Politikai Mindenszentek
2007. november 01. írta: TuRuL_2k2

Politikai Mindenszentek

A honi politikai rögvalóság egészen szokatlan helyeken is képes újat mutatni a magyar embereknek.

A Fiumei úti temetőben Ady, Bethlen és Batthyány után elsétáltunk Kádár sírjához is. Nem emlékezni, vagy tisztelegni, csak kíváncsiságból. A sír körüli sövény fakó vörös zászlócskákkal volt tele, a sír vörös szegfűkkel. A sír előtt idős házaspár álldogált. Az idős úr éppen Orsós Viktorról (sic!) beszélt az asszonynak, csendes gyűlölettel.

Az Új köztemető 301-es parcellájában Nagy Imre sírjától egy szintén idős férfi "mégiscsak egy kommunista kommunista volt" megjegyzéssel távozott. Kicsit arrébb egy nő kis, műanyagnyelű árpádsávos zászlóval vállán sétálgatott. Egy középkorú férfi a köré gyűlt kisebb csoportnak magyarázta, hogy ő a Nemzeti Erők Szövetségét képviseli, s többtízezres rendezvénnyel készülnek november 4-ére. A Nemzeti Erők Szövetségéről az úr szerint annyit érdemes tudni, hogy összefogja a nemzeti erőket. Még annyival lettünk okosabbak, hogy Morvai Krisztina álságos nőszemély, akiről "tudjuk, honnan jött, tudjuk, kiket szolgál" és a jogvédő alapítványok csak az adományokra hajtanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr33215703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.02. 00:59:58

Azt tette, amit tennie kellett. Vesd össze lelkylola cikkével a prágai vérügyésznő megbüntetéséről...

A Kádár-dilemma érdekes probléma. A veterán gyilkos már félhülye állapotban elnyekeregte a zagyva védekezését - ami azért érthető volt. Azzal magyarázta a kivégzéseket, hogy ha más lett volna a helyén, akkor több lett volna a halott.

Ez akár lehet igaz is - és személy szerint az ő felelősségét mégse csökkenti, szemernyivel sem. Az ő választása az volt: hatalom és a gyilkosságok elkövetése, avagy menekülés és tán politikai süllyesztő (nem biztosan), illetve maradás és bukás, netán áldozattá válás.

A harmadik a keményen gerinces megoldás (ha egyszer vállalta a Nagy Imre-kormány tagságát, nem volt joga elárulni azt). A második megoldás a gyilkosságtól visszariadó ember megoldása: akár így, patkányként az oroszokhoz futva, ahogy tette, akár úgy, hogy lemond hivatalosan és elmegy valahová.

Az első megoldás: az erkölcstelen. Nem kötelező a hatalomért gyilkolni, és akinek a vér a kezéhez tapad, ezt sehogy nem magyarázhatja ki. Ugyanis ha MINDENKI elutasítaná ezt, mondván, hogy én nem ölök le hatalomért ártatlanokat, akkor azok akár meg is menekülhetnek... Az egyén nem köteles gyilkolni - és nem is jogosult, hacsak nem magát védi. Kádár ölt - csak azért, hogy vezető lehessen. Kerüljön a pokolba, Isten sose bocsássa meg neki.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.11.02. 01:53:30

Ugyan már, Molnárgörény. A népért tette. Hogy egy nagy gondolkodót idézzek.

"1956-tal is az a legfőbb baj, hogy a levegőben lóg, és nem tudják nagyon sokan, hogy a forradalom vívmánya, a szebb jövő, az bizony KÁDÁR JÁNOS."

gloire 2007.11.02. 03:19:25


Hol lehetnek a csontok..:)

dowNLoad 2007.11.02. 20:43:51

A (vér)bírókkal(volt és jelenlegi) nagyon komoly problémák vannak, nevezetesen egy sincs börtönben! Ugyanez a helyzet a sztárügyvédekkel, közgazdászokkal, politikusokkal(nem a 2.-3. vonalra gondolok) így azt látják, hogy nincs rizikó, bármit megtehetnek, "üzletemberek" is ezt gondolják, elég ha a bárándy klánt meg tudják fizetni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.11.06. 23:45:25

Az eltévedt, riadt, félhülye csontokat Klára asszony fogja megtalálni, a kormányőrség éberségét kijátszva becsmpészi majd a másik zsidó családtól zabrált villába, megvacsoráztatja, közben felhívja a (szüleit) temető vezetőit, akik közül az egyik véletlenül szocialista képviselő, hogy most hagyják aludni, mellette, már úgyis lefürdette, de reggel visszavihetik, csak ígérjék meg, hogy máskor jobban vigyáznak rá.
süti beállítások módosítása