Üzenet haza
2007. november 09. írta: Bozót.harcos

Üzenet haza

A Népszabadság nekiveselkedett, hogy kibontsa egyik kedvenc témájának, a magyar-amerikai kapcsolatoknak az utóbbi időkben kissé összegubancolódott szálait. Orbán Viktor a napokban esedékes tengerentúli útja szolgáltatja erre az apropót. Az ilyenkor használatos képlet mindeddig roppant egyszerű volt: idehaza vannak egyrészt a progesszió képviselői, akik örökké meleg fogadtatásban és kiemelt figyelemben részesülnek Washingtonban, másrészt pedig vannak a lábszagú, árpádsávosra pingált mucsai Orbánék, akiktől undorral fordul el minden jólelkű nyugati politikus, pláne az Egyesült Államokban. (E tárgyban kötelező olvasmány Aczél Endre: Washington és Tinnye c. örökzöldje.)
Bár a jólismert toposzokkal (Csurka 2001-es böffentésétől Nancy Goodman Brinker megsértéséig) a mostani értekezésben is találkozunk, a Népszabadság rutinos öregjei a cikk írásakor láthatóan és határozottan zavart érezhettek az erőben. Meginogtak egy pillanatra, de aztán végül meglelték minden zavarnak az okát:
 „Az utóbbi időben…tapasztalható volt némi elmozdulás Orbán Viktor részéről az amerikai elvárásokat illetően. Ebben egyes források szerint a Fidesszel rokonszenvező April Foley nagykövet személyes erőfeszítésein kívül az a felismerés is szerepet játszott, hogy a Washingtonnal szembeni haragszomrád árt a magyar jobboldal választási esélyeinek… A pillanat azért is tűnik kedvezőnek, mert Washington geopolitikai okokból a Nabucco, vagyis az uniós gázvezeték megépítését szorgalmazza, szemben a konkurrens orosz Kék Áramlattal. Ezért is figyelték bizalmatlanul Gyurcsány Ferenc miniszterelnök moszkvai látogatásait, amelyeket a Fidesz vezetői – Amerikára kacsingatva – többször is kifogásoltak.”
Értjük, ugye? A Fidesszel rokonszenvező April Foley nagykövet. Így, sziklaszilárd tényként leszögezve. Következtetés: lehet ugyan, hogy Gyurcsány Ferencet érte néminemű  kritika washingtoni körökben, de az az egész tulajdonképpen a budapesti amerikai nagykövetség aknamunkájának, személyesen pedig April Foley hülyeségének köszönhető. Ennek a szerencsétlen naiv asszonynak, akit jól félrevezettek ezek a minden hájjal megkent fidesznácik. Miatta somfordálhatott ki a Zorbán a fasiszták számára fenntartott ketrecből. Merthogy jó-jó, volt az a Nabucco-ügy, de az igazából félreértésen alapszik, meg azóta Ferenc már újból elkötelezte magát, és lelkes Nabucco-rajongó lett. Vagy véletlenül kihúzta volna Ferenc a gyufát Washingtonban azzal, hogy a hírek szerint kormánya két hétig hátráltatta az EU külügyminiszteri tanácsában a Koszovó függetlenségét támogató közös álláspont elfogadtatását? Á, nem. Kizárt dolog. Az sem lehet szálka az amerikaiak szemében, hogy Ferenc legjobb barátja egy olyan embert készül kinevezni a Nemzetbiztonsági Hivatal élére, aki helyett akár az újjávarázsolt KGB magyar ügyekért felelős referensének is felajánlhatnák a pozíciót. Na jó, igaz, ami igaz. Legutóbb volt egy kis kétoldalú bájcsevej Moszkvában az Egyesült Államok térségbeli szerepéről, ahol egyetértőleg végighallgattuk az Amerikával kapcsolatos összes orosz tirádát. De hát ez csak amolyan informális beszélgetés volt, biztos nem tűnik fel senkinek. S az, hogy az amerikai-orosz viszony legújabb télvízének idején Ferencünk önként ajánlkozott Putyin egyszer használatos eldoható bundazoknijának szerepére? Na és? Már az is baj? Különben sem jött be a mutatvány, mert Vlagyimir Vlagyimirovics legutóbbi látogatásakor Totó kutya lepisilte minden oroszok elnökének cipőjét, aki ezért bosszúból kilövési engedélyt adott az osztrákoknak a MOL-ra. Úgyhogy ez mind nem számít. Hanem ez a Foley. Ez a fideszes. Ez tehet mindenről. Súgunk is Charles Gatinak odaát, kezdje el terjeszteni a tengerentúlon, hogy már a Szabadság térre is betört a barna veszedelem. Azonnal küldjék a tengerészgyalogosokat.
Igaz, kicsit udvariatlan dolog – na jó, mucsai prosztóság – nagykövetek vélt pártpreferenciájáról a nyilvánosság  előtt üzengetni. Az is igaz, hogy mindezt az Egyesült Államok nagykövetével művelni – aki ráadásul a Bush-család jóbarátja – kifejezetten ostobaság. No de ha egyszer lepaktált a Zorbánnal. Egyszerűen nem volt mit tenni. Magára vessen. Most aztán kezdhet izzadni: a Népszabadság feketelistára tette.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr90223789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

suski 2007.11.13. 16:30:46

Medve és elGabor,

Szerintem nem olvastátok túl figyelmesen amit írtam. Olyasmikkel vitatkoztok, amit én nem állítok, csak a ti fejetekben keletkezett.

Medve, én nem vagyok biztos benne, hogy nekünk jó a többpólusú világrend, ezen nem sokat gondolkodtam, de tudom, hogy Lovas ezzel érvel. Ebben van is logika, míg te semmi ellenérvet nem említettél. Nos?

ElGabor,

én semmilyen EU alternatívát nem említettem, szerintem is csatlakozni kellett, de nem mindegy hogy hogyan, milyen feltételekkel. Az összefogást pedig arra értettem, hogy az összes kelet-európai országnak együttesen fellépve kellett volna kibulizni a jobb (egyenlô!)feltételeket.
A “ nincs más alternatíva” és a “nincs realitása” duma sehová nem vezet, hiszen akkor ezzel azt mondod, hogy minden a lehetô legjobban történt és semmit sem tehetünk, csak sodródunk. Egy frászt! Most akkor szerinted az is szükségszerû volt, hogy 89 után az elvtársak széthordták a vagyont? Ha már tudjuk, hogy akkor mit hibázott a politika, akkor most legalább nem kéne újra ugyanabba a szarba belelépni, hogy 20 év múlva majd azon sírjunk, hogy de jól el lett qrva pl az eü? Vagy a többi, ami nem visszafordítható?

medve 2007.11.13. 16:37:43

Suski! Milyen lenne a többpólusú világ? Kik alkotnáűk a másik pólust?

suski 2007.11.13. 16:50:56

Ugyan, miért kérdezel ilyet? Hiszen nagyon jól tudod: Kína, az oroszok, iszlám világ, stb.

medve 2007.11.13. 19:19:06

És szerinted milyen Kína és Putyin?

medve 2007.11.13. 21:48:33

Azért ne feledkezzünk meg az eredeti témáról. Kezdjük a sikeretelenséget összeszámlálni. Első fecske, New York volt kormányzója, aki a jövőben az amerikai magyar lobbytevékenységet kézbe akarja és fogja venni, a Republikánis Pártban igen befolyásos.

"Orbán Viktor George Patakival találkozott az Egyesült Államokban

Az egyhetes látogatásra az Egyesült Államokba érkezett Orbán Viktor kedden Washingtonban George Patakival, New York állam volt kormányzójával találkozott, akivel az amerikai belpolitika, valamint a nemzetközi politika időszerű kérdéseiről folytatott eszmecserét. A Fidesz elnöke a találkozó után az MTI-nek elmondta: mindenekelőtt Horváth Jánost, a Fidesz országgyűlési képviselőjét kísérte el Washingtonba, akinek Truman-Reagan Szabadság Emlékérmet adományoz a kommunizmus áldozatainak emlékét őrző alapítvány."

