Társadalmi mélységek
2007. június 19. írta: k|M

Társadalmi mélységek

Avagy milyen irányt vesznek a dolgok akkor, ha a keletiesen divatnyugatos, szemeit az egyre iramodó tempójú társadalmi haladáson tartó, bigottan PC és feltétel nélkül toleráns, a lábait a belbudai ötszobásból legfeljebb a MEH és Isztria irányába kitevő, ezernyi esélyegyenlőségi és stratégiai koncepció elkészítésével bőven kistafírungozott, továbbá a mainstream nyilvánosság felületeit is telesíró PC-értelmiség a keleti-parti PC-konform duma szajkózásán kívül nem keres válaszokat a valóban súlyos és egyre súlyosabb gondokra.

Szociohorror/látlelet Olaszliszkáról, az index.hu jóvoltából.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54101633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volkov 2007.06.19. 12:27:59

Szeretnem hinni, hogy ez a video tendenciozus kisse. Legalabbis elegge celpont hangulata van. Ezzel egyutt, vagy ennek ellenere riaszto.

bugris 2007.06.19. 12:34:58

Tényleg elég borzasztó az egész. De tegyük hozzá, nem igazán az újságírás csúcsa hülyeségeket beszélő részegeket mutogatni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.19. 12:39:52

Ne ezen videó nekem sem maradt közömbös. Mert itt nem csak a részegeket meginterjuzó újságírói csúcsról van szó. (ez egyébként inkább egy szükséges jogi védelmi trükk, amit én annyira n e ítélek el) Írtam róla és mivel nem szeretném ide az egész cikkem bemásolni, csak a linket teszem be:

Tetovált kéz. Nyilas-kereszt vallási jelleggel
vilagnezet.blog.hu/2007/06/19/tetovalt_kez_nyilas_kereszt_vallasi_jell

Üdv: IGe

Őrnagy Őrnagy 2007.06.19. 12:44:04

Az index mindig ezt csinálja, ha egy rendezvényt le kell járatni. Az index egy fospumpa. Nem is tudom miért kellett ez itt, az indexen is megnézhető. Egyébként a jelenség meg mindenkinek ismerős, aki néha kimegy az utcára.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 12:46:15

bugris · bugris.blog.hu 2007.06.19. 12:34:58:
"Tényleg elég borzasztó az egész. De tegyük hozzá, nem igazán az újságírás csúcsa hülyeségeket beszélő részegeket mutogatni."

Nem voltál még ilyen happeningen? :-)
Ilyenből van az országban néhány ezer. Jó, néhány tízezer, de akkor már sokat mondtam.

Tessék lemenni valamelyik cigánygettóba és megnézni, hogyan termelődik újra a szegénység, a nyomor meg a bűnözés. Egyébként megtették egy páran. Elmenni egy koncertre egy marék részeg közé, az nem érdekesség.

Meg aztán volt ilyen program, hogy gettófelszámolás, azzal mi lett?

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.19. 12:47:02

Őrnagy, ha visszakeresed a postok kommentjei között, én is azt írtam korábban egy indexvideó kapcsán, hogy hülyéket levideózni, muhahaha, de vicces, térdcsapkodás, nem egy nagy dolog.

Ebben az esetben azért másról van szó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 12:49:46

k|M · ufi.blog.hu 2007.06.19. 12:47:02:
"Ebben az esetben azért másról van szó."

Miről van szó?
Olaszliszkán agyonvertek egy embert. Akik csinálták, már bánják. Egyéb atrocitás nem volt.
Ezen felül most odaszerveztek egy koncertet mintegy kétszáz részeg skinhead-nek.

Mi a téma?

bugris 2007.06.19. 12:52:12

Van szerencsém pár hasonló alakot ismerni. Jobbára ártalmatlanok. A számszeríjas sem akart meggyilkolni senkit, bármelyik kocsmában simán össze lehet hozni egy ilyen szenzációs filmecskét. Nem tudom, miért kellett a videót az indexnek címlapra tennie, a subbán is lehetett volna röhögni rajta, akiknek kedve van hozzá.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 12:53:48

bugris · bugris.blog.hu 2007.06.19. 12:52:12:
"Van szerencsém pár hasonló alakot ismerni. Jobbára ártalmatlanok."

Skinhead-cigány verekedések megtörténnek.
Megesik, hogy a borotva is előkerül.

