Odahat, elmehet
2007. október 10. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Odahat, elmehet

Nehéz, nehéz a Tiszta Szűz élete. Alatta az első, második és harmadik szinten mindenki bele van ragadva a kádárista, mutyista dágványba. Napról napra fel kell venni a harcot, ha kell, a legelemibb szinteken. Milyen ismerős, mindennapi eset: a Minisztériumi Ember odahatott a Kisrendőrre, hogy ugyan már, jó volna, ha leszállnának az ügyről.

Első hiba a rendszerben: a rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy rendőrezredesnek adta ki magát az Odaható. Második hiba: Garamhegyi Ábel első felindulásból azt nyilatkozta, "Az ügyemben a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ügyelete telefonált a rendőrségre, de nem volt fenyegetés. Nekem jelentenem kell, ha ilyet csinálok. A saját GKM-es ügyeletünk hívta fel az illetékes rendőrkapitányságot, és azt kérdezte meg, hogy ilyenkor mit kell tenni".

Mit kell tenni, vazze? Várni a csekket, oszt jó napot. De nem is ez a lényeg: az államtitkár úr nyugodtan elismerte, hogy tudott az odahatás érdeklődés tényéről. Néhány órával később a Tiszta Szűz maga utasította határozottan az Ártatlan Bárányt, hogy függessze fel az Odahatót és vizsgálja ki az esetet. Tiszta Szűz egyébként híres arról, hogy határozottan szeret utasítani, amit később le szokott tagadni.

A jereváni rádió legfrissebb híre szerint az államtitkár úr mégsem tudott az odahatás érdeklődés tényéről: a tárca főügyeletese elismerte, hogy Garamhegyi Ábel gyorshajtási ügyében hatáskörét túllépve – kérés és felhatalmazás nélkül – kívánt eljárni. Garamhegyi most úgy tudja, semmilyen utasítást nem adott arra, hogy az ügyében a GKM főügyeletese járjon el a rendőrségnél.

Ártatlan Bárány ezután azonnali hatállyal felmentette Odahatót, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) főügyeletesét. A hal nem, már csak a feje bűzlik tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr40192407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pallos Levente 2007.10.10. 16:11:49

Név nélkül azért nagyon nem féltem az ürgét. Biztos kap valami jó állást egy háttérszervnél.
A Külügyben az ilyen eseteket egyszerűbb megoldani, felmentenek valakit, 3 hónapig fektetik egy lényegtelen helyen, majd kinevezik nagykövetnek. Ld. a 2006-os cunami-ügyet.

hiba 2007.10.10. 16:13:49

Pont ez a rendőrezredes dolog bűzös a dologban. Az még simán elképzelhető, hogy Garamhegyi odaszólt valamelyik csinovnyiknak: ja és volt egy gyorshajtásom, intézd már el Jenőkém. Jenőkém meg felhívja a rendőrséget és elmondja, hogy itt bizony egy az egyenlőbbek közül volt most szabálytalan, úgyhogy húzzák ki a listáról a GÁ nevet. Itt tiszta ügy, hogy GÁ-t kell kirúgni. De mi vitte rá Jenőkét, hogy rendőrezredesként mutatkozzon be? Nem értem.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.10.10. 16:18:14

Hiba: de GÁ-t nem rúgják ki, csak Jenőkét. Nagy nyilvánosság előtt, elhatárolódva.

hiba 2007.10.10. 16:39:24

A "rendőrezredes" elem miatt merült fel bennem a gyanú, hogy GYÁ tényleg lehet, hogy nem bűnös az odahatásban. Bár ehhez nagyon jóhiszeműnek/elfogultnak kéne lennem. Kommunikációs szempontból, viszont ki kéne rúgni GYÁ-t a gyorshajtás ténye és az odahatás gyanúja miatt.

szejler 2007.10.10. 16:40:34

Mintha GÁ lenne Kóka örököse a GKM tárcánál. Tisztáldozat egy gyorshajtásért?

Nálunk? Bruhaha.

nénike · http://mandiner.hu 2007.10.10. 16:46:23

Lehet, hogy Jenőkém valójában Jenő KÉM, és ezredesi rangban szolgál a minisztériumban, mint diverzáns. Számomra világos, Orbán embere.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.10.11. 01:55:53

Jenőke is sok ettől a bagázstól, elég lett volna a portást kirúgni... Jenőke már maga is egy nagy tisztáldozat. Én inkább azt szeretném, ha végre parasztokat áldoznának, vagyis Gyurcsány és Kóka takarodna - az "agrártekintetű büdös dodlenyák" klasszikus állandó jelzős szerkezet rájuk illik a legjobban.

kefekötő 2007.10.12. 10:23:28

Gratulálok a Kóka paranoiátokhoz. A Hírlap egyre szarabb, nem is értem, miért kattintok oda.

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=137007

dolphin 2007.10.13. 17:16:38

"Itt tiszta ügy, hogy GÁ-t kell kirúgni."

www.hirszerzo.hu/cikk.szaguldo_politikusok_most_egy_fideszest_kaptak_rajta_.46996.html

Lazar Janos monnyon le.... ize rugjak ki, vatevör...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.13. 17:49:59

dolphin:
Miért, Lázár valamelyik kollégája odaszólt a rendőrségre, hogy felejtsék el az esetet? Ne próbáld összemosni a gyorshajtást és a telefont...

dolphin 2007.10.13. 22:48:59

Turul,

lehet rosszul ertelmeztem, de hiba hozzaszolasa mintha utalna arra, hogy nem teljesen eletszeru az a kep, melyben GA arra instrualja "Jenoket", hogy rendorezredeskent bemutatkozva probalja meg elkenni a dolgot. Igy arra tudtam kovetkeztetni, hogy egy igazi "broken window" elmelet fantisztelhetunk itt, aki szerint a bunkoveto magatartast meg a csirajaban kell maximalisan szankcionalni. Meg mielott megverik a feleseguk ill. maffiamodszerekkel nyuljak le a kozpenzt ;-)).

Az mar csak adalek, hogy erge (es ezekszerint Te is) tenykent kezelitek, hogy GA elkenesre instrualta "Jenoket". Termeszetesen elkepzelheto; de azert konkret bizonyitek hianyaban, talan odzkodni kellene attol, hogy egyenlosegjelet tegyetek a koze, amit hisztek es a koze, amit tudtok.
süti beállítások módosítása