Európai antifasiszták - utat mutassatok!
2007. június 18. írta: Szmöre

Európai antifasiszták - utat mutassatok!

Az elmúlt évek szüntelenül harsogott szocialista toposza, hogy az ellenzék külföldre viszi a belpolitikát. Erre mit ad Isten, a Brüsszelben gyanútlanul kóválygó, jobbára csak sörnedűket ízlelgető turista szemét több helyen kiszúrja egy konferencia plakátja, amelynek az alábbi harcias és szájbarágós címet adták: „Szocialista fellépés a európai neofasizmus ellen, és a fiatalok szerepe ebben a folyamatban”. Csakhamar felkeltette az érdeklődésünket az Európai Parlament egyik termében megbúvó rendezvény, főleg ha azt is megtudtuk, az euroszocik olyan nagyágyúi, mint Kósáné Kovács Magda és Hegyi Gyula is megtisztelték jelenlétükkel az érdeklődőket. Az egyes panelek, mint például „Az Ellenállás – Az Egyesült Antifasiszta Európa alapjai” című, kellemes asszociációkat keltett életre bennünk az európai polgárháborúkról és partizánokról folytatott tanulmányainkról.

Jómagam mezei szélsőjobboldalozásra számítottam. Lópikulát. A nyitóbeszédben korántsem a szélsőséges erők, hanem maga az SS feltámadásáról tartott előadást egy idősebb antifasiszta partizán. A fénypont mégsem ő, hanem a címeres Hegyi Gyula volt. Hősünk kétméteres bőrrel az arcán nem restellte kijelenteni, hogy a Kádár-rendszer nem volt diktatúra, igaz nem is volt demokrácia – tette hozzá az elemző lelkű Gyula. Forradalmár hevülettel hozzátette, hogy a „kommunista pártok is a mi családunkhoz tartoznak, mert ők demokraták; együtt kell felvennünk a harcot a szélsőséges erők ellen”. Taps. Utalt a Fideszre is, mondván csakúgy mint Nicolas Sarkozy, ellopta a szélsőjobboldal gondolatait.

Akadt a hallgatóság soraiban más turista is. Török Zsolt egri szocialista képviselőt szintén Brüsszel felé fútta a szél. Ha már arra fútta, akkor a kérdések szekcióban pártatlan beszámolót tartott a magyarországi rothasztó állapotokról: vezerelvű Orbán, nyíltan radikális Fidesz, amely fajgyűlölő nézeteket vall. Kósáné a pódiumon szomorúan bólogat és pár perccel később – mintha az Al-Kaida rabolta volna el – síri arccal mondja fel a betanult leckét a kamerába. A félreértések elkerülése végett tüstént szögezzük le: az eseményt az MSZP brüsszeli üstököseinek ihletésére szervezték. A mit sem sejtő eurokraták – kiváltképp a fiatalok -  ezenközben odakinn békésen sétáltak. A jövő héten a főblogger érkezik…

 
Cs. Tóth Krisztina riportját olvasták. A szó a stúdióé.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr54100868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergé 2007.06.18. 10:34:36

Törököt fognék - és nem ereszteném ;-I

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.18. 10:39:44

Szerencsétlen hülyéknek ez lesz a veszte - miközben az antifasiszta hisztiről óbégatnak kórusban és hangszerkísérettel, majd csak pislognak kéztördelve, hogy eközben nincsenek válaszaik semmire, csak az unalmas ójaj, itt a fasizmus, dübörög. Mondjuk az ilyen ötlettelen hülyék mehetnek is a levesbe, egy könnycsepp nem fog az aszfalton görgedezni miattuk.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.06.18. 10:59:35

a rendszerváltozásról kiderült, hogy nem más, mint egy szarfolyam, amely ráadásul visszafelé folyik. kissé sok a hordalék. szilvásyk, lamperthek és draskovicsok úsznak a faszkalapos király lékett kapott csónakján. nem csoda, ha már a szemüreg is emésztőgödör. látjuk a kisiklott demokráciánk bűzét. el is vakít kellőképp. :D

ergé 2007.06.18. 11:05:29

a számítástechnikai folyamatszervezői végzettséggel rendelkező, társalgási angolt beszélő Török, aki nagyívű előadást tart Brüsszelben a magyar politikai folyamatokról, bahh.

