Lokátorok
2007. szeptember 16. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Lokátorok

"de valami olyan egyoldalúság és rossz értelemben vett párthűség árad a soraitokból, hogy az röhejes" Szárnyas

"Az Ufi leginkább egy neoliberális, polgárinak hazudott, belülrőlbomlasztó valami. Persze, balról is megkapja a kritikát, hogy jobbos, de ez csak a látszat. Elég beleolvasni a topikokba, kommentekbe, vagy egyszerűen csak a nyomtatott újságba. A hülye is látja, hogy merről fúj a szél" Jani

"Közben sikerül Kondor Katalinra is odakacsintanunk, csak ott brekegés volt, nem vartyogás, tessék gyakrabban és alaposabban nyálazni a Szerda Reggelt. Hál istennek, sikerült előtúrni valami halál ismeretlen forrást (Hírextra, ki a fene ismeri ezt?) és belekeverni a dologba a zsidókat megint. Ez valahogy ezen az oldalon mindig sikerül, gratulálok" Various

"a zsidókézre került ufi blog zsidó szellemiségűvé válik. Legújabb postjuk a Gárdát mocskolja, jellegzetes nyegle indexes tóta w stílusban" Scall Fast

Azt hiszem, jó helyen állunk. Legyen Ön is reakciós!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr18166770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volkov 2007.09.16. 12:29:27

erge,

miert nem vallod be inkabb, hogy
erge=Szarnyas=Jani=Various=Scall Fast
es a hosszas alcazasi muvelet valoaban csak a Reakcio helyes poziciojanak igazolasara szolgalt:)

(mj: valami azt sugja, hogy az egyenlosegsorozat egyik eleme elkepzelheto, hogy TWA, viszont ekkor erge=TWA...omg:)) )

Őrnagy Őrnagy 2007.09.16. 12:36:45

Nem jó név ez a Reakció. Nem lehet a zs betűt hozzátenni. Zsreakció nem magyaros hangzású.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 12:55:11

Őrnagy Őrnagy:
Feltett szándékunk volt, hogy mássalhangzó-torlódással akadályozzuk meg kurucinfós lelepleződésünket.

bugris 2007.09.16. 13:08:44

Turul, rossz hírem van, nem volt elég az elővigyázatosságból: "Reakcion"

Playmobil Soldat 2007.09.16. 14:18:24

Én is sokszor "küzdök" veletek és ennek már néhányszor hangot is adtam, de ennek ellenére, ha olykor-olykor összegzem a dolgokat, általában felém, és általában a jobbközép felé billen a mérleg nyelve, és nagy általánosságban véve szeretem az Ufit (Reakciót - egy kis idő kell megszokni).

De! Valamit biztos rosszul csináltok. Én is valamelyest szkeptikusabb, gyanakvóbb vagyok, bár ezt néha ráfogom erre a világra, hiszen nem árt, ha az emberfia óvatos. De nem egyszer fordult az már elő velem, hogy rólatok és az Ufiról beszélgetve, olyanokkal társalogva, akik igaz, hogy nem állandó olvasók, hanem csak itt-ott "belétek lapoztak", de azt mondták, első blikkre az jött le nekik, hogy liberálisok vagytok. Mindez ide-oda mocorgó átlagszavazók irányából jövő, nem szélsőjobbos vélemény. Sejtem, hogy nem igazán helytálló e feltételezés, de higgyétek el, nem mondanám, ha nem ez lenne a tapasztalatom.

Playmobil Soldat 2007.09.16. 14:20:30

Balról biztosan nem kaptok annyi kritikát már, mint régebben, ebben biztos vagyok. Ha mégis, a többségük még a korábbi beidegződésből eredhet, amikor még az Ufi is más volt.

Őrnagy Őrnagy 2007.09.16. 14:20:44

Rossz érzés lehet TWA-nak, hogy az Index ilyen rakciós, \\\"fidesz oldalvízről beevezett\\\", \\\"hülye jobbosokat\\\" vett szárnyai alá.

Különben én sem voltam nagy bizalommal az új lap iránt az új tulaj miatt, de nem voltak jók a megérzéseim. Tipikus indexesliberális behatást nem érzékeltem szerencsére, így maradok olvasó, még lehet elő is fizetek, ha majd lehet neten, és nem kell holmi csekkel küzdeni a postán a nyuggerekkel.

Bakarasz 2007.09.16. 14:25:48

Remélem azért az un. szélsőjobb mocskolodásán túl valami pozitív értékmérőtök is van.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 14:28:52

Playmobil Soldat:
Nem, balról nem kapunk. Ott jellemzően továbbra is széljobbos hecclapként tartanak minket számon. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 14:43:22

Őrnagy Őrnagy:
Elő lehet fizetni átutalással, ahhoz nem kell posta. Lesz kártyás előfizetés is.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.09.16. 14:43:58

Kedves Playmobil Soldat!
Ez az érzés asszem jogos az ismerőseidnél (most jöhetnék a filippikákkal, hogy basszus, aki felületesen olvas, belelapoz, az milyen ember már: de ezzel együtt kell élni, az UFI nem a Szentírás, van, akit nem köt le, én ezt megértem),
ÁMDE
Jogos kérdés, hogy helyes-e négybetűs szavakat leírni, lazázni fogalmazásilag, durváskodni valamelyest a cikk alanyával/állítmányával. Van, akinek ez nem is jön be a szerk. tagjai közül. Némi reflexió után mindig arra jutunk, hogy ezt azért csináljuk, mert Áprily-versekkel meg Mindszenty-zarándoklatokkal nem lehet sokáig átmenteni azokat az értékeket, amelyeket fontosnak tartunk, és amelyeket nem kopizok ide be, leírtuk sokszor (szabadság, tulajdon, határon túl, hagyomány, hit, stb.). Az, hogy HOGYAN írunk, számomra másodlagos kérdés ahhoz képest, hogy MIT írunk. (Jó, nyilván, a rosszul megírt cikk szerzőjét bitóra, de amikor nem az UFI-ba írok, olyan komoly is tudok lenni írásban, hogy csuda). Ha érthetően lehet megfogalmazni egyes reakciós álláspontokat, nem csak Márai-idézetekbe csomagolva, amitől egy harminc év alatti ember katatón állapotba kerül és óhatatlanul lila zsiráfokat kezd el rajzolgatni. Számomra még fontos szempont az is, hogy igazságot szolgáltassak (nem shotgunnal), azoknak, akiket megtiport egy (vagy több) diktatúra vagy csak látom, hogy rendes, jófej emberek és naponta el van mondva róluk, hogy rohadt nackók. (Aztán persze vannak fióknácik, ld. ergé gyűjtését)

Nekem nagy élmény, hogy az UFI/Reakcióba írhatok, hogy - ha nem is a törzsgárdához tartozva - de egy jó társaságban vagyok, amelyet semmilyen közéleti hullámverés nem vert szét az elmúlt öt-hat évben, és mindeközben nagyjából ugyanazt gondoljuk a dolgokról, amelyek körülvesznek bennünket.

