Kommentszűrés
’07 nov
9
19:30

Üzenet haza

Írta: Bozót.harcos

A Népszabadság nekiveselkedett, hogy kibontsa egyik kedvenc témájának, a magyar-amerikai kapcsolatoknak az utóbbi időkben kissé összegubancolódott szálait. Orbán Viktor a napokban esedékes tengerentúli útja szolgáltatja erre az apropót. Az ilyenkor használatos képlet mindeddig roppant egyszerű volt: idehaza vannak egyrészt a progesszió képviselői, akik örökké meleg fogadtatásban és kiemelt figyelemben részesülnek Washingtonban, másrészt pedig vannak a lábszagú, árpádsávosra pingált mucsai Orbánék, akiktől undorral fordul el minden jólelkű nyugati politikus, pláne az Egyesült Államokban. (E tárgyban kötelező olvasmány Aczél Endre: Washington és Tinnye c. örökzöldje.)
Bár a jólismert toposzokkal (Csurka 2001-es böffentésétől Nancy Goodman Brinker megsértéséig) a mostani értekezésben is találkozunk, a Népszabadság rutinos öregjei a cikk írásakor láthatóan és határozottan zavart érezhettek az erőben. Meginogtak egy pillanatra, de aztán végül meglelték minden zavarnak az okát:
 „Az utóbbi időben…tapasztalható volt némi elmozdulás Orbán Viktor részéről az amerikai elvárásokat illetően. Ebben egyes források szerint a Fidesszel rokonszenvező April Foley nagykövet személyes erőfeszítésein kívül az a felismerés is szerepet játszott, hogy a Washingtonnal szembeni haragszomrád árt a magyar jobboldal választási esélyeinek… A pillanat azért is tűnik kedvezőnek, mert Washington geopolitikai okokból a Nabucco, vagyis az uniós gázvezeték megépítését szorgalmazza, szemben a konkurrens orosz Kék Áramlattal. Ezért is figyelték bizalmatlanul Gyurcsány Ferenc miniszterelnök moszkvai látogatásait, amelyeket a Fidesz vezetői – Amerikára kacsingatva – többször is kifogásoltak.”
Értjük, ugye? A Fidesszel rokonszenvező April Foley nagykövet. Így, sziklaszilárd tényként leszögezve. Következtetés: lehet ugyan, hogy Gyurcsány Ferencet érte néminemű  kritika washingtoni körökben, de az az egész tulajdonképpen a budapesti amerikai nagykövetség aknamunkájának, személyesen pedig April Foley hülyeségének köszönhető. Ennek a szerencsétlen naiv asszonynak, akit jól félrevezettek ezek a minden hájjal megkent fidesznácik. Miatta somfordálhatott ki a Zorbán a fasiszták számára fenntartott ketrecből. Merthogy jó-jó, volt az a Nabucco-ügy, de az igazából félreértésen alapszik, meg azóta Ferenc már újból elkötelezte magát, és lelkes Nabucco-rajongó lett. Vagy véletlenül kihúzta volna Ferenc a gyufát Washingtonban azzal, hogy a hírek szerint kormánya két hétig hátráltatta az EU külügyminiszteri tanácsában a Koszovó függetlenségét támogató közös álláspont elfogadtatását? Á, nem. Kizárt dolog. Az sem lehet szálka az amerikaiak szemében, hogy Ferenc legjobb barátja egy olyan embert készül kinevezni a Nemzetbiztonsági Hivatal élére, aki helyett akár az újjávarázsolt KGB magyar ügyekért felelős referensének is felajánlhatnák a pozíciót. Na jó, igaz, ami igaz. Legutóbb volt egy kis kétoldalú bájcsevej Moszkvában az Egyesült Államok térségbeli szerepéről, ahol egyetértőleg végighallgattuk az Amerikával kapcsolatos összes orosz tirádát. De hát ez csak amolyan informális beszélgetés volt, biztos nem tűnik fel senkinek. S az, hogy az amerikai-orosz viszony legújabb télvízének idején Ferencünk önként ajánlkozott Putyin egyszer használatos eldoható bundazoknijának szerepére? Na és? Már az is baj? Különben sem jött be a mutatvány, mert Vlagyimir Vlagyimirovics legutóbbi látogatásakor Totó kutya lepisilte minden oroszok elnökének cipőjét, aki ezért bosszúból kilövési engedélyt adott az osztrákoknak a MOL-ra. Úgyhogy ez mind nem számít. Hanem ez a Foley. Ez a fideszes. Ez tehet mindenről. Súgunk is Charles Gatinak odaát, kezdje el terjeszteni a tengerentúlon, hogy már a Szabadság térre is betört a barna veszedelem. Azonnal küldjék a tengerészgyalogosokat.
Igaz, kicsit udvariatlan dolog – na jó, mucsai prosztóság – nagykövetek vélt pártpreferenciájáról a nyilvánosság  előtt üzengetni. Az is igaz, hogy mindezt az Egyesült Államok nagykövetével művelni – aki ráadásul a Bush-család jóbarátja – kifejezetten ostobaság. No de ha egyszer lepaktált a Zorbánnal. Egyszerűen nem volt mit tenni. Magára vessen. Most aztán kezdhet izzadni: a Népszabadság feketelistára tette.

Címkék: amerika orbán gyurcsány oroszország putyin

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr46223789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szejler 2007.11.09. 19:54:59

Szokás szerint gyűri Orbánt a cikk, de a nagykövettel kapcsolatban szerintem túlreagálod.

Összvissz félmondatban említették a szerepét, az általad beleolvasott, szerencsétlen, hülye nagykövetet én nem találtam.

medve 2007.11.09. 20:01:29

Kedves Szejler! Az, hogy a cikk a szokásos kliséket hozza Orbánnal, az nem meglepő. De az, hogy szerintük Folley fideszes, az nóvum. Ez a cikk ezért íródott, ezért a fél mondatért. Célja: diszkreditálni az amerikai nagykövetet.

Bozót.harcos 2007.11.09. 20:01:51

A népszabadság mindig a finom utalásokban volt profi. Nyilván nem kezdi el szidni Foley anyját és összes felmenőit. Ez az utalás elég mindennek a megmagyarázására. És egyben üzenet.

medve 2007.11.09. 20:04:00

TGM múlt heti cikkeinek egyik érdekessége, hogy fél hasábon foglalkozott Németh Zsdolt amerikai útjával, mint egy "liberális" felajánlkodással. Utánanéztem: az elmúlt 10 évben a Külügyi Bizottság 10-szer, vagyis évente 1-szer jár Amerikába. Vagyis olyan rossz állapotban vannak, hogy rutin dolgokból kombinálnak.

medve 2007.11.09. 20:06:02

Mindenkionek ajánlom figyelmébe: a magyar-ororsz egyeztetést Amerikáról a média elhallgatta (hallod Smalladam!!!), tovább a Kövér-Németh sajtótájékoztatót az Infó kivételével a híradók elhallgatták (ez Laborcról szólt).

Elpet 2007.11.09. 20:39:58

Az egész ott kezdődött, amikor Bencsik András és Lovas István a 90-es évek végén elkezdte a magyar jobboldalnak a világot megmagyarázni a Demokrata hasábjain. Meg is lett magyarázva szépecskén, jómagam is hüledeztem okosságukon, és magával ragadott Lovas jóliformáltsága nagyvilágilag. Minden baj oka, hogy a média a balodal kezében van (zsidókéban, kevésbé szofisztikáltan), valamint a bajok másik fő oka a New York - Tel-Aviv tengely, mely világhatalomra tör, meg a globalizmus, melyet be kell tiltani. Ez az egész, szegény frusztrált jobboldalnak jól jött egységes és koherens megoldásként, 2002-ig több változatban hallottuk mindezt. Aztán jött 2002, a jobboldalnak még több vigasz kellett, jó is volt magyarázni a fájdalmas kudarcot. OV-t pedig magával ragadta mindannyiunk hevülete, és erős felindultságában még beszédben rekámozta is a Demokratát. És folyton gesztusokat tett nehogy ellentmondásba keveredjen a jobboldali mainstreammel, melynek szellemi befolyása Orbán szavazóira még ma is nyomasztó. Nem akarom bántani a jobboldali szavazókat, én magam is hatása alatt voltam ennek a hülyeségnek. Ezek a gesztusok pedig bizony sokszor voltak Amerika-és Európaellenesek. A Fidesz vezetői hétről-hétre a Demokrata címlapján fényképezkedtek, ezt persze az amerikai diplomácia szemlézte, különösen, hogy fel is hívták rá a figyelmüket bizonyára. Aztán nyilván most OV is rájött, hogy ez mekkora tévút volt, Amerika támogatása nélkül soha nem nyerünk választást. Hogy sikerül-e neki magunkat exkuzálni, majd kiderül. Mindenestre ezt a két szellemi bajkeverőt jó lenne a perifériára szorítanunk, bár erős bástya még a Magyar Nemzet, jelenlegi felállásában a magyar jobboldal szégyene.

szejler 2007.11.09. 21:29:06

Ok. Tegyük fel, üzent a népszabi /Ejnye nagykövet, ne fújjon ezekkel egy követ!/

És akkor?

Ki nem tesz rája nagyívben? Már azok közül, akik számítanak. Bush családi barátja, ha igaz, netalán meghátrál az ilyen csendesen félelmetes utalgatásoktól? Meggondolja magát miatta?
Nem rendel többé narancsot követségi partikra?

Továbbra is fenntartom, túlspilázzátok. Ha meg én tévednék, akkora szánalomhányadosa van a cikknek, hogy el sem lehet vele osztani.

medve 2007.11.09. 21:44:05

Elpet! Nem mondhatnám, hogy sok mindenben ne lenne igazad. De ez egy külön téma. Ettől még nehéz megérteni ezt az ororszok irányába mutatkozó szervilizmust, ami Gyurcsányékat jellemzi.

medve 2007.11.09. 21:45:06

Kedves Szejler! Az lehet, hogy a Népszabadság cikke pitiáner, de a szándék megvan.

dowNLoad 2007.11.09. 21:53:51

Nem nyugszik a magyar ember ha nem szaros a nyelve?
(copyright hofi)

péter 2007.11.09. 22:03:34

Talán már Amerika is látja,hogy Fletónak nincs jövője ebben a kurva országban,ahogy szokásos finomságával hazánkat nevezte az öszödi böszme.
Na és tavaly a CNN-t is a zorbán bérelte fel,azért kérdezgették,hogy szabad e hazudni.

medve 2007.11.09. 22:11:26

Az kétségtelen Péter, hogy sokat veszített a baloldali koalíció vonzerejéből. Gondolom ezt észlelik és reagálják le ilyen hülyén.

Bali · http://www.nincsnekemolyan.hu 2007.11.09. 22:13:09

Te Szejler, ez nem is a Bush-nak szól, és nem is a nagykövetnek. táplálni kell a hazai Orbán gyűlölők haragját, ennyi. finom utalások, mi miért van, és egyből Foley vélt fideszességéről megazorbánról beszél mindenki, ahelyett, hogy mondjuk elgondolkodna azokon a dolgokon, amiket Gyurcsánnyal kapcsolatosan bozótharcos is említett az eredeti kommentjében. gondolkodjunk már:)

medve 2007.11.09. 22:27:52

Bali! A baloldali média elkezdte blokkolni az ügyeket, annyira gáz az egész.

fonak 2007.11.09. 23:07:48

Lovasban az a legszebb, hogy 2000-ben még ujjongva fogadta Bush győzelmét a mocskos amerikai libsik felett, és többször megemlékezett Karl Rove zsenialitásáról (vagy lehetne említeni pl. hogy a magyar jobboldalon azóta kedvenc Michael Moore a Kóla puska, sültkrumpli idejében még hazug szélsőballiberális propagandista volt). Aztán amikor a Gripen-vásárlás és a 9/11-el kapcsolatos Csurka-nyilatkozat (és annak személyes elítélésének hiánya OV részéről) után egyértelműen az MSZP-SZDSZ mellé állt demonstratíve az akkori nagykövetnő, Lovaséknál hamarosan globális főördög lett a nemrég ünnepelt Bush&Co-ból. :]
A fidesz meg jól teszi, ha próbálja helyrehozni a korábbi károkat, bár hiába érik el ezt esetleg Bushéknál, 2010-ben minden valószínűség szerint demokrata kormány lesz (feltehetőleg Hillary Clinton elnökségével), és pl. Tom Lantost nehéz lesz a fidesz jóakarójává tenni...

Krapulax 2007.11.09. 23:17:42

Szánalmas egy cikk.

Orbán évek óta építi a kapcsolatait a Republikánusokkal az EPP-n keresztül (hivatalos kapcsolattartó)

A Népszabi volt hogy úgy tudósított Orbán a Robert Schumann konferenciáról, hogy elfelejtette megemlíteni: az EPP egész elitje (Martens, Pöttering és akiknek a nevét nem tudom) jelen volt. (nol.hu/cikk/405718/) Az MTI is tudosít ők viszont Orbán jelenlétét nem említik: (hirek.mti.hu/eu/cikk/140206/)

Szaftos, nem?

A Graham Watson találkozóról is érdemes elolvasni a cikket - elég gyanusan vannak variálva az idézőjelek. (nol.hu/cikk/463731/) Ez egy régebbi, de szintén érdekes: (nol.hu/cikk/53845/)

Még annyit, hogy Amerikában a magyar jobboldal pl. kiemelt kapcsolatokat ápol Zbigniew Brzezinski-vel, aki Jimmy Carter főtanácsadójaként nem Republikánus elkötelezettségéről híres.

A TGM cikkről meg annyit, hogy ugyanezt a cikket megírhatta volna az utóbbi nyolc évben bármikor. De végül is szép tőle hogy tett ilyet, akkor ha úgy tett, mintha a baloldali szimpatizánsokat akarná elriasztani.

Amúgy meg nem hiszem, hogy egyes amik a demokrata miatt orroltak volna meg Orbánra.

states 2007.11.09. 23:29:55

"Jönnek a dúlt-keblű mélymagyarok megint,
fűzfapoéták, fűzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van."
Ki is írta ez és hányban? - kedves Elpet. Segítek, Spiró György 1984-ben. Ennyit arról, hogy ki és mikor kezdte; hol volt akkor bizony még a Lovas, a Bencsik, a Demokrata, hogy a Magyar Nemzet-ről már ne is beszéljünk. Amúgy pedig tényleg minek is nevezzük azt a sajátosan magyar jelenséget, hogy komplett televíziós stábok, szerkesztőségek faji alapon szerveződnek? Ha mondjuk valami fatális véletlen folytán például a Napkelte vagy a Heti Hetes műsorvezetői, szereplői kizárólag vizigótokból verbuválódnak...?

Ács Ferenc 2007.11.10. 00:15:05

A cikk iskolapéldája Népszabóék manipulációjának. Tényleg csak azért a fél mondatért írták az egészet. A Nemzet ezt primitívebben oldotta volna meg. Bozót, kisebbre vehetnéd a nagykövet asszony fotóját, beteríti a fél monitort. :)

Mike36 2007.11.10. 01:10:59

kedves nemtudomki cikkíró
szerintem a saját démonjaiddal harcolsz

Mike36 2007.11.10. 01:15:55

de vannak itt még páran
részvétem irányukban

Bill Dauterive 2007.11.10. 09:34:08

Az az allitas, hogy a budapesti amerikai nagykovet a fidesszel rokonszenvezi, lehet egy objektiv allaspont, (ti, lehet hogy igaz, de a nagy defenzivaban ez fel sem merul egyes fejekben) igy en oszinten nem latom a hatalmas problemat ebben az allitasban. Szemelyesen ismeritek a nagykovetet?

Az elfogadhato allitas, hogy a kinai nagykovet valoszinuleg az MSZP-vel szimpatizal? Es mondjuk Tom Lantos?

Rettento szomoru ez a kaparas a gazda figyelmeert.

Elpet 2007.11.10. 09:36:41

Medve!

Gyurcsány oroszok irányában mutatkozó szervilizmusa egyáltalán nem érthetetlen számomra. Egyrész saját hagyományaikból felfakadó lelki igény, másrészt annak demonstrálása, hogy ő még ezt is megteheti. Ez is lelki igény, a tökéletesen gátlástalan ember igénye mindenki arculköpésére.

Elpet 2007.11.10. 09:46:26

Kedves states

Hogy Spiró írt ilyet, meg ilyenek íródnak a baloldalon, azt jól tudjuk. Az összefüggést a témával nem egészen értem, kérlek, világítsd meg nekem. A szerkesztőségek összetételével kapcsolatosan lehet, hogy igazad van, én ehhez két okból nem tudok hozzászólni, egyrészt 1995 óta nincs tévénk, másrészt nem szoktam senkinek a származását vizsgálni, inkább a cselekedeteket nézem. Szóval én ilyen gyanútlan vagyok, át is vernek nyilván, rendszeresen.

Őrnagy Őrnagy 2007.11.10. 10:10:42

Szerintem az amiknak tök mindegy ki van hatalmon, csak az ő érdekeiknek ne zavarjon be. Orbán betett nekik a Grippennel, stb, de most Gurcsány próbálgatása, hogy egyszerre 3 segget nyal nem jön be nekik ( vagyis csak Putyin elvtárs segge a gond) szerintem, így már nem szeretik.

Az amikat nem zavarja akár a szélsőjobb se :pl Pinochet, Franco, Salvadori junta, kontrák vagy az abszolut monarchia sem Arábiában, vagy a diktátor Musaraf ha ők irányítják. A volt komcsik sem zavarják őket, kivétel, ha a volt gazdáiknak nyalnak....

medve 2007.11.10. 10:25:07

Kedves Krapulax! Magyarország ügyében nagy különbség nincs Republikánusok és Demokraták között. Vagyis a Fidesznek mindkét adminisztrációval jó kapcsolatra kell törekednie. Az igazi gondja Gyurcsányéknak az, hogy a két adminisztráció Oroszország üghyében sem tér el lényegesen egymástól. Ez pedig számít Washingtonban.

ergé 2007.11.10. 10:28:11

Orbán pont addigra játssza vissza magát a republikánusok kegyeibe, mire a demokraták átveszik az ország irányítását :)

egyébként lehet, hogy szentségtörés, de a mostani Fidesz politikája és üzenetei inkább a demekhez állnak közelebb...

medve 2007.11.10. 10:30:53

Kedves Bill Dauterrive! Az, hogy a Népszsabdság leendő főszerkesztő-helyettese lefideszesezi az amerikai nagykövetet, ne bagatelizáld el, legalábbis a szándékot, mert vélhetően nem magánvéleményről van szó. Amúgy az amerikai nagykövet vélhetően annyit tesz, hogy a Fidesszel is ápol kapcsolatot. Igaz, ezzel így lehetnek a nagykövetek 98%-a. Ettől még meglepődnék, ha a Fidesz 98%-on állna a diplomáciai testületben. Ami pedig a gazda figyelmét illeti, megjegyzésedet címezd Tamás Gáspár Miklósnak.

medve 2007.11.10. 10:34:19

Kedves Elpet! Lehet, hogy igazad van, de a most folyó Laborc-ügy és a titkos moszkvai egyeztetés esete már túlmegy egy logikai határon, mintha felelslegesek lennének. Tehát vagy neked van igazad, vagy emögött még mindig Moszkva áll, vagy fogalmuk sincs, hogy mit csinálnak. Ha megnézem, mi folyik az országban, remélem a harmadik állítás az igaz. Mert ha neked van igazad, az felháborító, ha viszont még mindig Moszkva, akkor abba jobb nem belegondolni.

medve 2007.11.10. 10:36:15

States! Azért már ideje volt egy féleszű mszp-t segítő antiszemita megjegyzésének, túl szép lenne az élet nélkületek.

medve 2007.11.10. 10:39:08

Kedves ergé! A Fidesz lassan mindenkivel jóban lesz, mert az MSZP Laborccal és a titkos moszkvai egyeztetésekkel, Kék áramlattal és amerika-ellenes Koszovó-polititkájával mindenkinél, még a Demokratáknál is lenullázza magát. Megismétlen: Oroszország ügyében nincs lényegi különbség a két adminisztráció között.

zi 2007.11.10. 10:40:45

Ne szórakozzatok!

