Agyonlőtt biciklis futár vagyok
2007. július 30. írta: k|M

Agyonlőtt biciklis futár vagyok

Népszabadság • Kartell Zs. Péter • 2007. július 30.

Hogy mióta vagyok biciklis futár? 2007. július 28. óta. Mióta egy „turbómagyar” (Kiss Ádám találó kifejezése a Hírszerző portálon) honatya felajzva a közkedvelt rigmustól („biciklit a Dunába, a biciklist meg utána”) a Kodály Köröndön a hatezer-ötszáz köbcentis (zöldtagozat, mi?) biturbós bálna-terepjárójából képviselői igazolványt és pisztolyt rántva nekirontott a neki nem tetsző biciklistának. Azóta biciklis futár vagyok. Nem könnyű kereset az íróasztal-fiókot teleszemetelő kéziratgyártás után, de fölháborodásom rendkívüli, szolidaritásom határtalan, együttérzésem mély, szándékomban tehát tántoríthatatlan vagyok. És mivel a széljobb csőcselék szemében aki biciklis, az egyben lébecoló füves (drogos) is, hát drogos is vagyok. Gondolom minden magyar humanista így van ezzel, ha most a biciklistákon a Dunába ölés sora. Ugyanis - azoknak, akik esetleg nem látogatják a jobboldali tévéket, nem olvassák újságjaikat – a füvező futárok, a kerekező fiatalok, sőt az egész baloldali kormány nemzetgyilkos.

Hogy miért? Hát mert az egészségügyi törvény bálna-terepjáró ellenes. Igen, jól olvasták. Azért zárnak be szülészeteket, azért engedélyezik az abortuszt, "szorgalmazzák" a művi meddővé tételt, most pedig - lám – a kerekező honfitársaink jogait, hogy minél kevesebb, felnőttként emeletnyi méretű terepjáró-használó szülessen ebben az országban. Mindez nem más, mint alattomos összeesküvés a magyar nemzet dízelolajzabáló része ellen. Ázsiaiakat akarnak betelepíteni Magyarországra, mert ez hizlalja a "nemzetre rárontó" milliárdosok pénztárcáját, és mert a sok kis sárga még nem fogyaszt, azt se tudja, mi a dízelolaj.

Paranoia. Szót se érdemelne, de tanult emberek, orvosok, politikusok, egykori belügyi államtitkárok sulykolják, és százezrek (milliók, „a nemzet”) nézik, hallgatják, olvassák, hiszik el, hogy a füvező biciklista a nép, a nemzet ellensége, aki ellen minden eszköz megengedett.

Akár az is, hogy leszorítsák a Kodály Köröndön, majd ha a biciklis ezt sérelmezi, akkor pisztolyrántással és fenyegetőzéssel van helyretéve.

Ez az új turbómagyar tempó.

Kínlódva, de csak eljutottunk idáig. Nem tetszik a képed kisköcsög, leszorítalak a páncélozottal, kiszállok a páncélozottból, fegyvert kapok elő, és máris vér áztatja a pesti utcát. Ez az új szokás. Ez itt az új törvény. Ez az új rend. Én, egykori belügyi államtitkár, a zubbony szerelmese, belügyben edződött fegyverfetisiszta orbánista egyetlen gázfröccsel ezreseket égetek el, én így autózom. Te pedig kussolsz. Hallgatsz mélyen és tüdőzöd a kátrányt. Én - mint egykori belügyi államtitkár, Orbán kedvence -, kilóötvennel zúzok az Andrássyn, te meg befogod a pofádat, különben leszorítalak és a pisztolytáskáért nyúlok.

Kisnyugdíjasok vesznek kannaszámra dízelolajat (vagy ingyen kapják valamelyik párt kasszájából?), fiatalok fekete egyenruhákat, baseballütőket, benzines gyutacsokat vásárolnak, gyártanak Molotov-koktélokat utcai zavargások céljaira és a biciklisek bosszantására. "A bicikliseknek mindent szabad, a magyaroknak semmit?" - kérdezi drámai felindulással, szent "hazafias" felháborodással egy idős hölgy, amiből megtudom, hogy egyrészt a magyar ember nem lehet biciklis, másrészt valamit (vajon mi az?) neki nem szabad.

Azért mégis meg kellene állítani ezt az elmebajt. Talán nem kéne megvárni, míg Magyarország egyre több állampolgára kénytelen csak azért bujkálni, mert biciklista. Augusztus 20-án megint el kell menekülni Budapestről? Ha a szabad véleménynyilvánításhoz hozzátartozik, hogy nekünk nem tetsző állampolgártársainkat, a törvényes kormányt, a baloldaliakat, a liberálisokat, a bicikliseket, a rolleres hobbyközlekedőket, a robogósokat, a pizzafutárokat, a vattacukor-zabálókat (ki lesz a következő?) a turbómagyarok a Dunába akarják dobni, kivándorlási útlevelet akarnak a kezébe adni, ki akarnak üldözni az országból, a közterekről, talán mégis szólni, sőt tenni kéne valamit.

Mielőtt vértócsák száradnak a pesti szmog alatt.

Most ugyanis 2007. július 28-án történt valami, ami eddig még nem. Ez pedig a tettlegesség. A turbómagyar kiszállt a böhömnagy lesötétített terepjárójából és megtámadta és megverte a biciklis futárt, amikor az hazafelé karikázott a nyolc órás műszakból. Talán ne várjuk meg, amíg a járókelők nem mernek mentőt hívni valakihez, akit bátor szabadidős kiállásáért megtámadnak, esetleg a járókelők is beállnak a támadók közé.

Ha másból nem, a képviselői igazolványt lobogtató pisztolyrántó Fideszes nímand esetéből megtanulhattuk, a biciklis jogok politikai jogok. Ezért nem magánügy, ki biciklis, ki nem. Magánügy, amennyiben az autós szerelem is az. Mindenkinek szent joga, titkolja-e szerelmét vagy sem. Vallásos ember autót nem vezet papi áldás nélkül. Vagy mégis? Ha igen, senkinek sincs joga kíváncsiskodni. A házasság azonban jogviszony. Olyan jogintézmény, amelyet törvények szabályoznak. Törvények vonatkoznak a jobb-kéz szabályra, a haladási sávra, és a zöld kukásmellény kötelező viselésére. Politikai jogokat pedig politikai eszközökkel lehet kiharcolni. A biciklisek felvonulása tehát épp olyan politikai esemény volt, mint bármely más kisebbségjogi felvonulás.

A bicikliseket sok helyen nem szeretik, nem fogadják el. Ízlés dolga. Aki nem szereti őket, ne is törődjön velük. A bicikli azonban közügy. Tüntetéseken harcolnak a nők, a feketék stb. választójogáért is sokak ellenszenvétől kísérve. A történelem azonban azt mutatja, a jogokat előbb-utóbb kivívják. Legalábbis a mi zsidó-keresztény kultúrkörünkben. Most a biciklisek jogaiért folyik a harc. Egyes országokban már bevezették, de sokan ellenzik más országokban is. Sebaj. Idő kérdése.

