Laci bácsi megmongya a frankót
2007. július 16. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Laci bácsi megmongya a frankót

Talán csak az uborkaszezon teszi, hogy Sólyom László köztársasági elnök tegnapi tévéinterjúja nem robbant nagyot (eddig). Az államfő még talán tőle is szokatlan nyíltsággal és erős kritikával beszélt a pártokról és a politikai élet szereplőiről. Részletek a tudósításból (tegye fel a kezét az, aki nem ér vele egyet):

"A rendszerváltás utáni korszak két legsúlyosabb elvi kérdését veti föl az őszödi beszéd és Horn Gyula kitüntetésének ügye. Őszöddel kapcsolatban úgy fogalmazott: mindent, amit ősszel mondott, fenntart. Emlékezetett arra: az államfőnek nincs lehetősége arra, hogy új választásokat írjon ki a miniszterelnök lemondatása érdekében. Gyurcsány Ferenc ominózus beszéde után nem kért bocsánatot, hanem magyarázatot adott a tetteire, de ez az alapvető kérdést nem oldja meg."

"Hornt, mint mondta, azért nem tüntette ki, mert a volt miniszterelnök fenntartja azon állítását, hogy 1956 nem forradalom, hanem ellenforradalom volt. A Gyurcsány-csomagról az államfő azt mondta: ahhoz, hogy ennek a sok szenvedésnek az árán, amit a megszorítások hoznak, értelme legyen, szükséges egy világos, hosszú távú terv, de ez a levegőben lóg azóta is. Hangsúlyozta: aláírta "hozomra" a Gyurcsány-csomagot, hogy induljon meg valami, de ami megindult, elszomorító."

"Az ellenzékről Sólyom úgy vélekedett: ők az intézményrendszer hitelét vonják kétségbe, pedig a magyar alkotmányos rendszerrel egy kitűnő, demokratikus államot lehetne működtetni. A Fidesz népszavazási kezdeményezései kapcsán közölte: a szavazás alapvető politikai jog, amit nem lehet rögtön elítélni."

Ágh Attila elvtárs szerint "ténybeli tévedésben és szereptévesztésben van az államfő" és felhívta a figyelmet arra: "az elnök zavart kelt, amikor azt hangsúlyozza, hogy neki most nincs alkotmányos lehetősége új választásokat kiírni, mert ebbe a mondatba beleérthető, hogy szívesen megtenné azt." Kiszelly Zoltán szerint "Sólyom az egész politikai elit ellen háborút folytat".

Szerintem meg nyugodtan keltsen zavart és folytasson háborút az egész politikai elit ellen. Ő legalább megpróbál kilépni ebből a hazai közéleti mocsárból.

Sólyom szerint tehát Gyurcsány Ferenc monnyon le, Horn Gyula meg egy kommunista pufajkás, akinek nincs helye a közéletben. Hol kell aláírni a támogatók listáját?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr44118758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dowNLoad 2007.07.16. 12:37:59

Ha a világ 3 legjobb (hahahaha) közgazdásza/bankembere lenne fetó-veres-kóka akkor elhinném, hogy ez a jó irány. (de akkor nem itt tartanánk, és nem lenne szükség a reformellenességet a holokauszt-tagadáshoz hasonlítani) Még mindig az lenne a legolcsóbb megoldás, ha importálnánk (Szlovéniából pl.) pár igazi közgazdász-szakembert, ha már az itt senki nem bízik a másikban.
Akkor lesz még itt sok égő autó/székház amikor kiderül, hogy hova/mire lett elköltve több mint 100milliárd USD?(+privatizáció+olajügyek) Igaz, hogy már a kamatokat is hitelből fizetjük? (államadósság)
Nem mindegy, hogy vki az uniót/IMF-et,stb csapja be az ország érdekében, vagy az országot az ő érdekükben.

VIII. Nagyapó 2007.07.16. 12:38:20

"Ugyes trukk osszeadni a kormanyzati es a lakossagi fogyasztasokat, igy meg lehet uszni a 10%-os kulonbseget a kormanyzati fogyasztas es a lakossagi kozott (marmint az UK es Mo kozott)."

Nyilván. De a házi feladatod szempontjából nincs túlzott jelentősége.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.16. 12:40:42

VIII. Nagyapó · nagyapo.blog.hu 2007.07.16. 12:35:11
"Nem először írom le, hogy nem a hazugság, hanem az elkúrás az, ami mind mértékében, mind megokolásában (dekülönbenazorbán!) megbocsáthatatlan volt..."

Sólyom még ennél is kifinomultabban fogalmaz.
"Előrehozottlegkorábbi időpontra írtam ki a választásokat és címlapon volt a Heti Válaszban, hogy nincs idő pontosan azért, hogy minél hamarább neki kell látni a reformoknak. Tehát én mindig támogatom, aláírtam hozomra a Gyurcsány-csomagot, mint az első lépés, hogy induljon meg valami. Ehhez képest, ami megindult, az elszomorító, mert én csak azt látom, hogy az idei költségvetést azt rendbe fogjuk tenni, a számokat hozni fogjuk, de hogy azonkívül hova vezet ez a sok rombolás, amivel kezdődött a reform, nem láttuk, hogy tulajdonképpen mi fog felépülni helyett, és ami a romokon épül vagy a romokon kezdődik, az még mindig vita arról, ha csak az egészségügyet nézzük, hogy egy biztosító, több biztosító, senki nem érti az ország lakosai közül és legkevésbé azt értik, hogy mi fog segíteni a betegeken.
...
Meg kell mondani, nagyon keveset értek belőle, pedig én még a minisztert is annak idején kétszer meghívtam és próbáltam rájönni, hogy igazából hova vezet ez az egész reform. És én nem a reform ellen beszélek, nagyon jól tudom, hogy milyen hibák voltak az egészségügybe, milyen rosszul működött egy kórház egy évvel ezelőtt, hiszen nekem azért vannak rokonaim és jártam látogatni. De hogy most nem működik jobban, és azt lehet olvasni, hogy talán két-három év múlva, ha minden sikerül. Na de ki tudja, hogy sikerül-e és minek kell sikerülni. Tehát egyszerűen azokat a terveket igenis hiányolom, és miután nem kérhetem számon, csak ennyit tudok mondani, hogy a bizalomnak az alapvető feltétele, hogy ezt jó lenne látni. Lehessen miben bízni."

Na igen. Milyen jól látta a WHO szakértője.
www.eum.hu/letoltes.php?d_id=1359
"Background paper on the proposed reform analyzes the current system in terms of Beveridge and Bismarck
These labels have some political value, but offer nothing useful to the understanding of a system
Purpose seems to be to label the current system as “more Beveridge than Bismarck”. Not important.
The conclusion that the choice facing Hungary is between “opening up the insurance market or a return to a tax-financed, state run Beveridge system” is simply wrong. Such analysis, and the identification of options based on this, is not consistent with modern health policy analysis."

Politikailag motivált, elavult.

kappel 2007.07.16. 12:51:10

jajj, hogy visítoznak most balról!könnybe lábad a szemem.sólyom szereptévesztésben lenne?
az eddigi legalkalmasabb köztársasági elnökünk.teszi a dolgát.
csak egy szent és sérthetetlen ember van,árpi bácsi, ő lenne az etalon?orbitális médiahátszelével?
Sólyom alkotmányjogászként tökéletesen tisztában van a határaival! és lehetőségivel.ezen eddig egyszer sem lépett túl, és feltételezhetően nem is fog.marhán tetszik amit csinál.sztem patikamérlegen méri a szavak súlyát(bocs).
mely közéleti szerplő szavainak lenne súlya a mai viszonyok között, ha nem a köztársasági elnöknek?ha figyelitek, számos független, alkotmányos intézmény lényegében kritikával illeti szeretett kormányunk tevékenységét(ÁSZ,o.biztosok,Ab)
ha a szemellenzős ballib véleményvezérek picit is kívülállóként figyelnék a közéletet nem reagálnának ilyen hisztérikusan minden elnöki megmozdulásra.szorítják a majrévasat.
fletónak vége, csak az a nagy kérdés, hogy a kormány is megy-e vele.vagy jön kiss joviális péter.és megmenti a hazát.
vamos sólyom!

cé veres lajos 2007.07.16. 13:05:00

Még egy:

www.nol.hu/cikk/453277/

"Tény viszont, hogy Horn Gyula nem kérdőjelezte meg "a liberális polgári demokrácia alapértékeit", karhatalmista múltja dacára még 1956 harcainak akkor és ott tapasztalt fő, közös értékét: a nemzeti függetlenséget sem."

