úgy megijedtem, hogy odamentem egy minket kisérő közterületes rendőrhöz. Mondtam neki, hogy újságíró vagyok, meg mit láttam az előbb. Aztán megnyugtatott, hogy nem lesz semmi baj, de én utána már csak mellette mertem menni. Azért ez nagyon durva, hogy ma félni kell egy tüntetésen. Nem akarok félni, azért szerettem volna kimenni szombaton. De féltem.

Marianna · http://egerentyu 2007.11.19. 13:30:48

Elpet, nem akarlak elkeseriteni, de a panelben nemcsak olyanok elnek akik a Lidl-ben vasarolnak, bolgarurat hallgatnak es Ferinek szurkolnak. Nem fogod elhinni milyen sok ertelmisegi es kozalkalmazott tengeti eletet es erzi jol magat a panellakasaban, ahol sok a konyv, a jo lemezek es szep butorokkal vagyon ugy berendezve, ahogy a sok kacsalabonforgo, baromian randa, kornyezetcsufito budai villak kozul sok soha nem lesz. Ott Budan a tulajok kozott eleg sokat talalhatsz olyat aki sokkal inkabb izgul azon, hogy Ferinek sikerul-e a kovetkezo es ismetlodo alkalmakkor a tiltakozasokat szetverni. Nekik ugyanis nagyon sok veszitenivalojuk lenne. Talan tobb is mint a panelproliknak a fidesz gyozelmevel.

Elpet 2007.11.19. 13:42:09

Lola, a rebiszesek és a "megb...lak" projekt azóta egy másik hölggyel megvalósult, bár nyilván kimossák majd őket, ahogy ez gewöhnlich nálunk. Félelmetes dolgok ezek, én az egésznek a hangulatát még a `88 körüli időkből ismerem. Én magam nem nagyon szerettem tüntetésekre járni, éppen a dolog nyomasztó volta miatt. Nagyon lehetett érezni mindig, hogy ott van egy gonosz és rohadék szervezet a háttérben, amelynek valós és komoly hatalma van. És nem érzem most sem, hogy ez megszűnt volna létezni. De minden tiszteletem azoké, akik felvállalják és demonstrálnak. De ilyen zűrös helyekre jobb, ha nem mégy. Nekünk nagyobb szükségünk van kedves és tehetséges újságíró hölgyekre, mint hősi halottakra.

Elpet 2007.11.19. 14:12:22

Marianna, teljesen igaz, mint minden általánosítás, ez is igazságtalan, amit írtam. De valahol meg kell fogni a dolgokat. Én Szegeden lakom, és nálunk bizony a paneltelepek az MSZP legnagyobb bázisai. Az ott lakók pedig csak nyernének egy Fidesz győzelemmel, ebben biztos vagyok, csak hát nagy úr a megszokás. Elnézést kérek mindazoktól, akiket megbántottam. Én is laktam panelben, sok fiatal család kezdi ott az életét, indul neki az álmait építgetni.
Csak hát sok ott a belefagyott ember is, akinek nincs már onnan tovább, aki sikertelenségében az MSZP támogatásban találja meg vigaszát, ők tudják, miért. Hát biztos ismered ezt a típust, elég szomorú látvány.

dowNLoad 2007.11.19. 15:47:28

PÁRTÁLLAMI IDŐK SZEVASZTOK!!! ÚJRA LEHET DISSZIDÁLNI IS??? ÉN KANADAI ÁLLAMPOLGÁR SZERETNÉK LENNI!
Marianna kifejtenéd, hogy az egyszeri(ű) panelproli mit veszíthet, ha a fidesz lesz hatalmon?? Nekem valahogy nem jut eszembe semmi, hacsak az nem , hogy a TV előtt ezt mondja: "most megadta nekik a mi ferink, szétcsapott a fasiszták között" típusú mondatokat?

Marianna · http://egerentyu 2007.11.20. 00:16:38

Elpet,
persze, tudom hogy sok olyan lakotelep van, foleg (volt) nagy ipari kozpontok mellett ahol az ott dolgozok panelhazakban laktak es laknak. Sok pontosan olyan ahogy irod es ahogy kifigurazzak oket parodistak vagy karcolatok. Van is szinte mindegyik ilyen telepen a muvelodesi haz mellett mszp partszervezet ahonnet Gyurcsany nevet, mosolyog es kozos ul a megdicsoult tagtarsakkal a falra szegezett fenykepekrol. Veletlenul tevedtem be egy ilyen helyre ket eve mikor megkert valaki, hogy vegyek neki buszberletet amit ott is arultak.
A kommunizmus kisertete ott settenkedett korulottem.(-:
De azert altalanositani tenyleg nem lehet.

dowNLoad
Hogy mit vesztenek ezek az emberek ha a fidesz gyoz? A remenyt, hogy a regi vilagot majd egyszer Feri visszahozza..mert mi masert tartananak ki mellette meg most is, meg ugy is, hogy becsapta oket, hogy a leglehetetlenebb intezkedeseket hozza amivel mindent es mindenkit tonkretesz?

dowNLoad 2007.11.20. 00:42:17

Akkor a legjobban a panelproliktól kell tartania ElQúrónak, mert ha végre lehull a köd az agyukról, akkor rájönnek, hogy az ő ferijük qúrta el, hogy valaha még1X a közelébe kerüljenek a kádári életszínvonalnak! És akkor remélem a hátába állítják a leszakított lábait.
süti beállítások módosítása