Én - erkölcsösebb meggyőződés híján - mindig a legnagyobb antikommunista pártra fogok szavazni, mert így neveltek, de ez kétségtelenül nem azt jelenti, hogy tapsikolnék mindentől, amit ez a párt aktuálisan csinál.
Na.
Ömlengés ki.

Ob

Ps.: Azért a balos kritikák enyhülése kapcsán nézd meg (ha eddig nem tetted volna) az index Sárközy otthagyta Orbánt c. topikját: ahogy ott frusztrált balos könyvelők és ráérő rendszergazdik gyepálják az ufiblogot, az nem mindennapos. Szeretettel kiemelem a főszerkesztőnk nevében található cék, zék és ipszilonok számának kifogásolását, ami kurucinfós mélység.

Playmobil Soldat 2007.09.16. 14:44:03

Turul, ezt azért nem hiszem. :) Heccként lehet ilyet mondani, de tényszerűen nézve nem gondolom, hogy ezt ott komolyan is gondolják.

Természetesen lehet egyet nem érteni a szélsőjobbal, lehet a jobboldali művészetet, írókat, rendezőket, újságírókat, médiát, pártokat stb. kritizálni, sőt kell is, de úgy érzem, hogy többségben van a velük szembeni kemény kritika mind a lapban, mind a blogon. Úgy csináltok, mintha olyan sok beleszólásuk lenne a dolgokba, mintha ők kormányoznának... Ettől csúsznak el az arányok. Ezzel van csak baj, semmi mással. Sokan vagyunk a jobboldalon, akik vagy radikálisabban vagy liberálisabban gondolkodunk, de mindannyian a jobboldalon vagyunk. Nem hiszem, hogy a odamondogatást a saját oldalunk felé kellene megfogalmaznunk mindenáron, minden vonalon. Kell ez is persze, de nem csak ez.

Nem tudom, Bakarasz mire gondolt, hogy ti mocskoljátok a szélsőjobbot vagy szélsőjobbosként mocskolódtok, számomra ez nem teljesen egyértelmű, de én azért leírtam a véleményem. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 14:44:41

Bakarasz:
Szeretjük ezzel áltatni magunkat. :] A szeptemberi számban van reakciós kormányprogramunk, reméljük, abból kiderül, milyen értékeket tekintünk fontosnak.

Playmobil Soldat 2007.09.16. 14:51:27

Oli bácsi, természetesen nem a stílussal van baj, hiszen az úgy jó, ahogy van. Többek között ezért is szeretem az Ufit. "Ömlengésmentesen" pedig nyugodtan mondhatom, hogy a te cikkeid pl. a kedvenceim közé tartoznak, sőt azokkal szoktam kezdeni a lap olvasását.

Az arányelcsúszás - ahogy az előbb is írtam - abból ered, hogy sokkal több kritikát látok megfogalmazni a jobboldallal, mint a baloldal szemben. Nem győzöm ismételni, hogy kell is, van is miért, de az arányok megtartása nagyon fontos lenne.

Oli bácsi 2007.09.16. 14:52:35

Kedves PS!

Összeszámoltam: az ehavi 23 postunkból 13 direkte vagy indirekte a kormányoldalt (szocik+liberálisok) gyepálta. 2-3 volt olyan amely a jobboldalt, a többi semleges ill. nem politikai tartalmú bejegyzés volt. Amelyik pol. oldal nem bír el ennyi kritikát, azt megette a fene.

És ebben a hónapban még nem is volt Wass meg Koltay :-)

Őrnagy Őrnagy 2007.09.16. 15:00:14

"Én - erkölcsösebb meggyőződés híján - mindig a legnagyobb antikommunista pártra fogok szavazni, mert így neveltek, de ez kétségtelenül nem azt jelenti, hogy tapsikolnék mindentől, amit ez a párt aktuálisan csinál."

Magamra ismertem.

Lehet a fideszt is fikázni, sőt kell is, ha hülyeségeket csinál. Pl .a 14. havi nyugdíjat nehezen felejtem el

Playmobil Soldat 2007.09.16. 15:01:08

Oli bácsi, igazad van, én is számolgattam. Lehet, hogy ez a kevesebb is nekem sok. Már csak azért is, mert mikor láttunk mi balosokat Gyurcsányt, Hillert, drágajóBolgárurat, Spirót, Népszabit kritizálni?

Tudom, ettől mi még gyepálhatjuk a sajátjainkat, ha van okunk rá, de ha csendesebben tesszük, a célba úgy is eljut, de a baloldallal szemben nem gyengítjük őket. Mert ezek is fontos szempontok szerintem.

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu/ 2007.09.16. 15:11:14

Azt gondolom, a Reakció mindenképpen liberális, ha a kereplős mammerekhez és a kárpátok oroszlánjaihoz mérjük, de ez nem is feltétlenül baj.

Azonban én nem ezt gondolom a legnagyobb lehetőségnek.

Magyarországon a pártközelből kinőtt véleményformáló csoportokkal szemben az anyaerő sokszor elvárja, hogy ő _szeretve legyen_, azaz hibái elismerése mellett legyen mindig végül az a végkövetkeztetés, hogy de azért őrá kellene szavazni, mert különben jön a Másik. A pártközelből kinőtt értelmiségben meg megvan erre a hajlam.

Ahol meg ilyen nincs, ott is be vannak betonozva a \"mainstream\" véleményformáló figurák, akik jól elvannak egymás között, de az egész rétegükről szóló kritikát nem szívesen engedik be maguk közé. Holott például átaludták az egész hidegháború utáni időszakot:
republican.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5330

Erről például lehetne sokat írni, alaposan, de egy blogposztra nem szánok többet, a Hírszerzőre nem férne ki.

Az UFi / Reakció legnagyobb lehetősége szerintem, hogy független tulajdonossal, független lapként erre nincs semmiféle formális vagy informális kényszer.

Nem tudom, mennyire tudják ezt kihasználni, a kormányprogramnak vannak olyan elemei, amikről úgy érzem, nem egészen vannak az alkotók maguk sem meggyőződve a működőképességről, mégsem merik bevállalni a \"piacosabb\" megoldásokat.

