A város és a kutyák
2007. október 11. írta: Oli bácsi

A város és a kutyák

"Nem harapnak!" - mondja dögeire az utcán már többször keresztezett (keresztezett, muhaha) butikosasszony külsejű polgártársnő. Mire én mindig csak annyit dörmögök, hogy hát akkor hogy esznek. Ő még a jobbik eset egyébként, lányában pedagógiai velleitások bújnak meg, amikor Kisoli kutyát látva kapálódzik, hogy vegyem föl (viszonya a kutyákhoz ambivalens, nem részletezném; odi et amo, nagyjából), mert ő fél, oktatólag mondja: "Így a gyerek mindig is félni fog a kutyáktól". Nekem, mint a keresztségben esprit d'escalier nevet kapott egyénnek természetesen mindig utána jutnak eszembe a frappáns visszavágások. Le lettem ugye baszarintva, mert életidegen hülyének nevelem magzatomat. 

Ők két, amúgy szexuális munkakutya-külsejű, végletekeig túltenyésztett kis korccsal nyomulnak, de ismerem már az utcánkban a faluvégi kormi márkájú nagydarabot, a házunkban lakó jófej dobos srác kicsit bolond, de kedves kutyáját, a Valahonnan Ismerős Szivarozó Úr tacskóját, és a többiekét: a gazdák kedves polgáremberek egyébként, gyermekszeretők, utcánk boltosaival kedélyesen beszélgetnek, láthatóan összetartó csapat. És az utca végében található három négyzetméteres területet, ahol decemberben karácsonyfát árul néhány szerencsétlen, irgalmatlanul összeszaratják a kutyáikkal. Télen még okés, de amikor jő a tavaszi felmelegedés, és az első kis tavaszi ürülék kidugja a fejét a a hó alól, szende hóvirágként, akkor fertelmes szagok áradnak. 

 

A helyzet

Budapesten ma nagyjából 300 ezer kutya él. Budapest lakosainak 29%-a tart kutyát a lakásában/kertjében és ehhez jönnek még a kóbor állatok. Ez a tömeg napi negyven tonna ürüléket termel, nem más mondja ezt, mint a város zaját nem bíró polgármesterünk kampánylapja. A kutya azonban nemcsak szarik, hanem hangos és verekszik is: ordít, ha bezárják és elmennek mellőle nyaralni (saját élmény): nyilván nem tudta beosztani egy hétre a neki kitett Csepit. Ráadásul Budapesten 2000-3000 kutyatámadás történik évente. Összehasonlításképp: Párizsban 150 ezer kutya él (hangyányit nagyobb város mint Budapest, feleannyi kutya, 16 tonna szar), Bécsben 100 ezer (illegálisokkal együtt).

Ez nem normális állapot. Persze illúzióink ne legyenek: kutyafronton a helyzet pontosan olyan, mint vezetésfronton, tisztaságfronton és közszolgáltatások használatának és működtetésének frontján: siralmas. Mert mi magunk cseszünk el mindent, amihez hozzáérünk. 

A megoldás

Radikális és gyökeres, az kéne. Városban nincs kutya. Rendőrnél, reptéren, vaknál és Hortenzia néninél, akinek a Kálmán halála óta Morzsi az egyetlen öröme: annál lehet. De egyébként ebadó, ivartalanítás, befogás, szemetelésért bírság (Párizsban 183 eurót kóstál az utcai ürítés) és a gazdáknak meg képzés. Leüll, feláll, átmegy. Gazdi is, kutya is. A város az az idők hajnalán úgy lett kitalálva, hogy szűk falak közé bement az ember, már nem kellett neki csatlóshad meg végtelen nyájak, mert előbbiek helyett megvédte őt a fal, utóbbiak meg nem fértek el a gardróbban. Kutyára a városban nincs szükség. Nem kell nyájat terelni, játszani plüssel is lehet, a szarvasgombász kutyát meg vétek a benzingőzben tartani.

Aki meg harci kutyát tart (oh, mennyit tudnék mesélni a lift előtt kutyaviadalokról, minden lakótelepi, földszinti lakos álmáról) - és nem megyek bele a fajtajellegbe, hiszen tudjuk, staffordshire terrier nincs is - , szóval jelentkezzen, aki látott már olyan harcikutya-gazdit, akit nem lehetett volna kiállítani az eljövendő Magyar Pszichológiai Múzeumban. Meg hát a legjobb barát, házőrzés, persze. Aki fél, szereltessen fel riasztót: az olcsóbb, mint egy kiképzett őrkutya, és a riasztónak kezesebb híre van: például biztosan nem majszolja el a háromhetes csecsemőt.

Szóval együtt, a kutyamentés városért, drága barátaim, tartsuk a tempót.

 

*A kép a lepetitmagicien.com-ról való és valójában műkutyaszart ábrázol.      

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr45193174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabe 2007.10.11. 11:50:21

Tudom, le leszek ugatva (smiley), de társasházi lakásban = állítkínzás. Tapasztalatok: tízemeletes csepeli panel (asszonypajtás előző lakóközössége), böszme, izé: benga bernáthegyikkel (aminek büdös a szája, de nagyon), elhízott tacskóféleségekkel, harcikutyákkal... Kivert kutyák szomorú tekintetével...
(Amúgy van két bolond kutyám. Kertben. Ergo kutyás vagyok.)

Guild 2007.10.11. 12:29:20

Csatlakozom, azzal a kitétellel, hogy kertes házban maradhatnak. (Mi társasházban lakunk, nincs kutyánk, viszont vannak gyerekeink, akik belelépnek a kutyaszarba.)

Low Key Lyesmith 2007.10.11. 12:41:09

"Hortenzia néninél, akinek a Kálmán halála óta Morzsi az egyetlen öröme: annál lehet"

Azért kíváncsi lennék, mi a terved arra vonatkozóan, hogy ezt ki hivatott eldönteni. Mármint, hogy melyik Hortenzia néni szorul rá egy kutyára, és melyik nem.

VIII. Nagyapó 2007.10.11. 12:45:24

egyedül élés, mint kritérium?

zsuzsa 2007.10.11. 12:53:24

Nekem vannak kutyáim ( 5 kilós szobacirkálók ), viszont összeszedem a szart, uzsonnászacskókkal rakom tele az összes zsebem, hogy mindig kéznél legyen. Szivesen fizetnék ebadót, ha ezen múlna ( elenyésző költség a kutyatartáshoz képest )és szerintem kb 10 ezres birságokat kéne kiszórni a szarnemösszeszedő gazdákra, mert azt én is gyülölöm. Egyébként én Hortenzia néni vagyok ( elvált, depressziós, gyerekeim felnőttek, a kutyák az egyetlen vigaszom ) Egyébként meg 2 éven belül kiköltözöm a városból, mert a szép hófehér kutyámnak piszkos ez a város én meg köhögök a szmogtól.

Nálunk sok a zöldfelület, de nagyobb kutyát nem tartanék,a belvárosból meg ki is tiltanám őket, hiszen csak a járdára tudnak a nyomorultak piszkitani meg a kapukat lepisálni .

guvatgenya · http://borravalo.hu 2007.10.11. 12:53:39

De hogy az úristenbe' lett itten ennyi kutya! azt mondja már meg valaki... Amúgy a 100 000 HUF /kutyaszar tényleges bírságolással megfelelő szankció volna. Amúgy semmi bajom velük kertben, meg normálisan, de tényleg, ki a blökikkel a városból...

Zsurmi 2007.10.11. 12:56:37

Rossz gazdával mindenhol rossz a kutyának. Csak a kertes házban jobban elvannak.

Jó gazdával egy emeletesben is jól megvan egy kutya, ha olyan fajta ami jól tűri. Egy ilyen kutyának sokkal job élete van, mint a kertben tartottnak, ugyanis a családdal él (neki a falka), míg a kertben házőrző lesz.

Több kutyával ez áthidalható.

Holocsák 2007.10.11. 13:00:33

Én cirka 14 évvel ezelőtt jártam rendszeresen pestre (a barátnőm koleszos volt),és nem volt olyan alkalom -keleti pu.-tól a damjanich u.- hogy ne tapostam volna ki a szemét egy drekknek. Undorító!! Pedig majd kinéztem a szemem hogy nehogy véletlen.....,és mégis.Azt hallottam azóta több lett a kutya. Te jó ég!Szeretem a zállatokat,de én is azt vallom:ltp-re ne! Pláne nagyobb testűt.Gondoljunk bele: mi lenne velünkha meghatároznák hogy pl. reggel,délben és este pippenthetnénk vagy kaksázhatnánk csak!És ez a gazditól függ!Na neeeeee!

