Multi bojkott
2007. augusztus 17. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Multi bojkott

Morvai Krisztina (az általam legtiszteltebb közszereplő) és a Civil Jogász Bizottság bojkottra hívott fel mindenkit az Auchan áruház ellen, valamint arra kéri honfitársait, hogy vásároljanak magyar terméket.

A szívem mélyén én se szeretek ezekben a bevásárlóközpontokban vásárolni, de sajnos ők szolgálják ki megfelelően az embereket. Nézzük pl. ezt az augusztus 20. előtti hosszú hétvégét - az ember vagy 3 órakor eljön a munkahelyéről (már, aki megteheti) elsétál a piacra és nehéz szatyrokat cibálva maga után, bevásárolja a hétvégére valót. Vagy 6 után lát neki a beszerzésnek, akkor pedig maradnak ezek a nagy áruházak. Tehát ne vásároljunk a multiknál, vegyünk magyar terméket, de legyenek sokáig nyitvatartó, bevásárlókocsis, bio-, és magyartermék árusító helyek, ahol húst is lehet kapni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr22142269

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: The Standard 2007.08.17. 15:53:33

A tízmillió baldóver országaMorvai "október 23-bizottság" Krisztina bojkottot kiáltott ki az Auchan hipermarket-lánc ellen, mondván, a nem vásárló vevőket a kijáratnál ellenőrzik az áruházakban. A magyarországi gyakorlat teljes mértékben megfel…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.17. 11:56:36

Másrészről Morvai érvelése - miszerint azért kell bojkottálni, mert megnézik a táskánkat - engem annyira nem zavar. Inkább az a probléma, ha kínozzák az alkalmazottaikat, nem fizetik ki a beszállítókat, vagy nagyon keveset fizetnek nekik és, hogy kínai fokhagymát árulnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.17. 12:21:46

Lola, én pont húst nem veszek szupermarketben soha. :-) Legyen az magyar vagy külföldi tulajdonú.

Időtlen idők óta le kell adni a táskát néhány nagyáruházban (pl. OBI, Mediamarkt, Metro). Én ilyenben sose vásárolok, nem az önérzet miatt, hanem mert a táskámra általában szükségem van. A táskaleadás szerintem súlyosabb macera, mint a megnézés.

Ja, és éppen tegnap néztek bele a táskámba (háromszor). Alkoholos italt kerestek, amit nem lehet bevinni a szóban forgó rendezvényre. Most akkor bojkottáljak? :-)

Playmobil Soldat 2007.08.17. 12:38:20

Támogatom. Én eddig is a CBA-t részesítettem előnyben a többi áruházlánccal szemben. Bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy ott sem mindig a legjobb minőségűek a termékek, de legalább a zöme magyar eredetű.

Lolának abban igaza van, hogy hiába szeretnénk piacra járni, sokszor az a nyitvatartás miatt lehetetlen. Ezáltal pedig előnyben vannak a hipermarketek.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.08.17. 12:48:41

A fő gondom az egésszel, hogy nem azért alakították a bízottságot, amit Lelkylola említett a poszt-postban, hanem azért, mert neki meg merték nézni a táskáját. Már rég bűzlik minden a multi
áruházláncok körül, évek óta.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.08.17. 12:50:10

Hű, ez a közlemény egy pindurkát nevetséges. Azért, mert Morvai Krisztina táskáját megnézték az Auchanban, szerintem nem kell rögtön bojkottot hirdetni. Az én táskámat speciel az Intersparban nézték át a múltkor, ráadásul úgy, hogy vásároltam is. Mégsem adok ki közleményt, hogy bojkottáljuk az Interspart.
Sőt tegnap jöttem haza repülővel, pont Franciaországból, az Auchan hazájából. A reptéren az előttem álló francia csókát majd gatyáig vetkőztették, a kézipoggyászát meg rendesen széttúrták. Nem hallottam egy zokszót sem tőle. A faszi illedelmesen teljesítette a securité-s kéréseit és nem lobogtatta a kezében az Emberi és Polgári Jogok Nyilatkozatát.

Egyébként a reptér tele volt turistákkal, mindenki illedelmesen ment a dolgára. A magyarokat már messze meg lehett ismerni: Az egyik azért balhézott, mert csak franciául mondtak be valamit a hangosba, a másik azért, mert le merték vetetni vele az övét (vö. Ács Feri posztja a Légi kocsmáról). A harmadik meg azért, mert nem tudta megmondani neki a szegény reptéri alkalmazott, hogy melyik kapun kell majd beszállni.

Úgy veszem észre, hogy valami baj van velünk magyarokkal. A saját frusztráltságunkat mindig megpróbáljuk valami külső ellenségkép mögé rejteni. Verjük a mellünket, hogy mi nagyon fasza csávók vagyunk, csak a rohadt mocskos fasiszták/bolsik/franciák/románok/szerbek/szlovákok/szomszédnénik meg akarnak minket fojtani.
Állandóan csak dúlunk-fúlunk közben meg elfelejtünk élni. Így persze, hogy kínkeserves ez a földi zarándoklat.


P.S.: A Civil Jogászbizottság saját eddigi munkáját járatja le az ilyesfajta felhívásokkal.