Noooormális, kérem? Hát igen, ez az a pont, ahol már nem lehet értelmesen beszélgetni.
Csak egy kérdés: ha Horn pufajkásként a "nemzeti függetlenséget" védte, akkor mi csináltak azok a forradalmárok, akik ellen a karhatalmisták harcoltak?

Az már más kérdés, hogy éppen Sólyom is felelős abban, hogy nem történt meg az úgymond "boszorkányüldözés", és a régi komcsikat(pl. karhatalmistákat) nem tiltották el 90 után a közélettől. "Sújtsa őket a nemzet megvetése"
Egy noooormális országban (ugyi MDF?) pufajkás Horn és kő-szoci Aczél urat, és a hozzá hasonlókat úgy rúgták volna páros lábbal seggbe, hogy csak na.
Számos szép példa akad arra Közép-Európában, hogy a szoci rendszer bűnősei nem vállalhatnak tisztséget a demokratikus rendszerben. Ahogyan Lánczi András maestro fogalmazott: az egész magyar rendszerváltás az erkölcsi relativizmusra épült. Miért is várjuk el, hogy ma a politikusok felelősséget vállaljanak tetteikért, ha 90-ben nem kérdezték meg kit mit csinált régen.
(Ezt a relativizálást látjuk az általam egyébként becsült Gerő úr cikkében is. Biztos megártott neki a hőség.)


Egyszóval: én határozottan ELHATÁROLÓDOM a karhatalmistákat mentegető Aczél úrtól és ez ennek helyt adó Népszabadságtól.

Köszönöm a lehetőséget.

cé veres lajos 2007.07.16. 13:12:13

Miért nem jelent meg a kommentem?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.16. 13:25:43

cé veres lajos 2007.07.16. 13:05:00:
"www.nol.hu/cikk/453277/"

Muhahaha! Egy kis megértés igazán időszerű lenne. Az SZDSZ tolerálhatná, hogy a zsellérgyerekek a szocializmust védték a szovjetek oldalán.

"Mert ő sok százezer, a koldusszegénységből jött munkás- és parasztfiatallal együtt a Rákosi-rendszertől kapott esélyt a tanulásra, a külföldi diplomaszerzésre. Igaz, a Rákosiék által kinevelt új értelmiség útjai elég hamar szétváltak, de ez önmagában nem hitelteleníti azt a magatartást, ha valaki történetesen némi hálát érez önnön fölemelkedéséért. ...
Az SZDSZ-tolerancia - s nem kevésbé némi tapintat - képébe éppenséggel Horn is beleférne, beleférhetett volna."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.16. 13:26:45

cé veres lajos 2007.07.16. 13:12:13:
"Miért nem jelent meg a kommentem?"

Akadozik ez a vacak. Pont így kell lökni egyet rajta, ha beakad: utána kell küldeni egy kommentet.

2007.07.16. 13:50:45

Nem láttam az interjut, de az alapján amit olvastam: Laci bácsinál a pont! :)

bugris 2007.07.16. 14:04:46

A hirado.hu-n meg lehet nézni, fentebb van link.

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.16. 14:12:46

Bár nem akartam itt is hozzászólni, de jelzem én egyetértek azzal, hogy Aczél elvtárs egy pöcs. Abban egyetértek vele, hogy szerintem sem jó Sólyom megosztó érvelése és sarkos véleménynyilvánítása, de abban nem, hogy Aczél elvtárs csuklóból bekategóriázza Sólymot jobbosnak, és gálánsan eltekint attól, hogy azért Lacos keményen osztotta a jobboldalt is, bár nyilván kevésbé mint a balt. Dehát könyörgöm, a baloldal van kormányon, és nyilván több alapot adnak az osztásra. Aczélnak kényelmesebb az osztások miértjeivel való szembenézést elkendőzni, és inkább szimplán lejobbosozni Lackót. Szűklátókörűségre vall, de persze nem meglepő. :)

Ennyi, a többivel nem értek egyet, de azt meg úgyis tudjátok. Blogháború meg nincs, lévén nekem nincs "feketelistám", és azon nincs rajta az UFI, lévén olvasom az UFIt. ennyit erről.

cé veres lajos 2007.07.16. 14:41:43

NÖVELTE A MEGOSZTOTTSÁGOT!

Azért Nyakó ezt már nem hagyhatta szó nélkül.
Sólyom jobbos és megosztó - "természetesen":

www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=107768&fnHid=107768

kzgy 2007.07.16. 14:44:23

Aczél elvtárs inkább gyapjas mamut, már testtartása és hangja okán is.

Tetra, kinek nem jó Sólyom sarkos véleménynyilvánítása? Kinek van szüksége egy olyan elnökre, aki nem nyilvánít véleményt? Akkor mondhatnánk azt is, hogy a magyar nemzet egységét a zászló/himnusz/Petőfi/stb. testesíti meg. Ha már valódi hatalmi centrum nem lehet, legalább lelkiismereti/vélemény központ hadd legyen Sólyom.

kzgy 2007.07.16. 14:47:27

Tetra, elolvastam a blogodon a témával foglalkozó bejegyzést is. Leszek én is keményebb:

Ha tényleg nem érted, miről szól a mecseki bazsarózsa, a gemenci erdő, vagy a 9 magyar nemzeti park, akkor javaslom a kivándorlást Kínába.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.16. 14:48:15

cé veres lajos 2007.07.16. 14:41:43:
"NÖVELTE A MEGOSZTOTTSÁGOT!
Azért Nyakó ezt már nem hagyhatta szó nélkül."

Sólyom egész olcsón megúszta, amikor öngyilkos terrorista is lehetett volna belőle.
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=107249&fnHid=107249

plastik 2007.07.16. 14:55:53

maradjunk annyiban, hogy talán ne Sólyom legyen az erkölcs és morál non-plus ultrája hazánkban, ergo ilyen absztrakt eszmefuttatásait talán valóban tartsa meg saját magának, mert azonkívül, hogy nyár van és a Sándor-palotában mindenki szabin van és senki nem ért rá egy sakk partira nem sok okot látok ennek a nyilatkozatnak a megszületésére...

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.16. 15:02:05

kzgy: ne legyen véleményközpont. Én nem osztom a véleményét, és sokan mások sem. válasszon nagyon helyesen olyan független és mindenki számára előnyös dolgokat, hogy pl. környezetet véd. Imádnám, ha csak a zöldekkel foglalkozna.

azzal hogy ő a véleményközpont szükségszerűen kirekeszt másokat, és ha pártelnök lenne, nem is lenne gáz, de mint köztársasági elnök, így para.

amíg egy pártelnök veri a mellét, hogy ki a magyarabb a másiknál az nem gáz, max kiröhögöm és átszavazok máshová. de amikor a köztársasági elnök a nép szellemi kalapácsa, addig úgy érzem, hogy rám is bármikor lesúlythat, azt meg azért mégse akarnám.

kzgy 2007.07.16. 15:30:25

Sújtson rád le a Grétsy László az utolsó mondatért :)

Nem kell osztanod a véleményét - attól, hogy valakinek véleménye van, még nem rekeszt ki ezzel téged, aki más nézeteket vallasz. (A kirekesztésre ott vannak a liberálisok, és némely vallásmagyarázók.)
Tévedés, hogy a köztársasági elnök a politika felett áll. Ő is a politika része, ezért egyáltalán nem baj, ha van véleménye. (Politika = pártok, nem?)

Bummer 2007.07.16. 15:36:28

Azért mekkora gáz már, amikor azt vetik a köztársasági elnök szemére, hogy véleménye van. Basszus, mi ez az ország? Az már fel sem merül, hogy esetleg TÉNYLEG NEM LÁTSZIK, hogy HOVA tartanak a "reformok"?

VIII. Nagyapó 2007.07.16. 15:46:22

Hm...

Egyesítsük a nemzetet az erkölcsi elvárások szőnyeg alá söprésével?

Frászt!

index.hu/velemeny/eheti/gyulol8775/

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.07.16. 15:59:17

jézus... elég lesúlytó voltam... bocsesz. :)

aristo 2007.07.16. 16:47:02

Az azért egy kicsit erős, hogy "mert az értékrend mindig helyhez és időhöz kötött." Bill barátunk összekeveri az érték és az emberek, ilyen-olyan okból, követett magatartását. Attól, hogy "háború volt" még nem "jó" dolog elvinni a zsidókat és ehhez annak, hogy az ő nagymamája milyen okból és mennyire nem állt ellen, semmi köze. Az érték maga -miszerint ne gyilkoljuk le védtelen embertársainkat - nem függ tőle. Javaslom számára Kant tanár úr fejtegetését a hazugságról, teljesen analóg ezzel.