Krapulax 2007.11.13. 23:53:10

Suski,

akkor lenne csak para az euban, ha a posztszocik nyiltan összefognának... már így is téma a lengyel vízvezetékszerelő. De képzeld, Erasmus diákként rám is tettek megjegyzést ilyen-olyan helyeken...

De volt már példa, hogy David Cameron (tory) Mirek Topolanekkel vetette fel egy új, (neo)liberális, eu-szkeptikus ep frakció megalapítását.

Na most az ilyenekkel pl. az egybiztosítómodelles Fidesz milyen érdekekért lobbizzon? Ők pont az erős eu-intézményektől remélnek több önállóságot...

medve 2007.11.14. 11:07:01

No, Orbán előadást tart a CSIS-nél. Ez egy befolyásos Think Tank. A téma adott: Oroszország. Kétségtelen tény: ezt Fletónak köszönheti, mármint a témát.

medve 2007.11.15. 20:25:55

Itt egy hír Orbánról:

\"Orbán Viktor szerint az orosz befolyás újabb nyilvánvaló bizonyítéka, hogy a \"KGB-hátterű\" Laborc Sándort jelölték a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) élére.

A Fidesz elnöke amerikai útján az orosz kérdésről fog előadást tartani szűk körben, egy washingtoni agytrösztben, a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában - közölte csütörtökön. \"Amerikában pontosan látják, hogy Oroszország egy fölemelkedőben levő hatalom\" - mondta Orbán.

A Fidesz elnöke úgy fogalmazott: 1990 után \"azokat a személyes, üzleti kapcsolatokat vagy titkosszolgálati hálózatokat, amelyek valaha az orosz rendszert jelentették, átmentették, hibernálták, és most ezeket kiolvasztják, ennek a része a Laborc-ügy\". Úgy tapasztalja, \"amerikai észjárásban\" arról van szó: \"az orosz befolyás újabb nyilvánvaló bizonyítéka, hogy egy KGB-hátterű embert akar kinevezni Magyarország biztonsági szolgálatai élére\". Leszögezte, ez \"magyar nemzeti szempontból is, de transzatlanti szempontból is elfogadhatatlan\".

Orbán Viktor utalt Oroszország szerepére a kulcságazatokban és Magyarország energia-kiszolgáltatottságára, s hozzátette, komolyan kell venni az orosz térnyerést. Rámutatott: Oroszországnak a földrajzi közelség miatt mindig lesz valamilyen befolyása Magyarországra, de ő személy szerint nem tudja elfogadni Oroszország túlzott befolyását.

A Fidesz elnöke csütörtökön New Yorkban találkozott Arthur Schneier rabbival, a New York-i Park East zsinagóga főrabbijával. A találkozó aktualitása: januárban lesz 30 éve, hogy a Szent Korona visszatért Magyarországra. E rendkívül fontos történelmi esemény \"fő kivitelezője, az ügy motorja\" - mondta Orbán - Schneier rabbi volt, akinek megköszönte akkori odaadását, munkáját.

A Fidesz-elnök külpolitikai kérdésekről hosszabb eszmecserét folytatott New Yorkban Richard Holbrooke volt amerikai ENSZ-nagykövettel. Kiemelt kérdésként tárgyaltak a koszovói kérdésről. Orbán Viktor kifejtette: egyetértés van arról, hogy a dél-szerbiai tartomány számára a rendezés nemzetközi biztosítékát elsősorban az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak kell megadnia, más külső szereplőnek döntő súllyal nem eshet latba a szava. \"

medve 2007.11.15. 20:29:53

Nos!

Holbrooke. Richard Holbrooke lesz a külügyminiszter (valószínűleg) egy esetleges Demokrata győzelem esetén.

A CSIS-ről már beszéltünk. Igen, Laborc ügy. Nem tagadom: akkora magaslabda, mint egy ház. Nem csoda, ha lecsapja.

No de a rabbi, még ez is. A rabbi szerintetek miért fogadta:

1. Mert szeret fasisztákkal dumcsizni.
2. Orbán is a telavivi összesküvés bábja.
3. Fogadta, és akkor mi van?

Hát. látom: nem csak a Népszabadság kezd nevetségesség válni, hanem lassan a kurucinfó is fel fog sorakozni.

medve 2007.11.15. 21:11:59

Hol van a sok vitapartner. Senki sincs, aki megvédja a Népszabadságot?

medve 2007.11.16. 15:15:54

Na, Tom Lantos is megvolt. Magyar Gárdázott egy kivsit, állítólag Vitya nem ellenkezett. Most hogy ezen is túlvagyunk, hol vannak a Népszabadság cikk védői?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.16. 16:05:05

medve 2007.11.16. 15:15:54:
"Most hogy ezen is túlvagyunk, hol vannak a Népszabadság cikk védői? "

Ejnye, de hiányzik a fan klub.
Ha ennyire hiányzik, itt találhatod őket.
forum.origo.hu/topik.jsp?id=153342

medve 2007.11.17. 09:23:31

No, Dan Fried, a State Department Közép-Európa megmondója, Dobriansky (Kubával foglalkozik elsősorban), NSC Európa Igazgatója, USA EU nagykövete. Ezekkel találkozott Orbán utolsó nap. Elment még a Holokauszt Múzeumba: ez nyilván gesztus.

medve 2007.11.17. 09:26:13

A Nol-on tegnapm olvashattam a Népszabadság mai cikkét: Orbán testőr Amerikában címmel. Mondanivalója: jó, most rendesen fogadták Vityát, de 5 éve előszőr fordul elő vele. Amúgy vásárolt Lévai Anikóval. És még hüklyeségeket is beszél, mert a Nabucco konferencia óta imádják Washingtonban Fletót. Amúgy nem találjákk a google-ben annak az újságírónak a nevét, aki írt a Laborc ügyről.

Hihetelenül szánalmas.

Elpet 2007.11.17. 11:02:40

Emberek

A jobboldal nálunk is be kell lássa végre, hogy a mi igazi kötődésünk Nyugat és Amerika. Amerika nemegyenlő NYC vagy LA, Amerika (értem USA) sokkal inkább egyenlő keményen dolgozó, templombajáró, családszerető vidéki farmerek és műhelytulajdonosok, akiknek természetes volt, hogy a háborúba küldték meghalni fiataljaikat, hogy Európa szabad lehessen. Még akkor is igaz ez, ha Európa egyik fele átmenetileg a gonosz birodalmának (!!) martaléka lett. Lehet, hogy Reagan ezen kifejezése patetikus és kevéssé differenciált, ám lényegében mélyen igaz.

A szovjetbarátság maradjon csak a baloldal privilégiuma, a tengelyezéssel meg a cionistázással együtt. Mi szabadságot akarunk, tulajdont és emberi méltóságot. Ennek hazája még ma is leginkább az USA.
Orbán végre azt teszi, amit kell. Ha így folytatja, újra támogatni fogom.

Egy nagy húzása lehetne még (összefügg a témával) egy jó kis rendcsinálás a Magyar Nemzetnél. Beláthatná, hogy értelmes és kritikus sajtóval többre megy, mint ezekkel az udvari seggnyalókkal. És Lovas István is végre a helyére kerülhetne, írogathatna különböző obskurus hecclapokba, ahol közzé tehetné az internetes keresőkkel kb napi 5 perc munkával készített nemzetközi lapszemléit a neki tetsző és koncepciójába beleillő cikkekből.
Jó lenne ugyanis, ha a magyar jobboldal emblematikus és patinás nevű lapja az lenne, aminek lennie kell, mértékadó, higgadt, igényes napilap. Mert a lapokat a nagykövetségeken is szemlézik, mint tudjuk. De lehet, hogy túl sokat szeretnék. Ez azt hiszem, nehezebben megy, mint egy amerikai körutazás, meg szavakban való elköteleződés a nyugati értékek mellett.

Krapulax 2007.11.17. 12:35:07

Strategic Intelligence Forum, Alex_Standish

en.wikipedia.org/wiki/Alex_Standish

Medve,
teljesen hihetően szánalmas!