OftF 2007.08.17. 12:59:22

Na, egy kis akarattal azért lehet a piacon vásárolni:
Péntek reggel fél hét. Mindenből a legfrissebbet és legszebbet kapod, nincs tömeg.
No persze, ha talajrészegre iszod magad csütörtök este, akkor egyel nehezebb kiérni reggel. :-)

golyagolya 2007.08.17. 13:07:34

Szathmáry, szívemből beszélsz!
Én is nagyjából erre a következtetésre jutottam (+ egy kis Kádárrendszerkesergő), csak az IKEA vevőszolgálatra várakozók kapcsán. Öten voltak előttem, fönt pirossal a sorszámok, kényelmes székek a várakozáshoz, vonal a pultok előtt (emögött várakozzanak), sorszámatomata. Az öt ember alatt hárman próbálták valamilyen módon áthágni az egyébként teljesen igazságos és jól kitalált szabályokat. Én éreztem kínosan magam...

Playmobil Soldat 2007.08.17. 13:10:19

Táskaáttúrástól függetlenül ideje lenne egy jó kis multibojkottnak. Sajnos nagyon elszaladt velük a ló és nem igazán veszik figyelembe, hogy mi tartjuk el őket. Sokszor már örülhet az ember, ha küszöb alatt bemehet az üzletbe, és nem vesznek el tőle minden megtalálható táskát, üveget, dobozt stb., kifelé pedig szintén boldogság, ha a pénztárnál bezacskózott holmit nem kell újra kipakolni.

Emellett legtöbbször gyér a gyümölcs-, zöldség-, húskínálat... Csakhogy igen, ilyenkor jelentkezik a megszokott probléma, hogy nincs alternatív megoldás helyettük.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.08.17. 13:16:42

Nekem azokkal a nagyáruházakkal, ahol általában vásárolni szoktam (CORA, CBA, Kaiser) nincs bajom. Friss árut nem veszek ott, egy nagyáruház nem arra való. A táskámat nem veszik el, át se túrják.

Amint mondtam, a táskámra háklis vagyok, nem megyek olyan helyre vásárolni, ahol le kell adni. :-)

Én nem bojkottálok. :-)

Playmobil Soldat 2007.08.17. 13:16:49

Az udvariatlanság (vagy mondhatjuk azt is, hogy pofátlanság) és az állandó elégedetlenség, reklamálás természetesen engem is zavar. De azért vannak íratlan szabályok, amiket a multiknak is be kellene tartaniuk, nem csak az adott ország vásárlóerejét, munkavállalóit kizsigerelni... Erre mondhatjuk azt, hogy nem kötelező ott dolgozni, ott vásárolni. Rendben, viszont kérünk szépen alternatívát. Ebből van kevés.

dowNLoad 2007.08.17. 13:33:11

A tesco/cora/auchan tipikusan az mikor a farok csóválja a kutyát, észre kellene venni, hogy ők csak egy kis logisztikát meg egy hangárt adnak az árunak. (meg 90napos fizetési határidőt b@zzeg!!!!)
Ezek a hangárak a termelő cégek tulajdonában kellene, hogy legyenek, nehogy már a szar húzza le a wc-t. (azt meg senki sem szereti amikor a pénzéért leszarják, hogy nem ér rá egész nap, ill. levetkőztetik, mert valahol Afganisztánban állítólag bújkálnak BinLadenék/alkaloidáék, szegény repterek nem tudják vetkőztetés/basztatás nélkül ellenőrizni az utasokat???? na ne szop@ssanak már, ez csak azért megy, hogy az alkaloida/binladen hangulat fent legyen tartva!! NARANCSSÁRGA RIADÓ-HIGHLY ELEVATED TERROR-DANGER)

gloire 2007.08.17. 13:33:29


OftF, egyértelmű, a piacok 6-kor nyitnak, a munka meg 9-kor
kezdődik manapság.
Ez a motozás meg viszont gáz. Nem lehetne joguk hozzá.

gloire 2007.08.17. 13:38:03


Mondjuk, ha egy magyarországi élelmiszeráruházban motoznak,
valószínüleg nem dinamitot keresnek, hanem nagyon sok
lehet a lopás...

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.08.17. 13:50:01

Na akkor néhány nem multi példa:
Ha bemész egy focimeccsre megmotoznak, átnézik a táskádat.
Ha bemész a Szigetre megmotoznak, átnézik a táskádat.
Ha bemész a Zöld pardonba megmotoznak, átnézik a táskádat.
Ha bemész egy múzeumba (pl. Szépművészeti) detektoros kapun kell bemenni, a táskádat le kell adnod.

Nekik sincs joguk hozzá. 'Oszt mégis csinálják.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.08.17. 14:12:07

Na tessék! Pont erről beszéltem:
www.ma.hu/page/cikk/ae/0/175651/1

Egyébként néhány évvel ezelőtt volt szerencsém a Barátok közt Magdi anyusával együtt nyaralni Törökországban. Amellett, hogy semmilyen nyelven nem beszélt, mindig mindenért perelt. A legmókásabb viszont az volt, amikor Barátok köztes fényképes autógramokat osztogatott a török személyzetnek borravaló helyett.