Fruzsi 2007.10.11. 13:03:46

Attól, hogy te utálod a kutyákat, és egyértelműen nem szeretnél, másnak még azért lehet?
Én is utálom a síró csecsemőket, a büdös hajléktalanokat na meg a macskákat. Ellenben kutyám az van. Panelban. Na nem egy bernáthegyi, de akkor is van.
A kutyakakiról annyit, hogy itt, ahol mi élünk nincsen "kutya-kuka". Ugyanis a végterméket TILOS a sima utca végén álló kukába dobni, merthogy az veszélyes hulladék. Úgyhogy ha már felszedted, haza kell vinned szépen, hogy lehúzd a wc-n.
Előbb talán meg kellene teremteni a feltételeket a normális kutyatartásra...aztán rendszabályozni és büntetni.

hybridfighter 2007.10.11. 13:05:04

hogy dögöljön bele az összes elkocsorsodott ember a városába... kutyamentes város? jó ötlet. akkor már csak a hajléktalanokat kell kitiltani, mert azok is odaszarnak.
mekkora egy önző köcsög az emberi faj nagy része....

afx 2007.10.11. 13:10:06

elég volt a kutyákbol. ők is szenvednek én is mi is csak a butikos csaj nem aki őrült trendinek érzi h a nyakánál fogva szorongatja a pincsijét és közben azt hiszi h ő budapest paris hiltonja.
elegem van a kutyaszaebol,elegem van az ugatásbol amit a szomszédbol hallok,elegem van a kinzásbol (mert egy kutya nem érzi jól magát egy 40nm lakásban) és elegem van abbol h egyes (sőt nem is kevés) emberek jobban szeretik a kutyáikat mint a gyermeküket.
nem igaz, h nem lehet megoldani ezt valahogy....és főleg az utcák zavarnak...de az nagyon:(

Kata 2007.10.11. 13:16:23

fruzsi, amíg ti kutyatartók azon sipákoltok, hogy teremtsék meg a feltételeket a normális kutyatartásra, aztán rendszabályozzanak, meg büntessenek, addig minden úgy marad, ahogy. Ennyi erővel lehetne mondani azt is, hogy amíg nincs 100.000 ft-s minimálgyes, addig nem szülünk. Szóval a kutyatartóknak kéne először kicsit kikukkantani magyarisztánból európába, és a hozzáálláson változtatni. neked miért fáj, hogy a kutyakakit haza kell vinned? hazaviszed, kidobod, kész.

Egyébként imádom a kutyákat, otthon nekem is volt, ő kerti németjuhász volt, amíg élt. itt pesten teljes mértékben elutasítom a bármiféle állattartást, egész egyszerűen azért, mert már mi emberek is iszonyatos biomassza megterhelést jelentünk a környezetre nézve, nem kellene ezt még szerencsétlen állatokkal is tovább terhelni. Főleg, hogy az állatok nem tudják elmondani, hogy mennyire utálják a bezárva levést, a napi egyszer, szerencsésebb esetben kétszer vécézést, a szmogot, a nemritkán hülye gazdi embernek való táplálékát, amitől a kutya ugyanúgy rákos-cukros-köszvényes lesz, mint a hülye gazdi, et cetera.

Fruzsi 2007.10.11. 13:25:09

kata, azért ennyire ne általánosítsunk. Nem én képviselem egyszemélyben a kutyatartókat. A kutya-kuka pedig elég fontos lenne, mert nem szeretném 1,5 órán keresztül a zsebemben melegíteni a szart. És bizony jó lenne, ha már itt is Európa lenne végre. Nyilván a kutyásoknak is tenni kell érte, de mikor jön el az az idő, amikor vígan besétálhatok a kutyámmal akármelyik bevásárlóközpontba? Szerintem soha. Pedig ez Európában mindennapos.
Ja és az én ebem minimum 4x van lent naponta, és prémium tápot eszik. Nem kap maradékot, mert nem konyhamalac.

Luchador 2007.10.11. 13:25:16

Szeretnek birkat tartani a varosban, tarsashazban. Sokkal baratsagosabb, nem harap, is apro darabokban tavozik a vegtermeke. Megoldhato?

pikula · http://ilovebp.blog.hu 2007.10.11. 13:25:23

Mi belvarosban elunk, magyar vizslaval, szart osszeszedjuk, varosban poraz rajta van, nem uvolt a kutya, harapni sem harapott meg meg senkit.
Fizetnenk mi adot, akkor, ha nem keruletenkent ket polgaror lenne, akik ahelyett, hogy cirkalnanak es oriznek a rendet, lent csacsognak a zsarukkal az aluljaroban, a bufe/kozmetikai szarokat elado leanyokkal. Meg lehet nezni: Blaha, barmelyik nap, barmelyik napszak.

gabáca 2007.10.11. 13:27:29

Meg még ki kellene tiltani a városból azokat a nem kutyásokat, akik merciből kibasszák az utcára a tele hamutartót, meg teleszemetelik a kutyák által nem összeszart zöldet, eldobott söröskonzervekkel, félkilós rohadt húsokkal, meg orditoznak meg kalapálnak este 11-kor, meg még mit és kit kéne kitiltani a városból? Embereket a Földről? Ki a lótúró ovasná el, mit írsz kitiltásról, ha ki vagy tiltva a számítógépszobából, te nyeszlett csodaszarvas? Kutyás vagyok, és összeszedem kutyaszart.

vortex 2007.10.11. 13:30:38

Szerintem a cikk íróját, aki egy túlművelt, alulfeljett sötét paraszt lehet, kéne kivágni mindenféle ember és kutya lakta helyről a hozzá hasonló demagóg félbuzikkal együtt. Egy rohadt búra alá vág be a kölköd meg magad is és éljél ott, hogy nehogy a kényes úri orrod bármilyen oda nem illő szagot érezzen, de a legjobb ha levágod az egész család fejét és hibárnálod 4000 évre. Az nagyon megy, hogy bonyolult, eröltetett humorral villantsad fantasztikus szókincsed, de minden mondatod az emberi önzőségről és butaságról mutat egy szép darabot. Hála istennek nem az ilyen lelki és agyi toprongyok döntik el, hogy mit csináljon sok száz ezer vagy millió ember. Szóval bekaphatod öreg, és ha tolsz ide egy címet akkor postázok neked a 40 tonna kutyaszarból egy finom koktélra valót.Frissen facsart....

egy · http://www.egy.hu 2007.10.11. 13:30:59

Szerintem is tiltsuk ki a kutyákat, sőt az összes állatot, aztán a növényeket, mert mégiscsak szórják itt a pollent meg a leveleket, baromi idegesítő. Esetleg fedjük el az eget valami műanyag búrával, nehogy a madarak a házunkra szarjanak. És betonozzunk le mindent, nehogy sáros legyen gyerekeink nadrágja, és véletlen érintkezzenek egy darab porszemmel. Aztán képeskönyvben mutassuk meg nekik, hogy néz ki egy kutya.

Holocsák 2007.10.11. 13:32:11

Tök jó ez az egész! Az örök téma ami kimeríthetetlen! Kutyatartók vs. Kutyátnemtartók!

Balazs 2007.10.11. 13:34:44

Elore az embermentes varosert!
Mert az emberek teszik leginkabb elhetetlenne ezt a rohadt varost.

Ermira · http://www.hazikedvencek.hu/dogs/k23.php 2007.10.11. 13:41:50

El sem hiszem, hogy a demokratikus 21. szazadi magyarorszagon ilyen cikket olvasok!
En is az "alacsonyabb rendu harci kutya tartok" taborat gyarapitom, hogy oszinte legyek. Mindehhez egy 60 kilos, 27 eves no vagyok, felsofoku vegzettseggel, rendes, adofizeto allampolgar. Felhaborit, hogy valaki nekem meg akarja szabni, milyen kutyat tarthatok, tarthatok-e egyaltalan! Ki hogy jon ehhez?
Engem is nagyon bosszant a sok hajlektalan, a sok koldus, a sok emos, a sok gyerekes, akik nem tudjak megnevelni a kolykuket, es orditanak uton - utfelen, es barhova odahugyoztatjak. Eletemben nem ereztem pl. budosnek a kutya pisit, az emberet annal inkabb... DEEE a gyereknek LEHET!
Azzal egyet ertek, hogy mindenki tartsa kulturalt, normaknak megfelelo korulmenyek kozott a kutyajat. De amig valaki ennyire fogalom nelkul van, mint a cikk iroja, addig nincs joga velemenyt alkotni! Ha egy kicsit is utana olvas, lathatja, hogy a "harci kutyak" a legbaratsagosabb kutyak, es evek ota nem regisztraltak kutyatamadast harci kutyatol. Nem ugy magasan kepzett nemet juhaszoktol, vagy magasan tultenyesztett feher bizbaszoktol!
KIKEREM MAGAMNAK, mint bullterrier tarto ezt a cikket.
En osszeszedem a kutyam utan a kutyakakit, rendesen becsomozva dobom a szemetesbe, es mivel az Andrassy uton lakom, ahol szoktak emberek ucsorogni a padokon, meg arra is figyelek, hogy ne oda dobjam ki, ahol epp ulnek! Evekig jartam kutya iskolaba, meg rengeteg helyre, hogy a kutyam viselkedni tudjon emberek kozott, es ne okozzon semmi problemat.
Latjuk, hogy az embereknek PESTEN a panelban is mekkora szuksege van a kedvenckent tartott kutyakra. Inkabb meg kene probalnunk veluk egyutt elni, es ha hianyossagot tapasztalunk (ne adj isten, rossz helyre pisilne az a mihaszna eb!) normal hangnemben figyelmeztetni a gazdit!
Nem uton - utfelen pitbullozni, hanem ha nem tetszik valami, atmenni az ut masik oldalara, ahogy tesszuk peldaul, ha egy reszeg csoves jon velunk szemben! Az tobb toleranciat erdemel, mint egy kulturalt kutyatarto?
Nem kell lepten nyomon a kutyasba belekotni, pitbullozni, orditani! A kutyas is ember, csak kutyas! Es aki az allatokat szereti, rossz ember nem lehet, mint tudjuk. Ha valaki veszi maganak a faradsagot, hogy NORMALISAN tart a rengeteg nehezseg ellenere kutyat a varosban, inkabb tamogatni kene.
En nagyon szeretnem, ha nem utanam kopkodnenek az utcan, hanem inkabb lehetoseget adna a tobbi ember a normalis kutyatartasra! Es ha egy kicsit is mentesulnenek az eloiteletektol, es inkabb megprobalnak elfogadni a kutyasokat.

Luchador 2007.10.11. 13:44:11

Mindenki onzo, es bekaphatja...

