Kínzó kérdés
2007. január 05. írta: TuRuL_2k2

Kínzó kérdés

Van nekem egy igazi kínzó kérdésem. Tudom, hogy a közigazgatásban a reform szelei fújnak & a tehetség is helyet követel magának, de mégis hogyan lesz az ember leányából 24-25 éves korára minisztériumi osztályvezető?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4426431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Minorka 2007.01.05. 17:56:43

Nézzük csak. 23 évesen befejezi az egyetemet. Azért nem egy olyan nagy poszt osztályvezetőnek lenni. Egy állandó átalakulásban lévő minisztériumban, ahol tapasztalatlanság előny, és nem hátrány... különösen, ha nem is ostoba (nem tudom, ez utóbbit) Másik minisztériumban történt: elmondtuk, hogy miért nem működik az egész, mi a rossz. Kritika akceptálva volt, de megjegyezték (csillogó szemmel) annyi fiatal van itt. Az meg határozott koalíciós politika volt, hogy sok fiatalt felvenni, mert így, akkor, ha a Fidesz kerül kormányra, azért a mi embereinkkel lesz tele az államgépezet.
Engem ez jobban dühít:
www.eum.hu/index.php?akt_menu=2964

Pallos Levente 2007.01.05. 18:07:48

Persze, mind röhögünk ex és jelenlegi ITD-sek a kisasszony karrierjén. Egyébként már a szöuli Gyurcsány delegációban is ott feszített 2 éve (a 40 másik között), és a fő feladatuk volt csodálkozni, mert ilyen helyen még nem jártak.
Rám, aki tud koreaiul, ismerem a helyet, és kifejezetten kért a követség, hogy segítsek, mert sok a program, és nincs koreaiul tudó ember a követségen, nem tartottak igényt.
(Félreértések elkerülése végett ültem már eleget repülőn, meg éltem eleget Ázsiában, nem gyúrok feltétlenül egy 5 napos útra).

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2007.01.05. 19:40:53

Ugyan, Kamillácska kispályás. Az igazi menők szakállamtitkárok, és még a szakszemináriumaik címét is beírják az önéletrajzukba. Szakkollégiumi bagázs, pfff....

www.fvm.hu/main.php?folderID=894&articleID=9089&ctag=articlelist&iid=1

urbangeri · http://blogtika.blogter.hu 2007.01.05. 20:45:49

Oli bácsinál a pont. Megtalált egy ügyes gyereket. Róla még fogunk hallani. Viszont tényleg nem ügyetlen, én ismerem őt és az alatta lévő brigádot közelebről, hozzájuk képest az szadesz ifjúsági szervezete homokozó. Mondjuk az is igaz, h az MSZP környékén más nagyságrendű pénzek mozognak, az meg odavonza az embereket.
Kicsit néha visszataszítóan törtető a brigád, de vannak határozottan értelmes figurák is.

De mászkáljuk körül a dolgot a kor dolgot. A piaci szférában ebben a korban már lehet karriert befutni.
Az én területemen -államigazgatáson belül- szintén vannak 27 alatti osztályvezetők, pedig nálunk stabilabb a gárda, nmert nagypolitika mentesebb a terület, mint egy minisztériumban.

Az államnál is jobb lehetsz, mint azok az öregek, akik a feladatok ide-oda tologatásában szereztek komoly tapasztalatokat. ÉS nálunk vezetőnek lenn inkább cím és még kevésbé feladat, hozzáadott értéket jelentő vmi, mint nyugaton. Én elég ostoba és lógós vezetővel találkoztam már, ugyanakkor az itt élő kissé feudális, kissé kádárista -ki mitől hány be- norma szerint végig kell járni a szamárlétrát. Fiatalok szopjanak, mert mi is szoptunk, a kerekek meg lassan őrölnek, ha béna is egy vezető nem törénik semmi. A teljesítmény nem annyira számít.

Erre nyugodtan lehet megszorítani, a kínszenvedés majd legyakja a gyengéket. Jó volt látni, hogy itt két relatív seggfej főosztálya hogyan omlott össze az elmúlt évben. De még maradtak így is.

Dr. Minorka 2007.01.05. 21:06:27

A fenti úrhoz:
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/galeriak/mutatGaleria&fnId=14879
az első képen vagyon ő Simon Gábor mellett.
Fogunk még hallani róla, mint a süllyedő hajón egyre magasabbra emelkedő férfiúról. Dinamikusnak dinamikus, de inkább élelmes, mintsem értelmes. (Némely ötlete egyenesen hátborzongató)
"Erre nyugodtan lehet megszorítani, a kínszenvedés majd legyakja a gyengéket." Na, ne. Ténleg? És hány értelmes ember főosztálya omlott össze?

krasnyi 2007.01.05. 21:31:54

nem tudjátok, ki az a szigorú tekintetű tanítónéni a takonypócok között?

duzzogva, de dokkolnám.

Magyarországért, a Köztársaságért.