OftF 2007.08.17. 14:14:08

Egyszer a plusban próbálkozott egy igen ellenszenves őr, hogy na mutassam is a táskámat, szerencsére ráértem, úgyhogy mondtam neki, hogy rendben van, megmutatom, de hívjunk rendőrt, és ő majd jegyzőkönyv stb, de ha nem találnak semmit akkor rágalmazásért ismeretlen tettes ellen feljelentés stb.

Elengedett.

Playmobil Soldat 2007.08.17. 14:14:22

Nézd, ha bemegyek egy focimeccsre/kézilabda-meccsre stb. legtöbbször azt nézik, hogy ne legyen nálam olyan tárgy, amit a pályára bedobhatok, amivel rendet zavarhatok, amit esetleg fegyverként használhatok.

A ZP-ben büszkék az ingyenes koncertjeikre, de ez is csak azért van, mert az italárakon visszaveszik azt, amit a jegyért kifizettünk volna. Arra meg kínosan figyelnek, nehogy legyen nálunk fél liter ásványvíz, mert akkor azt sem ott veszem meg, helyben. Na, ez undorító. Annyiban viszont megelőző jellegű, hogy sok volt ott egy időben a késelés...

De ilyen helyekre nem mindennap megy az ember - jobb esetben. Viszont a bevásárlás napi szükséglet, így naponta vagyunk kénytelenek tűrni a multik által diktált tempót.

Szt. Ahanov 2007.08.17. 14:25:50

Morvai Krisztinának nagy elismerés jár az október 23.-i 'sajnálatos eseményekkel' kapcsolatos munkájáért, ami olyan kiemelkedő jelentőségű történet, hogy nem lenne szabad egy napon említeni semmi mással. Ezért félős, hogy ha most kirántja a körömreszelőjét, és hadakozni kezd a multik ellen, amelyekről egyébként eddig is tudtuk, hogy szärba sem vesznek minket, akkor valóban degradálja egy kicsit 'az ügyet'.
Másfelől meg, aki át akarja vizsgálni a táskámat, az bekaphatja a bal nagylábujjam. megoldás: kisbolt. Amíg még van egyáltalán egy-kettő, ami meg tud élni a multik mellett. Jó lenne, ha lenne, és ez rajtunk múlik. Itt lenne az ideje, hogy tudatos fogyasztóvá váljék az ember...

bugris 2007.08.17. 15:00:32

"a magyar emberek megalázása"
"a magyar emberek elleni diszkriminációnak számít az üzlethálózat eljárása"
"a magyarok tömeges megalázása"
"el kell búcsúzniuk a magyar piactól, szedni a sátorfájukat és elmenni Magyarországról"

Jól értem? Tehát a gonosz nemzetközi/internacionalista/kozmopolita multi direkt magyarellenes érzelmektől vezetve vegzálja nemzettestvéreinket?
Talán Morvai Krisztinára is ráférne egy kis pihenés.

dowNLoad 2007.08.17. 15:27:02

Talán megnézném Német/Osztrák/Svájci Tesco/Metro/Cora is kutat a táskákban? Vagy ott elég a kamerás megfigyelés? Vagy kutatnak, de maximális udvariassággal és diszkréten?
Itt most még a sz@r húzza le a WC-t:
www.multik.hu/

Srí 2007.08.17. 15:27:30

Jó, én Morvai Krisztina mellé állok. Ugyanis én is megalázónak találom, ha a táskámban nézelődnek ok nélkül. Még nem nézelődtek, viszont azzal már feldühítettek, hogy megkértek a pénztárnál, ugyan emeljem már fel a blézeremet, amit szépen a kocsira terítettem, hogy ne kelljen cipelni. Felemeltem, de dühös voltam. Mi lenne, ha ilyenkor azt mondaná az ember: felemelem, gyerekek, de ha nem találtok semmit, beperellek benneteket becsületsértésért és kártérítést fogok követelni. Vicces lenne. Vajon tényleg követelhetnék kártérítést? tanúk mindig vannak, mi lenne egy ilyen per sorsa?

Utálom a multikat, szívből. Mégis be kell mennem néha pár helyre: Cora, Lidl, Kaiser's. Kajaféleséget csak az utóbbiban veszek meg a bioboltomban és a piacon, a többiben cica-kutyakaját, tisztitószereket, ilyesmit. Kényelmesebb kocsin tologatni, ez tény. Soha egy darab embert nem találok, ha kérdezni szeretnék valamit, a pénztárosok hulla fáradtak, sajnálom is őket.

Morvai Krisztinát tisztelem. Rengetegen támadják, mégis kimond olyan dolgokat, amit szerintem is ki kell mondani, valami eredménye csak lesz. remélem.

bugris 2007.08.17. 15:39:00

Vajon a német/scvájci/osztrák boltban is annyit lopnak?