Szmöre 2007.06.18. 11:10:44

Dermesztő volt, az biztos...

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.06.18. 12:07:50

"..kommunista pártok is a mi családunkhoz tartoznak, mert ők demokraták.."

Vajon Rákosi egy meg nem értett demokrata volt?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.18. 12:27:24

Hogyne. Eisenberger Béni meg a másik. Igaz, hogy az ő demokráciája csakis az Andrássy úton érvényesült annak idején, viszont sikerrel előzte meg a körömrágást és hasonló helytelen, gusztustalan szokásokat.

Komolyra fordítva: horribile dictu, de lassan már szükség lesz Európában újra egy valódi kemény jobboldali diktatúrára, hogy ezeket a hazug gazembereket kisöpörje... Demokráciában nem lehet tőlük megszabadulni, mert permanensen visszaélnek vele, és mindig az van gyakorlati előnyben, aki gátlástalanabb. Márpedig ők azok.

Dr. Minorka 2007.06.18. 12:32:03

:) Lupus in fabula...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.18. 12:55:25

"Utalt a Fideszre is, mondván csakúgy mint Nicolas Sarkozy, ellopta a szélsőjobboldal gondolatait."

Muhahaha, lefasisztázta Sarkozyt.
Videó vagy hangfelvétel van?
Sarkozy biztos örülne neki.

Dicsőséges Kacsamáj 2007.06.18. 17:03:02

Kósáné beszédén annyira röhögtem, hogy kiszáradtam...igen, sírtam.

jbb 2007.06.18. 17:38:07

Kedves Kósáné Néni! Tessék szíves lenni beszélni a magukat balliberális értelmiségnek csúfoló sejthalmazokkal, hogy legyenek ők is olyan kedvesek abbahagyni folyamatos gyűlölködéseiket, sértéseiket és gyalázkodásukat. Legfőképpen a közös pénzükből özemeltetett "közszolgálati" csatornára nem való a hagyományörzők folyamatos becsmérlése. Amennyiben megvalósul az Önök oldalán ez a csodás zéró tolerancia, akkor joggal elvárhatják majd, hogy ne kelljen ilyennel találkozniuk soha többet. Sajnos ameddig a zéró toleranciát Önök csak egyirányú utcaként képesek elképzelni, hiteltelen ez a kedves cseppetsemlejárató kampány és ráadásul még enyhén pofátlan is.
A kedves Kósáné Néni haja ellenben nagy süt. A modernség és a progresszió meglepően őszinte megnyilvánulásaként értékeltem.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.18. 18:16:40

KÓSÁNÉ KOVÁCS LÁSZLÓ

suski 2007.06.18. 18:31:47

"The mixed economy is an old dream of the progressive forces, but it failed in both post-communist eastern and social democrat northern Europe in the 1990s."

Ez a farok azt hiszi, hogy az északi országokban úgymond megbukott a rendszer?
Mi a retkes fenérôl beszél ez a patkány, a gyomrom felfordul, már elnézést.
Az idézet egy honlapján levô cikkbôl való.

suski 2007.06.18. 19:04:59

bezzeg ha szegény skandinávoknak is lennének olyan kurcsányai, mint nekünk, hû de düböröghetne a reform ott is és a haladó erôk végre megmutathatnák az utat a szocialista, názi-fasiszta-rasszistamentes Európa felé.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.19. 10:06:01

suski, a skandinávok is rasszisták, mert utálják a cigányokat. Igaz, hogy ők csak a cigányokat, senki mást. Meg aztán: azért utálják őket, mert a cigányok épp olyanok ott is, mint itt.

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2007.06.20. 20:12:09

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy a méltán mindannyiunk kedvencévé vált T.Zs. milyen nyelven (és azon a nyelven milyen színvonalon) nyílvánult meg?

[egyébként éljen a napközi]
süti beállítások módosítása