Vizet!
2007. július 17. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Vizet!

Hőségriadó. Demszky Gábor kijelentette, hogy a "Főkerthez tartozó 590 hektárnyi zöldterületen folymatosan locsolnak, és megnyitják az itt található mintegy 2000 ivókutat". Tehát a főpolgármester kegyet gyakorol: kapunk vizet.

Na most akkor érdeklődnék: miként van az, hogy a mi fővárosunk nem Bujumbura, Kigali vagy Addisz-Abeba, tehát Budapesten a föld alatt és a föld felett is ívóvíz található, akkor miért kell főpolgármesteri kegy ahhoz, hogy megindítsák a csapokat? Egyébként amúgy is felháborítóak a galambszaros kútjaink a Ferenciek terén és mindenhol máshol. Szóval kérünk vizet, nem csak most, hanem mindig, amikor szép az idő. Személyesen még több szőkőkutat is kérek!

Egyébként egyre csavarosabbak lesznek a vízprivatizációs összeesküvés elméletek. Bosszúból én is gyártok itt, most egyet: valaki már eladta a főváros vizének a felét, ezért már spórolni kell a közkutakkal és nemsokára pár országgal arrébb fog folyni a Duna.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr77119730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szt. Ahanov 2007.07.17. 16:52:24

Ilyen melegben az embernek könnyen elmegy az esze:
Hol száll fel Süsü a Combinóra?

Természetesen a Meselényi utcánál...
Vigyáztam, bocsi.
VIZEEEET!!!

dowNLoad 2007.07.17. 18:29:25

Miért ebben lenne más ez a helyi balf@sz beképzelt (kollaboráns-globalista-pénzéhes) elit, itt van a legtöbb ásvány és gyógyvíz a föld alatt (meg gáz is állítólag) de itt sikerült a legkevesebbet ebből kihozni.(a benszülöttek érdekében) Sem a téli hóesésre, sem a nyári melegekre nem tudnak felkészülni azok, akiknek kellene. 1990óta csak romlik a helyzet, és még igazán szélsőséges időjárás nem is volt.(Kárpát-medence előnyei: sem hurrikán, sem szökőár nem szokott lenni)

Bence 2007.07.17. 20:26:04

Azért azt ne feledjük el, hogy Budapesten tisztított vizet használnak mindenre, útlocsolásra öntözésre stb, ipari méretekben is... Kissé pazarló, de hát senki sem oldja meg ezt, mert ez így jó. :(

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.17. 21:08:47

Rosszul tudod, lelkylola: a Dunát nem viszik odébb, csak lefedik egy budai rakparttal, úgyhogy Budapest lesz az egyetlen olyan város, amelyet egy nagy folyó kettészel, és mégse lehet a folyóhoz lemenni sehol, csak messziről nézni.

cé veres lajos 2007.07.17. 22:06:56

Vélemény: Én nagyon utálom Demszky Gábort. Ilyen egy korrupt, cinikus, a fővárost saját kiskirályi magántulajdonának tekintő, a közgyűlést anti-demokratikus módon vezető, volt maoista görény nincs még egy.

Kérdés: Polgármesterek ellen nincs bizalmatlansági indítvány vagy ilyesmi? Semmilyen jogi eszköz nincs, hogy le lehessen váltani idő előtt?
Szóval ha egy polgármestert megválasztanak 4 évre, akkor bármit csinál a helyén marad végig?
Ez marha jó. Hogyan gyakorolhatja így a "nép" az ellenőrzési jogát?

Esetleg be lehet tekinteni a privatizációs papírokba? Miért nincs tv közvetítés a fővárosi közgyűlés munkájáról (mint a parlamentől)? Nyilvános jegyzőkönyvek vannak a bizottsági üléseken elhangzottakról? Mire megy el a főváros pénze (üvegzseb), és hol lehet a költségvetés számait megtudni?
Mennyibe kerül a négyes metró? Mi indokolja ez a pazarló beruházást, amikor az uniós pénzeket sokkal értelmesebben is el lehetne költeni?
Miért a Strabag kapja az útépítési megbízásokat?
Mikor kér bocsánatot az Új Generáció Tarlós Istvántól a választási kampányban tanúsított minősíthetelenül bunkó viselkedésért?

Jelzem, hogy pusztán a liberális polgári demokrácia alapvető normáit kérem számon egy magát liberálisnak mondó városvezetéstől.

