Ezt besz*pták
2007. február 22. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Ezt besz*pták

Elnézést a vulgáris kifejezésért, de ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam a Népszabi cikkét, mely szerint Semjénnek volt igazsága (sic!) a bevándorlási dokumentummal kapcsolatban. Előző nap még alcímben hozták a szoci Mesterházy szellemeskedő "Semjén tömjén hazugságokat mondott" beszólását.

Érdemes a magyarázkodó cikket végigolvasni, mely szerint Mesterházynak csak részben volt igaza; az áttelepítési programot jelentő "resettlement program" nem is azt jelenti, hogy áttelepítési program, stb.

El lehet csócsálni ezt a magyarázó mondatot is:

"Félreértésre adhat okot a „sok százezer, akár milliós nagyságrendű külföldi eredetű népesség integrálásának szükségessége is”, ami nem betelepítésre, hanem a külföldiek integrációjára vonatkozik. Tíz-tizenöt év múlva előfordulhat, hogy Magyarországon a jelenleginél jóval több bevándorló jelenik meg – ekkor meg kell könnyíteni a beilleszkedésüket."

Miután a cikkből kiderül, hogy Semjénnek volt igaza, azért még hozzáteszik, hogy "a szöveg helyenként alkalmas a félremagyarázásra".

Kínos, kínos.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr739242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tudatlan 2007.02.22. 19:08:53

Szerintetek Mesterhazy bocsanatot fog kerni Semjentol es a magyartanaratol?

(Ja erge, egy r kimaradt a viccesfiu nevebol)

medve 2007.02.22. 19:39:47

A déli Krónika saját kommentárként bemondta, Semjén füllent. Csak hogy lássuk, hol tartunk.

exit 2007.02.22. 19:57:41

pár kinos ügy:

diplomata hirlevél, kordon ügy, traktor ügy, terror veszély bizonyitékok, kinaiak ügy (következő lesz a teveház.)

medve 2007.02.22. 20:03:15

Azért nekem a legjobban a sportrepülőről Budapestet benzinespalackkal bombázók esete tetszik a legjobban. Ma. De hol a pedofil törvény. No és a tegnapi Frattini. Bocsánat, nem tudom láttad-e, egy hete Fletó adócsökkentést igért. Stb,stb....

tudatlan 2007.02.22. 20:07:03

Meg valami a viccessracrol: azt allitja, hogy
a masik hazudik, es mikozben ezt teszi pont o hazudik.
Nem ismeros szituacio? Tanul a fiu a mestertol.

nyenyec · http://nyenyec.blogspot.com 2007.02.22. 20:54:00

Kapcsolódó kérdés:

Ki fogja szerintetek fizetni a mostani 20-as 30-as generáció nyugdíját szerintetek?

politicus 2007.02.22. 21:03:37

Ez a kínos magyarázkodás a Népszabi részéről emlékeztet valamire... valami levélfélére, de már nem tudom, pontosan ki is írhatta...::))

krisek · http://kaveonline.org 2007.02.22. 22:23:29

A cél az lenne, hogy egyrészt a gyermekeik tartsák el, másrészt a magánnyugdíjpénztár, amibe nyomatjuk a pénzt ;)

Persze, ha ez lenne a cél, feltételezhetnénk azt (és miért ne tennénk?), hogy azért nem vállal a mostani 20-as 30-as generáció gyermeket, mert direkt szivatják, aki gyereket vállal (ugyanannyit adózik, miközben többet tart el).

De mi most inkább nem feltételezgetünk, hanem azt mondjuk, hogy az államnak nincsenek direkt népességpolitikai eszközei (ezt még 2005 őszén mondta valaki a kormányzópártból), és -kimondva, kimondatlanul- arra építünk, hogy eltartják az országot majd a bevándorlók. És itt jön az igazi csavar: mivel szeretnénk, hogy a határonkívüli magyarok a szülőföldjükön maradjanak, nem marad más mint Ázsia!

Nem vagyok oda a Semjénért, de a népesedés kérdés feszegetésében nagyon igaza van. Hogyan akarunk tartós gazdasági növekedést egy elöregedő, fogyó társadalommal, ráadásul úgy, hogy a Kárpát-medence megmaradjon a jelenlegi formájában? Egyre nagyobbra növeljük az agyunkat? Vagy idevonzzuk a világ legjobb technológiai fejlesztéseit?

Ezzel a sok költői kérdéssel elszálltam a végre, de így jött ki.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.02.22. 22:38:50

Na igen, hiába lehet cukrászdát nyitni bécsben, ha nem lesz kinek nyitnia. :o)

lacafaca 2007.02.22. 23:25:38

A kínai gyorsan tanul nyelvet, addig meg valaki majd eltartja. Szorgalmas és igénytelen, így hamarosan előfordulhat hogyha átmegyek sok kis magyar ferdeszemmel fog rám nézni MAGYARRA!!!
süti beállítások módosítása