Irén's Kampf
2007. június 27. írta: Szmöre

Irén's Kampf

Az elmúlt napok celebritása kétségkívül Kármán Irén. Némi nyomásgyakorlás után blogjában töredelmesen bevallotta, hogy szerinte a mostani kormánypártok is (!) érintettek az olajszőkítésben. Vesd össze azzal a Kálvin téri metróépítésen szállingózó jámbor pletykával, miszerint az MSZP pénztárnoka egykoron 750 millió forintot vett fel mindenféle savazós vállalkozóktól. A hírbe hozott politikusok listája ezenközben egyre impozánsabb...
Bár kedvünk volna mindeféle politológiai eszmefuttatásba lovagolni magunkat, hogy az ügy kirobbanása kommunikációs szempontból mely pártoknak kedvez; ehelyett kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Irén, kérlek add át üdvözletünket mátkádnak, Portik Tamás egykori fővádlottnak. Független oknyomozó újságírás o morte!

június 27. Gázolaj: 251 Ft., 95-ös benzin: 274 Ft.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6106845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.06.27. 15:40:46

Kissé tájékozatlanságra vall, hogy Kálmán Irént említesz, miközben a hölgyet, akivel kapcsolatban írsz, nos, őt Kármán Irénnek hívják.

Az meg kissé félretájékoztatás, hogy bár az is szóval utalsz rá, de nem írod bele, hogy nem hogy a mostani kormánypártok, de valamennyi (parlamenti) párt érintett. A dolog tehát bár nem politika-, de oldalfüggetlen.

tomo 2007.06.27. 15:46:30

A forrásként linkelt FN.hu elfelejti közölni, hogy a 750 millát a fideszes Pintér gründolta az mszp-nek '94-ben. Nógrádi szerint.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.06.27. 15:49:57

Meg ott volt az MDF is meg mindenki más. Nem hiszem, hogy ilyen faktor alapján különbséget tudnánk tenni a politikai pártok között.

"az ügy kirobbanása kommunikációs szempontból mely pártoknak kedvez" - Szmöre, ez pedig enyhe üldözési mániára utal. A világ nem ott kezdődik, ahol a politika.

Szmöre 2007.06.27. 16:03:00

Dear Csabi,

Az elírást javítottam, nem hiszem, hogy ez volna a lényeg. Vállalom műveletlenségemet, a megvert újságíróról annakelőtte nem hallottam.

Eszem ágában sem volt azt érzékeltetni, hogy csak egyik oldal lenne benne a dologban. Viszont az elmúlt napok híradásai zömmel azt a vonulatát domborították ki az ügynek, hogy a mostani ellenzék anno ellehetetlenítette a Pallag-bizottság munkáját ("nem kérek az ellenzéki pártok álszent gondoskodásából" - így Irén). A botrány egész egyszerűen nem itt kezdődött.
A kommunikácós tényezővel csupán arra a jelenségre utaltam volt, miszerint egyes - gyakorta jobboldali - véleményformálók és politikusok sokszor érvelnek úgy egyes ügyek kapcsán, hogy az azzal való foglalkozás a kormánypárt érdeke, mivel így elterelheti a figyelmet vállalhatatlan kormányzati tevékenységéről. Volt pár téma, ahol ez helytálló volt (terrorfenyegetés pl.)Ebben az ügyben ugyanakkor szerintem a hasonló érvelés nem állja meg a helyét.
Kármán (!) asszonyság szerepe ezzel együtt is kétes számomra.

Bummer 2007.06.27. 16:17:14

Gyurcsányi mondta: "Kinek van nagyobb érdekérvényesítő képessége? Aki mögött 100e vagy 100M Ft van?"

Az olajszőkítés alighanem az alternatív 100M megteremtésére ment. Gyurcsányinak és bandájának akkor már semmi szüksége nem volt erre. Megkockáztatom, hogy viszont az új politikai elitnek igen.