Güzü 2007.07.17. 23:27:57

Ezeket láttátok már?

fidesz.blog.hu/
mszp.blog.hu/

Güzü

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.18. 00:37:17

érdekes, güzü - ki a fene az a "politikus", aki mindkettőt jegyzi?

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 00:43:41

Víz nincs. El fog fogyni. Nem kapunk. Csak néhányan. Demszkynek sok van. Örüljetek vazze, hogy ad...

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.18. 01:42:00

És dolgozni ki fog kéremszépen? A magyarok istene? Tessék odamenni, lemosni a szart a kútról, hogy tiszta legyen! Vagy csak úgy magától fog megtisztulni? Ez a ti bajotok, jóllakott, elkényeztetett polgárok, hogy csak panaszkodtok, sír a szátok, ahelyett hogy dolgoznátok! Semmi sem lesz csak úgy magától, nem az államtól kell várni a megoldást, hanem lépni kell, nem sírni, DE nem is tombolni, autókat gyújtogatni eszetlenül, mert az sem több a panaszkodásnak egy rendkívűl elharapódzott, paraszt formájánál, tisztelt polgártársak! Ésszel, és két kézzel, szorgalommal, kitartással, ha nem tetszik, mosd le a szarlét, és tiszta lesz, mutass példát a többi magyar polgárnak, az anyámasszonykatonáskodás helyett!

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 02:01:08

mondja ezt egy olyan ember, akinek az oldalának a címében benne van a lázadó szó... ha dolgozunk, attól még nem terem magától víz a világban... semmirekellőek vagyunk? igaz, én csak egyetemre járok, naplopó vagyok, igazad van... csak ezt is kell valakinek csinálnia, jelenleg pedig nem vagyok én speciel abban a helyzetben, hogy szart takarítsak valamelyik téren...

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.18. 02:29:10

Valakinek pedig fel kell takarítania a szart. És amíg te és a hozzád hasonlóak csak a szájukat jártatod, addig mindent el fog lepni a szarlé. De legalább a saját seggedet kitörölheted a diplomáddal a végén, jelképesen. Aztán mehetsz tüntetni meg panaszkodni, térdig gázolva a szarlében.

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 02:34:54

én igenis már most az egyetem alatt is dolgozom, de nem szart takarítok... az a baj, hogy ilyen embereket is meg kell majd gyógyítanom... ilyenkor nagy a szád, de ha beteg leszel, s az én kezeim közé kerülsz, akkor meg én leszek a te istened... és nem hiszem, hogy te olyan kurva sokat tennél, te is csak pofázol, hogy nem ér semmit a diploma (mondjuk nem sokat), meg hogy takarítani kéne, de nem csinálsz érte semmit. És hallottál már emberi jogokról? A víz ebbe a kategóriába esik.

Ludovique 2007.07.18. 02:45:27

Bölcs lázadó, drágám! Tudod, az a nagy helyzet, hogy mink itten adót fizetünk, igen sokat. Európában az egyik legmagasabbat, ugyebár. Mit kapunk cserébe? Naugye.

Másrészt: a polgár gondoskodik házának és háza környékének tisztaságáról. A közterekről a város gondoskodik, a beszedett adóból. A szökőkutat nem a tanár, a kalauz és a marketingügyintéző mossa, hanem az, akinek az a munkája. Ha erről nem gondoskodik a miáltalunk, közülünk kiemelt KÉPVISELŐNK és városvezetésünk, utcára vonulunk és tüntetünk.

Ez a demokrácia.

gloire · http://www.saulwilliams.com 2007.07.18. 02:55:23


Oké,l oké bölcsember, már megyek is mosom a dzsuvát a parkban.
De víz honnan lesz benne te fasz?
A víz pénzbe kerül. Ezt az adómból fizetem - elvileg.
Vagy szervezzek külön gyűjtést te fasz.

Én kifestettem két hete a "bérházunk" legfelső két emeletén
a lépcsőházat a padlásajtóig a haverommal, 40 ezer huf festéket
meg glettet feltoltam a négyméter magas falra. Mert szegény a ház,
és az életben nem lenne erre pénz a közösköltségből.

De az utcát már nem nyalhatom fel egész a parkig te fasz!
Annyira ostoba és tahó minden beírásod, hogy az elképesztő.
Ki a fasz vagy te fasz?
És mi a faszt akarsz egyáltalán te lusta köcsög?

gloire · http://www.saulwilliams.com 2007.07.18. 02:58:03


És ezt most nem Ludovique kommentjére válaszoltam,
véletlenül párhuzamosan írtuk, te fasz!