Ugyanis én is bepötyögtem a googleba és a fenti linkeket kaptam.

De mikor fog helyereigazítási pert kérni ez az intézet? Gorka segíts!!!

Krapulax 2007.11.17. 12:36:35

Egyik link lemaradt:

www.stratintforum.com/

volkov 2007.11.17. 13:15:03

medve, krapulax,
en is elkezdtem mar derulni a nepszabo benasagan, de aztan rajottem mit nezek el:
a nem a google keresore, hanem a google hirkeresore hivatkoznak:
news.google.com

ezen tenyleg nincs hivatkozas arra, hogy
"strategic intelligence forum"
ill.
"strategic intelligence review"

ebbol nem kovetkezik persze, hogy ezek az organumok nem leteznek. Max arra vonatkozolag kaphato(?) tampont, hogy mennyire szamitanak mashol ezek az organumok hivatkozasi alapnak.

medve 2007.11.17. 14:12:33

Elpet! Úgy tudom, hogy a Magyar Nemzeten belül már vannak, akik érzik, mekkora ciki a Lovas-D.Horváth vonulat, külpolititkai szempontból. Amúgy felhívom a figyelmedet a Magyar Híyrlapra, különösen annak mai számára és vezércikkére, ami pélédául az antiszemititzmus terén egy figyelemreméltó írás.

medve 2007.11.17. 14:14:40

Kedves Krapulax!

Szerintem meg le kell szarni a Népszabadságot. Ez a két cikk önmagáért beszél. Ez már az a színvonal, mikor a Magyar Nemzetnél Chavezeztek. Önmagáért beszél és a szerkesztőséget járatja le.

medve 2007.11.17. 14:17:46

Volkov! Standish egy közismert publicista és szakértő, az intézmény egy új thin tank, a Népszabadság meg nevetséges.

Elpet 2007.11.17. 14:20:33

medve

Ennek örülök, magam egyre inkább a Hírlapot olvasom, a Nemzetet csak interneten, ott is egyre rövidebb ideig, mert nagyon gyenge. A Nemzetet szombaton veszem meg, főleg Kristóf Attila, meg az esetleges Molnár B.-Bittera cikkek miatt. De nemcsak a Lovas - D.Horváth vonulat ciki, külpolitikailag, hanem pl. az Ugró-Pilhál vonulat stílustanilag-színvonaltanilag-jelentéstanilag. Gyalázat az egész, tisztelet annak a néhány régi újságírónak, akik őrzik még az igazi polgári szellemet.
Reméljük, nem tart már soká ez a lázálom.

Krapulax 2007.11.17. 15:37:57

Oké, én csak azért nem teszek a népszabra, mert választók százereinek preferenciájára hat.

Diplomácai körökben nyilván lejáratta magát, de azért a nagyhatalomkonform elvtársi közvéleményt nagyban befolyásolja egy ilyen, vagy a Sarközys cikk.

Mintahogyan persze a Magyar Nemzet újságírói is kifejzhetnék differenciáltabb hangnemben, ha valami nem tetszik az usával kapcsolatban.

volkov 2007.11.17. 15:42:43

medve,

Nem vagyok jaratos e teren, igy nem tudom megitelni Standish mennyire hiteles. Csak arra probaltam ravilagitani, hogy a google.com - ba valo beutes nem cafolja a Nepszabo allitasat.

Amint a fentebbi kommentemben elejtett kerdojellel jelezni probaltam, nem tudom a news.google.com talalatok mennyre informativak.
Ennek a metodusnak az ervenyessegetol fuggetlenul latszik, hogy a nepszabo manipulalni probalt: valoszinunek tartom,
hogy a \"strategic intelligence review\" mellett az \"alex standish\" keresokifejezest is kiprobaltak, csak az mar nem illett bele a kepbe amit sugallni akartak. Ime:

news.google.com/archivesearch?q=%22alex+standish%22&btnG=Search+Archives&hl=en&ned=us&ie=UTF-8

Krapulax 2007.11.17. 16:43:18

Oké, de ez tényleg egy vicc!

Teljesen hülyének nézik az olvasókat? (Költői kérdés) Ennyire kétségbe vannak esve (hogy a Fidesz felveszi a fonalat a tengerentúl.)

Pedig a Maszop nagyon igyekszik -- az egyetlen Közép-európai szoci párt, amelyik nem mond nemet a rakétabázisra...

Mondjuk azért én nem lennék oda, ha egyszercsak azzal állna elő Németh Zsolt, hogy telepítsünk ide egy rakétabázist.

medve 2007.11.17. 17:44:46

OK Elpet! Amúgy a Magyar Nemzet Lovas-D.Horváth külpolititkai vonulata a tipikus példája volt annak, hogyan üthet vissza egy egész szerkesztőségre a rossz külpolititkai vonulat, ami már nevetséges volt. A Magyar Hírlapot illetően, a mai vezércikkük, mely az antiszemititzmusról szól, reménykeltő. Le a kalappal előttük. Én drukkolok nekik.

medve 2007.11.17. 17:51:22

Kedves Krapulax!

Ami az országos polititkai napilapokat illeti, azok annyira elfogultak, hogy valóban csak saját táborra hatnak. Ha a Népszabadság korrektül tuudósított volna, akkor legfeljebb annyit érne el, hogy többen gondolnák: nem árt olvasni. Nem tették. Olyanok, mint a magyar Nemzet és a Népszava. Engem csak az idegesít, amikor ezt kikérik maguknak.

A Magyar Nemzet Lovas-D.Horváth vonulatának külpolititkai irányzata pedig közröhej. Tipikus példa, hogyan lehet komolytalanná tenni egy egész szerkesztőséget. Ezek a diákok közé lövető és Castro-t imádó Chavezből hőst csináltak, mert Amerika-ellenes. Sorolhatnám. Az egész illogikátlan, és a háttérben aligha más, mint egy kis közel-keleti állam népe elleni gyűlöletük áll. Nem Libanonra gondoltam.

Téglagyári Megálló 2007.11.17. 17:54:58

> Nem Libanonra gondoltam.

Hát pedig már majdnem azt hittük... :-)

Elpet 2007.11.17. 17:56:01

Én is drukkolok, hogyne, dehát azért szívesen látnék egy normális Nemzet-et is. Kíváncsi leszek, Bayer Zsolti hogy találja meg majd a helyét a Hírlap-nál. Ő nagyon Sajtóklubozott valamikor Lovassal meg Bencsikkel, az igaz, 2002-ben én is néztem, mi tagadás. De ő mondjuk tényleg jó újságíró meg író. Nyilván ha őt sem heccelik annyira, megtalálja a nyugodt hangját. Mindenkire hat a környezet meg az elvárások.
Szóval neki is drukkolok.

medve 2007.11.17. 18:12:18

Elpet!

Azért mint lap, ma a Magyar Nemzet szerkesztésileg jobb. Ehhez is értenek D. Horváthék. A Magyar Hírlapnak nagyon nehéz. Utóbbi időben volt egy témájuk, amit nagyon jól vittek. Ez a Laborc ügy. Sok ilyenre van még szükség.

Bayer Zsolt és Lovasék között egy nagy különbség volt. Nem tudsz Bayernél antiszemita felhangot mutatni.

Elpet 2007.11.17. 18:17:47

Ez igaz, mármint Bayert illetően. Meg az is, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb kaliber, mint a többiek.
Én igazából szerkesztésileg nem értek hozzá, én egy sajtpapírra reszkető kézzel körmölt írást is tudok értékelni, ha olyan gondolatot tartalmaz. Szerkesztésileg nyilván jó a Népszabó meg a Bors is.
Persze legyen jó a Magyar Nemzet is szerkesztésileg. De ne ezen az áron.

medve 2007.11.17. 19:23:04

Smalladam! Készül a Hírszerzőn a "Gyurcsány a Menyországban, mert Orbánt Amerikában lealázták" írás?