Gyurcsány szervilizmusa? Uraim. Az Orosz piac fizetőképes lett. Csak a jobboldal "saját hagyományaiból fakadó lelki igény", hogy zsigerből elutasítsák. Putyin cárt én sem kedvelem különösebben. Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy Kína, és Oroszország jelentős gazdasági tényező lett, a két állam jelenlétét figyelmen kívűl hagyni a piacon, ostobaság.
Az USA-hoz való viszonyban tényleg mulatságos most, hogyan örültek a jobbos politológusok Bush győzelmének. (Emlékszem azt mondták: Végre vége lesz a hazugságoknak. :))
Sajnos én olvasom a Magyar Nemzetet is elég gyakran, de az igazság az, hogy olyan mértékben elfogult, hogy alkalmatlanná vált hírek közvetítésére. A Népszabi elfogult, de sokkal kiegyensúlyozottabb. Mindenesetre nem csinál sportot abból, hogy az ellenzék vezetőjéről az online oldalain kizárólag előnytelen fotót hozzon. Nézd csak meg barátom az mno-t, elég egyetlen hírecske, hogy gyurcsányról előnytelen fotót hozzanak. Ez is manipuláció.

medve 2007.11.10. 10:40:49

Hát, Őrnagy Őrnagy! Most ez sikerült nekik, a volt segget eléggé fényesre nyalják, csak rossz időben.

M. Zoltán 2007.11.10. 10:41:53

Már 29 hozzászóló? Huszonkilenc épeszű ember komolyan vesz egy ilyen blogbejegyzést?

Bill Dauterive 2007.11.10. 10:46:23

Medve kedves, nem teljesen ertem, ez hogy jon ahhoz amit mondtam. Vaktaban lovoldozik itt nehany ember, mert valaki azt allitotta, hogy egy adott szemely Fidesz-szimpatizans. Elkepzelheto? Siman. Ezzel az allitassal vitatkozik valaki epkezlab modon? Meg sem kiserli senki. Ha ez a legjobb bizonyitek a Nepszabo gonosz manipulativ mivoltara, akkor tenyleg ideje lenne magabaneznie a jobboldalnak a klasszikus kijelentes menten, mely szerint "nekunk nem sajtoszabadsag kell, hanem sajtotisztesseg".

Megjegyzem, ez a masikra mutogatunk azert, hogy nekunk ne kelljen szembenezni sajat problemainkkal eleg nyilvanvaloan emberi vonas, de attol meg eleg atlatszo.

A mo-i jobboldal Antallek ota nem tud megszabadulni a sajtoval kapcsolatos betegsegetol, ami semmi masbol nem all, mint hogy a sajat (valamibol eltartott) sajtojuk allapotat probaljak vedeni azzal, hogy kulonfele ilyen-olyan fondorlatokat latnak a legkeptelenebb helyekre, csak hogy megvedjek Bayer Zsolt vagy mas prominens Fideszes udvari skribler legujabb lampavasozasat vagy veszettkutyazasat. (gyk: a tendenciarol beszelek, nem egy konkret megnyilvanulasrol)

Ez a fenti poszt is iskolapelda.

pistii 2007.11.10. 10:50:44

Nem is értettem soha, hogyan szimpatizálhat az USA kormánya egy kommunista ,diktatúrákra emlékeztető kormánnyal? Még szép, hogy a Fideszt kellene támogatnia!

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.11.10. 10:54:02

Medve!
Bill SOHASEM konkrét esetekről beszél, hanem MINDIG tendenciákról, tudhatnád. Úgyhogy tendenciákra tessék válaszolni, az sokkal összetettebb. Viszont akkor a tények sem zavarnak, példának okáért.

medve 2007.11.10. 10:57:36

Bill! Én tényleg egy konrét írásra gondolok, sajnálom. Attól, hogy kényes az egész a baloldalnak, attól m ég maradjunk a konkrétumoknál.

medve 2007.11.10. 11:01:02

Kedves Pistii! Egyrészt jobb egy simulékony kormány, mint egy nemzeti érzelmű kormány, mert az nemzeti érdekből ellentmondhat. Igaz, ez rövid távú gondolkodás, de Kelet-Európával szemben az egész nyugati világban megvan. Másrészt azért a Fidesz is sok hülyeséget csinált: egy bizonyos ponton azt hitte, megleckéztetheti Washingtont. Ez aránytévesztés volt. Másrészt a jobboldali sajtó egy része primitíven amerika-ellenes. Ezt könnyen fel lehet használni lejáratásra.

Elpet 2007.11.10. 11:03:09

Kedves M. Zoltán!

Mért ne szólnánk hozzá? Az épeszűt köszönjük.

Kedves zi!

Lehet, hogy az orosz piac fizetőképes lett, én nem az irányban dolgozom. De ahhoz, hogy mondjuk egy magyar cég üzletet kössön Oroszországba, Nem kell, hogy Putyin fényes tekintetét kegyesen bocsássa ránk. Ha Gyurcsány ezért törleszkedik hozzá, akkor tényleg nem normális. Az üzlet üzlet, az volt még a szocializmusban is, amikor igenis tevékenykedtek nyugati cégek a keleti világban, mert üzlet volt benne. Most, fogom magam, kimegyek Oroszországba, kötök üzletet. Ha tudok. Ha merek. Helyismeret kell(ene) hozzá, meg courage, ami nekem azért annyi nincs. Az elvtársaknak megvannak kint a jó kapcsolataik (még, talán, ott is megváltozott sok minden).
Kíváncsi vagyok a rengeteg bombaüzletre, amit majd a magyar gazdaságnak hoznak.
Én nem azért nem megyek üzletet kötni Oroszországba, mert zsigeri jobboldali ellenérzés van bennem, nem. Hanem mert tudom, hogy felettébb kockázatos.
Németország és Olaszország ma is fontosabb partnereink. Oda miért nem megy dorombolni?

states 2007.11.10. 11:04:51

Csak utalni kívánok arra, hogy a rasszizmusnak semmivel nem kevésbé visszataszító formája az, ha valaki a munkatársait faji alapon szelektálja, mint teszi azt például Gyárfás a köztelevízióban, mintha a Kossuth téren teliszájjal zsidózik a mikrofonba. Sőt. Bár kétségtelenül ez utóbbi sokkal látványosabb, különösen azért, mert a a bal- és Gyurcsány-barát média az ilyen tipusú rasszizmust sokkal kevésbé tolerálja, mint Orbán lecigányozását vagy Deutsch lediszzsidózását - balról. Hogy a 23 milliós románozást ne is említsem...

simonmondja 2007.11.10. 11:14:43

Ezt a posztot látnivalóan, megint valami egynyári legényke írta. Különben nem így említette volna az amerikai nagykövet elleni kritikát.
Nézzen utána, rögtön, miután a mama behozta a kakaóját, hogy az amerikai nagykövet ellen milyen módon nyilvánított kritikát anno a jobboldal.
Az Orbán-sajtó átnyergelését az tengerentúli tengelyekről az orosz KGB-re a beteg lélek jelének tartom.
Ha valakinek lehetetlen vérben forgó szem nélkül élni, az lesz Orbán követője.

Szóval az, hogy Amerikának bele kell szólni a magyarok gázellátási stratégiájába, az teljesen normális?

A gázt az oroszoktól kapjuk. Az eddigi tervek a gázvezetékekre, azt eredményezték, hogy már mindenki udvarol Magyarországnak, hogy hadd legyen ő a gázközpont építője (németek, franciák, oroszok,stb.).
Ha ehelyett a politika helyett az oroszokkal szóba nem állást választanánk, olcsó csicskák lennénk a nyugat szemében.
És, ha amerikának csicskázunk, akkor majd ő fog az orosz medve helyett ellátni minket gázzal?
A randizás minden nagyhatalommal, nagyon helyes, de , ha hűséget is akar, akkor már meg kéne, hogy adja az árát.
Az orosz gázt, tudtommal senki nem akarja olcsóbbal kiváltani nálunk, akkor meg

bekaphatják.

Őrnagy Őrnagy 2007.11.10. 11:20:43

"Az Orbán-sajtó átnyergelését az tengerentúli tengelyekről az orosz KGB-re a beteg lélek jelének tartom."

Azért ez túlzás.

Lovasék alkalmazták az ellenségem ellensége a barátom, és az ellenségem barátja az ellenségem szabályt, ami nagy baromság volt. De hogy a KGB?

Az orosz piaccal meg az orosz gázzal való riogatás pedig tipikus komcsi duma.

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.10. 11:38:33

zi: "Sajnos én olvasom a Magyar Nemzetet is elég gyakran, de az igazság az, hogy olyan mértékben elfogult, hogy alkalmatlanná vált hírek közvetítésére. A Népszabi elfogult, de sokkal kiegyensúlyozottabb. Mindenesetre nem csinál sportot abból, hogy az ellenzék vezetőjéről az online oldalain kizárólag előnytelen fotót hozzon."

De. Sajnos én mindkét kvázi pártlapot olvasom (Népszabadság, Magyar Nemzet) és a helyzet, hogy a Népszabó ugyanolyan szemét a fotóügyekben, mint a Simicska Press. Orbánnal meg mindig nagyon szemét volt. Lásd a mellékelt linket: nol.hu/cikk/464154/ - hogy a Sárközy-látogatás körüli primitív Orbánfób hisztériáról ne is beszéljünk. Bár beszélhetünk, mert az iskolapéldája annak, hogy melyik lap hogyan értelmezte az őt etető párt érdekeinek megfelelően a Sárközy-látogatást!

Abban van igazság, hogy régen nagyobb volt a színvonalbéli különbség a két lap manipulációs technikái között (kb. akkora, mint a volt hírszerző tisztként fogalmazni jól tudó Aczél és mondjuk Ugró Miklós íráskészsége között) de az utóbbi időben a Népszabó olyan mértékben lezüllött egy pártos hecclap szintjére, hogy óriási különbség már nincs, bár kétségtelen, hogy még mindig informatívabb, mint a MaNem, ami egy szimpla revolverlap.

Szóval olvassatok inkább Reakciót! :)))

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.10. 11:51:09

Népszabó-ügyben szakirodalom. Több száz konkrét esettel, hosszú évekre (pl. 1999-2000)visszamenőleg. Érdemes belenézni.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9006426

Elpet 2007.11.10. 11:59:26

A Magyar Nemzetet ma már kizárólag csak tisztességből,meg néhány, főként régről megmaradt újságíró miatt olvasom. Hogy nézne ki egyébként, hogy jobbosként a Népszabadsággal kezdem az újságolvasást? Feri, a Népszabadság is rettenetes, de az nem fáj. A Magyar Nemzet fáj. Ha az Aradi Vértanúk napján Pilhál György írhatja a vezércikket a magyar jobboldal vezető napilapjában, akkor tényleg mélyponton vagyunk. Ettől kell jobban félni, nem Gyurcsánytól. Fájdalmas látni, hogy a magyar jobboldalt milyen módszerekkel próbálják az egy igaz útra terelni. Ráadásul tehetségtelen skriblerek sulykolják az egyetlen igazságot olyan olvasóközönségnek, amelynek szellemi nívója sokkal magasabb a szerkesztő urakénál. Ez iszonyú. Kikérem magamnak ezúton is. És eltűrjük. Ez még iszonyúbb. Eltűrjük, mert az egységet nem szabad megbontani. De ismerős!
Kérlek szépen, olvassuk a Reakciót, tegnap még nem kaptam megy az újságosnál a novemberit, de próbálkozom folyamatosan. A feleségemnek is kedvence. Egy hiányosságát látom. Nagyon budapesti, és a magamfajta vidéki bugris szívesen olvasna kicsit más szemszögből is. De ez nem von le semmit az értékeiből. Nekem a kedvencem.

Bill Dauterive 2007.11.10. 12:03:15

Most eppen konkret esetrol beszeltem, nevezetesen arrol a konkret hulyesegrol, ami ebben a posztban van. Amikor a tendenciakat emlegettem, egesz masrol beszeltem, azt hittem vilagos, magyarazni nincs kedvem, untat.

dowNLoad 2007.11.10. 12:05:06

Ha nem RON PAUL lesz a következő USA elnök, akkor semmi jóra ne számítson a világ, ha HILLARY CLINTON lesz az elnök(nő?) akkor végünk van. (globális recesszió, Peak-Oil, Peak-nyersanyagok, Csillagászati Élelmiszerárak, III.VH, mindenre képes) Egyedül Ron Paul az aki képes kikormányozni USÁ-t (és a világot is) ebből a lefelé tartó spirálból.
Kis ismertető a nagyvilágról:
Ha nem RON PAUL lesz a következő USA elnök, akkor semmi jóra ne számítson a világ, ha HILLARY CLINTON lesz az elnök(nő?) akkor végünk van. (globális recesszió, Peak-Oil, Peak-nyersanyagok, Csillagászati Élelmiszerárak, III.VH, mindenre képes) Egyedül Ron Paul az aki képes kikormányozni USÁ-t (és a világot is) ebből a lefelé tartó spirálból.
Kis ismertető a nagyvilágról:
(már nincs republikánus ill. demokrata, mint ahogy bal és jobboldal sincs)
www.propagandamatrix.com/
mek.oszk.hu/01500/01560/html/03.htm
A fentieken akar változtatni Ron Paul (egyedül, a többiek a másik oldal emberei, főleg Clintonné)
hungary4ronpaul.blogspot.com/

Krapulax 2007.11.10. 12:13:15

Kedves M.Zoltán,

bármennyire fájdalmas is, kérlek írd meg nekünk, miért "komolytalan" a blog bejegyzés. Talán akkor mi is tisztázhatjuk miért vesszük komolyan vagy pedig érveid hatására észhez térhetünk.

Üdv,
Krapulax

Bill Dauterive 2007.11.10. 12:18:58

Download, az ilyen vilagvege-profetak, mint te is, nem erzik magukat nagyon hulyen amikor rendre nincs vege a vilagnak, nem tor ki a vilaghaboru es nem omlik ossze a vilaggazdasag? Oszinten erdekelne, hogyan neztek szembe (ti, hibbant vilagvege-szendvicsemberek) azzal a tennyel, hogy minden ugy megy tovabb mint eddig, maximum apro valtozasokkal.

Kituztel valaha is hataridot a vilagvege joslataidnak, vagy az lesz a megoldas, hogy nyolcvanvalahany-evesen mindenki elpatkol, igy sosem eljuk meg a nagy igazsagod kibontakozasat?

medve 2007.11.10. 12:43:50

States! A 23 millió románozásra nem válasz a zsidózás, mert nem a zsidók 23 millió románoztak.

medve 2007.11.10. 12:48:11

Tisztelt Simonmondja!

Vegyük sorba:

1. Nagy hülyeség volt az amerikai nagykövetet a Fidesznek is támadnia, de ez most az MSZP lakájmédiája teszi, így ez sem kisebb hülyeség. Ugye egyetértünk?
2. Nem az Orbán-sajtó nyergelt át, hanem a mostani kormány nevez ki egy biztonsági kockázatot az NBH élére és folytat titkos egyeztetéseket az USA-ról Moszkvában.
3. A Kék áramlat az EU-val ment szembe. Meg a mi érdekeinkkel.

dr. Börzsönyi Jenőné 2007.11.10. 12:52:52

Én is Népszabadság-előfizető vagyok a plakátbotrány óta. Teller Edével és Vadász Jánossal együtt. Horn Gyulának meg a kórházba viszik a lapot.

simonmondja 2007.11.10. 12:55:07

Na, kisapám, sikerült már megkeresned a jobbos levelet, amiben új, megfelelőbb nagykövetet javasoltak az USA-nak?

Azt, hogy egy Orbán-beszéd után rögtön nem a Tengely-től féltek, hanem a Medvé-től, én minek is nevezzem?

Bértollnokságnak?

A realitásokkal ne is számolj.
Az olyan snassz lenne.
Még kizárnának a Veszta-szüzek közül.

VIII. Nagyapó 2007.11.10. 12:59:17

simonmondja

Jesszusom... Nem vagyok ugyan gáz-szakértő, de:

1) Szerinted mennyi időre épül egy gázvezeték? És mennyi időre tudod megmondani, hogy ki kínál olcsóbb gázt?
2) Tudod, mi a különbség a monopólium és a verseny, az egy és a több lábon állás közt? Vagy azt gondolod, hogy ha megépül a Nabucco, lerombolják az eddigi Oroszországba menő vezetékeket?
3) Ha jól tudom, ráadásul a Nabucco és a Kék áramlat közt a fő különbség nem is az, hogy honnan jön, hanem hogy kin keresztül.


Brrr...

medve 2007.11.10. 13:00:34

Bill! Milyen hülyeség van a beírásban?

Elpet 2007.11.10. 13:01:30

dr Börzsönyi Jenőnének

Tisztelt asszonyom! Tessék továbbra is előfizetni. Én meg a Reakciót és Heti Választ olvasom leginkább. Megférünk ebben az országban, különösen, ha végre megtanuljuk tisztelni egymást.

medve 2007.11.10. 13:03:30

Simonmondja! És mia véleményed Laborc kinevezéséről és a titkos moszkvai egyeztetésről? Jó, kapja ne Orbán, ezt tudom, de a két ügyről?

simonmondja 2007.11.10. 13:03:46

Medve.
A két vezeték egymás ellen való lebegtetéséről írtam, eltaláltad.
Szerintem jó móka.
Mindenki a magyarok kegyeit keresi azóta.
Aki nem látja, vak.
Ha jól csináljuk, tényezők leszünk.
Ha politikai okból kizárjuk a licitből a jelentkezőket, olyan hülyék vagyunk, hogy nocsak.
A jobboldal ezt szokta csinálni.
Nem való nekik az üzlet.
Államkapitalista - komcsi tempó.

VIII. Nagyapó 2007.11.10. 13:06:17

simonmondja

Ha jól emlékszem, az Ufi korábban sem volt oda a jobboldal Amerika-ellenességétől. Legalábbis olvastam én tőlük olyat, hogy legközelebb meg kell venni azokat az F-16-osokat, ha leesnek is.

Elpet 2007.11.10. 13:11:29

Azt én is nagyon szeretem, amikor a gázáremelések kapcsán piaci gázárról beszélnek. Tessék mondani, milyen piac? Ahol egy helyről vehetem? Az oroszok most tetszés szerint sarcolják Európát. És nem tudom, hallottatok arról, hogy Oroszország Kína felé akar gázvezetéket építeni? Tudjátok, mit jelent ez? Hogy őneki már nagyon is piac lesz. Ha úgy tetszik, Kínának elad mindent. A nyersanyagárakat jelentősen megdobta a kínai felvásárlás Európában, erről tetszettek már hallani? Most hallottam egy helyen (világcég, nem egy garázsműhely), hogy egy gyártó az acélanyag szállítását 2009-re tudja csak visszaigazolni. Kína mindent visz, mint az ultiban a durchmarsch. És ezt nem oldja meg, ha Putyinka nagyon szereti Gyurcsánykát. Hát vannak ilyen bajok azért.
Állítsatok be cserépkályhát, honjaim

Bozót.harcos 2007.11.10. 13:12:45

Mélyen tisztelt Simonmondja!
Szeretem, mikor valaki úgy személyeskedik, hogy nem is ismeri az illetőt. Ez mindig nagyfokú intelligenciára vall. Mindenesetre láthatóan nagyon a lelkedbe gázolhattam. Ezért elnézést kérek.:))

Ami pedig a dolog lényegét illeti: nem állítottam, hogy a "jobboldal" (szeretem ezt az általánosítást is: Kondor Katalin kétségkívül primkó brekegéses beszólása azért nem egészen tekinthető Fidesz-álláspontnak) soha nem csinált hülyeséget külpolitikai fronton. Csinált, Amerika-ügyben is, oroszügyben is. LÁssunk néhány példát.