Balhé van, de nem ez a lényeges téma.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.19. 13:00:10

Doomhammer az a téma, hogy az ostoba PC értelmiségünk sokat tesz azért, hogy egyesek a legsötétebb szélsőségek felé forduljanak kínjukban, megalázottságukban, félelmükben, sértettségükben, blabla, ez a téma. És ez a téma valós probléma.

Őrnagy Őrnagy 2007.06.19. 13:08:52

A Pc értelmiség valóban nagy gond, de ők vannak nyerő pozícióban most. Én legszívesebben a budai jogvédőket kiköltöztetném egy c telep kellős közepére, oszt ugasson ott. Ott megtudná, hogy olyan, hogy esélyegyenlőség nálunk nem létezik. De nem a segély a megoldás a problémára, meg az ingyen ház meg a szegregáció elleni harc.
A minap láttam egy c telep szélén egy rendezett kis gyepes területet egy ház mögött, rajta két szép kis lovacska legelt. Van remény azért?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 13:18:57

k|M · ufi.blog.hu 2007.06.19. 13:00:10:
"Doomhammer az a téma, hogy az ostoba PC értelmiségünk sokat tesz azért, hogy egyesek a legsötétebb szélsőségek felé forduljanak kínjukban, megalázottságukban, félelmükben, sértettségükben, blabla, ez a téma."

Ezt bontsuk szét.
Valóban létezik még mindig egy egyre kisebb réteg, akik szerint segít a feszültségek kezelésében segít, ha szómágiával eltüntetjük azokat a sajtóból.
A valóság azonban nem az ő valóságuk.
A cigányok sose fogadták el a "roma" megnevezést, sőt kikérik maguknak.
Tisza Kata a Magyar pszichóban már megírja, hogy őt egy cigány verte úgy meg, hogy kórházba került, sőt még azt is megírja, hogy a cigány és a zsidó kisebbség kölcsönösen gyűlöli egymást és ezen el is filozofál egy kicsit.

A valóság leírása már megtörténik, legfeljebb nem megfelelő minőségben. Mert az nem megfelelő minőségű tárgyalás, hogy a cigányok bűnözők (egy rétegük igen) vagy hogy a cigányok gyerekgyárosok (TótaW fogának kerítésén szökkent ez ki), mert az átlagos gyerekszám körükben 3, míg a magyarok körében 1.2 (melyik az egészséges?)

A megfelelő minőségű tárgyalás abból indul ki, hogy a legalacsonyabb jövedelmi rétegnek Magyarországon 60%-a cigány. Ez a lemaradás újratermelődik a gettósodás miatt. A gettósodás ellen jól bevált, bár nagyon munka- és időigényes módszerek vannak, amelyeket a harmadik világban fejlesztettek ki és működnek is. Ezek elemei például a családanyákra (és nem a férfiakra) irányuló segélyezés, pozitív közösségek fejlesztése (kulturális, vallási, családsegítő) és legfőképpen az oktatás, az ösztöndíjrendszer.

Tudom, ez unalmas. Az viszont nem "tárgyalás", hogy a cigányok gyerekgyárosok, akiket meg kell fékezni. Ez nem tárgyalás, ez uszítás, ugyanis egy egész, nagyon különböző rétegekből álló kisebbség ellen sulykol előítéleteket.

Azt a kérdést kell feltenni, hogy a jelenlegi kormányzatnak (vagy akár az ellenzéknek) mi a stratégiája a szegénység-gettó-bűnözés-szegénység ördögi kör megtörésére. Az, hogy a gettó gyerekeit összeöntik a középosztály gyerekeivel, az nem stratégia. De az se, hogy a cselekvés hiányát vad (ámde suba alatt előadott) cigányozással leplezik.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.19. 13:19:36

((((fertőző lett a hosszúmondatosdim? :P )))

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 13:19:50

Őrnagy Őrnagy 2007.06.19. 13:08:52:
"A Pc értelmiség valóban nagy gond, de ők vannak nyerő pozícióban most."

Ugyan már, mennyiben PC a jelenlegi közbeszéd?
Ingyenélők vannak.

bugris 2007.06.19. 13:29:03

A cigányok leszakadása, szegregáció, cigánygyűlölet mind szépen fejlődött, amikor a PC-t még ki sem találták.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.19. 13:29:32

Doomhammer, az általad vázoltakkal szinte teljes mértékben egyetértek, bár van egy olyan érzésem, hogy nem 100%-ig az itteni fölvetésre reflektál, de ez sem baj persze.

A másik fölvetéseddel sajnos nem tudok ilyen maradéktalanul egyetérteni: PC-dominancia van, ami fügefaleveles írásokkal takargatja a valót, ami egyébként egyre megdöbbentőbb híreket szül.