Bill Dauterive 2007.07.16. 16:58:47

Egeszen mas reszet kifogasoltam Solyom ur megnyilvanulasanak, fuss neki meg egyszer. En is azt gondolom, hogy nevetseges, hogy Horn a mai napig nem birt szembenezni azzal, hogy amit akkor tett, nyilvanvaloan vedhetetlen volt, meg ha az akkori eszevel ezt akkor mashogy is latta, ami szinten ertheto.

Ezen a teren teljes mertekben egyetertek Solyommal.

Oli bácsi 2007.07.16. 19:44:37

Tisztázzuk: a frankót nem Laci bácsi mondja meg. :-)

Gabe 2007.07.16. 20:21:57

Most akkó megmonGYA vagy nem monDJA meg?

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.07.16. 20:50:34

hahaha, hát sok vizet nem zavar az biztos.

Oli bácsi 2007.07.17. 09:09:57

Gabe: megfogtál. Lemondok :-)

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.17. 09:20:38

Az ATTAC mindnesetre megmondja:

Magyarország weimarizálódása, a szélsőjobboldal agresszív, félelemkeltő politikája az utóbbi időszakban mindenki számára egyértelművé vált. Mivel a holokauszttagadás és az egyre növekvő antiszemizmus, idegengyűlölet nincs szankcionálva, gyakorlatilag szabad kezet kap a neonáci propaganda.
________________________________________
A Magyar Antifasiszta Liga tiltakozása a Wass Albert szoborállítások ellen
A Magyar Antifasiszta Liga tiltakozása a Wass Albert szoborállítások ellen
Magyarország weimarizálódása, a szélsőjobboldal agresszív, félelemkeltő politikája az utóbbi időszakban mindenki számára egyértelművé vált. Mivel a holokauszttagadás és az egyre növekvő antiszemizmus, idegengyűlölet nincs szankcionálva, gyakorlatilag szabad kezet kap a neonáci propaganda.
Az újfasiszta „Kultur-kampf” egyik legnagyobb eredménye a hungarista író Wass Albert rehabilitálása. Pedig a soviniszta, antiszemita és holokauszttagadó írónak a valóságban nem sok köze van a jó értelemben vett nacionalizmushoz, magyarságtudathoz sem.
Wass Albert háborús bűnösségét a román népbírósági peranyag alátámasztja, a vallomások egyértelműek, hitelesek. Wass Albert közvetlenül két romániai zsidó, tizenkét román –köztük négy kisgyermek- és egy magyar (a román pópa magyar cselédasszonya) haláláért felelős.
A németbarát, antiszemita Wass Albert 1944.okt.15.-én csatlakozott a nyilas mozgalomhoz és halála napjáig meggyőződéses hungarista volt.
A gettó szomszédságában lévő, Kiss Ferenc vezette hungarista Nemzeti Színház első nyilas tematikájú bemutatója 1944 decemberében a házi szerzőnek tekintett Wass Albert Tavaszi szél c. hungarista propagandadrámája lett volna, ha nem marad el a bombázások következtében.
Az emigrációban a Hungarista Magyar Hírszolgálat tagjaként kizárólagosan a nyilasokkal tartotta a kapcsolatot. A hungarista eszmét népszerűsítette a budapesti nyilas pártszolgálatvezető, Süli József, később Szálasi udvari újságírói, Fiala Ferenc és Marschalkó Lajos által szerkesztett Hídfő, később Új Hídfő néven megjelenő hungarista kiadványban.
A magyar emigrációban gyűlölködő antiszemitizmusával nagy botrányt kavart Wass Albert Kicsi Anna sírkeresztje c. novellája és Elvész a nyom c. regénye. Antiszemitizmus: A XX. század ámítása cikkében nyíltan tagadja a holokausztot. A gyermekeknek szánt, A patkányok honfoglalása c. meséjében Szálasi útszéli, parlagi stílusában uszít a zsidóság ellen és a végső megoldás szükségességét hirdeti.
Wass Albertet csak a nyilasok tekintették jelentős magyar írónak. Az emigráció konzervatív, nacionalista szárnya, még Püski Sándor is elhatárolódott tőle.
Wass Albert nemzetiszocialista, nyilas tevékenységét a történeti forrásanyagok egyértelműen bizonyítják. Nagy László történész Wass Albert és a hungarizmus című, az Eszmélet folyóirat 72. számában megjelent történeti tanulmányában részletesen elemzi ennek dokumentumait.
A történelmi tények ismeretében tiltakozunk, hogy Debrecen városa, Kósa Lajos polgármester úr, és Budapest XII. kerületének Önkormányzata, Pokorni Zoltán polgármester úr vezetésével beleegyezését adja a háborús bűnös Wass Albert köztéri szobrainak felállításához. 2007. július
A tiltakozáshoz csatlakozó civilszervezetek:
ATTAC-Magyarország Egyesület, Baloldali Alternatíva Egyesület (BAL), Baloldali Együttműködési Tanács (BET), Civil International-Nemzetközi Polgári Liga, Civil Parlament, Eszmélet Baráti Kör, Ferencvárosi Munkás Szabadidős Egylet, Haladó Erők Fóruma (HEF), Kézfogás újság szerkesztősége, Magyar Cigányok Antifasiszta Szervezete, Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány, Magyarországi Vad- és Élőhelyvédelmi Egyesület, Marx Károly Társaság (MKT), Munkanélküliek és Álláskeresők Budapesti és Regionális Egyesülete, Társadalmi Demokráciáért Mozgalom (TDM), Társadalmi Érdekegyeztető Tanács (TÉT), Világszabadság internetes folyóirat szerkesztősége.

Gabe 2007.07.17. 09:28:22

Tudom, hogy megégettek ezért, de a holokauszttagadás ellentéte nem a holokauszt-igenlés?

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.17. 09:54:26

De. Létének elismerése. Az Osztrák Köztársaságban bűntetik a tagadását.

Gabe 2007.07.17. 09:59:06

Én csak a tárgyas összetétel jelentésdimenzióira kívántam rámutatni: aki tagadja a holokausztot, az nem akarja azt, aki meg igenli, az akarja.

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.17. 10:16:40

Nem a holokausztra
Nem volt holokauszt

Mind a kettő tagadás. Ennyiben áll nagyszerű meglátásod?

cé veres lajos 2007.07.17. 10:34:43

Az az alapvető kérdés, hogy Wass Albert tényleg hungarista, nyilas-szimpatizáns volt-e vagy sem. Ha valóban az volt, szerintem ne kapjon szobrot. Kósának nem kellene ehhez ragaszkodni, csak imázsát rombolja, az eddig felépített szimpatikus, jó értelemben liberális, a másik oldallal szót értő stb. képét piszkítja be.

Én nem tudom, hogy igaz-e, amit "anti-fasiszták" írnak Wassról, nem foglalkoztam vele, engem az egész Wass életút és irodalmai életmű nem érdekel. Nem láttam a dokumentumokat, nem tudom megítélni.
Jó lenne erről is valamikor egy korrekt, tisztességes vita.

Mindenesetre ez az ügy is mutatja azt, hogy mind a jobboldal mind baloldal a saját szélsőségeitől nem tud /nem akar egyértelműen, és keményen elhatárolódni.
Ezek után végül is milyen alapon várhatják el a konzervatívok, hogy az MSZP elhatárolódjon a pufajkás Horntól (és a 56-osakat bűnözőnek aposztrfáló nyilatkozatától), ha másik oldalon dúl a Wass Albert kultusz.

Még egyszer: nem tudom, hogy Wass tényleg antiszemita, hungarista volt-e, de nem hinném, hogy a konzervatív-jobboldalnak ilyen vitatott személyiségekre szüksége lenne.
Mondom, ez elsősorban Kósa és Pokorni imidzsét rombolja, és alkalmat ad arra, hogy pl. ne Debrecen sikereiről, hanem "weimarizálódásról", meg a "fasiszta" veszélyről legyen szó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 10:37:38

Bummer 2007.07.16. 15:36:28:
"Az már fel sem merül, hogy esetleg TÉNYLEG NEM LÁTSZIK, hogy HOVA tartanak a "reformok"?"

