Csinálni, teremteni, alkotni
2006. december 07. írta: sHelf

Csinálni, teremteni, alkotni

Biztos sokaknak feltűnt már a kormány és főleg Gyurcsány kommunikációjában az a kezdetektől megfigyelhető, furcsa motívum, hogy folyamatosan arról beszélnek: mit kéne csinálni. Meg kell teremteni az egységet, új terveket kell kidolgozni, új stratégiára van szükség, új törvényeket kell alkotni, fejleszteni kell, építeni kell, kidolgozni kell, meg persze tenni kell a dolgunkat és gyerünk előre.

Ha jobban odafigyel az ember, kifejezetten zavaró lehet, hogy már évek óta mást se hallunk, mint hogy új terv kell, új stratégia kell, ezt kell, azt kell, amazt kell. Hát kérdem én: ki a fene van olyan pozícióban, ahol a szavakat tettekre lehetne váltani, illetve amit úgy hívunk: kormányzás??

Ja, bocs, most éppen konszenzus kell. (Talán pont a fentiekhez.) Milyen meglepő, soha nem gondoltam volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8321608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

k|M · http://ufi.blog.hu 2006.12.08. 13:16:40

Majd csak megkönnyezik a jóindulatú Feri ténykedését a célcsoport (55+) női tagjai. Csak ne lenne a magyar politikában ennyire általános ez a "fókuszcsoporton azt mondták" (kell, de mértékkel).

Egyébként igazad van: a baloldali, liberális elit az eljövendő új világ fantasztikusságának reményével eteti a plebset. Évek óta. Évtizedek óta.

ergé 2006.12.08. 18:12:15

Évszázadok óta.

Kábé az első utópisztikus elméletek idejétől (például a Thomas Münzerhez hasonló fantaszta protestánsok ideáitól).

Bocs, refkók :-)

egy pápista

Dr. Minorka 2006.12.09. 00:43:11

Ezek szerint Platón is egy fantaszta protestáns volt?

ergé 2006.12.09. 11:28:00

Jól van, Dr. Minorka, látom, művelt vagy :-) Én is tanultam Platónt. Csakhogy az ő ideái után eltelt 2000 év, amikor nem hatottak az eszméi. Viszont a protestantizmus megtörte az egyház hatalmát, megkezdődött a szekularizáció, az abszolutizmus, beköszönött az Ész korszaka, aztán a baloldali és liberális ideológiák is megjelentek, és így tovább. Kis túlzással azt lehet mondani, egy családfára felrajzolhatjuk őket. Tessék, világtörténelem négy sorban :-)

Dr. Minorka 2006.12.09. 12:38:21

CSakhogy ez nem egy oksági sor...
Ráadásul mindenki a Bibliából indult ki eredetileg...

ergé 2006.12.09. 16:55:38

De, ez oksági sor, legalábbis összefüggésben vannak egymással. Amikor a földöntúli mennyország hitét megtörték, elkezdtek álmodozni a földi mennyországról. Münzertől Marxig.

Dr. Minorka 2006.12.09. 17:52:10

Teremtés Könyve?
------
Ráadásul Mondjuk Münzer idejében nem hiszem, hogy valaki is kételkedett volna a földöntúli mennyországban.

Guild 2006.12.09. 21:10:13

"Én is tanultam Platónt. Csakhogy az ő ideái után eltelt 2000 év, amikor nem hatottak az eszméi." - ergé

„Az európai filozófia nem más, mint egy sor Platónhoz fűzött lábjegyzet” – Alfred North Whitehead

Szerintem a bajok ott kezdődtek, mikor holmi keleti vallási szekták megtörték a görög-római erkölcsöt, és a túlvilági üdvözülés ígéretével elcsábították a polgárokat. ;)
süti beállítások módosítása