Új egyensúly meg a többi
2006. december 17. írta: sHelf

Új egyensúly meg a többi

Közzétették az Új Magyarország elnevezésű, beszámolónak szánt dokumentumot, amely már le is tölthető a magyarorszag.hu-ról. Az előszóban Gyurcsány Ferenc magyarázza el számunkra, hogy ez a kiadvány egy leltár az elvégzett munkáról, és az első fél év kormányzati teljesítményéről. Ennek ellenére kész csoda, hogy több mint negyven oldalasra sikerült.

Amint az már megszokott, ismét nem található semmi komolyabb konkrétum az anyagban. Még szintén a miniszterelnök bevezetőjéből megtudhatjuk, hogy a jelenlegi kormányzati ciklus alapfilozófiája az egyensúly, reform, fejlesztés hármasán nyugszik. E három egymásra épülő szint egyikét sem lehet kihagyni az építkezés során, csak ebben a sorrendben haladhatunk - írja.

A legtöbbet a jövőben végrehajtandó reformokról esik szó, semmi újdonság: közigazgatási reform, egészségügyi reform, oktatási reform, nyugdíjreform, munkaügyis és szociális ellátórendszerek reformja. Könnyen értelmezhető grafikonok, és táblázatok tarkítják az egyébként sem túl szakmai szöveget, és divatos, rózsaszín-piros dizájn teszi még vonzóbbá. Érdekesség, hogy több helyen a grafikonok az 1998-as évvel kezdődnek. Nyílt titok ugyanis, hogy a mostani válságot tulajdonképpen a Fidesz-kormány okozta, és még most is amiatt szenvedünk.

Konklúzió: tök fölösleges volt most erre a tanulmányra is pénzt költeni. Persze ahogy azt a szociktól elvárhatjuk, a szükségessége meg van ideologizálva már az elején. Az eddigi kormányok ugyanis csak megígérték a reformokat a programjukban, de aztán a választások közeledtével feladták azokat. Nem úgy most, amikor már 6 hónap után beszámol nekünk a kormány a négy évre szóló kormányprogramban meghatározott célok időarányos teljesítéséről.

Egy picivel hitelesebb kormánytól ez akár elfogadható is lenne, de azért mi maradjunk csak annál, hogy tök fölösleges volt rá pénzt költeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9522980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2006.12.18. 08:52:05

"A miniszterelnök szerint nem elég, ha a döntéshozók és a végrehajtók számára világosak a kormány céljai, ezeket az embereknek is érteniük kell, ezért kötelességük a teljes folyamat bemutatása." - hehehe, közigazgatásban dolgozó barátaim szerint felsővezetői szinteken is teljes a káosz, a célokat és a konkrét intézkedéseket is sűrű homály lengi körül...

Dr. Minorka 2006.12.18. 10:32:30

A szokásos nyökörgés. A célok jók, a megvalósítás detto, csak rosszul mondjuk el...

Dr. Minorka 2006.12.18. 10:48:37

Variációk a fenti témára igazán autentikus szájból:
"A frakcióvezető szerint a kormány féléves működése alatt a kommunikáció területén merültek fel problémák. Úgy látja, nem igazán sikerült megértetni, megbeszélni a magyar állampolgárokkal, mi a reformok célja, értelme. Mint mondta, a változásoknak a kárvallottak mellett vannak haszonélvezői is, akiknek a hangját kevésbé lehetett hallani, mint a kárvallottakét."
www.mno.hu/index.mno?cikk=388368&rvt=2
Semmi baj, ha csak hazudik. De, mi van ha komolyan gondolja? Az utolsó mondat természetesen igaz. Bár egy civilizált baloldali párt nem szokott azzal büszkélkedni, hogy a leggazdagabbak érdekeit szolgálja. Igaz, hogy korrupt multimilliárdost sem szoktak miniszterelnök/pártelnöknek választani.

nénike · http://mandiner.hu 2006.12.19. 11:18:15

Hát a Batiz nem lett haszonélvező. Sőt... mehet.

Mert aztat ugye mégsem lehetett mondani, hogy ez a Batiz meg a többi iszonyú penge, ker. médiumokban szocializálódott kommunikátor, csak hát a szarból ők sem tudtak várat építeni ugye.
süti beállítások módosítása