Dr. Minorka 2007.01.05. 22:48:07

Mivel a főnéni Ficsor et. mellet ül:
www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fnHid=100648
"...Ezt követően Haris Éva, a KlubNext vezetője számolt be a Baloldali Ifjúsági Fórum működéséről, szakmai műhelyeinek tevékenységéről. Mint elmondta, a Baloldali Ifjúsági Fórum idén tavasszal alakította meg az Amőba, a BalEgyenes Munkacsoport, a Fiatal Baloldal, a KlubNext és a Ritmus Szekció, azzal a céllal, hogy a résztvevő tömörülések fiataljainak állandó egyeztető fórumot biztosítson, és a szocialista párt valamint a baloldali kormány szellemi háttérbázisaként működjön...."

Dr. Minorka 2007.01.05. 22:48:46

mellett

urbangeri · http://ujgen.blog.hu 2007.01.08. 01:33:00

Figyelj Minorka, neked minden szar, ami a másik oldalról jön? Nem durván csőlátás ez?

A két bukott vezető alól menekültek az emberek, mert segg osztályvezetőikkel mind összeveszett a legénység, és a létszámstopp miatt elfogytak a főosztályaik. Egész jó természetes elégedettségi indikátor.

Amúgy errefelé nem hemzsgnek a zseni vezetők. Elég sújtósan kontraszelektált a bagázs. Mondjuk a Fidesz szimpatizánsai közül is van egy két zsurló. Jut eszembe, egy értelmes fidesz környéki középkorú is van, ő egykor főové volt, legyakták, de most újból ové lett. Ő távolról valóban értelmesnek tűnt, és vélhetően politikai okokból fokozták le piros nyakú vezetés.
de hülyeség azért alapvetően pártsemleges. Vén félhülyék állnak ide is, oda is. Egy itteni öreg vezető akkor is vén komcsi, ha Magyar Nemzettel üti magát.

Ja és mindjárt keresek egy mondatot tőled, de legalább egy vesszőt, amin fanyaloghatok kicsit.

Dr. Minorka 2007.01.08. 17:05:24

Urbangeri!
Honnét tudod, hogy nekem melyik a másik oldal? Egy másik vitában, egy másik blogon, azt hiszem, tisztáztuk, hogy én baloldali szocdem vagyok, csak nem a gyurcsányi, hanem a finneknél/svédeknél szokásos értelemben (abból a vitából mintha lenne még adósságod!). Ezért aztán, ha nem lenne olyan átkozottul tragikus a világ, most ide rajzolnék néhány mosolyt...
Az a dolgok (az egész ország) megítéléséhez roppant kevés, hogy nálatok mi történt! Az, aki megengedi magának azt a butaságot ("Erre nyugodtan lehet megszorítani,... "), ami te írtál, annak, halvány gőze nincs arról, hogy mi az, hogy a közszféra reformja (illetve, hogy minek kellene lennie). Azt viszont, hogy vannak ostoba, vén tehetetlen trottyok szemben a dinamikus, tehetséges ifjakkal, nos ez a szinvonaltalan demagógia akkor sem tetszett, amikor a fasiszták alkalmazták, akkor sem, amikor a sztálinisták és most sem, amikor az ultraliberálisok (ach, so. a vakhitű megváltók). Figyelem, nem az vitatom, hogy nálatok mi történt/van, hanem ennek túlságosan könnyed általánosítását.
"Ja és mindjárt keresek egy mondatot tőled, de legalább egy vesszőt, amin fanyaloghatok kicsit."
Nosza!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.01.08. 22:48:24

Szulák művésznő kérdezett egy szigorút:
„Van-e olyan pont, amiben Önnek is nyelnie kell és nemcsak a párjának?” :]

anonym 2007.01.09. 10:49:23

A fáma úgy szól, hogy hamarosan távozik a Minisztériumból. Az igazság pedig az, hogy a részlegét kiszervezik az ITD-be (biztos ott is vezető marad), ami egy kormányzati háttérintézmény. A kiszervezés fő oka pedig az, hogy ne Dr. Kóka legyen a főnöke, papíron.

urbangeri · http://blogtika.blogter.hu 2007.01.12. 14:15:00

Minorka:

Érdekes, de végül is megérthető, hogy egy skandináv szociáldemokráciában hívő, miért éppen itt - a magyar konzerv újhullám oldalán -
érzi otthonosan magát.

A vitánkat linkelés esetén szívesen folytatom, mert színvonalas partnerne tartalak, bár kissé visszás ez a minősítgetés (butaság, gőze sincs). Mert nem egészen világos számomra, hogy mi is az a magaslat, ahonnan erre a fitymáló hangra jogot formálsz.

Tudod a valahol a nyelv hibája is, hogy általánosítgat az ember, és mivel ezerszer leírtam már, hogy a kor önmagában nem magyaráz mindent, ezért most nem tettem meg. De azért mégiscsak elég sok mindent, mert az előző rendszerben eltöltött hosszú időnek erős hatása van a magatartásra, a vislekedésminták beivódnak, hacsak nincs nagyon erős és határozott belső vezérlése és értékrendje a figurának.

Mellesleg két hónapja védetem diplomát közig menedzsment témakörben, és a 60 és halál közötti bíráló biztos lecsapta volna a korosztályos demagógiát, ha lett volna benne. Ja és ez a tipusú demagógia idehaza azért sokkal inkább a Fidesz védjegye (öreg komcsik vs fiatal polgárok).

"Fasiszták, kommunisták, ultraliberálisok " gondolom az utolsó én lennék, és látom igazán nívós társaságba kerültem. :)
süti beállítások módosítása