A Fidesz meg úgy tűnik, nem volt benne, hiszen nem igazán volt az elit része, de sokan igen, akikkel szövetségbe került.

Így hát senkinek nem érdeke semmi.

Gabe 2007.06.27. 17:09:15

Áruljátok el, hogy 274 a benyó, már megyek is tankolni!

Szmöre 2007.06.27. 17:28:51

Celldömölkön, a Sági úton (Lukoil kút) többek közt.

Gabe 2007.06.27. 17:48:30

Köszi, errefelé (Pest megye) nem láttam 283 alatt mostanában, és ezek már diszkont árak.
Más nagyvárosokban (pl. Heves megyében) 292 körül van.
Cellbe szőkül az olaj?

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.06.27. 18:34:02

Én azt az egyet nem értem az egész sztoriban, hogy 2000-ben Rajnai Attila már megírt mindent (ahhoz képest nem sok újat mondott az olajos blog, a könyvet nem láttam), akkor vajon miért itt és most vertek meg valakit?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.27. 18:53:19

Talán azért, amiért a Teve utcát oldalba lőtték. Szerintem ugyanazon körből voltak a tettesek - azt pedig NBH-nak és kapcsolt részeinek hívják. Kell a balhé a kormánynak, bármi áron, mégis inkább erről az ostoba lúdról beszéljenek, mint a bezárt kórházak mellett fekvő hullákról. Megnéztem e tyúk blogját: amellett, hogy elismeri az összes párt vétkességét, azt mondja, hogy a mostani törvényes hatalomnak kell módot adni a javításra. Törvényes! A hazugsággal-csalással székét megőrző Gyurcsány, aki nem más, mint bitorló...
Kilóg a lóláb nagyon, ez a nő szimpla balnyalonc.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.27. 18:57:02

Kicsit gyanús irányt kezd venni az egész sztori: Daróczi Dávid nem rég azt mondta, hogy '98 és '02 között nagyon sok dokumentumot semmisítettek meg. Az lesz a vége, hogy a miniszterelnök felszólítja Orbán Viktort, számoljon el a '90 és '98 közötti olajügyekkel. :]

Gabe 2007.06.27. 19:05:16

BB volt, nem DD

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.27. 19:12:08

Na tessék... Valóban. Simán DD nyakába varrtam volna.

Gabe 2007.06.27. 19:15:40

Majd kérdezd meg Töröktől, jó karrier-e a koleginának mindez?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.27. 19:27:09

Turul barátom, te megint fején találtad a szöget. Orbán lesz a felelős - majd a kármánirén is kanyarít egyet a dolgon, és kijelenti, hogy a Fidesznél nagyobb olajseftes párt mégsincs.

Érdekes, hogy Pintér és Gergényi milyen jóban vannak. Valahogy azt az elképzelésemet igazolja ez is, hogy a pártelitek egésze a maffia, ezért is kímélik egymást: csak szájjal lőnek, de semelyik tolvaj gazembert nem csukják le, akkor se, amikor a túloldal van kormányon. Pofázni szabad, de büntetés semmiért nem jár: van egy efféle konszenzus a pártok között, mert ha nem lenne, akkor nem lehetne veszélytelenül lenyúlni mindent.

dowNLoad 2007.06.27. 19:52:24

Még a végén kiderül, hogy a fityesz meg a maszop(ató) meg a rablómadarak is csak bábok, a háttérből a f@sz se tudja milyen figurák alakítják a történelmünket, a pártok meg próbálnak a leeső összegekből minél többet elrakni maguknak, mi meg nézünk mint a moziban?
(nekünk nem osztanak lapot)
És lehet, hogy a mostani nagy botrányok egyike sem úgy történt ahogy azt tálalják nekünk? (rebisz köcsögök erőszakolás, Kármán megverés,rendőrpalota, stb...)

