Sarkozy esete a magyar európéerekkel
2007. szeptember 15. írta: aba

Sarkozy esete a magyar európéerekkel




















Nicolas Sarkozy felháborodottan hagyja ott a viselkedni képtelen fasiszta bunkót (Forrás: Index, a kép a találkozó végén készült)


Önjelölt diplomáciai szakértők hada lepte el a magyar sajtó ballib felét, lázas örömmel találgatják, vajon Sarkozy miért hagyta ott Orbánt. A szennymédia meg mindenféle forrás megjelölése nélkül már zsidózásról is vartyog. Mielőtt a szívünkhöz kapnánk, hogy a bunkó felcsúti paraszt nem tud viselkedni – nyilván szotyit köpködött és csulázott –, amit a francia elnök megelégelt, jegyezzünk meg néhány dolgot:

1. A faképnél hagyásról szóló hírek ősforrása Demszky Gábor.
2. A főpolgármester az általa vezetett világváros kaotikus közlekedési viszonyai miatt ordas mód elkésett a hivatalos közös koszorúzásról.
3. Demszky Gábor hazugságával szemben szó sem volt huszonöt perces Sarkozy-Orbán tárgyalásról, az újságíróknak kiosztott hivatalos programban tizenöt perces megbeszélés szerepelt, közvetlenül a parlamenti beszéd után (14.50-től 15.05-ig).
4. Csakhogy Nicolas Sarkozy 14.41-kor befejezte szónoklatát, a protokoll pedig azonnal a Főemelet 46-48-as terembe vitte az Orbánnal közös találkozóra, amely így a tervezettnél előbb, 14.45-kor elkezdődött.
5. E sorok írója ott álldogált néhány kollégával együtt az iroda előtt, ahonnan Sarkozy a fixáltnál valóban korábban, 15.oo-kor jött ki. Azonban a megbeszélés is előbb kezdődött a leírtnál, de időtartamban pontosan annyi volt, amennyi a programban szerepel.  Mindenestre sehogy nem jön össze  Demszky hiányzó húsz perce.
6. Mivel a magyar sajtó most Sarkozy-Gyurcsány reformtengelyről vizionál, szögezzük le, hogy Gyurcsány jó szokásához híven semmi mást nem csinált, mint felmondta tárgyalópartnere álláspontját. Ami Nabucco-ügyben például dícséretes, hiszen a gázbeszerzések diverzifikálása magyar nemzeti érdek is. Csak azt tudnánk feledni, hogy a pápai gyerek Vlagyimir Vlagyimirovics legjobb európai haverjaként mocskolta márciusban a projektet, mint amire nincs szükségünk. Akkor az EU-állásponttal szemben az orosz érdekek képviseletét választotta.
7. A francia köztársaság elnöke közjogi helyzetéből adódóan nem vesz részt sem hazai, sem külföldi pártpolitikában, hivatalos látogatásain a legritkább esetben találkozik nem hivatalban lévő politikussal. Idén júniusi lengyelországi látogatásán sem randevúzott a Polgári Platform vezetésével,  csak a kormányzó Kaczynski ikrekkel volt hivatalos programja. Orbánnal valamiért fontos volt neki találkozni.
8. Gyurcsánnyal a francia köztársasági elnök többet tárgyalt, de ez természetes is, hiszen a miniszterelnök van döntési helyzetben az ország ügyeit illetően, nem Orbán Viktor. Ez diplomáciai egyszeregy, nem Gyurcsány Ferenc államférfiúi teljesítménye, tekintélye és antifasiszta kereszteslovag mivolta előtti főhajtás.
9. Faszkorbács.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr27166047

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bugrisblog 2007.09.16. 09:28:12

Kínzó kérdésMiközben teljesen más témával van tele a sajtó, kínzó kérdés nyugtalanít. Miért is magyarázkodott Gyurcsány Ferenc?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zozi · http://www.faszkorbacs.hu 2007.09.16. 00:23:29

Ki nem szarja le, hogy mikor távozott Sárközy, és ki késett mikor meg mennyit? Ez a téma??? Ez a fontos???

És ha simán csak valamelyiküknek kakkantania kellett, és ezért ment el hamarabb? És ha valamelyik besértődött? Akkor mi van? Nem lesz jobb vagy bal se jobbnak se balnak ettől...

Rwindx 2007.09.16. 00:54:15

Tényleg úgy taglaljátok a dolgot, mintha eddig demszky lett volna az igazmondó juhász, vagy a klubrádióban még nem hallhattunk volna soha ordenáré hazugságokat...

Bozót.harcos 2007.09.16. 01:17:18

"Én Népszabi olvasó vagyok, a többit is rendszeresen kipróbálom, de a többi napilap szinvonala egyszerűen botrányos. Sokat romlott a Népszabi minősége is az utóbbi időben, bulvárosodott, de még mindig toronymagasan a legtöbb infót innen lehet szerezni. Ezért is szidja mindenki, hiszen csak ezt érdemes olvasni..."

Kedves Daveeee!
Sajnállak, hogy a Népszabó a világod. Javaslom, próbálj ebből a világból kitekinteni egy pillanatra. No nem a Magyar Nemzetre gondolok, az ugyanez a szint. A legszörnyűbb az, hogy most már nem feltétlenül nyugat felé kell elhagyni az országot ahhoz, hogy az ember külalakjában és tartalmában napilapnak nevezhető napilapot vehessen a kezébe. Meg merem kockáztatni, hogy pl. a román politikai sajtó palettáján a Népszabadság nevezetű vécépapír az utolsó helyen kullogna. Ez van. Welcome to Szánalmia.

Bozót.harcos 2007.09.16. 01:26:57

Kedves szárnyas!
Személyedben magát Magiszter Pásztor Tibort tisztelhetjük álnéven, vagy pedig csak az egyik fizetett alkalmazottját?:)))))

kvadratik 2007.09.16. 01:37:44

itt pár embernek tényleg az a legfőbb baja, hogy az ufi blogon esetleg megpróbálják tisztába tenni Demszkynek ezt a legújabb hazugságát, amin a fél ballib sajtó onalizál? gratulálok...

ergé 2007.09.16. 01:44:36

Aczél Sarkozyról és Merkelről: "Hát nem érdekes, hogy épp európai vezérkonzervatívok gyülekeznek Gyurcsány kinyitott ernyője alatt? Rokonok volnának?"

muhahha.

VIII. Nagyapó · http://nagyapo.blog.hu 2007.09.16. 02:26:38

Igen, tényleg volna itt a másodperceket méricskélni - ha a baloldali média nem az ilyen hírekből építené fel a képet, hogy Orbán külföldön szalonképtelen.

És ezekben a húzásokban épp az a legaljasabb, hogy vitatni már röhejes, ugyanakkor ha nem vitatják, tök jól működnek.

Ede H. Bomber 2007.09.16. 02:30:49

Ekkora embereknél, mint Pásztor Tibor - megjegyzem, praxisomból ismerem, az újlipótvosi galut-béli szokást, hogy a SzIg.-ban szereplő név MELLETT egymás között ivrit vagy jiddis nevet használnak, szóval - e grandiózus gátlástalanság, mint objektiváció esetén aligha ragadtat bárkit "nick"-ként való alkalmazásra....

