Jobb kéz
2007. február 07. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Jobb kéz

Az MDF megszüntetné a jobbkézszabályt. Ehelyett minden kereszteződést táblákkal látna el a párt.

Hát milyen jobboldal az ilyen? Még a KRESZ-t is átjátszanák a balosok kezére! Mi megmondtuk előre!
mdf

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4734536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.02.07. 16:59:56

Az új táblák zöld alapon fehér balkezet mintáznak majd.

Hanem 2007.02.07. 17:03:22

..jó ötlet, csak költséges...mert ugye a tábla leszerelőkön ugyan segít, de a KRESZ ugye utal arra az esetre is, ha a tábla nincs, akkor van jobbkéz szabály.

Na mánmost akkó, hogyisvanez?

Eltöröljük a jobbkéz szabályt és megvárjuk míg beáll a kereszteződésbe a rendő?...vagy majd elvitatkozgatunk a bíróságon, mint 16 éve a képviselők és közben megelőz bennünket még Erytrea is...hurrá!!!

...mindig mondtam gazdag ez a magyar elme..hülyeségben is!

...miért nem hozunk létre inkább bizottságokat, hiszen ezek mindig olyan előremutató eredményeket szültek!

..terribile..

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.07. 17:15:33

Budapesten kívül hol van egyáltalán számottevő jobbkezes kereszteződés?

Szmöre 2007.02.07. 19:41:32

Turul:

A jobbkézszabálynak elsősorban a kis forgalmú, gyéren lakott településeken van haszna, mert ezekre a helyekre gyakran valóban felesleges táblákat telepíteni. Kicsit urbánus hosszászólást produkáltál. Fogadnék, hogy nincs is jogsid ;).

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.02.07. 20:58:43

Kikérem magamnak a személyeskedést. :)
Jogsim nincs, de egy darabig úgy volt, hogy lesz. :) Jobbkezes utcával csak Budapesten találkoztam (sokkal). Zalaegerszegen nincs, s pl. tornyos kis szülőfalumban, Egerváron sem nagyon. Minden ki van táblázva szépen. Még hogy urbánus...

Gabe 2007.02.07. 21:41:22

Turul:

vidéken azért nem látsz sok jobbkezest, mert annyira nem tűnik föl. Én is vidéki vagyok, és a környék tele van jobbkezesekkel, mostanában azért, mert sok utcát felújítanak (a miénket nem...:((), és ami eddig szilárd útburkolat és alsóbbrendű kereszteződése volt, az már egyenrangú lesz. Persze a tábla drága, így vigyázz te magad, aminek az az eredménye, hogy vigyázol akkor is, ha neked van elsőbbséged. Mi magyarok amúgy sem tudjuk használni az ilyen bonyolult KRESZ-szabályokat, de ez nem jelenti azt, hogy az mdf-nek mint "végy egy margnális kérdést, aztán sztárold magad" pártnak ne jönne kapóra. Ezen az alapon betilthatnák a körforgalmat is (pláne a kettőst, azt nem is használja senki épeszűen: de erre megoldás a spirális körforgalom, olyat viszont itthon még nem láttam).
Javaslat: az USA-ban sok kereszteződésnél van lámpa, ahol viszont nincs, ott minden sarkon van stoptábla, így mindenki megáll. Esetleg lehetne kérne strabag gábort, hogy adja oda a lopstopokat, az már úgyis elavult.

Munkásőr Dalárda 2007.02.08. 20:45:37

Az MDF egyébként régóta nem tartja be a jobbkéz-szabályt, hiszen mindennek elsőbbséget biztosít, ami balról érkezik.

medve 2007.02.08. 21:54:04

Szerintetek a Leisztinger az mindig balról jön?

Askeladden (törölt) 2008.12.05. 13:01:21

Belgiumban még cifrább a helyzet:

Aztán ott van az a fránya jobbkéz-szabály, ami itteni partikon külföldiek között elmaradhatatlan beszédtéma. Kicsit úgy, mint a belga szolgáltatások alacsony színvonala vagy a pocsék, hideglelős időjárás. A jobbkéz-szabállyal nem lenne baj, ha nem Belgiumban lennénk. Itt azonban két életveszélyes probléma is van belőle. Az első, hogy minden vacak kis bekötőút kaphat elsőbbséget és a szerencsés autós onnan jobbra, kis ívben, bármikor kifordulhat még a legforgalmasabb főútra is. A másik, hogy egészen a közelmúltig érvényes volt az a szabály, hogy jobbkezes utcából kiforduló autós, ha megáll, akkor bizony elveszti az elsőbbségét. A kettő egyvelege Magritte földjén szürreális szokást szült: ha elsőbbséged van egy kis utcában, akkor jobbra, nagy sebességgel, hajts ki, nem nézve balra, csak mereven előre! Ha egyszer majd Brüsszelben vezetsz, emlékezz erre!

www.zoom.hu/pisilofiu/autos-elet-a-szurrealitasok-foldjen-32882.html
süti beállítások módosítása