Bizony, a Gripen választása külpolitikai ballépésnek bizonyult, még ha szerencsétlen módon egy nappal előzte is meg a döntés 09/11-et. Hülyeség volt az is, hogy Orbán nem küldte el Csurkát az anyjába, mikor az elégedetten dőlt hátra a karosszékében az összedőlő WTC láttán.

Az is hülyeség, hogy Orbán az energiapolitikai kritikáit néha kifejezetten oroszellenes éllel fogalmazza meg, "észjárásról" beszél, meg hasonlókról. De ettől még engedtessék meg e szerencsétlen ország politikai elitjének, hogy alternatív betáplálási lehetőségeket keressen és támogasson földgázból, amennyiben lehetséges. A Nabucco ilyen, mint ahogy a cseppfolyósított földgáz (LNG-)terminál is ilyen lenne az Adrián.

Azonban légyszi hadd lehessen nem csak olyan fantasztikus szakmai és etikai szinten írni magyar-amerikai kapcsolatokról, mint ahogy az a Népszabadság teszi: már-már röhejes, hogy a "szerző" (Horváth Gábor neve alatt szokott megjelenni az írás) minden egyes alkalommal előráncigálja a hat-hét éves sztorikat Orbánról, hogy bizonygassa, mennyire gyűlölik odaát. Bizony, telik az idő, az amerikai külpolitika pedig mindig a máról szól és nem a tegnapról.

Nagy-Britannia szokta volt magáról mondani világbirodalom korában (konkrétan Palmerston), de a mai Amerikára is passzol: "England has no eternal friends, England has no perpetual enemies, England has only eternal and perpetual interests". No ezért vagytok ennyire idegesek, kedves Simonmondja and co. Mert képtelenek vagytok felfogni, hogy Fletótokat nem a két szép szeméért szerették odaát egy ideig, és most nem azért dobták vissza a szemétkosárba (hogy egy klasszikust idézzek), mert itt tombol a fasizmus. Hanem azért, mert kilépett a sorból. Az a politikai erő pedig, amelyik erre nem próbálna építeni (Fidesz), hülye is lenne.

Kakaót pedig ritkán iszom. Uff.

VIII. Nagyapó 2007.11.10. 13:16:20

simonmondja

Ez így qrvára nem ilyen egyszerű.

Ugyanis egy homogén termék esetében annak ér többet a maga vezetékét kiépíteni, aki azután többet (pénzt, politikai hasznot stb.) fog tudni kisajtolni a vásárlóiból. Ez nyilván az, aki monopolhelyzetbe tud kerülni - esetünkben az oroszok.

Csakhogy itt az a helyzet, hogy a jövőben (többek közt) mi magunk leszünk a vásárlók is. És a többi vásárlótól is függünk annyira, hogy ne legyen érdekünk, hogy egy nem éppen a szabadság iránti elkötelezettségéről híres nagyhatalomnak kiszolgáltassuk őket.

dowNLoad 2007.11.10. 13:17:19

Bill, honnan tájékozódsz? A népszabiból? Nem mond senki világvégét, "csak" globális recessziót, 6-800Ft-os benzinárakat, hasonló kajaárakat, estleg jegyrendszert. (ha ez nem elég, akkor jöhet Clintonné a fasiszta komcsi PC álruhában) Gázvezeték meg épülhet még 2-3 is, ha nincs több gáz, minek? A kitermelő országok: Export Land Model, Hubbert görbe, kietermelés lefutás, stb.. miatt még csökkenni is fog a mostani mennyiség és elkezdődik a licit, hogy a meglévőkért ki tud többet fizetni? Mi(és Szlovákia, Lengyelo.) vagy az EU nyugati része?
De ezt itt már több éve tárgyalják, olvass vissza vagy 4-5000ezer hozzászólást, akkor világosabban fogsz látni:
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9105736&na_order=
inforadio.hu/hirek/tudomany/hir-160629
kalandozasok.blog.hu/2007/10/10/peak_oil_es_engem_a_vizitdijrol_kerdezne_1

simonmondja 2007.11.10. 13:17:54

Medve.
Tépjem a hajam is?
Nem gondolok semmit.
Elég sokszor kirakható a manőver az Orbánnál és a Gyurcsánynál is, de
a héten nem láttam még újságot - bocs.

medve 2007.11.10. 13:21:02

Az jó! Tudom, hogy kényes számodrta az ügy. Ilyenkor jobb egész héten semmiről sem értesülni, bár ehhez képest az előbbiekben nagyon karakteres véleményed volt.

simonmondja 2007.11.10. 13:26:11

VIII Nagyapó.
Az lenne a monopólium, ha az EU-soknak azt mondtuk volna, mint a török birodalom közeledtével, hogy - ne izguljatok, mi az utolsó csepp vérünkig védelmezni fogunk titeket, ha beledöglünk is!
Szerencsére most nem mondtuk, mert akkor úgy szarnának le minket, mint a törökinvázió idején.
Hát nem kell beledöglenünk semminek a pártolásába.
Ezt tudják is - ezért jöttek előszobázni hozzánk a nagyhatalmak .
Érzik, hogy több kell ide, mint az ideológiai felsőbbrendűség-maszlag.

simonmondja 2007.11.10. 13:28:36

Medve.
Azt hittem komolyan kérdezed.
Majd nézek pár újságot.
Siessek?

VIII. Nagyapó 2007.11.10. 13:30:47

Bill

A poszt érzésem szerint nem azt kifogásolja a Népszabó-cikkben, hogy szerinte a nagykövet asszony Fidesz-szimpatizáns (bár ez is megér egy misét, valahogy nem hiszem, hogy az itthoni kampányok túlzottan hatnának egy amerikaira, nem tudom, mennyire vannak bármelyikünknek kialakult pártszimpátiái mondjuk Új-Zélanda vonatkozólag), hanem hogy azt sugallja, hogy a Washington újdonsült Fidesz-barátságának ez az oka.

VIII. Nagyapó 2007.11.10. 13:44:57

simonmondja

Nem. A monopólium az, ha az orosz maci azt kér, amit akar, mert bármikor elzárhatja a gázcsapot. Aminek persze az is feltétele, hogy az oroszok erről politikailag dönthessenek, mert több szolgáltató esetén ha az egyik el akarja zárni a csapot, jön a másik - de Oroszország ma nem így működik.

Monopólium ugyanis az, ha csak egyetlen eladó van. Amiről Te beszélsz, az lehetne esetleg monopszónium (egyetlen vásárló). Csakhogy adott esetben ez a fele jóval kevésbé fontos kérdés, ráadásul nem is kérhetünk olyan fene nagy árat, mert pl. a logsztikai központságért azért az oroszok is keményen próbálják versenyeztetni a közép-európai államokat.

Persze megkérhetjük a Nabucco árát, ennek érdekében tőlem akár játszhatunk is egy kicsit az alkuval, de ha a végeredmény a Kék Áramlat lenne, az már gáz.

Regnum Marianum 2007.11.10. 13:44:57

Horváth Gábornál már csak Miklós Gábor washingtoni demokrácia-főszakértő volt jobb, aki Jaruzelski lábánál kezdte szociáldemokrata sajtókarrierjét Varsóban.

Elpet 2007.11.10. 13:47:28

Kedves simonmondja,

Ha Magyarországnak az ma a legnagyobb perspektívája, hogy Európa gázfogadója legyünk, hár akkor nagyon szomorú vagyok. Sokkal jobb lenne, ha végre kiépítenénk az iparunkban valamilyen szegmenst, lehetőleg döntően hazai tulajdonosokkal, akik lehetnek részben tőlem akár MSZP-közeli vállalkozók is, amely ütőképes és világelső, mint a finneknél a NOKIA például. Ne mondja senki, hogy ezt nem lehet. De lehet. Dolgozni kell hozzá, meg összefogni végre közös célokért. Volna benne szerepe a Kormányzatnak is, meg az egyéni kreativitásnak is, végre megvalósítanánk az államközpontú és individualista elképzelések szintézisét, ami az MSZP-SZDSZ-nek eddig csak az ország pénzének felélése árán sikerült.

Bozót.harcos 2007.11.10. 13:52:41

Regnum Marianum, ott a pont (bár kicsit offtopik): nemrég a kezembe került egy népszabós miklósgábor-publi 1984-ből, ahol miklósgábor arról értekezik, hogy Popieluszko atyát tulajdonképpen Walesáék ölették meg, hogy lejárassák vele Jaruzelskit. Gerinces emberek ezek, mind.

szejler 2007.11.10. 13:57:06

simonmondja

"Mindenki a magyarok kegyeit keresi azóta.
Aki nem látja, vak. Ha jól csináljuk, tényezők leszünk.
Ha politikai okból kizárjuk a licitből a jelentkezőket, olyan hülyék vagyunk, hogy nocsak."

Úgy fejbe baszott a felismerés, mint zuhanó kínai műhold az üzbég kecskepásztort.

Ez az ötsoros elemzésessszencia, tökéletesen pozícionálja hazánkat a világpolitika diplomáciai és gazdasági erőterében. Biztos vagyok benne, több éves kutatómunka, a Kreml folyosóin megtapasztalt orosz hatalmi érdekek és technikák kötetekre rúgó sűrítményére alapszik.

Bámulatos, ahogy a stratégiai kultúrális érdekeinket passzintja a primer gazdasági taktikával. Ahogy Occam borotválja a Quid pro quo t.

Ha ezt tudtuk volna, nincs Mohács, Világosnál Haynau ölre megy Paskievics tábornokkal a magyaroknak tett pénzügyi és területi felajánlások licitjén.

Ekkora szellemnek nem egy ilyen sötét büdös elmaradott blogon helye!!!!

gloire 2007.11.10. 13:57:17

simonmondja
w.blog.hu/2007/11/07/a_tok_napja/?fullcommentlist

"A városit sarcolni kell. Hogy fogja a kölkeit és menjen velük
mucsára, mert ott nem kell adózni a gyerek ágya helyéért is.
Sőt, még a fűtést is fizetik - ha elfogy a fa."

"Mivel a városi postás, a városi tanító, a városi munkás,
ugyanannyit keres, mint a falusi..."

Kinek fizetik a fűtését? És mennyit keres egy falusi tanító?
Gyakorlatilag halucinálsz egy világot magad körül,
de még azt is átköltöd ..)simonmondja 2007.11.10. 13:59:55

Nagyapó és Elpet.
Tök igaz.
Az ipar nagyon kellene. És a másirányú gáz is.
Még hozzátenném, hogy ha az áramerőműveink pár év múlva berozsdálnak, akkor az árammal is válságban leszünk.
A szlovákok nagyon meg fognak fingatni minket.
A Sólyom-féle zöldlobbi kiszolgáltat minket, ha mindenhol talál egy helyi gazat.

Az Orbán amerikázásával pedig nincs bajom. Csak nehogy megmondja nekik, ki legyen a következő elnökük, mert akkor megint berágnak.

Elpet 2007.11.10. 14:03:38

Drága barátaim, egyetértőek és egyet nem értőek, köszönöm a mai társaságotokat, én most elmegyek. Szép hétvégét mindenkinek, nálunk itt gyönyörűen süt a nap, menjetek ti is levegőzni, ne csak a képernyőt bámuljátok.
Jövő héten találkozunk.
Sziasztok

simonmondja 2007.11.10. 14:06:33

Gloire.
Na, ezaz.
Kerestem volna valami szaftos kis vitát a tisztán értékalapú ingatlanadóról.
Még akkor sem szólt hozzá senki, ha megnyomtam a ceruzát.
Aztán arra jutottam, hogy mivel a Gyurcsány nyújtotta be, a Fidesz és a szadesz szavazta meg, és ezen az Indexen mindenki lakástalan, ezért reménytelen, hogy hozzászóljon valaki.
Hát így volt.
Te láttál valahol egy pörgő vitát róla?
Úgy értem, ezen a héten.

simonmondja 2007.11.10. 14:13:16

Szeiler.
Végül is nem rossz. Ki is moderálhattál volna.
Észrevettem, hogy ez a blog nem a törzshelyem.
Jobb szerettek egymás közt.
Én megértem.

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.10. 14:19:01

Ugyan már, simonmondja, ez nem a nol.hu! Kommentelhet itt minden csodabogár, népszabadságos, kurucinfós egyaránt. A Reakció blogja a szólásszabadságról szól. Csak a topiknyitó moderálhat, de erre itt szinte soha nem kerül sor.

medve 2007.11.10. 14:34:28

Somionmondja! Szerintem te pontosan ismered a két hírt.

gloire 2007.11.10. 14:45:22


simi, ha szerinted ugyanannyit keres falun vagy kisvárosban
egy tanító, vagy bárki, akkor te annyira tájékozatlan vagy
jobb, ha meg se szólalsz. Két orosz vezeték meg
abszolúte verseny igaz?

szejler 2007.11.10. 14:46:45

Hohó simonmondja

Aki adja, állja is! :)

Ne kirekesztett mártírpózba vágd magad! Érvelj!
A hatsoros lekezelő észosztást megtámadom, alátámasztott érvelést nem szokásom.

simonmondja 2007.11.10. 14:53:31

Bozótharcos.
Majd veled finom leszek eztán.
De az érdekek a lényeg, ahogy mondod. Azért nem jó, ha elköteleződünk . Többek közt.
Medve.
Amit eddig félfüllel, de kevés érdeklődéssel, az az volt, hogy valami KGB-iskolát végzett csóka valami pozíciót kapott. A titkos tárgyalásokról még ennyit se.
Akkor meséld el, és adhatnál valami linket is, hogy ne kelljen keresnem.

Krapulax 2007.11.10. 17:23:14

Zi! Amit a jobboldal hagyományairól vizionálsz: egy balliberális rögeszme.

Éppen a Lovas István cikkezgetett az orosz gáz előnyeiről ugyanabban a Demokratában, ahol OV "a gazprom legvidámabb barakkja" beszédét mondta.

OV annyit mondott, hogy Európa felé kell orientálódni. Európában is vannak olyan politikai erők, amelyek nem Nabuccot akarnak. Lásd: Schröder.

Az, hogy Európától mennyiért kapnánk a gázt, ismét csak megfelelő alkukon múlik, és szerintem egy Fidesz-kormány alkupozícióit nagyban javítja, ha következetesen kiáll a Nabucco mellett.

medve 2007.11.10. 17:33:12

Mondjuk vedd me a mai Magyar Hírlapot és a Magyar Nemzetet. A magyarhilrlap.hu a netenh is rajta van.

medve 2007.11.10. 17:35:46

Krapulax! A Nabucco-ellenes kormányzati nyomulás nevetséges volt. Az ororsz gáz Franciaországban olcsóbb. Miért? Csak azért, mert a franciáknak ha kell, beszerezhetik Algériából vagy Norvégiából. Ha van Nabucco, akkor is vehetünk csak ororsz gázt. De ha bármi bibni van, jöhet máshonnan is. Ilyen egyszerű volt.

Téglagyári Megálló 2007.11.10. 19:36:06

Elpet irja:

"Most, fogom magam, kimegyek Oroszországba, kötök üzletet. Ha tudok. Ha merek. Helyismeret kell(ene) hozzá, meg courage, ami nekem azért annyi nincs."

Nem csak erről van szó. Miért nincs google.ru, már úgy komolyabban? Ebay, amazon? Az orosz piac elég nagy. Csakhogy ezek a cégek nem mennek be olyan országba, ahol hivatalnokok és politikusok packázásaitól függ a cégük jövője, és akár még államosithatják is őket...

medve 2007.11.10. 20:16:18

A Népszabadságról a következőt: elfelejtettek tudosítani arról, hoghy a volt titkosszolgálati mniszter szerint ki és micsoda Laborc. Ez náluk nem hír.

Krapulax 2007.11.10. 23:08:03

Volt lapombudsmanjuk a népszabadságnak. A Magyar Hirlapnál kezdték az ipart, aztán velük kezdte Széles az átrendezést. (Eötvös Károly Közpolitikai Intézet)

Késöbb átkerültek a szabnéphez, ahol igen szellemes stílusban emeltek szót egyes félretudosításuk ellen.

Mivel nem olvastam sem a Népszab-, sem a Magyhir.-ot nem tudom, hogy mi minden ellen NEM emeltek szót... a munkájukban amúgy érződött értékválasztás: emberjogi-liberális szempontokra voltak érzékenyek ez nem jelentett politikai elfogultságot -- ill. ha volt ilyen az nem ebben nyilvánult meg.

A helyüket Lipovecz Iván vette át... az első ombudsmani jelentését olvasva, igen markáns pártbaloldali álláspont rajzolódott ki előttem...

Na, ez már majdnem egy önálló poszt volt...
át kéne nézni Majtényiék jelentéseit... pl. hogy találtak e kifogásolni valót a népszab azon címlapján, ahol a hatalmas árpádsávos zászlót ábrázoló fotó mellett az "Orbán más demokráciát akar" főcím szerepelt.

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2007.11.11. 00:48:35

Lipovecz Iván, mint lapombudsman... Istenem, nem érzik, nem látják, hogy ez annyira gáz... Gáz az egész Kádártól ittmaradt, elkorhadt média-vándorcirkuszuk, népszabóstul, Mester Ákostul, Farkasházystul. És persze soha nem halnak ki, amikor a nyugdíjszelvényünket morzsolgatjuk, (ha lesz még) akkor is az ezeréves Kulcsár István fog magyarázni a rádióban és Orosz Józsi, meg Aczél Endre a napkeltében, mert az akkor is lesz... És Gyárfás akkor is pályázni fog valamire, amit elveszítünk.

Bill Dauterive 2007.11.11. 02:33:46

Nagyapo, nekem mondjuk mar az ausztral partok kozott van preferenciam, pedig nem vagyok nagykovet (az elozo ket csajom ausztral volt), a britekrol nem is beszelve (pedig rovidtavon maradok csak itt es nem vagyok itt meg egy eve sem).

Szerintem ha egy nagykovetnek (ennyi ev utan plane) nincs eleg informacioja ahhoz, hogy szemelyes partpreferenciai legyenek, akkor alkalmatlan a posztjara, bar ismerve azokat a nepotista korulmenyeket, ahogy a targyalt holgy a posztjara kerult, ez nem lepne meg.

Azt viszont nem ertem, hogy a fenti posztbol hogy nem latod azt a nevetseges allaspontot, miszerint a nagykovet asszonynak nemcsak hogy nincs, de nem is lehet ilyen teren velemenye, aki pedig ilyesmit sugall, automatikusan manipulativ fondorlatoskodo.

Ezt az elozo marhasagot a fenti poszt nem csak sugallja, hanem egyenesen allitja, ami ettol a blogtol (mar eltekintve a fel-fel bofogott komcsizastol) szokatlanul alacsony szint.

Ez, ami itt folyik a legertelmetlenebb vitak iskolapeldaja, leven elhangzott egy konkret allitas, aminek kapcsan se pro, se kontra nem hangzanak el ervek, ellenben a kontra oldal elkezdi aljasozni a masik oldalt valami, az elozo tematol teljesen fuggetlen sertettseg talajarol, mire a masik oldal is elkezdi feszegetni, hogy azert nem ugy van az am, ti is manipulaltok. Mindezek pedig ugyan lehet, hogy mindket iranyba jogos meglatasok, de hogy a fenti idezethez semmi koze, az szerintem nyolc altalanosnyi szovegertessel belathato.

medve 2007.11.11. 10:30:37

Kedves Bill! Egy nagykövet ma Magyarországon hivatalból a kormámmyal tartja leginkább a kapcsolatot, és a nagykövetek 90%-a az ellenzékkel is. Foley ennyit tesz, ezt a Népszabadságbál pontosan tudják. Viszon van egy bajuk: Bozót által felsorolt ügyek miatt a kormánypártoknak gondjaik vannak negítélésükkel. Külügyi körökben ezt nagyon érzik. Ez pedig nem fér bele a képbe, mert kell egy antiszemita.-fasiszta Fidesz, és egy tündibündi MSZP-SZDSZ. Nos, ez nincs. És kell egy magyarázat. A magyarázat pedig megvan: nem egy KGB-s kinevezése az NBH élére, nem Udvardi Iván államtitkár koszovói tevékenykedése, nem a Kék áramlat támogatása, nem az oroszokkal folytatott és az USA-ról folyó titkos egyzetetések az ok, hanem más. És az MSZP-ben, drága Bill, mindezt azzal magyarázzák, hogy a nagykövet Fideszes. Tudod Bill, ezt a véleményt folyamatosan hallani ma már.

