Veres János vs. hírTV
2007. október 15. írta: TuRuL_2k2

Veres János vs. hírTV

Veres János igazi harcos típus, több fronton is védi a köztársaságot. Egyrészt ott van a "Fair Play - fordítsuk le tettekre!" kampány, ő igazán tudja, milyen fontos a tisztességes játék a gazdaságban (ráadásul fairplayes főnöke teljes bizalmát is bírja). Régi harcostársával együtt akár a kampány arca is lehetne egy reklámfilm erejéig: színesfémgyűjtő szakmunkás érkezik a szállítmánnyal, amiről az átadáskor számlát állít ki. A számlakészítéssel nehezen boldoguló, félanalfabéta, nehéz sorsú ügyfélnek készséges kezek segítenek, a végén mindenki elégedett mosollyal távozik - és így tovább, 1039-szer. Záróképnek meg jöhetne a Fair Play - fordítsuk le tettekre! szlogen.

Legalább ilyen fontosak pénzügyminiszterünk életében a köztársaság-ellenes televízió elleni, innovatív csaták is. Ugye emlékszünk még rá, hogyan sötétítette el a Császár a köztársaság ellenségeinek szeme világát?



(A videó későbbi részében hallható a miniszteri indoklás is: "olyan kamera van itt, amit nem szeretek.")
Veres János a napokban újabb nagyszerű, a magyar hadviselés legszebb napjait idéző techinkával állt elő: a nem szeretett kamerához közeledve a legnagyobb természetességgel fütyörészni kezdett.
A kormány a helyén van, csapatai harcban állnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr93196581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bömbis Barom 2007.10.15. 09:54:42

Ilyen csak Nemigazországban van! Még csak az kéne, hogy kiderüljön adót is csalt. Dehát az már annyira abszurd lenne....

volkov 2007.10.15. 09:56:55

hat azt tenyleg nehez lenne bizonyitani, hogy tudott rola.
(bar kizartnak tartom, hogy Kabai leosztotta veresnek a visszaigenyelt afa ra eso reszet, es jol eltitkolta, hogy a szamlak egyebkent hamisak.)
nem veletlenul ez a standard erv, lasd Gyurcsany es a Zuschlag ugy. (ez esetben, ha nem tudott rola, akkor a karosult oldalt kepviselte, ennyi.)

Minden esetre eleg alsagos nagy garral megtisztulast hirdetni, majd piheneskeppen egy joizut koccintani Dzsonival. Pl az oszodi kormanyuduloben.

Oli bácsi 2007.10.15. 10:09:38

Veres Dzsonit már a 9,2%-os költségvetési hiány eltitkolásáért is úgy ki kellett volna vágni, hogy a bivalybőr költségvetési táskáján csússzon haza, Bátorba. (Ez esetben a Nyír- vagy Ulán- sajnos egyremegy).

Az áfacsalás csak hab a tortán. Várom a "de már elévült" érvelés felbukkanását, ami a Fittelinánál is bejött.

bbb 2007.10.15. 10:32:23

Én ezt nem értem ! Ha a Fittelinának szabad volt az uszoda áfáját visszaigényelni, akkor szegény Veresnek miért nem szabad? Egyébként nem is igényelték vissza, meg utána valahogy mégiscsak visszaadták. Meg nem is volt bent semmilyen vállalkozásban. Meg a Kabait se ismeri. És nem is tudja mi az a szinesfém. Azt meg pláne nem hogy mi azaz áfa !

volkov 2007.10.15. 10:38:22

Gyurcsany:
\"Megszámoltam, Veres János nagyjából a nyolcadik miniszter, akinek a leváltását az ellenzéki pártok az elmúlt egy évben követelik, ha így megy tovább, év végéig valamennyi kormánytag sorra fog kerülni - tette hozzá Gyurcsány.\"

egyszer jo lenne egy post a nyolcakrol. persze dicsoseglistakkal (ezek gondolom Szilvasy \"Terrorveszely\" Gyorgy, illetve Veres \"eddig az volt a baj, hogy hazudunk, most meg, hogy igazat mondunk?\" Jani eseteben lennenek a leghosszabbak)
Nekem pl az Oliba altal felhozott indok mar eszembe sem jutott.

