Demokrácia-lecke a BRFK-tól
2007. szeptember 24. írta: TuRuL_2k2

Demokrácia-lecke a BRFK-tól

A budapesti főkapitány szerint a magyarok még nem tudnak élni a gyülekezési jogukkal. Tóth Gábor jó érzékkel a német fővárost hozza fel ellenpéldaként, "ahol kiabálva, kereplőkkel, transzparensekkel tiltakoztak valami ellen, de le sem léptek a járdáról, nemhogy dobálóztak volna." Berlinben, ahol már megtanultak élni a gyülekezési jogukkal, évről évre utcai harcok folynak május 1-jén: hol kisebb, hol nagyobb intenzitással. Az alábbi videó tanúsága szerint dobálózni sem a Szabadság térre járnak a berlini polgárok:



Az őszödi évfordulón a kapitány szerint nem vonultattak fel sok rohamrendőrt, mert az csak hergelte volna az erőszakra hajlamosakat. Nekem úgy tűnt, mintha soha nem látott mennyiségű rendőr gyűlt volna össze a Kossuth és a Szabadság téren - de nem csak én láttam így.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr76174900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergé 2007.09.24. 09:54:45

örök kedvencem a berlini technopunk Atari Teenage Riot fellépése, miközben a színpad előtt kickboxolnak a német rohamrendőrök és az anarchisták :-D

youtube.com/watch?v=_ab7Dksqfnw

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.09.24. 10:08:53

a kollegam az ablakbol figyelte, amint egy teherautorol leszallitanak rendorlanyokat(!) kulonosebb vedofelszereles es fegyverzet nelkul. aztan a leanyok jobb hijan az elszort (e.g masok altal mar eldobott) utcakoveket szedtek ossze fegyvernek. ha tortenetesen arrajar a bkozep, felszalonnaztak volna az egesz leanyklubbot 10 perc alatt.

dehat nyilvan ok lehettek a fo csapasmero ero, es a derekhad meg otthon dekkolt.
hat persze, nem hoztak tobbet, nehogy ingerelje az aggressziv csocseleket. azert itt mar reped a menyezet a loditastol.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.09.24. 10:19:08

az oszlató hölgyek "bevetését" én sem értem: még tavaly láttam kb. 45 kilós vékonyka rendőrlányokat talpig "páncélban"... meg ne kövezzen sándor klára meg a feminista rohamcsapat, de mire alkalmas az olyan?

gloire 2007.09.24. 11:42:59


Mondhatja bátran, olyan kevesen látták, kamera se volt
túl sok, úgyhogy nyugodtan letagadhatja, pedig jóval többen,
és jóval felszereltebbek voltak mint a tavaly októberben.

Téglagyári Megálló 2007.09.24. 12:09:59

Kicsit off, de néhányan szeretni fogják:

Fascist:

"Formerly a follower of the doctrine of Fascism, a vicious political philosophy of a militarist totalitarianism. Nowadays, the word Fascist refers to anyone who annoys you, even slightly."

uncyclopedia.org/wiki/Fascist

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.24. 13:05:02

az tény, hogy ennyi rendőrt még nem nagyon láttam egy helyen. ugyanakkor a tüntetések Kossuth téren kívüli részét tényleg nem biztosították túl, csak pár körzrendvédelmis, meg motoros rendőr volt.

Másnap a tv-székház hátulja és a nádor utca az már keményen egy trinidad és tobago-i kormányválságra emlékeztetett, ugyanakkor a székház másik oldalán a tüntetőkkel szemben csak minimális rendőri készültség volt.

A hajsza az 50 rendbontó gimnazista ellen az kemény volt, én azt sem tudtam hova megyek, csak bolyongtunk össze-vissza, de szerintem, ha elrettenteni akartak vele, akkor az sikerült, bármit is ír az ismert magyarellenes honlap:)

denever, azt viszont nem értem, amit leírtál...már eldobott kövek, nuku védőfelszerelés...ilyen idén tuti nem volt, vagy a haverod elnézett valamit. Szerintem most nagyságrendekkel jobban nyomják, mint egy éve, jól jött az a schengeni pénz:)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.24. 13:25:08

Az 50 ember elleni hajsza elég mulatságos volt (a szomszéd utcákban folyt, nem kellett messzire mennem), céltalanul száguldoztak fel és alá, minden tele birodalmiakkal, a tüntetők meg sehol. A közelben történt a hármas rendőrkarambol is, hogy az milyen felesleges volt...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.09.24. 13:51:16


Hát a "hajszáról" most lemaradtam. Nem tudom igaz e,
állítólag az egyik karambolos urh kocsit őrizetlenül
hagyták egy darabig, (hátha felgyújtják?) és néhány
bátor harcos televizelte.
Urbánlegend?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.09.24. 13:54:13

smalladam,

ez tavaly volt 23-an...

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.09.24. 13:54:33

Félelmetesen sokan voltak, maradjunk annyiban. Alig várták, hogy valami szabályelleneset csináljanak a tüntetők, úgy rontottak rájuk, mint kiéheztetett kopók. Én még nem láttam olyat, hogy rohamrendőrök több száz méteren át sprinteljenek pár darab kapucnis suhanc után. Ehhez képest eléggé beoltották magukat :D

Mindegy, így is van ez rendjén, dolgozzanak meg a pénzükért.
süti beállítások módosítása