gloire 2007.06.27. 21:49:59


Über gáz!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.27. 22:46:59

a media konspirativ befolyasolasa jol definialt reakciokat kelt az utca embereben. latjak ugye, hogy a mocsok hazug (biztos veres jobber) kis ribanc letamadja a tisztes leendo csaladapa rendoroket egy koholt vaddal!? hallatlan. hat a rendor az egy szent!

bezzeg az ellenzek, az elpucolta az osszes terhelo bizonyitekot az olajos dolgokrol. aztan meg alszentkedik a baratjaval. ertheto, hogy a halalosan repedt (oldal)borda se ker beloluk!

es tuti kurva isten, hogy a rendorpalotat megtamado terrorista sejt is olajpenzbol vette a gepkarabelyt. amibol nincs is egy sem idehaza. mintha nem adtak volna oda barkinek a kivonulo orosz kiskatonak egy uveg paleszert.

adozz budos magyar, ne politizalj, mert megrepeszti a bordadat a reakcios polgari ellenzek. nem csodalkoznek, ha Orban Viktor cipoorrnyomat es David Ibolya tusarku lepojenek darabjat talaltak volna meg az oknyomozo ujsagiro sebeiben.

egyebirant mi is van? megverik szegeny asszonyt, mert nem hagy fel a nyomozassal meg a blogolassal. kutatja a sotet uzelmeket.
de ennyi, megvertek, mostma' csinalhatja tovabb. mintha kiallnanak az intelligens bunozok a kirakatba, hogy igen, itt vagyunk, de nem er a nevunk. megvertuk, mostmar nem arthat nekunk.

idehaza sokkal kevesebb zseton miatt az ember nyakig beasodhat a tisza iszapjaba. mert azt az 1000mrd-t miutan leakasztottak biztos egybol kiemelten kozhasznu alapitvanyokba fizettek be, ugye. lett belole hordagy, mento, inkubator meg lelegeztetogep. tudjak, az a modern nemet tipus: X5 3.0d.

szoval ha Iren szurna valaki szemet, mar regen kapott volna egy jo eros nyugtato injekciot a korhazban, es szent Peterrel vitatna meg a jelenlegi elit erintettseget a fosszilis eroforrasok ugyeben.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.27. 22:57:21

egyebkent belegondolt mar valaki egy aktualis olajbotranyba?

a langossutok meg a szakacsok kozos erofeszitessel es 10 ev folyamatos vezetessel akar 2-3 mrd jovedeki adokiesest okozhatnak a koltsegvetesnek!

vagy ha a magyar ember teszkogazdasagos hidegen preset napraforgo-olajjal jaratja a 1.9tade passatjat.

akkor nem olajszokitok lennenek, hanem langossutok, vagy teszkoolajosak, vagy repcebetyarok, nem? ha osszefogunk, nekunk is sikerulhet!

aristo 2007.06.28. 07:06:13

Valahogy - a hírek alapján - olyan magyaros az egész. Van ugyebár egy oknyomozó (sic!) riporternő, aki félelmet és fáradságot nem ismerve kutatja az Antall és Horn kormány időszaka alatt keletkezett olaj-ügyeket. Közel kerül az igazsághoz, a maffia megvereti, ezek után a kórházi ágyon - betegen, elhaló hangon azt üzeni: nem törtem meg, folytatom. Az ember szem könnybe lábad. Istenem! Egy magányos hősnő! Az igazság bajnoka! Egy amazon! Végre!