VIII. Nagyapó 2007.11.11. 11:51:41

Bill,

Nem annyira az a lényeg, hogy előbb-utóbb nem lesz szimpatikusabb a nagykövetnek az egyik vagy a másik párt - csak épp egy külföldi országban az ember az ilyen álláspontját rendszerint nem annyira érzelmi alapon és szenvedélyesen alakítja ki, és megfelelő érvekkel nagyjából meggyőzhető a dolgok ellenkezőjéről is. Persze, vannak nemzetközi témák az antiszemitizmustól a kereszténységig, amik alapján egy ilyen álláspont kialakul - de az érzelmi és józan döntéseket felülíró elfogultság sokkal kevésbé jellemző.

Másrészt a Népszabadság valóban hajlamos rá, hogy félvállról és mintegy evidenciaként elültessen állításokat, amiknek aztán a forrására épp ezért senki nem is emlékszik, és elég jelentéktelennek hangoznak ahhoz, hogy foglalkozzon senki a tételes cáfolatukkal, aztán végül mindenki tényként kezeli őket. Emlékeim szerint ők hozták le anno Orbánról azt a farsangi fotót is, aminek kapcsán az Orbáncigányozás elkezdődött...

medve 2007.11.11. 12:14:09

Kedves Nagyapó! Azért szépen fogalmazol. A Népszabadságot azért szándékosan is szokták használni félrevezetésre, nem is beszélve az üzenetekről. Ez a fémondat üzenetnek is felfogható: Foley, fogd vissza magad! A washingtoni tudósító, a leendő főszerkesztő-helyettes pontosan tudja, hogy nem repdesnek az örörmtől Fletóért odaát. Nekik is van szemük!

medve 2007.11.11. 17:17:47

Hű! Most lesz án igazán hiszti!!


Orbán az Egyesült Államokba utazott
2007. november 11. 16:43

A Fidesz elnöke az Országgyűlés fideszes korelnökének kitüntetésátadásán vesz részt Washingtonban


Washingtonba utazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az utazás első számú célja, hogy részt vegyen csütörtökön azon kitüntetésátadáson, ahol Horváth János fideszes képviselőt (az Országgyűlés korelnökét) a Truman-Reagan Szabadság Emlékéremmel tüntetik ki.

Az ünnepi rendezvényen részt vesz George H. Walker, az Egyesült Államok előző budapesti nagykövete is, aki a Fidesz elnökével együtt méltatja Horváth életútját. (Horváth János 1945 után kisgazda színekben nemzetgyűlési képviselő volt, 1956 után évtizedeken át az Egyesült Államokban élt emigrációban.)

A Fidesz elnöke már a napokban elutazott a tengeren túlra, és várhatóan egész héten ott tartózkodik majd. Ez idő alatt találkozik Tom Lantossal, a Képviselőház külügyi bizottságának demokrata párti elnökével, a Külügyminisztérium és a Nemzetbiztonsági Tanács magas rangú tisztviselőivel, és részt vesz a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában tartandó kerekasztal-beszélgetésen - áll a Fidesz vasárnapi közleményében.

Pandali Majko 2007.11.11. 17:33:33

A Népszabi arról fog írni, hogy ki nem fogadja majd kint.

medve 2007.11.11. 18:17:44

OK, ez így lesz. Bár azt írták, Lantos nem fogadja, oszt mégis. A CSIS-ben tartandó előadás is komoly. A magas rangú külügyesek meg mozgásteret ad. Felőlem azt ír a Népszabadság (a Hírszerzuő és az Index), amit akar. Nyugodtan menybe mehet Gyurcsány, ahogy ilyenkor a Hírszerző szokta vélni. A lényeg, hogy Orbán dolgozzon és munkamegbeszéléseket folytasson. És mellesleg: gratulálok Horváth Jánosnak!

Robocop 2007.11.11. 20:54:06

Lantos biztos kiváncsi, hogy Viktor chávezista lett-e? (Nem lett, bár a Magyar Nemzet szeretné.)

medve 2007.11.11. 21:20:14

Lantos egyszerűen minden magyart fogad.

suski 2007.11.11. 21:32:59

Majd megírják, hogy XY magasrangú amcsi politikus viharosan távozott az eredetileg sokkal hosszabbra tervezett találkozóról, miután Orbán kinyitotta a száját, amibôl csak úgy dôltek az ordas eszmék...
Röhej ahogy bármely oldal mindenféle undorító görényekkel akarja legitimálni magát, csak azért meg az vmi "tekintélyes" amerikai/francia/német.
Ha Orbánt szeretni kezdik az amcsik, már gyanús lesz.

medve 2007.11.11. 21:54:27

Suski! Én meg egy olyan jobboldalt szeretnék, amely transzatlanti és européer. Így nekem az a lényeg, hogy tárgyaljon Amerikában, folytasson munkmegbeszéléseket a Külügyben, oszt a Népszabadságnak jónapot. Amióta a kormány megbukott Nabucco ügyben, rájöttem: nem a Népszabadságot kell figyelni, hanem mondani és érvelni. Ennyi.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2007.11.12. 11:20:03

medve: Nem rossz hír. Ha volt egy dolog, amiben a Fidesz tanult a tévedéseiből és ráébredt gyengeségére, az a külügyi volt. Európában már kezd beérni a gondos építkezés gyümölcse - egyre nehezebb beadni a "nem fogadták a szurtos ördögöt" dumát, és az EU politikai közvéleménye is jobban megismeri hazánk politikai viszonyait. Vagyis nem a néhány ügyesen "megdolgozott" tudósítón keresztül informálódik, ami kicsiny, periférikus jelentőségű országok esetén reális veszély. Amennyire elhibázott a Fidesz magyarországi politikája, olyan ügyes nemzetközi téren (Németh Zsolt kétségtelenül dícséretet érdemel, láthatóan jó stratéga). Az ottani gyakorlatot hazai pályán is be lehetne vetni. :) És igen, épp itt az ideje helyreállítani az amerikai kapcsolatokat.

N. b. itt tartom nagyon súlyosnak a Magyar Nemzet és a Demokrata szerepét: sugallt világképük tisztán érzelmi/kulturális, számukra nem értelmezhető az érdekeken (különösen a jól felfogott önérdeken) alapuló politizálás, ezért várhatóan némi zavarral fogadják majd a közeledést. De Ahmedinedzsád és Chávez felől tényleg furcsa lehet a kilátás. Teljes mértékben egyetértek Elpet hozzászólásaival.

"A tolla is fütykös, de a fütyköse is toll,
Vak dühvel üt, de vakon, ezért aztán nagyon ritka, ha talál."
Ezt a sommás összefoglalást a magyar sajtóról írták egy XIX. század végi élczlapban - nos, azóta láthatóan minden úgy maradt, ahogy volt. :) Vagy inkább: :(

medve 2007.11.12. 13:29:54

Egyetértek és köszönöm a hozzászólásodat. Már csak azt nem értem, hogy az MSZP miért ad meg minden segítséget ahhoz, hogy a Fidesz így feljavuljon.

Krapulax 2007.11.12. 14:02:21

Azért én bíznám el ennyire magam.

1) Az Mszp is ügyeskedik a nagyvilágban. Pl. állitológ az EP szoci frakciója Gyurcsit jelöli meg a "Bölcsek tanácsa" alapító levelének aláírására. A EPP részéről ez a politikus Sarkozy lesz.

2) A Magyar Szoci közvéleménynek sokat számít a nemzetközi megítélés, a hatalmas támogatók... és őket továbbra is a népszabi informálja.

3) Amennyire jól politizál a Fidesz nyugat-európában, annyira küzd öndefiniálási kényszerekkel kelet-közép európában. A szomszédos országokkal való viszonynak csak egyik része a státusz-törvény... a másik, hogy a Fidesz közéeurópa jobboldali pártjai közül a leginkább protekcionizmus barát. Ez szintén a "nagy magyarország" történelmi sztereotípiáját hívja elő a neolib Dzurindzákban.

De azt sem látjuk, hogy Orbán olyan jóban lenne pl. Topolanekkel vagy Vaclav Klaussal -- érdekes módon Havellel viszont annál inkább... (baloldali gyökerek, oder was?)

Kiváncsian várom a fejleményeket Donald Tusk és a PO ügyében.

suski 2007.11.12. 14:52:50

Medve,

Szerinted a fidesz nem ” européer és transzatlanti ”?
Nem tom nálad ez mit jelent, de nálam ez nem egyenlô a kritikátlan seggnyalással, és pl. ilyen Irak-féle mocsokságok támogatásával.
És ha szerinted nem “européer és transzatlanti”, akkor mégis milyen?
Azt pedig nem tudhatjuk, hogy a fideszt hogy ítélik meg külföldön, de engem ez nem is nagyon érdekel. Egy azonban biztos: Orbán a néppárt alelnöke és pont a transzatlanti kapcsolatokért felelôs.
Másrészt nyilvánvaló, hogy Ny-Eu és az USA egy olyan politikai kurzust támogat, amelyik szabad utat enged a gyarmatosításnak és nem olyat, amelyik a hazai terepet védi. Pusztán anyagi érdek, ennyi. Más országokban nem nagyon található olyan kollaboráns elit, mint itt az szdsz-mszp.
Orbán egyébként nyíltan megmondta, hogy igyekszenek most ezt az orosz-ellenes hangulatot a maguk javára fordítani és jól is csinálják.

elGabor,

“N. b. itt tartom nagyon súlyosnak a Magyar Nemzet és a Demokrata szerepét:”

Csak nem gondolod, hogy a fidesz mondja majd meg, hogy ez a két újság hogy viszonyuljon az USA.hoz? Csak nem gondolod, hogy ezeket a fidesszel azonosítják? Láttad már miket ír a Guardian Bushról? (Ajánlom a karikatúrákat is ! )Akkor most ez azt jelenti, hogy az USA majd szalonképtelennek fogja tartani a Labourt és Blairt? Az ábra nem éppen ezt mutatja. A Ny-Eu közvéleménynek a hócipôje tele van az USA-val, Bush-sal, jobbosnak-balosnak egyaránt és pontosan olyanokat lehet olvasni, mint a Magyar Nemzetben.
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a gyomrom felfordult, amikor a világ makimajma idejött tavaly és az 56-os forradalmat az iraki mészárláshoz hasonlítgatta és nagy szabadságterjesztôként verte a nyálát, miközben tudjuk, hogy mennyire nagyívben tojtak Mo-ra 56-ban. UNDORÍTÓ!
És hasonló helyzetben megint tojnának ránk, hiába a csontig benyalás.

medve 2007.11.12. 15:19:33

Krapulax! Tuskkal a Fidesznek nem lesz gondja, az Európai Néppártiság miatt. És a PO-val szorors kapcsolatban, igaz a PIS-szel is. De meglátjuk.

AgentUngur 2007.11.12. 15:21:41

Remek bejegyzés, két szempontból is. Egyrészt nyilvánvalóvá teszi, hogy a Népszabadság ugyanazt a hentesmunkát végzi újságírás helyett, mint a Magyar Nemzet (ezért is gyengélkedik - mert már tényleg majdnem olyan olvashatatlan, mint az MN) Másrészt pedig ízelítőt ad abból, hogyan működnek a dolgok valójában a világban. Gyurcsány rosszul lavírozott Moszkva és washington között, és megkapta. Az USA-t nem érdekli, Orbán vagy Gyurcsány, az USA érdekei érdeklik. Orbán amerikai érdekeket sértett (méghozzá rendkívül ostobán), fél év alatt lett jó barátból sötét alakká. Ez Fletóval is megtörténhet, részben már meg is történt, (ő is amerikai érdekeket sértett, bár kevésbé látványosan), end of strory

medve 2007.11.12. 15:24:13

Suski! Remélem a Fidesz nem lesz olyan, mint a jobboldali sajtó egy része. Én örülök az EU-nak, szivesen vagyok a polgára. Én nem vagyok az USA krititkátlan híve, de demokráciának tartom. Soha nem akarok addig süóllyedni, hogy az egyetemistákra lövető Hugo Chavezt szeressem, csak azért, mert Amerika-ellenes. Vagyis remélem nem Lovas István és D. Horváth Gábor külpolititkai vonala lesz érvényes. Szerencsére nem azok.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.11.12. 15:28:06

medve, csak egy provokatív, elméleti kérdés: demokrácia nem lehet nagyobb zsarnok, mint egy diktatúra? mire és meddig garancia Amerika "demokráciája"?

Krapulax 2007.11.12. 15:55:06

Suski,

két dolog:

1) A Fidesz honlapján rendszeresen megtalálhatók a Bayer Zsolt, vagy Bogár László írásai. Nem tudom, hogy a Guardian esetében ez hogy van, de talán nem így. Másrészt az is köztudott, hogy a Blair-kormány meglehetősen emancipálta magát saját pártjától és a baloldali közvéleménytől.

2) Ettől függetlenül hatékony a Hírszerző meg a neoprogresszív ballib propaganda hadjárata, amely nagyon igyekszik Gyurcsány-Kóka tengely politikai arcélét transzatlantira kozmetikálni.

Medve,

az EPP és a formális kapcsolatok egy dolog, a másik az, hogy mégis Vaclav Havel hívja Orbánt konferenciázni, nem pedig a középeurópai jobboldal neolib szárnya.

medve 2007.11.12. 15:56:55

Szamárfül! Nem provokatív a kérdésed, hanem jogos. Válasszuk szét a dolgokat. Soroljam, hogy mit kifogásolok Amerikában? Guantanamo, Irak, Pinochet, stb...Nyílván lehetne folytatni. De a berendezkedésük demokrácia. És mi is demokrácia vagyunk. Ez összeköt, jobban, mint másokkal. És a kérdésedet illetően egy választ tudok adni: arra garancia, hogy vitatkoznak róla odahaza, helyes-e, amit tesznek, vagy nem. Mert vitatkoznak róla. Ennyi, erre garancia. De ez nem annyira kevés bizonyos esetekben.

Én egy valamitől kapok kiütést: a stupid, hepciáskodó amerika-ellenességtől.Jobboldali ember hogy szeretheti jobban Hugo Chavezt, Fidel Castro hívét? Én ezt nem tolerálom, és a Magyar Nemzetnél ezt tartom nevetségesnek, amivel nevetségessé tették az egész lap munkáját..

Krapulax 2007.11.12. 16:00:06

Adalék:

"Londonban tárgyal hétfőn Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki Gordon Brown brit kormányfő mellett londoni gazdasági elemzőkkel és befektetőkkel is találkozik, és előadást tart az egyik legtekintélyesebb angol közgazdasági egyetemen."

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-160927

medve 2007.11.12. 16:01:24

Krapulax!

1. A Havel barátság nem annyira ideológiai, hanem inkább a rendszerváltások idején betöltött szerepekből áll. Azon a konferencián sok ideológoa jelent meg, példáulé Wolfowitz, aki aztán neokon héja.
2. Bayer zsolt nem írt amerika-ellenes cikket. Lovas István hogochavezezése nem volt rajta a honlapon.
3. A Hírszerzőn Kósa András próbálkozik. Csak nehéz, egy Nabucco, egy Laborc Sándor meg egy titkos moszkvai egyeztetés után gonosz ornánfasisztázni és atlantista gyurcsányozni.

medve 2007.11.12. 16:04:35

Krapulax! A magyar miniszterelnök Londonban tárgyal. És?

suski 2007.11.12. 16:19:12

Medve,

én egy olyan EU-nak lennék szívesen a polgára, ahol mindenkire ugyanazok a szabályok érvényesek és nem pedig egy olyannak, ahol elsô és másodrendû országok vannak. Ha ez nem megy, akkor nem kell EU vagy nem így. Olyan EU-nak sem akarok a polgára lenni, ahol azért fizetnek a szôlôsgazdáknak, hogy kivágják az ültetvényeiket, és olyan EU-nak sem, ahol kamionnyi szemetet lehet egyik tagországból a másikba hurcolászni, és olyan EU-nak sem, ahol nem lehet azt megoldani, hogy a spanyol ellenôrök visszafordítsák a mérgezett paprikát még a marokkói határon. Olyan EU-nak sem akarok a polgára lenni, ahol a hazai mezôgazdaságot tönkre lehet vágni és külföldi ízetlen szemetet kell ennünk a hazai termékek helyett és olyan EU-nak sem, ahol egy külföldi a pénzével mindent megtehet, többek között felvásárolhatja azt a földet, amit öregapáink mûveltek és bérrabszolgává tegye a helyieket.
Hozzáteszem, hogy ez már keményen hazai pálya, hogy az ilyen nyomulásnak utat enged.

Nem vagyok biztos abban, hogy az USA demokrácia, vagy inkább csak a demokráciának csúfolt showmûsor megy, mint nálunk.
Egy 80 fölötti amerikai barátnôm írta Bush újraválasztásakor, hogy ugyan már, ez az egész választási színház csak arra jó, hogy a nép azt higgye, hogy van beleszólása a történésekbe, pedig valójában nincs. Lehet itt beszélni arról, hogy mi a különbség a két változat között, aztán hogy tényleg Bush nyerte-e a választást ( láttad azt a filmet, amikor egy diák megkérdezte Kerry-t (asszem), hogy tudja-e, hogy ô nyerte a választást egy bizonyos könyv szerint, mire a rendôrök megsokkolták vmi elektromos sokkolóval?)
A talpnyalás ékes esete, hogy míg nekünk 100 dollárt kell fizetni a vízumért és az utcán sorbanállni érte, közben az amcsik ide vízum nélkül jöhetnek. Ugyan mire föl?

Chavezrôl és Castro-ról nincs véleményem, de az a helyzet, hogy az USA nem emberjogizmusból támadja ezeket, hanem gazdasági okokból, a emberjogizmust csak ürügyként használja. Ha következetes lenne, akkor hitelesebb is lehetne.
Szerintem minket a ny-európai országokkal sokkal több minden összeköt, mint az USA-val.
Castroval és Chavezzel semmi nem köt össze. Lovasék azzal érvelnek, hogy nekünk egy többpólusú világ jobb lenne, mint a mostani. Ezért írnak olyanokat, amilyeneket.

Lovas egyébként megírta a Nabucco botránykor, hogy kurcsánynak vége van. Ebben bízom én is.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2007.11.12. 16:46:11

Kedves suski, hozzászólásodban pontosan és tünetszerűen bemutatod a hazai jobboldali sajtó Amerika- és nyugatképét. Nem tartod feltűnőnek, hogy ez a kép elsősorban a nyugat-európai balos/anarchista sajtó irányvonalával és hangvételével azonosul? Mert nekem bizony igencsak szembeötlő, hogy lépten-nyomon a Guardian és Counterpunch kerül elő, mint hivatkozási alap (az a Guardian, ahol Hegyi Gyula a "szocialista demokrácia" megteremtésének szükségességéről cikkezik: www.guardian.co.uk/comment/story/0,,1977485,00.html).

Bizony különös ízlésficam, hogy a Magyar Nemzet és a Demokrata hősként magasztal bárkit, aki Amerika- illetve nyugatellenes kijelentéseket tesz, akkor is, ha nézetei kommunisták (Chávez), ellenségesek a keresztény civilizációval szemben (Ahmedinedzsád) vagy éppen a spájzunkban matat az illető (Putyin).