Manuál trekbek egyébként a kritikáról:
republican.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=5571

Szóval várom a következőt.

nyenyec · http://nyenyec.blogspot.com 2007.09.16. 15:18:23

tallian.miklos: amit a pártközelből kinőtt értelmiségről írsz, arra én csak bólogatni tudok nagyon hevesen.

dowNLoad 2007.09.16. 15:24:37

Már hogyne lehetne zs betűzni a reakciót: reakcionista (remélem nem lesz az)
BREAKING NEWS : HUNGARY BECAME A GIPSY COUNTRY!! új (ország)házat vesz, de a hiteleit is hitelekkel fizeti, majd a beteg nagyanyja járókeretét eladva próbálja rendezni adósságait,a mesebeli (EU) "segílykére" vár, miközben ha valaki rákérdez ezekre, akkor a két kezét a fülére tapasztva elkezd rikoltozni: náci, náci, náci, fasiszta, náci,...

mozis 2007.09.16. 15:27:42

Tallián Miklós: Ha ilyen ígéretes a lap, akkor hol az ufiblog a blogrollodból? Ha Mr. Right ott lehet... :-)

Ács Feri 2007.09.16. 15:29:45

"Sokan vagyunk a jobboldalon, akik vagy radikálisabban vagy liberálisabban gondolkodunk, de mindannyian a jobboldalon vagyunk. Nem hiszem, hogy a odamondogatást a saját oldalunk felé kellene megfogalmaznunk mindenáron, minden vonalon. Kell ez is persze, de nem csak ez."

Playmobil Soldat,

Az a helyzet, hogy fordítva nézed a dolgot. Mi nem "a jobboldalon" vagyunk, hanem egy szerkesztőségben, merthogy ez egy újság, nem pedig egy párt harci kürtje, mint a Népszabadság vagy a Magyar Nemzet, a 168 Óra vagy a Demokrata. Torz világ az, ahol embereknek kell "kiállniuk" a pártokért és nem fordítva. Az pedig, hogy mit gondolunk a világról, reményeink szerint kiderül a Reakció szeptemberi számából, ott egy kormányprogram, ahogyan Turul utalt rá. Ha az értékrendünk nem jön át rajta, akkor szarul írtuk meg. Ez a "gondolás" sem egységes természetesen, hiszen bár egy csapat vagyunk, több dologban eltér a véleményünk, ahogy ez gondolkodó emberek között szokás. Kérlek próbáld meg elfogadni, hogy van(nak), aki(k) nem a pártpolitikai dimenzióban akarják meghatározni magukat, hanem értékek mentén. Pl. az államfő is idesorolja magát, és ezt a szekértáborok rajongói persze nem képesek elfogadni. Ajánlom e tárgyban Kóczián cikkét a tegnapelőtti Népszabóságból:

www.nol.hu/cikk/463965/

Szárnyas 2007.09.16. 15:58:25

Örülök, hogy én lettem az egyik "szélsőség" a blogotokon, akihez képest az antiszemita a másik. De nem gondoljátok, hogy ezt az "arányosságot" csak ti képviselitek.
Magyarul az antiszemita szeélsőjobbhoz képest lehet, hogy én szélsőséges vagyok, dehogy politikai értelemben nem vagyok az, az biztos. Ilyen alapon a ti pozicionálásátok meglehetősen mesterséges és semmi más célt nem szolgál, minthogy ismét megteremtődjön a szokásos kiegyenlítősdi politika.

Szárnyas 2007.09.16. 16:00:59

Egyébként gratula a Reakció c. lapotokhoz, ami egészen jó. Különösen Ablonczy Bálint vezércikke tetszett. KIcsit sok a gyurcsányozás, dehát istenem, ez kell a közös identitáshoz:)

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu/ 2007.09.16. 16:03:38

Hopp. Ki is pakolom rögvest, azt hittem, kinn van rég, a Goldenizén is reklámoztam őket.

A kapcsa-ellenőrzőjüket viszont le kellene napalmozni, én mondom...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.09.16. 16:06:19

Höhöhö. Ez tetszik. Még a végén teljesen megbocsájtom nektek,hogy igazságtalanul, nagyon egyoldalúan lefikáztátok az ötvenhatos amőbás melómat. Így tovább.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.09.16. 16:06:26

Höhöhö. Ez tetszik. Még a végén teljesen megbocsájtom nektek,hogy igazságtalanul, nagyon egyoldalúan lefikáztátok az ötvenhatos amőbás melómat. Így tovább.

Playmobil Soldat 2007.09.16. 16:15:19

Ács Feri, én az indulástól fogva olvasom a lapot. A legelső számtól a legutóbbiig. A legelső betűtől a legutolsóig. Tudom, honnan indult az Ufi. Az utóbbi napokban, amint olvastam, többen is említették a Fidelitas köreiből való indulást. Ezek után furcsa arról beszélni, hogy "van(nak), aki(k) nem a pártpolitikai dimenzióban akarják meghatározni magukat, hanem értékek mentén". Természetesen indokként megjelölhető az, hogy éppen emiatt szűnt meg a "pártkötődés", de én még mindig az induláskor átélt feelinghez csatolom az Ufival kapcsolatos élményeimet, és sokszor megszólal a belső hang, ha azzal ellentétes dolgokat olvasok. Nem pártokról beszélek, hanem a bizonyos pártokhoz tartozó elvekről. Óriási különbség.

mozis 2007.09.16. 16:18:16

Szárnyas: ez az "egészen jó", úgy vélem, leheletnyi elmozdulás a "valami olyan egyoldalúság és rossz értelemben vett párthűség árad a soraitokból, hogy az röhejes"-hez valamint az "ilyenek vagytok ti, fideszesek"-hez képest, vagy tévednék?

Idejössz, lecseszel mindenkit, mint a pengős malacot, és meg vagy sértve, amikor visszaszólnak. Abban meg sajnos van egyenlsőégjel közted meg a nyilaskoma között, hogy ugyanúgy nullához konvergál a valóságtartalma annak, amit írtatok. Ne mindig a politikára gondolj.

Legyőzted az előítéleteidet, beleolvastál a Reakcióba, és látod, olvasással egy csomó hasznos információhoz jutottál.

Fog ez menni.