dejavubazz 2007.10.15. 10:41:37

Nyilvan Veres is saros, de - javitsatok ki ha tevednek - a Kabai ugyben csak olyan tranzakciokat vizsgalnak, amelyek akkor tortentek, amikor Veres mar nem volt resztulajdonos a cegben. Janosunk tehat jogilag nem serulhet, a kozvelemeny pedig - tobbnyire - le van szarva.

Veresrol egyebkent fel szoktak hozni, hogy sikeres vallakozo. Nos, elkepzelem azt a sikeres vallakozot (aki ugye (meg) nem multi, hogy szamtalan, foldreszek kozotti biznisze legyen, tehat elvarhato tole, hogy havi, de legalabb eves-feleves szinten szamon tartsa dolgai alakulasat), akinek fogalma sincs, hogy nyeresegenek egy resze honnan szarmazik.
Meg a vegen Veres fogja perelni Kabait, jo hirnev mgsertese urgyen.

pipa 2007.10.15. 10:43:46

Ahogy már több portál is írta: nehéz elhinni, hogy a kovács szakmájú kabai intézte a pénzügyeket a kft-ben, nem pedig a közgazdász diplomájú Veres....

igaz, ami igaz 2007.10.15. 10:49:28

, hogy a HírTV azért elég sokat tett hírferdítésügyileg... sőt még egy "legelfogultabb TV" díjat is elnyerte, amikor megkérdezték az Embereket, sőt, még a Fidesz szavazók is ezt mondták.
Persze Veres nem magánember, illik nyilatkoznia.

Szilu Bácsi 2007.10.15. 10:53:18

Jó kis összefoglaló.
Szerintem jobb lenne, ha Kabai lenne a pénzügyminiszter. Az orvos gazdasági miniszter mellett jól mutatna, egy kovács pénzügyminiszter.
Mindketten sikeres vállakozók. Ez egyik legalább igaziból csalt, a másik csak mutyizott.
Ja, egyébként a HVG-ben volt egy interjú Kóka doktor államtitkárával, Garamhegyi Ábellel. Ő informatikusként emlegette a főnökét. Szóval, akkor én meg agysebész leszek, ha alakítok egy orvosi műszereket forgalmazó céget.
"Igen, Igen!"

bell 2007.10.15. 10:59:57

Szóval azért hiteltelen ez az egész tisztasági csomag, mert ilyen emberek próbálják ráerőltetni a népre, mint pl. Veres. Ha a kormány és az MSZP tagjai között nem burjánzana a korrupció, akkor még hajlanék is a közélet renbetételére, na de ezekkel?!!!??? Gyurcsány ezt pontosan tudja, de egyszerűen annyira beágyazódott az egész MSZP elitbe a csalás és mutyizás, többek között a pártállami múlt miatt, hogy mindenkinek van valami szar a múltjában.

makic 2007.10.15. 11:15:28

Nem akarok senkit elkeseríteni,de az ügyvezetők egy adott cégért a hatóságok felé egyetemlegesen felelősek.Aztán polgári perben megbeszélhetik,hogy ki miről nem tudott.Az adócsalást meg el is ismerték azzal,hogy visszafizették az 55 milcsát,ami mint tudjuk "pitiáner" összeg.Ez azért enyhító körülmény.Csak nem egy pénzügyminiszternek.