Szerintem ez az attitűd három okból is necces:
a) semmi érdekközösségünk nincs a fent említett mozgalmakkal és személyekkel, miközben annál több a demokratikus piacgazdaságokkal;
b) kis országként semmi esélyünk a világpolitika közvetlen befolyásolására, de ha okosan választjuk meg szövetségeseinket, több esélyünk van, hogy jól jöjjünk ki különféle szituációkból (lásd: Románia);
c) morálisan is kifogásolható a tökéletlen, de működő demokráciákkal szemben autoriter és félautoriter rezsimek főnökeit pátyolgatni;

Egy párt esetén az a) és b)irányelvet tartom fontosnak, egy újság esetén talán inkább a c)-t.

medve 2007.11.12. 16:49:33

Suski!

Az EU-t formálni kell, vitatkozni lehet benne, de alakítani kell. Én nem akarok az EU-n kívül rekedni.

Lovasék utálják az USA-t, utálják az EU-t és nagyon utálják Izraelt. Mindenkit utálnak. A többpólusú világrendet kivel képzelik el: Putyinnal, a kommunista Kínával? Lovas a Demokratában Kék áramlat párti nyílt leveleket irogatott. Azért, mert nem szeretjük az USA-t, függjünk teljesen Oroszországtól? Chavezről nincs véleményed? Akkor nem olvasod Lovast rendesen: Chavez egy tökös és nemzeti fickó. Hogy Castro haverja. Mindegy, USA-ellenes.

Az USA demokrácia, hiába mondja azt neked a 80 éves nénike, hogy nem. De messze nem tökéletestől, sok mindenben nem szeretni való. De demokrácia, és a demokráciánál jobbat nem javasoltak még nekem.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2007.11.12. 16:54:15

Az általad felvetett problémák egy részére (bár tényleg nem az összesre) egyébként megoldást adhat az EU-szintű szövetségeskeresés és közös érdekérvényesítés. Ezt meg kell tanulni és élni a talán nem végtelen, de létező lehetőségekkel.

A kimaradás, duzzogás és szembemenés ellenben garantáltan kontraproduktív, azon kívül, hogy melengeti a kis szívünket. Nincs alternatíva. A globalizáció nem vitatéma, hanem korunk realitása. Akik tudnak vele élni, sikeresek, akik meg nem, azokra senki sem figyel.

medve 2007.11.12. 16:55:37

Ez magyarul annyit jelenthet: a duzzogás sehova sem vezet.

Krapulax 2007.11.12. 17:00:03

elGabor,

ez mind igaz lehet a nyugati sajtó hatalmi preferenciáinak leírására -- de semmi érdemit nem válaszoltál Suski konkrét felvetéseire.

Vajon az magyar érdek, hogy bizonyos kérdések felvetése mindjárt ideológiai állásfoglalásnak minősüljön?

Ez nekem büzlik.

Medve,
Bayerre igaz, amit mondtál, de ő más tekintetben ír cifrákat. Bogár László azonban konkrétan olyan gondolatsorokat vezet le, amelyek nem illeszkednek egy vegytiszta jobboldali profilba.

Ezt nem elmarasztalásaként írom, hanem a kép árnyalása végett -- mert minden stratégiai, nemzetközi kommunikációs szempont ellenére egy politikai szervezet nyilvánossága lokális problémákra is ki kell termelje sokszínü reakcióit.

Eddig senki nem reagált a hazai jobboldal és a középeurópai jobboldal viszonyára... Havellel egyébként közös emberjogi levelet is aláírtak Burmai (Oslo Center). Amúgy ami Havelt illeti, ő a Kaczinsky-ekkel is valamivel jobbhiszemübb (ez nem párhuzam Orbánnal), legalábbis ezt olvasom ki az alábbi levélből: (www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0741&article=2007-1014-1143-02RERR
)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2007.11.12. 17:00:09

Igen. Elnézést, ha nem voltam precíz, éppen mennék haza a munkából. :)

Bummer 2007.11.12. 17:00:25

Az USA annyiban demokrácia, hogy a szavazók maguk húzhatják be az X-et. De hogy ezt nem szabadon teszik, az biztos. Az a szabad, aki nem fél. Az USA-ban pedig tízmilliók félnek. A terroristáktól. Attól, hogy másnapra munka nélkül maradnak. A feketéktől. A fehérektől.

medve 2007.11.12. 17:12:18

Krapulax!

Én magamat nem tartom a totális multinacionális világ hívének, az állam szerepét a gazdaságban igénylem. De ettől még nem vagyok hajlandó belemenni bármilyen sámánisztikus Amerika-ellenességbe. Ezért nem jó példa Bayer és Bogár ide. A jobboldal-baloldal kérdése más ügy.

Közép-Európa? Orbánnak jó a kapcsolata Topolanekkel. Szintén jó a kapcsolata Juscsenkóval. Románia bonyolultabb. A Bálványosi Szabadegyetemre eljött a PD, viszont Kolozsvár polgármesetere, mellesleg a PD elnöke lassan funari magaslatokba emelkedik magyar-ellenes kijelentéseivel. Lengyelországot láttad, ott mind a PO, mind a PIS patner. Szlovákia szintén bonyolult: Dzurindáék minden magyar-ellenes szarságot megszavaznak. Ott nincs nagyon partner. Szerbián Tadics partner, jó a kapcsolat.

medve 2007.11.12. 17:14:59

Brummer! Az USA szabad, szabadon szavaznak és még szabadon vitatkozhatnak is. Sajtójuk is szabad. Te arról, hogy Irakban megsértették sok esetben az emberi jogogkat, az amerikai sajtóból értesültél. És ezek az újságírók még élnek. Ellentétben orosz kollégáikkal.

dowNLoad 2007.11.12. 17:19:06

Ha lenne külpokitika, akkor azon lenne, hogy azokkal legyünk jóban, akiktől az energiát kapjuk(oroszok) és akiknek eladjuk a cuccokat amiket itt gyártanak(a németek) az USA nem tudom minek és hogy jön a képbe ,de csak bezavar, és feleslegesen feszültséget kelt.(rakétabázis, Közel-Keltei akciók, amiben jobb nem részt venni mint kollaboránsok) Ez az EU? Mi a f@szért kell mindig szaros nyelvvel utolsó csatlósnak lenni? És igen, a több pólusú világ jobb lenne mindenkinek, "csak" amerikának lenne rosszabb.

Krapulax 2007.11.12. 17:26:10

Medve,

Kérdezném, hogy milyen forrásokra hivatkozol?

Mikor találkozott Orbán, Németh, Martonyi Topolanekkel, Klaussal, Kaczinsky-vel? Értettek egy látványosan valamilyen ügyben?


Juscsenkoval kapcsolatban nekem is rémlik vmi...

medve 2007.11.12. 17:28:11

Szerintem meg a külpolititkának arról kéne szólnia, hogy ne egy országtól függjünk energetikailag, továbbá kis ország révén válogassuk meg mind pragmatikus, mind elvi alapon szövetségeseinket. Ezek a NATO-tagállamok, az Usa-tól Luxembourgig. És azzal is jó jóban lenni, aki megvéd. Rakétabázis megvéd és leszarom, hogy Putyinnak nem tetszik.

Ki a többpólusú világ másik szereplője. Putyint javaslod? Nem volt elég belőlük? Kínát? Komcsi vagy?

Bummer 2007.11.12. 17:30:00

Medve, az szabad, aki nem fél.

medve 2007.11.12. 17:31:20

Topolanek miniszterelnökség előtt részt vett a Fidesz kongresszusain, Orbán az övékén. Mikor miniszterelnökként itt járt, külön találkozott Orbánnal és még Németh Zsolttal is. Klaus a pártjából való. Kaczynskinél járt Orbán és Németh Zsolt is. Kaczynski embereivel folyamatosan egyeztettek.

medve 2007.11.12. 17:32:30

Gyönyörűen hangzik. Lásd egy bátor tibetit.

Krapulax 2007.11.12. 17:54:46

Nekem ez az folyamatos egyeztetés új dolog.

Nem inkább kínosan ügyeltek, hogy ne hozzák őket összefüggésbe egy eu-szkeptikus, szélsőségesekkel szövetkező keresztényjobboldali párttal? (Leterhelve ezzel az imázsukat.)

Úgy emlékszem hivatalosan a KDNP tartotta Pissel a kapcsolatot.

suski 2007.11.12. 18:09:24

elGabor (és medve),

olyan nagyon nem különbözik a véleményünk.
Engem nem izgat, hogy milyen irányvonal, ha egyszer ezzel egyet tudok érteni. De az ilyen bélyegek, mint marxista, fasiszta, anarchista stb hülyeségek nem lényegesek. De ez nem jelenti azt sem, hogy egy újság minden cikkével egyetértenék, ez elég vicces is lenne. Kicsit mellélövöldöztök, mert én nem vagyok újságok képviselôje. Chavezrôl és Castróról és országaikról keveset tudok, hiteles információ híján nincs véleményem róla. De ott van pl. Észak-Korea, ahol milliók éheznek halálra, atomja is van, ehhez miért nincs szava az USA-nak? Még egyszer a lényeg: engem, a nyugati balos és hazai jobbos sajtót az irritálja, hogy az emberjogizmus csak ürügy.
Lovas Kék áramlat fejtegetéseit nem értettem, de ebben a fidesz is másképp gondolkodik, mint tudjuk. De az jogos felvetés, hogy akkor a németek, olaszok miért keresik a különalkut az oroszokkal? Lovas azt is írta, hogy Nabuccon át is orosz gáz fog jönni...én ezt már nem tudtam követni.
Aztán most pl. nem lehet tudni, hogy Irán kapcsán megint hazudnak-e, mert az iraki tömegpusztító eszközökkel már megetették egyszer a népet. Akkor most ki hisz majd nekik?
Medve, az EU alakításával csak az baj, hogy a pusztítás után már nem lesz mit alakítani. Most kell és kellett volna észnél lenni, különben elúszik minden. Erôbôl söpörnek le minket.
A közvéleménynek alakítania kell a politikát, errôl szól az egész. Az amcsikkal és az egész világgal mindenféle szemétséget a ”terror elleni háború ” jelszavával akarnak megetetni. A sajtó és a közvélemény pedig jelzi, hogy ezt nem nyeli le.
Lovas az EU-t mint vízfejet, mint a kettôs mérce bajnokát és mint a modern gyarmatosítás és parasztvakítás eszközét bírálja. Az országokat nem utálja.
Én nem szeretném, ha az oroszokkal paktálnánk, de értelmetlen és igazságtalan dolgokban ne támogassuk Amerikát, az EU-ban pedig keményen és ügyesen a magyar érdeket képviseljék azok, akiket odaküldtünk.
Finnország sem hatalmi tényezô, de mégis elhajtottak egy miniszterelnököt, amikor az vmit susmusolt holmi iraki támogatásról. A választók ugyanis hallani sem akartak róla, amibôl nem az következett, hogy akkor Putyint vagy Szaddamot szeretik.

medve 2007.11.12. 18:38:33

A PIS nem EU-szkeptikus, csak keményen érvényesítette a lengyel érdekeket. Igaz, várhatóan a PO is ezt fogja tenni, ugyanis Varsóban levágják a pöcsét annak, aki nem ezt teszi. De a lenygeleknél még a szocik is kemények voltak az EU-val.

medve 2007.11.12. 18:47:09

Suski! Nem vagy tájékozott Chavezről, de Lovast idézed Nabucco ügyben. Lovas Kék áramlat párti volt, mert kapja be Amerika, a Fidesz Nabucco párti, mert az alternatív forrást jelent. Németek és Olaszok üzletelnek az oroszokkal, olcsóbban is kapják a gázt mint mi, de mindezt azért tehetik, mert Algériából és Norvégiából is kapnak gázt. Felőlem legyen 25 gázvezeték nálunk Oroszországból, de legyen egy, ami más.

Az USA fellépett Észak-Kóreával szemben.

Én nem védem au USA-t Irakkal kapcsolatban. De ettől még nem fogom Fidesl Castrot és Hugo Chavezt támogatni, ahogy teszi Lovas és D. Horváth.

Az EU-val van gond, de akkor reformálni kell, nem duzzogni és kilépést emlegetni. Miért, mit javasolsz?

Ahmedinezsád a kereszténység elpusztítására szólított. Amúhy Lovas újabb kedvence.

suski 2007.11.12. 20:43:54

Igen, mondom, hogy nem érdekel Chavez, nem is olvasom az ezzel kapcsolatos cikkeket. Azért mert nem vagyok tisztában az ottani viszonyokkal és nem tudom, hogy hihetünk-e annak, amit itten írogatnak pro és kontra. Lásd miket írt, ír Orbánról és a Fideszrôl a nyugati sajtó. Miközben tudjuk, hogy annak fele sem volt igaz. Kurcsány meg a ”nagy reformer”…hahaha.
De most min vitatkozunk? Ha nem értesz egyet azzal, amit Lovas ír Chavezról, ne olvasd. Én sem védem se Castro-t, se Chavezt, se Ahma izét. Kit érdekel, hogy mit böförészik Ahma izé? Más is felszólított már sokmindenre, na és? Slota milyen ordasakat böfögött nemrég, az nem fontosabb nekünk, mint Ahmaizé és Izrael? (Mert szerintem ô annak elpusztítására szólított, de mindegy.)
Én nem látom naponta a BBC-n és a CNN-en, hogy éhezô koreai gyerekeket mutogatnak, se kerekasztalbeszélgetéseket, se semmit. Ha az USA akarná, már rég lesöpörhette volna azt a barmot ott. Pinochet-et meg te magad emlegetted. Aztán Szaúd- Arábia, a másik emberi jogi paradicsom… Szóval nem tudod cáfolni a lényeget.

EU: ki emleget itt kilépést? Be sem kellett volna lépni ilyen feltételekkel. A káeurópai országokkal összefogva kellett volna keményen fellépni. Én azt javaslom, hogy a határon visszaállítják az élelmiszerek ellenôrzését, a hazai termékekre magyar zászlót ragasztunk és különrakjuk a boltokban, földet pedig nem adunk el se külföldinek, se nagytôkésnek. Amikor a németek magyar vállalkozókat vegzálnak, akkor a hazai hatóság az itteni németeket kezdi el vegzálni. Alkotmányra, alapszerzôdésre nemmel szavazunk vagy legalább népszavaztatunk. Románia tagságát addig nem szavazzuk meg, amíg nincs magyar autonómia. Minden határon túli magyar ügyben kiverjük a balhét Brüsszelben. Stratégiai ágazatokat választunk ki pl. turizmus, mezôgazdaság , akármi, amiben versenyezni tudunk és azt nyomatjuk.
A multicégeket keményen ellenôrizzük és minden munkaügyi és higiéniai szabályszegést akkora összegekkel/bezárással büntetünk, hogy gondolni se merjenek rá többet. Multiknak nem adunk állami támogatást magyar adófizetôk pénzébôl és az eu-s pénzeket is a magyar KKV-nak csatornázzuk lehetôség szerint. Tanulmányozzuk, hogy Írország hogyan tudta olyan nagy százalékban lehívni az EU-s pénzeket és megpróbáljuk itthon is megvalósítani.
De Orbán szerintem nagyon jól összefoglalta: ki kell jönni a lábtörlô alól.

Még vmi: Chavez, Irán és hasonló esetek gyengíthetik a USA hegemóniáját és ez nekünk abban lehet jó, hogy jobb pozíciót alkudjunk ki magunknak a globális világban. Ne kelljen mindent lenyelni, nagyobb legyen a mozgástér.

medve 2007.11.12. 20:49:48

Egy diktátor jó nekünk? Ahmedinezsád nem csak Izrael, hanem a keresztények elpusztítására is már felszólított.

Krapulax 2007.11.12. 23:35:56

Medve,

Utána néztem az Unió a Nemzetek Európájáért (www.uengroup.org) párt hitvallásának, (amelyek a PiS is tagja). Ez tényleg nem fogalmaz meg kétségeket a EU-val szemben, de nyilvánvaló, hogy, a mainstream vitáktól markánsabban eltérő álláspontot képvisel.

Őket szoktál Eu-szkeptikusként számon tartani. Az eu-szkeptikus nem jelent eu elleneset...

A Pis tett egyszer felvetette egy közép-eur kereszténydemokrata antikommunista szövetség létrehozását, ahol említette a Fideszt, mint lehetséges szövetségest -- ekkor nyilatkozták a fideszesek, hogy a KDNP a hivatalos kapcsolattartó...

medve 2007.11.13. 00:06:04

Mi a mainstrem vita?

Krapulax 2007.11.13. 00:33:06

Hát azt sajnos nem tudom megmondani... ezt csak úgy megérzésre írtam.

"Nemzetek Európája" kifejezés pl. ahogy elnézem illegitim a fősodrú párbeszédben, még akkor is, ha a mögötte húzódó gondolat akár elfogadható is lenne...

suski 2007.11.13. 00:47:18


medve,
hol mondtam én, hogy nekünk egy diktátor a jó? De ha NEKIK jó, ez engem tökéletesen hidegen hagy és nem küldeném oda családom tagjait, hogy felrobbantsák magukat miattuk. Ha nem jó nekik, kergessék el a francba, ahogy akarják.
Pl. Putyin is népszerû, pedig nem a demokratizmusáról híres. Itthon meg szerinted mégis mi van, ha nem diktatúra? Milyen más demokratikusnak csúfolt országban lehetne azt megtenni, hogy társadalmi megegyezés/felhatalmazás nélkül eladják a eüt? Hogy több ezer km vasutat bezárjanak? Hogy ellenzéki nagygyûlést gumigolyókkal lôdözzenek? Soroljam?

dowNLoad 2007.11.13. 01:01:12

medve elvtárs, jobb ha tudod, hogy Iránban választások útján került hatalomra az elnökük, legalább olyan tiszta az ottani választás, mint a magyar. A gáz pedig 2 helyről jöhet: Irán, és Oroszo. (vagy orosz érdekkör) ide nem fognak Norvég, vagy Algériai gázt hozni, mert az 2X annyiba kerülne a szállítás miatt.(meg nincs is annyi) Suskival 100%-ban egyetértek, jobb ha nem szaros a nyelvünk, de ez a vezetés nyakik benne van mások seggében és impotens. (de pc, hahaha)
Gáz és olaj topik:
forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9105736&na_order=

suski 2007.11.13. 01:40:39

Medve , még egy apróság. Emlékszel a nyugat milyen jól össze tudott fogni véreskezû Sztálin elvtárssal, hogy a másik véreskezût legyûrje? Akkor is megkérdezted volna, hogy ” nekünk egy diktátor jó?” Nem voltak túl finnyásak az urak. Akkor elfogadható volt az ”ellenségem ellensége a barátom” elv?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2007.11.13. 08:15:53

suski: az EU-csatlakozás alternatívájaként felvázolt lehetőségednek (sajnos) semmi realitása nem volt. A 90-es évek elején a CEFTA kísérlet volt egy hasonló, elsősorban lengyel vezetésű érdekcsoport létrehozására, de a tagállami ambíciókon és ellentétes érdekeken (illetve nemzeti ellentéteken) megbukott. Innen bármiféle elzárkózás és különutasság illúzióvá vált. Nem volt jó alternatíva az EU-integrációra. Az alternatíva vagy a kisállami izoláció (Szerbia, Meciar-féle Szlovákia), vagy a visszatagozódás az orosz érdekszférába (ami rémálomnak is rossz).

Mozgásterünket tehát szerintem abban kell megtalálnunk, hogy mihez kezdünk jelenlegi helyzetünkkel. :) Írországot említed; ők tényleg jó példa arra, hogy hogyan tud egy kis ország élni a lehetőségeivel. Vagy említhetném Közép-Európa mai gazdasági boomját is, amiből mi a Medgyessy-Gyurcsány-kormány valamint valószínűleg bizonyos réges-régi társadalmi görcseink (bizalomhiány, nulla együttműködési kultúra, brutális kiszorítósdi, feudális és korrupt közszféra) miatt kimaradtunk. Pedig a lehetőségek adottak.

medve 2007.11.13. 08:36:47

Suski! Amikor arról értekezel, hogy Chavez azért jó nekünk, mert mehtöri egy egypólusú világrendet.

medve 2007.11.13. 08:37:48

Krapulax4 Az összes konzervatív erő nemzetek Európájáról beszél.

medve 2007.11.13. 08:39:06

Download! A gáz jöget még Azeirbadzsánból, Irakból, Türkmenisztánból és Kazahsztánból.

