S felé kard nyúl barlangjában
2007. május 17. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

S felé kard nyúl barlangjában

"Üldözöttekké váltunk az MSZP fórumán, mert Gyurcsány Ferencet védjük. Nem képzelgünk, sajnos ez van" - írja Benga az Amőbán. A magyar átok tehát befészkelte magát a szocpárt tagságába is. Benga nagyon letört, szomorkodjunk hát vele:

"Attól zengett a fideszes média, hogy el vagyunk adósodva, és csőd-közeli helyzet van."

"Miről is szólt az (őszödi) beszéd? Ez a legfontosabb. Az ellenzék igyekezett ezt elferdíteni és Gyurcsány ellen fordítani."

"Megkérdeznék mindenkit, hogy miért tűrtünk és miért szenvedtük eddig? Én és a társaim azért, mert láttuk a jobb jövőt. Írtam a miniszterelnök úrnak és Lendvai Ildikónak is. A válaszokból számomra egyértelművé vált, hogy azok a képviselők (lásd Társadalmi tagozat=belső ellenzék) és azok, akik a felsoroltakon kívül most a népszerűségre és a beérkező pénzekre pályáztak, eddig is ott voltak a pártban. Csak addig tartott az összefogás, amíg Gyurcsány elérte a fejlesztési terv elfogadását?"

"A magam részéről ragaszkodom Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségéhez, mert CSAK így látom biztosítva ennek a kicsike országnak a jövőjét. A kerékkötők menjenek a Fideszbe. Van már ott jónéhány MSZMP tag. Az embereket ne akarják a szociálpolitika és a szolidaritás téveszméivel félrevezetni."

Igen, barátaim, kedves szocialisták, számoljunk le a szociális segítség és a szolidaritás hazugságaival! Le az árulókkal! Le a baloldali elhajlókkal! Le a szocializmussal!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5077300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

politicus 2007.05.17. 15:20:53

Megkapó...::))

jbb 2007.05.17. 15:45:25

Mitöbb, még 1%-os alapítványos tv reklámnak is majdnemhogy elmenne...

bugris 2007.05.17. 16:12:01

Felhívnám a figyelmet arra a logikai csavarra is, miszerint Gyurcsány reformokat akart, a képviselők meg maradiak. Medgyessy is reformokat akart (az osztogatás után), a maradi képviselők meg nem, ezért megválasztották helyette Gyurcsányt.
De legalább már hozzá lehet nyúlni az elavult alkotmányos törvényekhez.

Jó benned hinni, és indulni veled!

CrL 2007.05.17. 16:15:35

vége a kampánynak, elfogyott a támogatás és a lendület, RIP amőba.

nomanti 2007.05.18. 00:24:05

Ez a kampf lesz a végső.

De most akkor monnyon le a belső ellenzék?

abuhasz 2007.05.18. 19:57:12

"Van már ott jónéhány MSZMP "

ez a legjobb, hogy ezt a fidesznek felróhatják, míg a sajátjaiknál ez nem számít szitokszónak?

:-S 2007.05.19. 11:40:25

Ezt ne, mert még visszakapod megfordítva...

:-S 2007.05.19. 11:43:39

Amúgy a különbség (?), hogy ezek esetében a pálfordulás egyénileg esett meg, ami egy fokkal hihetőbb, mint az MSZP esete, ahol testületileg.

bugris 2007.05.19. 12:17:33

Szerintem meg a múlttal szembeni kritika, illetve az önkritika/önmentegetés viszonya a különbség. Ebben sem egységesek persze a két oldalon állók.
(Most már csak röhögök, amikor Szűrös minden megszólalásakor kezd legalább egy mondatot így: "amikor kikiáltottam a köztársaságot")
Csintalant nem nagyon komálom, de legalább elég önkritikus.
És igen, hallottam Pozsgayt, amint bűnnek nevezte korábbi szerepvállalását!
Mekkora különbség ez ahhoz képest, hogy: "én már akkor is az európai integrációért dolgoztam", "na és", vagy hogy: "SZT-tisztként a KGB ellen küzdöttem!"
Bár az önkritikus, és az önmentegető állaspontok nem fedik le teljesen a két politikai oldalon levő ex-MSZMP-sek hozzáállását, de alapvetően ez a különbség.

újáron 2007.10.30. 21:06:57

Ha volatk is bűnök azért ez az MSZMP kollektív bűnösség teoria nagyon durva. Nem lehet, hogy x. azért volt mszmp-tag mert csakis ott lehetett politizálni?

Amúgy a válogatás nem rossz, de O.V. blogján kéne szétnézni, húú ott milyen f@sszopás lehet... már ha van neki.
süti beállítások módosítása