Ami baj, az a magyar sajátosság, miszerint a jobboldalnak magyar ember nem lehet biciklis, nem lehet rolleres, nem lehet vattacukor-zabáló, nem lehet görkorcsolyázó, és nem lehet szocialista lufieregető. A magyar ember keresztény, jobboldali és kurvanagy lesötétített terepjáróból tekint a világra. Reszkessen mindenki, aki nem olyan, mint ők, mert egyszer a demokrácia szabályai szerint - hatalomra jutnak. És a demokrácia szabályai attól kezdve érvényüket vesztik. Magyarország lakosainak felét tagadják ki a nemzetből. Lesznek ők – a terepjárós benzingőzben fürdők -, meg a többiek, azaz mi. Gondolatrendőrség vigyázza a tereket, az utakat, a bicikli-utat és a járdát; a médiát és a az eddig undergroundként elkönyvelt futár-művészetet („street art”, így nevezik a keleti parton) - lásd a jobboldali önkormányzatok tévéinek, lapjainak, színházainak, iskoláinak sorsát -; Orbán szavára rohamcsapataik és csőcselékük rettegésben tartja az utcát.

Minden sarkon gigantikus böhömben ülő sötét alakok vigyázzák majd a Rendet. Az új Rendet.

Az egészségügyi reformot védtelen betegeken torolják meg. A bringaellenes zérótolerancia-tüntetéséről már féltem a metró felé menet, mert az árpádsávosok minősíthetetlen dolgokat kiabáltak az arcomba. A biciklis fesztiválról hazafelé igyekvők egy részét már meg is verték pisztolyos Fideszesek. Csekélyértelmű, sokgyermekes családanya szörnyülködik a biciklisek "ízléstelenségén", merthogy rasztafárik, és „magyar embernek márpedig rövid a haja”.

Még nem tudja, hogy ő következik.

Ki védi meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr72128322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - a polgári underground blogja 2008.02.18. 15:30:48

A jó és a gonosz harca az erdőket sem kíméliNépszabadság • Kartell Zs. Péter • 2008. február 18.  Van kishazánkban egy szebb napokat is látott politikai tömörülés, egy alakulat, melynek eredete a ’80-as években gyökerezik. Jelenleg i…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bvr 2007.07.31. 01:00:13

MSZP-S VOLT A PISZTOLYRÁNTÓ NEM FIDESZES!

Megvettetek benneteket zsidnexék kilóra hallom fiúk.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.07.31. 01:02:18

"Mellesleg a biciklisek szerintem is kapják be, tudomásul kellene venni, hogy egy nagyváros nem a bicikliseknek van kitalálva. Pont."

Persze a szerencsétlen négykerekű hogy ki lenne akadva ha egy kamionos ugyanennyi toleranciát tanúsítana irányában...

dowNLoad 2007.07.31. 02:02:20

Méghogy nagyváros, meg Budapest, hahahahaha, NewYork belvárosában mehetnek a biciklisek, senki sem csodálkozik, itt meg sok helyen kint van a tábla, hogy bicikli/traktor/lovaskocsi nem hajthat be??? (nagyváros??)
A magyar szabályozás az egyik leghülyébb a világon, pár éve még megkérdezte a rendőr, hogy az MTB-n hol a lámpa? (dinamó nincs, csak elemes-LED-es, de nappal az nincs rajta--szevasz 21.század)

volkov 2007.07.31. 02:44:13

omg, ket percre teszi ki az ember a labat:)

volkov 2007.07.31. 02:45:59

"Mellesleg a biciklisek szerintem is kapják be, tudomásul kellene venni, hogy egy nagyváros nem a bicikliseknek van kitalálva. Pont."

Amszterdamrol mindig is sejtettem, hogy egy mocsadek kis porfeszek. Most vegre ketseget kizaroan kiderult:))

TamasNYC · http://nycity.blog.hu/ 2007.07.31. 03:07:02

Siralmas, hogy a kommentek fele mehetne az "Ilyen ország pedig nincs" rovatba. :-(

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 07:35:27

Azért az vicc, ami itt van...

Minden oldalra oda lehet állni, de a pillanatnyi elmondások alapján két tény van:

1. Az autós egy riasztópisztolyt (!!!) vett elő, mert félt attól, hogy az agresszív bicajos rajta tölti ki, minden magyar biciklis kisebbségi komplexusát.

2. A biciklis szabálytalanul közlekedett, hiszen mindenki tudja, hogy bár bp nem egy bicikliutakkal jól ellátott város, de az andrássyn van bicikliút. Ennek ellenére futárunk az úton közlekedik, ráadásul autókat ütöget, mintha ő lenne minimum az atyaisten az úton.

Ennyi. Ezek ismeretében lehet állástfoglalni.

Én pl. a képviselő mellett állok, mert zsigerből utálom a biciklisfutárokat.

longstreet 2007.07.31. 07:38:23

Kurvaciki, hogy nem is fideszes volt, mi?
Ja, hogy mszp-s volt? Akkor semmi probléma, teljesen természetes az egész. Szegény képviselő úr!

Oli bácsi 2007.07.31. 07:49:23

nem mindegy?
Condy
bvr
longstreet
befáradnak az ufi szerkesztőségébe "olvasni nem tudok, de kurucinfót bámulok" feliratú függőpecséttel, tölgyfalombokkal és magyarbálintokkal díszített PISA-diplomájukért.

longstreet 2007.07.31. 07:56:02

Oli bácsi
Ilyenkor már mindegy, mi?
Egyébként kurvára náciorbánviktorozás menne orrbaszájba.

tistedur 2007.07.31. 08:01:30

Oli bá!
részvétem nektek..:)

elGabor 2007.07.31. 09:04:38

Hejj, hejj, messze van még a fejemben már felépített, diófa alatt üldögélő és bor mellett tarokkozó jobboldalam.

Többek között én sem tudok még tarokkozni, pedig de igyekszem...

Gabe 2007.07.31. 09:24:43

Gyerekek! Már nem a publicisztuikán röhögök, hanem a kommenteken.
Ismeritek, amikor a gyerekek a bábszínházban ordítják a veszélyben lévő szereplőnek, hogy VIGYÁZZ! OTT VAN MÖGÖTTED!!! Na evvanmost.

Szmöre 2007.07.31. 09:31:58

Tetra, az általad említett két "tény" kicsit hajaz a stop.hu-ra. Rothadék biciklisták. Össze-vissza közlekednek, ráadásul még fiatalok is. Az autósokat azért remélem szereted.

ergé 2007.07.31. 09:35:45

Hát nem bejött tegnapi jóslatom?

"OK, innentől szociógiai merítés következik a magyar nép lelki és szellemi állapotáról."