Ács Feri 2007.09.16. 16:18:57

Csucsuka, azért ne reménykedj. Attól, hogy nem pártlogikával közelítünk a világhoz, még ugyanúgy utáljuk a kommunistákat vagy az 56-ról hazudozókat. :)

Szárnyas 2007.09.16. 16:23:36

Semmi egyenlőség sincsen köztem és a nyilaskoma között. Én ugyanis nemcsak deportálni, de a gulágra sem akarok cipeltetni senkit...Úgyhogy a pozicionálásotok autogén jellegű, főleg magatokról szól. Mondjuk annak azért örülök, hogy legalább a nyilaskomát annak nevezitek, ami és nem megértően ömlengtek róluk.
A párthűséges hsz-emet meg tartom, egészen addig, amig Demszky csesztetése mellett Semjén vagy Orbán csesztetését nem fogom látni a blogotokon. Addig kissé egyoldalúak lesztek a számomra.
És persze, nyugodtan szólj, be, szóljatok be nekem, azért nyilt ez a fórum:)

mozis 2007.09.16. 16:30:37

Szárnyas: Tévedésben vagy, ha nekem hivatalos UFI-álláspontot tulajdonítasz. Ráadásul én egyedül vagyok itt az asztalom mellett, felesleges többesszámban szólongatni.

Nem vádoltalak azzal, hogy deportáltatni akarsz, azt mondtam, ugyanolyan téves információk alapján ítélsz. És ezt tartom. Ergének tökéletesen igaza volt, hogy felpakolt téged a postba.

Ha Orbán- vagy jobboldal-csesztetést akarsz olvasni, javaslom az ún. címkelfelhő használatát, ott láthatod, hogy mi született ebben a témában. Én nemcsak simire emlékszem.

Persze az neked nyilván kevés lesz, de az olvasás varázshatalma akár fel is kaphat könnyű pillangószárnyain.

Szárnyas 2007.09.16. 16:38:37

Szerintem meg nem volt igaza, dehát ha neki a felpakolás ekkora örömet okozott, ki vagyok én, hogy megfossza őt ettől:D
Én a kezdetektől olvasom az UFI-t és a blogot, de egyoldalúnak tűnik...De ez lehet, hogy az én kicsi kis hibám...
Az is tény, hogy a jobbos médián belül (vagy kivül?) ez a legnyitottabb, legirónikusabb orgánum, de még mindig van mit rajta javitani. Mármint hogyha azt akarja valaki (nem te, bocs!), hogy a hardcore Fidesz-táboron kívül is hasson a mondanovalója.

Ede H. Bomber 2007.09.16. 16:46:01

Marhaság.

Totawé alulmúlhatatlan.

Ács Feri 2007.09.16. 16:54:04

Playmobil, köszönjük a bizalmat, akkor te törzsolvasó vagy. De továbbra is vitakozom veled, mert szerintem a pártokhoz kevéssé köthetőek az elvek. Az a magánvéleményem, hogy a Fidesz és a Fidelitas sokkal, de sokkal többet változott akárcsak 2002 óta is, mint akármelyik ufista. Már csak azért sem szerencsés "pártokhoz köthető elvekről" beszélni, mert a pártoknak nem elveik vannak, hanem napról napra változó érdekeik. És ez különösen igaz a magyarországi pártokra. Az ufistáknak meg lehet, hogy egy-két dologban változik a véleményük, de nem az értékrendjük. Összefoglalva: úgy látom, hogy az Ufi/Reakció hű maradt önmagához, és erről az útról esze ágában sincs letérni. Ez nagy dolog szerintem a mai világban.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2007.09.16. 16:57:01

Őrnagy: már miért zavarna? ne az zavar, ha vki "jobbos" (whatever), hanem ha hülye. Egy Index-Szijjártó vagy Index-Wittner együttműködés, az zavarna.

Oli b: "Én - erkölcsösebb meggyőződés híján - mindig a legnagyobb antikommunista pártra fogok szavazni"

sztem erősen véleményes mostanában, melyik az.

mozis 2007.09.16. 17:00:25

Szárnyas: ez az utolsó mondat nem volt szép, brühühü.Hüppögök.

Annak viszont örülök, hogy ilyen optimista vagy: szerintem Magyarországon olyannyira be vannak sündisznózva a táborok, hogy hatni a másik félre aligha lehet. Szép lassan meg is fogjuk fojtani egymást, úgyhogy a Reakció szerepét sem ebben látom. Normális konz. alternatíva, az igen. Hogy ha elbukunk, legalább emelt fővel.

Ami ugye 2006-ban nem ment olyan nagyon.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.09.16. 17:18:48

TWA: oh, je suis honoré, dans tous les sens du terme.

Ha mostan az a kérdés, hogy a Fidesz-listáról kit tartok kommernek, nagyjából ugyanazokat a neveket tudjuk mondani, ha az a kérdés, hogy ez mennyire zavar, ennek a mértéke nyilván különbözik. Nem nagyon, de boldog sem vagyok tőle. És mostan visszalőnék a nálam hangyányit képzettebb Lánczi Andrással:

"Én magamat radikális antikommunistának tartom, de egyáltalán nem érdekel, hogy ki volt kommunista - csak hogy világos legyen, sosem voltam párttag, még a KISZ-ből is kirúgtak -, számomra ez intellektuális probléma, ami egy gondolkodásmódról, bizonyos reflexekről szól."
Rövidítek: a kommunizmus a velünk élő rossz reflex, hülye beidegződés, kisszerűség, sok liszt a rántásba és a "nincs kisebb?"-bunkósága a boltban.
www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=12367

Azt pedig hadd őrizzem meg saját személyes utálatnak, hogy enyhén rosszul vagyok, amikor a baloldal szelektív antikommunizmusa (a 168 Óra interjúi ennek szép példái: ha a mi funkcink, akkor belülről bomlasztott, ha az övék, akkor legalábbis ügynök volt, de lehet, hogy náci is) szépen egybefonódik a sznobériával (olvassunk Dessewffy Tibor- és Tisza Kata-interjúkat!: "ezzel a névvel, hogyhogy itt kötött ki?") meg a "jó katkók" iránti sóvárgással ("vidéki katolikus, hogy lett eszdéeszes?" - HVG-interjú Csőzik Lászlóval). Kismértékben vagyok naív, tudom, hogy a dolog fordítva is áll: a Magyar Gárdát védő zsidó kisemberrel meg a rendes, nemzeti "komcsikkal".

Hogy a Fidesz komcsi lenne? Azt azért nehéz lesz beadni a XII. kerületi törzsszavazóknak. Finomabb antennáik vannak nekik.

Various (törölt) 2007.09.16. 17:26:05

Oli bácsi:

Nem arról szól a dolog, hogy hány komcsi van a Fidesz-listán, hanem arról, hogy ki haknizta végig tavaly az országot Kádár János programjával.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.09.16. 17:27:13

Ja, és Wittner-ügyben nem vagyok ilyen kérlelhetetlen.

Lehet, hogy partizánozás, de: amíg nem ítéltek halálra, nem vertek félig süketre, nem vették el a gyerekemet, nem raktak sittre tizenöt évre és nem tették tönkre az életemet, én nem ítélnék meg ilyenélesen valakit, aki mindezeken átesett.