East69 2007.10.15. 11:30:08

Ha én Fityesz szimpi lennék, nekem sem tetszene, hogy egy cég ellenőrzése után nem lehet egyértelműen kimutatni egy kormánytag (V.Jani) bűnösségét.
Mivel nem vagyok Fityesz párti engem még mindíg az foglalkoztat, hogy a "tiszta múltú" ellenzék vezére annak idején egy mindenkik hülyének néző faszt nevezett ki az APEH élére. És most a többi ügyét nem is említeném.
Kósa Lajcsit pedig azért nem értem, hogy miért veszi körül magát orvos végzettségű, de orvosként soha nem praktizáló szerencsevadászokkal?! (Ismerek néhányat közülük.) Az egyik pl. tönkretette a Debreceni Vadkakasokat. T.L. a monogramja. Meg még néhány céget. De nehiggye senki, hogy ő valaha is felelősségre lett vonva.
Ő ezeken az ügyeken mindíg csak nyer. És vajon a Fideszes haverjai?
AMNESZTIÁT MINDEN, MINDEN ADÓZÓNAK ÉS KEZDJÜK TISZTA LAPPAL!
HOZZUNK TISZTA, BETARTHATÓ TÖRVÉNYEKET!
Aki ezután csal - bármelyik oldalon - rács mögé vele!

bell 2007.10.15. 11:45:20

East 69,
ez a baj, hogy amíg így gondolkozik a magyar társadalom, nem is juthatunk előbbre!
Jól értem, ha FIDESZ-es lennél érdekelne az igazság, de ha MSZP-s politikus csal, azt elnézed? Miért is?
Amnesztiát? Csak éppen nem mindegy, hogy valaki túlélés miatt machinál a számokkal az APEH felé, vagy milliókkal rövidíti meg az államot, ráadásul úgy, hogy a színesfémlopást, mint bűntettet támogatja ezzel. Tudod, a köztéri szobrok, a vasúti sínek stb ellopását.
Lásd HVG cikk a Kabai-féle ügyről és fémlopásról: hvg.hu/velemeny/20071001_kabai_veres_femlopas.aspx

East69 2007.10.15. 11:56:51

Nagyon is érdekel az igazság, de nem egyoldalúan.
Az emberek feledékenyek és mindíg CSAK az aktuális vezetést baszogatják, pedig az "elcseszésért" minden eddigi kormány MEGDOLGOZOTT. (Valamint a hófehér lelkű önkormányzatok.)
Az nem mentség, hogy a túlélésért bűnözök!
Legközelebb kirabolhatok valakit, mert nincs mit ennem?
Ha szarok a törvények, változtassák meg.
Fizessünk - de akkor mindenki - fele annyi járulékot és legyen az áfa 6%!
Talán akkor nem kellene "mahinálni" a számokkal.
Az állam NAGY. Pl.: fele annyi, megfizetett képviselő elég lenne. Az önkormányzatokban is.
De lehessen visszahívni őket.
Ki, mit tesz - az egyénekre gondolok - ezért az országért?
Mindíg csak az állam tegyen valamit?
Majd ha ad nekem PÉNZT akkor én is befizetem az adómat?
Jobb lenne ha először mindenki magábával lenne tisztában!
(Hú, de belelkesültem! Pedig inkább DOLGOZNOM kellene!)
Na csá!

dowNLoad 2007.10.15. 12:06:59

TOP10 KÖCSÖGLISTA 2006-2007: (viselkedés, nagyarcúság, stílus alapján)
1.Veresjani (Bólints Jani)
2.John Emese (kevés médiaszereplésből is fantasztikus eredményt tudott elérni, mert profi)
3.Nyakó
4.El Qúró
5.Lendvai (NEM LESZ GÁ ZÁ RE ME LÉS)
6.Demszkáj (Budapest liberális város)
7.Horvátágnes AKA "SONKAÁGI"
8.Kókadt AKA "DEAD PUMA"
9.Megosztva: Eörsi matyi és a Bárándy Klán 10.megosztva: Rogán, Répásy és Mikola
(éppen nem fért be a TOPTEN-be, de csak mert még kevés médialehetőséget kapott: Ungár AKA "Clitmaster" Klára és mert jelentéktelen kis fityma, hiába igyekszik a TOP10-be : Gusztos Petike, talán ha kiderülne róla, hogy buznyák és néger is)