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.07.18. 09:52:56

Nem szeretem az ilyen bölcslázadó féléket. Biztos örül, hogy néhány embert sikerült felidegesítenie. Engem nem idegesít. Ha lemosná hetente egyszer a Ferenciek téri kutat, akkor már egy kút ki lenne pipálva és egy kicsit jobb lenne. De nem hiszem, hogy lemossa. Hátha. Tüntetni nem jön, az vili.

volkov 2007.07.18. 10:21:44

lehet bolcslazado baromsagain is rugozni, de szerintem a folyam eddigi legsulyosabb mondata:
mocsokdream:
"ilyenkor nagy a szád, de ha beteg leszel, s az én kezeim közé kerülsz, akkor meg én leszek a te istened"

no, aki ilyen attiduddel tanul orvosnak az elbol alkalmatlan. persze ez off, de akkor is...

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.18. 10:23:00

A magam részéről nem szeretnék olyan országban élni, ahol bölcs lázadók arra buzdítanak, hogy a diplomások mossák a szart a közterületen. Ahol retkes közkutak jelentenék a tudásközpontokat, melyektől a nemzet felemelkedését várja.

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 10:53:46

Volkovra:
Mindenki másért tanul orvosnak. Ezzel a mondattal nem magamat akartam jellemezni, hanem bölcs emberkénket. Ilyankor sipítozik, hogy minden magasabb képzettségűnek is kakit kéne takarítani, és ez gondolom vonatkozik az orvosokra is. Amikor meg beteg, akkor meg a szaktudás a lényeg... és hát tény és való, hogy egy orvosnak nagy hatalom van a kezében. Én ezzel nem fogok reményeim szerint visszaélni. Segíteni fogok, akin csak tudok, de minden szakmában van árnyoldal, nekem például az, hogy ilyen ostoba embereket ellássak, hogy viszonzás nélkül is segítsek nekik.
Remélem, valamelyest sikerült elmagyaráznom a dolgot, ha meg nem, akkor nyugodtan kérdezz.
e-mail: bariblog@freemail.hu

hcrules 2007.07.18. 10:56:52

Nénike:

Ja, ez olyan Pol Pot-szerű felvetés. Kár hogy nálunk nincs dzsungel, ahová ki lehetne terelni ezeket az ingyenélőket, igaz Bölcs Lázadó?!

hcrules 2007.07.18. 10:59:13

Az előző hsz második fele természetesen az említett úrnak ment.

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.07.18. 12:06:55

a galambszartisztitas ha jól tudom pillanatnyi megoldás, ugyanis a galambok azonnal kétszerannyit visszafosnak oda.

a londoni trafalgár teret is pillanatok alatt szartengerré tették, évek óta nem lehet kapni magokat ott és az önkormányzat felvett pár valódi éhes és élesszemű sas-t, amelyek levadásszák a "repülő patkányokat". persze ez sem végleges és elég drága megoldás, de a galambalakulat - www.hawkforce.co.uk - hatékony és sikerült nagyszámban elijeszteni az élősködő-odaszarókat.

ettől még sajnos igaz, hogy a diplomagyárak otthon továbbra is túltermelnek.

exit 2007.07.18. 12:11:25

(akarom mondani galambpolice és nem alakulat.)

ergé 2007.07.18. 12:15:25

Exit :-DDD köszi, a hónap honlapját linkelted be!

Hawk Force - Pigein Control London

zseniális.

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.07.18. 12:48:26

ergé, azt már emliteni se merem hogy a magas galambáldozatok és éheztetés miatt azonnal megalakult a galambvédők lelkes és kitartó szakszervezete is:

www.savethepigeons.org/

lol.

gloire · http://www.saulwilliams.com 2007.07.18. 13:56:56


Nálam a lichthofba fészkelte be magát egy anyagalamb.
Kurva aranyosak a fiókák, (2) egy hete bújtak ki.

A szemközti tűzfal réseiben meg vörösvércsék laknak
évek óta, de ezek csak elzavarják a galambot, nem tudják
elkapni, nagy nekik.
De mi lesz a fiókákkal, itt fogják szétcincálni az ablakom
előtt őket? Tegnap egy dolmányos varjút kellett elzavarnom,
ott fente a csőrét a fészek fölött, a galambok meg örjöngtek,
repkedtek, rikjoltoztak - borzalmas volt.
De a turbékolásukat reggel nagyon szeretem ahogy visszhangzik.