Ha túlélném, nem tudom milyen lennék.

Soványabb valszeg.

Tóta W. Árpád · http://w.blog.hu 2007.09.16. 17:27:41

ja, hát egy hosszú definíciós kör hiányzik innen, ti. hogy mit értünk "kommunistán", ha nem a kapitalista rendszert vmilyen kollektivista, piacot "kiiktató"/letagadó módon meghaladni próbáló irányzatot. (és ennek alapján mit értünk "antikommunistán".) én így értettem, személyes múltak nem igazán izgatnak.

"a kommunizmus a velünk élő rossz reflex, hülye beidegződés, kisszerűség" - hát ennyi erővel hívhatnánk ummagummának is, és akkor nem keveredne össze egy rendszerrel, aminek ennél konkrétabb alapvetései voltak...

viszont most sajnos távoznom kell.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.09.16. 17:28:23

Various: hagyd szépen TWA-nak, szerintem el tudja magyarázni, ha nem erre gondolt.

Various (törölt) 2007.09.16. 17:32:33

Oli bácsi:

Nem Tóta W. szinkrontolmácsa vagyok, ez a saját véleményem. Az övé meg ott van a neve alatt.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.09.16. 17:38:17

Igen? Pedig olyan újraértelmezési szándékokat fedeztem fel a mondandódban: "nem arról szól", "hanem arról".

Rákanyarodtál egy hermeneutikai tripre, úgymond. Ehelyütt visszautalok a baloldal szelektív antikommunizmusára. Orbán Viktor tehát komcsi, míg Gyurcsány Ferenc nem.

Various (törölt) 2007.09.16. 17:42:23

Oli bácsi:

Azért pajtás, mert neked válaszoltam. Csak nem Tóta nevében. Remélem most már világos.

bél@ 2007.09.16. 18:04:51

A reakcióval az a baj, hogy nem elég reakciós. MAjd ha felveti mondjuk a cenzust, a választójog szűkítését és hasonlókat. A nyugati konzervatív sajtó sokkal keményebb. Azért, mert nem antiszemita valaki, attól még lehet éppen liberális. Szóval, ha a Reakció nem akar libi lenni, akkor ehhöz több kell, mint nem antiszemitának lenni :)) És reakciós még blogban sem írja le, hogy "értékek mentén" :((( Végül TWA kommunista masaztolásáról: Marx-Engels elvtársak írták A német ideológiában, hogy „A kommunizmus szemünkben nem állapot, amelyet létre kell hozni, nem eszmény, amelyhez a valóságnak hozzá kell igazodni. Mi kommunizmusnak a valóságos mozgalmat nevezzük, amely a mai állapotot megszünteti.” Mint névadót, érdemes komolyan venni őket. Ennyiben a kommunizmus a hálózat, amit idehozott a Nagy Szovjetúnió, és különféle nevek alatt itt van és marad. Aki e hálózathoz csatlakozik hatalmi-anyagi vagy bármilyen előnyökért, az per definitionem kommunista. Aki e hálózattal szembeszáll, az meg anti-kommunista. És így módon, a szadisták és szimpatizánsok is - akik a hálózathoz csatlakoztak 1994-ben - kommunisták.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 18:33:22

Szárnyas:
Én nem látom az egyenlőségjelet ergé posztjában - felsorolt néhány példát, hogy mi mindennek mondanak el minket kedves olvasóink és látogatóink. A zsidóbérenctől, a kaftános unokákon át a szélsőjobboldali hecclapig/MIÉP-lapig sokféle jelzőt kaptunk már - ez természetsen nem bizonyítja sem azt, hogy a mi igazságunk lenne a nagybetűs, sem azt, hogy mi lennénk az abszolút közép (nagyon nem vagyunk), amihez képest mérni kell a szélsőségest. Érdekességnek azért elmegy.

Szárnyas 2007.09.16. 19:38:40

Itt mindegyik oldal zászlóshajója szelektiv, a 168 óra is és a Magyar Nemzet is, bár azt hiszem, még mindig inkább az előző, mármint a normális értelemben vett "szellemi önvédelem" szempontjából. Dehát a sajtó is olyan, mint a társadalom, felfalják a pártok, az oldalak, és közben nem veszik észre, hogy a kommunikáció képtelensége is teszi olyanná az életet Magyarosrzágon, amilyennek: nehezen elviselhetővé és zajossá.
Az antikommmunizmus egyébként nehéz ügy, azt gondolom, hogy inkább struktúrákról van szó, mint pusztán emberekről, melyeknek azok az emberek is részei, akik olya hangosan kommunistáznak.

reactionary.underground 2007.09.16. 19:40:22

a választójog szűkítése hihi. Ez amúgy tényleg egy megfontolandó és nem rossz ötlet! tessék írni ötleteket a "választójogi reformról". lehetne kötni valamihez a választójogot. Erre okos ötleteket meg melyik más lap hozhatna föl, mint aminek az a címe hogy Reakció?

Szárnyas 2007.09.16. 19:40:36

Turul_2k2-nek: ha igy van, akkor hamut szórok a fejemre és kivonulok a pusztába - magambaszállni:)

reactionary.underground 2007.09.16. 19:44:04

Szárnyas: volt itten egy rendszer 89-ig, amit szocializmusnak/kommunizmusnak nevezünk, és így hívták a kedves elvtársak is, akik fönntartották. Jobbhíján az ezzel való folytonosságot képviselőket hívjuk posztkommunistáknak. Akik meg ez ellen a folytonosság ellen van, azokat meg antikommunistáknak. Ez nem egy wittgenstein-tétel azért. az, hogy itt épp a posztkommancsok képviselik a folytonosságot, sajátos - és ha már, itt említették Lánczit: ő eztet nevezte konzi paradoxonnak. De ne mossuk már el a határokat teljesen.

rölativisták hajjaj.

Őrnagy Őrnagy 2007.09.16. 19:52:33

Akkot TWA miatt pontosítok az elmúlt diktatúra haszonélvezőit, majd demokráciáról papoló ájróperekt, országot ellopó privatizátorkat, valamint a 94-ben a voksomat nem jól felhasználó törpepárt képviselőit tekintem antikommenizmusom célpontjának.

Az az index legnagyobb hülyesége, hogy a fidesz koomenista. Azt hitték a hülyék, hogy képesek az MSZP 2002-es dumájával nyerni, nem tudták, hogy ez nekik nem sikerülhet. Most meg a neoliberalizmus ellenfelei, ami szintén szimpatikus nekem.