Guild 2007.10.11. 13:50:00

Úgy tűnik kisebbségben vagyok, de akkor is vállalom, hogy az ember sokkal fontosabb mint a kutya.

Holocsák 2007.10.11. 13:52:39

Kedves Gorgiasz!
Asszem ezzel lavinát indítasz el!

volkov 2007.10.11. 13:56:32

kutya kertben: nem feltetlenul. Ha pl este 11ig ill. hajnali 5tol menetrendszeruen ugat, akkor mi a teendo?

AI 2007.10.11. 13:57:19

Nem olvastam el a cikket, most akkor hogy szoljak hozzá?

whito 2007.10.11. 13:58:13

Kedvesem, maga nem tud magyarul, érthetően írni? Első 10 sort ötször kellett olvasni, hogy értelmezzem. A többi részéhez már türelmem sem volt.

Amúgy én az autosokat utálom. Tiltsuk is ki őket nyomban Budapest utcáiról! Autók még mindig károsabbak a városlakókra mint az ebek.

Bibi 2007.10.11. 13:59:45

Ermira, akinek nem inge, ne vegye magára a cikket.

Szeszkazán 2007.10.11. 14:00:38

Fruzsi! Ha egyszer beteszi egy kutya a lábát egy bevásárlóközpontba saját lábammal rugdosom ki a gazdájával együtt. A kutya ugyanis mocskos. Pont.

Őrnagy Őrnagy 2007.10.11. 14:05:24

Maradhatnak a kutyák ,de súlytól függően magas adó, és a pénzt kutaywc-kre, kukákra stb. fordítani, nem másra. Lakásban tartott kutyák után még magasabb adó. És nagyon szigorúan büntetni, a pénzből fenn lehetne tartani pl. a Kutyaőrséget, akik a szemetelést, falfirkálást, állatkínzást is büntethetnék. Ennyi a megoldás

Holocsák 2007.10.11. 14:06:14

A következő meg az lesz,hogy az étteremben az asztalhoz ülhetnek!! Hehehe!

Megint nem haladtunk előre egy szemernyit sem... 2007.10.11. 14:06:26

Megint nem haladtunk előre egy szemernyit sem...

screamer 2007.10.11. 14:06:28

Sziasztok,

Miért nem a csöveseket tiltjuk ki a városból? Miért nem azokat az autósokat büntetjük meg 100000Ft- ra akik az ablakon szemetet dobnak ki?Miért nem harcoltok ennyire az illegális szemétlerakók ellen? Azért mert az ember és visszavághat mi? Az nem zavar titeket mikor az alkoholista család veszekszik, vagy a szomszéd gyerek hangosan hallgatja a zenét? Tiltsuk ki őket is!! Nekem is van két kutyám és én mindig összeszedem a cuccot. Egy kérdés a kutyát nem tartóktól. Miért nem lázadtok az ellen, hogy alig van Budapesten kutyafuttató? Ez a képviselőktől nem állatkínzás? Érdekes, hogy lett gyerekünk, csináltak nekünk óvodát.Lett autónk, lett parkolónk. Van kutyánk mert az ember hű társa de NINCS kutyafuttató. Emberből is van drogos de azért nem tiltjuk ki az összes embert a városból. Sorolhatnám még órákig.Miért nem teszitek ki a gyerekeiteket a kertbe? Egy kutya annak aki tartja legalább annyira fontos mint a gyerek.
Soha nem az állat hibázik, ezt mindig elfelejtik.

Üdv

Balazs 2007.10.11. 14:08:00

Gondolom a bevasarlokozpontban ropkodo verebek, maszkalo patkanyok nem zavarnak, mert bar joval tobb van beloluk, ritkabban latod.
Legyunk csak alszentek es szuklatokoruek, az tenyleg nagyon emberi jellemzo. :)

Itt van a lényeg: 2007.10.11. 14:08:11

"Egy kutya annak aki tartja legalább annyira fontos mint a gyerek."

piskóta 2007.10.11. 14:09:16

én már csak azt nem értem, hogy Hortenzia nénin és sorstársain kívül (ugye azért ez nem 300ezer embert jelent bp-en) mi az ótvar fasznak vesznek az emberek a nyakukba kibaszott nagy gondot, egy kutyát. hogy minden rohadt nap cibálni kelljen sétálni, meg szaratni, hogy ne lehessen tőle elmenni nyaralni, még egy nyomorult hétvégét sem lehet eltölteni nélküle. és takarítani, és szedni a szőrt utána, etetni, és szívni azt a tetves savanyú, büdös kutyaszagot a lakásban, no meg törölgetni a nyálat utána. háát, nem tudom. szerintem annyi minden más klassz dolog van az életben, de hogy egy nyamvadt kutyára pazaroljam az időmet... látszik, hogy sok ember nem tud mit kezdeni az idejével, nincs elég gondja, hát csinál magának. így legalább megvan a helye a pénznek, meg eltelik az idő. nekem vágül is mindegy, no meg kertes házban ok, de ha EGY ROHADT KUTYASZARBA LÉPEK akkor igenis amellett vagyok, hogy ki kell takarítani ezt a várost tőlük!!

bög 2007.10.11. 14:09:41

egy átlagos kutya többet ér az emberek 99%-ánál. Idézet Komlós Jucitól (tőle hallottam utoljára): Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyákat.

paráznabillegető 2007.10.11. 14:14:13

oli bácsi azt kívánom neked, hogy dolgozz egy hetet akár szociális munkásként egy állatmenhelyen. aztán mondjad meg, hogy melyik a szomorúbb tekintetű kutya: az ottani gondozottak, vagy az elhízott tacskó...
a többivel nagyjából egyetértek. tahó az ember.

Másik kulcsmondat: 2007.10.11. 14:14:26

"egy átlagos kutya többet ér az emberek 99%-ánál. Idézet Komlós Jucitól (tőle hallottam utoljára)"

Ezek szerint egy átlagos kutya többet ér Komlós Jucinál, meg annál is, aki ezt ide beírta - vagy ők ketten pont abban az egy százalékban vannak benne???

Egyébként, aki ilyesmiket ír, annak kívánom, hogy soha ne is találjon magának más társat, mint egy kutyát - hiszen az többet ér az emberek 99%-ánál.

Z 2007.10.11. 14:15:56

Ermira, Te olyan ostoba vagy, hogy fel sem háborodtam. Mosolyt fakasztasz arcomra :)

dezzie 2007.10.11. 14:17:14

A kutya jobban érzi magát 40 nm lakásban ha naponta eleget sétál (2 óra minimum) és nem hagyják egyedül sokáig, mint egy ugyanekkora kertből soha ki nem engedett társa. Jobban érzi magát amiatt is, mert együtt él a családdal a lakásban, ellenben sok kerti kutyát naponta fél órát ha látnak, amíg kilökik neki a kaját. És akkor még csodálkoznak, ha nem tud viselkedni, és harap, ha kiszabadul.

Szeretném tudni, ebből a szép kerek számból, a 300 ezerből mennyi kutya él ugyan a városban, de kertes házban, és így nem termel kuytaszart a járdákra. Mert ugyebár Budapestbe számít Zugló, Mátyásföld, Rózsadomb is, nem csak a panelházak vagy a Belváros, és gondolom ezeket is beleszámolták.

screamer 2007.10.11. 14:17:30

Piskótának!
Piskótának.

Miért nevelsz gyereket amikor az ő fenekét törölgeted évekig, egész este sír, összekoszolja a lakást, falra keni a kaját, hordod reggel óvodába majd este mész érte, neveled, elvisz egy kisebb vagyont majd felnőtt korában a szemedbe hazudik, lehülyéz. Egy állat ilyet sosem tesz!!! Pontosan az ilyen típusú emberek miatt tartunk itt. OHNE tolerancia!!! Ez szomorú. Valamivel nem értünk egyet de rohadjon meg mindenki.

Holocsák 2007.10.11. 14:17:53

Komlós Juci idézete a mondat MÁSODIK fele!

piskóta 2007.10.11. 14:18:02

ja, és hogy valaki összehasonlítja a gyerekneveléssel a kutyatartást... hááát, megint leesik az állam. apáám, látszik, hogy kinek van családja és látszik, hogy ki az akinek nincs, de nem is akar, mert fel sem fogja, hogy milyen nagy dolog az és mennyire, de mennyire más, mint egy kutyát tanítani arra, hogy üljön le. gyerekek, aki azt hiszi, hogy ez a két dolog összevethető, az nagyon el van tájolva. majd ha halálos ágyamon elgondolkozom, hogy mit is csináltam az életben, akkor nem azt akarom felsorolni, hogy jó gazdája voltam bordinak, meg fülesnek, meg kócosnak és tisztességel felneveltem három kutyát és kiálltam amellett, hogy a harci kutyák kedvesek és vegások. ilyet!

cszolee 2007.10.11. 14:18:46

Tacskót tartunk panelban (jövőre kettő lesz), nem ugat, és összeszedem a kakit. És a világon a legjobban akkor érzi magát, amikor otthon lehet, a családdal. Napi 3-6 órát sétálunk vele, amúgy.

Nem hiszem hogy kínozva lenne.