Sólyomnak hálásak lehetnének, ugyanis a Zemberek pontosan ezt gondolják.
Például ez az orvos-menedzser is ezt gondolja:
www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0611&article=2006-0319-2036-46VUJS

Érdemes az egészet elolvasni, mert jól érthető és nagyon tanulságos abban a tekintetben, milyen problémák megoldását jelenti az igazi egészségügyi reform (egyáltalán nem a finanszírozási rendszer teljes átszabását úgy, hogy nem-produktív közvetítők kerülnek a képbe). Én csak a zárszóból idézek.
"Jelentős szemléletváltásra lenne ahhoz szükség, hogy bármilyen léptékű reform egyáltalán végrehajtható legyen, és a betegellátás javulását is eredményezze. Kifejezetten félek attól, hogy ha a reformok makro-ökonómiai szinten maradnak, és a "hétköznapi működés" feltételeit és szabályzórendszereit nem érintik, egy lépéssel sem kerülünk előre."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 10:49:33

Wass Albert: A patkányok honfoglalása (1931)
nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=11635
Megjelent az Ellenzék című erdélyi folyóiratban.
mek.oszk.hu/03600/03628/html/e.htm
"Ellenzék – politikai, közgazdasági és társadalmi napilap; Kolozsvárt jelent meg 1880 és 1944 között, megszakítás nélkül. Alapítója és felelős, 1895-től főszerkesztője Bartha Miklós függetlenségi párti politikus és közíró. Alcíme 1919-től "független politikai napilap", 1923-tól "magyar politikai napilap". Ebben a szakaszban főszerkesztői: Dobó Ferenc (1919-21), Grois László (1921-25), Sulyok István (1925-26), Somodi András (1926-32), Szentimrei Jenő (1932-35), Grois László (1935-38), Végh József (1938-40), Zathureczky Gyula (1941-44), majd Szász Béla (1944).
...
A világnézeti elhatároltság ellenére a Vasárnapi Szó [az Ellenzék irodalmi melléklete] irodalmi anyaga fejlődést jelentett az előbbi évek irodalmi anyagához viszonyítva, amikor is ebben még a "szórakoztató irodalom" uralkodott. Erdélyi József, Fodor József, Jankovich Ferenc, Rónay György, Szabó Lőrinc, Weöres Sándor versei mellett megjelentek Kiss Jenő, Szabédi László, Flórián Tibor, Jékely Zoltán, Varró Dezső, Sztojka László, Hegyi Endre, Hobán Jenő és Dánér Lajos versei, a lap elbeszéléseket közölt Kosztolányi, Kodolányi, Móricz, Karinthy, Márai írásai mellett Tamási Áron, Kovács György, Szemlér Ferenc, Szenczei László, Wass Albert, László Béla, Kós Károly, Molter Károly, Kemény János tollából. A publicisztikát Tamási mellett Albrecht Dezső, László Dezső, Incze Lajos, Pálffy Károly, az esszét Spectator, Jancsó Elemér, Juhász István, Szabó István, Heszke Béla, Kovács László, Szabó T. Attila, Venczel József, Vita Zsigmond, Tavaszy Sándor képviselte ugyancsak neves magyarországi munkatársak, Féja Géza, Illyés Gyula, Németh László és Szerb Antal társaságában. A magyar irodalmi értékek ekkoriban ugyanúgy helyet kapnak, mint a világirodalom remekművei. Feltűnő, hogy 1940-ben közlik Kassák írását Petőfiről és József Attila több versét (Nyár, Falu, A fán a levelek, Lassan tűnődve, Határ)."

Ecce nyilasok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 11:02:15

Na kérem, lehet csemegézni.
Itt van bővítve leírva, amit a Wass Albert-nyilatkozat tartalmazott.
ahet.ro/component/option,com_joomlaboard/Itemid,48/func,view/id,527/catid,10/limit,10/limitstart,0/
Lássuk a koronát:
"1993-ban napvilágot látott “Antiszemitizmus: A huszadik század ámítása” c. propagandaírása Wass Albert zsidógyűlölő, hungarista életművének mintegy koronája."

Emitt részlet a koronából:
ahet.ro/dossziek/wass-albert/ki-menti-meg-wass-albert-lelket-ii.-resz-1656-101.html
"...Noha a magyarországi zsidók kiváltságos osztályt képeznek, soha semmiféle hűséget nem tanúsítottak a magyar nemzet iránt. Valahányszor Magyarország szabadságáért küzdött a Habsburg elnyomás ellen, ők az ellenséggel tartottak, és akárhányszor levertek egy felkelést, némely zsidó is részesedett a hűséges hazafiak elkobzott birtokaiból. Már ez egymagában is elidegenítette a magyar népet, különösen a középosztályt, a zsidóságtól. - De a magyarországi zsidók által elkövetett legnagyobb hiba abból állt, hogy magukhoz ragadták a vezetőszerepet a kommunista pártban. Először 1918-ban, amikor a kunbélákkal és a Szamuelly fivérekkel az élen, zsidók vették át az ország vezetését.

Miután visszatértek a ‘német haláltáborokból' vezető állásokba kerültek, amelyek a kifosztott nemzet megmaradt javait kezelték. Főként azoknak a megbüntetésével foglalkoztak, akiket a kommunista kormányzat a ‘rendszer ellenségeinek' tekintett. A magyar hadsereg minden tagját, aki őrmesternél magasabb rangot viselt, ‘háborús bűnösnek' tartották és a legkegyetlenebb vizsgálatnak vetették alá. A kivizsgálók kivétel nélkül bosszúálló zsidó férfiak és nők voltak, akik minden magyart hibáztattak azért, mert nem akadályozták meg a zsidók elszállítását Magyarországról. Hóhéraikat, akik a verést és a kínzások többségét végezték, a társadalom aljából, mint bűnözőket toborozták. A vallatások módszerei a legkegyetlenebbek voltak, amelyeket valaha is elkövettek emberek ellen. Körmüket tépték le, nők emlőbimbóit égették cigarettával, heréket vertek laposra botokkal, és papi, magasrangú katonatiszt vagy főnemesi vádlott esetében a verés után a szájba-vizelés aljasságát rendszeresítették. Mindszenthy bíboros, volt kormánytagok és tábornokok kényszerültek elszenvedni ezt a megaláztatást, miközben a fiatal zsidó vádlók végezték a ‘szórakoztató' kínzásokat.

Nem csoda hát, hogy mindezek az embertelen cselekmények mélységes gyűlöletet váltottak ki a zsidók ellen általában, ami valóban szomorú jelenség...

Manapság a zsidóellenesség olyan méretet öltött, amihez fogható ismeretlen volt annak előtte. Amidőn a szovjet megszálló csapatok kitakarodtak az országból, a zsidóknak nem lett többé alkalmuk a kommunizmus fenntartására. Mérhetetlen összegű nyugdíjat szavaztak meg maguknak, nyugalomba vonultak és az ország közgazdaságának vezetését vették át, a sajtóval, televízióval és a bankhálózattal együtt. ‘Demokratikusnak' kijelentve magukat, demokratikus pártokat alapítottak és választásokat tartottak. Magyarország ismét szabad lett, de pénzügyileg és gazdaságilag a zsidók kezében, beleértve a sajtót és a hírszolgálat valamennyi ágát..."

dowNLoad 2007.07.17. 11:06:32

Mi az ellentéte a Hungarista/nyilas/Horthyfasisztának? A globalista? Internacionalista? Neoliberális? Cionista?
Vagy csak egyszerűen aki utálja azt a helyet, ahol lakik?
Aki tagadja az örmény népirtást?
Itt egy hazai példa:
Vámos Miklós szeretne
sok magyart kínait:
(miért nem el kínába? örökre)
newsweek.washingtonpost.com/postglobal/miklos_vamos/2007/03/why_hungary_needs_chinese_immi.html
Izraelbe a sok kínait! hahahaha

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 11:12:18

dowNLoad 2007.07.17. 11:06:32:
"Vámos Miklós szeretne
sok magyart kínait:"

Vámos Miklós felmondta a közhelyes leckét. Amit ott leírt, az olyan közhely az USA-ban, mint nekünk Árpád és a honfoglalás.

Csodálom, hogy ilyen szart a Washington Post lehoz.

ergé 2007.07.17. 11:14:24

Nos, erről a Wass-idézetről csak annyit: belemegy abba a sematikus ábrázolásba, hogy a \"zsidók\" az ötvenes években fiatal ávós tisztek voltak, a \"zsidók\" a nyolcvanas években nyugdíjba mentek, a \"zsidók\" a kilencvenes években médiacézárok lettek.

Mintha ezt a sémát rá lehetne húzni egy egész embercsoportra. Minden ávós zsidó lett volna? Nem, de voltak zsidó ávósok. Minden médiavezér zsidó lenne? Nem, de vannak zsidó médiavezérek.