DAS 2007.09.16. 04:43:52

Szépséghiba azt állítani, hogy oka volt Sárközynek O.V.-al találkozni. A protokoll szerint a hivatalos látogatáson az ellenzéki oldal vezetöjével is illik találkozni. Ennyi.

DAS 2007.09.16. 04:57:13

Valahogy az az érzésem, hogy itt valamiért egy kicsit mindenki hazudik. Lehet, hogy még én is?
Ennyi.

0xFFFF 2007.09.16. 07:04:48

Klubrádió a hiteles forrás ? Nem ez az a rádió, ahol orosz józsef, nevéhez hűen vörös köddel borított, erősen torz világnézetét kell hallgatni két közlekedési információ között ? Azért az orosz józsefét, akit kitüntettek, mert hitelesen riportolt az iraki konfliktusról úgy, hogy közben összeszart gatyában egyszer sem tette ki a lábát a hotelszobájából ? ...no mert ez nem forrás, hanem csak egy talicska szar.

dei 2007.09.16. 07:47:55

Teljesen jogos a szöveg, ha egy beszólás politikustól származik, akkor azt óvatosan kell kezelni :))
Még akkor is ha Demszky az.

Azért viszont kár, hogy egy ilyen teljesen elfogadható bejegyzést ezekkel a mondatokkal csúfítja el a szerző:

"A főpolgármester az általa vezetett világváros kaotikus közlekedési viszonyai miatt ordas mód elkésett a hivatalos közös koszorúzásról."

Mivel ez egy az egyben a fidesz propagandadumája.
Szóval nem csak a politikusok beszólásaival kell óvatosan bánni, hanem elfogult blogggerek szövegeivel is.
Mennyivel ütősebb lett volna a blog, ha ez valamint a hazudik szó nem szerepel.
Az elsőről már megírtam, hogy szerintem miért. A hazugság szót pedig azért nem használnám, mert mifelénk a gödörkocsmában ezért nagyon megvernék a szerzőt.

ergé 2007.09.16. 10:40:05

Gyurcsányi önhipnózis az Amőbán:
"Tehát Angela Merkelen, János Károlyon vagy éppen Nicolas Sarkozyn múlik, hogy akar-e Magyarországra látogatni. Szinte semmibe nem kerül indokot és ürügyet találni, ha valaki egy látogatást el akar halasztani. De egyikük sem keresett kibúvót."

thnx Bugris.

bugris 2007.09.16. 10:56:09

"Miért" kérdezte, miért írtam, hogy nem szalonképes már Gyurcsány Európában.
Nos, a Sarkozy látogatás kapcsán nem írt semmi másról, csak hosszasan bizonygatja, hogy lám, ővele még tárgyalnak, még szalonképes, azért csak hét óra, és akár le is mondhatták volna, stb.
Ez mindennél beszédesebb.

Szárnyas 2007.09.16. 11:20:25

Nem vagyok Pásztor Tibor fizetett alkalmazottja, bár tudom, hogy a jobboldalon - mert magatokból indultok ki - nehezen tudtok valami olyat elképzelni, hogy az ember a saját gondolatait képviseli írásban is.
Csak ismét leszögezném, hogy ne nagyon moralizáljon az a Fidesz, mely az ötödik kerületben a Magyar Mércét, a cigánybunozes.com-ot és a Magyar Gárdát produkáló szövetségban van édes-kettesben.
Jelezném, a baloldalnak is megvannak a hibái, a bűnei, de valami olyan egyoldalúság és rossz értelemben vett párthűség árad a soraitokból, hogy az röhejes.

Szárnyas 2007.09.16. 11:23:40

Ja, szerintem a jiddis nicknévnek nincs köze semmihez és senkihez. MIndenki azt a nicknevet választja, amit akar.
Az előbb arra utaltam vóna, hogy ugy az, hogy az ember kiáll valami mellett, az ugy nem jelenti azt, hogy ezért fizetést kap, vagy alkalmazásban van.
Egyébként magának ennek a felvetésre is "érdekes" morális állapotokra utal..:D

Szárnyas 2007.09.16. 11:43:19

"újlipótvárosi galut-béli szokást?" ---most nem zsidóztál egy kicsinység?

Szárnyas 2007.09.16. 11:44:42

"Újlipótvárosi galut-béli szokást?" ----nem zsidóztál most egy kicsinység??

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.09.16. 11:46:24

Ebben csak az a jó, hogy már akkor zsigerből éreztem, hogy megint hazudnak, amikor először halottam a hírt. Azon már meg sem lepődöm, hogy a hazugság leleplezésére a HírTV és a MaNem munkatársai vagy a Fidesz felelősei helyett csak az UFI volt képes...

Szánalmasan kisstílű amúgy az egész, meg hogy ilyeneken kell meccselni...

bugris 2007.09.16. 11:53:04

Szárnyas, mint láthatod, ide bárki írhat, ilyen-olyan oldali hülye egyaránt. Ezért kérlek, ne általánosíts, ne használj többes számot, és ne azonosíts egy egész közösséget a láthatóan magát újra reaktiváló Kündü véleményével.

volkov 2007.09.16. 11:56:59

Szarnyas,
" Nem gondolom, hogy Pasztor Tibor felelos lenne egy olyan - egyebkent - szerencsetlen bejegyzesert, ami nem volt antiszemita."
milyen bejegyzesre gondolsz? Olyanra amit PT irt (ekkor erthetetlen hogyan nem lehet felelos), vagy egy olyanra amit nem PT irt (akkor meg erthetetlen hogyan merul fel felelossegenek meg gondolata is)?

"Csak ismét leszögezném, hogy ne nagyon moralizáljon az a Fidesz"
ezt most kinek irtad? Ki ir itt a Fidesz neveben?

Szárnyas 2007.09.16. 12:01:42

Ede H. Bomber írt: "szállljon mélyen magába, mielőtt bármit böfögne e blog kommentjeiben.
Intés TŐLEM: V. ker. FIDESZ-tag ügyvéd."
Gondolom, hogyha fontosnak vélte ezt hozzábiggyeszteni, akkor ennek van jelentősége.

Szárnyas 2007.09.16. 12:02:40

Bugrisnak: oks, vettem a lapot:)

bugris 2007.09.16. 12:03:03

Volkov, hogy értsd, erről van szó:
valasztas2006.origo.hu/20060304diszzsidozas.html
Arra viszont én is kíváncsi lennék, hogy ezért ki a felelős, ha nem Pásztor Tibor.

bugris 2007.09.16. 12:06:33

Hát Kündü barátunk, - ha igaz, ahogy többször is említette már - nem válik dicsőségére az V.keres Fidesznek.

volkov 2007.09.16. 12:10:11

koszi bugris, en is erre gondolok, csak nem akarom elhinni, hogy Szarnyas mondata tenyleg total ertelmetlen. egyelore varok az autentikus valaszra, hatha megsem.

volkov 2007.09.16. 12:22:33

Szarnyas,

Ede H. Bomber írt: "szállljon mélyen magába, mielőtt bármit böfögne e blog kommentjeiben.
Intés TŐLEM: V. ker. FIDESZ-tag ügyvéd."
Gondolom, hogyha fontosnak vélte ezt hozzábiggyeszteni, akkor ennek van jelentősége.