Még sok ilyet, kedves itteni, ottani és amottani kollégák :-)))

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.07.31. 09:40:04

naszegény ufiblog

nemrég még fidesznácik voltatok, most zsidrákbérencek komcsik


mindig mondtam: a hülyeség (polit.) oldalfüggetlen:)

ergé 2007.07.31. 09:43:26

Hanni, ez jelzi, hogy mindig is jó helyen álltunk. Ahonnan ezután sem fogunk elmozdulni.

A duplacsavar az, hogy a népszabis hörgés vitriolos paródiájáról van szó, ehhez képest a "másik" oldaltól jön az ellenhörgés, de még milyen mélyről... :-)))

Tanulságosch.

kvadratik 2007.07.31. 09:57:39

pofám leszakad...

"Nem gáz-, hanem közönséges játékpisztolyt vettem elő a kocsimból, nem a képviselői, hanem a személyi igazolványomat mutattam meg a biciklis futárnak, és nem én fenyegetőztem, hanem ő akart rám támadni" - mondta Vadász a Magyar Hírlapnak.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:03:14

Szmöre:

a két tény attól teljesen független, hogy szereted-e a biciklist vagy sem. Ha van bicikliút, akkor közlekedjen ott, ha nincs menjen az útra. ha a biciklis rongálja a másik közlekedő autóját, akkor az gáz, milyen lenne, ha én a kocsiablakon át kinyújtanék egy botot, hátha fennakad rajta egy biciklis.

A magánvélemény a két ténytől független, és az autósokat sem szeretem, mert ugyanolyan agresszívek, mint a biciklisek. a megoldás a biciklisutak kiterjesztése, és a bicikliseket rábírni arra, hogyha van, akkor használják őket, elvégre azért épülnek, hogy az ilyen stresszhelyzetekt elkerülje az ember.

a magánvélemény pedig nem abból fakad,hogy biciklis kocsis. én a biciklisFUTÁROKAT nem szeretem (én magam is ha tehetem bicajjal közlekedem), mert úgy állítják be magukat, mintha ők lennének az új szabadság szerelem megtestesítői, az új harley-banda, valami überalternatív kúúl srác. Ettől engem a röhögésen túl kerülget más is, én ezért nem szeretem őket. De mondom: ez magánvélemny. Amitől a két tény, amit mondtam független.

ha ezt nemértetted meg, még úgysem, hogy újra elmagyaráztam bővebben: nem tudok mit hozzátenni...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:05:41

Az meg közéleti rövidlátást jelez, hogy valaki csak abban tud gondolkodni, hogy az illető autós:
-képviselő-e
-fideszes-e
-emeszpés-e
-zsidó-e
-komcsi-e
-buzi-e

Ki a faszt érdekel, hogy kicsoda? Már bocs. Egy autós és egy biciklis problémája, mely a közlekedési kultúrák ütközéséből táplálkozik, és az hogy az illető politikus pusztán annyiból számít, hogy emiatt került fókuszba az ügy. De hasonló - nemjátékpisztolyos, hanem bézbólütős- történetek NAPONTA vannak a városban...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:08:40

A sztori politikai szempontból ott ciki csupán, hogy a népszabi ordenáré baromságokat hozott le, mert valami NAGYON MEGBÍZHATÓ FORRÁSA (muhahahahahaha) azt mondta, hogy fideszesgeci volt az illető... Namost érted, az még elmegy, hogy a Magyar Nemzet hetente lehoz egy BIZONYÍTÉKOT, MEGBÍZHATÓ FORRÁSOKRA (muhahahahaha) alapozva erről-arról, amit aztán szétperelnek rajtuk, és egy hónappal később helyreigazításra kötelezik őket, de hogy a másik napilap is ezen a szinten kezd lenni, az már gáz...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:09:35

Nagyon remélem, hogy a megrágalmazott Fideszes képviselő lepereli a népszabiról az utóbbi félév hirdetési nyereségét... :)

bugris 2007.07.31. 10:13:35

"Kétségbeejtő, ha újabb fideszes képviselő élt vissza az Országgyűlés tagjait megillető jogosítványokkal."

www.szdsz.hu/hu/szdsz/hirek/20070728kontrat

Syr Wullam 2007.07.31. 10:14:03

"Nem gáz-, hanem közönséges játékpisztolyt vettem elő a kocsimból, nem a képviselői, hanem a személyi igazolványomat mutattam meg a biciklis futárnak, és nem én fenyegetőztem, hanem ő akart rám támadni" - mondta Vadász a Magyar Hírlapnak.

Jatekpisztolyt, ami tegnap meg nem volt toltve ... hubazzeg. Na, most csak ennyit, fiuk & lanyok, megyek igazoltatni a szemelyimmel ...

Amugy tudtam eddig is, hogy ha valakinek van szamitogepe, meg nem jelenti szuksegkeppen azt, hogy olvasni is tud, de a fentiek alapjan ... hat, szegeny hazam!

Gratulalok k|M-nek! :-))

bugris 2007.07.31. 10:15:22

Ez Tetrának válasz persze, hogy is jött ide a politika.
Nem "kétségbeejtő, ha egy képviselő", hanem...

Pallos Levente 2007.07.31. 10:17:10

"... nem a képviselői, hanem a személyi igazolványomat mutattam meg a biciklis futárnak..."

Ti már kaptátok elő egy utcai szóváltásnál a személyigazolványotokat? Milyen indíttatásból tenné ezt az ember? Nem tudom elképzelni a helyzetet.

- Durva anyád, rohadt autós, @!!#*#?ˇ!¤§?*...
- A tiedét, és különben is, itt a személyim!
Valahogy nem életszerű.

bugris 2007.07.31. 10:28:43

Továbbá:
"Az meg közéleti rövidlátást jelez, hogy valaki csak abban tud gondolkodni, hogy az illető autós:
-képviselő-e..."

Mit szólnál hozzá, ha a pl. a külügyi bizottság egy tagja, aki az ország érdekében tárgyal esetleg más államok képviselőivel, ilyen vitakultúrával bírna, és ez titokban maradna.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:32:20

Bugris: igen, ez gáz. Ezt hívják észnélküli nyilatkozatnak... :) De maga az eset - politika nélkül - még azokon a tényeken alapul, amit mondtam, szerintem.

Akkor bővítem: lehet ezt aktuálpolitika szintjén vizsgálni, amiből kijön, hogy a ballib sajtó és pártok eszetlenül hülyék. Ez tény.

Vagy lehet magát az esetet, mint közlekedési inzultust vizsgálni, ami a biciklisekről és az autósokról szól.

Én az aktuálpolitika szintjén nem vizsgálnám, mert nem érdemes, mindenki számára egyértelmű, hogy komplett hülyék nyilatkoztak komplett hülyeségeket. Ez amiattgáz, mert divat lett azonnal reagálni aktuáleseményekre, amit egyébként a fidesz is csinál, és ő is hülyeségeket képes nyilatkozni, tehát szerintem ez általános jelenség. Ha csak 1 napot is vártak volna, akkor mindez a baromság elkerülhető lett volna.