Toma 2007.11.13. 09:20:00

Medve

Ami Irakban most van az alapján nehéz onnan gázt venni. A többi 3 állam meg orosz érdekszféra.

Download

Paul Roberts: Az olajkorszak vége c. könyve megvan?
Pénteken megvettem, hát elég megdöbbentő.

Téglagyári Megálló 2007.11.13. 09:23:44

Bummer 2007.11.12. 17:30:00
Medve, az szabad, aki nem fél.
---

Bummer, én tanulmányoztam a szakirodalmat, és az azt mondja, hogy aki nem fél, az pszichopata sorozatgyilkos... :-)

Mindenkiben van félelem.

dowNLoad 2007.11.13. 13:06:46

Nincs meg a könyv Toma, de a PeakOil topikon beszámolnak minden hasonló könyvről, azt meg olvasom 3éve. Meg van pár film is, ami nagyjából ugyanarról szól:
www.youtube.com/watch?v=6HRZPpbpSjg
www.youtube.com/watch?v=4IwtAQzrfiw
video.google.com/videoplay?docid=-1344460573920722313
www.youtube.com/watch?v=rqdw7yhEpIk
video.google.com/videoplay?docid=-3121561902567229690
www.youtube.com/watch?v=fhlwBnhYXoo
www.youtube.com/watch?v=zyPkRL7NiUI
Reméljük, hogy ez igaz, és akkor megmenükülünk:
www.youtube.com/watch?v=SRE8ghD9Ee0

Toma 2007.11.13. 15:31:20

Download

Kösz a linkeket, majd egyszer megnézem. A könyv egyébként 2004-es és szerintem a szerzőjének eszébe nem jutott, hogy 3 éven belül majdnem 100 $ lesz az olaj.

suski 2007.11.13. 16:30:46

Medve és elGabor,

Szerintem nem olvastátok túl figyelmesen amit írtam. Olyasmikkel vitatkoztok, amit én nem állítok, csak a ti fejetekben keletkezett.

Medve, én nem vagyok biztos benne, hogy nekünk jó a többpólusú világrend, ezen nem sokat gondolkodtam, de tudom, hogy Lovas ezzel érvel. Ebben van is logika, míg te semmi ellenérvet nem említettél. Nos?

ElGabor,

én semmilyen EU alternatívát nem említettem, szerintem is csatlakozni kellett, de nem mindegy hogy hogyan, milyen feltételekkel. Az összefogást pedig arra értettem, hogy az összes kelet-európai országnak együttesen fellépve kellett volna kibulizni a jobb (egyenlô!)feltételeket.
A “ nincs más alternatíva” és a “nincs realitása” duma sehová nem vezet, hiszen akkor ezzel azt mondod, hogy minden a lehetô legjobban történt és semmit sem tehetünk, csak sodródunk. Egy frászt! Most akkor szerinted az is szükségszerû volt, hogy 89 után az elvtársak széthordták a vagyont? Ha már tudjuk, hogy akkor mit hibázott a politika, akkor most legalább nem kéne újra ugyanabba a szarba belelépni, hogy 20 év múlva majd azon sírjunk, hogy de jól el lett qrva pl az eü? Vagy a többi, ami nem visszafordítható?

medve 2007.11.13. 16:37:43

Suski! Milyen lenne a többpólusú világ? Kik alkotnáűk a másik pólust?

suski 2007.11.13. 16:50:56

Ugyan, miért kérdezel ilyet? Hiszen nagyon jól tudod: Kína, az oroszok, iszlám világ, stb.

medve 2007.11.13. 19:19:06

És szerinted milyen Kína és Putyin?

medve 2007.11.13. 21:48:33

Azért ne feledkezzünk meg az eredeti témáról. Kezdjük a sikeretelenséget összeszámlálni. Első fecske, New York volt kormányzója, aki a jövőben az amerikai magyar lobbytevékenységet kézbe akarja és fogja venni, a Republikánis Pártban igen befolyásos.

"Orbán Viktor George Patakival találkozott az Egyesült Államokban

Az egyhetes látogatásra az Egyesült Államokba érkezett Orbán Viktor kedden Washingtonban George Patakival, New York állam volt kormányzójával találkozott, akivel az amerikai belpolitika, valamint a nemzetközi politika időszerű kérdéseiről folytatott eszmecserét. A Fidesz elnöke a találkozó után az MTI-nek elmondta: mindenekelőtt Horváth Jánost, a Fidesz országgyűlési képviselőjét kísérte el Washingtonba, akinek Truman-Reagan Szabadság Emlékérmet adományoz a kommunizmus áldozatainak emlékét őrző alapítvány."

Krapulax 2007.11.13. 23:53:10

Suski,

akkor lenne csak para az euban, ha a posztszocik nyiltan összefognának... már így is téma a lengyel vízvezetékszerelő. De képzeld, Erasmus diákként rám is tettek megjegyzést ilyen-olyan helyeken...

De volt már példa, hogy David Cameron (tory) Mirek Topolanekkel vetette fel egy új, (neo)liberális, eu-szkeptikus ep frakció megalapítását.

Na most az ilyenekkel pl. az egybiztosítómodelles Fidesz milyen érdekekért lobbizzon? Ők pont az erős eu-intézményektől remélnek több önállóságot...

medve 2007.11.14. 11:07:01

No, Orbán előadást tart a CSIS-nél. Ez egy befolyásos Think Tank. A téma adott: Oroszország. Kétségtelen tény: ezt Fletónak köszönheti, mármint a témát.

medve 2007.11.15. 20:25:55

Itt egy hír Orbánról:

\"Orbán Viktor szerint az orosz befolyás újabb nyilvánvaló bizonyítéka, hogy a \"KGB-hátterű\" Laborc Sándort jelölték a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) élére.

A Fidesz elnöke amerikai útján az orosz kérdésről fog előadást tartani szűk körben, egy washingtoni agytrösztben, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában - közölte csütörtökön. \"Amerikában pontosan látják, hogy Oroszország egy fölemelkedőben levő hatalom\" - mondta Orbán.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: 1990 után \"azokat a személyes, üzleti kapcsolatokat vagy titkosszolgálati hálózatokat, amelyek valaha az orosz rendszert jelentették, átmentették, hibernálták, és most ezeket kiolvasztják, ennek a része a Laborc-ügy\". Úgy tapasztalja, \"amerikai észjárásban\" arról van szó: \"az orosz befolyás újabb nyilvánvaló bizonyítéka, hogy egy KGB-hátterű embert akar kinevezni Magyarország biztonsági szolgálatai élére\". Leszögezte, ez \"magyar nemzeti szempontból is, de transzatlanti szempontból is elfogadhatatlan\".

Orbán Viktor utalt Oroszország szerepére a kulcságazatokban és Magyarország energia-kiszolgáltatottságára, s hozzátette, komolyan kell venni az orosz térnyerést. Rámutatott: Oroszországnak a földrajzi közelség miatt mindig lesz valamilyen befolyása Magyarországra, de ő személy szerint nem tudja elfogadni Oroszország túlzott befolyását.

A Fidesz elnöke csütörtökön New Yorkban találkozott Arthur Schneier rabbival, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával. A találkozó aktualitása: januárban lesz 30 éve, hogy a Szent Korona visszatért Magyarországra. E rendkívül fontos történelmi esemény \"fő kivitelezője, az ügy motorja\" - mondta Orbán - Schneier rabbi volt, akinek megköszönte akkori odaadását, munkáját.

A Fidesz-elnök külpolitikai kérdésekről hosszabb eszmecserét folytatott New Yorkban Richard Holbrooke volt amerikai ENSZ-nagykövettel. Kiemelt kérdésként tárgyaltak a koszovói kérdésről. Orbán Viktor kifejtette: egyetértés van arról, hogy a dél-szerbiai tartomány számára a rendezés nemzetközi biztosítékát elsősorban az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak kell megadnia, más külső szereplőnek döntő súllyal nem eshet latba a szava. \"

medve 2007.11.15. 20:29:53

Nos!

Holbrooke. Richard Holbrooke lesz a külügyminiszter (valószínűleg) egy esetleges Demokrata győzelem esetén.

A CSIS-ről már beszéltünk. Igen, Laborc ügy. Nem tagadom: akkora magaslabda, mint egy ház. Nem csoda, ha lecsapja.

No de a rabbi, még ez is. A rabbi szerintetek miért fogadta:

1. Mert szeret fasisztákkal dumcsizni.
2. Orbán is a telavivi összesküvés bábja.
3. Fogadta, és akkor mi van?

Hát. látom: nem csak a Népszabadság kezd nevetségesség válni, hanem lassan a kurucinfó is fel fog sorakozni.

medve 2007.11.15. 21:11:59

Hol van a sok vitapartner. Senki sincs, aki megvédja a Népszabadságot?

medve 2007.11.16. 15:15:54

Na, Tom Lantos is megvolt. Magyar Gárdázott egy kivsit, állítólag Vitya nem ellenkezett. Most hogy ezen is túlvagyunk, hol vannak a Népszabadság cikk védői?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.16. 16:05:05

medve 2007.11.16. 15:15:54:
"Most hogy ezen is túlvagyunk, hol vannak a Népszabadság cikk védői? "

Ejnye, de hiányzik a fan klub.
Ha ennyire hiányzik, itt találhatod őket.
forum.origo.hu/topik.jsp?id=153342

medve 2007.11.17. 09:23:31

No, Dan Fried, a State Department Közép-Európa megmondója, Dobriansky (Kubával foglalkozik elsősorban), NSC Európa Igazgatója, USA EU nagykövete. Ezekkel találkozott Orbán utolsó nap. Elment még a Holokauszt Múzeumba: ez nyilván gesztus.

medve 2007.11.17. 09:26:13

A Nol-on tegnapm olvashattam a Népszabadság mai cikkét: Orbán testőr Amerikában címmel. Mondanivalója: jó, most rendesen fogadták Vityát, de 5 éve előszőr fordul elő vele. Amúgy vásárolt Lévai Anikóval. És még hüklyeségeket is beszél, mert a Nabucco konferencia óta imádják Washingtonban Fletót. Amúgy nem találjákk a google-ben annak az újságírónak a nevét, aki írt a Laborc ügyről.

Hihetelenül szánalmas.

Elpet 2007.11.17. 11:02:40

Emberek

A jobboldal nálunk is be kell lássa végre, hogy a mi igazi kötődésünk Nyugat és Amerika. Amerika nemegyenlő NYC vagy LA, Amerika (értem USA) sokkal inkább egyenlő keményen dolgozó, templombajáró, családszerető vidéki farmerek és műhelytulajdonosok, akiknek természetes volt, hogy a háborúba küldték meghalni fiataljaikat, hogy Európa szabad lehessen. Még akkor is igaz ez, ha Európa egyik fele átmenetileg a gonosz birodalmának (!!) martaléka lett. Lehet, hogy Reagan ezen kifejezése patetikus és kevéssé differenciált, ám lényegében mélyen igaz.

A szovjetbarátság maradjon csak a baloldal privilégiuma, a tengelyezéssel meg a cionistázással együtt. Mi szabadságot akarunk, tulajdont és emberi méltóságot. Ennek hazája még ma is leginkább az USA.
Orbán végre azt teszi, amit kell. Ha így folytatja, újra támogatni fogom.

Egy nagy húzása lehetne még (összefügg a témával) egy jó kis rendcsinálás a Magyar Nemzetnél. Beláthatná, hogy értelmes és kritikus sajtóval többre megy, mint ezekkel az udvari seggnyalókkal. És Lovas István is végre a helyére kerülhetne, írogathatna különböző obskurus hecclapokba, ahol közzé tehetné az internetes keresőkkel kb napi 5 perc munkával készített nemzetközi lapszemléit a neki tetsző és koncepciójába beleillő cikkekből.
Jó lenne ugyanis, ha a magyar jobboldal emblematikus és patinás nevű lapja az lenne, aminek lennie kell, mértékadó, higgadt, igényes napilap. Mert a lapokat a nagykövetségeken is szemlézik, mint tudjuk. De lehet, hogy túl sokat szeretnék. Ez azt hiszem, nehezebben megy, mint egy amerikai körutazás, meg szavakban való elköteleződés a nyugati értékek mellett.

Krapulax 2007.11.17. 12:35:07

Strategic Intelligence Forum, Alex_Standish

en.wikipedia.org/wiki/Alex_Standish

Medve,
teljesen hihetően szánalmas!

Ugyanis én is bepötyögtem a googleba és a fenti linkeket kaptam.

De mikor fog helyereigazítási pert kérni ez az intézet? Gorka segíts!!!

Krapulax 2007.11.17. 12:36:35

Egyik link lemaradt:

www.stratintforum.com/

volkov 2007.11.17. 13:15:03

medve, krapulax,
en is elkezdtem mar derulni a nepszabo benasagan, de aztan rajottem mit nezek el:
a nem a google keresore, hanem a google hirkeresore hivatkoznak:
news.google.com

ezen tenyleg nincs hivatkozas arra, hogy
"strategic intelligence forum"
ill.
"strategic intelligence review"

ebbol nem kovetkezik persze, hogy ezek az organumok nem leteznek. Max arra vonatkozolag kaphato(?) tampont, hogy mennyire szamitanak mashol ezek az organumok hivatkozasi alapnak.

medve 2007.11.17. 14:12:33

Elpet! Úgy tudom, hogy a Magyar Nemzeten belül már vannak, akik érzik, mekkora ciki a Lovas-D.Horváth vonulat, külpolititkai szempontból. Amúgy felhívom a figyelmedet a Magyar Híyrlapra, különösen annak mai számára és vezércikkére, ami pélédául az antiszemititzmus terén egy figyelemreméltó írás.

medve 2007.11.17. 14:14:40

Kedves Krapulax!

Szerintem meg le kell szarni a Népszabadságot. Ez a két cikk önmagáért beszél. Ez már az a színvonal, mikor a Magyar Nemzetnél Chavezeztek. Önmagáért beszél és a szerkesztőséget járatja le.

medve 2007.11.17. 14:17:46

Volkov! Standish egy közismert publicista és szakértő, az intézmény egy új thin tank, a Népszabadság meg nevetséges.

Elpet 2007.11.17. 14:20:33

medve

Ennek örülök, magam egyre inkább a Hírlapot olvasom, a Nemzetet csak interneten, ott is egyre rövidebb ideig, mert nagyon gyenge. A Nemzetet szombaton veszem meg, főleg Kristóf Attila, meg az esetleges Molnár B.-Bittera cikkek miatt. De nemcsak a Lovas - D.Horváth vonulat ciki, külpolitikailag, hanem pl. az Ugró-Pilhál vonulat stílustanilag-színvonaltanilag-jelentéstanilag. Gyalázat az egész, tisztelet annak a néhány régi újságírónak, akik őrzik még az igazi polgári szellemet.
Reméljük, nem tart már soká ez a lázálom.

Krapulax 2007.11.17. 15:37:57

Oké, én csak azért nem teszek a népszabra, mert választók százereinek preferenciájára hat.

Diplomácai körökben nyilván lejáratta magát, de azért a nagyhatalomkonform elvtársi közvéleményt nagyban befolyásolja egy ilyen, vagy a Sarközys cikk.

Mintahogyan persze a Magyar Nemzet újságírói is kifejzhetnék differenciáltabb hangnemben, ha valami nem tetszik az usával kapcsolatban.

volkov 2007.11.17. 15:42:43

medve,

Nem vagyok jaratos e teren, igy nem tudom megitelni Standish mennyire hiteles. Csak arra probaltam ravilagitani, hogy a google.com - ba valo beutes nem cafolja a Nepszabo allitasat.

Amint a fentebbi kommentemben elejtett kerdojellel jelezni probaltam, nem tudom a news.google.com talalatok mennyre informativak.
Ennek a metodusnak az ervenyessegetol fuggetlenul latszik, hogy a nepszabo manipulalni probalt: valoszinunek tartom,
hogy a \"strategic intelligence review\" mellett az \"alex standish\" keresokifejezest is kiprobaltak, csak az mar nem illett bele a kepbe amit sugallni akartak. Ime:

news.google.com/archivesearch?q=%22alex+standish%22&btnG=Search+Archives&hl=en&ned=us&ie=UTF-8

Krapulax 2007.11.17. 16:43:18

Oké, de ez tényleg egy vicc!

Teljesen hülyének nézik az olvasókat? (Költői kérdés) Ennyire kétségbe vannak esve (hogy a Fidesz felveszi a fonalat a tengerentúl.)

Pedig a Maszop nagyon igyekszik -- az egyetlen Közép-európai szoci párt, amelyik nem mond nemet a rakétabázisra...

Mondjuk azért én nem lennék oda, ha egyszercsak azzal állna elő Németh Zsolt, hogy telepítsünk ide egy rakétabázist.

medve 2007.11.17. 17:44:46

OK Elpet! Amúgy a Magyar Nemzet Lovas-D.Horváth külpolititkai vonulata a tipikus példája volt annak, hogyan üthet vissza egy egész szerkesztőségre a rossz külpolititkai vonulat, ami már nevetséges volt. A Magyar Hírlapot illetően, a mai vezércikkük, mely az antiszemititzmusról szól, reménykeltő. Le a kalappal előttük. Én drukkolok nekik.

medve 2007.11.17. 17:51:22

Kedves Krapulax!

Ami az országos polititkai napilapokat illeti, azok annyira elfogultak, hogy valóban csak saját táborra hatnak. Ha a Népszabadság korrektül tuudósított volna, akkor legfeljebb annyit érne el, hogy többen gondolnák: nem árt olvasni. Nem tették. Olyanok, mint a magyar Nemzet és a Népszava. Engem csak az idegesít, amikor ezt kikérik maguknak.

A Magyar Nemzet Lovas-D.Horváth vonulatának külpolititkai irányzata pedig közröhej. Tipikus példa, hogyan lehet komolytalanná tenni egy egész szerkesztőséget. Ezek a diákok közé lövető és Castro-t imádó Chavezből hőst csináltak, mert Amerika-ellenes. Sorolhatnám. Az egész illogikátlan, és a háttérben aligha más, mint egy kis közel-keleti állam népe elleni gyűlöletük áll. Nem Libanonra gondoltam.

Téglagyári Megálló 2007.11.17. 17:54:58

> Nem Libanonra gondoltam.

Hát pedig már majdnem azt hittük... :-)

Elpet 2007.11.17. 17:56:01

Én is drukkolok, hogyne, dehát azért szívesen látnék egy normális Nemzet-et is. Kíváncsi leszek, Bayer Zsolti hogy találja meg majd a helyét a Hírlap-nál. Ő nagyon Sajtóklubozott valamikor Lovassal meg Bencsikkel, az igaz, 2002-ben én is néztem, mi tagadás. De ő mondjuk tényleg jó újságíró meg író. Nyilván ha őt sem heccelik annyira, megtalálja a nyugodt hangját. Mindenkire hat a környezet meg az elvárások.
Szóval neki is drukkolok.

medve 2007.11.17. 18:12:18

Elpet!

Azért mint lap, ma a Magyar Nemzet szerkesztésileg jobb. Ehhez is értenek D. Horváthék. A Magyar Hírlapnak nagyon nehéz. Utóbbi időben volt egy témájuk, amit nagyon jól vittek. Ez a Laborc ügy. Sok ilyenre van még szükség.

Bayer Zsolt és Lovasék között egy nagy különbség volt. Nem tudsz Bayernél antiszemita felhangot mutatni.