A mainstream alatt ne blogokat és a netes világot értsd, hanem hivatalos orgánumokat: ÉS, liberális műhelyek, tanulmányírók, fasiszta farkast óbégatók. A pol. nyilvánosságra (még - nem sokáig) nagyobb hatásuk van, mint a csakazértis konform PC-t elvetőknek.

Szamárfül,

nem tudtam szétszedni a mondatot, meg időm se volt rá. Igazából egybe tartozik az egész, és nem tudtam szétbontani.

Gabucino · http://www.gabucino.be/ 2007.06.19. 13:38:19

> hogy egyesek a legsötétebb szélsőségek felé forduljanak kínjukban, megalázottságukban, félelmükben, sértettségükben

Egyetertek, itt van peldaul a Fiatal Baloldal.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.19. 13:40:14

A FiB volt már itt basztatva joggal, meg lesz is még, de fordítsuk most szellemi erőtartalékainkat a hitlerezők felé.

sHelf 2007.06.19. 13:44:49

ez az egész pc téma azért vicces, mert nálunk ugyan nagyon divat, és az általatok említett 'pc-értelmiség' láthatóan örömmel ugat le mindenkit a képzeletbeli lóról, aki nem pc.
ugyanakkor a pc 'hazájában', az usában, ahol a pc koncepció kialakult, mára gyakorlatilag önmaga paródiája lett, pont azért, mert ott már senkinek nincsenek olyan illuziói, hogy ez az egész maradéktalanul betartható, és betartatható.
teljesen fölösleges ugyanis minden cigány szót find&replace-szel romára cserélni, stb.

Bill Dauterive 2007.06.19. 14:11:45

sHelf

A PC kifejezes az USA-ban is negativ jelzo, mindig is az volt, hasonloan Magyarorszaghoz.

Megjegyzem, Magyarorszagra nagyon is raferne egy PC forradalom, elkepeszto ahogy itt is az uralkodo provincializmus mellett szovegelnek.

Meg mielott egymas melle teszitek az amerikai PC-t es a magyart, javaslom olvassatok utana az ottani kisebbsegvedelmi tortenelemnek.

Az pedig egyenesen gyonyoru, ahogy a kisebbsegvedoket kikuldene itt nehany eszleny a nyomortanyara, hatha attol megjonne az esze es nem akarna annyira vedeni azokat a kisebbsegeket (gondolom, mert az bosszantja a szemet).

Mert ugye tudjuk, hogy Gandi es Martin Luther King is nyomorgott es hogy az elitbol nem lehet ilyen mozgalmakat inditani.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 14:18:30

k|M · ufi.blog.hu 2007.06.19. 13:29:32:
"A mainstream alatt ne blogokat és a netes világot értsd, hanem hivatalos orgánumokat: ÉS, liberális műhelyek, tanulmányírók, fasiszta farkast óbégatók. A pol. nyilvánosságra (még - nem sokáig) nagyobb hatásuk van, mint a csakazértis konform PC-t elvetőknek."

Esküszöm, néha úgy érzem, hogy én nem ebben az országban élek.
Az ÉS-t saját statisztikájuk szerint nagyjából 15000 ember olvassa. Ekkora is a súlya kábé, ugyanis csak a hülyének nem világos, hogy egy alig leplezett propagandaújságot olvas. És ez nem új dolog, a '80-as évek elején az ÉS-ben hozták le azokat a cikkeket, melyben Szabó Magdát próbálták víz alá nyomni, mivel nem volt eléggé a vonalon.

A liberális műhelyek az utóbbi időben mintha leginkább az őszi tüntetések rendőrségi kezelésével és az SZDSZ miazmáival lettek volna elfoglalva.

A mindenki által olvasott és nézett bulvár és kereskedelmi tévé éppenséggel nem a PC-ről híres. Nem is kell neki, ábrázolják csak a valóságot, de ha lehet, ez ne a "minden cigány tolvaj" sztereotípiát jelentse.

Hanem azt bátran ki lehet jelenteni, hogy a cigányok egy rétege bűnöző életmódot folytat. Mi a megoldás?

Bill Dauterive 2007.06.19. 14:27:19

Csak az mondja az ES-re, hogy propagandaujsag, aki a jobboldali sajtobol tajekozodik rola.

