Heiligendamm ostroma
2007. június 06. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Heiligendamm ostroma

Ezekben az órákban több ezer antiglobalista tüntető rohamozza meg a Keleti-tenger partján fekvő Heiligendamm városkát, amely a G8 csúcstalálkozónak ad otthont. A hippik, anarchisták és zöldek egyes támadó ékjei már előrejutottak a szögesdrótokhoz, ahol kövekkel dobálják a rendőrség biztonsági objektumait. A helszínre tüntetést jelentett be a német neonáci radikális jobboldali párt, az NPD is, "Éljen a vélemény és a gyülekezés szabadságának joga, NEM az erőszakra!" mottóval. Ezt a tüntetést nem engedélyezték. Ezalatt Heilegendammban zavartalanul (?) folytatódott a világ vezető politikusainak tárgyalása.

Úgy tűnik, a G8-csúcstalálkozó ellentüntetői hosszabb időre rendezkednek be, sátortáborok alakultak ki ugyanis a Rostock környéki tengerpartokon.

"Figyelem: önök elhagyják Németország területét, és foglalt területre lépnek!" – áll egy táblán a Keleti-tenger melletti Reddelich kempingjének bejáratán. Mögötte több ezer G8-ellenes aktivista sátorozik a szeles-szürke német tengerparton. Már amelyik nem ment ostromolni. A Rostock környékén a német médiának nyilatkozó protestálók a társadalmi rendszer igazságtalanságairól, a globalizált kapitalizmus ellentmondásairól és az egyre többször megtapasztalt rendőri brutalitásról beszélnek, amikor a részvétel okairól kérdezik őket.


A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr293767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sajátosságaim 2007.06.07. 05:31:45

Antiglobalista hozzászólásAntiglobalistának lenni tök jó dolog. Egyrészt lehet kirakatokat tördelni tetszetős belvárosokban, és még a cnn is levideózza az embert, viszont utána meg lehet azt mondani, hogy bár mi is ott voltunk, de speciel mi nem követtünk…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.06. 15:39:48

szerintem meg kell nezni, van-e naluk ko, vagy vasgolyo. esetleg sniper-csuzli, vagy 3 rendort is atlovo szamszerij. netan molotov koktelrecept. ha igen, akkor nincs mese, bele kell szoritani a rebellis csurhejet a vizbe.

nehogy aztan letamadjak a prominens vendegeket.

Pallos Levente 2007.06.06. 15:40:02

A frankfurti reptéren valami zavaros dumával a G8 találkozóra hivatkozva nem engedtek a repülőből a kapunál (csápnál) kiszállni, hanem lépcső-beton-busz útvonalon jutottunk be az épületbe. Ha jól értem, minden repülővel ezt sütik el. Biztos, így kevésbé kell védeni a repteret, több ember marad Rostockra.

Viszont a tranzitban le se tojtak, még a számítógépet sem nézték meg, nem is volt átvilágítás az átszállás előtt.

dowNLoad 2007.06.06. 15:57:03

Ez az előre a New World Order felé, mégtöbb zárt exkluzív titkos tárgyalást. Kikrők, kiknek szólnak eze a tárgyalások? A köcsög alkaloida is támadhatott volna egy Bilderberg konfereniát (olyan mint a G8, csak még zártkörűbb , hivatalosan csak kötetlen beszélgetés) akkor kiborult volna a bili, és olyanok fingtak volna ki akik megérdemlik. (titkos zárt üléseket, tanácskozásokat be kellene szüntetni)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.06.06. 17:06:35

Nézegetem az újságokat, különösen a magyar nemzetet, és nem igazán tudom eldönteni, hogy most akkor a randalírozó anarchistákat, vagy a gumibotozó rendőröket, vagy a kapitalistáskodó g8-akat kell-e utálnom:)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.06.06. 17:10:25

Sokat járok hasonló ideológiájú tüntetésekre, találkozókra és hasonló helyekre, de a Nike-cipős antikapitalizmus eszmei alapjait még mindig nem teljesen sikerült megértenem.