Ja, valoszinuleg az, hogy o ettol fontosabbnak erzi magat, legalabbis hangsulyozza, hogy o aztan majdem olyan fontos ember mint a Pasztor Tibor :). De ettol meg nem hinnem, hogy a Fidesz neveben beszel (nem is valoszinu, hogy tudna)
kis illusztracio, csak a moka kedveert: ha elfogadjuk, hogy egy onkormanyzati kepviselo (PT-re gondolok) a parttagsagon tul meg politikai tisztseget is visel, akkor tiednel egy fokkal kisebb altalanositas azt irni, hogy az MSZP diszzsidozott.
Vagy: mivel DFT zsido (az MSZP mondta:)) ) ezert a Fidesz zsido.

bugris 2007.09.16. 12:26:57

volkov, és ha hozzátesszük, hogy DFT apósa az egyik gárdaalapító, máris komplett a kép :DD

volkov 2007.09.16. 12:31:54

jajj, hat ez miert csak most jut eszembe: ez mivel a Fidesz zsido ezert Ede H. Bomber is zsido, ergo nyilvan csak ironizalt:))

ergé 2007.09.16. 12:33:39

Tipikus Kündü :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 12:57:41

Kündü a házban - a zsidó témát már elővette, ezután a muffok szoktak következni, ha jól emlékszem. :))

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.09.16. 13:45:59

ezt en baszdmeg nem ertem.

ugy latszik, itt szinte mindenki egyutt sorozik Sarkozyvel. legalabbis erre utal, hogy pontosan tudjak, hogy kellett-e formaisagbol talalkozni Orbannal, vagy ok olyan puszipajtik, es az egesz latogatas csak urugy volt egy kis osszekacsintasta.

imho, Sarkozy azzal talalkozik, akivel akar, ha mar idejon abszurdisztanba. ebbe barmit belemagyarazni barmit, az tulzas. Le Pen biztos Csurkaval kezelt volna. (horribile dictu! nemzetkozi naci tengely!!)

az megint eleg nyilvanvalo, hogy nem az szdszes verliberalis hodembert hivja meg a konzervativ partdzsemborijara. az is biztos, hogy pontosan tudja, mi a kek aramlat tamogatasa mifelenk, meg hogy ki nyal be Putyinnak egeszen a vekonybelig.

az is lehet, hogy csak a szia-szia, gyere el, majd dumalunk odakint volt az Orbanos beszelgetes temaja. de itt is mindenki jolinformalt. gondolom, ha egy atomhatalom koztarsasagi elnoke a balkanra kirandul, es ott 4szemkozt akar trecselni egy emberrel, akkor a stabja nem csekkolja le a szobat elotte, hogy biztonsagos-e vagy sem. mikeppen a koztarsasagi orezred, meg a nbsz erre szakosodott gardaja. nyilvan bebujt ket asvanyvizes uveg koze a nepszabi riportere, es onnan skubizta ki, hogy Sarkozy lerazza a naci bunkot.

szoval en pontosan egyet is ertek azzal, hogy a jobboldali sajto nem kezd el itten handabandazni, hogy a Sarkozy sokkal inkabb a Zorbanert jott mint a Gyurcsanyert. Felesleges magyarazni a bizonyitvanyt, mert a hardcore szocik ugyis majd egyszeru gyuloletpropagandanak allitja be az ellenzeki siramot.

Demszky egy pondro. Sehonnai bitang ember, ahogy fogalmazott marc 15-en. Annyi hitele sincs nalam, mint egy galandferegnek. Ha veletlenul megnyer meg egy fordulot, megerdemelne, hogy magyar Han Solokent a portreja diszitse a 4. metro egyik megallojat. Nem hiszem el, hogy nem tud odaerni valahova idoben, ha muszaly. azert megse a stuszi vadasz lett volna a koszoruzopartnere.

ezek utan azzal takarozni, hogy ezert is Orban a felelos, egyszeruen kimeriti a szanalmas jelenteset. szolok is rogton Gretsy Laszlonak, hogy boviteni kell a nyelvet ilyen iranyban. eddig se volt Gabor az igazmondas ellovasa, de ez mar leverne a parlament tetejerol a voroscsillagot is.

ilyen orszag nincs is.

Szárnyas 2007.09.16. 15:54:10

Volkovnak: nem igazán értem magasröptű érvelésed. A tények: valaki V. kerületi Fidesz-tagként rakta helyre Pásztort, aki ugy beleböfög a topikba. Következtetés: én azt gondolom, hogy ennek van jelentősége, ha ő ezt fontosnak véli odatenni. Jellemző az országos, meg az V. kerületi politikai közegre.
Tágabban: ismétlem, nem érzem zsidózásnak, amit Pásztor csinált, mert maga a szó nem antiszemita értelmű és tartalmú.

Ede H. Bomber 2007.09.16. 17:03:49

PÁSZTORNAK címzett üzim - figyelem, NEM UZI-m! - nem nárcizmusomból fakad.
Pásztor egy fing alak, és a kerület ill. hivatás megjelölése az Ő pofátlan verbális attakjai KÖVETKEZMÉNYÉRE KÍVÁN utalni.
Egyébként Ő nem egy "nagy hal". Lóizé.

Egy megtapasztalt néprajzi elem megnevezése - mint az újlipótvárosi szórvány HIVATALOS magyar hangzású nevei MELLETTI ivrit/jiddis névhasználat, mint IGAZI NÉVÉ, - nos ez fényévnyi távolságra van a büntetőjogi "zsidózás"-definíciótól, amit a Btk. 269. § tartalmaz.

Paranoiát tudják gyógyítani ma már.

A "szárnyas"-i megjegyzések irrelevánsak, és inkább az ürge BUGRISSÁGÁT mutatják meg...

"Bugris", te meg határolódjál el ETTŐL A PISZOK index.blog.hu -tól, mert ez fertőző.

Nem én vagyok a szubkultúra, HANEM TE, BUGRISKÁM!

medve 2007.09.16. 17:06:28

Kár vitatkozni. Ha egyszer a két ügyeletes külpolititkai pártatlan zseni, Király András az Index-től és Kósa András a Hírszerzőtől azt mondták, hogy Orbán-cumi van (a Népszabadságot már nem is említem, de ők 25.000 példánnyal zuhantak és még fognak), akkor az van.

Dictum, punctim, factum.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.09.16. 17:21:36

Bomber, kündü: ne tetézd, ne tetézd, mert hozzádvágok egy "moderál"-gombot.