Szilu Bácsi 2007.10.15. 12:12:30

East69!
Hagyd már ezt a kollektív bűnösséget, hogy minden kormány szar volt eddig.
Ezek a szerncsétlenek vannak már hatalmon több mint 5 éve. Lófaszt nem csináltak, max. osztogattak, amikor volt pénz. Esküszöm, hogy jobbosabb beállítottságom ellenére szurkoltam anno Medgyessynek, meg Gyurcsánnak is az elején. De ez már katasztrófa, ahova eljutatták ezt az országot. És még most sem látom, hogy mit akarnak hosszútávon. Pénzt bevasalni, megszorítani, nem túl nehéz. De mit terveznek azután, mi a stratégia? Csak a túlélsre hajtanak a folytonos pofázással. (Bocsánat, "KORMÁNYZATI KOMMUNIKÁCIÓVAL"!)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.15. 12:14:33

Uraim! Nem lenne nagyon, de nagyon ideje forradalmat csinálni, ha másképp nem megy?

East69 2007.10.15. 12:22:49

Szilu Bácsi!
A ZOrbán Torgyán Polgár Kormány Nem Osztogatott?
Minden kormány osztogat.
Valahogyan meg kell hálálniuk a támogatást.
(Persze nem kellene, tudom.)
Nagy kér, hogy te sem látsz egy hónapnál tovább!
Ha csak túl élni szeretnének, ki a faszt érdekelne pl az a csodás, "eddig persze minden rendben volt vele" egészségügy?
Ha túl élni akarna a GY.Feri miért nyúl bele a szarba?

alant 2007.10.15. 12:29:39

tetszettek volna rendszerváltoztatni! meg idióta módra nem kétszer is megválasztani a tolvajbandát!! késő bánat..

huta9020 2007.10.15. 12:34:48

Undorodom attól az országtól, ahol egy kínos kérdést meg lehet válaszolni azzal, hogy az ellenzék ugyanezt csinálta, amikor hatalmon volt. Undorodom attól, amikor a hatalmon lévők több éves regnálás után kijelentik, hogy meg kell tisztítani a közéletet. Országos vagy helyi politika teljesen mindegy, olyanok urakodnak rajtunk, amilyeneket megérdemlünk. Aki meg úgy érzi, hogy nem ezt érdemli, az el mehet Szlovákiába, Romániába vagy az a...a p......ba. Uff.

dejavubazz 2007.10.15. 12:47:28

"Ha túl élni akarna a GY.Feri miért nyúl bele a szarba?"

Egyelore csak ugy tunik, mintha szeretne belenyulni, korantsem biztos, hogy idovel valoban belenyul. Konnyen elkepzelheto, hogy pusztan elore menekul: korrupcios ugyek derultek ki az MSZP hazatajan, erre - a miniszterelnok szemelyet tekintve - politikailag megfelelo reakcio, ha azzal veszi el az elet a dolognak, hogy mellet dongetve tisztasagot kialt, sajatjait gyozkodi, nepszavaztat, whatever.