Azután sanda hírek kezdenek szállingózni. Előkerül egy volt főrendőr, akit becsuknak, majd fölmentenek és aki 10 éve mondja, hogy ő mindent tud, csak nem mondja meg. Azért se. Előkerül a Pallag-bizottság, akiken egy ország röhögött, mikor tevékenykedtek és a Nógrádi nevű tanú, aki mindenkire terhelő vallomást tett, addig míg ki nem derült, hogy az öccse ölte meg az apjukat és dobta a kútba, vagy mi. Utána eltűnik a szemünk elől és a tanúvallomásokon kívül semmi bizonyíték elő nem kerül. Kiderül, hogy hősnőnk nem magányos - párja is van, mit tesz Isten, az olaj-ügyek szinte egyetlen megnevezett bűnösének vezérigazgatója. Hírek terjengenek róla, hogy a fenti céggel szoros kapcsolatokat ápolt egy Gyurcsány nevezetű által vezetett, vagy felügyelt cégcsoport. Immár nem magányos hősünk - a megveretettség glóriájával feje körül - azt üzeni ne sajnálja őt a Fidesz, mert nyakig benne van, az olajban természetesen. Korántsem zavarja, hogy az inkriminált események során a nevezett párt oly messze volt a hatalomtól, mint az olajszőkítők Százhalombattától. Nem mert ott van ez a Pintér nevű, aki gonosz és a Fidesz mégis őt. A dokumentum filmet tartalmazó DVD fogyni kezd. A film különben igen tanulságos. Különböző gödröket látunk benne, melyek alján még most is gonoszul csillog az energiahordozó, meg eltakart arcú embereket akik mindent tudnak de nem mondják meg. Rendkívül informatív, ha megnézed okosabb leszel.

Itt, ezen a ponton a kétségbeesett megfigyelő információktól lázas agyában feldereng valami. Mintha- régóta és egyre erősödő módon - tanúi lennénk egy, jól kiterveltnek tűnő, kampánynak. A kampány lényege talán így foglalható össze: \\\"mi hazudunk és lopunk, valamint tehetségtelenek vagyunk - ez kétségtelen - de a többiek sem jobbak. Válassz minket, úgy sem találsz jobbat\\\". Az ember előtt felrémlik egy kleptokrata elit képe, akik egyformák ugyan de az egyik már kezd jó útra térni...

Ezek után - nem kell Kasszandrának lenni - megjósolható, hogy mindent eltakar a jótékony anyázás, ami nagyszerűen működik, ha valami fontosat akarunk elleplezni. A nép meghasonlik, egyik fele az igazság bajnokát, a másik gengszterekkel kefélő lotyót fog látni hősnőnkben és nem történik semmi. valamint senki nem fogja feltenni az alábbi - egyszerű - kérdéseket:

1.) Nem lehetséges -e, hogy hősnőnk megfenyítése nem az olaj-ügyeknek, hanem szeretőjének szólt? (Akinek, mint Nyuszinak a Micimackóban, nyilván kiterjedt számban vannak rokonai és üzletfelei)
3.) Nem játszanak -e szerepet az ügyben a DVD eleddig gyenge forgalmazási adatai?

Ombudsmanyus 2007.06.28. 08:38:56

Azért a Fidesztől elvárható lenne, hogy az iratmegsemmisítésekre reagáljon. Minden apró szarra csípőből tüzelnek, most meg süket csend.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.28. 11:24:14

Ombudsmanyus 2007.06.28. 08:38:56:
"Azért a Fidesztől elvárható lenne, hogy az iratmegsemmisítésekre reagáljon. Minden apró szarra csípőből tüzelnek, most meg süket csend."

Hogyne.
Hogy aztán kerüljön bele egy
"Fidesz iratmegsemmisített"
"Nem, nem semmisítettünk, ezért és ezért".
"Nocsak, már tagadják, hogy semmisítettek".
"De nem semmisítettünk! Ezért meg ezért!"
"Nem elég, hogy semmisítettek, de még tagadják is"
típusú játszmába.

Nem lenne az első eset.