Baly 2007.11.17. 20:47:53

Chavez rajongoknak ajanlom a youtube-on Janos Karoly por que no te callas videojat

dowNLoad 2007.11.17. 21:42:09

Azok után, hogy a spanyolok mit követtek el az indiánok ellen, qurva nagy szerncséje van a spanyol királynak, hogy az indiánok nem bosszúállók. (mint pl. a zsidók) Akár kézcsókkal is köszönhetne Chaveznek a spanyol király, mert az indiánok aranya nélkül nem lettek volna gazdag ország, vagy kérhetnének kártérítést népirtás és kirablás miatt. (indián holokauszt törvény van-e)

Krapulax közbeszól 2007.11.17. 23:33:53

Hát ami Bayert illeti, nem a hangnem \"durvasága\", hanem a hatásvadász, irodalmiaskodó modorosság, ami bosszantó... Nem tudtok antiszemita felhangot mutatni?

Akkor olvassátok el ezt: fidesz.hu/index.php?Cikk=79456

A Magyar Hirlapot úgy szervezték át, ahogy csak egy \"elefánt a porcelánboltban\" teheti. Az előfizetők lemondták, a megsemmisülés szélére került... Kezdődött az ombudsmanok kitiltásával... Minek kellett?

Különösen a címlapok gázosak -- egy az egyben a Fidesz üzenetei. (Az echotv meg pláne nem találja a helyét)

A tényfeltárók, riportok viszont valóban jók...

Egy franchise tanácsadó, egy imázs váltó kampány kéne.

Mi lett volna, ha nem Bayert, hanem a Fehér Bélát, a Nemzet hétvégi rovatának szerkesztőjét hívják át? Vagy éppen az Inforadio egyes müsorait közlik le nyomtatásban?

Medve... biztos vagy benne, hogy Chavezt és Castro-t pl. egy kalap alá kell venni?

medve 2007.11.18. 10:46:01

Gondolom az indián kérdés lényege is a zsidók, ugye download.

medve 2007.11.18. 10:52:39

Kedves Krapulax!

Igen, én egy kalap alá veszem. Chavez bezáratta az ellenzéki hangnemű TV-t, belelövetett az egyetemistákba és alkotmányt módosít, hogy örökös elnök lehessen. Diktatúrát vezet be.

Latin-Amerikában baloldali populista elnök van Brazíliában, Uruguayban és Argentínában is. De ezekben az országokban a demokratikus intézményrendszerekhez nem nyúltak, vagyis demokratikusan választották újra őket és kemény ellenzékük is van. Ők nem egyenlőek Chavezzel és Castroval, és ide kell sororlni a bolíviai elnököt is, Evo Moralest, aki szerint, miután elnök lett, nem kell parlament.

Én nem vitatom az Egyesült Államok vitatható szerepét Latin-Amerikában. Azt viszont vitatom, hogy erre a diktatúra lenne a válasz.

Krapulax 2007.11.18. 11:42:12

Köszönöm a felvilágosítást! :)

Amúgy milyen antiszemitizmus vezércikkre céloztál a Hirlapban. Én most olvasom, de inkább a sváb kitelepítésekről van benne szó...

Valaki reagálhatna a szaftos kis Bayer cikkre is amit belinkeltem...:)

medve 2007.11.18. 12:00:09

Krapulax! Azlrt az a cikk érinti erősen az antiszemititzmust is. A publicicsztikai részben van. Remélem ugyanarról beszélünk.

Hát, nem tudok reagálni, mert erről a cikkről elfelejtkeztem és igazad van. Amúgy megjegyzem (ezt nem szoktam), Bayer elvileg személyes okokból sem lehet antiszemita.

Krapulax 2007.11.18. 12:06:41

Hát vannak akik ezt nem így gondolják. Inkább azt gondolják, hogy "bárki" lehet antiszemita, származástól függetlenül.

Az antiszemtizmus.hu-n, pl. lehet olvasni, hogy "Lovas István egy olyan országot támad, amely bármikor befogadná őt, ha üldöznék."

Amúgy ez csupán annyit jelent, hogy az "antiszemita" szó jelentése erősen "inflálódott".

medve 2007.11.18. 12:12:32

Hát, Igen, Lovasról köztudott.

medve 2007.11.18. 19:43:23

Na, ez sem vág össze a Népszabadság hírével:

"Az amerikai kormány a magyarországi ellenzékkel való kapcsolatainak erősítésére törekszik az orosz hatalmi befolyás növekedésével kapcsolatos aggodalmak miatt - mondta washingtoni kormányzati forrásokra hivatkozva Max Teleki, az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) elnöke.

"Az Egyesült Államok arra törekszik, hogy erősítse kapcsolatait a magyarországi ellenzékkel" - jelentette ki az amerikai magyarok legnagyobb szervezetének elnöke, aki Orbán Viktor Fidesz-elnök egyhetes amerikai látogatása után kereste meg az MTI-t.

A Bush-adminisztráció aggódik amiatt, hogy Oroszország politikai és gazdasági térnyerése tapasztalható Magyarországon és Közép-Európában - hangsúlyozta Max Teleki.

"Magyarország nem híd Kelet és Nyugat között. Magyarország a Nyugat része, a NATO és az EU tagja, nem Ukrajna vagy Fehéroroszország" - idézett egy nevének elhallgatását kérő kormányzati forrást a HAC elnöke, aki szerint Washington nem kívánja nyilvánosságra hozni "álláspontját".

Az Amerikai Magyar Koalíció helyi magyar szervezeteket tömörítő, nonprofit alapon működő ernyőszervezet, az amerikai magyar közösség legbefolyásosabb érdekképviseleti csoportja.

"Putyin soha nem lesz a modern Európa része. Csak a magas olajárnak köszönhetően képes növelni hatalmát, és ez a mi hibánk" - fejtette ki egy forrás az amerikai adminisztrációból Teleki szerint.

A forrás hozzátette: az orosz elnök akkor is tenne ilyen irányú erőfeszítéseket, ha az olaj ára csak 55-65 dollár volna hordónként, "de így már megvan a pénze ahhoz, hogy helyreállítsa a régi KGB-kapcsolatokat és megfizesse a számára szükséges hűséget".

medve 2007.11.18. 20:54:48

A Népszabadság és a Jobbik összeér:

"Jobbik-bírálat Orbánnak

Nyílt levélben bírálta vasárnap a Fidesz elnökét Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke, mert az ellenzéki politikus az Egyesült Államokban tett útja során találkozott Tom Lantossal, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnökével.

A Jobbik elvárta volna Orbán Viktortól, hogy önmérsékletre szólítsa fel "a több millió magyar ember lelkébe beletaposó politikai kalandort" - írta a Jobbik elnöke a távirati irodához is eljuttatott nyílt levelében.

Vona Gábor úgy fogalmazott: Orbán Viktor azzal az emberrel találkozott Washingtonban, "aki a törvényesen bejegyzett, a mindenre kiterjedő ügyészségi vizsgálat alapján rendben talált, a neves közéleti - köztük az Ön pártjában politizáló - személyiségek által támogatott, segített vagy éppen jegyzett Magyar Gárdát egy példátlan és antidemokratikus támadással illette".

A levél szerzője szerint az a tény, hogy Orbán Viktor nem vette védelmébe Tom Lantossal szemben a Magyar Gárdát, csak akkor érthető, ha a Fidesz elnöke is "fasisztának és nácinak tartja" a szervezet tagjait.

Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke egyórás, elsősorban az amerikai külpolitika kérdéseit érintő megbeszélést folytatott Orbán Viktor Fidesz-elnökkel november 15-én, csütörtökön Washingtonban. A találkozón szó volt a Magyar Gárdáról is, amelynek megjelenését korábban az amerikai politikus bírálta.