A közlekedéspolitikai rész sokkal aktuálisabb és megoldandóbb problémákra hívja fel a figyelmet, szerintem erről érdemes beszélni. De világért sem akarom meghatározni a társalgás folyamát, véleményem CSAK EGY vélemény. :)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:38:03

Bugris: egyenlőre úgy tűnik, a jelenlegi tények ismeretében, hogy nem volt vita, hanem a biciklis elkezdte ütlegelni az autót, és a sofőr félt attól, hogy az autó után ő jön.

Persze, a rendőrségi nyomozás még ettől ellentétes eredményt is kihozhat, de kár lenne egyből arra következtetni, hogy képviselőnk kiszállt a kocsiből és verte a mellét a képviselőségére, miközben egy pisztollyal hadonászott. :)

Szmöre 2007.07.31. 10:39:49

Tetra,

A futárokat illető véleményeddel akár egyet is értenék; én csupán arra a tényre utaltam (mint maga a post is), hogy a zország biztonságát fenyegető pökhendi és közveszélyes Kontrát helyett most a biciklis futárok agresszivitására terelődött a diskurzus. Ebbe a sorba a te bejegyzésed is beleillett.

"amit aztán szétperelnek rajtuk, és egy hónappal később helyreigazításra kötelezik"

Az, hogy egy sajtóorgánum elveszít egy sajtópert, sajnos korántsem összekeverendő azzal, igaz-e vagy sem, amit leírt. Lamperth Mónika férje jogerősen pert nyert a MN-tel szemben, noha a rendelkezésre álló információk alapján egyértelmű, hogy aktív részese volt a K&H ügyleteknek. A Magyar Nemzetnek elég rég kinyilvánított "policy"-je, hogy az általa citált dokumentumokat nem hozza nyilvánosságra, mert azzal az informátorait hozná kellemetlen helyzetbe. Az eljárás helyességén lehet vitatkozni, ettől még elvitathatatlan, hogy számos ügy a szóban forgó napilap tevékenysége nyomán (elveszített sajtóperek gyűrűjében) került napvilágra.

ergé 2007.07.31. 10:44:51

Én a biciklisekkel vagyok. Critical Mass minden nap!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:58:20

Szmöre:

"A futárokat illető véleményeddel akár egyet is értenék; én csupán arra a tényre utaltam (mint maga a post is), hogy a zország biztonságát fenyegető pökhendi és közveszélyes Kontrát helyett most a biciklis futárok agresszivitására terelődött a diskurzus. Ebbe a sorba a te bejegyzésed is beleillett."

Lehet, hogy félreérthető volt amit írtam, bocsánat. Én úgy gondolom, hogy a témában mind az autósok, mind a biciklisek hibásak. Az autósok leszarják a bicikliseket, és féltik az autóikat, míg a biciklisek leszarják az autósokat, mert azt hiszik, övék az út, holott számukra néhány helyen van már fenntartott bicikliút is. Egyiknek sincs normális közlekedési kultúrája, és az ezt elősegítő intézkedéseket is leszarják. Ez probléma, és nem úgy közelítettem meg a kérdést, hogy fúj, csúnya biciklisek. Bár kétségtelen, hogy elsődlegesen nekik kéne alkalmazkodniuk, szerintem. De a biciklisek által képviselt szabadság nem ismer alkalmazkodást,sem kompromisszumot...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 10:59:31

"Critical Mass minden nap!" ehhez csak gratulálni tudok......

Devil Inside 2007.07.31. 11:07:18

A bejegyzéshez fűzött hozzászólások is tökéletesen mutatják, hogy a magyar irodalomoktatásban érdemes lenne kicsit nagyobb figyelmet fordítani a humor különböző válfajaira.

Igaz, aki képtelen elolvasni néhány kommentet, mielőtt veszett dühvel elkezdi verni a billentyűzetet, annak még Örkény egypercesei is megterhelő feladatot jelentenének...

;-))

Gabe 2007.07.31. 11:18:59

Házi feladat:
irónia, travesztia, palinódia, groteszk, szatíra, gúny, humor.
Nagyon konzervatívak Arisztotelésztől kezdjék!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.07.31. 12:01:19

Igen nehéz az itt hömpölygő zsigeri érzelmekhez hozzátenni bármit.

Magam részéről életszerűtlennek gondolom, hogy biciklis veszélyeztethet autóst. Nem egyenlő felek. Az panaszkodjon, hogy a bringások szabálytalankodnak, aki mindig betartja az ötvenet. Autósok gondoljanak bele, milyen nevetséges, ha egy kamionos panaszkodik, hogy az autós veszélyezteti.

Nézzük a konkrét esetetet: valószínűleg az autós véletlenül ráhúzta a kormányt a bringásra (megesik mindennap). A bringás beszólt, kurvaanyázott (ami hiba). Az illető a képviselői papírját lengette majd előkapta az engedéllyel tartott önvédelmi fegyverét (más kérdés mit lehet ebből bizonyítani de tudjuk, hogy ez történt - így életszerű - személyi és játékpisztoly jó szöveg de ki hiszi el igazán).

Az intoleráns közlekedés mintapéldája, továbbá fegyverrel való visszaélésé. Itt az autós a hunyó (pártállástól stb. függetlenül) punkt.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.31. 12:08:13

Tisztességgel beletenyereltünk a lecsóba, kezeink paradicsomszafttól pirosodnak, ujjaink között paprikadarabok, ám főztünk kedvére való a díszes társaságnak - egészségetekre.

Budapesten akkor van inzultus bringás és autós között, ha a biciklis nem tud kerekezni, és a forgalom dinamikájához nem tud alkalmazkodni - legalábbis nekem ez a tapasztalatom. A közlekedés 'A'-ból 'B'-be történő eljutásról szól (huhh), s ennek megvannak a maga törvényszerűségei - minden idegszálável a forgalomra figyelő, a ritmust érző bringás a forgalom szerves része. Akkor kezdődnek a bajok, ha a biciklis tétova, ingadozik, és bizonytalanok a technikai képességei, és ennek köszönhetően a mozgása, a mozdulatai. Budapesten annyira lehet érezni a forgalmat, hogy az önmagában tök jó érzés. És a futárok tudnak binyózni. Ja, és városban el kell felejteni az MTB-t, de ez még sokaknak nem esett le. Vékonykerekű aszfaltszaggatókkal hamarabb célba érni, mint nagy, rücsköskerekű nehézvázú hegyigépekkel. Továbbá mielőtt valaki az Andrássyn akar zúzni, gyakoroljon máshol, ne a forgalomban. Majd ha biztosak magában, akkor zúzzon. Addig ne, különben tényleg kocc lesz belőle.

Ami engem bringásként jobban bosszant, az a nemrégiben megjelenő, 'Tornádó' elnevezéssel díszített elektromos robogó, ami csendes, mint egy éticsiga, ám sebes, mint egy nyúl, és életükben eddig biciklire nem szálló nyugdíjas polgártársaink előszeretettel használt mobilizációs eszközévé vált. Húzzák a gázt és észrevétlen settenkedve ötvennel suhannak. Iszonyat para.