De Faludyt pl. hogyan lehet beállítani ebbe a sémába? Sehogy.

És sok ezer más zsidót sem, akiknek a rendszer ellenségeként avagy semleges, hétköznapi kisemberként semmi közük nem volt a diktatúra fenntartóihoz.

ergé 2007.07.17. 11:21:15

Te jó ég, ezt a Vámos írta? Ennyi lejárt szavatosságú píszí közhelyet... Szellem nélküli üres tapsikolás az "idegen szép" eszméjéhez, 2007-ben.

"Also, the children born of mixed parents are usually the most clever and beautiful. We should pray for many more immigrants."

Ennél még én is jobbat írnék :)

bugris 2007.07.17. 11:37:56

Micsoda közhelyparádé.

"Let me mention that in the middle of Europe (and also in the USA) everybody is (was) an immigrant."

Persze az ember fejében csak megfordul a kérdés, ha a sokszínűség szép, stb., akkor miért válogatnak a derék amcsik is a bevándorlók között.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 11:44:59

ergé 2007.07.17. 11:21:15:
"Te jó ég, ezt a Vámos írta? Ennyi lejárt szavatosságú píszí közhelyet... Szellem nélküli üres tapsikolás az "idegen szép" eszméjéhez, 2007-ben."

Most, hogy elolvasom, mégse mondta fel olyan szépen a leckét Miklós bácsi. :-(

Mert ezt az álláspontot lehet igényesen, konzervatív alapról is képviselni, mint azt teszi sok amerikai közíró. A bevándorlókban (divatosan "migránsok") rettenetesen erős felemelkedési vágy él és ezért hajlandók nagyon sokat dolgozni. Az ő "munkadühük" hajtja előre a bevándorlásra építő gazdaságokat, pl. az USA-t. És ez igaz is, azzal a szépséghibával, hogy sokuknak nem sikerül a felemelkedés és ők a lerakóhelyeken, a szegények gettóiban végzik.

Ezt erről az alapról indulva kellene elegánsan kifejteni és egy közgazdász vagy szociológus számára nagyon tanulságos elemzési téma az, hogyan változnak meg a társadalom értékei egy bevándorlás-alapú rendszerben. Ha sok embert kell lerakóra tenni, akkor nyilván nem lehet egyenlőség-alapú társadalombiztosítást se üzemeltetni, a társadalom többrétegű lesz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 11:46:14

bugris · bugris.blog.hu 2007.07.17. 11:37:56:
"Persze az ember fejében csak megfordul a kérdés, ha a sokszínűség szép, stb., akkor miért válogatnak a derék amcsik is a bevándorlók között. "

Minusz a mexikói kerítésugrók, akiknek beáramlását gazdasági okokból nem akadályozzák túlságosan.

Bill Dauterive 2007.07.17. 11:52:02

Vamosnak mar volt korabban egy irasa, amit kb annyiban lehet osszefoglalni, hogy lehet hogy a demokratak a jobbak, lehet hogy a republikanusok, nekem igazabol fogalmam sincs mit gondoljak, remelem az amerikai szavazok okosabbak nalam.

Rettento nagy segg, nem is ertem, hogy a szuleim generacioja hogy kepes olvasni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 11:56:26

ergé 2007.07.17. 11:14:24:
"Nos, erről a Wass-idézetről csak annyit: belemegy abba a sematikus ábrázolásba, hogy a \"zsidók\" az ötvenes években fiatal ávós tisztek voltak, a \"zsidók\" a nyolcvanas években nyugdíjba mentek, a \"zsidók\" a kilencvenes években médiacézárok lettek."

Wass Albert belemegy ebbe, de van itt egy érdekesség. Próbáltad már megpendíteni a témát, hogy a Rákosi-korszak MKP vezetőségében mekkora volt a zsidók számaránya? Ne tedd, már ezért simán megkaphatod az antiszemita címkét és az ezzel járó örök kigolyózást.

Ezt a témát még korrekten se tudod kibontani, megemlítve azt, hogy bizony a Rákosi-korszak áldozatai között is jócskán voltak zsidók. Ez a téma egyszerűen tabu.

Gabe 2007.07.17. 12:00:09

Mé? Vámos író? Nem is tudtam. Az oké, hogy az akar lenni...

bugris 2007.07.17. 12:01:04

Azért elég gyorsan témához értünk, megint. Kéne már egy topic Wass Albertről és a zsidókról :)

Gabe 2007.07.17. 12:04:12

Bocs, Ákost kihagytam.

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.17. 12:04:47

Azért nekem volt egy korszakom, amikor faltam Vámos könyveit. Például a Budapest New York metró c. könyvben nagyon mókásan jött ez a multikulti vonulat. Homokos szerb munkavállalóval egy fedél alatt az USA-ban... szóval nagyon jó. Olvassátok el.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.07.17. 12:09:44

Nénike, és a Gerilla együttest szeretted?:)

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.07.17. 12:36:59

valóban nem kéne Wass Albert szellemi örökségét (ökörségét) a tisztös konzervatívoknak képviselni. ha másért nem is, pragmatikus megfontolásból - de biztos vagyok benne, hogy a legtöbb tisztös konzi nem is hajlandó elfogadni wassalbertet, a szellmei gyászhuszárt, nála azért asszem vannak jobb történelmi/politikai/irodalmi ikonok.

a sólyom-témához; aki szerint a "reformok" nem egyenlőek egy szépséges nagyságos radikális rombolással, az nyissa nagyobbra a szemét, csókolomakezét.

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.17. 13:45:22

polbeat ;) Az maradjon meg a rothadó szocializmus ópiumának...

kzgy 2007.07.17. 14:33:00

V.M., ahogy magát némely művében nevezi, az igazi bölcsész, aki annyi könyvet elolvasott, hogy azt hitte, ilyet ő is tud.

cé veres lajos 2007.07.17. 15:13:27

Az a szomorú, hogy Magyarországon, és minden volt szocialista országban természetesen kellene lenni mindenkinek az, hogy Hornhoz hasonlók nem kapnak állami kitüntetést, és az, hogy 56-on kellene alapulni a jelenlegi demokratikus rendszernek, és az, hogy a 56-os megtorlást semmilyen módon nem szabad relativzálni, szépítgetni, hanem világos el kell utasítani.
Sajnos mindent elmond a jelenlegi közállapotokról, a szellemi és politikai életünk nívótlanságról, az "értelmiség" pártosságáról, és mindent átható cinizmusról, és relativizmusról, hogy Sólyom, aki kimondta, hogy az ég kék és a fű zöld, "megosztó",
"politiziáló", "jobbra húz a szíve".

Az egész rendszerváltás etikai relativizmusra "épült". A számonkérés, és múlt rendszer bűnöseinek legalább szimbolikus megbüntetése, pellengérre állítása elmaradt (ezért sajnos a fő felelős az MDF kormány, és a mi gőgős Jóskánk).
Eljutottunk a relativimusig.

Hát persze, sok 56 van, a pufajkások is nemzeti függetlenségért harcoltak, meg különben is a legnagyobb veszély a demokráciára a árpássávosok, a szélsőjobb.

És Kartal Zsuzsa fél.

www.nol.hu/cikk/454083/

És nem a volt diktatúra emberei, hanem az aniszemita és homofób jobboldal jelenti a legnagyobb veszély a demokrácia.

"Ami baj, az a magyar sajátosság, miszerint a jobboldalnak magyar ember nem lehet zsidó, nem lehet cigány, nem lehet meleg, nem lehet liberális, nem lehet szocialista. A magyar ember keresztény, jobboldali és heteroszexuális. Reszkessen mindenki, aki nem olyan, mint ők, mert egyszer a demokrácia szabályai szerint - hatalomra jutnak. És a demokrácia szabályai attól kezdve érvényüket vesztik. Magyarország lakosainak felét tagadják ki a nemzetből. Gondolatrendőrség vigyázza a médiát és a művészetet - lásd a jobboldali önkormányzatok tévéinek, lapjainak, színházainak, iskoláinak sorsát -, rohamcsapataik rettegésben tartják az utcát."