A csütörtöki találkozón a magyar származású Tom Lantos azt mondta Orbán Viktornak, hogy szülőhazájában, amelyet nagyon csodál, "sajnos mindig létezett egy vékony szélsőjobboldali, ultranacionalista fasiszta réteg". Reményét fejezte ki: "ahogy az ország érettebbé válik demokratikus irányultságát illetően, ennek a csoportnak a jelentősége csökkenni fog", amivel Orbán Viktor egyetértett. "

dowNLoad 2007.11.18. 20:58:46

Cionista medve elvtársnak egy kis felvilágosítás, hogy sem az örmény holokauszt, sem az indián holokausz, sem a gulágon kifingottaknak nincs akkora reklámja, mint a zsidóknak, pedig HA CSAK A SZÁMOKAT nézzük, akkor a zsidók veszteségei eltörpülnek a többi mellett. HA PC vagy, akkor ki kell mondani, hogy egyenlő minden ember, és ugyanannyit is ér, vagy nem? Hogy-hogy csak arra van külön szó, hogy valaki nem szereti a zsidókat, az összes többire gyűjtőszó van, hogy rasszista? Ez nem PC medve elvtárs!
Chavezről meg, hogy a JÓSZÁNDÉKÚ diktatúra az ideális államforma, ha Chavez az, akkor az országuk nagy jövő előtt áll, bevételeik megvannak hozzá. (kérdés, hogy Chavez elég okos-e hozzá) De jó nekünk, az USA aggódik értünk! Tette volna ezt 1990-ben, hogy a volt komcsikat ne engedte volna tovább működni! Hogy van ez bokorgyuri? A faterod nem mesélt róla?

medve 2007.11.18. 22:00:44

Downlad! A zsidóknak semmi köze sem az indiánokhoz, sem az örményekhez. Persze ha valaki antiszemita, az még a bugyijában is zsidókat lát. Jószándékú diktatúra? Hű, hát ez ragyogó elgondolás. Nyilván úgy kezdődik a jószándék, hogy belelövök a diákokba, ahogyan Chavez, a kedvenced tette. Szerintem meg a demokrácia a legjobb.

Hál Istennek egyre kevesebb közünk van ehhez az agyament gondolkodáshoz.

Baly 2007.11.18. 23:26:38

Az indián holokausztra korunk válasza az őslakos népek ünrendelkezéséről szóló deklaráció: Declaration on the Indigenous Peoples...a nagy EUis ketté hasadt, franciák, brittek nem csípték, míg a magyarok, baltiak és északiak igen, ebből kitalálhatjátok, hogy a románok és szlovákok nem...az őslakosok a nemzeti kisebbségek másik oldala

Bayer pedig sváb legjobb tudomásom szerint - Medve

nem mintha érdekelne mások származása - egyébként nekem mindig a kombatáns jelzőivel volt bajom...

medve 2007.11.19. 00:25:43

Baly!

Downloadot aligha érdekli őszontén akár az indiánok, akár a meggyilkolt örmények sorsa. Ő igazándiból a zsidókba akar mindig belerugni, ehhez talál magának apropót.

Amúgy igazad van, tök mindegy Bayer származása, elnézést, hogy ebbe belementem. Én általában kedvelem írásait.

dowNLoad 2007.11.19. 01:10:51

Medve elvtárs, olvasd el még 1X amit írtam, mert a lényeg nem hatolt be a winchester katedrálba, Chavezről szóló hírekkel meg óvatosan, most ő az egyik mumusa a globalista PC világnak, az iráni elnök mellett, ők mindennap véresen eszik az emberhúst(Ahmanidejad zsidóhúst!!) miután frissen lemészároltak pár1000 liberális tüntetőt.

medve 2007.11.19. 09:09:53

Download! Nem tudom kinek a mumusa, de nekem az, aki bebelő a diákokba, az nem példakép. Veled, meg néhány eszement magyarországi radikálisnak lehet, hogy igen. Jellemző: mivel nem tudsz mit mondani arra, hogy betiltja az ellenzéki TV-t meg hogy lövet a diákokra és imádja Fidel Castro-t, jön a PC duma.

Elpet 2007.11.19. 10:12:31

Chavezből a Lovas-vonal csinált ekkora sztárt a jobboldalon, amúgy szimpla kommunista szerintem, bár ezek a dolgok Közép- és Délamerikában kicsit másképp vannak, mint nálunk. Érdemes elolvasni Graham Greene Torrijos panamai elnökről (elnök volt?nem is tudom, vagy csak tábornok?)írt könyvét. Szimpatikusabb figura volt.

medve 2007.11.19. 10:27:05

Elpet! Mondjuk úgy, Lovas a jobboldal egy szeletében csinált belőle sztárt.

Elpet 2007.11.19. 10:42:47

medve

Ez így igaz, köszönöm a pontosítást

medve 2007.11.19. 10:56:38

Amúgy Torrijos tábornok-elnök volt, ami Latin-Amerikában nem ritkaság.

Bozót.harcos 2007.11.19. 11:18:43

Kedves Download! Mindig jót mosolygok a kommentjeiden. Ha levezeted nekem, hogy Magyarországnak mi haszna van Chavezből és Ahmedinezsádból (másképp fogalmazva: mitől jobbak számunkra, mint Amerika), akkor esküszöm, komolyan veszlek ezentúl. Ezt csak azért mondom, mert Te és a hasonszőrű barátaid a Jobbikban a magyarság megváltását hajkurászva soha nem veszitek észre, hogy moralizáló világmegváltásba fulladtok, amelynek semmi köze a magyar érdekekhez. Egyáltalán, kit érdekel Chavez és Ahmedinezsád?

medve 2007.11.19. 11:25:14

Hogyhogy kit érdekel, Bozót. Őket. Elvégre Izrael megsemmisítését jelentette be. Ja, hogy közben dzsihádot hírdetett a kersztény világ ellen? Mindegy, végül is pusztuljon az is, a lényeg Izrael.

Egyszer egy jóbarátomat, aki a Magyar Nemzetnél dolgozik, megkérdeztem: miért jó Chavez. A válasz: az egy tökös nemzeti csávó. Na, ezt kapd ki!

Krapulax 2007.11.22. 10:53:38

Olvassa ezt a fórumot még valaki?

Mai magyar hírlapban Evo Morales-t dícsérő írás:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=139085

"Az államelnök dél-amerikai, őslakos indiánként vezeti országát, olyan szociális érzékenységgel, amilyen az európai és a magyar "baloldalnak" ismeretlen. Van bátorsága ellentmondani a Világbank és más nemzetközi szervezetek "ajánlásainak", és képes nem politikai nézőpontból szemlélni az emberiség sorsfordulóit."

Diktátor vagy egy eljövendő korszak hőse?

ergé 2007.11.22. 10:59:45

Zsiga Dániel közgazdász írta, jobbikos képviselőjelölt volt Óbudán

www.jobbik.hu/zsiga_daniel_kepviselojelolt

dowNLoad 2007.11.22. 11:08:18

Chavez az aki a IMF-et, világbankot, stb., átveri a bennszülöttek érdekében, ez az ami nagyon idegen a magyar elit szemléletétől, itt mindig a bennszülötteket verték át, hol Moszkva, hol Brüsszel, hol Washington kedvéért. Most is eltünt 20MILLIÁRD USD 2-3év alatt (2003-2006) és senkit nem lőttek le/akasztottak fel/sitteltek le érte. Csak így tovább, rosszabbak vagyunk mint az indiánok.

medve 2007.11.23. 17:10:59

Na, hogy maradjunk a tárgynál. A Nemzetbiztonsági Bizottság (az ellenzék az SZDSZ-szel) leszavazta Laborcot.

Elpet 2007.11.23. 17:50:16

medve, ne örülj nagyon

Öt szocialista képviselő szavazott mellette, öt ellenzéki (Fidesz, KDNP és MDF) honatya ellene, Gulyás József (SZDSZ) pedig tartózkodott, amikor azt kellett megítélni, hogy Laborc Sándor alkalmas-e arra, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója legyen. A bizottság így nem támogatta a KGB-akadémián végzett Laborc kinevezését.

Gulyás József azt nyilatkozta az ülés végén, hogy nem szakmai okok miatt tartózkodott, hanem azért, mert ő egy konszenzusos jelöltet látott volna szivesen az NBH élén.

