56-os BalBlog
2006. október 25. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

56-os BalBlog

Kedves Elvtársak!

Történelmi kalandra hív minket az Amőba honlapja. Egy elképzelt történészhallgató, Csetneki Benedek 56-os naplóját, kvázi blogját olvashatjuk az eseményekről. A sorokat és azok közeit olvasva megismerhetjük a balos életérzés igazi esszenciáját. A történetben felvonul a marxista-kommunista-szocialista-modern európai baloldali családfa panoptikuma.

Csetneki Benedek dorogi munkáscsaládból származó történészhallgató. Barátnője, Kató "klasszikus harcos partizán típus", akik "foggal tépik szét a Wehrmachtot". Benedek bátyja egyszerű munkásgyerek. Kató bátyja, Szergej ÁVH-s alhadnagy, aki "zárkózott, és messze van tőle a törtetés". Kató apja keményvonalas kommunista, a Tanácsköztársaság-Szovjetunió-ÁVH vonalon utazott élete során. Benedek kedvenc tanára Garami György, aki "zsidó polgárcsaládból" származik, a világháború után "hithű sztálinista lett", majd a Rajk-per után reformszocialistává vált.

Ennek a világnak a vörös szemüvegén keresztül '56 egy igazi szocialista forradalom, ahol a felvonulás során elhangzó "aki magyar, velünk tart" jelszó nem tetszik a főhősnek, a tüntetők vörös zászlókat visznek, de a címerkívágó hangoskodók kicsavarják a kezekből.

A baloldali forradalom hívei nem tolerálják a magyarkodást és a nacionalista elhajlást. "Amikor valaki a székely himnuszt kezdte énekelni, azt leállították, nem a mi stílusunk."

A csekás bőrkabátban mászkáló Benedek kialakuló herpeszét Viktornak nevezi el. "Áradt a herpeszemből valami határozott Viktorság". Ám Kata "egy éjszaka alatt a felére csökkentette Viktort, aki még pénteken elszántan küzdött, de ma reggelre végleg beadta a kulcsot, és szinte teljesen eltűnt. Hála Istennek."

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5816655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bakura · http://napipolitika.blogter.hu 2006.10.25. 15:44:02

Szia ergé! :)
Te mindenkinek az iwiw-ét megnézed?
Az enyém hogy tetszik? :)

Csunderlik elvtárs 2006.11.13. 17:54:48

csíra kritika
a "lényeget" úgy kiollózta a munkámból a szerző, ahogy azt csak egy pedigrés kraszkij-kurszkban képzett agitpropos tudná...én is összetudnék ollózni egy Mein Kampfot prominens jobbos vezetők megnyilvánulásaiból, de kurva igazságtalan lenni.
az is tetszik, hogy okt. 25-én írta meg a szerző, így kurvára nem olvashatta munkám befejezését...
a wiw-es faszságaimnak meg semmi köze a munkámhoz.

elvtársi csók: CsP

Dr. Minorka 2006.11.13. 18:16:48

Úgy tűnik, hogy a prostituáltak kissé alpári megnevezése újabban az álbaloldali körökben divatossá kezd válni...

Dr. Minorka 2006.11.13. 18:23:34

Kraszkij-kurszk?:) Talán krátkij kursz.

CsP 2006.11.14. 08:19:12

óh igen, azt valóban elkúrtam. Nem is értem. Talán mert elborított a düh vörös köde, meg egyébként is félregépelek az alkoholelvonási tünetektől, vagy csak félrehallottam Krausz Tamást. nem de???
"prostituáltak alpári megnevezése" azokat csak kurvának hívják cimbora... bár tudom, a mélymagyarok nem használják a 'kurva' szót... alpári elnevezés, ccc...ezt a langyos megnyilatkozást. egyébként az az alpári, amikor egy kritikában a szerzőt személyében támadják (ld. wiw), ilyen alapon azt is fel lehetett volna írni, hogy egyszer bebaszva lezúgtam kapumászáskor, összetörtem a búrám, vagy hogy többször is lehánytam magam. A szerzőt személyében támadni geciség. legalábbis nekem a recenzió-írást így tanította az Ablonczy. Már mint az idősebbik.
egyébként meg mondom, az fikázzon le, aki végigolvasta nov. 12-ig, a cuccom. és igen, én mint eurokommunista
na igen, én legalább "fehérek közt egy európai" vagyok bmeg.

CsP 2006.11.14. 11:36:13

"Legszívesebben leköpném Kádárt, de nem koszolom be a nyálam." Például ezt és az én állítólag fullkomcsi kreálmányom mondja, miután a Corvin-közben nov. 4-11-ig harcol (ahol egyébként lelövik a munkástanácsot otthagyó, Pongrátzékhoz csatlakozó bátyját), aztán disszidál, mert úgy érzi képtelen lenne élni ebben a kádári kurva országban. Ha cikk szerzője végigolvasta volna az egészet, akkor nem lenne ilyen egyoldalú az egész. na jól van, befejezem A herpeszt meg arról nevezem el akiről akarom, Mary Shelley-t miért nem hurcolták meg, mert aberrált Frankensteinjének a Viktor keresztnevet adta. He?:) de annak örülnék, ha a szerző nem ergézne (csaknem egy fullreakciós klerikális posztmodern Ráday Gedeon jegyezte?), hanem az egész nevet kiírná. Merthogy én is vállaltam a saját szennyemet.

Dr. Minorka 2006.11.14. 12:57:27

CDP!
Te mint eurokommunista? Ez az évszázad vicce, kb olyan mint az igazmondó Gyurcsány. Egyébként mélymagyar az ángyikád:)))) Van a baloldalnak egy olyan, még csak morgolódó, része, amelyik már csak izlése okán is "visszaadja" a vacsoráját, ha rátok, meg a gazdátokra gondol. Jelzem izléssel, jól írni nem politikai álláspont kérdése.

ergé 2006.11.14. 15:41:38

Kedves CsP, igazad van, faszság volt tőlem a személyeskedés, így törlöm a nem kívánt részeket. Az 56-os blogról viszont fenntartom a vitriolos és részrehajló véleményemet, ez egy ilyen műfaj.
süti beállítások módosítása