Nyissak egy városi ornitológiai megfigyelő állomást?
Távcsövem már van.


Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.07.18. 14:10:16

gloire, adjál nekik vizet.

De én most nem értem, hogy miért lett galambozás, meg szarozás a Demszkyt mószeroló bejegyzésből. D. pucoljon galambszart, nyissa ki a csapokat és húzzon el Horvátországba. Köszi.

bugris 2007.07.18. 14:14:48

lelkylola
"De én most nem értem, hogy miért lett galambozás, meg szarozás a Demszkyt mószeroló bejegyzésből."

Mi a gond? Wass Albert még elő sem került.

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.07.18. 14:16:37

gloire: ha még nincs meg, ajánlom nyárra a nagyvárosi természetvárosbúvárt by winkler róbert (totalcar). a megfigyelő állomás jó ötlet hehe.

a turbékolás nekem is reggelenként jelentkezett otthon és alapvetően a galambok romantikus állatok, amig nem össze nem szarnak mindent. egyszer meg, mi is ilyen gangosban lakunk, felmentem a padlásra és egy galambtemető fogadott, szag és látvány. na kösz szépen.

mostmár amúgy elmúlóban, de egy-két hónapja itt a rókák szaporodtak városszerte hangosan, az utcánkban is éjjel hallottam sokszor ahogy órákig vonyitottak.

a vadászati tilalom óta szabad nekik az utcai szex. csak közben meg aludni nem lehet tőlük. őrületes problémák, tudom.

exit 2007.07.18. 14:18:33

(a helyes cim: Nagyvárosi természetbúvár)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.07.18. 14:25:42

bugris, na jó, ha Demszky ad vizet, kaphat két szabadon választott Wass Albertet.

bugris 2007.07.18. 14:27:05

Amúgy meg ki kezdte el emlegetni a galambszart? :)

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.18. 14:47:16

Wass Albert. Ki más?

S míg a Hargita felett lemegy a nap, s az alkonytaban a gazda a lovak közébe vág az ostottal, a másik oldalon, valahol a messzi Amerikában már a hajnali szarásra készülődnek a galambok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.18. 14:47:26

Lelkylola ugyanúgy titkos elintéző képességekkel bír, mint TótaW?

ergé 2007.07.18. 14:48:33

Wass Albert - A sólyom hangja

Wass Albert - Farkasverem

Wass Albert 2007.07.18. 15:05:15

Regisztráltam a wassalbert.blog.hu-t.
Kérem az ötleteket a hasznosításra.

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 18:52:20

Tessék örüljetek, korlátozzák a vizet...

kakitampon 2007.07.18. 18:56:26

Nem értem, hogy mi köze van ahhoz egy diplomának (főleg ha még csak teker utána az illető), hogy az illető lemossa a galambszart a kútról. Diploma valami védettséget ad, azzal már nem lehet szart mosni, csak szaros segget törölni? Úgyis a mekiben kötsz ki. Erről meg csak a komcsik tehetnek, igaz?

Gabe 2007.07.18. 19:08:39

Jó a neved.
Kérdésedre a válasz: Nem a mekiben, hanem egy olyan országban, ahol van egészségügy.

hcrules 2007.07.18. 19:18:48

exit:
:D
tampon:
Igen van diplomás munkanélküliség, de nem is olyan régen olvastam kimutatásokat, h a kezdő diplomásoknál még mindíg kisebb, mint azoknál, akik nem tanulnak tovább.

Talán pont ide az ufiblogra volt belinkelve_?

mocsokdream · http://negativ.blog.hu/ 2007.07.18. 19:51:37

kakitampon:
A diplomások valószínűleg nem fognak elmenni közalkalmazottaknak. Akkor van baj, hogy ha idegenkedik a munkától. Nekem sokszor van alkalmam értelmi sérülteket ápolni. Sokszor ki kell törölni a seggüket. És akkor mi van, én vállaltam a feladatot meg is csinálom, és nem az a lényeg, hogy mit kell csinálnom, hanem, hogy mit érek el vele. Ugyanígy vannak megfelelő emberek (nem lealacsonyítás!), akiknek a közterek tisztaságának fenntartása a feladatuk. Ha én is ilyen alkalmazott lennék, akkor lehetne szidni engem meg a feletteseim, de így nem.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2007.07.18. 22:20:19