Szárnyas 2007.09.16. 19:54:28

reactionary.underground: te, ezt nélküled is tudtam, mert már javában éltem akkor. ez a posztkommunista dolog meg szerintem átlátszó, mert
- békés rendszerváltás volt, az MSzMP önként adta át a vezető szerepet, cserébe salvus conductust kapott és az utódpárt pedig integrálódott a demokratikus politikai életbe
- nem tudom, mit mond Lánczi, de ő a Fidesz egyik tanácsadja, ergo amit állít, az nem az Igazság (nagy I-vel), hanem egy párt aktuális érdekeit is tükrözi
- volt MSzMP-tagokból mindenhová jutott, még a jobboldalra is
Azonkívül: "Tetszettek volna forradalmat csinálni!"
Dehát nem tetszettek.
És ez nem relativizálás, hanem a szomorú igazság.

mildi 2007.09.16. 19:55:47

miért pont reakció? megértem, hogy a függetlenné válással a nevet is le kellett cserélni, de miért pont reakció? felcsaptam az iszk-t, hogy szabatos legyek :D
reakció:-a szervezet válasza az őt érő ingerekre
-ellenállás a politikai és gazdasági haladással szemben
-önkény, erőszak
(reakciós:-maradi, haladásellenes ill. politikai reakciót szolgáló)

én az elsőre tippelek, ha a többi igaz lenne, nem járnék ide :)

reactionary.underground 2007.09.16. 19:55:50

ez persze nem jelenti azt, hogy a Fityisznél ne lennének valóban ilyen hibák. az alábbi cikk szerintem ölég jól rávilágít erre:

kommentar.info.hu/korosenyi_andras_a_jobboldal_elhuzodo_valsaga.pdf

a legjobb benne az, hogy nem a balos (pszeudo)kommunistázós hangnemet használja. amúgy, nyilván nem.

reactionary.underground 2007.09.16. 19:57:51

a reakciós a haladárok frazeológiájában a "konzikra" kiszórt szitokszó. kedves mildi, biztos a 80-as években szerkesztett iszk-t nyitottad ki:-)

ergé 2007.09.16. 19:59:21

Playmobilnak: az ufiblogon vagy egy tucatnyian vagyunk, és ha figyelmesen olvasod, láthatod, hogy a radikális jobboldalitól a nemzeti érzelmű liberálisig egy elég széles spektrumon foglalnak helyet a szerzők.

És ez így van jól. Egyes megnyilvánulások a hardcore jobbereket idegesítik fel, más megjegyzésekre a liberók hördülnek fel.

Szerencsére mi magunk sem értünk egyet mindenben. Például vérmes vitákat folytatunk a szerkiben a könnyűdrogok kérdéséről avagy Ákos művészetéről, de a különbségek feloldódnak az ülésezést követő, gyurcsányozással egybekötött sörözésben :-D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 20:03:33

Szárnyas:
"volt MSzMP-tagokból mindenhová jutott, még a jobboldalra is"
Ezért a maszatolásért harapok. A nómenklatúra mint olyan az MSZP-ben él tovább. Persze lehet néhány egyedi példát hozni a jobboldalról is, de ez csak kínos ügyeskedés, az "ők is olyanok" mentegetőzése. Pl. a Törések, hálók, hidak tanulmánykötetben lehet nagyon jókat olvasni az MSZMP-tagság, mint a magyar közélet egyik törésvonala témában. S egyébként privát elméletem szerint ez az egyik forrása az ún. jobboldal a tőkéhez és a privatizációhoz való felemás viszonyának is: a komcsi elit (egyébként kétségkívül ügyesen) politikai tőkéjét gazdasági hatalommá konvertálta, így a (nagy)tőke idehaza jelentős részben utódpárti illatú, ami komoly eltérés az angolszász, német vagy a francia állapotokhoz képest.

reactionary.underground 2007.09.16. 20:04:15

ergé: a radikális jobbos helyett valami más megjelölést használnék. pl. akkor már inkább a hardcore-jobbert, vagy a brutálreakcióst, nem tudom.:-) de mai konnotációban a radikális jobbos az a kurucinfó zoknira szandált húzó szerencsétlen, zsidózó, köpködő, üvöltöző marha - csúnyaságot csinálok, általánosítok. Olvasom én a zufit, de azért ilyennel még nem találkoztam:-) és nem hiszem hogy akár a jobber hc-s, akár a nemzeti liberós akarna ilyenekkel közösséget vállalni. de javíts ki ha tévednék:-)

ergé 2007.09.16. 20:08:44

Reactionary, van olyan közöttünk, aki pozitív dolognak tartja a Magyar Gárdát, míg olyan is akad, aki falra mászik tőlük.

reactionary.underground 2007.09.16. 20:10:49

akkó télleg tévedtem asszem.

Szárnyas 2007.09.16. 20:14:47

Turul_2k2-nek: ismerem Tellér Gyula elméletét, meg struktúrázhatsz is, dehát mondom, itten akármi van, az MSzP a demokratikus többpártrendszer tagja lett és technikai szempontból a dolog szemlélése a szomomra véget ért.
Vagy morális szempontból akarnád felrúgni az EKA és az MSzMP között köttetett megállapodást? Mert ez meg hülyeség, meg ugyanannyira immorális lenne, mint amit bírálsz.

dowNLoad 2007.09.16. 20:17:24

Kérjük tótawé elvtársat, hogy húzza ki a fejét a kormány seggéből! mások csak a nyelvükkel jutnak el a patkóbélig, kérjük tótawé se tegyen másképp. Egy ilyen UFI szerű blog miért nem lehet a zindex főoldalán? (mármint a link) (hozna hirdetőket, vagy vinne?) halló újpéter, meg mernéd próbálni? (kérjük tótawét, hogy tolmácsolja a kérdést)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 20:18:00

mildi:
Pedig. :)) A névválasztás önironikus, a reakciós a kommunista zsargonban minden rossz felsőfoka, a haladó baloldal legnagyobb ellensége.

mildi 2007.09.16. 20:25:11

reactionary.underground
így már klar :D
az iszk egyébként 99-es
de mazsolának egy meghat 83-ból:
"reakció: az önmagukat túlélt osztályok politikai és gazdasági ellenállása a társadalmi haladással szemben"
szép :D

Őrnagy Őrnagy 2007.09.16. 20:25:34

Azt se értem, hogy miért kommenista az, aki nem tapsikol a nepliberális un. reformoknak. Nem hiszem, hogy pl az állami e.biztosító komcsi dolog lenne pl.
Szerintem az index egyik legnagyobb hülyesége, hogy a fidesz kommenista. Rosszul politizál, kommunikál, az tuti, de nem kádárista.
TWA a reakciós, mert ő a kommenista fidesz ellensége :)

mildi 2007.09.16. 20:29:15

turul,
igen, felhomályosítottak közben, csak ez így az iszk-ban nem szerepel :D gondoltam ám én, hogy hátsó gondolatok esete forog fenn :D

mildi 2007.09.16. 20:32:33

inkább nem mondom, hogy micsodám a blogmotorba, mert hölgyhöz ez nem illik (meg hát nincs is :D )

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.16. 23:43:21

Tóta W. Árpád · www.worluk.hu/ 2007.09.16. 17:27:41:
"ja, hát egy hosszú definíciós kör hiányzik innen, ti. hogy mit értünk "kommunistán", ha nem a kapitalista rendszert vmilyen kollektivista, piacot "kiiktató"/letagadó módon meghaladni próbáló irányzatot."