Bringástanfolyamvége.

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.31. 12:13:25

Pascal

Csak a pontosság miatt: Vadász János nem országgyűlési képviselő (már).

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.07.31. 12:17:33

és nem is MSZP tag (már)

de a lényegen ez mit sem változtat

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.07.31. 12:20:36

ergé, hogy jó helyen álltok-e, azt nem tudom

de legalább jó irányba néztek:)))


(khm ..ezt magam sem értem egészen pontosan ..de jól hangzik, hát mehet:))

Őrnagy Őrnagy 2007.07.31. 12:21:16

Hát nem tudom, nekem eszembe nem jutna forgalomban kerózni pl a Körúton. Egyszerűen félek. Kis párhuzamos mellékutcákon közlekdek, (már ha van, ha nincs, járdán tolom). Mondjuk a félelmemben az is közrejátszik, hogy vidékről jöttem fel, ott nem szoktunk hozzá a nagy forgalomhoz. Egyébként a szülővárosomban már kiépült a kerépkárút hálózat, megelőzve Budapestet, nagy szégyen.

dalf 2007.07.31. 12:25:53

MSZP-s képviselő a pisztolyrántó, Vadász János!
Sőt, zsidó is. De komolyan.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2007.07.31. 12:27:45

dalf, te provokátor vagy!

Lejáratod a tisztességes jobboldalt!

De komolyan...

:P

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.31. 12:33:29

Érdekelne, hogy akkor milyen igazolványt lobogtatott. Talán a BKV bérletét?

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.07.31. 12:35:08

Beszólni autósnak, bringáról, motorról nagy hiba. Minden autós többet képzel a tudásáról. Ha nem látta a bringást az kizárólag a bringás hibája lehet. Saját szabálytalanságot, ha volt, észre sem veszi. És mindegy kinek van igaza, arra is gondolni kell ki húzza majd a rövidebbet.

bugris 2007.07.31. 12:35:13

Az két dolog szerintem, hogy mit lobogtatott, és mit mondott. Lehet hogy egy lejárt parlamenti belépőt mutogatott, lehet hogy más igazolványt, attól függetlenül még ordíthatta közben, hogy "képviselő vagyok."

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.31. 12:35:27

Olvasnivaló:

Buda Péter a Népszabadságban rettegi a jövőt (haladás és modernizáció vs. fundamentális maradás). Nem vicc, komoly, itten ni:

nol.hu/cikk/458425/

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.31. 12:36:45

Az alsószemerci Horgászegyesület tagsági-igazolványát.

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.07.31. 12:36:50

lejárt képviselői igazolvány volt minden valószínűség szerint

bugris 2007.07.31. 12:37:19

Mint ahogy az is mindegy, töltve volt-e a fegyver, vagy esetleg csak annak látszott, ha azt mondta, "nem tétovázok meghúzni a ravaszt." A fenyegetésen van a lényeg.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.31. 12:38:15

k|M · ufi.blog.hu 2007.07.31. 12:35:27:
nol.hu/cikk/458425/
"Orbán Viktor nyíltan és végérvényesen vállalta új politikai identitását: a modernista demokráciák alapvető filozófiai premiszszáival való szakítást."

Höhöhö, a kormány modern, az ellenzék elavult.
"értelmiségi diszkusszió", írta egy névtelen kampányszövegíró. :-/

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 12:59:40

Pedig már reménykedtem, hogy túllépünk az "Orbán=spiritual vallási sámán, aki közösségi szintű fundamentális háborúra hívja a magyar politikát"-féle szövegeken, erre jön ez a figura, és nyom egy féltudományos hülyeséget... Istenem. Tusnádfürdőn volt sámándobos tűztánc is, ahol Orbán volt a fősámán? Vagy mi? :)

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.31. 13:19:19

Hát ez hülye! Utánanéztem, a személyi igazolványát mutogatta. Biztos tanult valamit Lengyel Zoltán fürdőgatyás rendőr sztorijából :)

Szinte magam előtt látom az esetet. Mi van kisgenyó, beszóltál? Nézd meg jól, én vagyok a Vadász. Anyám neve, lakcímem... Na most legyél nagyfiú!

Kár, hogy a gyerek nem igazoltatta rendesen. Akkor a Népszabó sem vetődik talán árnyékra.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 13:26:51

Egyébként valahol nagyon komikus a dolog... Kiszáll és személyivel próbálkozik, aztán meg pisztollyal... Nemtom, hol él az ilyen? Ez olyan életszerűtlen ostobaság, mint mikor Fodor odamegy a csövivel vitatkozni. Minek? Mi értelme? Mit gondolt, hogy kiszáll a kocsiból, felmutat egy személyit, és a biciklis azt mondja, hogy "jajó, bocs, hogy rákúrtam a kocsidra, és bocs, hogy szidtam az anyádat, figyu haver, jézus mindenkit szeret, gyere itt egy étterem, meghívlak egy sörre".

bugris 2007.07.31. 13:29:52

"Ha eltévedek a forgalomban, vagy
átmeneti zavaromban nem találom a helyem,
Vagy szavamnak mások előtt kell hitelt adnom,
olyankor előveszem...
Személyi igazolvány, mindennél fontosabb nekem,
Személyi igazolvány, néha úgy becézem: kis SZIG-em."

bugris 2007.07.31. 13:33:10

Ha valaki nem ismerné, Bródy János: Személyi igazolvány című számából az idézet. Vadász sokat hallgathatta.

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.31. 13:48:42

Fenét kínos. Berkes Péter nyilván Gyurcsány ügynöke, aki beférkőzött a szerkesztőségbe, és így akarja kompromittálni a Magyar Nemzetet :)

bugris 2007.07.31. 13:52:06

Berkes Péter talán Egei Antal évfolyamtársa lehet, csak kevésbé szorgalmas.

szejler 2007.07.31. 13:59:18

Tetra

Ne haragudj, de az a két tétel amit te leírtál nem tény, hanem tények egy interpretációja.

Honnan tudod:

- hogy a biciklis miért(ha egyáltalán) ütögette az autót (lehetett az egy bazdmeg jelzés, vagy horpasztó szándékú rosszindulat egyaránt).

Honnan tudod, mit csinált előtte Vadász (nem csinált semmit, véletlenül ráhúzta, szándékosan húzta rá: szopjon a karikás).

Honnan tudod milyen pisztoly volt nála? (éles, gáz, riasztó, játék, vizipisztoly).

Ami ténynek tűnik: valamilyen fegyvernek látszó tárgyat fogott a biciklistára, az hogy milyet, folyamatosan változik (éles, gáz, játékpisztoly).

Amennyire tudom: a jog szerint mindegy, hogy 38-as automata Berettával, vagy játékpisztollyal (nem vizisztoly nyilván) rabolsz bankot, az áldozattól nem várható el a megkülönböztetés, számára ugyanolyon fenyegető mindkettő.