Fruzsi 2007.10.11. 14:20:11

Pedig az agyonemlegetett Európában bizony a kutya is bemehet a bevásárlóközpontba.
Őrnagy: Azért mert a saját lakásomban, a saját felelősségemre kutyát tartok, nem fogok adót fizetni. Pláne nem magasabbat.
Holocsák: Mi nyáron sokat jártunk étterembe a kutyánkkal. Persze a teraszon ültünk le, a kutya pedig az sztal alatt szunyókált. A pincérek még vizet is hoztak a kutyusnak. És nagyon jó érzés volt, hogy nem néztek ki minket csak azért, mert kuytánk van.
piskóta: Ami neked teher, azt bizony én örömmel csinálom, és nem csak én, hanem még rengeteg "sorstársam".

mickeyknox 2007.10.11. 14:20:24

ha a városokban neked a kutyákkal, meg a kutyaszarral van a legnagyobb bajod, kicsit nyisd ki a szemed jobban, sokkal több szemét keletkezik fölöslegesen, mint a 40 tonna kutyakula. egyébként nem városban lakom, csak ott dolgozom, és szeged még aránylag tiszta városnak tekinthető (kutya szempontból is), de ami szemetet az emberek eldobálnak, az engem inkább felháborít

paráznabillegető 2007.10.11. 14:20:36

szeszkazán, menj világot látni!
bécsben pl simán beviheted a plázákba a kutyádat. hoppá!
ja, hogy az osztrák ember civilizált? a kutyája meg jólnevelt? nahát... :o
hát akkor jó nagy bugrisok vagyunk, nemde? ráadásul veled az élen, aki a jelek szerint magából indul ki, értsd: ha kutyád lenne, az is mocskos lenne, és biztos oda is szarna, ergó ki kell baszni!!!
kiállítottad magadról a bizonyítványt, megalol.

Holocsák 2007.10.11. 14:22:10

Bocs Fruzsi!

screamer 2007.10.11. 14:22:33

Kérdésem lenne?

Azok közül akik itt írogatnak kinek volt már valaha olyan kutyája ami nem a kertben volt tartva és napi 10 percet találkozott vele?
Enélkül az érzés nélkül szerintem feleslegesen írogatnak a nem kutyások. Akik azt mondják, hogy a kutya büdős. A metron szerintem sokkal rosszabb szagok vannak mint egy normálisan tartott kutya....

bög 2007.10.11. 14:23:13

"Ezek szerint egy átlagos kutya többet ér Komlós Jucinál, meg annál is, aki ezt ide beírta"

K.J-ról és rólad nem nyilatkozom, de azt hiszem a kutya értékesebb lény nálam.

Harmadik kulcsmondat: 2007.10.11. 14:23:50

"ha a városokban neked a kutyákkal, meg a kutyaszarral van a legnagyobb bajod, kicsit nyisd ki a szemed jobban, sokkal több szemét keletkezik fölöslegesen, mint a 40 tonna kutyakula."

vagyis:
"Ne is foglalkozzunk ezzel, vannak sokkal nagyobb bajok is."
azaz
"Majd én megmondom neked, hogy mik a sokkal nagyobb bajok, vagyis amikben én nem vagyok benne; ezzel ne foglalkozz, mert ebben én benne vagyok."

pucros 2007.10.11. 14:26:20

Van rá jogszabály, a kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó közterületről köteles eltávolítani.

Csak betartatni kellene meg jobban szankcionálni. Esetleg lehetne még börtönöket építeni, hiszen egy határ fölött nem mindenki tudja kifizetni a bírságot.

Aláhúznám, hogy a közterület nem azonos a járdával. Némelyek szerint ha az úttestre szaratják, az korrekt, vagy ha fa tövébe, zöldterületre, azt szabad. Pedig nem!

Amikor valaki úgy dönt, hogy kutyát fog tartani városban, nyilván vállalja, hogy meg tudja oldani. Nem ér utólag pampogni, hogy itt vagyok a kutyám meg én, most mit csináljunk.

Ermira 2007.10.11. 14:26:59

Hat "Z" a velemenyed porig sulyott :)
A kulonbseg csak az, hogy lehet, hogy nekem a kutya a gyerekem, es szeretem ugy, mint a gyerekemet, DE en nem nyitok forumot, es nem irok cikket, hogy az osszes gyerekes dogojjommeg meg monnyonle, sooot, az utcan sem illetem oket tragar jelzokkel, sooot, ha valami nem tetszik sem nem szolok be, sem nem osztom az eszt!
lehet, hogy a kutyasokba megis csak tobb tolerancia, empatia szorult?

Ha te mondod, készséggel elhiszem: 2007.10.11. 14:27:47

"azt hiszem a kutya értékesebb lény nálam."

bög 2007.10.11. 14:29:18

"akkor nem azt akarom felsorolni, hogy jó gazdája voltam bordinak, meg fülesnek, meg kócosnak és tisztességel felneveltem három kutyát és kiálltam amellett, hogy a harci kutyák kedvesek és vegások"

Hanem azt, hogy a világra szabadítottál még néhány végtelenül önző homo sapienst, aki majd saját magán kívül az égvilágon semmivel nem törődve teszi tönkre azt a bolygót, ai nem is (csak) az övé. Hogy is mondta Smith ügynök a matrixban? az ember egy vírus...

piskóta 2007.10.11. 14:29:46

a kutya büdös, no nem egyformán, de büdös. a macska is. ez ugyanolyan, mint a dohányosok sem érzik meg, ha füstös a ruhájuk, de aki nem dohányzik, azonnal megérzi.
amúgy írtam, hogy nekem mindegy, hogy ki mit csinál a kutyával addig, amíg bele nem trappolok a kutyapiszokba. az meg megint más dolog, hogy nem értem, hogy mo-on miért ilyen nagy százalékban tartanak az emberek kutyát.
azt pedig egyértelműen elutasítom, hogy összemérjük a kutyatartást a gyerekneveléssel.

pucros 2007.10.11. 14:30:53

A kutyaszar mint szemét annyiban speciális, hogy ragad, belemegy a cipőtalp bordáiba, és baromi nehéz és undorító munka onnan kipucolni.

Márpedig a kutyás aki a fűbe szaratja kedvencét, ezzel kvázi elvárja, hogy a családanyák ezt a munkát mindennap elvégezzék, ha a csemetéjük focizni volt.

Kirívóan közösségellenes magatartás.

Kész 2007.10.11. 14:31:09

" Ermira 2007.10.11. 14:26:59
Hat "Z" a velemenyed porig sulyott :)"

Ermira, könyörgöm, azt írtad fentebb, hogy felsőfokú végzettséged van - akkor hogy írhatsz ilyet, hogy "sulytott"?????

suJtott!!!!!

Tudom, nem ez a lényeg itt, de annyit se ér manapság a helyesírás mint egy darab kutyaszar????

Holocsák 2007.10.11. 14:32:11

Hogy miért nem csináltam kutyát!? Én hüjje,ha tudtam volna.....

gloire 2007.10.11. 14:32:17


Ermira

Nem tudom honnan kerültél fel városba .)
de egy biztos: annyi jogod van harci kutyát tartani itt,
mint azt nekem kilőni bármikor. Transpotting meg van?
Tehenet még nem kívántál meg? Levihetnéd a Jókaira legeltetni.
Szóval én egy ideje tényleg pisztolyon gondolkodom.
Persze nem fogok venni, csak gondolok rá.
De nem ég neked a képed, hogy mész az utcán
és már köpködnek utánad?

"DEEE a gyereknek LEHET!"
"Engem is nagyon bosszant a sok...gyerekes"
Ez meg mindent elmond rólad.



Ermira 2007.10.11. 14:33:55

Kesz! Z! bocsanat! a mondanivalom elbujhat a csapnivalo helyesirasom mogott! sajnalom, h csak ennyi jott le...

piskóta 2007.10.11. 14:36:29

bög, lehet, hogy te önzővé és nemtörődömmé neveled a gyerekeid, de én nem erre törekszem és én sem vagyok ilyen.
amúgy az emberekről megint csak sokat lehetne vitázni, hogy mekkora egy paraszt az emberiség és minden másodikat fel kellene pofozni, de itt most a 40 tonna/nap kutyaszar termelésről van szó.

k|M · http://reakcio.blog.hu 2007.10.11. 14:39:06

Egy-egy index-címlap csodát tesz.

Ermira 2007.10.11. 14:39:12

meg jo h epp szerelik a telefont es nem tudok haladni a munkaval, raerek itt csevegni, szoval, kedves glorie, sajnos egy szo helyesirasat elrontottam, ettol meg nem vagyok alacsonyabb rendu, bar, most ha jol ertem, Te a videkieket nezed le ezzel a kerdessel?
elkepeszto ez a hozzaallas! miert ne lenne jogom kutyat tartani? kifizettem a vetelarat, a sajat tulajdonom, a szabalyoknak megfeleloen tartom!
most ekkora hulyeseget hogy tudsz leirni? allatvedelmi torveny? magantulajdon vedelme? mond valamit? gyere megadom a cimet, lodd le a kutyat, aztan majd megnezem, hogy visznek a bortonbe gane! plussz a kutyam az en tulajdonom, ergo ha lelovod, az olyan, mint ha ellopnad az automat! autokat is lopsz? ha valakinek jobb van, mint neked, mert hogy jon o ahhoz? nyulj mar magadhoz egy kicsiket :)

Fruzsi 2007.10.11. 14:39:51

Mindig csak az előítéletek. Nem lehet egy példa alapján általánosítani. Azért mert vannak emberek akik a pitbullt harcra tanítják, már minden pitbullos gyilkos? Azért mert valaki magassarkúban Yorkie-val a kezében tipeg és le büdöspicsázzák, minden Yorkie tartó picsa? Azért mert látsz a környékeden 5 embert akik nem szedik össze a kutyakakit, akkor már a másik 3 millió ember ember se szedi össze?
Ne legyetek ilyen szűklátókörűek. Mindennek van pozitív és negatív oldala is. Kutyások és kutyátlanok sosem fogják egymást meggyőzni...egy élet is kevés lenne rá...mellesleg értelmetlen is a vita.

screamer 2007.10.11. 14:40:17

Miért nem keresi senki a reális megoldást? Kutyaszemetes és megfelelő bírság. Nyugaton azért lehet sok mindent mert az emberek tudják, hogy nem szabad mert rohadtul megbüntetik őket. Nálunk senki nem bűntett csak jó törvényeket találnak ki. A piroson sem lehet át menni de mindenki átmegy mert ha látja a rendőr akkor sincs semmi mert lustább ahhoz mint, hogy büntessen.

pucros 2007.10.11. 14:40:48

Szerintem igenis össze lehet hasonlítani a gyereknevelést meg a kutyatartást nagyon sok szempontból.