Értem egyébként, ha egy jogvédő sérelmez valamit, és felemeli a szavát. De miért kell ehhez ilyen nemzeti felhangot csapni. Talán ettől bárki is komolyabban veszi majd?

bugris 2007.08.17. 15:49:33

És nyilván a német/svájci/osztrák Tescoban lopásgátlóval sem látják el a wc-kefét.
Nálunk vajon miért?
a) Mert a multik direkt különösen utálják a magyarokat.
b) Mert nálunk akad, aki a bolti wcből ellopja a kefét.
homar.blog.hu/2006/08/04/lopasgatlos_vecekefek_a_gyori_tescoban

nyenyec · http://nyenyec.blogspot.com 2007.08.17. 16:43:29

"az általam legtiszteltebb közszereplő"

Eh, szerintem azért lehet nála tiszteletreméltóbbat is találni.

tinyurl.com/39qvwh

A bojkott egyébként lehet jó dolog, azon kevés eszköz között van, amivel az óriásvállalatokra nyomást tudnak gyakorolni a fogyasztók. Na de ilyen piti hülyeség miatt lúzer dolog, komolytalanná, nevetségesség teszi az egészet (főleg ha semmi nem lesz belőle, amit én borítékolok).

Közben ez a "magyarok elleni diszkrimináció" szöveg meg teljesen röhej.

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2007.08.17. 17:07:48

Már elnézést kérek, de lehet, hogy én lakom rossz helyen, de a kisbolt (2 is van a közelünkben) semmivel nem jobb, mint egy Tesco, sőt. Egyrészt az eladók állandóan olyan fejet vágnak, mintha épp legszívesebben lehánynának. Az árú szar, nincs választék ráadásul pont duplájába kerül, mint egy hipermerketben. Na ne mondja nekem senki, hogy ezután a kisboltban vásároljak.

Engem egy cseppet sem az zavar a multikban, hogy belenéznek a táskámba. Ha nem tettem el semmit az áruházban, akkor nincs mitől félni. Az inkább zavar, hogy mondjuk a megtermelt hasznot kiviszik az országból, éhbérért zsigerelik ki a munkaerőt, meg késve fizetik ki a beszállítóikat. Ezek a problémák, nem az, hogy belenéznek Morvai Krisztina táskájába. Ez a Morvai Krisztina Auchan-ügy pont olyan, mint az egész rendszerváltoztatás utáni Magyarország. Bolhából csinálunk elefántot és hozzátszünk egy kis nemzeti öntudatot, mert úgy gondoljuk úgy hitelesebb. Ott van pl annak a két fasznak az esete (a két doppingos majdnem olimpiai bajnokra gondolok). Lebuktak, ezzel lejáratták az országot, de a magyar sajtó nagy része úgy tekintett rájuk, mint nemzeti hősőkre, akiktől a mocskos, szemét kapitalisták elvették az aranyérmet. Néha azon is el lehetne gondolkodni, hogy nem velünk van-e baj?

Devil Inside 2007.08.17. 17:39:40

Soha nem értettem ezt a qrva nagy és teljesen felesleges önérzeteskedést ilyen dolgoknál. Főleg, mikor sokszor annak a személyes/vagyontárgyainak biztonsága miatt végzik ezeket az ellenőrzéseket, akik ilyen rohadtul fel vannak háborodva és sérelmezik. (Egy bevásárlóközpontban sem csak a bolttól lehet lopni...)

Amúgy Auchanért enyhén szólva nem rajongok, de a Civil Jogász Bizottság tényleg magát járatja le, ha ilyen pitiáner hülyeségekkel foglalkozik.

bugris 2007.08.17. 17:42:46

Most beszélt Morvai az Echo tv-ben. Egyszerre emberi jogokról beszél, közben magyarellenességről, közben gyakorlatilag Usztics Mátyás Magor-mozgalmát próbálja élesztgetni. Végképp nem értem, a magyar termékek vásárlásának mi köze a civil jogvédelemhez.

Szt. Ahanov 2007.08.17. 17:48:43

Hozzánk közel van egy CBA, az eladók kedvesek, az áru olyan, mint akármelyik multiban, nekem a választék is bőven elég, tekintve, hogy nincsenek se nagy igényeim, se nagy lehetőségeim :).
És persze, biztos velünk is baj van. EZt már a bécsi áruházakban egy időben divatos \'Ne lopj, magyar!\' feliratú táblák is jelezték. És ez tényleg gáz. De az én táskámba akkor se nézzen bele senki. Lehet, hogy joga van hozzá, meg ez így normális, nekem akkor sem tetszik. Tehát nem megyek hodályba vásárolni, hál\' Istennek nem kötelező.

Devil Inside 2007.08.17. 17:50:25

Szathmáry: teljesen egyetértek.

dowNLoad 2007.08.17. 18:19:25

Ez bizony szopóág, kérdezem ezt innen Malawi mellől(a ranglistában), nyilván 90-ben mindenki azt hitte, hogy amennyit akkor loptak(tunk) az a csúcspont(mélypont) innen már csak jobb lesz, fizetésekben(vásárlóerőben) szintén, ehelyett: a kaja(minőség sem itt a jobb,haha) már, a műszaki cuccok (garanciát nem is merem összehasonlítani) még mindig drágábbak mint itt. És még a WC-kefét is ellopják.(itt)

dowNLoad 2007.08.17. 18:21:41

Javítva:
Ez bizony szopóág, kérdezem ezt innen Malawi mellől(a ranglistában), nyilván 90-ben mindenki azt hitte, hogy amennyit akkor loptak(tunk) az a csúcspont(mélypont) innen már csak jobb lesz, fizetésekben(vásárlóerőben) szintén, ehelyett: a kaja(minőség sem itt a jobb,haha) már, a műszaki cuccok (garanciát nem is merem összehasonlítani) még mindig itt drágábbak mint Ausztriában. És még a WC-kefét is ellopják.(itt)

