Hétvége Kassán
2007. augusztus 06. írta: TuRuL_2k2

Hétvége Kassán


Kassa 2013


Márai


Panel

Utca


Med Malina


Orange

Rákóczi

(Részletek - úgymint a tökéletes étterem, séta órától óráig, kulturális főváros és "megölted a masinisztát!" - a szeptemberi Reakcióban. )

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr91133270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gloire · http://www.belaradio.tk 2007.08.06. 16:25:16


Ez a szobor annyira hasonlít Máraira, mint a nagybátyámra,
vagy a szomszéd öregúrra. Fogadni mernék, hogy magyarországon
tanult az elkövető.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.08.06. 17:02:45

Egy civil szervezet állította fel három éve, a várostól sokáig bérelték a telket. Az elkövetőt egyébként Gáspár Péternek hívják, a szobor kompozíciója pedig kifejezetten érdekes (Máraival szemben ott egy üres szék, fel lehet rá ülni). :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.08.06. 17:22:03


Úgylátszik a Kárpátmedencében csak a 60-as években
tanult, "lendületesen mintázok egy ragyásat sárból"
stílus az egyetlen ami létezhet. Sose értettem.
Ez egyébként Frédéric Jolio-Curie!

recherche-technologie.wallonie.be/servlet/Repository?IDR=1113


medve 2007.08.06. 19:40:24

És abból mi igaz, hogy Kassán toleránsabb a légkör?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.06. 20:49:50

Tavaly nyáron voltam utoljára,akkor nem volt baj, csupán a kistescoban nem akart érteni magyarul a sörosztályon egy tehén eladónő, hogy folyna ki belőle a magyar vér!
Annyira Kassa sohasem volt náci, mint a nyugati rész, bár Meciar alatt az utcán csak a cigányok beszéltek magyarul. Tavaly általában az volt a gyakorlat, hogy ha az eladó nem értett magyarul, akkor elrikkantotta magát, hogy "Mariká", és akkor előkerült a magyarjuk. Magyar felirat elvétve van, itt-ott diszkrét műemlék- és történelemhamisítás tapasztalható, a rendőrök hivatalból bunkók ott is, de nem okvetetlenkednek feleslegesen, és ha elkapnak egy zsebtolvajt, úgy bilincselik meg, hogy két-három hónapig a saját zsebéből sem képes kivenni semmit. A parkolás majd' mindenütt fizető, és fémpénz kell az automatákba. Koronát jobban megéri ott kint váltani, pénzváltóknál, van vagy öt a főutcán, de a legolcsóbb a bankkártyás vásárlás-fizetés.
A hülyetótnemértúccsemagyarul elvet valló bunkók hamar rákúrnak, mert kicsit majd mindenki ért, ráadásul a szlovák nyelv trágár jövevényszavai jelentős részben magyar eredetűek, vagy magyar közvetítéssel kerültek a Felvidékre...
Amúgy csodaszép az óváros.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.08.06. 22:05:33

állítólag nem szeretik nyitogatni a dómban a Rákóczi-kriptát, holmi jöttment mnagyaroknak...
Amúgy csodaszép az óváros. :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2007.08.07. 07:59:17

A jöttmenteknek nem is, azok férfiai rövidnadrágból kilógó tökkel, asszonyai vietnámi disznóra hasonlító módon póló alól csüngő hassal, végbélmutogató nadrággal, kriptaszagú kínai cipővel, zöldre, lilára, narancssárgára festett hajjal, okostelefonnal (legalább az okos)villogtatva, nagy hanggal mennek oda.
Akik ott is otthon vannak (vagyunk), azok sem öltözködésükben, sem magatartásukban nem akarnak utca(sark)i harcosnak látszani, nem bazmegelnek a templomban, hanem bemennek, megállnak, imádkoznak, körülnéznek csöndben, leülnek kicsit a kripta mellett, elolvassák, mi van kiírva, aztán jelzik, hogy szeretnének lemenni, leróni a kegyeletüket, és nem trófeát akarnak lőni a telcsivel. Őket örömmel szokták fogadni.
süti beállítások módosítása