Éppen ezért nem értem, hogy mi visz rá valakit, hogy inkább kutyát tartson, mint (még egy) gyereket. (Illetve érteni vélem, de csak csupa negatív dolog ugrik be, amivel nem bántanék senkit.)

piskóta 2007.10.11. 14:43:35

fruzsi, nekem azért az a gyanúm, hogy a kutyatartók igencsak nagyobb része otthagyja a piszkot, mint eb a szarát.
és ha olyat látok, aki összeszedi, meg is jegyzem magamban, hogy milyen korrekt, így kellene csinálni. de egyelőre ez a kisebbség.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.11. 14:44:34

egy fél ketagória kimaradt Morzsinál: a "szőrös unoka"... egy szomszédunk maga hívta így korcs ölebét.. míg meg nem jött végre a humanoid verzió... :P

piskóta 2007.10.11. 14:45:00

összehasonlítani össze lehet, de egy kalap alatt említeni nem.

Holocsák 2007.10.11. 14:46:13

Szamárfülnek!
Jó a szöveg!!!

Ermira 2007.10.11. 14:47:01

En pl. szivesen fizetnek havonta valamennyit, hogy nekem se kelljen fel oraig magammal cipelni a kutyakakit, hogy tobb szemetes legyen, hogy legyenek kiteve zacsik, hogy legyenek rendes kutyafuttatok, hogy legyenek gyerekmentes napok a margit szigeten es az ikeaban, amikor kivihetem a kutyat es nem szol be senki, sot koteleznem az osszes gyerekest, hogy irassa be "hogyan viselkedjunk, ha kutyaval talalkozunk" tanfolyamra! mert azt elvetve latni, hogy valaki arra tanitana a gyereket, hogy ha ne adj isten kutyaval talalkozik, hogyan viselkedjen.
piskota, Te elmondtad mar a gyerekeidnek, mert gondolom, a hozzaszolasaid alapjan, nap mint nap szembesultok a "mindjart szetszedi a gyerekemet egy pitbull" problemaval.

Holocsák 2007.10.11. 14:50:05

Ermira! te ezt komolyan gondolod? "gyerekmentes nap az ikeában" hogy TE kivihesd a kutyád? MIIIIIIIIII????

floyd 2007.10.11. 14:53:51

Elmebeteg szerencsétlen hülye az, akinek megfordul a fejében az ilyesmi!!! Az összes ilyet ki kellene telepíteni egy lebetonozott szigetre ami búrával van lefedve!!!!
Nyilván senki sem szeret kutyagumiba lépni, de erre az a megoldás, hogy a kutya gazdája feltakarítja! Ha ezt nem teszi meg, akkor büntit kap.
Kutyára mindenhol szükség van, mint ahogy minden élőlényre, akkor is, ha nem mindenki szereti őket!!Van, aki az ordító kisgyereket utálja, akit tetejére anyuci az utcán pisiltet, kakiltat, ha épp ott jön rá. Az mitől jobb? És mitől jobb az ilyen épületes bunkó, mint a cikk írója?
Kutyák vannak és lesznek is a városban, ezért inkább arra kellene odafigyelni, hogyan lehet kulturáltan együttélni velük!!!

Holocsák 2007.10.11. 14:54:50

Még egyszer elovastam ermira cikkét! Kivert a víz!Kiváncsi vagyok a többiekre!

rotting 2007.10.11. 15:01:02

A Belváros kerületeiben egyszerűen meg kellene tiltani a kutyatartást.
Disznót sem lehet tartani, a kutyát miért ne lehetne megtiltani.

Ermira 2007.10.11. 15:02:42

ez a no comment kategoria! en miert toleraljam azt, hogy Ti, nem kutyasok, nem szerettek kutyakakiba lepni (holott biztos van, aki szeret) ha Ti nem toleraltok semmit az eg vilagon a kutyasoktol? hogy vartok igy barmilyen megoldast barmilyen problemara? nem kene szemelyeskedni! maximalis szemelyeskedesbe csapott at ez a "forum", elsikkasztva a lenyeget!

piskóta 2007.10.11. 15:03:56

Ermira, de ne nekem kelljen már, hogy más analógiával érzékeltessem: megtanulnom és megtanítanom a gyerekeket passzívan dohányozni...

Fruzsi 2007.10.11. 15:04:47

Azért a kutyát ne hasonlítsuk már össze a disznóval.

floyd 2007.10.11. 15:05:27

Gyerekmentes nap az Ikeában, Margitszigeten... Na nee, az már tényleg túlzás. A kutya és a gyerek nagyon jól megvannak egymással, csak nevelés kérdése mindkét részről.

Ermira 2007.10.11. 15:07:53

nem hiszem, hogy ne lehetne disznot tartani. miert ne lehetne? linkelj mar be barmilyen torvenyt, ami tiltja! disznot is lehet kedvenckent, tisztan tartani, nevelni, tanitani! ez, amit Ti itt csinaltok, faji diszkriminacio! ilyenkor kivanom, hogy haljon ki az emberiseg, es uralkodjanak megint a dinok a foldon!
egy allat mindig magasabb rendu lesz az embernel, es aki latott mar allatot szenvedni, szulni, az tudja, mirol beszelek.
egy allat meltosaggal visel minden megalaztatast, a sorozatos meghurcoltatasok ellenere is bizik az emberben. az evolucio soran az az emberi egyed maradt fent, aki alapvetoen egyutt tudott mukodni az allatokkal, mert szukseg volt rajuk. a termeszet visszacsap az emberre, ezert van a sok jarvany, meg aids, meg rak, stb. ugyis kihal.
most azert, mert van shotgun, meg penicilin, meg harommilliot lehet kolteni egy gyerekre egy eves koraig, attol nagyobb faj az ember? mert kepes gyilkolni, pusztitani? egy allat sem tenne ezt a kornyezetevel, mint az ember! ugyhogy nem csoda, hogy eleg sok ember tobbre tartja a kutyakat, mint az embert!

screamer 2007.10.11. 15:08:30

Szerintem ez meddő vita, mert olyanok érvelnek akik nem tudják miről is beszélnek. Ez olyan mint a drogosokat kellene meggyőznie egy nem drogosnak, hogy az nem jó, pedig a drogos remeg érte. Szerintem akkor lenne jogos a nem kutyások oldala, ha ott lenne ott valaki akinek már volt kutyája. Anélkül csak dobálózik össze vissza....

Holocsák 2007.10.11. 15:09:00

Kedves Ermira! Általában minden ilyen topiknak vagy blognak vagy mi a francnak ez a vége! Itt még nem igen vettem észre hogy valaki személyeskedne( na,jó:egy picit),de ez a "gyerekmentes nap" betette nekem a kaput. Neünk is van kutyánk de ez az elmebeteg ötlet soha nem jutott volna eszembe:"gyerekmentes nap"!!!!!ez a antihumanitás montevereszte!

piskóta 2007.10.11. 15:09:42

korlátozott létszámú disznó társadalom nem termelne 40 tonna trágyát egy nap, akkor miért nem lehet? majd mindenki más igazodna a szituhoz, hogy kimegyek az utcára egy 150 kilós sertéssel, mert megyek plázázni.

mickeyknox 2007.10.11. 15:12:31

harmadik kulcsmondat:

nem ilyen szándékkal írtam azt, amit írtam, de ha neked ez jött le, ám legyen. de a kutyaszar-probléma nem lehet olyan súlyú, mint a sok egyéb eldobált, lerakott, sokszor az egészségre veszélyes (nem "csak" a cipődre tapadó, mert nem hiszem, hogy megeszed) hulladék, ami nagyságrend(ek)el több keletkezik, mondjuk budapesten is. a panelban kutyákat tartókat én sem tudom teljesen megérteni, csak egy kicsit, mivel sokuknak a tv-n kívűl ez az egyetlen szórakozásuk, sajnos.

Holocsák 2007.10.11. 15:12:34

"egy állat mindig magasabb rendü lesz az embernél" Ez JÓÓÓÓ!VERY-Very Good!

screamer 2007.10.11. 15:12:37

Sziasztok,

Ez speciel a Ferencvárosi szabályozásból egy darab:

Az állattartás általános szabályai


3.§

(1) Az állattartó köteles az állattartás alatt folyamatosan betartani az állatvédelmi és állattartási, a közegészségügyi, a környezetvédelmi előírásokat és tartózkodni a környezetében élők nyugalmának zavarásától.

(2) Az állattartó köteles a jó gazda gondosságával eljárni.

(3) Az állattartó köteles az állatok tartására szolgáló létesítmények tisztaságát biztosítani, szükség szerint takarítani, fertőtleníteni, a káros rovarok és rágcsálók irtásáról rendszeresen gondoskodni.

(4) Az állattartó köteles biztosítani az állat számára szükséges életfeltételeket és gondoskodni az állat megfelelő, biztonságos elhelyezéséről, szökésének megakadályozásáról.