Gabe 2007.08.17. 18:27:59

Én multiban vásárolok. Ha lenne piac, akkor ott venném meg a kenyeret, tejet, zöldséget. Eyg sarora van tőlünk egy hentes, idejár a környékről mindenki, mert olcsó. De ha 30 deka vmit akarsz, kinéznek, csak töb kilóra szakosodtak. Amúgy meg többször megszívtuk.
A szeletelt, teljes kiőrlésű kenyér a Lidlben messze a legolcsóbb (nem vagyok bio, de attól nincs székrekedésem, csak ha kérdeznétek), ahogyan ott rossz ízű és állagú sárgarépát még nem vettem. Meg a 79 ft-os magnumszerűséget sem lehet ott überelni.
Az auchan és tesco meg kikapcsolódás is, lehet nézelődni, a gyerek eszik kiflivéget (és sosem kapcsolják le, hogy miért eszik belőle fizetés helyett).
Na a mediamartkról viszont megvan a véleményem, ott már lekapcsoltak lopásgyanúval (kiderült, nem vittem kosarat, az volt a gyanús)

Őrnagy Őrnagy 2007.08.17. 21:44:02

A Penny ugyan nem magyar, de zömmel magyar áruja van, igaz hús csak mirelit. Én csak kovászosuborkáért járok oda, de az verhetetlen. Alapélelmiszerek, házt. dolgok beszerzéséhez jó.

Egyébként meg Bosnyák téri piac. Hentesek, igazi házi gyöngytyúk, csirke, halak, biosajt, joghurt, stb

Ács Feri 2007.08.17. 21:50:26

Playmobil Soldat: A CBA-ról elég közvetlen és intenzív tapasztalataim vannak, mivel az a legközelebbi bolt.

1. Múltkor átcímkézett árut találtam (bénán címkézték át, így vettem észre.) Kihívtam a boltvezetőt, aki nem nagyon zavartatta magát, még elnézést sem kért.
2. A vonalkód még ismeretlen fogalom náluk, és ezzel nemcsak a román-bolgár határvidéktől maradtak le (most jártam ott, elég nagy a kontraszt a Balkán javára) hanem talán már talán a zambiai kisboltok is beelőzik a Lázár (lásd még: Gój motorosok) testvéreket.
3. Ha nagyritkán számlát kérek, úgy néznek rám, mintha a legszívesebben a raktárban vernének agyon egy szívlapáttal.
4. Rohadt nagy rendetlenség van a boltban, valahogy nem tudják praktikusan és izlésesen elrendezni az árut.

Múltkor voltam a Nyugati téri (Skála Metró) Kaisersben. Leesett az állam. Tiszta, rendezett, ragyogó áruház. Mint egy szomszédos országban. Így is lehet.

És akkor a bojkottról: az ilyen izgága bojkottolás, petíciózás, chartázás, permanens akciózás minden szir-szar miatt a belső kiegyensúlyozatlanság jele. Ráadásul nincs is igaza, mint ahogy azt már többen indokolták előttem.

Playmobil Soldat 2007.08.17. 22:02:32

Ács Feri: átcímkézéssel sajnos már én is találkoztam a CBA-ban (valóban bénák a lemosások). Ez mindenképpen a negatívumok oldalra írandó. Előnyét már említettem: a legtöbb magyar árú itt található.

Hipermarketek: eddig legtöbbször Auchanban és Tescóban jártam. Nemrégiben tértem be egy Corába, és valamiért szimpatikusabbnak tűnt, mint előző 2. De a belvárostól messze van, mindennapi vásárlásokhoz nem célszerű.

Ha a CBA-n kívül kell választani, mindenképpen a Spart/Interspart részesítem előnyben. Tiszták, rendezettek és legtöbbször még a zöldség/gyümölcs/hús/felvágott is friss.

dowNLoad 2007.08.17. 22:09:04

Ács: Úgy látszik nehezen hatol be az input a Winchester katedrálba:
az gond, hogy a kaja már drágább, a műszaki cuccok/ruhák/cipők még mindig drágábbak, mint pl. Ausztriában. (abszolút értékben is nemcsak vásárlóerőben, úgy méginkább) és még a WC kefét is lopják(itt)
Tavaly a TV-gyújtás előtt volt 2 riport(csigatv-Napló): Szlovéniáról(ott minden f@sza, és Ausztriába hétvégi bevásárlásért átjáró Magyarokról, akik 15-20%-ot spórolnak, és jobb minőséget is kapnak, na ezek is benne voltak a szikrában)

kzgy 2007.08.18. 07:55:29

ad1: ritka mód utálom én is, ha a táskámat le kell raknom valami bolt előtt, főleg, ha százast kell bedobnom a megőrző szekrénykébe.

ad2: szegény Morvai Krisztina azért elég zavarodott elme. Amúgy is mindig gyanús a jogvédő jogász, de neki már évekkel ezelőtt a saját tanszékén kellett volna kezdeni a polgári esélyegyenlőséget. A poszt írója találkozott már vele élőben? Egy élmény! Főleg, ha pechedre van y kromoszómád is.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.18. 20:11:39

kzgy,

Már háromszor találkoztam Morvai Krisztinával. Mint már az elején írtam - nagyon tisztelem. Mondhatni a példaképem. Személyesen még jobb benyomást tett rám, mint a sajtón keresztül. Felszabadult, nyitott nő, aki nagyon bátor és még humora is van.

