A pesti humor
2006. október 24. írta: Szathmáry

A pesti humor

Sokat siránkozunk arról, hogy a rendszerváltoztatás óta eltünt Budapest utcáiról a pesti humor. Magunkba zárkózott, komor emberek lettünk, akik a félnyugat feudálszociokapitalista viszonyai között létharcot folytatunk a mindennapi hétmagvas-mazsolás müzlinkkért. A pesti viccet meg már csak a lexikonok jegyzik. 

Nos hát kérem szépen egy valamit biztos köszönhetünk Gyurcsány Ferencnek: visszahozta a város utcáira a pesti humort. Kezdődött azzal, hogy az MTV székház előtt bevetett vízágyúra, amit a tüntetők kb. 34 másodperc alatt elfoglaltak, spray-vel felírták, hogy "Combino". Folytatódott azzal a tegnapi napon, hogy a Deák térre kitett T-34-est a tüntetők elfoglalták, beindították és elindultak vele a rendőrök felé. Majd, miután vélhetően kifogyott belőle az üzemenyag, a Demszky által kipakolt óriásbetűkből (Budapest a szabadság fővárosa) barikádot emeltek.

A humor, a magyar néplélekből mindig a legnehezebb pillanatokban tör elő.  Sőt, mi leginkább a saját nyomorunkon tudunk a legjobban nevetni...

Ceterum censeo Gyurcsány menjen! A humor meg maradjon!  

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr716509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2006.10.24. 19:37:14

Biztos az én hibám, de ezeken a "vicceken" nem tudok röhögni...

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.10.24. 22:15:59

Én pedig külön kiemelném a pesti humornak azt a brilliáns megnyilvánulását, mikor egy tüntetőnek látszó békés járókelő tegnap éjjel az astoria meg az erzsébet híd között megpróbált fejbedobni sörösüveggel, és nem sokon múlt, hogy el is találjon. Akkorát nevettem, komolyan mondom...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2006.10.24. 23:10:54

Szerintem a rendőrökkel szemben összerakott "Szabadság" feliratnak azért volt művészeti értéke. :)

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2006.10.25. 10:05:37

smalladam!

Azért azt megkérdezném, hogy miért akart Téged a tüntető fejbedobni? Úgy tudom, hogy nem voltak atrocitások a tüntetők és békés civilek között. Ellenben a rendőrök és békés civilek között annál inkább.

2006.10.25. 10:52:21

A tank elkötés világbajnok magyaros pofátlanság volt, erre a nyugati sajtó is harapott.

Guild 2006.10.25. 10:55:44

Hát ott álltunk a haverokkal, és békésen lőttük a könnygrázgránátokat fejmagasságban, mikor ez az állat majdnem eltalált a sörösüveggel...
:)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.10.25. 19:13:47

Én a Hírszerző tudósítójaként voltam a helyszínen, mielőtt bárki megpróbálná félreérteni a kommentemet.
A Puskin mozinál elkordonozott hírtv-tv2-s meg mtv-s közvetítőkocsik mellett álltam sárga mellényben és a nyakamban azonosító sajtóbizbasszal és egy csomó hasonlóan öltözött kollégával.
Ráadásul mivel oldalt álltunk a tüntetőknek is, meg a rendőröknek is, nem hinném, hogy tévedésből esett oda az az üveg.
A közelben álló tévéseknek egyszerre magyarázták, hogy békés emberek, akiket erőszak sújt, meg közben ordítoztak is velük, hogy szemét hazúg banda. Aztán a kordonunkat is elszedték, hogy akadályt építsenek belőle, meg a hírtv tv2 közös kocsijáról letépkedték a tv2 felirat maszkolását, és ordibáltak, hogy a buzi sváby itt van-e.
Most nem akarok belemenni, hogy ki kezdte, meg ki nem, a rendőrök baszták el az elején a tömeg összekeverésével, meg szétkönnygázazásával. De ami azután történt a "békés járókelők" részéről, arra akkor sincs mentség. Ezt pedig nem politikai meggyőződés mondatja velem, hanem az, amit láttam a két szememmel.
Már amikor éppen láttam a könnygáztól.
süti beállítások módosítása