Ombudsmanyus 2007.06.28. 15:13:41

Doomhammer,
Van amire illik reagálni, van amire nem. Sajnos nem úgy néz ki, mintha a Fidesz mindig akkor szólna, amikor szükséges. Most szerintem reagálnia kéne, nem úgy, ahogy leírod, de talán az ügyben léteznek konkrétumok is nemcsak pletykák, legendák. Ha ilyet tudnak a fiúk, elő vele! Ne lapítsanak!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.28. 15:18:13

Ombudsmanyus 2007.06.28. 15:13:41:
"Doomhammer,
Van amire illik reagálni, van amire nem."

Nagyon igazad van, Ombudsmanyus. Állítólag te követted el a viszkis rabló rablásait és a fickó ártatlanul ül helyetted. Erre azért illik reagálnod, nem? Ne lapíts!

bugris 2007.06.28. 15:20:22

Ez is egy reakció. És jobb, mint a defenzíva:

index.hu/politika/belfold/fortus3600/

Lehet, hogy végül egy konszenzusos 'hagyjuk az egészet' lesz az ügy lecsengése.

Ombudsmanyus 2007.06.28. 15:25:04

Most lebuktam.

Bill Dauterive 2007.06.28. 17:13:37

"Kell a balhé a kormánynak, bármi áron, mégis inkább erről az ostoba lúdról beszéljenek, mint a bezárt kórházak mellett fekvő hullákról."

Azert ebben van egy joadag ara'nytevesztes, ebben talan egyetertunk a nagytobbseggel.

Mellesleg, ha jol latom, itt mar nagyjabol el lett konyvelve (legalabbis ez a benyomas), hogy az egesz balhe Gyurcsany munkaja, amit en ugyan nem cafolok, de hogy mitol ilyen nyilvanvalo ez ilyen sok embernek, arrol csak sejteseim vannak.

Nekem is furcsa ez az ugy, megsem allitom teliszajjal, hogy Orban, Boross es Davidibolya szemelyesen verettek meg a not.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.28. 17:36:07

dowNLoad 2007.06.27. 19:52:24
"Még a végén kiderül, hogy a fityesz meg a maszop(ató) meg a rablómadarak is csak bábok, a háttérből a f@sz se tudja milyen figurák alakítják a történelmünket, a pártok meg próbálnak a leeső összegekből minél többet elrakni maguknak, mi meg nézünk mint a moziban?"

eddig ezt nem tudtad? :P

Ajtony 2007.06.28. 21:27:37

aristo 2007.06.28. 07:06:13

Kiváló levezetés.
Talán még annyi különlegessége van, hogy éppen a sokbiztosítós megegyezéses hétvégén terrorkodtak a gaz olajterroristák. El is nyomta a valóban fontos témát.
A megtalálás helye se gyenge. Biztosította a hatalmas sajtóvisszhangot, mellesleg a rakpart forgalma miatt igen nagy kockázat volt ott kitenni a hölgyet. Életszerűtlen egy profi bűnözőtől.
A hölgy arcát még karcolás sem érte, vajh miért?

Sok a tisztázatlan kérdés, de egy tény: a könyv, és a DVD sokkal jobban fogy.

Üdv

gallicus 2007.06.29. 08:39:48

most olvastam a reggeli bulvárban!Állitólag Pető Iván "közkedvelt szadesz-es urunknak" is volt köze Kármán Irén "közéhez!"Szépen alakul a történet,tisztára "zsanettos"!Az őt megtaláló horgász azt vallotta a rendőröknek hogy Irénke kezei alig voltak összekötözve mikor megtalálta őt,könnyen kiszabadulhatott volna!Csüllög tárgyalásáról hiányzott,lehet hogy azért kapott dádá-t,vagy csak kereskedelmi fogás volt a könyve eladásához az egész kitalált történet!Ki a fene tudja mi történt!

ergé 2007.06.29. 10:28:59

Irénke egy másik kórházi híradós felvételen, a háttérben azt a bajszos ATV műsorvezetőt puszilgatta, aki a betelefonálós műsort szokta vezetni. Nem tudom a nevét a fickónak.

Mindenesetre gyanús, gyanús :-I
süti beállítások módosítása