Elpet 2007.11.17. 18:17:47

Ez igaz, mármint Bayert illetően. Meg az is, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb kaliber, mint a többiek.
Én igazából szerkesztésileg nem értek hozzá, én egy sajtpapírra reszkető kézzel körmölt írást is tudok értékelni, ha olyan gondolatot tartalmaz. Szerkesztésileg nyilván jó a Népszabó meg a Bors is.
Persze legyen jó a Magyar Nemzet is szerkesztésileg. De ne ezen az áron.

medve 2007.11.17. 19:23:04

Smalladam! Készül a Hírszerzőn a "Gyurcsány a Menyországban, mert Orbánt Amerikában lealázták" írás?

Baly 2007.11.17. 20:47:53

Chavez rajongoknak ajanlom a youtube-on Janos Karoly por que no te callas videojat

dowNLoad 2007.11.17. 21:42:09

Azok után, hogy a spanyolok mit követtek el az indiánok ellen, qurva nagy szerncséje van a spanyol királynak, hogy az indiánok nem bosszúállók. (mint pl. a zsidók) Akár kézcsókkal is köszönhetne Chaveznek a spanyol király, mert az indiánok aranya nélkül nem lettek volna gazdag ország, vagy kérhetnének kártérítést népirtás és kirablás miatt. (indián holokauszt törvény van-e)

Krapulax közbeszól 2007.11.17. 23:33:53

Hát ami Bayert illeti, nem a hangnem \"durvasága\", hanem a hatásvadász, irodalmiaskodó modorosság, ami bosszantó... Nem tudtok antiszemita felhangot mutatni?

Akkor olvassátok el ezt: fidesz.hu/index.php?Cikk=79456

A Magyar Hirlapot úgy szervezték át, ahogy csak egy \"elefánt a porcelánboltban\" teheti. Az előfizetők lemondták, a megsemmisülés szélére került... Kezdődött az ombudsmanok kitiltásával... Minek kellett?

Különösen a címlapok gázosak -- egy az egyben a Fidesz üzenetei. (Az echotv meg pláne nem találja a helyét)

A tényfeltárók, riportok viszont valóban jók...

Egy franchise tanácsadó, egy imázs váltó kampány kéne.

Mi lett volna, ha nem Bayert, hanem a Fehér Bélát, a Nemzet hétvégi rovatának szerkesztőjét hívják át? Vagy éppen az Inforadio egyes müsorait közlik le nyomtatásban?

Medve... biztos vagy benne, hogy Chavezt és Castro-t pl. egy kalap alá kell venni?

medve 2007.11.18. 10:46:01

Gondolom az indián kérdés lényege is a zsidók, ugye download.

medve 2007.11.18. 10:52:39

Kedves Krapulax!

Igen, én egy kalap alá veszem. Chavez bezáratta az ellenzéki hangnemű TV-t, belelövetett az egyetemistákba és alkotmányt módosít, hogy örökös elnök lehessen. Diktatúrát vezet be.

Latin-Amerikában baloldali populista elnök van Brazíliában, Uruguayban és Argentínában is. De ezekben az országokban a demokratikus intézményrendszerekhez nem nyúltak, vagyis demokratikusan választották újra őket és kemény ellenzékük is van. Ők nem egyenlőek Chavezzel és Castroval, és ide kell sororlni a bolíviai elnököt is, Evo Moralest, aki szerint, miután elnök lett, nem kell parlament.

Én nem vitatom az Egyesült Államok vitatható szerepét Latin-Amerikában. Azt viszont vitatom, hogy erre a diktatúra lenne a válasz.

Krapulax 2007.11.18. 11:42:12

Köszönöm a felvilágosítást! :)

Amúgy milyen antiszemitizmus vezércikkre céloztál a Hirlapban. Én most olvasom, de inkább a sváb kitelepítésekről van benne szó...

Valaki reagálhatna a szaftos kis Bayer cikkre is amit belinkeltem...:)

medve 2007.11.18. 12:00:09

Krapulax! Azlrt az a cikk érinti erősen az antiszemititzmust is. A publicicsztikai részben van. Remélem ugyanarról beszélünk.

Hát, nem tudok reagálni, mert erről a cikkről elfelejtkeztem és igazad van. Amúgy megjegyzem (ezt nem szoktam), Bayer elvileg személyes okokból sem lehet antiszemita.

Krapulax 2007.11.18. 12:06:41

Hát vannak akik ezt nem így gondolják. Inkább azt gondolják, hogy "bárki" lehet antiszemita, származástól függetlenül.

Az antiszemtizmus.hu-n, pl. lehet olvasni, hogy "Lovas István egy olyan országot támad, amely bármikor befogadná őt, ha üldöznék."

Amúgy ez csupán annyit jelent, hogy az "antiszemita" szó jelentése erősen "inflálódott".

medve 2007.11.18. 12:12:32

Hát, Igen, Lovasról köztudott.

medve 2007.11.18. 19:43:23

Na, ez sem vág össze a Népszabadság hírével:

"Az amerikai kormány a magyarországi ellenzékkel való kapcsolatainak erősítésére törekszik az orosz hatalmi befolyás növekedésével kapcsolatos aggodalmak miatt - mondta washingtoni kormányzati forrásokra hivatkozva Max Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) elnöke.

"Az Egyesült Államok arra törekszik, hogy erősítse kapcsolatait a magyarországi ellenzékkel" - jelentette ki az amerikai magyarok legnagyobb szervezetének elnöke, aki Orbán Viktor Fidesz-elnök egyhetes amerikai látogatása után kereste meg az MTI-t.

A Bush-adminisztráció aggódik amiatt, hogy Oroszország politikai és gazdasági térnyerése tapasztalható Magyarországon és Közép-Európában - hangsúlyozta Max Teleki.

"Magyarország nem híd Kelet és Nyugat között. Magyarország a Nyugat része, a NATO és az EU tagja, nem Ukrajna vagy Fehéroroszország" - idézett egy nevének elhallgatását kérő kormányzati forrást a HAC elnöke, aki szerint Washington nem kívánja nyilvánosságra hozni "álláspontját".

Az Amerikai Magyar Koalíció helyi magyar szervezeteket tömörítő, nonprofit alapon működő ernyőszervezet, az amerikai magyar közösség legbefolyásosabb érdekképviseleti csoportja.

"Putyin soha nem lesz a modern Európa része. Csak a magas olajárnak köszönhetően képes növelni hatalmát, és ez a mi hibánk" - fejtette ki egy forrás az amerikai adminisztrációból Teleki szerint.

A forrás hozzátette: az orosz elnök akkor is tenne ilyen irányú erőfeszítéseket, ha az olaj ára csak 55-65 dollár volna hordónként, "de így már megvan a pénze ahhoz, hogy helyreállítsa a régi KGB-kapcsolatokat és megfizesse a számára szükséges hűséget".

medve 2007.11.18. 20:54:48

A Népszabadság és a Jobbik összeér:

"Jobbik-bírálat Orbánnak

Nyílt levélben bírálta vasárnap a Fidesz elnökét Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke, mert az ellenzéki politikus az Egyesült Államokban tett útja során találkozott Tom Lantossal, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnökével.

A Jobbik elvárta volna Orbán Viktortól, hogy önmérsékletre szólítsa fel "a több millió magyar ember lelkébe beletaposó politikai kalandort" - írta a Jobbik elnöke a távirati irodához is eljuttatott nyílt levelében.

Vona Gábor úgy fogalmazott: Orbán Viktor azzal az emberrel találkozott Washingtonban, "aki a törvényesen bejegyzett, a mindenre kiterjedő ügyészségi vizsgálat alapján rendben talált, a neves közéleti - köztük az Ön pártjában politizáló - személyiségek által támogatott, segített vagy éppen jegyzett Magyar Gárdát egy példátlan és antidemokratikus támadással illette".

A levél szerzője szerint az a tény, hogy Orbán Viktor nem vette védelmébe Tom Lantossal szemben a Magyar Gárdát, csak akkor érthető, ha a Fidesz elnöke is "fasisztának és nácinak tartja" a szervezet tagjait.

Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke egyórás, elsősorban az amerikai külpolitika kérdéseit érintő megbeszélést folytatott Orbán Viktor Fidesz-elnökkel november 15-én, csütörtökön Washingtonban. A találkozón szó volt a Magyar Gárdáról is, amelynek megjelenését korábban az amerikai politikus bírálta.

A csütörtöki találkozón a magyar származású Tom Lantos azt mondta Orbán Viktornak, hogy szülőhazájában, amelyet nagyon csodál, "sajnos mindig létezett egy vékony szélsőjobboldali, ultranacionalista fasiszta réteg". Reményét fejezte ki: "ahogy az ország érettebbé válik demokratikus irányultságát illetően, ennek a csoportnak a jelentősége csökkenni fog", amivel Orbán Viktor egyetértett. "

dowNLoad 2007.11.18. 20:58:46

Cionista medve elvtársnak egy kis felvilágosítás, hogy sem az örmény holokauszt, sem az indián holokausz, sem a gulágon kifingottaknak nincs akkora reklámja, mint a zsidóknak, pedig HA CSAK A SZÁMOKAT nézzük, akkor a zsidók veszteségei eltörpülnek a többi mellett. HA PC vagy, akkor ki kell mondani, hogy egyenlő minden ember, és ugyanannyit is ér, vagy nem? Hogy-hogy csak arra van külön szó, hogy valaki nem szereti a zsidókat, az összes többire gyűjtőszó van, hogy rasszista? Ez nem PC medve elvtárs!
Chavezről meg, hogy a JÓSZÁNDÉKÚ diktatúra az ideális államforma, ha Chavez az, akkor az országuk nagy jövő előtt áll, bevételeik megvannak hozzá. (kérdés, hogy Chavez elég okos-e hozzá) De jó nekünk, az USA aggódik értünk! Tette volna ezt 1990-ben, hogy a volt komcsikat ne engedte volna tovább működni! Hogy van ez bokorgyuri? A faterod nem mesélt róla?

medve 2007.11.18. 22:00:44

Downlad! A zsidóknak semmi köze sem az indiánokhoz, sem az örményekhez. Persze ha valaki antiszemita, az még a bugyijában is zsidókat lát. Jószándékú diktatúra? Hű, hát ez ragyogó elgondolás. Nyilván úgy kezdődik a jószándék, hogy belelövök a diákokba, ahogyan Chavez, a kedvenced tette. Szerintem meg a demokrácia a legjobb.

Hál Istennek egyre kevesebb közünk van ehhez az agyament gondolkodáshoz.

Baly 2007.11.18. 23:26:38

Az indián holokausztra korunk válasza az őslakos népek ünrendelkezéséről szóló deklaráció: Declaration on the Indigenous Peoples...a nagy EUis ketté hasadt, franciák, brittek nem csípték, míg a magyarok, baltiak és északiak igen, ebből kitalálhatjátok, hogy a románok és szlovákok nem...az őslakosok a nemzeti kisebbségek másik oldala

Bayer pedig sváb legjobb tudomásom szerint - Medve

nem mintha érdekelne mások származása - egyébként nekem mindig a kombatáns jelzőivel volt bajom...

medve 2007.11.19. 00:25:43

Baly!

Downloadot aligha érdekli őszontén akár az indiánok, akár a meggyilkolt örmények sorsa. Ő igazándiból a zsidókba akar mindig belerugni, ehhez talál magának apropót.

Amúgy igazad van, tök mindegy Bayer származása, elnézést, hogy ebbe belementem. Én általában kedvelem írásait.

dowNLoad 2007.11.19. 01:10:51

Medve elvtárs, olvasd el még 1X amit írtam, mert a lényeg nem hatolt be a winchester katedrálba, Chavezről szóló hírekkel meg óvatosan, most ő az egyik mumusa a globalista PC világnak, az iráni elnök mellett, ők mindennap véresen eszik az emberhúst(Ahmanidejad zsidóhúst!!) miután frissen lemészároltak pár1000 liberális tüntetőt.

medve 2007.11.19. 09:09:53

Download! Nem tudom kinek a mumusa, de nekem az, aki bebelő a diákokba, az nem példakép. Veled, meg néhány eszement magyarországi radikálisnak lehet, hogy igen. Jellemző: mivel nem tudsz mit mondani arra, hogy betiltja az ellenzéki TV-t meg hogy lövet a diákokra és imádja Fidel Castro-t, jön a PC duma.

Elpet 2007.11.19. 10:12:31

Chavezből a Lovas-vonal csinált ekkora sztárt a jobboldalon, amúgy szimpla kommunista szerintem, bár ezek a dolgok Közép- és Délamerikában kicsit másképp vannak, mint nálunk. Érdemes elolvasni Graham Greene Torrijos panamai elnökről (elnök volt?nem is tudom, vagy csak tábornok?)írt könyvét. Szimpatikusabb figura volt.

medve 2007.11.19. 10:27:05

Elpet! Mondjuk úgy, Lovas a jobboldal egy szeletében csinált belőle sztárt.

Elpet 2007.11.19. 10:42:47

medve

Ez így igaz, köszönöm a pontosítást

medve 2007.11.19. 10:56:38

Amúgy Torrijos tábornok-elnök volt, ami Latin-Amerikában nem ritkaság.

Bozót.harcos 2007.11.19. 11:18:43

Kedves Download! Mindig jót mosolygok a kommentjeiden. Ha levezeted nekem, hogy Magyarországnak mi haszna van Chavezből és Ahmedinezsádból (másképp fogalmazva: mitől jobbak számunkra, mint Amerika), akkor esküszöm, komolyan veszlek ezentúl. Ezt csak azért mondom, mert Te és a hasonszőrű barátaid a Jobbikban a magyarság megváltását hajkurászva soha nem veszitek észre, hogy moralizáló világmegváltásba fulladtok, amelynek semmi köze a magyar érdekekhez. Egyáltalán, kit érdekel Chavez és Ahmedinezsád?

medve 2007.11.19. 11:25:14

Hogyhogy kit érdekel, Bozót. Őket. Elvégre Izrael megsemmisítését jelentette be. Ja, hogy közben dzsihádot hírdetett a kersztény világ ellen? Mindegy, végül is pusztuljon az is, a lényeg Izrael.

Egyszer egy jóbarátomat, aki a Magyar Nemzetnél dolgozik, megkérdeztem: miért jó Chavez. A válasz: az egy tökös nemzeti csávó. Na, ezt kapd ki!

Krapulax 2007.11.22. 10:53:38

Olvassa ezt a fórumot még valaki?

Mai magyar hírlapban Evo Morales-t dícsérő írás:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=139085

"Az államelnök dél-amerikai, őslakos indiánként vezeti országát, olyan szociális érzékenységgel, amilyen az európai és a magyar "baloldalnak" ismeretlen. Van bátorsága ellentmondani a Világbank és más nemzetközi szervezetek "ajánlásainak", és képes nem politikai nézőpontból szemlélni az emberiség sorsfordulóit."

Diktátor vagy egy eljövendő korszak hőse?

ergé 2007.11.22. 10:59:45

Zsiga Dániel közgazdász írta, jobbikos képviselőjelölt volt Óbudán

www.jobbik.hu/zsiga_daniel_kepviselojelolt

dowNLoad 2007.11.22. 11:08:18

Chavez az aki a IMF-et, világbankot, stb., átveri a bennszülöttek érdekében, ez az ami nagyon idegen a magyar elit szemléletétől, itt mindig a bennszülötteket verték át, hol Moszkva, hol Brüsszel, hol Washington kedvéért. Most is eltünt 20MILLIÁRD USD 2-3év alatt (2003-2006) és senkit nem lőttek le/akasztottak fel/sitteltek le érte. Csak így tovább, rosszabbak vagyunk mint az indiánok.

medve 2007.11.23. 17:10:59

Na, hogy maradjunk a tárgynál. A Nemzetbiztonsági Bizottság (az ellenzék az SZDSZ-szel) leszavazta Laborcot.

Elpet 2007.11.23. 17:50:16

medve, ne örülj nagyon

Öt szocialista képviselő szavazott mellette, öt ellenzéki (Fidesz, KDNP és MDF) honatya ellene, Gulyás József (SZDSZ) pedig tartózkodott, amikor azt kellett megítélni, hogy Laborc Sándor alkalmas-e arra, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója legyen. A bizottság így nem támogatta a KGB-akadémián végzett Laborc kinevezését.

Gulyás József azt nyilatkozta az ülés végén, hogy nem szakmai okok miatt tartózkodott, hanem azért, mert ő egy konszenzusos jelöltet látott volna szivesen az NBH élén.

Ennek ellenére Szilvásy György polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter úgy nyilatkozott: folytatják a kinevezési procedúrát. (A bizottságnak nincs vétójoga a kinevezésnél, csak véleményezi azt.) Szilvásy kifejtette: Laborcnak még át kell esnie egy NATO-ban szokásos C típusú biztonsági vizsgálaton, és ha ezen is megfelel, akkor ő és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi Laborc Sándor kinevezését az NBH élére.

(MNO)

medve 2007.11.23. 17:56:35

Elpet! Én nem örülök, csak nevetek magamban. Ha leveszik, az egy komoly presztízsveszteség. Ha ezek után is átviszik, az jó téma a Fidesznek. Ezek után!

Elpet 2007.11.23. 18:14:16

medve

Nevetünk magunkban. Ez azért még megmaradt nekünk. Mint Őze Lajosnak a kevert a "Megáll az idő"-ben. Beugrik?

medve 2007.11.23. 18:15:33

Elpet! Ráérek szomorkodni később.

medve 2007.11.23. 19:05:18

Na! A TV2 és az RTL rövid, ám korrekt tudósítást nyomott. Kezdődik a következő korszak.

medve 2007.11.23. 21:12:41

Az M1 is korrektül dolgozta fel.

zoli27 2007.11.23. 23:25:41

Ha 2 évvel ezelőtt jelenik meg az a hír, hogy egy volt KGB-s lesz az NBH vezetője, még nagy lett volna a felzúdulás. Most már semmin sem lepődik meg az ember. Csak fogja a fejét, és azt kérdezi magától: Meddig süllyedünk még?

Apropó, NBH: Láttátok a HírTV-ben a kommentár nélkülben Bencze József bizottsági meghallgatását az Egymásért Alapítvány nyomozásával kapcsolatban (abból az időből, amikor ő még a VPOP-nél volt)?
Elmondta, hogy amikor már vizsgálták az alapítvány ügyét, felkereste őt Galambos Lajos (nem Lagzi Lajcsi, hanem az nbh akkori igazgatója), és megkérdezte tőle, hogy vizsgálják-e ennek és ennek az alapítványnak az ügyét. Mondta, hogy igen, mire az NBH-góré megkérdezte, hogy ha az alapítvány visszafizetné az elcsalt áfát, az milyen hatást gyakorolna az eljárás menetére. (...)

Galambos azóta már suttyomban távozott a hivatal éléről. Most pedig már Putyin embere lesz pozícióban... (ez összecseng azzal, amit az egyik nyugat-európai nemzetbiztonsági szaklap írt Gyurcsányról, miszerint a magyar miniszterelnök a Putyin-féle demokrácia nyílt imádója)

zoli27 2007.11.24. 00:22:36

medve,
Az utóbbi időben az m1 Híradója előlépett a legkorrektebb hírműsorrá, szerintem.

medve 2007.11.24. 00:23:35

Kedves Zoli27! Én csak azt nem értem, hogy miért éri ez meg. Mit tud ez a Laborc? Most majd viszik tovább, mikor egyre kínosabb az egész. Ugyanakkor lassan akkora buktává kezd válni, mint amilyen volt a Nabucco elleni nyomulásuk.

zoli27 2007.11.24. 09:22:22

medve,
"Én csak azt nem értem, hogy miért éri ez meg. Mit tud ez a Laborc?"

Ezt valószínűleg csak nagyon kevesen tudják. Persze az, hogy "Putyin embere", talán túlzás, mindenesetre Gyurcsány Moszkvával ápolt bensőséges viszonya miatt erősen gyanús a dolog.