(5) Az állattartó köteles állatai egészségének megóvása érdekében az állategészségügyi rendelkezéseket megtartani és az állatok megbetegedése esetén állatorvos igénybevételéről gondoskodni.

(6) Az állattartó köteles bármely okból történő lakásból kiköltözéskor vagy az ingatlan elhagyásakor, továbbá, ha az állattartó az állataira nem tart igényt haladéktalanul gondoskodni állatai elhelyezéséről.

(7) Az állattartó halála esetén az állatok elhelyezéséről az örökös, ennek hiányában a hagyatéki ügyintéző gondoskodik haladéktalanul.

(8) A kerület közigazgatási területén vadállat a veszélyes állatokról és tartásuk engedélyezésének részletes szabályairól szóló 8/1999.(VIII.13.) Köm-FVM-NKÖM-BM e.rendelet alapján kiadott engedély szerint tartható.

(9) A hazánkban nem honos, továbbá a természetvédelem alatt álló állatok egyedi engedély alapján az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvényben meghatározottak szerinti feltételek között tarthatók.

(10) Az egészségügyi intézmények, továbbá az élelmiszer-előállító és értékesítő egységek területén állatot tartani nem szabad.

(11) A gyermekintézmények területén az intézmény üzemeltetője (fenntartója) hozzájárulásával tartható állat.

(12) Az állattartást meg kell tiltani, ha:
a.) az állattartó a szükséges engedélyekkel nem rendelkezik,
b.) az állattartás körülményei az előzetes felszólítás ellenére nem felelnek meg a szakhatósági előírásoknak,
c.) az állattartó az engedélyezettől nagyobb számú, eltérő fajú és fajtájú állatot tart,
d.) az állattartás a környék lakóinak nyugalmát zavarja.

A b.) és c.) pontban meghatározott esetben az állattartás megtiltása a szakhatóságok szakvéleménye alapján történik.

piskóta 2007.10.11. 15:13:10

a földgolyó meg elpusztul csillagunk robbanásakor. se kutya, se ember nem marad. még molekulák sem. részecskékben éljük tovább nyomorúságos életünket. kutyaszar sem lesz már akkor.

bög 2007.10.11. 15:15:03

az indexen is volt egy cikk arról a disznóról, aki házikedvencként panelban lakott, és tiszta volt, mint egy macska, meg a kutyákkal sétált. Még a suliban egy osztálytársamék meg kacsákat tartottak az egyik szobában:DD
Hogy mire akarok ezzel kilyukadni? semmire, csak eszembe jutott...

Holocsák 2007.10.11. 15:16:36

Hát akkor használjuk ki az időt ami maradt!Tapossunk benne!

Fruzsi 2007.10.11. 15:17:28

Azért vicces lenne, ha a 100-150 kilós malackák nem termelnének annyi kakit mint a kutyák. :)

volkov 2007.10.11. 15:21:36

k|M,

az index cimlapon tul ne tagadd el Olibatol, hogy
eleg ugyesen valasztott temat.

Egyebkent Oliba, igy, hogy tudom, hogy a szar mu, valoban kevesbe undorito a kep:)

nénike · http://mandiner.hu 2007.10.11. 15:38:50

Holocsák, nálad a pont. Ermira özvegy Stocker Leopoldné prototípusa a hatodik emeletről. Szőrunoka igen, gyereksírás nem.

Ezeket attól veri ki a víz, hogy az ő adóforintjaiból gyesre, meg gyedre pazarolja az állam a pénzt.

screamer 2007.10.11. 15:41:09

Szerintem a kutyásokat a gyes meg gyed miatt még nem verte ki a víz. Cáfoljanak a kutyapártiak ha így van!

apa 2007.10.11. 15:41:34

" "Soha nem tartanék kutyát a városban!Ez állatkinzás!"hangoztatják sokan.Pedig ami azt illeti a városban élö ebeknek van a legjobb dolguk a világon.Gondoljunk csak bele,minden nap találkozhatnak más kutyákkal,szaladgálhatnak a parkban,kisérhetik imádott gazdijukat,és az a milliónyi szag és inger.A város kifogyhatatlan élmény minden kutya számára.Mindez persze csak egy felelöségteljes gazdi által valosulhat meg. "

Ermira 2007.10.11. 15:45:01

a kutyaszarral a legfobb problema, hogy itt dobaloznak vele egyesek. bravo.
nem cafolom, mert nem igy van. engem ez nem erdekel. mindenki sepregessen a maga haza tajan, es hagyja beken a masikat.
apa-val egyet ertek, az en kutyam pl. nagyon szereti karacsonykor az Andrassy uton a szepen kidekoralt kirakatokat nezegetni es gofrit enni a karacsonyi vasarban.
uff

nénike · http://mandiner.hu 2007.10.11. 15:45:40

Gyermekmentes nap!? Ez az esélyegyenlőség ermirai értelemben vett kiteljesedése.

Úristen, miféle párhuzam ez?

Támadó kóbor · http://www.madridi.hu 2007.10.11. 15:50:21

Hát ilyen hülyeséget rég olvastam. Kutyánk Sándor szintén az utcán végzi a dolgát, hiába próbáltuk rászoktatni a vízöblítéses wc-re valahogy nem ment. Viszont összeszedjük utána a kutyaszart. Lakásban lakik,társasház,naponta legalább 6x sétál. Nem házörző,családtag.Boldog, kiegyensúlyozott, nem szenved. Azt már kiszámítottad, hogy a budapesti csecsemők hány tonna eldobható pelenkát szarnak havonta, évente össze? mert az is a kukában landol.De gondolom te vagy az üdítő kivétel aki textil pelenkát használ, használt.A szaros pelenkák okán nem gondolnám, hogy tiltsuk be a kisbabákat.Mellesleg vesszenek a galambok a sirályok, macskák és minden városban előforduló állat különös tekintettel a szunyogokra és rád.

Asyl 2007.10.11. 16:00:49

Nem tudom mi a gond azzal, aki ember létére egy kutyát tart úgy mintha a gyereke lenne.
Ez teljesen természetes dolog, nem?

Azt elvégre mégsem mondhatjuk, hogy aki egy kutyát többre tart egy embernél az nem is érdemli meg, hogy gyereke legyen, sőt jobban jár ő is meg az emberiség is, ha nem lesz gyereke...

Holocsák 2007.10.11. 16:01:00

Dear Ermira!
Akiskutyád lehet hogy szeret enni(pl.gofrit)de hogy akirakatokat nézegetni szereti-e? háááát...! A kutya a képi elvonatkoztatásokat,tehát fotó, festmény,vagy "kirakat" nem tudja értelmezni. Tehát nem ismeri fel a gazda fotóját ,vagy pl. a kedvenc ételét(mármint fotón).Ennyi. UFFFFF!

screamer 2007.10.11. 16:03:36

Holocsák!

A fényképet, TV- t nem ismeri mert nem lát 2 dimenzióban de a kirakat az 3 dimenziós, tehát azt látja és értékeli. Ugyan úgy nézelődnek a kutyák mint az emberek.

Asyl 2007.10.11. 16:10:17

Ne veszekedjünk. Én elhiszem, hogy egy kutya nézi a kirakatokat - és ezzel máris bizonyságot tett az értelmességéről. Én pl. nem nézem a kirakatokat "nem vagyok okosabb mint egy ötö.. kutya"

Fruzsi 2007.10.11. 16:10:58

Bizonyám. Az én kutyám naphosszat az ablakban lóg és nézelődik. Néha meg is morogja a kukásautót :)

Holocsák 2007.10.11. 16:12:10

Bocsi, asziszem igazatok van!
Üdv!

eN 2007.10.11. 16:37:27

1. hagyjatok Ermirat bezartak a lipotot es most tarsasag hijan itt tombol
2. buntetni kellene mondjuk 150 ezer egy otthagyott kakiert, Londonban is 1000 font, aztan megsem tepik a szajukat hogydemame'
3. kedves kutyatok a kaki felszedese mellett ugye a pisit is felmossatok, mert attol is buzlik am a belvaros? ugyehogynem. na ezert is nem valo kutya ide.

hampfri blogart 2007.10.11. 16:48:00

Kedves kutyafób!

Bár írásod sugárzik az előítéletektől és gondolom kicsit sem vagy kiváncsi a másik oldal véleményére, azért egy dolog kiderül: te nemcsak a kutyákat és a kutyásokat gyűlölöd. Ugye mindig van amire-kire pazarolni a sok-sok negatív energiát? Kicsit sajnállak, mert megváltozni már nem nagyon fogsz. Nem kívánom, hogy szeresd a kutyákat és a kutyatartókat, de számolj azzal, hogyha egy ilyen - még ha Demszky által lezüllesztett - világvárosban élsz, akkor Párizshoz, New Yorkhoz hasonlóan együtt fogsz élni a kutyásokkal, velünk. Mint ahogy az emberiség is így tesz évtízezrek óta. Ez nem politikai jobb és bal kérdése, de nem ám. Próbálj minket elfogadni...