Ennek ellenére Szilvásy György polgári titkosszolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter úgy nyilatkozott: folytatják a kinevezési procedúrát. (A bizottságnak nincs vétójoga a kinevezésnél, csak véleményezi azt.) Szilvásy kifejtette: Laborcnak még át kell esnie egy NATO-ban szokásos C típusú biztonsági vizsgálaton, és ha ezen is megfelel, akkor ő és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezi Laborc Sándor kinevezését az NBH élére.

(MNO)

medve 2007.11.23. 17:56:35

Elpet! Én nem örülök, csak nevetek magamban. Ha leveszik, az egy komoly presztízsveszteség. Ha ezek után is átviszik, az jó téma a Fidesznek. Ezek után!

Elpet 2007.11.23. 18:14:16

medve

Nevetünk magunkban. Ez azért még megmaradt nekünk. Mint Őze Lajosnak a kevert a "Megáll az idő"-ben. Beugrik?

medve 2007.11.23. 18:15:33

Elpet! Ráérek szomorkodni később.

medve 2007.11.23. 19:05:18

Na! A TV2 és az RTL rövid, ám korrekt tudósítást nyomott. Kezdődik a következő korszak.

medve 2007.11.23. 21:12:41

Az M1 is korrektül dolgozta fel.

zoli27 2007.11.23. 23:25:41

Ha 2 évvel ezelőtt jelenik meg az a hír, hogy egy volt KGB-s lesz az NBH vezetője, még nagy lett volna a felzúdulás. Most már semmin sem lepődik meg az ember. Csak fogja a fejét, és azt kérdezi magától: Meddig süllyedünk még?

Apropó, NBH: Láttátok a HírTV-ben a kommentár nélkülben Bencze József bizottsági meghallgatását az Egymásért Alapítvány nyomozásával kapcsolatban (abból az időből, amikor ő még a VPOP-nél volt)?
Elmondta, hogy amikor már vizsgálták az alapítvány ügyét, felkereste őt Galambos Lajos (nem Lagzi Lajcsi, hanem az nbh akkori igazgatója), és megkérdezte tőle, hogy vizsgálják-e ennek és ennek az alapítványnak az ügyét. Mondta, hogy igen, mire az NBH-góré megkérdezte, hogy ha az alapítvány visszafizetné az elcsalt áfát, az milyen hatást gyakorolna az eljárás menetére. (...)

Galambos azóta már suttyomban távozott a hivatal éléről. Most pedig már Putyin embere lesz pozícióban... (ez összecseng azzal, amit az egyik nyugat-európai nemzetbiztonsági szaklap írt Gyurcsányról, miszerint a magyar miniszterelnök a Putyin-féle demokrácia nyílt imádója)

zoli27 2007.11.24. 00:22:36

medve,
Az utóbbi időben az m1 Híradója előlépett a legkorrektebb hírműsorrá, szerintem.

medve 2007.11.24. 00:23:35

Kedves Zoli27! Én csak azt nem értem, hogy miért éri ez meg. Mit tud ez a Laborc? Most majd viszik tovább, mikor egyre kínosabb az egész. Ugyanakkor lassan akkora buktává kezd válni, mint amilyen volt a Nabucco elleni nyomulásuk.

zoli27 2007.11.24. 09:22:22

medve,
"Én csak azt nem értem, hogy miért éri ez meg. Mit tud ez a Laborc?"

Ezt valószínűleg csak nagyon kevesen tudják. Persze az, hogy "Putyin embere", talán túlzás, mindenesetre Gyurcsány Moszkvával ápolt bensőséges viszonya miatt erősen gyanús a dolog.

Krapulax 2007.11.24. 09:36:35

Hiába kereste a kákán a csomót a baloldali média...
Mottónk: "A reggeli péksütit majszolva nézzük a sajtot"

nol.hu/cikk/472543/

A szabnép összeállítása a Orbán útról frankót megmondó tudosításokról. (Charles Gati is nyilatkozik)

Az ÉS is közölt egy cikket Gereben István tollából. Ez Hétfőtöl lesz online elérhető. A cikk szerint Orbán útja előtt Miklós Radványi The hungarian Chavez címmel közölt cikket a Frontiers of freedom nevü think thanknál. Mondjuk ilyen cimüü írást nem találtam, de valóban használja Radványi úr a kifejezést: www.ff.org/index.php?option=com_content&task=view&id=401&Itemid=61Ö)

"Hungarians are reduced in their political choices to two highly personalized alternatives: the Hungarian Gorbachev personified in the socialist Prime Minister, Ferenc Gyurcsany, and the Hungarian Chavez performed to the fullest by the leader of the main opposition party, Viktor Orban. The former talks a lot, but does close to nothing. The latter spews hatred at everybody and everything and lacks a constructive message, or meaningful policy alternatives."

Ráadás:

"Under Viktor Orban’s leadership neither the political system nor the economy was working. The constitution that dates back to 1949, albeit amended as many times as its spiritual father Stalin lied to the world, was treated by both the government and the Parliament as a joke. While paying lip service to democracy, domestic politics was imbued with privilege, corruption and injustice. The result was a democracy-light poisoned by tyrannical excesses."

Vajon honnan informálódhat Radványi úr?

medve 2007.11.24. 10:02:15

Krapulax!

Az fontos, hogy mindennek utána jársz. Én ezeket az életemben nem fedeztem vona fel.

Az egész továbbra is erőltetett. Én nem akaron fényezni a Fideszt túlzottan, de kétségtelen: a Nabucco ügy, a mostani Orbán út és szép lassan a Laborc kérdés komoly mozgásteret biztosított Washingtonban. Szerintem nem Orbánt szeretik ott, hanem Fletót bánják.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.11.24. 10:57:41

"Under Viktor Orban’s leadership neither the political system nor the economy was working."

Azt a hétszentségit...

Elpet 2007.11.24. 11:25:02

Mit tud Laborc?

Nagyon egyszerű, mindent, amit egy ilyen beosztás elnyeréséhez kommunistáéknál tudni kell. Meg főleg közülük való, legfőképpen, és valószínűleg halál megbízhatóan. Ez a komcsik egy jellemző tulajdonsága, senkiben nem bíznak, aki nem tartozik közéjük, és akit nem tartanak kőkeményen a markukban. Mindenki mindenkit fog egyébként, egy ilyen fajta gruppenszex az egész MSZP és csatolmányai. Meg aztán a jövőre is gondolni kell. Egy esetleges Fidesz-kormány Kövér secret miniszterrel biztosan leváltja majd, amivel járó hadakozás egyrész rengeteg energiájukat leköti, másrészt hálás sajtótéma lesz hetekig. Úgyhogy bizonyos, hogy Laborchoz foggal-körömmel ragaszkodnak majd. Az SZDSZ-es bizottsági tag tartózkodása merő színjáték, pontosan kiszámított húzás csupán, az SZDSZ-es antikommunista mítosz fenntartását szolgálja

medve 2007.11.24. 11:37:51

Elpet!

Az igazat megvallva, én most nem szídnám az SZDSZ-t, ez azért több volt, mint színjáték. Döntésüknek komoly következményei vannak, gondolj bele a kommunikációs helyzetre.

Biztosan van egy rakás olyan MSZP-s titkopsszolga, aki ellátná ezt a feladatot és nem von maga után ilyen ügyet. A KGB Akadémia védhetetlen, és nem a magyar médiára gondolok itt elsősorban.

medve 2007.11.24. 12:17:30

Emberek! A Népszabadság címlapjáról a Csillagszóró Akció kiszorította azt a hírt, hogy az illetékes bizottság leszavazta a magyar elhárítás veuetőjét? Milyen szakmai alapon történnek ezek meg?