Bonbon 2007.09.16. 17:28:57

Az egész arról szól, hogy ki nyalt be eredményesebben Sarko-nek. Gyomorforgató, ami folyik , a nagy magyarok versenybe nyalják azt a s...et, ami le se sz..ja őket.

greenwhite1 2007.09.16. 18:10:30

hihetetlen...ennyire nincs témájaa sajtónak? késett vagy nem? ez lenne országunk legfntosabb kérdése?

volkov 2007.09.16. 18:20:59

Szarnyas,
"A tények: valaki V. kerületi Fidesz-tagként rakta helyre Pásztort, aki ugy beleböfög a topikba. Következtetés: én azt gondolom, hogy ennek van jelentősége, ha ő ezt fontosnak véli odatenni."

sztem olvasd el meg egyszer amit irtam: a tenyeket nem vitatom, a kovetkeztetessel egyetertek, a problemat ott latom ahogy a jelentoseget konkretizalod, ezen ironizaltam.

"Tágabban: ismétlem, nem érzem zsidózásnak, amit Pásztor csinált, mert maga a szó nem antiszemita értelmű és tartalmú."
nem tudom ez meg nekem szol-e, ezzel az allitasoddal/indoklasoddal nem vitatkoztam (pedig sztem lehetne, de inkabb hagyjuk)

Tomy33 2007.09.16. 18:46:58

Elolvastam mindenki hozzászólását, és mindamellett, hogy elszomorító, azért némi örömmel is eltölt, hogy ennyi hurrá optimista emberke lézeng ebben a kis országban. Ezek az emberek úgy gondolják, hogy Feri rossz, és most jöjjön Viktor, aki rendet csinál, és ezzel mi leszünk a második Svájc. Hát én ebben nem hiszek. Mindet el kellene zavarni a fenébe úgy, ahogyan vannak. Csak olyan embert szabadna a székekbe ültetni, akik nem családtagjai, barátai, de még akár csak a szomszédai ezeknek a mai szépséges karrierű politilusoknak. Mind volt már hatalmon, és mind megmutatta, hogy mennyire dilettáns, és arrogáns ha ő van a poszton. Akkor meg mi a fenéről vitatkoztok? Sárközi? Majd akkor érdekel, ha azzal jön ide, hogy" bocsika, de nektek még elfelwejtettünk visszaadni majd 3 magyarországnyi területet" Itt az ideje, és tessék. Na addig meg kuss a külföldnek is, mert a békekötések mindenkori vesztesei mi vagyunk. Mindegy hogy keleti, vagy nyugati.. nektek és nekem nem akar jót... Vagy eddig ez csak nekem tünt fel?

medve 2007.09.16. 19:18:44

Jézusom! Itt a következő benyalizás. Smalladam, ez nagyon gáz:

"Gyurcsány Ferenc "mennybe ment" - a stábja szerint
Gyurcsány diadalmenete, Orbán fekete napja volt a találkozó?

Nagy Szilvia
2007-09-16 17:25

Roppantul elégedett a francia államfői látogatással a miniszterelnöki kabinet. Nicolas Sarkozy agyba-főbe dicsérte a reformer és külpolitikus Gyurcsány Ferencet, akit az európai politika élvonalába húzott, mondán: "mi ketten együtt" okozunk még meglepetést Európának közös kezdeményezéseinkkel. Ráadásul a konzervatív Sarkozy csak udvariassági látogatást tett Orbán Viktornál.
hirdetés


Kapcsolódó cikkek
Belterjes a külügy? - Újabb miniszterelnöki offenzíva
Egy csodálatos barátság kezdete és egy megbeszélés furcsa vége - Sarkozy Gyurcsányhoz jött
Rendkívül elégedett Nicolas Sarkozy budapesti látogatásával a miniszterelnöki kabinet. A francia elnök kijelentései alaposan "megemelték" Gyurcsány Ferencet, míg a péntek Orbán Viktor külpolitikai fekete napja volt - fogalmazott a kormányfői kabinet egyik munkatársa lapunknak.

Informátorunk emlékeztetett: a térség országai közül először ide látogatott Nicolas Sarkozy, és azt is hangsúlyozta, hogy mivel július 1-jétől az Európai Unió soros elnöke Franciaország, addig az összes európai fővárosba ellátogatnak Francois Fillon miniszterelnökkel, s ezt a látogatássorozatot Magyarországgal kezdte.

Szerinte Sarkozy - aki Angela Merkel német kancellár mellett Európa legmeghatározóbb politikusa - nem pusztán a diplomáciában szokásos udvariassági köröket futotta, hanem elismerően szólt reformerségéről, stratégiai partnerséget ajánlott, és "behúzta" a miniszterelnököt Európa közepére. "Legszebb álmainkat valósította meg a francia elnöki látogatás" - áradozott forrásunk, Nicolas Sarkozy dicsérő nyilatkozataira utalva.

Ő szocialista, én nem

"Szeretném elmondani, milyen boldog vagyok, hogy itt lehetek Magyarországon (…), mert a magyar miniszterelnök és köztem messzemenő nézetazonosság van. Ő erőteljes politikai változásokat akar, azt akarja, hogy véget érjen a tétlenség időszaka az Európai Unióban, s pontosan ez Franciaország álláspontja is” - mondta sajtótájékoztatóján Franciaország köztársasági elnöke.


Merkel és Sarkozy - két konzervatív nagyágyú lett a magyar kormányfő kedvence (Fotó: MTI)

Nicolas Sarkozy arról is beszélt, hogy mennyire fontos támogatást jelent az, hogy Gyurcsány Ferenc támogatja a Bölcsek csoportjának életre hívását, akik Európa jövőjéről fognak gondolkozni. "Ő szocialista, én nem, de közös bennünk az akarat, hogy modernizáljuk országunkat, és modernizáljuk Európát" - hangoztatta Nicolas Sarkozy.

A politikus határozottan kiállt a reformok mellett. "Ha megnézzük azt, hogy hol működnek jól a dolgok, akkor azt látjuk, hogy a gazdasági növekedés azokban az országokban a legerősebb, amelyeknek a gazdasága nyitott, amelyek modernizálódtak, amelyek reformokat valósítanak meg, és amelyek eljutnak a teljes foglalkoztatásig. Ez a mi stratégiánk. És ebből a szempontból a miniszterelnök úr és jómagam pontosan ugyanazt a meggyőződést valljuk" - mondta Nicolas Sarkozy.

A legszebb öröm

A miniszterelnöki kabinetben úgy látják: az már csak hab a tortán, hogy a konzervatív államfő Orbán Viktorral nem volt olyan szívélyes, mint a szocialista miniszterelnökkel. Akár lerövidítette a Fidesz elnökére szánt időt Nicolas Sarkozy, akár nem, tény, hogy a találkozó után az ellenzéki politikus semmilyen érdemi bejelentést nem tudott tenni, csupán a francia köztársasági elnököt méltatta.

A kormányfő információink szerint nem áll meg. További diplomáciai erőfeszítéseket tesz például a koszovói rendezés ügyében; ezt nem csak Sarkozy esetében tette meg, hanem az ENSZ BT-tag Kínától is kérte a közbenjárást.

