A jó elvtárs résen van
2006. november 08. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A jó elvtárs résen van

A jó elvtárs mindig résen van. Fokozott éberséggel figyeli az eseményeket, és időt szakít arra, hogy belehallgasson a megbízhatatlan civil rádiók műsoraiba. A jó elvtárs hallgat, jegyzetel és felfigyel a rendszerellenes, felbújtó megjegyzésekre. A jó elvtárs ezek után a Hatalomhoz fordul, hogy feljelentést tegyen. A jó elvtárs mindezek után a megérdemelt szankciót és a kétes elemek megbüntetését várja. A Munkás-paraszt Hatalomért érdeméremre is esélyes feljelentő története:

Állampolgár panasszal fordult 2006. szeptember 25-én az ORTT Panaszbizottságához. A panaszos beadványában a Civil FM 98 Budapest 2006. szeptember 24-én sugárzott" Vidám Vasárnap" c. műsorszámát kifogásolja, mert abban - a panaszos véleménye szerint - köztörvényes bűnözők "legitimálására" került sor, s ez a közelmúltbeli zavargások és gyújtogatások fényében egyáltalán nem volt szórakoztató.
A Panaszbizottság 9. számú eljáró tanácsa azt az egyhangú véleményt alakította ki, hogy a panasz nem megalapozott.

A Panaszbizottság a háromórás zenei kívánságmusor szóbeli részének meghallgatását követően megállapította, hogy a panaszban a "gyújtogatók kérték kívánságmusor" szóösszetétel mindossze egy alkalommal, mintegy mellékesen hangzott el, azaz a műsorszolgáltató a panaszolt műsorszámot nem ezzel a címmel sugározta. Ezen túlmenően a műsorvezető a musor elején maga is hivatkozott arra, hogy a zeneszámok válogatásának tematikája (tudniillik az Index portálra történő hivatkozás) még házon belul sem esik egységes megítélés alá, amire tekintettel elképzelhetőnek tartja, hogy az többekben visszatetszést kelthet. Ez a Panaszbizottság értelmezésében azt jelenti, hogy a műsorszolgáltató alapos megfontolást követően sugározta a panaszolt műsorszámot, mérlegelve annak lehetséges következményeit. Összességében azonban a műsorról nem állítható, hogy az akár csak morálisan is támogatta volna a közelmúltban lezajlott zavargásokat és gyújtogatásokat, a jogi értelemben vett legitimáció a musor kapcsán pedig szóba sem johet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9417446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.11.08. 18:21:14

faszfej

mondjuk jó példával járnak elől azok az újságírók, akik a szólásszabadság nevében bármit ki mernek mondani, ami frankó. de aztán, mikor róluk mondanak ugyanolyat, egyből perelnek.

Párszor voltam ilyen pereken a fővárosi bíróságon, az ajtók mellé kirakott aznapi tárgyalások listáján fel szokott tűnni a fél magyar média.
süti beállítások módosítása