Elpet 2007.11.24. 12:32:09

Drága medve barátom! Hogy te milyen tisztaszívű vagy! Nem mindenki ilyen ám! Az SZDSZ-nek semmilyen aljasságot nem esik nehezére megtenni. A cél egyetlen: rombolni mindent, ami európai hagyomány és struktúra. E cél elérésének útján minden mindegy. A látszatokat persze néha ápolgatni kell, ez is erre szolgál. Ők megkapják az eü. kassza kulcát, akkor meg aszondik: jól van, b@sszátok meg, legyen meg a laborcotok, cseréljetek vele nyálat. Semmit nem számít nekik, az MSZP-sek meg boldogok lesznek összes rajongóikkal, hogy lám, jó elvtárs került erre a fontos helyre.

medve 2007.11.24. 12:49:54

Elpet! Kivéve, ha valaki kívülről rájuk nem szólt (nem a divatios Moszadra gondoltam).

dowNLoad 2007.11.24. 12:54:00

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik! Ilyen súlyos helyzetben, nagyon okos külpolitika kellene, nagyon ügyes külügyminiszterrel, de gönc "mosogatórongykezelő" kinga nem az. haha , hogy Hungarian Gorbachev lenne a ferenc gyurcsanyi, ez betalált, mert mit is csinált reformok címszóval gorbi? (megegyezett a világ vezetőivel, a népe tudta nélkül, hogy kihúzzák alóluk az országot, és fel is darabolja, utána jelcin majdnem át is adta a maffiának az egészet) Ezt azért nem kellene ElQúró, mert itt már nincs mit ellopni, a termőföldön kívül! (a maffia a helyén van) Mi lehet a távlati terv ezzel az országgal? Kelet-Eu Svájca lesz? hahaha

medve 2007.11.24. 13:10:55

Simicskó ma tartoptt egy értelmes sajtótájékoztatót. Nem tudom, hogyan fog lejönni, de pörörg tovább az ügy.

medve 2007.11.24. 13:12:01

Amúgy "Vira a magyar titkosszolgálatok körül" címmel itt tudtok egy jó elemzést olvasni: www.budapestanalyses.hu.

dowNLoad 2007.11.24. 13:22:47

Picit gondolkozzanak el emberek, mit is számít(hat) Magyarország az USA-nak? Van pár hasonló méretű ország amivel már történtek érdekes dolgok, nem felelt meg a vezetőjük a Fehér Háznak,(Moszkvának) vagy időközben elkezdett túlzottan a saját országával foglalkozni. (egyetlen szerncsénk, hogy túl közel vagyun Ausztriához, és az EU nem igy szokott eljárni)
www.youtube.com/watch?v=EAYwcRnyxJw

Elpet 2007.11.24. 13:36:07

doWNload

Semmit se számít, le is írnak minket gyorsan, aztán ott találjuk magunkat az orosz maci karjaiban egykettőre. Nincs különutas magyar politika. Vagy ez, vagy az. Az amerikai azért jobb. Sokkal jobb, azzal együtt, hogy ennek a helyzetnek is vannak fonákjai. De annak meg csak fonákjai vannak. Nem lehet abból kiindulni, hogy az USA valami genyóságot csinál, és azt valaki diadallal, büszkén felmutatja, mint a levágott törökfejet, és akkor az egész amerikai szövetségpolitika már szar. Tudjuk amit tudunk, ők is tisztában vannak vele, hogy sokszor szemétséget csinálnak, de ez sajnos ezzel jár. Még mindig jobb, mint az örökésmegbonthatatlan magyarszovjet
Úgyhogy, csak ne ejtsenek ki minket. Mi nem számítunk Amerikának, hanem ők számítanak nekünk.

Krapulax 2007.11.24. 14:49:12

Elpet 2007.11.24. 12:32:09

Amit itt levezetsz, jobb ha tőlem tudod, "euronacionalista antiszemitizmus".

Amúgy az SZDSZ egy "puha" nemet mondott Laborcra...

Se nem jobb, se nem bal, hanem a harmadik utas hazafiságot képviselik, végre, újra!

(:)

medve 2007.11.24. 15:16:45

Kedves Krapulax! Nem igazán értem, miért euronacionalizmust vezet le Elpet. Szerintem sem tökéletes az USA, de mondjál jobbat, különösen nekünk. Talán e pragmatikus felfogáson kívül egy fontos elvi szempontot is megemlítenék ami összeköt: demokrácia. Ez se tökéletes, de ennél sem tudok jobbat.

medve 2007.11.24. 15:19:32

Ja, és Krapulax! Szép dolog a tartózkodás, de azzal mindenki tisztában volt, hogy ezzel a szavazattal Laborc, Szilvásy és maga Fletó kínos helyzetbe kerül. Ez nem haramadik utas hazafiság, ez egy kemény odab@szás a koalíciós partnernek. Ez pedig vagy pillanatnyi lelkiállapotnak, vagy egy külföldi nagyhatalomnak köszönhető. Én egyiket se zárom ki, de nem is tudhatom.

Elpet 2007.11.24. 15:33:33

Krapulax

Az antiszemitizmust igazán nem értem. Az euronacionalistát sem értem, de köszönöm, mert azt vállalom. Az antiszemitizmust nem.

medve 2007.11.24. 15:33:57

Szerintetek Kósa András a Hírszerzőtől és Király András az Indextől miért nem elemzi a helyzetet?

Krapulax 2007.11.24. 15:45:07

Elpet:

"SZDSZ-nek semmilyen aljasságot nem esik nehezére megtenni. A cél egyetlen: rombolni mindent, ami európai hagyomány és struktúra."

Erre gondoltam. De már régebben is, amikor egy célirányos kérdésre vártál, szintén "wass albert-i" , misztikus szerepet tulajdonítottál ennek a szánalmas pártnak.

Amúgy: Orbán Amerikáról és Single Issue Movement-ről itt: orbanviktor.hu/ov_tv.php?item=15

Hogy az Index és a Hírszerző miért nem elemez? Az első esetében inkább érthető, hiszen nem egy "populáris" téma.

A másik esetében viszont valóban nevetséges, ahogy lehámlanak a nagy szavak a provinciális grimaszokról.

Amúgy megjegyzem, hogy a kongresszusi választások után már visszavettek az USA pártiságból. Rumsfeld menesztése után nem sokkal Seres László úr már "libertárius swing voterekről" (egyszer ide, másszor oda szavazó elit csapat szükségességéről) értekezett.

Elpet 2007.11.24. 15:56:26

Krapulax

Azért elég komoly ereje van ennek a szánalmas pártnak, amely pár százalékával ráerőlteti az akaratát egy egész országra. Nem vagyok egy nagy wassalbertista egyébként.

De mennem kell most, majd hétfőn újra.
Sziasztok, szép hétvégét mindenkinek.

medve 2007.11.24. 16:01:23

Kedves Krapulax! Szerintem a Hírszerző inkább szomorú kormánypártiságból, mintsem neokonizmustól kerüli a témát.

dowNLoad 2007.11.24. 18:33:20

Esetleg lehetne az EU-hoz tartozni? (ha már papíron ott vagyunk) Orosz vagy amerikai befolyás helyett. Ehhez persze kellene valami külpolitika, ez gönc "mosogatórongykezelő" kinga IQ szintjével nem fog menni. (aki ugye diplomatának született, és 20-30év diplomata háttér van mögötte? vagy nem? akkor miért pont ő lett külügyminiszter? lehetne egy hajléktalan is az aluljáróból) Egyébként az Új Világrend kialakitásában egy gyalog(áldozat) lesz az ország, ahol a játékosok: EU, USA, Oroszok, Kína tologatják az ilyen kis jelentéktelen bábukat.

medve 2007.11.24. 19:27:27

Download! Ha te már Európához akarsz tartozni, akkor nem fórumozunk itt hiába.

medve 2007.11.24. 20:15:45

Szilvásy: Laborc, vagy halál! Megy minden tovább.

barikadrol 2007.11.24. 23:10:26

Orbán Viktor és a zsidó kártya

barikad.hu/node/9677

A parlamenti ellenzék vezetője a minap az Egyesült Államokban tett látogatást, ahol többek között Tom Lantossal is találkozott. A találkozó a nagypolitikai színtéren szinte említést sem kapott, de a jobboldal radikálisabb berkeiben komoly felszisszenéseknek lehettünk szem- és fültanúi. Van két tény ugyanis. Egyrészről Tom Lantos a Magyar Gárda-ügy óta a korábbinál is vörösebb posztó lett a nemzeti oldal számára. Másrészről Orbán Viktor ezt a réteget tekinti törzsbázisának. Joggal merül fel a kérdés, mit is keresett Orbán Viktor akkor a „vörös rongynál”? Tudhatta, hogy sajátjai körében nem szerez jó pontokat. Mégis elment. A válasz azonban nem is olyan rejtélyes és misztikus. Orbán Viktor miniszterelnök szeretne lenni. Nézzük meg hogyan!