Miközben az ország szarban van, és egyre jobban csúszik lefele, kúródik el a gazdaságilag, szegényik el a lakosság, és a nem legkondicionált Combino utasainak agya megfő a 40 fokba, és összezsúfolódnak, mint a heringek.
És mindenben utolsók vagyunk

index.hu/gazdasag/magyar/kota070717/

Itten egy valődi, értékelvű konzervatív pártra és hiteles, értelmes, konzervatív politikusokra lenne szükség. Nem a szavakban neo-kon, boldogszületésnapot horngyula-MDF-re, és nem erkölcsi megalapozottságú plebejus blődlire.
Az kellene keresni, mi a jó, és mi igaz, és időtől sé tértől független erkölcsi értékeket kellene tételezni (Sólyom is ezért kényelmetlen sokaknak, mert ő kimondja: "nincs két 56"). És nem a szavazótábornak nyomni a demagóg mantrát. És Csintalan meg Bencsikkel karöltve folytatni az anti-kommunizmus eszmei alapjainak lerakását.


Kósa L egy darabig esélyes volt arra, hogy talán megújíthatja jobboldalt és frisseséget hozhat a politikába, de ő is csak a polgármesteri székébe kapaszkodik. Be vagy szarva, mi lesz ha kritizál. És amióta alelnök lett, gondolkodása asszimilálódik a baromságokhoz: a Wass Abertezéssel, meg a drogos tüntetés betiltásával.

Nem lesz itten magyar feltámadás, feleim. Én többet el nem megyek választani.
Köszönöm a lehetőséget.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 15:23:17

cé veres lajos 2007.07.17. 15:13:27
És Kartal Zsuzsa fél.
"www.nol.hu/cikk/454083/

És nem a volt diktatúra emberei, hanem az aniszemita és homofób jobboldal jelenti a legnagyobb veszély a demokrácia.

"Ami baj, az a magyar sajátosság, miszerint a jobboldalnak magyar ember nem lehet zsidó, nem lehet cigány, nem lehet meleg, nem lehet liberális, nem lehet szocialista. A magyar ember keresztény, jobboldali és heteroszexuális. Reszkessen mindenki, aki nem olyan, mint ők, mert egyszer a demokrácia szabályai szerint - hatalomra jutnak.""

Kartal Zsuzsa is teszi a dolgát.
Tegyük fel, elhiszik ezt itt a népek.

Vegyünk két kupacot.
Az egyik a teljes népesség MINUSZ zsidó MINUSZ cigány MINUSZ meleg MINUSZ liberális MINUSZ szocialista.

A másik kupac keresztény ÉS jobboldali ÉS heteroszexuális.

Na, melyik a nagyobb kupac?

Sima kampánydumával etetnek minket "értelmiségi diskurzus" címmel és az u.n. "értelmiség" mindezt bekajálja, tapsol hozzá és birka módra ismételgeti, mint a saját, szuverén véleményét.

Egyáltalán nem vagyok meggyőződve arról, hogy Kartal egyáltalán rájött arra, hogy ezt a szöveget effektíve egy választási kampányszövegíró írta és része a legrégibb trükköknek.

Fiatal demokrácia, tele demokratikus játszmákban tapasztalatlan emberekkel, csak ezt tudom mondani.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 15:36:27

Bocs, elrontottam.
Az első kupac: zsidó VAGY cigány VAGY meleg VAGY liberális VAGY szocialista.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 15:40:10

Höhö, Kartal mellényúlt.
"Augusztus 20-án megint el kell menekülni Budapestről?"

Nem biztos, Zsuzsám. Most már nem Szilvásy, az álommenedzser rendezi a tűzijátékot, lehet, hogy nem lesznek halálesetek.

Dr. Minorka 2007.07.17. 15:52:33

Tavaly sem ő rendezte, hanem Gál junior (aki a jelzett időpontban éppen külföldön volt). Szilvásy csak elvitte a balhét.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.17. 16:12:45

Dr. Minorka 2007.07.17. 15:52:33:
"Tavaly sem ő rendezte, hanem Gál junior (aki a jelzett időpontban éppen külföldön volt). Szilvásy csak elvitte a balhét."

Nincs mese. Akkor menekülni kell augusztus 20.-án, ahogy Kartal megmondta.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.07.17. 16:39:06

Augusztus 20-án a Hősök terén megint alkormányozó nemzetgyűlést, királyválasztást meg a szokásosokat tartják a szokásosok:)

dowNLoad 2007.07.17. 18:50:11

Itt voltak ismerőseink(nem rokonok!) Tel-Avivból, illetve mellette egy faluból, de ott valahogy az autópálya/parkolás/tömegközlekedés/díjbeszedés/stb. olyan szinten 21.századi, hogy az amerikai is csak elismerően nézne, mert ott sincs jobb. Mégsem Szlovéniából, hanem inkább onnan kellene pár szakembert importálni, segítsenek itt be egy kicsit, mert itt nem sikerül, pedig itt nem lőnek és nem robbantanak.(még) Ha eredményeket tudnak akkor felőlem a héber lehet 2.hivatalos nyelv is, hahaha.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.17. 18:56:12

"Ami baj, az a magyar sajátosság, miszerint a jobboldalnak magyar ember nem lehet zsidó, nem lehet cigány, nem lehet meleg, nem lehet liberális, nem lehet szocialista. A magyar ember keresztény, jobboldali és heteroszexuális. Reszkessen mindenki, aki nem olyan, mint ők, mert egyszer a demokrácia szabályai szerint - hatalomra jutnak."

Egyáltalán nem leszek píszi, de még csak jófej sem. Őszintén megmondva, a tököm kivan az ilyen magyarázatoktól bazz, 2007-ben. Egyszerűen nonszensz, hogy valaki veszi magának a bátorságot, felháborodik, s kinyilatkoztatja: EZEK ILYENEK. S Közben arról picsog, hogy ó, jaj, EZEK AMOLYANNAK tartják EMEZEKET. Berosálok ettől az érveléstől, és még csak le sem esik neki, hogy ugyanabban a folyóban tapicskol, mint EZEK. Holott Ő deklaráltam EMILYEN. Hihetetlen. És akkor arról még egy szó nem esett, hogy a buziütlegelő ökrök =/= jobboldal. Áhhhh, legközelebb következetesebben elvtársnő.

dejavubazz 2007.07.17. 22:15:17

Dr. Minorka 2007.07.17. 15:52:33
"Tavaly sem ő rendezte, hanem Gál junior (aki a jelzett időpontban éppen külföldön volt). Szilvásy csak elvitte a balhét."

Nem kotekedeskepp, de szerintem Szilvasy pont, hogy nem vitte el a balhet! :)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.07.18. 00:12:09

Szilvásy jó második emberként, és jó csapatjátékosként fogta a balhét, vitte kicsit, majd továbbpasszolta:)

Gavallér 2007.07.18. 02:51:09

\"De a magyarországi zsidók által elkövetett legnagyobb hiba abból állt, hogy magukhoz ragadták a vezetőszerepet a kommunista pártban. Először 1918-ban, amikor a kunbélákkal és a Szamuelly fivérekkel az élen, zsidók vették át az ország vezetését.\"

Öregem, ha a Fidesz kiirtaná a fél családod, a barátaid és az ismerőseid 90%-át és tudnád hogy van egy másik rendszer ami a Fidesz ellen van, és ott nem írtanak ki pusztán a fejformád miatt, te is csatlakoznál ahhoz a rendszerhez. És írtanád a Fideszeseket az utolsó szálig, örömmel.

Én csak egy dolgot tudok. Az arabokkal nem lesz olyan könnyű dolga európának, mint a zsidókkal volt. Az arabok visszaütnek. Robbantanak. Kamikáze, hősi akciók. Nem hagyják magukat, nem menetelnek csendben, lehajtott fejjel a haláltáborok felé. Úgyhogy ugrálni lehet, de amikor visszaüt valaki, akkor ne tessék visítani.

Lehet, hogy nagyon sok zsidó beállt a kommunista pártba, de ha ez így is volt, ez számomra teljesen logikus, és érthető is. Én is komcsi lettem volna, ha a nácik kiírtják a családom, és a komcsik kiirtjá a nácikat. Ez ilyen egyszerű.

Engem az szomorít el, hogy a rendszerváltás óta visszafele megy az ország az időben. Már lassan a 30-as éveknél tartunk. 1930. Pedig 2007 van, lehetnénk legalább a jelenben is. Mikor lesz itt felvilágosodás?

A borzasztó pedig az, hogy a fiatalok, 20 alattiak, és az egyetemisták, azaz az értelmiség az, aki a legbutább, legostobább szemléletmódot sajátítja el. Ennyire olcsó a magyar felsőoktatás? Szégyen.

A holokauszttagadók szokták emlegetni, hogy nem igaz hogy 6 millió zsidót pusztítottak el a nácik, mert \"maximum csak 270.000-et!\" - tehát (!) \"hazugság\".

Tegyük fel, hogy így van.