UI: a kutyakakit minden esetben összeszedem a blökim után.

screamer 2007.10.11. 16:48:09

eN

Ugye a belvárosban van kutyafuttató? Ugye a törvények engedélyezik a kutyatartást? Ugye van füves terület? Ugye csak a kutya miatt bűzlik a város?Nem a kutyát kellene kitiltani hanem a gazdákat akik nem megfelelően tartják őket. Ugye mindenki eltakarítja maga után a piszkot? Akkor ember sem való ide. Sajnos ma Magyarországon mindent lehet csak a feltételek nincsenek megteremtve. Ismétlem önmagam. NEM a kutya tehet a dolgokról. Nincs normális állattörvény és nincs számonkérés de semmilyen téren.

bobbafet 2007.10.11. 16:50:40

Soha nem gondoltam volna, hogy kutyát fogok tartani városban, de ideevett a fene, és találtam és hazavittem egy kis kóbort, akit aztán sajnáltam továbbadni. Amúgy tényleg nem a városra van kitalálva a kutyatartás, sok energiát igényel, hogy a kutyának is jó legyen, meg a városnak is. Meg lehet oldani, de erőfeszítéssel jár. Viszont ha nem tudnám megoldani, már nem csinálnám... Ezt esetleg másoknak is tanácsolom. Ha nem tudom levinni a kutyát elégszer, ott meg összeszedni a sittet, mert lusta vagyok, elhányom magam, messze a kuka, mittudomén, akkor nem mentegetőzni kell. De ennek felismerése némi reflexiót igényel, az biztos. Szóval szerintem nem kutyatartók vs. nem kutyatartók, hanem intelligencia vs. igénytelenség.

dowNLoad 2007.10.11. 16:55:19

Nekünk macskánk van, önálló, nem kell sétáltatni, a végtermékeit elássa, mert kertesházban megteheti. Az összes állatra kötelezővé tenném az azonosítót, és csak a regisztrált tenyésztők szaporíthatnák őket, így nem lehetne kidobott kutya, macska. (vagy ha kidobod, az azonosítóból kiderül ki a köcsög gazdi) A pesti oldal nem véletlenül csatornaszagú egész nyáron. Bécsben feleannyi kutya/macska van mint Bp-en, pedig több Eurójuk lenne rá, és a kutyaugatás az olyan, mint a vasárnap reggeli ütvefúrózás: pénzbüntetéssel jutalmazzák. USA-ban pedig elektronika van erre is: www.amazon.com/Super-Bark-Stop-Barking-Deterrent/dp/B0007TLYQI/ref=pd_sim_dbs_k_3_img/105-6128326-6705249

ergé 2007.10.11. 17:05:11

Downloadnak mindenről van valami ütős linkje :D

eN 2007.10.11. 17:34:52

screamer: ezzel csak elismered hogy a belvarosban nem igazan adottak a lehetosegek a kutyatartashoz. hogy ennek ellenere megis tartanak kutyat, az problema. es ne rajtam kerd szamon, hogy miert nincs. zold terulet is alig van a belvarosban, pedig az tobb embernek okoz oromot mint a kutyafuttato.

Srí 2007.10.11. 18:19:21

Én meg az embereket tiltanám ki a városból. Nem szarnak ugyan a járdára - kevés kivétellel - de csinálnak egyéb koszt. Kidobálják az autóikból a szemetet lazán, eldobják, amerre járnak, nem törődnek a gyermekeikkel, állataikkal, ordítoznak, gyakran részegek és hánynak....és mindazért ők a felelősek, amit a posztodban írtál Oli bácsi.

És arra gondoltál, hogy mi lenne a sok szerencsétlen állattal, ha hirtelen születne egy történy, ami kitiltja őket a városból? Még több kóbor kutya kellene?

Engem felháborít ez a gondolkodás. Kutyát bárhol lehet tartani, ha megfelelő a gazdája és törődik vele. Hogy HOL JOBB a kutyának, az teljesen más kérdés. De nem mindenki tudja az ideális körülményeket biztosítani, anyagiak hiányában ugye. Mondom ezeket úgy, hogy kertes házban élek és nálam kutya lehet a kutya és cica a cica. Aminek születtek.

Inkább városban, mint menhelyeken. Szeretetet kapnak meg ételt, akkor minden rendben. Nem a kutyaszar a legfőbb probléma, hanem a gazdáik igénytelensége.

lavina 2007.10.11. 20:27:21

vortex 13:30!
Világos, mond csak jól meg nekik - igen is a többség iagzodjon kisebbséghez, mert ez így helyénvaló -!!!!!!!!

Oli bácsi 2007.10.11. 20:39:08

Kedves sri!
Csak neked, csak most, mint törzslátogatónak. Nem törvényt akarok, ami kitiltja a kutyákat a városból. A javasolt rendszabályok jobbára a gazdáikra vonatkoznak - talán az ivartalanítást kivéve. Mégpedig azért, mert máshogy bajosan lehetne befolyásolni őket. Ez egyben válasz az összes "nem a kutya tehet róla"-típusú érvelőnek is.

Nem tartom normálisnak, hogy Budapesten, 1000 lakosra háromszor-négyszer több kutya jut, mint egy nyugat-európai nagyvárosban, ezt a problémát kezelni kell.

A szentimentizőknek ("nézz a szemükbe, akkor megérted") meg annyit: volt kutyánk, nem is egy, néztem is a szemükbe eleget. Kertes házban és jó fejek is voltak: az egyiket (kuvasz, Pogácsa nevű) megmérgezték, a másikat (Berci, fekete keverék)egy állatorvosi műhiba segítette a túlvilágra, Bagó (puli) meglógott. Ma már máshol lakom, úgyhogy állítom: városi környezetbe (=/= kertes ház) kutya nem való.
Punkt.

Srí 2007.10.11. 20:56:36

Oli bácsi, túl mélyen érint engem a kutya (és cica) téma, mert bár elhagytam a fővárost, itt a szigeten is állandó a gond és nagyobbak, mint a kutyakaki. Sorolhatnám, mit művelnek az emberek. Nem fogom, megrémülnétek. Az a legenyhébb, hogy a nyári kis kedvencet aug végén kikötik a fához és lazán itthagyják. Majd lesz, aki törődik vele úgyis. Nem csak szöveg, de amire képes vagyok ( és még hárman velem) megteszem az állatokért. Gazdát keresünk, etetünk, orvoshoz visszük, elütött kutyát felveszem az útról, kerítésen belülről lopjuk ki mert szadizzák, sintértelepről hoztam vissza egy másikat, ivartalanítani visszük, mi fizetjük, magunknál tartjuk míg felépül úgy adjuk vissza a gazdának, szóval.....csak úgy nagyjából. Aki ismer engem mindezt jól tudja és megtalálnak, ha baj van és így van jól. Négyen vagyunk, négy nő. És besegítenek a pasik is, ha szólunk. Legutóbbi autóból kitett kis gazdátlannak kuttynak Balassagyarmaton találtam gazdit, találtunk pasit, aki lefuvarozott bennünket. Szóval nálunk minden rendben van, de törődés, odafigyelés nélkül nem megy.

És nehari, de erre a témára vagyok a legérzékenyebb. Ha emberek ütik-verik egymást, az nem hoz ki a sodromból ennyire ( leginkább sehogy) Gyerekek, öregek, állatok. Az ő bántásukat nem hagyom. Sajnálom a kutyáidat, nagyon szerencsétlen dolgok ezek. Én öreg kutyám is meghalt, de ő természetes módon, nagyon rossz volt elveszíteni.

Srí 2007.10.11. 20:58:38

Visszaolvastam, még egy kis kiegészítés: az elütött kutyák az esetek nagy részében még élnek. Aki elüti, szinte sosem áll meg. Na ilyen kutyusról írtam az előbb.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.11. 21:28:25

igy vegignezve, mi jott ossze egy indexes folap utan...
oda a jo kis csaladias ufi hangulat.

a legjobb megis az, hogy van egy rakat veresszaju kutyagazdi, aki szant szandekkal nem erti meg, mirol van szo. na, ilyeneknek van az index szajbaragoja.

nyilvan Oliba azok orra ala dorgoli a fel nem szedett kutyaszart, akik felszedik. es azoknak rojja fel a hutlengazdisagot, akik husegesek.

sajnos a varosban - kozossegben - eles kompromisszumokkal jar, egyutt kell elni. a kutyasoknak a nem kutyasokkal, a vasarnapi utvefurossal, meg az osszes tobbi urbanizalt homoszapiensszel.

a legtobb kutyagazda sajnos a fure/fara/jardara/uttestre szaratja a kedvencet, meg a lepcsohaz mell hugyoztatja. (akik nem, azok ne flameljenek ide, hogy ok nem. nem nekik szol) ha nem igy lenne, akkor nem lenne problema. meg Demszky se tudna megmerni, hogy 40 tonnat kulaznak az ebek. de ez most problema.

a szemeteles is problema, meg a csovesek is, akik nagyobbat szarnak, mint a kutya. de hala istennek, nincsenek 300ezren. egyenlore.

nyilvan segitene az, ha a fokefe hatekonyabban tisztitana az utcakat. de a belvarosban, ahol tutira van parkolo auto, alola nem tudjak kimosni a hugyot meg a kutyaszart. nem fer be a locsolokocsi.

tehat kellene dedikalt kutyafuttato. az meg penzbe kerul, mert a fovaros inkabb eladna epitesi teleknek. abbol tobb jon be. aztan lesz meg 2 tarsashaz, 32 lako, 4 kutya. hurra.

a gyerekmentes nap nem jo, mivel a kutyaszar nem diffundal el magatol. es igenis van esely fertozesre. a kutya (meg a legtobb allat) jo virusgazda. (megint johet a flame, hogy kie nem, meg a macska sokkal inkabb, mint a kutya)
a kutyafuttatora az ember nem visz csecsemot, mert _tudja_ hogy ott szarba lephet. a kutyafuttatora nem megy az erzekeny orru allampolgar, mert tudja, hogy ott budos van. a kutyafuttatot a fenntartoja tudja intenziven es hatekonyan tisztitani, mert senki nem akar ott kempingezni, jatszani vagy parkolni.
a kutyafuttato tehat penzbe kerul, nem is kevesbe.
ezert elvarhato a kutyatartoktol, hogy valamit fizessenek. az autosok is fizetnek a parkolasert, meg a kozlekedesert.