Szilu Bácsi 2007.10.15. 12:47:59

East69!
Nem vagyok Fidesz szavazó, és nem szeretném Orbánékat védeni. Nem is rájuk szavaztam.
Viszont tovább látok az elmúlt hónapnál. Azért telik be a pohár. Engem nem érdekel a Zuschlag 60 milliója. Nézd végig az elmúlt 5 évet. És most nem az osztogatás a lényeg. Osztogassanak! Hálálják meg a támogatóknak!
Megyó egy kis puhapöcs volt. Megcsinálta a 100 napos programját, aztán szép nyugodtan nézte, ahogy a költségvetés elúszik. Aztán jött a Feri, másfél évig csak kampányolt. Azt mondta, hogy előkészítik a reformokat, aztán ha újra megválasztjuk, akkor azonnal belekezdenek. Komolyan kezdetme hinni neki. Meg elkezdte a 100 lépés programot. Abban például 5 éves adócsökkentési programot foglaltak törvénybe, ismétlem TÖRVÉNYBE.
Aztán meg lettek választva, és elkezdődött a kapkodás. Kiderült, hogy a hazug ellenzék, még alá is becsülte a költségvetés hiányát. Hirtelen az látszott, hogy a reformokból semmi nincs előkészítve. Mindent kapkodva, akkor kezdtek el kitalálni. Aztán adócsökkentési program visszavonva. Amit tényleg vissza kellett vonni, mert szarban a haza, de ezt ők már akkor is tudták, amikor meghozták a törvényt. Ez nekem elég durva, hogy kampánycéllal hoznak olyan TÖRVÉNYT, amiről tudják hogy teljesíthetetlen.
Aztán a Veres vigyorogva elmondja, hogy a Pénzügyminiszztériumban a kampány alatt megtiltotta, hogy költségvetési statisztikákat készítsenek. Így a tájékozottabbak csak külföldi elemző cégek írásaiból sejthették, hogy nagy szar van.
Az egészségügyet elkezdték, ebben igazad van. Kár, hogy a politikai alkuk martaléka lett a biztosítási rendszer. Így egy olyan hibrid szörnyeteg születik, amiről még a legkomolyabb szakemberek sem sejtik, hogy hogyan fog működni.
Legónak tűnik az egész, mindenki hozzárak egy kockát, aztán majd ha felépül, meglátjuk, hogy összedől-e. (Több biztosító, amgáncégekkel, de azért állami többség. Verseny a biztosítók között, de azért nemzeti kockázatközösség is, meg az OEP fogja leosztani nekik a járulékokból beszedett pénzt. Nem az lesz, hogy kitalálom, melyikkel kötök biztosítást, aztán neki fizetek. Nem. Ugyanúgy tb járulékot fizetek, aztán ugyanúgy jut belőle mindenkinek, aki rászorul. Plusz a több pénztár, több adminisztrációt kíván. Mivel fognak ezek versenyezni??? Szóval egy kicsi az MASZOP-ból, egy kicsi SZADESZ-ből. Ahelyett, hogy komoly háttérmunkával és kutatásokkal kidolgozná, az ország számára legjobbnak tűnő rendszert.)
Feri meg azért nyúlt bele a szarba, mert kiloccsant. Láthatta a GYISM-nál, hogy mik folynak, nem? Nem olyan vezetőnek tűnik, akinek a háta mögött bármi is megtörténhet. Mégis akkor kezd el tisztogatni, amikor már folyik mindenfelé. Ez tipikus előremenekülés. Így tanítják.

East69 2007.10.15. 13:05:46

Szóval így tanítják?
Sajnos nincs időm elolvasni veretes írásodat, mert bankba megyek járulékot fizetni (dupla minimálbér után), hogy legyen az államnak miből a nyugdíjakat fizetni.
Annyit látok, hogy van időd a munka mellett ilyen szép, hosszú kommüntet írni. :)
Majd du elolvasom.

Szilu Bácsi 2007.10.15. 13:16:34

Honnét tudod, hogy dolgozom?

winnnetou 2007.10.15. 13:16:42

Szétcseszik az országot, aztán lelépnek Svájcba, vagy máshová. Ezeknek semmi más tervük nincsen.

Ez a birka nép meg hagyja.

bagoly 2007.10.15. 13:18:39

Közönséges gazemberek....

Zoli 2007.10.15. 14:32:29

Több 100 milliárd forint hiányzik az ország költségvetéséből, amelyet az elcsalt adók, elcsalt járulékok, bejelentetlen és számlázatlan munkavégzés okoz.
Ha ez nem lenne, akkor nem arról vitatkoznánk most, hogy Gyurcsány el...ta-e vagy sem.
Nem bújhat ki a felelősség alól az ország mindig néhány politikai vezetőre mutogatva.