más:

Ez a mostani lépése szerintem jó ötlet, csak az ok - táskaátvizsgálás - nem elég erős. Morvai egyébként ezzel a bojkottal a nyugati, aktív jogvédő szervezetek példáját követi. Ezek az akciók ismertséget adnak a szervezetnek. Én a helyébe most inkább tiltakoztam volna Tom Lantos listázása ellen, de lehet, hogy ki akar mászni a jobbos szerepből és ezért olyan témákat vett fel - Auchan -, ami szélesebb körben kap támogatást.

A kisboltok választékával nekem is gondjaim vannak, de főleg a nyitvatartás a gond. Ma akartam venni lakatot - elmentem egy délig nyitvatartó vasboltba: 11:58-ra értem oda, nem engedtek be. Így szégyenszemre átmentem az OBI-ba. Ez van, amíg a komcsi beidegződés szerint nem akkor vannak nyitva a boltok, amikor az emberek ráérnek vásárolni, hanem akkor, amikor mindenki a munkahelyén ül, akkor nem várható el, hogy ott vásároljunk.
A CBA minősége egyébként nagyon változó - nálunk katasztrófa,unott arcú nénikék, nincs kínálat, de balatoni CBA szuper - mindent lehet kapni és ráadásul friss, meg ilyenek.

bugris 2007.08.18. 21:41:14

"lehet, hogy ki akar mászni a jobbos szerepből és ezért olyan témákat vett fel - Auchan -, ami szélesebb körben kap támogatást"

Mint fentebb említettem, elfogadható, ha valaki jogvédőként fellép valamilyen jogsérelem ellem.
De épp azt nehezményeztem, hogy teljesen feleslegesen, és szerintem alaptalanul önti le ezt nemzeti mázzal. Ezzel éppen nem fog kilépni a jobbos szerepből. Ráadásul inflálja a vásárlói engedetlenség eszközét is. Annak idején a Danone esetében ez még nagyon jól ment, emlékszem a felére árazott termékeikre a polcokon. Az osztrákok ellen is hirdettek ilyet pár hete, eredmény nélkül. Ennek sem lesz eredménye, talán csak annyi, hogy a jövőben senki sem fog komolyan venni egy hasonló kezdeményezést.

dejavubazz 2007.08.18. 21:59:30

Krisztinank szerepelt ma a Napkelteben egy Auchan delegalttal meg a Kereskedelmi szovetseges pacakkal:

napkelte.wildom.hu/naptv_upload/visszanezo/200708/20070818-0718-parbaj.wmv

Morvai alapvetoen nekem is szimpatikus, de a habitusa... azon meg lenne mit reszelni boven.

kzgy 2007.08.19. 10:56:49

lelkylola:
Te ugye nőnemű vagy? Számtalanszor tapasztalhattam az elmúlt években, hogy Morvai Krisztina valami elképesztő lekezelően bánik minden olyan férfival, akit csak a kezei közé kaphat (értsd: formálisan alárendeltje, mint a hallgatók). Hogy mi az oka? Saját maga állított olyat órán, hogy a "férfiak mind hajlamosak agresszív cselekményeket elkövetni". Épphogy ki nem mondta, hogy minden férfi, ha tehetné, nőket erőszakolna meg az utcán.

A "jogvédő jogász" pedig szerintem egy igazi oximoron. Gyanús is az ilyen nekem nagyon. Hogy a másik oldalról is mondjak egy méltó párt Morvainak: Szikinger István.

a nagy levin 2007.08.19. 22:43:03

Na most, ugye ezzel a Morvai fele esettel tobb problema is van. Az elso, hogy a NapTV-s (Napkeltes?) musorbol az derult ki, hogy ot valojaban nem a biztonsagi orok taskanyitogattato akcioja zavarja, hanem a gonosz multi, aki kiszipolyozza a magyar embereket.

Mert ellenkezo esetben -jogvedokent- azzal kellett volna kezdenie, mi a jogszabaly es azt hol es hogyan nem tartja be az Auchan.

Nem ezt tette, hanem altalanos antikapitalista kirohanasba kezdett. Nekem sem feltetlenul tetszik a vilagrend, amiben elunk, na de ne beszeljunk mar butasagokat, korlatolt modon.

Masreszt o maga mondta a musorban, hogy meg kell nezni: hasonlo NEM TORTENHET MEG Franciaorszagban vagy Nyugat-Europaban.

Na erre ezt tudom mondani: megtortenik, sokszor nagyobb szigorusaggal es hatekonysaggal. Masreszt utananeztem egy egyszeru google keresessel, hatha felvetodott hasonlo tema francia nyelven is itt-ott, aminek nyoma van az interneten. Nana, hogy van nyoma es persze Franciaorszagban is ugyanez megy.