Naumov 2007.07.31. 14:02:42

Ez a Buda Péter című népszabadságos mókus nem egy kopasz fazon, akit a múltkor Friderikusz műsorában láttam a Fidesz által veszélyeztetett demokráciáért aggódni Inotai Andrással, Hack Péterrel és egyéb független megmondóemberekkel párhuzamosan?

bugris 2007.07.31. 14:07:55

Buda Péter kopasz, igen. Korábban általában vallásfilozófusként szokott megszólalni, durván csúsztató (hogy erősebbet ne mondjak), egyházellenes szólamokkal.

Szt. Ahanov 2007.07.31. 14:08:46

"k|M · ufi.blog.hu 2007.07.31. 12:35:27
Olvasnivaló:
nol.hu/cikk/458425/"

Új szitokszó van születőben: "antimodernista"
Ezt leszámítva a 'remek' cikknek egy célja van: Orbánt lefasisztázni. Micsoda forradalmi retorika!
Mellesleg elgondolkodtató, hogy hogyan lehet vki "valláspolitológus", ha a vallás lényegét ennyire nem képes érteni és a "felülről származtatott abszolút erkölcsi értékekről" csak vitriolos hangnemben tud megnyilvánulni.

A biciklis ügyhöz annyit tudnék mondani, hogy szerintem ez nem olyan jelentőségű téma, hogy ennyi posztot meg kommentet kéne rááldozni, miközben Vadásznál sokkal nagyobb gengszterek és sokkal súlyosabb pszichopaták b@sszák szét éppen az országot.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 14:15:48

Szejler: én csak az eddigi állás szerinti tények interpretációjára gondoltam, melyet majd a rendőrségi nyomozás fog megerősíteni.

Szmöre:
Az még hagyján, hogy kínos, de hogy valaki még át se írja, és simán ctrl+c ctrl+v szinten átmásolja a saját gondolataként, hát az komplett röhej. Azt hitte, hogy nem bukik le? Pont egy kommunikációs cég elemzését, amiről mint cégről köztudott, hogy naponta monitorozza a sajtóban megjelent politikai témájú cikkeket, és házhoz jár az összes napilap, amit el is olvasnak? Én nem is értem, hogy lehet valaki ekkora... butus. Másrészről meg az történik, ami eddigis történt: a MN kap egy újabb sajtópert (egyet a többszázból az utóbbi 5 évben...), amit aztán megint elveszt (naná, majd megnyeri...), a cikket pedig egy újabb (1 a többszáz közül) kis keretes helyreigazítással korrigálja, ami fölött a MN olvasók újra elslisszannak, és továbbra is bekajálják, amit a Pilhál-félék lehoznak, mint okosságot. Ennél már csak a zsidó-palesztin konfliktus izgalmasabb...

Syr Wullam 2007.07.31. 14:16:30

Buda Péter bónusz:

www.168ora.hu/cikk.php?id=6731

Szakértő? Ja ...

cé veres lajos 2007.07.31. 14:18:10

Ez a Buda Béla Lánczi Andrást is anti-modernizmussal vádolta az ÉS-ben. Írásai alapján rendkívül beszűkült, dogmatikus és nagyon felszínes gondolkodású ember, mint a doktriner, fundementalista liberálisok általában.
Az a baj vele, hogy meg sem akarja érteni a tőle eltérő véleményű emberek álláspontját. Racionális vita lehetősége kezdődik, ha egyáltalán elismerjük a másik álláspontját, mint értelmes, vitatható dolgot.
Nehéz úgy értelmesen, higgadtan vitatkozni valakivel, ha az az origo, hogy mindenki aki nem liberális, az szélsőséges, maradi, anti-modern, kirekesztő, meg mittudomén.
De biztos jó lehet ilyen egydimenzós módon szemlélni a világot. Egyszerűnek egyszerű az biztos. Nem kell sokat gondolkozni.

Amúgy meg mit jelent pontosan "valláspolitikai szakértő"? Milyen alapon nevezünk valakit valláspolitikai szakértőnek?
Én nem tudom miféle diploma, vagy képesítés köll ehhez. Buda úrnak milyen papírja van? Elvégezte levelezőn a szociológiát vagy mi szösz?

Az a "valláspolitikai szakértő" aki hetente ötezerszer nyomja "az egyháznepolitizáljon!", meg a "hívektarsákelapapjaikat!" mantrákat?
Vagy rendszeresen ír cikkeket az állam és egyház elválasztásának fölöttébb időszerű és égető problémájáról, és arról, hogy a (katolikus) egyház avítt, intoleráns, homofób, meg kirekesztő, mé nem újjul má meg, meg izé, meg hozé, nos ettól már rögtön "szakértők" vagyunk, kedves Buda úr?

És aki nem ért egyet, az nem szakértő. Az anti-modern. Meg maradi. Szélsőséges. Úgy is mondhatom: kirekesztő.

Aha. Akkor még aprót dolgot hadd vessek fel:

Nem úgy van-e, hogy éppen ez a dichotómia a jót és rosszat megkülönböztetők és a a jó-rossz megkülönböztetés nem használók között maga is morális alapú megkülönböztetést feltételez?
Ha állandóan azzal vádolok valakit, hogy kirekesztő, vajon maga ez a vádaskodás nem valamiféle kirekesztést, elszigeletelést eredményez-e?
Vajon nem ugyanilyen morális alapú megkülönböztetés, és megbélyegzés(!) húzodik meg emögött az egydimezós gondolkodásmód mögött: Baloldal=modernizál, haladó, demokrata, toleráns EZZEL SZEMBEN a Jobboldal=modernséget tagadja, maradi, kirekesztő, gyűlölködő, anit-demokrata.
Tehát: baloldal=jó, jobboldal=rossz.

Rendben, most már értem. Rossz (vagy káros) az, ha állam etikai elveket nyíltan felvállal. A semleges állam pedig semleges, tehát valamilyen értelmemben mégiscsak "jó", vagy kevésbé rossz, mint a nem-semleges, vagy hasznos. Bezárult a kör.

Azt is sokan kimutatták már, hogy az úgynevezett semleges állam gyanúsan mindig azoknak az értéktételezéseknek kedvez, amelyeket a liberálisok általában vallanak.


Ennyit mára, gyerekek.

Naumov 2007.07.31. 14:33:56

c veres,

Csak a félreértések elkerülése végett: létezik egy Buda Béla nevű elég jónevű orvos/pszichiáter is, időnként nyilatkoztatják is a különböző médiákokban, de ő tudtommal nem ártja bele magát politikai kérdésekbe.

Az itt idézett Buda Péter nevű figura munkásságát őszintén szólva nem igazán ismerem, de Friderikusznál szakérteni a nagy magyar valóságot nem túl biztató kezdet..