Oh, micsoda megtiszteltetés!
A Mester személyesen ereszkedett le hozzánk!

Mester úr, nagyon igaza van, mondjuk már ki, ki a kommunista.

Sarkozy a kommunista.

Ő volt az, aki áraik csökkentésére kényszerítette a szupermarketeket, mint pénzügyminiszter, aki állami mentőövet dobott az Alstomnak a Siemens felvásárlási kísérletét megakadályozandó (utána bemutatta az akció pénzügyi mérlegét és kiderült, hogy a francia állam szépen keresett az ügyön) és őtőle származik a "protekcionizmus már nem tabu" szállóige is.

Ja, és az ő erőteljes lobbizására került ki az új EU alapszerződésből a "szabad és torzítatlan verseny" követelménye is.

www.allenovery.com/AOWEB/AreasOfExpertise/Editorial.aspx?contentTypeID=1&contentSubTypeID=7945&itemID=36176&countryID=18716&prefLangID=412
Néhány idézet Sarkozytől, angolul, mert úgy tudom, a francia nyelvet nem tetszik bírni.
"The word 'protection' is no longer taboo"
"Competition as an ideology, as a dogma, what has it done for Europe?"

Szerintem itt az ideje beszólni neki a Főblogon, nehogy elszaladjon vele a ló és néhány elit esetleg azt higgye, hogy Sarkozynek igaza van.

Sarkozy egy komcsi, mi tagadás.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.16. 23:49:37

Még egy dolog az angolról.

Természetesen teljesen normális dolog az, ha valaki nem beszél franciául. Vagy németül, oroszul, spanyolul, kínaiul, olaszul.
Angolul sem kell beszélni, bár az komolyan csökkenti az ember munkaerőpiaci értékét, tehát érdemes megfontolni.

Hadd használjam azonban a "retardált" jelzőt arra a publicistára, aki kizárólag angol nyelvterületről, angol szerzők által írt cikkekből tájékozódik. Ugyanis ezek az illető országok érdekei szerint íródtak, amiért senki nem bántja őket, ők így hazafiak.

Aki azonban Magyarországon mint az Egyetlen Igazságot büfögi vissza ezeket a cikkeket, az hülye.

Egy újságíró, aki véleményformálónak tartja magát, igenis tájékozódjon nem angol forrású cikkekből és alakítsa ki a véleményét a teljes kép alapján. A sajátját és nem az angol, francia, német, kínai, stb. vélemény kópiáját.

Aki nem így tesz, azt meg hadd nevezzem propagandistának.

heki 2007.09.16. 23:54:21

Oli bácsi 2007.09.16. 14:43:58
Kedves Playmobil Soldat!
...Jogos kérdés, hogy helyes-e négybetűs szavakat leírni, lazázni fogalmazásilag, durváskodni valamelyest a cikk alanyával/állítmányával. Van, akinek ez nem is jön be a szerk. tagjai közül. Némi reflexió után mindig arra jutunk, hogy ezt azért csináljuk, mert Áprily-versekkel meg Mindszenty-zarándoklatokkal nem lehet sokáig átmenteni azokat az értékeket, amelyeket fontosnak tartunk, és amelyeket nem kopizok ide be, leírtuk sokszor (szabadság, tulajdon, határon túl, hagyomány, hit, stb.). Az, hogy HOGYAN írunk, számomra másodlagos kérdés ahhoz képest, hogy MIT írunk...."

Hm.
Szerintem ez kicsiny (pszeudo?) naivitást tükröz.
Már előző posztokban (ahol a fent idézett Jani-vélemény megjelent) jeleztem - és jeleztük többen is - erről kételyeinket.

Magyarán a stílus az ember, na ja.

Másképpen mily kommunikációs gátak képződnek, kicsiny mém bombák füstölgetnek, milyen hívószó-petárdák itt és most? Az interneten, a blogban, az újságban, a mai közbeszédben stb? Mit tehetünk ellenük? Hogy működjön a kommunikáció? Mi a mi felelősségünk ebben?

Még fölghözragadtabban: az a fajta ironikus, olykor nyegle, de öniróniára is hajló, enyhén cinikus, ám mindenképppen nagyon rejtett alázattal bíró, inkább ideges, sem mint nyugodt poszt-gonzo újságírói nyelv alkalmas-e nemes célok szolgálatára?
Örülnék, ha igen, de félek, hogy csak csata, de nem a háború nyerhető meg így.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.09.17. 00:12:20

Kedves heki!
A kételyeidet magadnak kell megoldanod. Nem kenyerem a mission statement műfaja, ennek ellenére az elmúlt hónapokban már vagy negyedjére kell nekirugaszkodnom ilyesmiknek az ufi tulajdonos- és imázsváltása kapcsán: nem, nem báránybőrbe bújt liberális vagyok, az Ufi sem az, és aki ismeri bármelyikünket, vagy olvassa ezt a blogot, annak ez egyértelmű. Talán a fáradtságból fakad a didaxis.

Akinek nem teccik az "ironikus, nyegle, öniróniára is hajló, cinikus, posztgonzo" nyelv, az vélelmeim szerint talál a jobboldalon elég fórumot ahhoz, hogy a "pátoszos, semmibevezető, üres" vagy akár a "szikár, tárgyszerű" nyelvben elmerüljön. Virágozzék minden virág.

Jani reakciójára (ééérted) talán nem a "jelezte a kételyeit" szókapcsolat a legadekvátabb, Jani egész konkrétan fenyegetőzött és toporzékolt.

Kommunikációs elmélettel nem foglalkozom, korábban erről a területről csak a csajozós dumák érdekeltek, ma már azok sem.

A magam részéről már annak is örülnék, ha végre egy csatát nyerne a jobboldal, nem magát szurkálná tökön nagy lendülettel.