JA HÁT KÉREM, \"CSAK\" 270.000 (KÉTSZÁZHETVENEZER) ember halt meg értelmetlenül, különösen kegyetlen módon?!?!

CSAK?!?!

HÁT AZ SZINTE MÁR SEMMI!

Ostoba, korlátolt paraszt, aki ezen spekulál.

Proszto 2007.07.18. 10:23:43

"Lehet, hogy nagyon sok zsidó beállt a kommunista pártba, de ha ez így is volt, ez számomra teljesen logikus, és érthető is. Én is komcsi lettem volna, ha a nácik kiírtják a családom, és a komcsik kiirtjá a nácikat. Ez ilyen egyszerű. "

A Tanácsköztársaság népbiztosainak milyen nácik irtották ki a családját? Az 1920-as, 30-as évek szovjet vezetésének miféle nácik irtották ki a családját?

És én kérek elnézést, hogy fel merem tenni ezeket a kérdéseket.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.07.18. 10:26:35

Engem a holokauszttagadásnak az a része szokott elgondolkoztatni, hogy ha mondjuk nem öt és félmillió ember halt meg, hanem csak 270 ezer, akkor hová tűnt a többi, akik mégiscsak hiányoznak az anyakönyvekből?

Maddness69 2007.07.18. 10:37:28

De hiányzik a matula. matula.hu/
Mi lett velük. @&#@!c!@

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.18. 10:46:16

Gavallér 2007.07.18. 02:51:09:
"Lehet, hogy nagyon sok zsidó beállt a kommunista pártba, de ha ez így is volt, ez számomra teljesen logikus, és érthető is. Én is komcsi lettem volna, ha a nácik kiírtják a családom, és a komcsik kiirtjá a nácikat. Ez ilyen egyszerű."

Tehát szerinted is volt az ÁVH működésének egy holokauszt-bosszú eleme?

Pont ugyanezt mondja Wass Albert is, figyelmeztetlek.

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.18. 10:50:55

Doomhammer

Mindennapi Wass Albertünket add meg nekünk :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.18. 10:55:52

nénike · www.ufi.blog.hu 2007.07.18. 10:50:55:
"Mindennapi Wass Albertünket add meg nekünk :)"

Nem igaz, hogy ez a hülye Ákos egyetlen Wass Albert verset se zenésített meg. Most nem keresgélek tovább. ;-)

Proszto 2007.07.18. 11:04:26

A holokausztbosszú, mint olyan, rendben is van. Meg a düh a nácik ellen.

Az más kérdés, hogy mindig ők mondják meg, hogy ki a náci. Meg a nép ellensége. A kulák. A feketéző. Burzsuj. Reakciós. Adócsaló. Potyautas. Stb.

Miben is tér ez le a náci ellenségképgyártástól? Hogy ideológiai, nem faji-ideológiai. Aham. Hát, erről azért meg lehetne kérdezni a SZU kitelepített, elhurcolt népcsoportjait, pl.

De mondjuk, hogy ideológiai.

Ez azért tök jó, mert valaki csak egyszer váljon a nép ellenségévé, onnantól jogosan záporozik rá a düh, a megvetés, akár tett valamit, akár nem.

Az ideológiai elelnségképgyártás azért is jó, mert minden nekünk nem tetsző fejlemény mögött lehet a nép ellenségeinek ármányát sejteni.

Aki ezzel esetleg párhuzamot vél felfedezni a jelenleg Magyarországon regnáló hatalom a "független" intézményekkel/méltóságokkal fennálló kapcsolata, illetve a társadalmi problémakezelése között, az biztosan téved és paranoiás és nem régi beidegződések működnek.

És megint én kérek elnézést.

jbb 2007.07.18. 12:01:24

Ha már az ál-, megélhetési-, média-, nagyvárosiértelmiségi píszik állandó nácilátomásáról és retteghetnékjükről volt szó (amire nem térek ki most, mert eltöröm a székem karfáját idegességemben azonmód)szerintetek Ákos, a bosszú népe c száma vajon miről szól?
UFI-sok, főleg musicprofessor Ergé, meg tudjátok kérdezni Ákost? Nagyon érdekelne. Komolyan.

Off. Jön valaki Tusványosra a napokban?

ergé 2007.07.18. 12:09:25

Ákost ezért a számért konkrétan lenácizták a Wan2-ban. A Jel ezután azt nyilatkozta, hogy komolyan megfordult a fejében, hogy családjával lelép az országból.

dowNLoad 2007.07.18. 12:22:30

Azért a GULÁG-ot nem feledném, akik túlélték azok nem kaptak kártalanítást, nemhogy örökös jogot, hogy aki beszól azt gulág párti szélsőségesnek nevezhessék. A törvény előtt mindenki egyenlő, meg nem lehet kettős mérce, vagy mi a lóf@sz????
Van a másik oldalon is egy csomó nagy médiahatalommal "megáldott" pszichopata:
(örmény népirtás tagadó)
www.jewcy.com/feature/2007-07-09/fire_foxman

jbb 2007.07.18. 12:27:24

Aha, sejtettem. köszi.
A szám végét ajánlanám mindenki figyelmébe, megelőlegezte Ákos a reakciókat. Szerintem a legjobb összefoglalása a helyzetnek, elszomorító.

nénike 2007.07.18. 12:29:21

Egyébként is:

Árpád vérét nem lehet lefizetni aranykoronával, amikor a nemzet jussáról van szó! (Wass Albert :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.18. 12:32:46

Ezt most olvastam.

"megélhetési eszmefuttatás"

Tetszik.

Tirpákáradat 2007.07.18. 15:05:03

Töménytelen mennyiségű itt a tirpák. Ki hány éves, be meritek mondani?

Kiemelnék egyet a butaságbugyor mélyéből:

\"Az más kérdés, hogy mindig ők mondják meg, hogy ki a náci.\"

Hát bazmeg, igen. \"ŐK\". Mindig \"ŐK\".

Neked \"ŐK\"-komplexusod van polgártárs.

Legyen \"Neked\" is véleményed. Ennyi. 1:1.

Persze ahhoz előbb személyiséget kell növeszteni.

De ha csak a habos fost lapátolod a szádba fiatal korodban, akkor csak egy nagy, mállott fos lesz belőled, amire felnősz. Nézz a fény felé, tisztulj! Még nem késő, még lehetsz becsületes, egyszerű melós!

Dr. Minorka 2007.07.18. 15:08:32

"Nézz a fény felé, tisztulj!"
Gyurcsók mester, személyesen?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.18. 15:09:24

Tirpákáradat 2007.07.18. 15:05:03:
"Töménytelen mennyiségű itt a tirpák. Ki hány éves, be meritek mondani?"

13 év. Miért, baj? A világ olyan gyorsan változik, hogy én többet értek belőle, mint te, okoska. Nekem egy vén agyalágyult ne mondja meg, milyen a világ az információs forradalom után. Alapfokú egérkezelő tanfolyam megvolt? Nekem már másfél éves koromban, tata.

"Véreim! Véreim! Országútak népe!/Sokszázéves Nagypénteknek/soha sem lesz vége?" (Wass Albert)

molettibaba 2007.07.18. 15:36:50

A próblémák ott kezdődnek hogy legtöbben elképzelni sem tudják mekkora baj van az államháztartás terén és ez sajna az elmult sok-sok év termése nem az elmult négy-öt évé. Persze vannak ugynevezett megszorítésok,de ezek az átlag ember számára nem sok többletet okoznak,pl. azt a 300 forintot orvosra költöm és nem cigire! Több ismerősöm riogatott kb egy éve hogy majd mit csinálok ha bejönnek az ugynevezett megszorítások,öszintén szólva könnyedén átléptem azon a náhány változáson amit okozott. Pl. nekünk a gáz számlánk kevesebb lett mert több támogatásra vagyok jogosult mint eddig,egyszerüen csak i kellett tölteni a megfelelő papirokat és nem várni a sültgalambot! Ja a népszavazás....tessék elmenni szavazni,aztán ha a nép akarata kiderült meglátjuk a továbbiakat.
A véleményekről pedig....eddig még nem igazán folytották bele senkibe a szót,jó példa erre hogy mi is itt irogathatunk!

Proszto 2007.07.18. 15:43:07

"De ha csak a habos fost lapátolod a szádba fiatal korodban, akkor csak egy nagy, mállott fos lesz belőled, amire felnősz"

Nagyon autentikus költői kép. Sajnos, már felnőttem. Melós sem leszek már. Ők komplexus is marad.