"Végre beérni látszik, amit évek óta építgettünk. Idén itt volt Angela Merkel, a spanyol király, Gyurcsány Ferenc járt Lisszabonban, Rómában, Koppenhágában, Moszkvában, Londonban, Pekingben... A világ négy legnagyobb tényezőjével rendezett a kapcsolatunk: az Európai Unióval, Kínával, Oroszországgal és az Egyesült Államokkal is; legutóbb Bush elnök kérésére kubai menekülteket fogadtunk be" - mondta lapunknak a miniszterelnöki kabinet egyik tagja. "

bugris 2007.09.16. 19:19:24

Oli bácsi, bár Kündü barátunk nekem is beszól, kérem a moderál gombot csak a durva és személyeskedő, illetve durván személyeskedő kommentjei esetén alkalmazni. (belátásod szerint)
Valljuk be, Kündü legendás alakja már a blog.hu-nak, kevésbé szalonképtelenebb hozzászólásai kifejezetten szórakoztatják az úri közönséget.

medve 2007.09.16. 19:19:52

Nem ez a csaj voolt az, aki korábban azt írta, hogy "Gyurcsány jó passzbanjh van". Ez akkor volt, amikor leesett a lista végére.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 19:24:33

medve:
Én is olvastam. :) Sajátos világképe lehet annak, aki így értékeli a magyar külpolitikát. Mintha sikert sikerre halmoznánk. Gyurcsány meg marha rafinált diplomatának képzelheti magát: amikor az oroszokat a Kék Áramlat támogatásáról biztosítja, s a Nabuccót temeti, most meg...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 19:26:29

bugris:
Kündü szerintem is kifejezetten szórakoztató, ha az ember megbarátkozik a stílusával - bár a szalonképességgel hadilábon áll.

ergé 2007.09.16. 19:29:47

Hírszerző-cikk: muhaha a köbön. Sok ez egy hétvégére.

medve 2007.09.16. 19:32:19

Jó, de Hírszerző már lassan manipulációra sem lesz jó, mert senki nekm fogja komolyan venni. Csak elvileg ott nem teljesen hüklyék vannak, vagy legalábbis azt gondoltam.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 19:41:28

medve:
Amit a Népszabadság "zuhanásáról" írsz, az egy kicsit túlzás. Még így is több fogy belőle, mint a három másik országos politikai napilapból együttvéve. Így a súlya is sokkal nagyobb, mint a Hírszerzőé, kb. az Indexével lehet összemérni.

Szárnyas 2007.09.16. 19:43:38

Megvédeném a Hírszerzőt, én sokban nem értek velük egyet, de szerintem informatív, jól szerkesztett és érdekes szájt. Amit Medve mondott róluk, az - finoman szólva - nem igaz.

ergé 2007.09.16. 19:46:27

Szárnyas, és mi a véleményed a fent bemásolt HSz cikkről?

medve 2007.09.16. 20:01:47

Turul! A Népszabadság 25.000 példánnyal zuhant. A legolvasottabb polititkai napilap, de befolyása már rég nem akkora, ugyanis a Népszabadság népszavásodott: szép lassan csak szocik olvassák, rég elvesztette azt a státusát, mely szerint azért érdemes olvasni, mert akkor megtudod, mi történt. Ez visszaütött rájuk. Persze a zuhanásban benne van a rossz terjesztés és az internet erősödése is. Az Index befolyásához nem lehet hasonlítani, az Index ma már sokkal befolyásosabb (kérdés, hogy ez a rossz új arculat nem veti-e vissza őket). De én lűáttam olyan felmérést is, mely szerint a 100.000 klikkeléást elérő figyelő.net is több embert ér el, mint a Népszabadság.

medve 2007.09.16. 20:05:25

Persze Szárnyas, alig ciiki szakmailag, hogy megírjuk: Gyurcsány Ferenc stábja szerint Gyurcsány Ferenc zseni. Nem lóg ki a lóláb, hogy egy kommunikációs offenzívát teljesítenek? Ugyan, és még jön majd 1-2 Kósa András elemzés, aztán teljes lesz a kép. Magukról állítanak ki röhejes bizonyítványt. Függetlenül attól, hogy máskkor más tehetségesebb emberek normális elemzéseket írnak. De a Magyar Nemzet 95%-ban is ok számomra, de a maradék 5%-k padlóra küldte.

Szárnyas 2007.09.16. 20:09:10

Ergé: ha így van, ahogy írják/írjátok, akkor a Hirszerző bukott egyet, ugyanakkor az is tény, hogy jobban sikerült a Gyurcsány-Sarkozy találkozó, mint amilyennek egyébként az ideológiai/politikai családhoz való tartozásból egyébként következne. Minthogy az is, hogy a Hirszerző nem rokonszenvezik a Fidesszel.
De a Hirszerzőt nem lehet egyetlen cikk alapján megítélni, pl. jók a politikai publijaik (és sokszor egymásnak is ellentmondanak) és jók a blogjaik is. Szóval (zusammen), én védeném őket, és (remélem, hogy a Big Brother nem fog kirakni) nem bulvárosodott el annyira, mint az Origó vagy az Index.

Szárnyas 2007.09.16. 20:11:15

Medvének: várom a hasonló morális felháborodást az előítéletes és manipulatív cikkek sorozatát közlő Magyar Nemzet ellen, mely naponta százszor elköveti azt, amit most egyszer a Hirszerző és amely sztálinista jellegű cikkecskéket publikált Pokorni és Schmidt Mária ellen.
Akkormár inkább a Hirszerző!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.09.16. 20:14:05

medve:
A Népszabadság esetében az egy év alatt 15%-kal csökkenő értékesítés súlyos, de így is simán piacvezetők a közéleti napilapok piacán, 50% feletti piaci részesedéssel.
Az Index hírmultiplikátori potenciálja, úgy érzem, még ma sem éri el a Népszabadságét. Ha jól emlékszem, az olvasottságban sem feltétlenül erősebb az Index, de ennek utána kell néznem. Én már megbarátkoztam az új Index-arculattal, sokkal több cikk fér el így a címlapon, mint régen és mégsem zsúfolt.

medve 2007.09.16. 20:17:56

Szárnyas! Attól, hogy a MN manipulatív, a Hírszerző is lehet az. Csak akkor ne játszuk el a független elemzőt, meg ne háborodjunk fel a szoci pénzzkapás nyilvánosságra kerülésétől.

A Gyurcsány-Sárközy semmilyenre nem sikeredett, nem szoktak jobb-balozni hivatalos találkozókon, mint ahogyan az ORBÁN-sÁRKÖZY IS SEMMILYENRE SIKEREDETT, ÁLTALÁBAN MINDIG SZOKTAK TALÁLKOZNI AZ ELLENZÉKKEL IS.

Szárnyas 2007.09.16. 20:20:50

Most arról nem beszélnék, hogy a MN sztárja Hugo Chavez és külnféle fejlődő országokbeli diktatúrák, melyek közös vonása az, hogy utálják Uncle Samet...:D:D

medve 2007.09.16. 20:23:08

Szárnyas! Igazad van, a Hírszerző olyannyira manipulatív, mint a Magyar Nemzet. Erről beszéltem.

A hivatalos látogatásokon nics jobb-baloldal, így hülyeség ezen lovagolni. Mint ahogyan az Orbán-Sárközy találkozó is pusztán protokoll, általában igyekeznek az ellenzékkel is találkozni. De megértem az bigyekezetet: egy belső legititmitás nélküli faszkalapnak külsőt kell kreálni. Csak enevtséges.