Zoli 2007.10.15. 14:36:47

Megnéztem a felvételt és nem egészen értem, hogy mi kivetni való volt abban, hogy a pénzügyminiszter nem egy - jobboldali irányba meglehetősen elfogult - média asszisztálása mellett szeretett volna beszélni Kósa Lajos ellenzéki polgármesterrel egy konkrét ügyről? Mi ebben az olyan, ami pellengérre állítandó...? Miért ne mondhatna olyat egy pénzügyminiszter, hogy nem szeret egy médiát, amikor a Fidesz képviselői be se mennek a Napkelte adásába, és a Parlamentben kivonulnak, ha a törvényes miniszterelnök szólásra emelkedik...?

oblomov 2007.10.15. 15:33:39

\"... orvos végzettségű, de orvosként soha nem praktizáló szerencsevadászok ...\"

A víz kiver. Egyik a pumát, másik a vadkakasokat. Mit ver szét vajon Dr. Horváth Ágnes, ki szintén nem praktizált orvosként?

dowNLoad 2007.10.15. 17:16:51

Akinek van hozzá bátorsága és elég IQ-ja, az próbáljon 2db görbét felrajzolni, az egyik a világgazdaság (vagy csak EU) növekedése (mostanában növekszik) a másik Magyarországé. Mi lesz egy globális recesszió esetén? (itt lesz egyedül növekedés!!! hála a sok csomagnak, haha) Mi történt azokkal az országokkal akik betű szerint pontosan betartották a Világbank utasításait? (Sierra Leone sorsára jutottak?) Mekkora lenne már, ha Mao. lenne az első EU-s ország aki csődbemegy? Lehetne pl.5év haladékot kérni a kamatfizetésre? (államadósság)

zoli26 2007.10.15. 19:52:47

Ha most nem tartják be a törvényeket, miért gondoljuk, hogy ha új törvényeket hoznak (tisztasági csomag), azokat be fogják tartani?

Ami az Orbán-kormányt illeti: akkor legalább makro-szinten jól álltunk. Csökkent az államadósság, növekedett a gazdaság. Volt koncepciójuk, és biztos, hogy most is van. Tény, hogy Orbán populista lett, de reméljük (legalábbis én remélem), a Varga-Pokorni-Navracsics-Kósa-Lázár-vonal mederben tudja tartani a Fidesz politikáját!

zoli26 2007.10.15. 20:02:32

\"Megnéztem a felvételt és nem egészen értem, hogy mi kivetni való volt abban, hogy a pénzügyminiszter nem egy - jobboldali irányba meglehetősen elfogult - média asszisztálása mellett szeretett volna beszélni Kósa Lajos ellenzéki polgármesterrel egy konkrét ügyről? Mi ebben az olyan, ami pellengérre állítandó...? Miért ne mondhatna olyat egy pénzügyminiszter, hogy nem szeret egy médiát, amikor a Fidesz képviselői be se mennek a Napkelte adásába, és a Parlamentben kivonulnak, ha a törvényes miniszterelnök szólásra emelkedik...?\"

Fogalmam sincs, milyen felvételről van szó (lusta voltam utána olvasni), de a Fidesszel én sem értek egyet abban, hogy nem mennek be a Napkeltébe (annak ellenére, hogy az MSZP leendő kommunikációs szakembere műsort vezet benne). Egy miniszter viszont ne minősítsen egy médiumot, hacsak az nem közölt valami hazugságot. A kormány profi módon tereli a szót az elfogult jobboldali sajtóra, amikor számára kényes kérdésekrpl van szó

Ács Feri 2007.10.15. 22:29:00

Puch László MSZP-pénztárnok mikor kap csak egy halovány feddést is a Hír tívin?
süti beállítások módosítása