Gabe 2007.06.06. 18:19:21

Pedig Adam, ott van az elásva. Marx a ngytőkétől sose tudott elszakadni (tényleg, miből élt?), Lukács György és Déry Tibor gazdag bankárcsemetékként szívták magukba a tudást hosszas külföldi útjaik során. És ma? Baloldal? Lófaszt!

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.06.06. 21:02:13

És hogy értékeli az UFi a sztorit? Merthogy itt csak hírösszefoglaló van.

Dr. Minorka 2007.06.06. 21:15:58

"Marx a ngytőkétől sose tudott elszakadni (tényleg, miből élt?), "
Volt egy tisztviselő barátja, bizonyos F. Engels.

___________________________ (törölt) 2007.06.06. 22:28:34

Exkluzív titkos tárgyalás, hogyne...

Downie, ha valaki exkluzíve és titkosan akarna tárgyalni, meg tudnák úgy oldalni, hogy se te, se én, se az utcákon őrjöngő sok marha ne tudjon róla - vagy ha tudnak is róla, ne tudjanak balhézni, mert pl. az Emirátusokban vagy Szingapúrban tartanák - ott merjen valaki randalírozni. A G8-találkozó teljesen csak show-műsor, hogy legyen min csámcsogni.

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.06.07. 08:31:08

Mondjuk az, hogy baloldaliak az utcán fejezik ki politikai véleményüket, minimum felháborító...

Nem kéne szólni a Lendvai-Kuncze duónak, hogy kérjék ezt a dolgot ki maguknak???

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.07. 09:29:16

tallian.miklos: érdekes látni, ahogy jórészt középosztálybeli fiatalok küzdenek a globalizmus ellen. Mert nem a proletariátus utazza át a fél Európát/világot, hogy tiltakozhasson, ebben biztosak lehetünk. :) Egyrészt szimpatikus, hogy van valami ideájuk a világról és kiállnak mellette, másrészt viszont elég zavarosaak és sokszor irracionálisak az elképzeléseik.

Bummer 2007.06.07. 09:43:18

inforadio.hu/hir/belfold/hir-127431 Meghallgatni kell a fent lévő részleteket, mert a szöveg nem jó.

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.06.07. 11:42:07

TuRuL_2k2: számomra ez nem érdekes, ez elég triviális.

A proletariátus, ahogyan azt már Lenin elvtársék is észrevették, ideológiailag felettébb képzetlen, tehát nagyrészt baromira nem zavarja, ha nem ő az uralkodó osztály, amíg normális életkörülményei vannak. A proletariátus nem olvas TGM-et, a marxista-leninista szemináriumot meg utálja, a Szabad Nép félóráról nem is beszélve.

Az ideológiailag elkötelezett kommunizmus (ami szerintem per def irracionális) mindig a képzettebb, nagyobb jólétben élő aranyifjak hobbija volt, már Marx esetén is, ő se az a klasszikus proli volt.

És hát most is ki megy oda, akinek van pénze fedezni az egész kirándulást. Olyan ez, mint mikor a budai úrinegyed unatkozó fiacskái hirtelen észreveszik, hogy de kurva fontos a bazsarózsa vagy a zsidónegyed. Aztán odamennek, és jól megmentik, aztán mi lesz belőle.

Nézd meg, honnan töltődnek fel a különböző aktivista- és ifjúsági szervezetek: abból a (felső)-középosztálybeli rétegből, aki megengedheti magának, hogy improduktív embereket neveljen ki és tartson el (családon belül). Akik aztán vagy visszailleszkednek és dolgoznak, vagy jobb esetben önkéntes alapon, rosszabb esetben adóból eltartott szervezetekben folytatják a faszkodást tovább.

Dr. Minorka 2007.06.07. 12:17:41

Tallián Úrnak ismét van egy vesztes meccse a jóízlés és a tényekkel szemben...

dolphin 2007.06.07. 12:23:34

Kivancsi vagyok hogy az UFi szerint illendo lenne-e amnesztiat kerni a letartoztatott tuntetoknek....?

tallian.miklos · http://republican.blog.hirszerzo.hu 2007.06.07. 21:11:28

Dr. Minorka - merthogy?
süti beállítások módosítása