Te, holnap én ideírok egy cikket, amiben az lesz: Lévai Anikó szerint Orbán zseni! És akkor olyan leszek, mint a Hírszerző.

Szárnyas 2007.09.16. 20:23:29

Semmi sem független, a Hirszerző sem. És semmilyen orgánumban nem találsz majd olyan cikket, amellyel 100%-ban egyetértenél...Éshát az a helyzet, hogy vannak orgánumok, melyeket nagyjából az érték/ideológaia egyetértésed miatt olvasol és még ez sem abszolút. Én ilyen szempontból védeném meg a Hirszerzőt, mely egyébként többször nekiment a ballib értelmiség jeles totemfiguráinak is.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.16. 20:29:52

medve! ha ennyire szenvedsz a hírszerzőtől, miért olvasod? én sem olvasom pl a népszavát, ha meg igen, nem kürtölöm világgá és nem ismételgetem el 100 ezredszer, hogy ez vagy az milyen szar újságíró, stb.

az első vitánkkor, arra a felvetésemre, hogy bal, meg a liberális oldaliak is keményen bírálják sokszor a hírszerzőt, közölted, hogy nincs igazuk.

ezek alapján nem értem, hogy egyáltalán mit foglalkozol ezzel ennyit. te ezt a lapot elkönyvelted valamilyennek, és minden olyan alkalommal, de csak akkor, mikor ezt bizonyítani tudod, dobsz ide egy kommentet, hogy na, na, na ugye megmondtam?

engem nem nagyon érdekel, hogy mit gondolsz rólunk. olyxan értlemben, hogfy egyrészt a véleményed viszonyleg korrekt (semmi zsidó-MDF-schmidt mária összeesküvés), másodszor azt gondolsz amit akarsz, én azt maximálisan tiszteletben tartom. az sem érdekel, hogy olvasod-e vagy sem, az olvasottságunk hálistennek növekszik.

csak azt mondd meg, hogy minek jössz elő mindig ezzel a témával, ha már előre le vannak osztva a szerepek?

Opa 2007.09.16. 21:25:31

Tippelni lehet?
- OV sajnálkozott, hogy miért nem maradt fenn hanglemez ahogy a Sárközi apuka játsza a Pacsirtát
- érdeklődött, hogy rokona e Karl Marx-nak, vagy csak névazonnosság a Mordeháj név?
/Tesszaloniki-ben ilyen néven lett diszpolgár a ......./
Meglepne, ha kiderülne, hogy nem a jobboldalba beépitett "mediterrán" ügynök.

Szárnyas 2007.09.16. 21:51:31

Smalladam: gratula...

medve 2007.09.16. 21:54:22

Smalladam! Nem kell idegesnek lenned. Csak olvastam egy cikket, sőt, immár kettőt, ami szerintem a zsurnalisztika alja. Annak idején még te is felháborodtál azon, amikor munkatársatok szerint gyurcsány környezetében úgy vélték, hogy végre jó formában van. Ma már rám vagy ideges, mert jelzem: munkatársatok szerint Gyurcsány környezete szerint Gyurcsány menybe ment. Bocsánat, de röhejesnek tartom, és mivel erről szól a topic, ideírtam. Gondolom tudod, hogy ciki, oszt engem cseszegetsz.

Oli bácsi 2007.09.17. 00:36:17

Figyeljük meg, ahogy teljes pompájában kibomlik a vélemény és a tudósítás műfajának egyetlen fajin kézmozdulattal történő összemosása.
Mesteri.

www.nol.hu/cikk/464292/

Szárnyas 2007.09.17. 01:05:31

Várom a Magyar Nemzet publicisztikáinak és híreinek hasonló elemzését, különben csak a szokásos egykapura játszó média esetét látjuk e blog keretében is. Ugyanis van olyan ember, aki nemcsak "Best of Gyurcsány"-t, hanem "Best of Orbán"-t, nem csak Demszky hazugságait, hanem Tarlós hazugságait is szeretné górcső alá venni.
Egyébként, ha már a NOL-nál tartunk, mit szól a plénum Kis János szombati cikkéhez a Magyar Gárdáról?

Ede H. Bomber 2007.09.17. 01:23:10

TO:
"BUGRIS"

Jelzem, a "kündü" illető cca 12 nicken kommentel és blogol az összes létező blogfelületeken, és militánsan sovén, anticom és speciálisan érzékeny a szomszédság irányába....

Nem beszélve ormányfőnk "munkájáról"!

E belterjességben csak két nicken szurkálódik.

szusi · http://www.nol.hu/cikk/464292/ 2007.09.17. 01:49:21

A hivatalos program szerint Orbán és Sarkozy 14.50 és 15.15 óra között tárgyalt volna egymással. Valójában az első felvétel, amelyen találkoznak, 14.48-kor készült, a búcsúfotó időkódja 14.59. Sarkozy azonnal indult, Demszky pedig időre érkezett, így elkerülték egymást.
www.nol.hu/cikk/464292/

gloire 2007.09.17. 07:09:45


Kis János cikkéhez

A válaszuk nyilván az lesz, hogy "alapjait képezze a jövőben a
m.honvédség részeként működő területi vagy megyei..."
vagy valami hasonló, tehát részei kívánnak lenni az állami
erőszak monopóliumnak.
Ez a nagy cél.
Kis valószínüleg undorkodásból nem olvasta végig
azt a másfél oldalt amit sikerült idáig megszülniük.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.09.17. 08:44:39

Amíg ebben a bruhahában a ballib sajtó egy része szénné égette magát, nagy pátosszal zajlik az ÖNSZABÁLYOZÓ ETIKAI KÓDEX létrehozása.

www.cij.hu/index.php/articles/c320/
"2.1.2. A tartalom előállításának célja mindig csak az események vagy folyamatok bemutatása és sohasem azok befolyásolása."
"2.2.1. Az újságírónak mindig pontosnak kell lennie. Ennek érdekében a megjelentetni kívánt összes információt többszörösen ellenőrizni kell, azokat összefüggéseiben, azokkal az információkkal együtt kell közölni, amelyek érthetővé, értelmezhetővé teszik a közönség számára."
"2.2.3. Ha téves információ jelenik meg, a hibát el kell ismerni és a lehető legvilágosabban, leggyorsabban ki kell javítani. Helyreigazításkor a szerkesztőségnek nem helyes egyes személyekre vagy szervezetekre hárítania a hibát, ez csak akkor megengedett, ha a tény maga is hírértékkel bír. Helyreigazítást nem csak akkor indokolt közölni, ha azt az ügyben érintett valamely szereplő kéri: akkor is tájékoztatni kell a közönséget a tévedésről és a valós tényekről, ha arra egy kívülálló hívja fel a figyelmet, vagy a szerkesztőség ismeri fel a tévedést."
"2.4.1. A sajtónak – hangvételtől függően más és mértékben, de - tartania kell magát a jóízlés követelményeihez, ugyanakkor ki kell zárnia azt a veszélyt, hogy nem mutatja be a várhatóan közfelháborodást keltő eseményeket és véleményeket."