Ács Feri 2007.09.17. 00:39:36

bél@, neked nyilván papírod van arról, hogy megmondhasd: ki mit írhat le (így egy Reakciósnak is megszabhatod ezt) de a helyzet az, hogy vannak értékek. Ilyenek pl. haza, nemzet, szabadságjogok, magántulajdon, és a többi. A nihilizmus, amire talán te gondolsz, az egy másik irányzat.

heki 2007.09.17. 00:46:50

Oli bácsi,
köszönöm, hogy válaszoltál.
Köszönöm, hogy fáradtságod ellenére, amely a mission statement folyamatos idegölő megfogalmazásaiból fakad, reagáltál.

Hogy mondjam.
Nem kértelek, hogy illusztráld kételyeim, de mindegy.

Idézek.
"Akinek nem teccik az "ironikus, nyegle, öniróniára is hajló, cinikus, posztgonzo" nyelv, az vélelmeim szerint talál a jobboldalon elég fórumot ahhoz, hogy a "pátoszos, semmibevezető, üres" vagy akár a "szikár, tárgyszerű" nyelvben elmerüljön. Virágozzék minden virág."
Idézet vége.

Igazad van.
No de mi van az élő emberrel, velem, akit sem nem pátoszos, sem nem szikár tárgyszerű, sem nem posztgonzo, hanem ezektől mélyebb magasságokba, magasabb mélységekbe vágyódik,
mit mondjak,
Chesterton kéne, na. Ide.

Az Ufi-ban lenne esély, pedig, hiszen.
(azért írok ide, és nem a deRealmagyar.hu-ra.)

A jobboldal önmaga tökönszúrása pedig szerény véleményem szerint folyamatos kommunikációs gátjai, hazugságai, bakijai folyománya, eredője, célokja, zusammen. (v.ö. kommunikáiós elméletek)
Szóval öszefügg minden majnem.

Üdv
Heki

bugris 2007.09.17. 01:21:02

Muhaha, muhaha!
Kedvís barátim, a lábvízünk kellemes tulajdonsága, hogy következő vezírnek is ugyanoly kellemes lesz e lábvíz. Hát akkor ki méltóztatik a hajnali kettes lábvízben fürödeni, mert az látszik a legtutibbnak, ugye?
Fotósnak üzenem, én is alszom.

bél@ 2007.09.17. 09:08:00

ÁF "bél@, neked nyilván papírod van arról, hogy megmondhasd: ki mit írhat le (így egy Reakciósnak is megszabhatod ezt) de a helyzet az, hogy vannak értékek." Tehát nem szabtam meg ki mit ír le, sőt annak nevezi magát mindenki miattam aminek akarja. De a "megszabás" és a kritika közt azért van különbség. Ez a "papírod van arról, hogy megmondthasd: ki mit írhat le" elég gyenge riposzt. És szellemtelen :((( Azt voltam bátor leírni, hogy a reakció azonkívül, hogy csopkedik a ballibeket, nem is tudom miért reakciós. Mert a nyugati konzervatív sajtó sokkal keményebb a pc elvetésében és a politikai tiltott témák kezelésében. Am pedig az "értékek mentén kifejezést illeti: 1, a konzervatív gondolkodók közt nem rtka az érté fogalom bírálata, mert az érték fogalom vezethe el relativizmushoz-nihilizmushoz. De én még csak nem is erről beszéltem, mert a magyar köznyelvben bevett az "érték" fogalom használata, hát akkor csak hasnálja a UFI/Reakció. 2, Az UFI lefőbb erénye nem a tartalma volt, hanem a stílusa. Talán ennyi idős emberekkel szemben nem is kell nagy tartalmi elvárásokkal leni. De az "értékek mentén" olyan stílustalan, mint az "egy üveg kóla került elfogyasztásra", vagy élőszóban az "Abszolúút!" és az "Aazt gondoloooom..." affektálások. Erre a stílus-hibára hívtam fel a figyelmet. Nem kell mindig mindenre csíőből tüzelni, esetleg némely tanácsokat néha meg is lehet fogadn, hibákat elismerni. Ez nem a gyengeség, inkább ez erős jellem jele, azt hiszem. bél@

reactionary.underground · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.09.17. 12:36:51

Szárnyas: ebben az esetben az, hogy a r.váltás békés volt, nem túl sokat jelent. Ugyanis az a kérdés hogy kik mozogtak otthonosan bizonyos körökben utána is? az hogy az ellenzékieket bedobták a mélyvízbe, nem sokat jelent; a belügyminisztériumba és ki tudja még hova a kommancsok jártak be nagy rutinnal, arról nem is beszélve - és ez a legfontosabb - hogy a kapcsolati hálójuk megmaradt: így sikerült volt kommancs funkciknak gazdasági hatalmat szerezniük. (amúgy a pártközeli izéket is ezen keresztül érvényesítik a mai napig is:-(()

Lánczi a fityisz egyik tanácsadója, na igen. és nem mondhat ezért okosat, Igazat meg végképp nem (így, nagybetűvel). Lánczi politika filozófus, én kicsit többnek tartom mint pártkatonát (utóbbiak kereséséhez ajánlom a ballibet - érdekes, ott a sok szociológus meg politológus, amikor megmondják a "tutit", akkor nem legyintenek rájuk, az ő véleményük szakvélemény...). a konzi paradoxonról asszem több helyen írt, és ahelyett, hogy élből, ad hominem írnál - előre - egy véleményt, inkább nézz utána.attól, mert fityisz-tanácsadó még lehet megfontolandó a véleménye nemde?

plusz: "a párt aktuális érdekeit tükrözi":-) höhö. Marxból sok vót mi?:-) szegény Lánczi viszont nem marxista, ez utóbbit nem könnyen fogadná el:-)

itt nem az a kérdés, hol vannak volt párttagok, hanem hogy a kapcsolati tőke, és a kapcsolati háló melyik bandához kötődik. Volt szerencsém "ismerni" egy volt párttag fideszest, csórikámnak annyi esze volt mint egy marék lepkének. az ő kapcsolati hálója maximum a falu végéig tart.

ám itten az mszmp meg a kisz-vagyont mégiscsak a szocik nyúlták le, az egész nómenklatúra meg a zseton hozzájuk kötődik, és 94-es összesimulásuk óta még a szadeszhoz. Ezért az az érvelés hogy "mindenhol van párttag", erejét veszti: nem személyek számolgatásáról van szó.

reactionary.underground 2007.09.17. 13:06:14

Bél@: az érték-fogalom hogyan vezethet nihilizmushoz? nem biztos hogy ezt értem.
süti beállítások módosítása