Fejlődő, gyarapodó állam
2007. október 11. írta: TuRuL_2k2

Fejlődő, gyarapodó állam

Örömmel konstatálhatjuk, hogy működik a szocialisták álma a fejlődő, gyarapodó államról: a kormányzat és a fővárosi önkormányzat közti együttműködés fejlesztésére szerdán miniszterelnöki megbízottá nevezte ki Gyurcsány Ferenc kormányfő Steiner Pál országgyűlési képviselőt (a fővárosi MSZP frakcióvezetőjét). Hogy mi a célja a megbizatásnak (és hogy miért esett ki a pikszisből Molnár Gyula, a korábbi megbízott), az nem egészen világos, mindenesetre Steinert a kormányfő feljogosította arra, hogy "megbízottjaként a tevékenységéhez szükséges információkat megkérje, a munkájához a megfelelő segítséget megkapja". Jól látszik, hogy a miniszterelnök keresi, milyen módon lehet minél többek számára egyéni, személyes bekapcsolódására több lehetőséget teremteni a kormányzati munkában. Nem fukarkodik a stallumokkal: kevesebb minisztérium és kevesebb állami vezető.

Steiner Pálnak néhány, Gyurcsány Ferenc országlása alatt kinevezett kolléga összegyűjtésével kívánunk jó egészséget, alkotó reformdühöt és eredményes munkát!

Személyes kedvencem az audiovizuális médiapolitikáért felelős kormánybiztosi poszt, amit Sarkadi Ildikó tölt be. Tavaly még a Miniszterelnöki Hivatal média-főtanácsadója volt, de valószínűleg elege lett a kispályázásból.

Sarkadival egy időben kapta meg fontos kinevezését a tavalyi köztársaság-/államvédelem egyik hőse, a IRM ex-államtitkára, Kondorosi Ferenc: az Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztos lett belőle.

Kondorosival ellentétben a külgazdaságért felelős kormánybiztos, Garamhegyi Ábel megtarthatta államtitkári posztját is. A köztársaságot kettőzött erővel szolgáló közszolgát a GKM apparátusa segíti munkájában.

Volt már GKM-államtitkár és MÁV-elnök is a lakossági pénzügyi szolgáltatásokat vizsgáló szakértői bizottság jelentéséből adódó kormányzati feladatok koordinálásáért felelős miniszterelnöki megbízott, Gaál Gyula.

Nem a mostani az első megbizatása a kormányzati negyed projekt megvalósításának vezetéséért és koordinálásáért felelős miniszterelnöki megbízottnak, Görözdi Györgynek. Korábban kormánymegbízottként felügyelte a 2006-os Úszó EB uszodaépítési munkálatait. Érdemes felidézni a sikertörténetet: 2002-ben 6,2 milliárdot ígért a kormány az építésre, 2003-ban 8 milliárdról volt szó, egy évvel később 5,8 milliárdot szántak rá, végül az utolsó pillanatban 2 milliárdból bővítették ki a margitszigeti Sportuszodát (eredetileg Lágymányosra tervezték az uszodát).

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2193052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.11. 12:00:15

Még mindig több állami alkalmazott van, mint 2001-ben (780 ezer és ma kb. 800 ezer). Közben volt egy csúcs Medgyessy idején, ha jól emlékszem, 870 ezer (most nem néztem utána).
süti beállítások módosítása