És így tovább.

Beh szép így leírva ...

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.17. 09:46:08

medve. gondoltam, hogy kijátszod az ideges-kártyát. csak azért mert nem raktam tele szmájlival a szöveget még nem vagyok ideges.

viszont továbbra is kíváncsi a válaszodra, mert arra nem válaszoltál.

Oli bácsi 2007.09.17. 10:13:18

Szusi, mosmán tessék odafigyelni, kétszer nem linkelünk MÉRVADÓ forrásokat.

A Jenő, Jenő, nur du allein ciklusból.
nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=952668

A Magyar Nemzetet meg majd megnézem a szarnyas.blog.hu-n

dejavubazz 2007.09.17. 10:28:44

Es akkor mi van, ha Orban szandekosan kezdte es fejezte be hamarabb a talalkozot Sarkozyvel, pusztan azert, hogy Demszkyt kellemetlen helyzetbe hozza? :)

medve 2007.09.17. 11:54:55

Mi a kérdésed Smaladdam? Szivesen válaszolok. Te, láttad a "Menybemenetelt"?

Devil Inside 2007.09.17. 15:43:23

Sarkozy:
"Ha megnézzük azt, hogy hol működnek jól a dolgok, akkor azt látjuk, hogy a gazdasági növekedés azokban az országokban a legerősebb, amelyeknek a gazdasága nyitott, amelyek modernizálódtak, amelyek reformokat valósítanak meg, és amelyek eljutnak a teljes foglalkoztatásig. Ez a mi stratégiánk. És ebből a szempontból a miniszterelnök úr és jómagam pontosan ugyanazt a meggyőződést valljuk."

Jé, Gyurcsány Sarkozynek azt a meggyőződést vallotta, amiért Orbánt még fél éve wudu-gazdaságpolitikusozta?
Teljes foglalkoztatottság? Dehát ilyet csak kommunista-kádárista populisták mondanak...
(A gazdasági növekedés megemlítése is elég genya volt most...)

A többi "deeredményeset találkoztunk" sikerpropaganda csak a szokásos, amit minden Putyin-Merkel-kínaiak-bárki után előadnak és eddig csak a Merkel adminisztrációnak volt kedve pofánb..ni őket, mikor hazudtak az ott elhangzottakról...

gloire 2007.09.17. 16:54:47


A teljes foglalkoztatottság ma azt jelenti,
hogy a jövőben radikálisan átalakíthatják a szociális
juttatások rendszerét, mégpedig úgy, hogy kizárólag
az kap majd segélyt aki valamilyen közmunka programban
részt vesz. Ez a franciák terve. Annyiban lehet kádárista, hogy
ha bevezetnének mellé valamilyen KMK (közveszélyes munka kerülés:)
szerű jogintézményt. Egyébként a kampányban az állampolgárság
elveszítésének lehetőségét is lebegtették, ezért fasisztázták Sárközyt.

Devil Inside 2007.09.17. 17:25:52

gloire:
Természetesen ezt a "kádárista populistát" ironiaként írtam, csak nem tettem szmájlit. :-))
Azt nem tudtam, hogy a franciák ezt konkrétan hogy értik, de Orbánék sem úgy értették a kampányban, ahogy a ballib sajtó...

Devil Inside 2007.09.17. 17:39:27

Mintha eltünt volna a válaszom...

gloire
Természetesen a "kommunista-kádárista populista" kitételt irónikusan használtam, csak lehagytam a szmájlit. :-))
A franciák terveiről nem tudtam, de az rémlik, hogy Orbánék sem egészen arra gondoltak a kampányban, amit a ballib sajtó írt erről a témáról.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.18. 08:22:29

medve!

Kérdésem mégegyszer és röviden:
ha elkönyvelted, hogy a hírszerző balliberális és elfogult, és ebből az álláspontodon semmi nem tud változtatni, akkor miért foglalkozol ezzel annyit, és miért kéred mindig számon?

Amúgy meg láttam a cikket, de nem értelek. Elhiszem, hogy a te szempontjaid szerint az a cikk szar, de honnan tudod, hogy mást nem érdekel-e, hogyan értékelte Gyurcsány saját stábja a főnök szereplését. (Nem, az nem reakció, hogy még jó hogy tetszett nekik).

Szerintem nem vagy hülye, de tipikusan pártos logika szerint gondolkodsz. A saját szempontjaid alapján igazad lehet, de úgy teszel, mintha csak azok léteznének. Ennek igazolására ráadásul szelektíven válogatod az érveidet.

Amúgy szvsz a jobboldalnak ez tipikus rossz tulajdonsága, ami erősebb, mint a baloldalon. Az, hogy mindenkit, aki nem szereti Orbánt, vagy baja van a Fidesszel, egyből átkúrtok az "ellenség" skatulyájába. Aztán ha ott van, mondhat, amit akar, még ha véresszájjal szidja a kormányt, akkor is legalábbis gyanús lesz. Így aztán a médiafölény elmélete is igazolhatóvá válik.

Ez lehet, hogy neked, medve, vagy másoknak jó, megfelelő önigazolás, összetartó, öndefiníciós erő, vagy ilyesmi. Csakhogy a választásokkor aztán meg megy a siránkozás, hogy jaj, mindenki ellenünk van, pláne vereség után, még rá is lehet kenni, hogy a média-ellenszélben nem lehetett győzni.

Nagyon könnyű önigazoló játék ez. Ne foglalkozzunk a saját hibáinkkal, fogjunk rá mindent az ellenséges, elfogult médiára, miattuk van, pont. Ebbe nem gondoltál még bele? A javadra válna, és ezt ne kioktatásként vedd, kérlek, én is fogadtam már meg tanácsokat, amiket itt a blogon lőttek felém.

Amúgy pedig aki ezt, meg a másik cikket írta, nem ma kezdte a szakmát, és szerintem nagyon jó újságíró. De valamiért neked például sosem tűnnek fel azok a cikkei, amikben mondjuk a gyurcsány-stábban lévő belső feszültségeket, vagy a szocik függöny mögötti balf@szkodásait írja meg, pedig volt pár ilyen.

medve 2007.09.18. 09:10:24

Smalladam! Szóval mivel hülye Fideszes vagyok, csak ezért leehetnek gondjaim az olyan megrendelt, PR jellegű írások, melyeknek mondanivalója, hogy Gyurcsány menmybement. Mint ahogyan enyhén gusztustalan, hogy veletek üzenik meg, hogy a híradósokat kirúgják, ha nem szedik össze magukat.

Te, a mai világban arról írhatopk, amiről akarok. Fel szeretném hívni a bloggolók figyelmét azokra a dolgokra, amiikről írok.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.18. 09:55:06

medve...

direkt érted félre a szavaimat? ez a másik, amit nem bírok. ha egy jobbosnak elmondod a kritikus véleményed, azonnal megsértődik és visszakérdez, hogy azér mer a jobbost le kell sajnálni mi? nem először fordul ez elő, de itt szó sem volt ilyenről, olvasd vissza kérlek, amiket írtam.