A mult heti peldany vezercikke az MSZP-s kepviselok- es a partallami mentalitas kozotti parhuzamokat feszegetik, a masodik (eleg unalmas, hosszu es bena) cikk a Gyurcsany kormany kommunikaciojanak a meglehetosen lesujto elemzeserol szol, a harmadik PMZ irasa a megszoritasokrol a szokasos szoveggel (meg-meg-meg-meg-meg ennyi nem eleg), utana pedig Eszterhazy ir roppant szorakoztato stilusban sokmindenrol, de a legkevesbe sem partpolitikarol, utana egy hosszu osszefoglalo a kora-Kadarkori rendori attrocitasokrol (ezzel is gondolom az MSZP segget nyaljak valahogyan), a paratlan oldalon karikatura ket vezeto koszoruban: "Aki megjutalmazta a baratnojet" es "Aki kituntette a testveret" cimekkel.

A fenti cikkek kozul egyetlen-egyre huzhato ra, hogy a kormany segget nyalna, a tobbi viszont nyiltan ellenseges vele szemben.

Mikor olvastal utoljara ES-t?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 14:34:27

Bill Dauterive 2007.06.19. 14:27:19:
"Csak az mondja az ES-re, hogy propagandaujsag, aki a jobboldali sajtobol tajekozodik rola."

Nem, én olvasni szoktam.
Viszonylag ritkán, mert utána sokszor fel kell mosni.
Kedvenceim: Kovács Zoltán, Megyesi Gusztáv és Rajnai Attila. A magyar újságírás állócsillagai.

Még:
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/03/kovtsch-gamma-bertalan-az-j-fi.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 14:35:58

"A mult heti peldany vezercikke az MSZP-s kepviselok- es a partallami mentalitas kozotti parhuzamokat feszegetik, a masodik (eleg unalmas, hosszu es bena) cikk a Gyurcsany kormany kommunikaciojanak a meglehetosen lesujto elemzeserol szol,"

Ez mintha kissé Gyurcsány szövege lenne betű szerint. Kommunikációról háttéranyag:
www.origo.hu/itthon/20070618sajat.html

Őrnagy Őrnagy 2007.06.19. 14:36:45

A "cigánykérdés" megoldása: nagy közmunka prog. Segély helyett munka. Elég sok szemét, parlagfű, csikk van ebben az országban szerteszét. Meg lehetne szervezni, nem kéne hozzá sok pénz, és mindenki jól járna. Lehetne Eu-s pénzeket is lehívni rá. Láttam az oszlárli híd építkezésen c munkásokat cölöpverő gépet ellátni nyáron. Tiszteltem őket, nagyon kemény meló, kánikulában sincs megállás . Tudnak dolgozni ők is. A gyerekenek meg jó oktatás, kis osztálylétszámmal, akár külön is. Elvégre nem tudnak versenyezni a többi gyerekkel ,azokal az otthoni körülményekkel, amiben ők élnek. A bűnözés meg rendőrségi kérdés.

Bill Dauterive 2007.06.19. 14:42:06

Pont Megyesi elemzi ki az MSZP-s politikusok partallamisagat ketflekkben a cimlapon. Egy propagandista nem csinal ilyet, gondolom.

Magyarorszagon az a merce, hogy ha valaki ide is csap meg oda is, akkor baloldali, mert amikor oda csap, akkor is szeretetbol, erte aggodasbol (na es persze sunyisagbol, hogy partatlannak latsszon, mi ilyet veletlenul sem) teszi, mi viszont olyan tokeletesek vagyunk, hogy bennunket csak a sajat udvari sajtonk elemezhet, felto gondoskodassal.

VIII. Nagyapó 2007.06.19. 15:18:04

Bill

Az ÉS leginkább az SZDSZ-holdudvar lapja. Akiknek persze minden alkalommal bizonygatniuk kell meguk előtt is, hogy ők azért nem árulták el a rendszerváltást attól még, hogy szeretett pártjuk immár másodszor is őket segíti a kormányzásban...

A két erő közt - részben ezért, részben az eltérő célcsoport miatt - a hivatalos politikában is rendszeres az összezördülés (csak aztán következménye nincs soha). Olyat sorolj, amiben az SZDSZ-t osztják, vagy amiben elismerik bármiről, hogy a Fidesz jól csinálta, az SZDSZ meg nem (és esetleg: nem csak, mert nem tudta lenyomni az MSZP torkán).

Bill Dauterive 2007.06.19. 15:37:16

www.google.co.uk/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-GB:official&hs=Ecd&pwst=1&q=+site:www.es.hu+SZDSZ+Elet+es+Irodalom

Remelem, elsore ennyi eleg lesz. Egyaltalan nem azt mondja ez a veletlenszeru minta, mint amit te allitasz.