Ez van. A maradi változatlanság a progresszív habos fossal szemben.

jbb 2007.07.18. 15:50:27

Hallo-hallo, a Nyakó-szeretlek-Gyula már molettibaba néven ír?
"Sok-sok évé, nem az elmúlt 4-5-é". Hát persze. Engem meg a gólya hozott.

Egyébként is úgy örülök, hogy még irogathatok, komolyan. Pedig lehetne másként is. Hiszen ha az utcán a demokráciát ássuk alá, akkor egy véleménnyel is csak ezt tesszük molettinyanya, nem? A 101-es szobába pedig meg a Zorbán lakik.

Forróság van, de kiráz a hideg.

hcrules 2007.07.18. 15:57:37

Jönnek a tirpákok? És ki lesz az élükön, Csabainé? Ki marad akkor Nyíregyen, ki szedi le az almát?

Debreceniként kikérem magamnak a tirpákozást! 50km-el feljebb!

Dr. Minorka 2007.07.18. 16:02:46

Nincs kenyerük? Miért nem esznek kalácsot? Kérdezte Moletti Antónia.

Proszto 2007.07.18. 16:03:39

Mi a gond a tirpákozással?

Kedves trollunk egyenesen butaságbugyorról beszél, azzal kapcsolatban, hogy leírtam egy diktatúra működését.

Gyatra szövegértéséhez és primitívségéhez képest igazán kicsinység a tirpákozás.

De nem. Ő kinyilatkoztat. Megmond.
Aranyosak ezek kidagadt nyaki ütőerű, rossz helyesírásű trollok. Tényleg, én kedvelem őket.

Valahogy mindenhol ott vannak.

Idézzek Wass Albertet?
Meleg is van.

hcrules 2007.07.18. 16:19:26

Proszto:

Persze, de ha egy hurkást tirpáknak neveznek kinyílik a zsebében a bicska. :)

De még hogy ott vannak! Nem kell az ilyet komolyan venni.

Zarándok 2007.07.18. 22:29:16

Molettibabának igaza van. Kár, hogy úgy sejtem, dagi lehet szegény, mert arra, hogy valaki kövér, épp úgy nincs mentség (hiszen könnyebben szabályozhat mint ha mondjuk alacsonyabb-magasabb akarnál lenni, stb), mint hogy pl. valaki anno a MIÉP-re szavazott (sajnos ismerek ilyet, egy egész család, jómodú, polgári család).

Számomra az utóbbi évek tapasztalata az, így a MIÉPes szavazókra visszagondolva, hogy a fogyatékosság egyből meglátszik az emberen. Nézzünk csak Grespik Lászlóra. Persze utólag könnyű...

Tirpákáradatnak sajnos igaza van, sokan félreértették amit mond. És akik félreértették, azoknak azt kivánom, hogy csukott szemmel, kellemesen megborzongva, merev nyakkal lassan ereszkedjenek alá a bugyborékoló, testmeleg habos fosfolyamba, egészen a fejük búbjáig, és amikor már minden irányból körülölel az áramló kakatenger, akkor nyissák hatalmasra a szájukat és kezdjenek el habzsolni, nagyra nyilt szájjal, olyan nagyra, mint amikor panaszkodni, gyújtogatni, óbégatni kell!

Proszto 2007.07.19. 08:07:46

Zarándok helyesel önmagának.

Süß.

Csak tudnám, honnan ez a kakafétis.
Ismertem valakit, aki szerette volna, ha a mellkasára szarnak és szétverik strandpapuccsal.

Az is aranyos ember volt.
Olyan kis köpcös, izzadós, gülledt szemű, egybenyakas.

Ez a MIÉPes megnyilatkozás is, meg a fogyatékosság is, tényleg.

Jajj, de egy hülye bunkó vagy te, már megbocsáss.

Proszto 2007.07.19. 08:11:10

"Panaszkodni, gyújtogatni, óbégatni..."

Áááááááááááááá

Ezt csak most olvastam.

:D:D:D

Jó az, amikor kézhez jön az élő példa az embernek mondanivalója alátámasztásául. Ez a jó az Internetben.

Most tessék visszaolvasni a szösszenetemet arról, hogy születnek a "nép deklarált ellenségei", aztán megint elolvasni zarándok elvtárs sületlenségeit.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.19. 10:53:42

Zarándok 2007.07.18. 22:29:16:
"Molettibabának igaza van. Kár, hogy úgy sejtem, dagi lehet szegény, mert arra, hogy valaki kövér,"

Felhívom a figyelmet, hogy a túlsúly komoly rizikófaktor egy csomó betegségnél. Zarándok nagyon helyesen írja, hogy a túlsúly kialakulásában bizony az egyénnek is szerepe van. Itt jön be az, amit a Miniszterelnök Úr nagyon helyesen egyéni felelősségnek hív. A túlsúlyosak többet vesznek ki a közösből és ennek nagyrészt ők maguk az okai. Méltó és igazságos tehát, hogy többet is tegyenek be a közösbe.

Molettibaba fizessen 20%-kal több TB-t, mint a nem túlsúlyosak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.19. 11:00:51

molettibaba 2007.07.18. 15:36:50:
"A próblémák ott kezdődnek hogy legtöbben elképzelni sem tudják mekkora baj van az államháztartás terén és ez sajna az elmult sok-sok év termése nem az elmult négy-öt évé."

Molettibaba, nagyon igazad van. Erre mutatott rá a Miniszterelnök Úr diagramokkal dekorált, mélyen szakmai előadásában a Közgázon.
www.miniszterelnok.hu/domain2/files/modules/module25/646286E8F2CB3E4C.ppt
Nézd meg a 3. diát és rájöhetsz, ki kúrta el.
Segítségképpen: a piros vonal a reálbér, a kék a GDP növekedését jelzi és akkor van baj, ha ezek elszakadnak egymástól. Külön felhívom figyelmed 2004 év elejére, amikor csökkent a reálbér. Medgyessy kiigazítást hajtott végre (Draskovics-csomag), amely kiigazítást az elvesztett EP-választások, Medgyessy bukása és Gyurcsány miniszterelnökké választása zárta le.

Ennyit arról, kié a felelősség, továbbá arról, miért is kellett menni Medgyessynek.

Pip 2007.07.19. 12:19:31

" smalladam · www.hirszerzo.hu 2007.07.18. 10:26:35
Engem a holokauszttagadásnak az a része szokott elgondolkoztatni, hogy ha mondjuk nem öt és félmillió ember halt meg, hanem csak 270 ezer, akkor hová tűnt a többi, akik mégiscsak hiányoznak az anyakönyvekből? "

Nem hiszem, hogy csak 270 ezer halt meg (csak mert ennyit vallottak be a németek a vöröskeresztnek egy sajtpapíron, ráadásul még a háború vége előtt), de konkrétan mennyi hiteles adat van arról, hogy mennyien hiányoznak? Felhívnám a figyelmedet, hogy a táborokból felszabadítottak közül sokan nem tértek vissza az országba, vagy csak rövid időre, utána leléptek. Pl. Izraelbe, vagy amerikába... Érdekes, hogy tudtommal a Yad Vashem 200 ezer magyar zsidó áldozatról tud, míg itthon 600 ezret szoktak emlegetni... Szóval elég ellentmondásosak az adatok, persze ez nem meglepő. Más népirtásoknál is elég nagy szórást mutatnak az emlegetett számok.

Pip 2007.07.19. 12:23:31

Más:

index.hu/politika/belfold/2006/valasztas/pturul/0718fdrgbr/

"Te Fideszes geci... Ígértetek fűt-fát, azt semmi nincs a fiataloknak, faszszopó. (...) Nem kell a duma. nem ide kell jönni a Batthyányi térre beszélgetni, hanem a Parlamentbe. Te faszszopó köcsög..." - mondta a férfi háttérben, miközben Fodor a tévének adott interjút.

Azért ez gyönyőrű... Fogadok, hogy ez a tájékozott, európai kultúrájú urbánus úriember az MSZP-re szavazott. :D

Pip 2007.07.19. 12:26:19

P.S.: És nem utolsósorban az ilyenek szavazatainak köszönhette a ballib oldal a 2002-es és 2006-os győzelmet.

Gabe 2007.07.19. 12:27:54

Persze ebből meg az lett, hogy így helyes, még le is kellett volna Fodornak hugyoznia a hajlit...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.19. 12:28:25

Keresem, de nem találom azt a közvéleménykutatást, amely azt mérte 2006-ban, hogy hányan gondolják, hogy Orbán Viktor az aktuálisan kormányzó miniszterelnök. Nem voltak kevesen.
süti beállítások módosítása