Ráadásul azt is leírtam már, még feljebb, hogy arról írhatsz, amiről akarsz, ezt a jogodat senki, de én biztos nem vitatom el tőled.

viszont én meg azt a jogomat szeretném érvényre juttatni, hogy azokban a dolgokban, amik engem, vagy az én munkahelyemet is érintenek elmondhassam a véleményemet úgy, ahogy én látom.

nem kicsinálni akarlak, csak megvilágítani neked a dolgot más szemszögből is, és ebből a szempontból tökéletesen érdektelen, hogy melyik oldalon állsz. érted? nem vagyok az ellenséged, nem állok semmilyen szekértábor palánkja mögött, nem szavazatokra megy a játék, nem agitálok senki mellett.

Ezt a velünk üzenik meg, meg PR-cikk dumát meg kérlek, hagyd már abba...van rá bizonyítékod? Attól, mert a cikk úgy hangzik (szerinted), ez azt jelenti, hogy megrendelt? Ha viszont nincsenek róla biztos információid, akkor miért írod le kész tényként?

Amúgy tudtommal ha egy cikkben az áll, hogy a "stábja szerint", akkor az a stábja véleményét jelenti, nem?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.18. 09:57:52

medvének írt válaszom, jelenj meg!

medve 2007.09.18. 15:42:00

Smalladam! Köszi, hogy nem akarsz kicsinálni, rendes tőled:-)

Figyelj, ne nézzük már egymást madárnak. A Gyurcsány környezete szerint Gyurcsány menybe megy duma mi, ha nem PR cikk. Tényleg madárnak nézel?
Gyurcsány jó paszban van, emlékszel. Csak akkor még te is ellenezted ezeket a megiratott szarokat, melyeknek célja a manipulálás.

És a híradósok figyelmeztetését hogyan magyarázod? Miért veletek íratták meg?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.19. 07:49:41

Medve, nem nézlek madárnak. Szóval mik azok a megdönthetetlen bizonyítékok, a "szerinted mi ha nem"-en kívül?

medve 2007.09.19. 09:09:40

Oh, Smalladam, ezt ugye nem írod komolyan. Mint újságíró, mint szakmai ember, mint nem hülyegyerek, mint aki rendkívül érzékeny a magyar nemzet manipulációira, semmi kivetnivalót nem látsz egy olyan írásban, mely szerint Gyurcsány stábja szerint Gyurcsány menybe megy?

Te, és mit szólsz ahhoz, hogy Híradós kollégáid szerint a kormány veletek iratta meg a figyelmeztetést, hogy vagy rendesen viselkednek, vagy kirúgják őket. Jó érzés?

Te, azért tényleg tele lettetek tömve kormányzati pénzzel. És ezek után lehet kevésbé ügyekben krititzálni a kormányt, de ezek az apró szösszenetek azért magukért beszélnak.

Ugye nem kell bocsánatot kérnem, hogy szvá teszem mindezt egy internetes fórumon.

Tudom, a MN is manipulál, ha eu vígasztal.

medve 2007.09.19. 10:03:37

Elnézést a pongyolaságért. Sietni kellett.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.19. 10:12:56

Attól, hogy mondjuk látok benne kivetnivalót, az nem feltétlenül PR-cikk.

A híradós történetet nem ismerem. Kifejthetnéd. Amúgy ilyen alapon elég sok sztorit "megirattak" már velünk, ugyanis az úgy van, hogy valaki felhív, hogy van egy sztorija, vagy mi felhívjuk, megkérdezni valamiről, és utána leírjuk azt.

ja, és milyen kormányzati pénz?

volkov 2007.09.19. 10:55:44

smalladam,
"mindenkit, aki nem szereti Orbánt, vagy baja van a Fidesszel, egyből átkúrtok az "ellenség" skatulyájába. "

kicsit belekotyognek: elso blikkre szelsokozep. na ok aztan elegge utaljak Orbant, sot megkockaztatom,hogy a Fideszert sem lelkesednek.

Szelsokozep ki szerint "ellenseg"? Valaki?

Egyebkent lenne egy elmeleti jellegu kerdesem: tegyuk fol, hogy van egy organum, ami altalaban inkabb az egyik oldalra huz, de megjelennek azert ezt az oldalt ero kritikak is
(ahogy Tallian kollega nagyon szepen irta:
ufi.blog.hu/2007/09/16/lokatorok#c790590)

Mi lenne az altalad elfogadott mod, amivel az elobb vazolt hipotetikus organum adott oldalra huzasat igazoni lehet?
Altalanosabban, mi az elfogultsag szamodra elfogadhato fokmeroje, egyaltalan van-e ilyen?

medve 2007.09.19. 11:03:58

Smalladam!Nézz utána a híradós cikketeknek. Igen, erről beszélek, valaki felhív, és lediktál egy sztorit. Ami a pénzt illeti, megint vissza kell kérdeznem: ugye nem mondod komolyan?

medve 2007.09.19. 12:03:47

Smalladam!

A kiadótokról beszélek. Igen, ez az a cikk, amit a híradósok úgy dekódoltak: megüzenték nekünk, hogy viselkedjünk rendesen, vagy dá-dá lesz.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.19. 12:28:35

Nincs kiadónk. Capital Group van, társcégekkel.

Ez az a cikk. És? Most az, hogy a szocik szerint va tévében így vagy úgy kellene, hogy történjen, szerintem bárhol megjelenhetett volna. Ha valaki leírja, ez miért baj, ezt tényleg nem értem...

volkov 2007.09.19. 14:56:12

smalladam, medve

volt ez az elmeleti kerdes kicsit korabban. mivel ti ez ugyben hadakoztok sztem lassan nem tulzas azt allitani, hogy verre meno modon, nem probalnatok meg mondani ra valamit?

medve 2007.09.19. 15:19:43

Őrájuk utalok, Smalladam.

Nem érted? Jobb neked így, maradjunk ennyiben. Szerintem érted pontosan, mint ahogy mások is értik.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.09.20. 14:30:10

Értem, hogy mire gondolsz. Hogy a political capital egyenlő a hírszerzővel. csakhogy ez nem igaz.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.10.08. 11:39:08

Clinton is szereti Gyurcsányt: A tervezettnél tovább tárgyalt GyF-fel az exelnök:
nol.hu/cikk/466932/

Már csak arra lennék kíváncsi, hogy Clinton a kormányfőnk hátát veregette-e, vagy az orosz kapcsolatok továbi alakításáról adott-e "tanácsot" neki ennyi ideig...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.08. 11:51:38

ergé 2007.10.08. 11:39:08:
"Clinton is szereti Gyurcsányt: A tervezettnél tovább tárgyalt GyF-fel az exelnök:"

Ilyen súlyosságú fordítási nehézségek voltak? ;-)))

Clinton az ősmodellje a Blair-Schröder típusnak, amiről Fletó a karakterét mintázta. Kivesző fajta, van is baja Fletónak a friss arculattal. :-) Sarkozy mégse lehet ... :-)

Szóval nem csodálom, hogy jól megértették egymást.
süti beállítások módosítása