Pallos Levente 2007.07.31. 14:39:05

Tudom, hogy csak okádni illik az MN-re, de miért is az ő hibájuk ez? Ha jól olvasom, akkor a PC nem az MN-t kereste meg, hanem kapásból a teljes sajtót hintette meg a hírrel, hogy tőle loptak. Miért lehetne ezért beperelni az MN-t? Bizonyított, hogy tudatosan lopott tőlük a lap, és nem hajlandó elismerni? Történt már ilyen korábban is (azonos szerzői név alatt)?
Most komolyan, elvonatkoztatva az adott ügytől, a szerkesztőnek kötelessége tudni, hogy a véleménycikk (ha jól értem, nem is MN dolgozótól származik) tartalmaz-e máshonnan vett részeket?

cé veres lajos 2007.07.31. 14:42:20

Bocs, elnézést kérek Buda Bélától, Buda Péterre gondoltam természetesen.
Remek az 168 órás interjú is. :)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.31. 14:46:17

Pallos Levente 2007.07.31. 14:39:05

Szerintem ez most kevésbé az MN sara, mint a fénymásolót tudástárnak tekintő 'szerzőé'.

bugris 2007.07.31. 14:51:35

Nyilván nem tudja az MN szerkesztője ellenőrizni, nincs-e kopizva valami egy ilyen cikkben. Ellenben felelősséget kell érte vállalnia, nyilvánvalóan helyreigazítást is kell tennie, nem lesz ebből sajtóper, a PC is csak ennyit akar. Meg hát Berkes ezzel jól leírta magát. Hozzáteszem, a PC szerint a lapban rendszeresen publikáló szerzőnek az MNO archívum szerint ez a 4. írása ott.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 14:53:34

Pallos:
Egyenlőre, feltételezem lesz sajtóper is. A cél az volt, hogy szénné égessék a már ennél lejjebb aligha süllyedhető MN-t.

"Most komolyan, elvonatkoztatva az adott ügytől, a szerkesztőnek kötelessége tudni, hogy a véleménycikk (ha jól értem, nem is MN dolgozótól származik) tartalmaz-e máshonnan vett részeket?"

Hát basszus abban az esetben ha véleménye gyakorlatilag egy szimpla SZÓ SZERINTI fénymásolat egy elemzésből,akkor igen. Van olyan, hogy gondolatfolyamot, vagy logikai rendszer lop valaki, meglátásokat, az is gáz, de nehezen bizonyítható, lehet az egész tudatalatti nyúlás is. De a szószerinti idézet az gáz. Más lett volna, ha idézőjelbe teszi, de ez így az elemző szellemi tulajdonával való visszaélés. Kevésbé komolyan véve: szimpla nettó ostobaság... De még ha valami blog, vagy régiólap lenne... De ez csupán a MN. :)

Okádni meg azért illik, mert egész egyszerűen hülyeségeket írnak, amikor nem, akkor meg gyakorlatilag pártszócső. Nem mintha a versenytársuk jobb lenne bytheway.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.31. 14:56:30

Szt. Ahanov 2007.07.31. 14:08:46

"A biciklis ügyhöz annyit tudnék mondani, hogy szerintem ez nem olyan jelentőségű téma, hogy ennyi posztot meg kommentet kéne rááldozni"

A maga szerény eszközeivel a post éppen a Buda Péter-féle dogmatikus gondolkodáson próbált élcelődni. Vannak a csúf gonosz Fideszes rosszak, akik szívük szerint visszavetnék a Hazát a setét középkorba, és vannak a baloldali jók, akiknek nemcsak a szívük, de az eszük is baltélfélre szorult, s a modernitás, a demokrácia és a fejlődés üdvét szolgálják.

Na ebből a primitív diskurzusból van elege párunknak, s amint a mellékelt ábra mutatja, képességeinkhez mérten igyekszünk görbe tükörrel incselkedni velük. Vagy egyszerűen csak röhögünk, hogy jééé, már megint ugyanaz jutott eszedbe?

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 14:57:11

Nekem a kedvenceim az ilyen kezdetű cikkek a MN-ben:
"bizonyítékokkal alátámasztott forrásunk szerint..." :) Hát azt én mindig olyan reszkető térdekkel várom, hogy elkezdhessem olvasni. És utána mindig nyomon követem, hogy az ilyen "meggyőző bizonyítékok és megbízható források" alapján felépült cikkekre mikor és hol kerül sor a helyreigazításra... :D

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.31. 15:26:34

"> Napi nonszensz

Nem Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő, korábbi belügyi államtitkár volt az az ember, aki kedden a Kodály Köröndnél az autójával leszorított egy biciklis futárt, majd fegyverével megfenyegette - cáfolta lapunk szombaton közzétett, meg nem erősített forrásokra hivatkozó feltételezését Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője. Lapunk elnézést kér az elsietett feltételezésért."

LOL!

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 15:42:43

De érted, még ha legalább valami konkrét forrásra hivatkozva állították volna... Elképzelem, hogy ülnek a szerkesztőségben, és brainstormingolnak, hogy ki legyen, és a végén kiválasztanak egy háttérembert, akinek az arcát nem ismerik fel azonnal, aki nem mellesleg Fideszes (mi más? :D). Ciki, hogy másnap önként jelentkezett a szóban forgó személy... :)

Pallos Levente 2007.07.31. 15:43:01

Tetra!

Lehet, hogy felületesen fogalmaztam. Ha egymás mellett fekszik az asztalán a két szöveg, akkor nyilván akárkinek is meg kell tudnia állapítania, hogy ez ugyanaz. Én arról beszélek, hogy kell-e kutatnia azt, hogy honnan származik az anyag (vagy, ha már itt tartunk, hogy tényeket tartalmaz-e, vagy csak kitaláció). A NY Timesnél (?) volt 1-2 éve egy ilyen eset, de az belsős újságíró volt, és rendszeresen

(amúgy amiről te írsz, az egyelőre, és nem egyenlőre. Utóbbi azt jelenti, döntetlen.)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 15:47:09

"Helyreigazítás. 2007. február 19-i, Ifjúsági szövetség című közleményünkben olyan hamis látszatot keltettünk, hogy a Kiss Péter miniszter angol nyelvű önéletrajzában szereplő "He is married with one child" szöveg olyan módon lenne érthető, hogy ő egy gyermekkel élne házasságban. A valóságban a szöveg jelentése az, hogy Kiss Péter házasságban él, egy gyermeke van." Ez se pite. :)

Egyelőre, ja. Istenem hányszor cseszem el ezt a szót, olyan, mint mikor a mind helyett mintet írok...

Nem kell utánanéznie, mert nincs ideje minden cikket külön ellenőrizni, lévén napilaprl van szó. Viszont ha kiderül, hogy para van, akkor felelősséget kell vállalnia, hiszen kizárólag a Fórumos véleményekhez van kitéve, hogy "nem feltétlenül tükrözik lapunk álláspontját". Az hogy nem kell utánanéznie az még nem mentség, mellesleg. :)

Pallos Levente 2007.07.31. 15:49:03

Történetesen állami cégnél dolgozva engem is talált meg MN-es újságíró. Mondtam is neki háttérinformációkat piszkos ügyekről. Felhasználta a cikkeiben. 2 gyereket nevelve nem álltam volna ki a tér közepére azzal, hogy igen, én beszéltem erről.