Orbán 2002 óta keresi a lehetőséget, hogy végre oda kerülhessen vissza, ahol az elődeinél és az utódainál is jobban tudott működni. A politikus személyes tragédiája, hogy amennyire jó miniszterelnök volt, annyira rossz ellenzéki vezető. Nagyon jó várkapitány, csak elfelejtette, hogyan kell várat építeni. Visszatekintve és madártávlatból nézve az elmúlt 5 és fél évet, a két választási kudarcot, az egész egy nagy kapkodásnak látszik. Három-négyhavonta újabb világmegváltó stratégia, látszat-megújulás (uniópárt, szövetség, nemzeti konzultáció, ébresztő és ki emlékszik már, mi minden), új arcok, új tervek, most meg már új többség is. A kormány viszont rendre a régi maradt. Mint ahogy a Fidesz vezetői is. Máig sem tudjuk, hogy ki a felelős a 2002-es és a 2006-os választási vereségért. Ami elhangzik, az csupán ujjal mutogatás, mindig más a felelős, a hibás, a bűnös, de a saját mulasztásokról nem hallottunk, pedig bizonyára voltak.

Ő már mosolyoghatŐ már mosolyoghatA pótcselekvésekből közben egyre többen ábrándulnak ki, és a népszavazás sem egy diadalmenet. Tényleg kell valami új. Ebből a helyben járásból Orbán azonban nem a belső rendbetétel, a valós megújulás szükségét látja a kiútnak, hanem egy külső irányváltást. Egy könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb utat. Megpróbálja megnyerni az Egyesült Államok áldását, azon belül is a legerősebb lobbi, a zsidó lobbi rokonszenvét és támogatását. A nemzetközi klíma ehhez adott. Ugyan a Kaczynsky fivérek megbuktak, de mégis mintát szolgáltattak a kormányra kerüléshez. Behódoltak az amerikai-izraeli érdekeknek, katonákat küldtek Afganisztánba, Irakba, mindent megtettek, amit kellett, még „szívóztak” is egy kicsit az Unióval, cserébe szabad kezet kaptak a kommunisták elleni harchoz. A francia választások győztese is sokat köszönhet Amerika-barát nyilatkozatainak. Vagyis mi a recept? Ha egy erőteljesen megosztó politikai vezető vagy – Orbán, Sarkozy és a két Kaczynsky ilyen –, ne várj európai vezetőktől legitimitást, az mit sem ér. Menj el Amerikába, tégy hűségesküt, tartsd be a játékszabályokat és vedd át a királyságot.

Orbán 2002 és 2006 között európai távlatokban gondolkodott. Ráadásul a Gripen-ügy óta a tengerentúlon kitörölték a nevét a telefonkönyvből, Kelet felé nem akart (mert?) próbálkozni, maradt neki az EU. Ráadásul itt komoly elismertséggel, pozícióval bírt a Néppárt alelnökeként. Szegény Wilfred Martens havonta tartott egy nagy, dögunalom beszédet Budapesten, hogy Orbán Viktor milyen jó lenne a magyaroknak. A nézőtéren jót aludtak, a Heti Hetes meg hogy-hogy nem, nem enyhült meg. Kínos fiaskó volt Netanjau nem teljesített meghívása is a Fidesz kongresszusára. Ezután dönthetett úgy Orbán, hogy a saját kezébe veszi a dolgok alakítását. Először elkezdte pengetni – némi túlkompenzálással és egyre vadabbul – az oroszellenes húrokat, majd látogatást tett Izraelben és most elment Canossa-t járni az USA-ba. A dolgok jelen állása – a baloldal összeomlás előtti állapota, a szociális és politikai feszültségek – szerint minden esély adott arra, hogy a „Sarkozy-Kaczynsky-modell” Orbán számára is beváljon.

Egyre erősebbEgyre erősebbEz azonban felvet néhány kérdést. Tegyük fel, hogy a jobboldal belső megtisztulását megspórolva, amerikai-izraeli háton Orbán Viktor belovagol a miniszterelnöki székbe. Szuper. Telnek-múlnak a napok. Amerika a saját problémái, a sikertelen háborúi, a feltörekvő hatalmak – Kína, Oroszország, India, Irán, Latin-Amerika – elleni lehetetlen többfrontos harc okán kénytelen visszahúzódni Európából, így Magyarországról is. De még, ha marad is, mit fog mondani a magyar miniszterelnök Putyinnak vagy utódának? Az ébredő orosz medvének, amely számára történelmi-stratégiai érdek, hogy Kelet-Közép-Európára rátegye a mancsát. „Bocs. Legyünk inkább barátok.” A vak is látja, hogy újabb hidegháború előtt állunk. És még arra se vehetünk mérget, hogy hideg marad. Nehogy megint a süllyedő hajóra szálljunk fel…

És mit fog kezdeni a miniszterelnök a magyar jobboldallal? Pláne azzal a réteggel, amely tőle függetlenül is egyre szervezettebbé, egyre mozgékonyabbá és hangosabbá vált, válik. Tom Lantosék nem fogják engedni a csiki-csukit. Ha Orbán Gyurcsány és az MSZP fejét szeretné, cserébe el kell majd taposnia a Magyar Gárdát. El kell felejteni (ha még nem történt meg) a magyar föld megmentését és a privatizáció feszegetését. A kormányra kerülés ezen formájának, a „Sarkozy-Kaczynsky-modellnek” súlyos nemzetstratégiai ára van. Persze kérdés, hogy van-e más út? Nem tudni. De az biztos, hogy a könnyebb útnak közép- és hosszútávon súlyos következményei lesznek. És bennünk ott motoszkál a kérdés: akik Orbánban bízunk, azért bízunk-e benne, hogy Simon Peresz elszólása az izraeli felvásárlásról ne a Gyurcsány-, hanem az Orbán-kormány alatt váljon véglegessé?

Sebestyén András

barikád.hu

medve 2007.11.25. 00:33:45

Azt lehet tudni, hogy a szélsőjobb, élükön e remek honlap meghibbant szerkesztőjével, a titkárnőket előszeretettel sanyargató Tóth Gy. Lászlóval, jobban utálják a Fidesz, mint Fletót. Lacika az SZDSZ-től eljutott a hőzöngő antiszemititzmusig. Barikád.hu egyenlő Népszabadság. Végül is mindkettő gyűlöl mindent, ami az igazi polgári demokrácia.

dowNLoad 2007.11.25. 01:00:53

Hát ez is mutatja, hogy a nemzetközi helyzet egyre gázosabb, és hogy medve elvtárs még mindig rosszul tájékozott. A kib@szott szdsz inkább teszi tönkre az országot, de nem engedi el a kasszakulcsot, meg tv távvezérlőt. Erre rákqrtunk, bennszülöttek! Itt brilliáns agyú stratégák kellenének, és 100%-ig egységes fellépés az ország érdekében (minden csak azután) hogy ne megint a vesztes, utolsó csatlós(vagy az első bukó) legyen ez a szerencsétlen, de sok-sok termőfölddel és vízzel rendelkező ország. Szerintem a hollandoknak és az íreknek adjuk el az országot, még mindig jobban jövünk ki, mintha zsidó tulajdonos és cigány főnök lesz mindenhol. (csak hogy a helyi ún. "magyar" őshonos bennszülött kisebbség tudja, hol a helye)

medve 2007.11.25. 10:07:45

Download! Nehéz összefogni olyanokkal, akik még a bugyujukban is zsidókat látnak. Hál Istennek nem is kell.
süti beállítások módosítása