Attol meg nem feltetlenul jo, hogy ez megy, de akkor legalabb ne hivatkozzunk mar arra, hogy Franciaorszagban az ilyen nem tortenhet meg, az ontudatos franciak ezt nem engednek, stb. (Ez nem ontudat kerdese, ha konnyen es gyorsan megteheto, akkor valoszinuleg nincs ez senkinek karara. A bolti loapsok csokkennek, a vasarlok meg orulnek, hogy nincsenek balhek a boltban. Az o konkret esetevel kapcsolatban is megkerdeznem: talan feltartottak ot, megalazoan bantak vele, udvariatlanok voltak? H aigen, termeszetesen joga van ezt szova tenni es kiallni a jogaiert.

S vajon ez tendencia vagy egyedi eset?)

Az alabbi blogbejegyzes pl. a francia aruhazlancokat elemzi es panaszkodoan irja, hogy -tobbek kozott - nem ujitanak, nem szolgaljak ki a vasarlokat megfeleloen es hogy eltunik sok jo termek, amik helyett a lancok sajat markaju termekei jelennek meg.
ericjlbreton.blogs.nouvelobs.com/06-economie-travail-exclusion/

Es meg ezt is irja, megint csak Auchan/CArrefour stb kontextusban:

"L'autre problème, bien-sûr, c'est qu'il faut faire la queue à l'entrée du magasin, pour faire fermer nos sacs par des agents de sécurité, qui nous soupçonnent de voler."

Vagyis hogy a biztonsagi orok nyitogattatjak mindenhol a taskakat es emiatt neha meg sorba is kell allni...

Morvai Krisztina meg nezzem mar utana a dolgoknak. Vagy ne allitson valotlan dolgokat vagy az allitasait olyan dolgokkal tamassza ala, amelyek megalljak a helyuket.

Inakbb a jogainkrol beszelhetett volna tobbet. vagyis hogy akaratunk ellenere nem kutathatjak at a taskankat, viszont az aruhaz is tamaszthat bizonyos felteteleket, amelyekrol tajekoztatnia kell a vasarlokat (pl. hogy biztonsagi kamerak mukodnek).

Abban egyetertek vele, hogy a penztarcankkal szavazunk s hogy tobbet kellene tennunk a fogyasztok erdekervenyesiteseert. Csak ezt kene mar tanitani mindenkinek ovodatol egyetemig, hogy ertsek, milyen felelossegunk van tobbek kozott fogyasztokent is. meg hogy hogyan mukodik a kapitalizmus.

Ugyhogy inkabb azon kene dolgozunk, hogy eltunjenek a muanyagzacskok vagy a sok felesleges csomagolas, tobb legyen a minosegi aru, stb.

PS En egy masik nyugat-europai orszagban elek, es itt is le kell adni a taskakat, meg kell mutatni a biztonsagi ornek, stb. Ez teljesen hetkoznapi, ha nem is mindegyik nagyaruhazban van ez igy.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.21. 12:34:51

bugris,

szerintem nincs "veszélyesen leöntve nemzeti mázzal" Morvai nyilatkozata. A magyar szó sokat szerepel benne, de attól még nem jobboldali. A Napkeltés interjúban látszik, hogy a balosokat is meg akarja szólítani. A multi ellenesség szerintem jó összefogó erő. Egyébként úgyis rá vagyunk szorulva az ellenségképre és szerintem jobb, ha a multikat utáljuk, mintha egymást.

dejavubazz,

érdekes a stílusa, de szerintem csak ezzel lehet érvényesülni. Anyatigris tipus.

kzgy,

Nem tudom milyen a fiukkal Morvai. Bár láttam, amikor a bizottságban dolgozott - ott sok férfi van - és nem éreztem, hogy bárkit is lenézne. A jogvédő jogász szerintem teljesen logikus. Ki más tudna hozzászólni a joghoz, mint, aki ért hozzá?

nagy levin,

Szerintem Morvai nem arra gondolt, hogy nem történik ilyesmi Franciaországban, hanem arra, hogyha történik, akkor felháborodnak. A Te példád is azt mutatja, hogy a franciák kiállnak a jogaikért, felháborodnak, ha átkutatják a táskájukat.

A Morvai Napkeltéről: egy kissé populista Morvai. Sok jelző, határozott beszéd - szegény auchanos nő sem kommunikációban, sem kinézetben nem volt túl megnyerő. Morvai megette reggelire. Bár a Verebes is eléggé alájátszott.

bugris 2007.08.21. 12:46:56

Nem is állítottam sehol, hogy "veszélyesen" lenne leöntve.
A Napkeltés interjúját nem láttam, ott bizonyára próbálta megszólítani a baloldali szavazókat is. Ellenben láttam az Echotv-ben. Gondolhatod, hogy oda nem ugyanazokat a mondatokat vitte magával.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.21. 13:08:52

Bocs bugris, tényleg nem veszélyesen, hanem alaptalanul. De szerintem nem alaptalan. Hiszen tényleg nem túl szép, hogy egy vadidegen beletúr a táskádba. Arról nem beszélve, hogy egy nő táskájába mindenféle olyan dolog lehet, amit nem szívesen mutogat....
Szerintem is van ebben egy kis magyarellenes arrogancia. Ugyanis jogtudatosabb országban ezt nem lehetne megcsinálni, hiszen a vevő kikérné magának és hívná a rendőrséget.
Az echotv-t, meg én nem láttam. Nézdd meg a Napkeltét, itt valaki belinkelte - érdemes, érdekes.

bugris 2007.08.21. 13:28:01

Nagyon érdekes ám ez az egész téma, megéri a további boncolgatást.