Akkor most hazudott az újságíró???


Egyébként nem vagyok megelégedve én sem az újságírás színvonalával. Ma is írtam egy rövid szösszenetet egy (történetesen MN) írás fordítási hibájáról.
Különösen a "cáfolta" szó használatától vagyok kiakadva. A "NEM" nem azt jelenti, hogy cáfolta, az azt jelenti tagadja. Ha cáfolja, akkor bizonyítékokkal alátámasztja, hogy miért nem.

Pallos Levente 2007.07.31. 15:59:52

"Viszont ha kiderül, hogy para van, akkor felelősséget kell vállalnia,..."
Teljesen egyetértünk, én csak azt kérdezem, amikor a lap nem tudhatott róla, és a másik fél rögtön a nyilvánossághoz fordul, akkor ebben a fázisban miért kell *azonnal* ledorongolni, hogy biztos pert fognak veszteni, mert nem vállalják a felelősséget. Ezt egyelőre egyikünk sem tudhatja, csak az MN.

Pilhálra azért nem reagálok, mert valóban színvonal alatti. 8-10 éve (?) még beleolvasgattam, akkor voltak jó beszólásai, de hosszú ideje csak az elmúlt napi hírek egyikét böfögi vissza. Amúgy is lényegtelen.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 16:02:15

Ja, hamár ilyen szavakon megy a beszéd, nekem a "liberális szavak" közül az infokommunikáció tetszik a legjobban. Van információ nélkül kommunikáció? Mit jelent konkrétan ez a szó??? :)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.31. 16:05:33

Őszintén szólva csak én örülnék, ha kapna egy újabb pert az MN, hogy térjen már észhez. Ez valszeg nem fog bekövetkezni, mert nem valótlanságot állítottak, hanem konkrétan lopták a gondolatot, amiért elsődlegesen a cikkíró felelős, azt meg most minek pereljék, örülnek ha terjed az ige - az már ciki, hogy a PC ballib bérenc a MN szerint, de azrét szeretnek tőlük idézgetni... :D. Ha per lenne a cél, már lenne, mivel csak az "égetés" és a "cikire való figyelemfelhívás volt", így csak ennyi történt. 2 hónap múlva már max a politikai elemzők fognak rá emlékezni... :)

bugris 2007.07.31. 16:12:52

"Van információ nélkül kommunikáció?"

Politikai elitünk és sajtónk létezése bizonyítja, igen.
(Tisztelet a kivételnek.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.31. 16:14:08

Tetra · tetrahid.blog.hu 2007.07.31. 16:02:15:
"közül az infokommunikáció tetszik a legjobban. Van információ nélkül kommunikáció? Mit jelent konkrétan ez a szó??? :) "

Informatika és telekommunikáció szinergiája. Az egész Web ide tartozik. Valóban üres buzzword, SZDSZ-es hatalmasságok előadásain kötelező szó a buzzword bingo kártyán.
whatis.techtarget.com/definition/0,289893,sid9_gci1151315,00.html
Kivéve, hogy azok a szerencsétlenek olyan komolyan veszik magukat, hogy nem értik, mi ebben a vicces.

bugris 2007.07.31. 16:15:06

És az infokommunikációban az előtag nem az információra, hanem az informatikára utal.
Ettől a szó még borzalmas.

dowNLoad 2007.07.31. 16:44:10

Valahogy így kell durván tekerni:
video.google.com/videoplay?docid=9203301250915362873
NEM LASSÍT, NEM LASSÍT, welcome to the jungle. (pisztoly nincs)

dei · http://erdei.aplus.pl 2007.07.31. 17:49:08

Tényleg nem is értem, hogy a biciklivadász Vadász miért nem azzal kezdi, hogy igen, le akartam szorítani a biciklist, mert minden egyes leszorított és megfelelően dokumentált biciklis után fejpénzt kapok a zsidó autós egyesülettől
:))))
Mit mondjon a szerencsétlen?

Persze az is furcsa lenne, ha a biciklisfutár bevallaná, hogy mekkora egy barom Ő, hogy naponta teszi kockára a saját életét, hogy izmos, kisportolt emberként jól ráijeszett a sunyi autósára.

És mindketten bocsánatot kérnének, mint ahogy tették ezt a baromaarcú népszabisok.
Egyáltalán ki a fene olvas ilyesmiket, hogy Népszabi , MN, Heti válasz? 168 óra? Nem kár az időért?

hcrules 2007.07.31. 18:21:37

Szerintem a Heti Válasz nem is olyan rossz.

Téglagyári Megálló 2007.08.01. 09:23:11

MN szombati magazin kerál. Abban nincs Pilhál.

Szt. Ahanov 2007.08.01. 10:14:31

Egen, MN szombati magazin az egy kincs. Ha megveszem az MN-t, csak szombaton teszem.
A HV sem roszz, bár most, hogy a legutóbbi szám címlapján Ákos feszít... :)
Egyébként nem rossz gyerek az. Egyszer egy koncertje után bétévedt egy moldvai táncházba és néhány ital után szóba elegyedett a zenészekkel, agyba-főbe dícsérte őket és elmondta, hogy ez az igazi zene, fiúk, az enyém ehhez képest vérgáz, ugye? A szegény zenészek, meg próbálták vígasztalni, hogy ááá, dehogy... :)

Pallos Levente 2007.08.01. 10:28:03

A tegnapi reklamációra a mai számban megjelent az MN bocsánatkérése Berkes illetéktelen idézései miatt.
Ennyit az elvesztendő perről (természetesen erre nem is lehetett mást tenni, de mégis a per volt Tetra reakciója).

Pallos Levente 2007.08.01. 12:03:16

És itt az MN visszavágása: Közpénzek csurognak a Political Capitalhoz? :-)) www.gondola.hu/cikkek/55405

volkov 2007.08.01. 12:39:58

Levente linkjeben:

"a pártoktól való függetlenségét hangsúlyozó"

lehet, hogy en nem ertem jol a fuggetlenseg, vagy a hangsulyozas szot, de mikor Szabados Krisztian a velemenye kifejtese elott felhivja a figyelmet, hogy ok az SZDSZ strategiai tanacsadoi, nem tunik a fuggetlenseg hangsulyozasanak.
(tortent az onkormanyzati valasztasok estejen, ha jol emlekszem. ha azota ezt inkabb elfelejtenek, akkor le vagyok maradva, bocs.)

bugris 2007.08.01. 13:14:29

Most már inkább az MDF-nek osztják az észt.
Az MN cikk pedig nem visszavágás, az jelent meg korábban.

dowNLoad 2007.08.03. 01:06:30

Itt még most is (a 2-300ezres MTB-k korában is) az az első, hogy a portás azt mondja: biciklit nem hozhassa be!!! Tároló pedig nincs, ha van akkor meg ellopják, akármivel láncolod is le. (esetleg kamera figyelné, vagy a köcsög portás, de álmodom)
süti beállítások módosítása