Download digitalizalt hazikedvenc otlete baromi jo, mert pont azok a nepek buknanak le vele, akik nem olyanok, mint ti, joravalo kutyasok.

egyebkent, ha a kutyad/macskad/krokodilod ki nem teszi a labat a lakasbol, akkor gondolhatnad, hogy mer' fizessel. hat azert, mert nem lehet ellenorizni, hogy kimegy-e vagy sem. mikeppen akkor is fizeti az urvezeto a kotelezot, ha az autoja a kereskedesben varja hogy megvegyek.

szoval kar itt egymas torkanak ugrani. 300e kutya tenyleg sok. becs es parizs jelentosen zoldebb mint budapest. a hiba meg nem a kutyakban van, hanem a gazdajukban.
kutyaszarba lepni rossz. csatornaszagba erkezni rossz. egyenlore nem a gyerekek meg a csovesek szarjak tele az utcakat.
a rossz/felelotlen gazdak sokkal tobben vannak.
a sok barom szulo pedig megveszi a gyerekenek jatszani az allatot.

szabalyzas, szankcio kell es lesz is. 1 kutya nem tetel. 100 sem. 30000 mar igen. ez van.

Playmobil Soldat 2007.10.11. 23:55:00

Elméleti - és olykor gyakorlati - állatvédőként én is azt a nézetet osztom, hogy kutya a városba nem való. Éppen a kutyák érdekében. Mert nagyon sok esetben sokkal többre tartom a kutyát, mint a gazdáját. Kiszolgáltatottságuk miatt olyan környezetben a helyük, ahol ösztönlényként, magukra hagyva is feltalálják adott esetben magukat. Kertes házban élve volt több kutyám is, később inkább macskák. Vidéken, a szüleimnél most is van 4 macska, itt Pesten nekem is volt egy, lakásban. Különbséget tudok tenni az életminőségük között. Velük gondolkozva mondom, hogy sokkal boldogabbak az otthoni macskák, mint az itteni, városi volt, hiába kapott meg mindent.

Természetesen alapprobléma a kutyaszaros utcák és parkok léte, de az emberek keltette mocsok ennél is felháborítóbb.

És azt is hozzátenném, hogy minden csak viszonyítás kérdése. Előfordulhat, hogy sok-sok városi kutya normálisabb körülmények között él, mint néhány vidéki társa (hallottam már szánhúzónak felhasznált németjuhászokról, kuvasszal szántó (!) faszparasztokról), de azért összességében a kutyának mindenképpen szüksége van az élettérre - nagyobbra, mint amekkorát egy ember igényel.

sejk 2007.10.12. 09:13:45

magyarország el van baszva. nem is élek ott.

Pallos Levente 2007.10.12. 09:45:18

A közterületek összeszarása mellett a másik gondom a szabadon mászkáló kutyákkal van.

Futok, amatőrök között elfogadható szinten. Ez heti 3-4 kemény edzést jelent (csendes) utcákon. Hetente több alkalommal is előfordul, hogy póráz és szájkosár nélküli kutyákkal találkozok, a gazdi csak távolról figyeli.
Miért kell nekem elugrálnom a kutyák elől, megtörve az edzés ritmusát (esetenként útvonalát is), és állandóan rettegve nézegetni körbe, hogy egy barom kutyája nem iramodik-e utánam?
Lehet, hogy ez másnak ez lényegtelen apróság, de amikor ennyi energiát fektetsz az eredményeidbe (állás, család, egyéb kötelezettségek mellett), akkor nagyon bosszantó, ha ignoráns sötét barmok akadályoznak.

A kutya csak egy buta állat, nem vele van bajom.
Viszont a szabályozás egyértelmű: közterületen póráz és szájkosár használata kötelező. De a kutyások kb. felének fogalma sincs róla (másrészről sokan vannak, akik a póráz mellett még a nyakörvet is szorosan megfogják, amikor elfutok mellettük).

Amikor (beismerem, ingerülten) szóvá teszem nekik, még nekik áll feljebb. Ez a pofátlanság csúcsa. Sosem ingereltem, fenyegettem a kutyákat, sőt kikerülöm őket. Én betartom a szabályokat, cserébe nyugodtan akarok mozogni az utcán. Ha rövidpórázon sétáltatnák, egy szót sem szólnék. Így viszont a bicska nyílik ki a zsebemben minden alkalommal.

piskóta 2007.10.12. 14:18:12

amúgy meg tegnap vagy tegnapelőtt volt a hírekben, hogy betiltották a galambok etetését tudomisénhogymelyik városban, mert elszaporodtak és tiszta galambszar az egész főtér. mindent lehet szabályozni és ha máshogy nem megy, akkor kell is.
azt nem tudom csak, hogy miért kell nekünk magyaroknak mindenben átesnünk a ló túloldalára. eu hasonló városaiban nincs ennyi kutya, nincs ennyi autó, nincs ennyi taxi, nincs ennyi szemét, nincs ennyi paraszt, nincs ilyen bűz. mi valahogy nem tudjuk ezeket a dolgokat kezelni, mindenből sok kell, meg nagy, meg drága.

Pallos Levente 2007.10.12. 14:54:56

piskóta!

Mert a dolgok jó részét szabályozták már Magyarországon, csak nem tartatják be a törvényeket! Ugyanis a közigazgatás már elég régen megszűnt működni nálunk. Pl. 1 hete egy ÁNTSZ-es ember járt bent a cégünknél, és dőlt belőle a panasz, hogy totális a káosz, átszervezték a rendszert, így egyes dolgok 2 helyre tartoznak, mások pedig senkihez.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.11.07. 18:47:46

az iwiwre már feltettem, de betszem ide is, mert annyira passzol. A végén még jót fog jelenteni, ha azt mondjuk, hogy "kutyául vagyok".

"Két beteg sántít be két különböző magyar orvosi rendelőbe, és mindkettőnél megállapítják, hogy csípő protézis operációra van szüksége.
Az első beteget egy órán belül megvizsgálják, azonnal elvégzik a
röntgenfelvételt, kiértékelik, és másnapra kitűzik az operáció idejét.
A második beteg egy hétig vár míg a körzeti orvoshoz be tud jutni, aki egy specialistához küldi. A specialistára nyolc hétig vár, aki kiírja
röntgenre, amit egy hónapon belül elvégeznek és kiértékelnek. Onnan
további CMR vizsgálat szükséges, ami újabb három hónap. Megállapítják az
operáció szükségességét. A kórházban előjegyzik és 9 hónap múlva már meg
is operálják.
Mi a különbség a két beteg közt?
Az első egy kutya, a második egy Magyar ember."

dowNLoad 2007.11.07. 19:12:11

Mennyi is lesz az ára? A kutyáknak nincs TB-jük, tehát FULL árat fizet a gazdájuk, 1-200EZER Ft, Humanoidoknál ez akár 4-500ezer is lehet? Még szép hogy gyorsabbban látják el a kutyát!

kukuk 2008.04.25. 10:01:11

Milyen sok hülye van a világon! Milyen az szexuláis jellegű munkakutya??????? Az ilyen beteg embereket el kellene zárni a világtól! Minden bizonnyal csak egy szexuálisan beteg ember írhat ilyeneket!

Egy kutya mocskos lenne?????????? Egy kutya akit a gazdája sétáltat mocskos lenne?????? Én még nem láttam ilyet! De ha látok, akkor is a gazdájának szólok és nem a kutyát mocskolom!!!!Ugyanis őket mi, emberek szelídítettük meg!!!! Tehát az olyan gazdát,aki hagyja, hogy a kutyája mocskos legyen azt én is elítélem, de a kutyát nem!!!!!!!!!!!!!!

Kedves piskóta! Miért vesznek kutyát az emberek? Mi a fasz közöd van hozzá?! Ők csesztetnek téged azzal, hogy miért nem veszel? Ezeket a kultúr szavakat direkt neked szántam, mert látom, hogy ez a te stílusod! És akinek ilyen gazdag szókincse van, az okkal kritizál más embereket! Ugye?!


Pallos Levente! Szerinted a kutya egy buta állat??:-))))))Ugye ezt te sem gondolod komolyan?:-))))Tény, hogy kellene póráz, ez egyértelmű! Tény, hogy meg is kellene büntetni azokat akik póráz nélkül futtatják a kutyájukat! Nekem is van egy kutyusom, mi városban lakunk (de kertes házban) és sajnos rendszeresen menekíteni kell a szabadon sétáló kutyák elől! Őket én is megbüntetném.
Panel lakásban egyébként én sem tartanék kutyát, és haragszom is az olyan emberekre aki ezt teszik, de sajnos őket sem lehet megfosztani ettől az örömtől!
A kutyusok meg azért támadnak meg, mert félsz tőlük! Szeretettel kell rájuk tekniteni, nem félve és meglátod, hogy nem fogja őket érdekelni, hogy ott futtsz körülöttük.

Az pedig, hogy a kutyákat gyorsabban látják el ,azért van, mert kemény pénzeket kell ám érte fizetni! Ha nem fizet a gazdi, akkor őt Nem látják el! És itt nagy különbség van állat és ember között! Biztos vagyok benne, hogy rengeteg embert ellátnak rögtön, azonnal, mert van rá pénzük! De az, hogy ki engedheti meg magának és ki nem az megint más tészta!!!

Zetek 2008.04.25. 10:29:00

A szerző is pedzegeti. A sok kutya csak tünet. Itt igaz a mondás, a kutya se törődik velük. A legtöbb kutyatartó embernek tényleg nincs más.
süti beállítások módosítása