Csak nekem ötlik szembe a párhuzam? Amikor valaki „cigánybűnözésről” beszél, rögtön ugranak és tiltakoznak a jogvédők. Most átélhető ez a másik oldalról is. Bár most egy jogvédő kezdi a polémiát, de amikor az Európa-szerte jelen lévő áruházlánc képviselője azt mondja, hogy nálunk bizony nagyságrendileg többet lopnak, mint a fejlettebb nyugati országokban, akkor hogyan reagálunk? Rögtön „magyarellenességet” kiáltunk, esetleg magunkba is nézünk, és próbáljuk először is elfogadni a tényt, majd keresni az okokat és a megoldást?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.21. 13:40:05

Nekem is eszembe jutott a cigánybűnözés párhuzam. A másik, ami csak távolról kapcsolódik ide, hogy október 23-a kapcsán több balos is azt mondta, hogy "minek mentek oda?", mármint a tüntetők "megveretni" magukat. Most viszont én kérdezem a Morvait: minek ment oda? Hiszen nem most derült ki, hogy ilyenek a multik. Ha nem is nézegetik a táskádat, akkor is kizsákmányolják a dolgozóikat és a kiskereskedőket, ez éppen elég ok arra, hogy ne járjon oda.
Arra emlékszel, amikor Selmeczi Gabrielláról megjelent egy hír, hogy kiflit lopott a Tesco-ból? Már ott kezdődött.

bugris 2007.08.21. 18:02:35

Naná! Azok a csúnya idők, amikor a már felpörgő kampányt ilyen mocskos botrányok fűszerezték, mint a Kifli Gate. Azóta bezzeg béke, nyugalom, semmi durva ügy politikusaink körül.
Érdemes feleleveníteni az emlékeket, márcsak az alábbi zseniális indexes cím miatt is. :)))
index.hu/politika/bulvar/kifli0130/

Ács Feri 2007.08.25. 13:53:48

Az elmúlt napokban - részben a topik hatására - körülnéztem közért-fronton a környéken. Nos, a helyzet az, hogy mindenhol a CBA a legretekebb. A Spar csillog-villog, tiszta Európa, a két kis "maszek" elmegy, csak drága, addig három CBA lepattant, koszos. (Utóbbiaknál nagyot, közepest és kicsit is néztem.) Ugyanilyen gagyi a CBA a Dunakanyarban is, ahová járok rendszeresen.

Gabe 2007.08.25. 14:08:20

A Csepel-sziget környéki CBA-k nagyon jók, mivel az egyik CBA-tulaj állandóan szemrevételezi azokat.
De a melósok aszongyák, nagy rabszolgahajcsár...

Auchan bojkott 2010.04.09. 13:08:10

Sziasztok!

Itt van pár infó az auchan bojkottról.

**Lápszag terjeng Dunakeszin -- Csatlakozz Te is az Auchan bojkotthoz!*

Biztos Te is hallottad már, hogy az Auchan dunakeszi áruházát épp egy
értékes tőzegláp területén bővítené újabb kockaépülettel és méretes
parkolóval. A beruházás súlyosan veszélyezteti az áruház melletti
élőhelyet.

Civil szervezetek levélben fordultak az Auchanhoz, arra kérve a multi
vezetőségét, hogy álljon el a beruházástól. Nem tették. Ezért országos
bojkott indult az Auchan ellen.

A vállalat ahelyett, hogy visszalépne a beruházástól, a láp vitatott
jogi besorolásával takarózik (láp-e a láp), és továbbra is ködösít.
Cinizmusára az is jellemző, hogy miközben a természetpusztítás veszélye
nem múlt el, Föld Napi rajzpályázatot hirdetett gyerekek számára. Az
áruház kezébe került terület a Nemzeti Ökológia Hálózat része, még a
legkisebb beavatkozás is súlyos következményekkel járhat. Ezt nem
hagyhatjuk!

*Ha Te is úgy gondolod, hogy az építkezés visszafordíthatatlan
természeti károkat okozna, csatlakozz a bojkotthoz! Ne vásárolj semmit
az Auchanban, amíg a vállalat nem áll el a tervétől!*

Eddig 30 civil szervezet és 1800 aláíró csatlakozott! Küldd tovább Te is
ezt a levelet, hogy még többen legyünk!

A bojkott mellett írd meg a véleményed az Auchannak! Ha regisztrálva
vagy a Facebook-on, jelentkezz be az Auchan Magyarország nevű csoportba,
és írd meg a véleményed az ügyről! Mutassuk meg, hogy az olcsó árak és a
föld napi rajzpályázat nem kábítanak el minket!

Csatlakozás és további információk: www.tudatosvasarlo.hu/auchan
<www.tudatosvasarlo.hu/auchan> és a Facebook "Bojkott Auchan"
csoportjában.

A dunakeszi tőzegláp értékeiről, az eddigi civil ellenállásról
www.tozegto.freeweb.hu <tozegto.freeweb.hu/> oldalon tájékozódhatsz.
süti beállítások módosítása