Inkabb te mutass olyat, ahol itt szembedicserik az SZDSZ-t, cserebe (bar ez nyilvan nem lenne szimmetrikus munka) mutatok arcatlan bokafogast a Heti Valaszbol a Fidesz iranyaba.

Aki epeszu, nem teszi egymas melle ezeket a dolgokat. Egyszeruen ugyanis nem egymas melle valoak, barmilyen kenyelmes is lenne a jobboldal ertelmisegi holdudvaranak.

szejler 2007.06.19. 15:55:06

Én pl rendszeresen olvasom az ÉS-t, akár a MANCS-ot is. Azért nehezen vitatható, hogy mindkettő liberális, ergo abba az irányba elfogult.

Valamiféle függetlensége inkább a MANCS-nak van, az ÉS esetében az inkább csak látszat (legózás a függetlenség illúziójával). Az Orbán szőlőket feszegető írássorozat ugye évek óta címlapon van. Nagy horderejű ügy, kétségkívül. Kishazánk legnagyobb botránya. Ugyan már. Szánalmas.

Az Index meg ezzel a videóval is azt tolja ami a profilja: "értelmiségi"cinikus-bulvárt.

szejler 2007.06.19. 15:58:31

Na most beenged az Inda, vagy nem enged?!

VIII. Nagyapó 2007.06.19. 16:25:45

Az első három cikk:

"Ez a levél az SZDSZ-bol való kilépésem indokait foglalja össze."

"Egy holdudvar-értelmiségi feljegyzéseibol"

"De most, a kampány után, és foleg mert az SZDSZ-bol is kiléptem"

(az első három cikkből)



Már ne is haragudj, de ami itt elhangzik, az javarészt a párton BELÜLI viták sajtóbeli megjelenése. És jórészt arról szólnak, hogy "nem álltunk ki elég keményen" mondjuk az elveink mellett, nem arról, hogy bármit is alapvetően rosszul gondolnának.

Ilyet azért tud a Heti Válasz is, olvasgasd csak a választások utáni számok vitáit...

VIII. Nagyapó 2007.06.19. 16:26:23

ami itt elhangzik = ami itt negatívum elhangzik

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.19. 16:34:08

Bill Dauterive 2007.06.19. 14:42:06:
"Pont Megyesi elemzi ki az MSZP-s politikusok partallamisagat ketflekkben a cimlapon. Egy propagandista nem csinal ilyet, gondolom."

Ha nem tűnt volna fel, Gyurcsány támadás alatt volt az elmúlt hónapban az MSZP "keménymagjától". Annyira, hogy Kiss Péterből kancelláriaminiszter lett.

Megyesi a maga szerény eszközeivel segített neki, ezért cserébe Gyurcsány állandóan az ÉS-t reklámozza a blogján.

Valamit valamiért.

VIII. Nagyapó 2007.06.19. 16:43:57

Másrészt meg nem annyira az a jellemző, hogy kívülről "szembe dícsérik" az SZDSZ-t - inkább, hogy maguk az SZDSZ-es politikusok és félértelmiségi-félpolitikusok vagy mittooménmik fejtegetik igen sokszor, mit csinálnak és miért.

Míg pl. a Heti Válasz egészségpolitikáról szóló írásait többnyire azért nem Mikola István írja...

VIII. Nagyapó 2007.06.19. 16:53:58

(Az összehasonlítás amúgy elég nehéz, mert ugye mivel is kellene összevetni az ÉS-t? A többi újságok egészével hírestül-riportostul, vagy inkább csak azok "Vélemény" rovatával? Műfajukat tekintve leginkább az utóbbinak felelnek meg...)

monszta 2007.06.19. 17:36:52

ácsi. először is megvédeném a tisztességes budai értelmiségieket (szia anyu)

monszta 2007.06.19. 17:38:06

bocs, trágya a blog.hu, hátha most átmegy:
ácsi. először is megvédeném a tisztességes budai értelmiségieket (szia anyu)

monszta 2007.06.19. 17:38:43

úgy látom nem. gyurcsány mongyon le :D

tomo 2007.06.19. 22:35:44

Hogy milyen cigányprogramja van a pártoknak?
Az ellenzéknek fogalmam sincs (tényleg, szerinted mennyi embert érdekel a pártok "romaprogramja"? Tudom, ez nem mentség. )
Az mszp programját ismerem, megszakítani a vérvonalat, elvenni a roma gyerekeket a szülőktől. És a szörnyű az, hogy van benne valami.

