Kill Bill
2007. október 14. írta: Bozót.harcos

Kill Bill

Meglepte Ivan Gasparovic szlovák államfőt, hogy az Egyesült Államok volt elnöke a napokban Budapesten „tudatlanságát és hozzá nem értését bizonyítva”, avatatlanul mondott kisebbségpárti véleményt a Benes-dekrétumokról. Bill Clinton múlt hétvégi budapesti látogatása során egy zártkörű előadáson arról beszélt, hogy a Benes-dekrétumok miatt kialakult vitát minél előbb meg kell oldani. Úgy fogalmazott: tudomásul kell venni, hogy a demokrácia többet jelent puszta szavazásnál: az 50 százalék plusz egy voks nem minden, a feszült helyzeteket odafigyeléssel kell megoldani, úgy, hogy szem előtt tartják a kisebbségek érdekeit is. A szlovák államfő mindezt úgy kommentálta: amit Clinton Budapesten mondott, azzal „csak a saját tudatlanságát” és azt bizonyította, hogy „az igazság ismerete híján képtelen megítélni a viszonyokat." Ivan Gasparovics úgy látja: "Módfelett veszélyes, ha ilyen emberek mondanak véleményt".
Ezúton gratulálunk Gasparovic elnöknek és tanácsadóinak. Ahelyett, hogy elsunnyognák, még reklámozzák is Clinton állásfoglalását. (Még akkor is, ha e vélemény igazából magyarofilnak sem nevezhető, hiszen az általánosság szintjén marad. Persze Bill nyilván nem éjjel-nappal a Benes-dekrétumokat tanulmányozta, mióta kirobbant a perpatvar.) Így a hír a Magyar Nemzet-HírTV-tengelynél nagyobb pályát futhat be, és többen azt fogják gondolni, Clinton tényleg kiállt a szlovákiai magyarok mellett. A lefikázó Gasparovic-vélemény pedig tuti eljut az exelnökhöz, és akkor Tornóczky Anita nyomdokain járva jogosan kérdezheti majd: És ezt így hogy? (Hunglish tippünk: "And this this way how?")
No de ennél is érdekesebb konklúzió, hogy a Szlovák Köztársaság elnöke éppen teli szájjal sértegeti azt a ma is befolyásos figurát, aki jó eséllyel 2009 januárjától az új amerikai elnök még befolyásosabb férje lesz.
Ne csüggedjünk tehát. Vannak nálunk is nagyobb hülyék.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr47195985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.10.14. 16:43:20

ez az egy megy szembe mindenkivel az autópályán esetévé kezd válni...

dowNLoad 2007.10.14. 23:46:21

Fantasztikus ez a két ország, szlovák diplomatáknak, és a magyar igazmondó gazdasági vezetőknek nincs párjuk! Követeljük az uniót Szlovákiával, verhetetlen páros lennénk! (El Qúró sem rossz a szaudi terrorista dumával, de még van mit tanulnia a szlovák mesterektől, ők meg jöhetnének ide tanulmányútra, hogy hogyan adósítsunk el egy országot, tegyük élhetetlenné a fővárost és szegényítsük el a vidéket még jobban, vigyük csődbe az eü rendszert, stb... )

gloire 2007.10.15. 00:57:46


Ja, de Szlovákiában elég nagy a támogatottsága
ennek a politikának, és a dekrétumoknak nem?
Akkor ez most a kollektív szembemotorozás minősített esete..)

dejavubazz 2007.10.15. 10:47:00

Pusztan vonatkoztatasi rendszer kerdese. Amikor adott terben a szembemotorozok vannak tobbsegben, a szembemotorozokkal szemben haladok kerulnek a helyi Lipotra. :)

(Mr. & Mrs. Clinton pedig - egyelore - messze van.)

szejler 2007.10.15. 11:54:47

Mr. & Mrs. Clinton, üljenek a képviselő, vagy a fehér -házban, tudják, hogy a hivatalos amerikai álláspontot nem befolyásolhatja egy sértett ország tökelütött államfőjének a személyeskedő hőbörgése.

Ha ez eljut hozzá, talán megkocogttja a homlokát, de a legközelebbi találkozó széles mosolyából semmit sem vesz vissza.

ergé 2007.10.15. 12:09:45

A 300 milliós USA atomtitkot tudó exelnöke és leendő First Man-je vs egy ötmilliós, gyíkfarknyi csíkország államfője... :D

\"Na jól van, egyezzünk ki egy döntetlenben\" ahogy a Fekete Lovag mondta a Gyaloggaloppban.

dowNLoad 2007.10.15. 12:12:09

Egy tesztet megérne, ha ennyire mondhat bárki bármit: gönckinga kijelentené, hogy a szlovákok alsóbbrendű faj, a szerbekkel együtt. Várjuk a reagálást.
süti beállítások módosítása