Ők ingyen csinálják.

www.tar.hu/bprekonstrukcio/index.html

Hajrá fiatalok, ha nem tetszik, ne panaszkodj, ne tombolj-rombolj (azt a legkönnyebb, egészen kisgyermekkorban még elmegy, később ciki, utána már ijesztő, szánalmas) - hanem javítsd meg, vagy szervezd meg, hogy meg legyen javítva. Ami mindenkié, az senkié, ha magadénak érzed a várost, akkor javítsd meg magad. Ha nem megy egyedül, akkor szervezd meg, hogy meg legyen javítva - senki sem fog megakadályozni.

gloire · http://www.saulwilliams.com 2007.07.19. 01:23:07


Tévedsz nagy bölcs.
Ők kurvára nem ingyen csinálják!

Bill Dauterive 2007.07.19. 08:56:33

Kurvara nem? Ja, hogy "anyagárban"? Veszek neked egy bodon festeket es lakkot, ha utanukcsinalod, ugy eljek.

Sot, tudod mit? Ha csinaltok egy ilyen akciot, minden anyagkoltseget megtérítek, amig esszeru helyekrol veszitek a cuccokat.

Ezt halal komolyan mondom.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.07.19. 12:15:55

Képzeld Bölcs! Lett itt közben egy barátod: kakitampon :)
Az órát én is aláírtam. Az egy jó ötlet.

gloire 2007.07.19. 13:26:19


Billy - igazad volt!
Ezek tényleg ingyen dolgoznak!
Ez úton megkövetlek Téged is és a Bölcs Embert is.
Gratulálok a kezdeményezéshez, és csak ajánlani tudom
minden kedves látogatónak az oldalt.
Sajnos imresszumot - a minden kétséget kizáróan ingyen készült - minőségi honlapon nem találtam (!) így csak a linkek és az oldal blogja adhat valami támpontot arra vonatkozóan, hogy kik is ezek a hősök.
(Dr. Ujhelyi István a Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára. Az Államtitkár Úr és kis csapata keményen dolgozott az akció elejétől a végéig, igazi Budapest Rekonstrukcio aktivistaként.)
Respect természetesen az ingyen dolgozó grafikusnak,
szerkesztőknek és szervezőknek is.

www.tarsadalom.lap.hu/
Az oldalt szerkeszti: Kurt Lewin Alapítvány

neonmentok.uw.hu/
Octogon galéria

Copyright
A www.budapest.hu portálon közölt minden tartalom
a Főpolgármesteri Hivatal tulajdonát képezi.

azoraalatt.tar.hu/
A Moszkva teret nemsokára átépítik. Villamosokat helyeznek a föld alá, parkot hoznak létre, fákat és gyepet telepítenek, így teljesen átalakítják.
(de kik?)

enegy.blogter.hu
Emberek! Felhívom mindenki figyelmét, hogy gyorsan-gyorsan nyújtsa be saját népszavazási kérdéseit az OVB-hez. Éljen a demokrácia!
Már nem tudod megelőzni a FIDESZ-t vagy épp az aktuális magánszemélyeket, de még van esély... hátha nem 6-ra, hanem 26-ra kell majd válaszolnunk!

Szeretem Magyarországot Klub
www.szeretemmagyarorszagot.hu

stb......



exit · http://nubabel.blog.hu 2007.07.19. 18:17:02

gloire, ez lehet segit:

"Saját költségvetésetekből finanszírozzátok ezt, vagy van, aki támogat benneteket?

Volt egy-két akciónk, amit támogatott egy közterületi médiával foglalkozó cég, ők kerestek meg minket. A vezérigazgatójuk Budapest megszállottja. Nagyon tetszett neki ez a civil hang az ő tevékenysége mellett, ami kizárólag üzleti. Együtt a kettő sokkal erősebb lehet. Egy-két akciónkat támogatta. De festünk padot saját pénzből, mert húszezer forintról van szó, nem egy hatalmas összeg."

www.media.u-szeged.hu/linklap/cikkek.php?id=22

gloire · http://www.saulwilliams.com 2007.07.19. 21:39:02


Ismerem a munkáit. Jók.
Meg a tanszéket is ahol végzett, mint a rossz pénzt!
kössz a segítséget.

süti beállítások módosítása