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.06.19. 22:55:32

azért akárhogyis marginális jelenség, mindenképpen siralmas. és ezen ez a pc-n való lovagolás valóban nem segít. ugyanakkor az sem segít, ha elnézzük azt, hogy néhány retardált nyilaskeresztes tetoválásokkal ajánl "társadalmi megoldásokat". azért tanulságos az utolsó sülebimbó késes beszólása 6 sör után, hogy majd ők így meg úgy elintézik.

ki a "cigány"?

Gabe 2007.06.20. 10:24:46

PC??? Az orsós cigány, és kész. Vagy zsidó. Vagy mindkettő. Na mindegy: geci. (Egy szoci szavazó gondolatai.)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.20. 12:36:42

Doomhammer, a te szöveged is PC. Ugyanis aligha vitathatóan a cigányoknak egy nagyon széles rétege (a magyarokénál többszörös, sokszoros arányú rétege) bűnöző. És ezt nem a szegénység okozza, hanem a társadalom erkölcsi normáinak általános semmibevétele. Ha ugyanis a szegénységből következne a dolog, akkor nem kigyúrt kancigányokkal volna tele a börtön, hanem a csirkefarhátat havonta egyszer evő minimálnyugdíjasokkal, ők legalább olyan szegények, de mégsem lopnak valamiért!

A dolog másik fele, hogy egész Európában a cigányokat hasonlóan gyűlölik, illetve félnek tőlük - és ugyanazon okból, mert bűnözői arányuk többszöröse mindenki másénak, és mert ha cigány van a hátad mögött, lehet kés a hátadban két perc múlva. A témához: molnargoreny.blog.hu/2007/06/15/no_keretik_lefasisztazni_i_a_ciganyokrol és molnargoreny.blog.hu/2007/06/18/no_keretik_lefasisztazni_ii_a_ciganyokrol_meg_egyszer

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.20. 12:59:53

Molnargoreny · molnargoreny.blog.hu 2007.06.20. 12:36:42:
"Doomhammer, a te szöveged is PC."

Na és?

"Ugyanis aligha vitathatóan a cigányoknak egy nagyon széles rétege (a magyarokénál többszörös, sokszoros arányú rétege) bűnöző."

Nem. A börtönök lakói között nagy a cigányok aránya.

"És ezt nem a szegénység okozza, hanem a társadalom erkölcsi normáinak általános semmibevétele."

Ma reggel egy teherautósofőrt láttam, aki azzal ugatott le egy zebrán áthaladó járókelőt, hogy ha akarja, szétlapítja a teherautójával.

Ha már a normáknál tartunk.

"Ha ugyanis a szegénységből következne a dolog, akkor nem kigyúrt kancigányokkal volna tele a börtön, hanem a csirkefarhátat havonta egyszer evő minimálnyugdíjasokkal, ők legalább olyan szegények, de mégsem lopnak valamiért!"

Nincs ellentmondás. A gettólakó cigányokra jellemző a bűnöző életmód, amint azt írtam. Legfeljebb 30%-át alkotják a magyarországi cigányságnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.20. 13:06:04

"A dolog másik fele, hogy egész Európában a cigányokat hasonlóan gyűlölik, illetve félnek tőlük - és ugyanazon okból, mert bűnözői arányuk többszöröse mindenki másénak, és mert ha cigány van a hátad mögött, lehet kés a hátadban két perc múlva."

Én más esetet tudok.
Hegynyi skinhead összeakad a cigánygyerekkel. A skinhead erejében bízva kihívja az udvarra.

Aztán lebeg fél évig élet és halál között, mert a hasa kissé meghasadt a borotva miatt. Erőszakos cigányok, ugyebár.

Mondhatok neveket.

Újra a pozícióm, nehogy félreérts. A cigánybűnözés létező jelenség. A gettósodás okozza. A gettólakó cigányok a cigányság jelentős, de nem többségi rétege. Aki ezt a megkülönböztetést nem teszi meg, hanem általánosságban bűnöző cigányokról beszél, az uszít.

Ha akarod, ez lehet PC.

És még azon is elgondolkodhatsz, hogy egy szép napon a cigányok fogják fizetni a nyugdíjadat. Az összes következményt gondold át.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.20. 18:06:03

fél off:
egy más jellegű esemény a píszíség (vissza)fejlődéstörténetében:
tinyurl.com/2bbb9u
süti beállítások módosítása