Krapulax 2007.11.24. 09:36:35

Hiába kereste a kákán a csomót a baloldali média...
Mottónk: "A reggeli péksütit majszolva nézzük a sajtot"

nol.hu/cikk/472543/

A szabnép összeállítása a Orbán útról frankót megmondó tudosításokról. (Charles Gati is nyilatkozik)

Az ÉS is közölt egy cikket Gereben István tollából. Ez Hétfőtöl lesz online elérhető. A cikk szerint Orbán útja előtt Miklós Radványi The hungarian Chavez címmel közölt cikket a Frontiers of freedom nevü think thanknál. Mondjuk ilyen cimüü írást nem találtam, de valóban használja Radványi úr a kifejezést: www.ff.org/index.php?option=com_content&task=view&id=401&Itemid=61Ö)

"Hungarians are reduced in their political choices to two highly personalized alternatives: the Hungarian Gorbachev personified in the socialist Prime Minister, Ferenc Gyurcsany, and the Hungarian Chavez performed to the fullest by the leader of the main opposition party, Viktor Orban. The former talks a lot, but does close to nothing. The latter spews hatred at everybody and everything and lacks a constructive message, or meaningful policy alternatives."

Ráadás:

"Under Viktor Orban’s leadership neither the political system nor the economy was working. The constitution that dates back to 1949, albeit amended as many times as its spiritual father Stalin lied to the world, was treated by both the government and the Parliament as a joke. While paying lip service to democracy, domestic politics was imbued with privilege, corruption and injustice. The result was a democracy-light poisoned by tyrannical excesses."

Vajon honnan informálódhat Radványi úr?

medve 2007.11.24. 10:02:15

Krapulax!

Az fontos, hogy mindennek utána jársz. Én ezeket az életemben nem fedeztem vona fel.

Az egész továbbra is erőltetett. Én nem akaron fényezni a Fideszt túlzottan, de kétségtelen: a Nabucco ügy, a mostani Orbán út és szép lassan a Laborc kérdés komoly mozgásteret biztosított Washingtonban. Szerintem nem Orbánt szeretik ott, hanem Fletót bánják.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.11.24. 10:57:41

"Under Viktor Orban’s leadership neither the political system nor the economy was working."

Azt a hétszentségit...

Elpet 2007.11.24. 11:25:02

Mit tud Laborc?

Nagyon egyszerű, mindent, amit egy ilyen beosztás elnyeréséhez kommunistáéknál tudni kell. Meg főleg közülük való, legfőképpen, és valószínűleg halál megbízhatóan. Ez a komcsik egy jellemző tulajdonsága, senkiben nem bíznak, aki nem tartozik közéjük, és akit nem tartanak kőkeményen a markukban. Mindenki mindenkit fog egyébként, egy ilyen fajta gruppenszex az egész MSZP és csatolmányai. Meg aztán a jövőre is gondolni kell. Egy esetleges Fidesz-kormány Kövér secret miniszterrel biztosan leváltja majd, amivel járó hadakozás egyrész rengeteg energiájukat leköti, másrészt hálás sajtótéma lesz hetekig. Úgyhogy bizonyos, hogy Laborchoz foggal-körömmel ragaszkodnak majd. Az SZDSZ-es bizottsági tag tartózkodása merő színjáték, pontosan kiszámított húzás csupán, az SZDSZ-es antikommunista mítosz fenntartását szolgálja

medve 2007.11.24. 11:37:51

Elpet!

Az igazat megvallva, én most nem szídnám az SZDSZ-t, ez azért több volt, mint színjáték. Döntésüknek komoly következményei vannak, gondolj bele a kommunikációs helyzetre.

Biztosan van egy rakás olyan MSZP-s titkopsszolga, aki ellátná ezt a feladatot és nem von maga után ilyen ügyet. A KGB Akadémia védhetetlen, és nem a magyar médiára gondolok itt elsősorban.

medve 2007.11.24. 12:17:30

Emberek! A Népszabadság címlapjáról a Csillagszóró Akció kiszorította azt a hírt, hogy az illetékes bizottság leszavazta a magyar elhárítás veuetőjét? Milyen szakmai alapon történnek ezek meg?

Elpet 2007.11.24. 12:32:09

Drága medve barátom! Hogy te milyen tisztaszívű vagy! Nem mindenki ilyen ám! Az SZDSZ-nek semmilyen aljasságot nem esik nehezére megtenni. A cél egyetlen: rombolni mindent, ami európai hagyomány és struktúra. E cél elérésének útján minden mindegy. A látszatokat persze néha ápolgatni kell, ez is erre szolgál. Ők megkapják az eü. kassza kulcát, akkor meg aszondik: jól van, b@sszátok meg, legyen meg a laborcotok, cseréljetek vele nyálat. Semmit nem számít nekik, az MSZP-sek meg boldogok lesznek összes rajongóikkal, hogy lám, jó elvtárs került erre a fontos helyre.

medve 2007.11.24. 12:49:54

Elpet! Kivéve, ha valaki kívülről rájuk nem szólt (nem a divatios Moszadra gondoltam).

dowNLoad 2007.11.24. 12:54:00

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik! Ilyen súlyos helyzetben, nagyon okos külpolitika kellene, nagyon ügyes külügyminiszterrel, de gönc "mosogatórongykezelő" kinga nem az. haha , hogy Hungarian Gorbachev lenne a ferenc gyurcsanyi, ez betalált, mert mit is csinált reformok címszóval gorbi? (megegyezett a világ vezetőivel, a népe tudta nélkül, hogy kihúzzák alóluk az országot, és fel is darabolja, utána jelcin majdnem át is adta a maffiának az egészet) Ezt azért nem kellene ElQúró, mert itt már nincs mit ellopni, a termőföldön kívül! (a maffia a helyén van) Mi lehet a távlati terv ezzel az országgal? Kelet-Eu Svájca lesz? hahaha

medve 2007.11.24. 13:10:55

Simicskó ma tartoptt egy értelmes sajtótájékoztatót. Nem tudom, hogyan fog lejönni, de pörörg tovább az ügy.

medve 2007.11.24. 13:12:01

Amúgy "Vira a magyar titkosszolgálatok körül" címmel itt tudtok egy jó elemzést olvasni: www.budapestanalyses.hu.

dowNLoad 2007.11.24. 13:22:47

Picit gondolkozzanak el emberek, mit is számít(hat) Magyarország az USA-nak? Van pár hasonló méretű ország amivel már történtek érdekes dolgok, nem felelt meg a vezetőjük a Fehér Háznak,(Moszkvának) vagy időközben elkezdett túlzottan a saját országával foglalkozni. (egyetlen szerncsénk, hogy túl közel vagyun Ausztriához, és az EU nem igy szokott eljárni)
www.youtube.com/watch?v=EAYwcRnyxJw

Elpet 2007.11.24. 13:36:07

doWNload

Semmit se számít, le is írnak minket gyorsan, aztán ott találjuk magunkat az orosz maci karjaiban egykettőre. Nincs különutas magyar politika. Vagy ez, vagy az. Az amerikai azért jobb. Sokkal jobb, azzal együtt, hogy ennek a helyzetnek is vannak fonákjai. De annak meg csak fonákjai vannak. Nem lehet abból kiindulni, hogy az USA valami genyóságot csinál, és azt valaki diadallal, büszkén felmutatja, mint a levágott törökfejet, és akkor az egész amerikai szövetségpolitika már szar. Tudjuk amit tudunk, ők is tisztában vannak vele, hogy sokszor szemétséget csinálnak, de ez sajnos ezzel jár. Még mindig jobb, mint az örökésmegbonthatatlan magyarszovjet
Úgyhogy, csak ne ejtsenek ki minket. Mi nem számítunk Amerikának, hanem ők számítanak nekünk.

Krapulax 2007.11.24. 14:49:12

Elpet 2007.11.24. 12:32:09

Amit itt levezetsz, jobb ha tőlem tudod, "euronacionalista antiszemitizmus".

Amúgy az SZDSZ egy "puha" nemet mondott Laborcra...

Se nem jobb, se nem bal, hanem a harmadik utas hazafiságot képviselik, végre, újra!

(:)

medve 2007.11.24. 15:16:45

Kedves Krapulax! Nem igazán értem, miért euronacionalizmust vezet le Elpet. Szerintem sem tökéletes az USA, de mondjál jobbat, különösen nekünk. Talán e pragmatikus felfogáson kívül egy fontos elvi szempontot is megemlítenék ami összeköt: demokrácia. Ez se tökéletes, de ennél sem tudok jobbat.

medve 2007.11.24. 15:19:32

Ja, és Krapulax! Szép dolog a tartózkodás, de azzal mindenki tisztában volt, hogy ezzel a szavazattal Laborc, Szilvásy és maga Fletó kínos helyzetbe kerül. Ez nem haramadik utas hazafiság, ez egy kemény odab@szás a koalíciós partnernek. Ez pedig vagy pillanatnyi lelkiállapotnak, vagy egy külföldi nagyhatalomnak köszönhető. Én egyiket se zárom ki, de nem is tudhatom.

Elpet 2007.11.24. 15:33:33

Krapulax

Az antiszemitizmust igazán nem értem. Az euronacionalistát sem értem, de köszönöm, mert azt vállalom. Az antiszemitizmust nem.

medve 2007.11.24. 15:33:57

Szerintetek Kósa András a Hírszerzőtől és Király András az Indextől miért nem elemzi a helyzetet?

Krapulax 2007.11.24. 15:45:07

Elpet:

"SZDSZ-nek semmilyen aljasságot nem esik nehezére megtenni. A cél egyetlen: rombolni mindent, ami európai hagyomány és struktúra."

Erre gondoltam. De már régebben is, amikor egy célirányos kérdésre vártál, szintén "wass albert-i" , misztikus szerepet tulajdonítottál ennek a szánalmas pártnak.

Amúgy: Orbán Amerikáról és Single Issue Movement-ről itt: orbanviktor.hu/ov_tv.php?item=15

Hogy az Index és a Hírszerző miért nem elemez? Az első esetében inkább érthető, hiszen nem egy "populáris" téma.

A másik esetében viszont valóban nevetséges, ahogy lehámlanak a nagy szavak a provinciális grimaszokról.

Amúgy megjegyzem, hogy a kongresszusi választások után már visszavettek az USA pártiságból. Rumsfeld menesztése után nem sokkal Seres László úr már "libertárius swing voterekről" (egyszer ide, másszor oda szavazó elit csapat szükségességéről) értekezett.

Elpet 2007.11.24. 15:56:26

Krapulax

Azért elég komoly ereje van ennek a szánalmas pártnak, amely pár százalékával ráerőlteti az akaratát egy egész országra. Nem vagyok egy nagy wassalbertista egyébként.

De mennem kell most, majd hétfőn újra.
Sziasztok, szép hétvégét mindenkinek.

medve 2007.11.24. 16:01:23

Kedves Krapulax! Szerintem a Hírszerző inkább szomorú kormánypártiságból, mintsem neokonizmustól kerüli a témát.

dowNLoad 2007.11.24. 18:33:20

Esetleg lehetne az EU-hoz tartozni? (ha már papíron ott vagyunk) Orosz vagy amerikai befolyás helyett. Ehhez persze kellene valami külpolitika, ez gönc "mosogatórongykezelő" kinga IQ szintjével nem fog menni. (aki ugye diplomatának született, és 20-30év diplomata háttér van mögötte? vagy nem? akkor miért pont ő lett külügyminiszter? lehetne egy hajléktalan is az aluljáróból) Egyébként az Új Világrend kialakitásában egy gyalog(áldozat) lesz az ország, ahol a játékosok: EU, USA, Oroszok, Kína tologatják az ilyen kis jelentéktelen bábukat.

medve 2007.11.24. 19:27:27

Download! Ha te már Európához akarsz tartozni, akkor nem fórumozunk itt hiába.

medve 2007.11.24. 20:15:45

Szilvásy: Laborc, vagy halál! Megy minden tovább.

barikadrol 2007.11.24. 23:10:26

Orbán Viktor és a zsidó kártya

barikad.hu/node/9677

A parlamenti ellenzék vezetője a minap az Egyesült Államokban tett látogatást, ahol többek között Tom Lantossal is találkozott. A találkozó a nagypolitikai színtéren szinte említést sem kapott, de a jobboldal radikálisabb berkeiben komoly felszisszenéseknek lehettünk szem- és fültanúi. Van két tény ugyanis. Egyrészről Tom Lantos a Magyar Gárda-ügy óta a korábbinál is vörösebb posztó lett a nemzeti oldal számára. Másrészről Orbán Viktor ezt a réteget tekinti törzsbázisának. Joggal merül fel a kérdés, mit is keresett Orbán Viktor akkor a „vörös rongynál”? Tudhatta, hogy sajátjai körében nem szerez jó pontokat. Mégis elment. A válasz azonban nem is olyan rejtélyes és misztikus. Orbán Viktor miniszterelnök szeretne lenni. Nézzük meg hogyan!

Orbán 2002 óta keresi a lehetőséget, hogy végre oda kerülhessen vissza, ahol az elődeinél és az utódainál is jobban tudott működni. A politikus személyes tragédiája, hogy amennyire jó miniszterelnök volt, annyira rossz ellenzéki vezető. Nagyon jó várkapitány, csak elfelejtette, hogyan kell várat építeni. Visszatekintve és madártávlatból nézve az elmúlt 5 és fél évet, a két választási kudarcot, az egész egy nagy kapkodásnak látszik. Három-négyhavonta újabb világmegváltó stratégia, látszat-megújulás (uniópárt, szövetség, nemzeti konzultáció, ébresztő és ki emlékszik már, mi minden), új arcok, új tervek, most meg már új többség is. A kormány viszont rendre a régi maradt. Mint ahogy a Fidesz vezetői is. Máig sem tudjuk, hogy ki a felelős a 2002-es és a 2006-os választási vereségért. Ami elhangzik, az csupán ujjal mutogatás, mindig más a felelős, a hibás, a bűnös, de a saját mulasztásokról nem hallottunk, pedig bizonyára voltak.

Ő már mosolyoghatŐ már mosolyoghatA pótcselekvésekből közben egyre többen ábrándulnak ki, és a népszavazás sem egy diadalmenet. Tényleg kell valami új. Ebből a helyben járásból Orbán azonban nem a belső rendbetétel, a valós megújulás szükségét látja a kiútnak, hanem egy külső irányváltást. Egy könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb utat. Megpróbálja megnyerni az Egyesült Államok áldását, azon belül is a legerősebb lobbi, a zsidó lobbi rokonszenvét és támogatását. A nemzetközi klíma ehhez adott. Ugyan a Kaczynsky fivérek megbuktak, de mégis mintát szolgáltattak a kormányra kerüléshez. Behódoltak az amerikai-izraeli érdekeknek, katonákat küldtek Afganisztánba, Irakba, mindent megtettek, amit kellett, még „szívóztak” is egy kicsit az Unióval, cserébe szabad kezet kaptak a kommunisták elleni harchoz. A francia választások győztese is sokat köszönhet Amerika-barát nyilatkozatainak. Vagyis mi a recept? Ha egy erőteljesen megosztó politikai vezető vagy – Orbán, Sarkozy és a két Kaczynsky ilyen –, ne várj európai vezetőktől legitimitást, az mit sem ér. Menj el Amerikába, tégy hűségesküt, tartsd be a játékszabályokat és vedd át a királyságot.

Orbán 2002 és 2006 között európai távlatokban gondolkodott. Ráadásul a Gripen-ügy óta a tengerentúlon kitörölték a nevét a telefonkönyvből, Kelet felé nem akart (mert?) próbálkozni, maradt neki az EU. Ráadásul itt komoly elismertséggel, pozícióval bírt a Néppárt alelnökeként. Szegény Wilfred Martens havonta tartott egy nagy, dögunalom beszédet Budapesten, hogy Orbán Viktor milyen jó lenne a magyaroknak. A nézőtéren jót aludtak, a Heti Hetes meg hogy-hogy nem, nem enyhült meg. Kínos fiaskó volt Netanjau nem teljesített meghívása is a Fidesz kongresszusára. Ezután dönthetett úgy Orbán, hogy a saját kezébe veszi a dolgok alakítását. Először elkezdte pengetni – némi túlkompenzálással és egyre vadabbul – az oroszellenes húrokat, majd látogatást tett Izraelben és most elment Canossa-t járni az USA-ba. A dolgok jelen állása – a baloldal összeomlás előtti állapota, a szociális és politikai feszültségek – szerint minden esély adott arra, hogy a „Sarkozy-Kaczynsky-modell” Orbán számára is beváljon.

Egyre erősebbEgyre erősebbEz azonban felvet néhány kérdést. Tegyük fel, hogy a jobboldal belső megtisztulását megspórolva, amerikai-izraeli háton Orbán Viktor belovagol a miniszterelnöki székbe. Szuper. Telnek-múlnak a napok. Amerika a saját problémái, a sikertelen háborúi, a feltörekvő hatalmak – Kína, Oroszország, India, Irán, Latin-Amerika – elleni lehetetlen többfrontos harc okán kénytelen visszahúzódni Európából, így Magyarországról is. De még, ha marad is, mit fog mondani a magyar miniszterelnök Putyinnak vagy utódának? Az ébredő orosz medvének, amely számára történelmi-stratégiai érdek, hogy Kelet-Közép-Európára rátegye a mancsát. „Bocs. Legyünk inkább barátok.” A vak is látja, hogy újabb hidegháború előtt állunk. És még arra se vehetünk mérget, hogy hideg marad. Nehogy megint a süllyedő hajóra szálljunk fel…

És mit fog kezdeni a miniszterelnök a magyar jobboldallal? Pláne azzal a réteggel, amely tőle függetlenül is egyre szervezettebbé, egyre mozgékonyabbá és hangosabbá vált, válik. Tom Lantosék nem fogják engedni a csiki-csukit. Ha Orbán Gyurcsány és az MSZP fejét szeretné, cserébe el kell majd taposnia a Magyar Gárdát. El kell felejteni (ha még nem történt meg) a magyar föld megmentését és a privatizáció feszegetését. A kormányra kerülés ezen formájának, a „Sarkozy-Kaczynsky-modellnek” súlyos nemzetstratégiai ára van. Persze kérdés, hogy van-e más út? Nem tudni. De az biztos, hogy a könnyebb útnak közép- és hosszútávon súlyos következményei lesznek. És bennünk ott motoszkál a kérdés: akik Orbánban bízunk, azért bízunk-e benne, hogy Simon Peresz elszólása az izraeli felvásárlásról ne a Gyurcsány-, hanem az Orbán-kormány alatt váljon véglegessé?

Sebestyén András

barikád.hu

medve 2007.11.25. 00:33:45

Azt lehet tudni, hogy a szélsőjobb, élükön e remek honlap meghibbant szerkesztőjével, a titkárnőket előszeretettel sanyargató Tóth Gy. Lászlóval, jobban utálják a Fidesz, mint Fletót. Lacika az SZDSZ-től eljutott a hőzöngő antiszemititzmusig. Barikád.hu egyenlő Népszabadság. Végül is mindkettő gyűlöl mindent, ami az igazi polgári demokrácia.

dowNLoad 2007.11.25. 01:00:53

Hát ez is mutatja, hogy a nemzetközi helyzet egyre gázosabb, és hogy medve elvtárs még mindig rosszul tájékozott. A kib@szott szdsz inkább teszi tönkre az országot, de nem engedi el a kasszakulcsot, meg tv távvezérlőt. Erre rákqrtunk, bennszülöttek! Itt brilliáns agyú stratégák kellenének, és 100%-ig egységes fellépés az ország érdekében (minden csak azután) hogy ne megint a vesztes, utolsó csatlós(vagy az első bukó) legyen ez a szerencsétlen, de sok-sok termőfölddel és vízzel rendelkező ország. Szerintem a hollandoknak és az íreknek adjuk el az országot, még mindig jobban jövünk ki, mintha zsidó tulajdonos és cigány főnök lesz mindenhol. (csak hogy a helyi ún. "magyar" őshonos bennszülött kisebbség tudja, hol a helye)

medve 2007.11.25. 10:07:45

Download! Nehéz összefogni olyanokkal, akik még a bugyujukban is zsidókat látnak. Hál Istennek nem is kell.