Összeesküvés-elmélet?
2006. október 19. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Összeesküvés-elmélet?

A zseniális-közeli humorral megáldott Matula Magazin most egy olyan cikket közölt Energiamezők Magyarországon címmel, ami egyáltalán nem humoros, viszont, olyan dolgokról ír, amelyek egy részéről én is hallottam már "megbízható forrásokból". Hogy igaz-e, vagy nem, nem tudom eldönteni, mindenesetre egy választ ad a meglévő kérdésekre...

"A mostani morális, politikai és alkotmányos válság leglényege mindeddig ismeretlen volt a magyar nép előtt. Itt az ideje, hogy elmondjuk, mi történt.

Magyarország valójában a világ közepe lett az utóbbi hónapokban, ha azt vesszük, hogy a nagyhatalmak vezetői melyik államra tekintettek a legtöbbször világtérképüket fürkészve. Valami kurva nagy atom-gáz-olaj tároló épül itt nekünk hamarosan.

A történet tulajdonképpen már 2004-ben elkezdődött, amikor az azóta EU-biztossá kinevezett Peter Mandelson megkezdte a kavarást Gyurcsány Ferenc miniszterelnökké választása körül. Tony Blair főtanácsadója javasolta ugyanis a G8 csoport Sea Island-en rendezett 2004. júniusi találkozója alkalmával, hogy épüljön fel Magyarországon az a hatalmas energia-tározó és -fejlesztő komplexum, amely megoldja Európa energia-éhségét. A terv hallatlanul bonyolult, nem csoda, hogy a beruházás előkészítése nem csak titkos, de összetett feladat is volt. Meggyőzni a ruszkikat, hogy nem baj, ha egy NATO-államban. Meggyőzni az amerikaiakat, hogy mindig mindenki lojális lesz. A németeknek tetszett, az olaszoknak kevésbé, a lényeg, hogy elvben megegyeztek.

A döntés tehát megszületett, hogy 2010-ig elkezdik építeni azt a központot, ahol a török és az orosz vezetékek összefutnak, és ami mellett egy új típusú nukleáris reaktor kísérleti üzeme is duruzsolhat. Magyarország előnyei: az országnak nincs semmilyen katonai potenciálja, tehát sohasem kezdi majd erőszakosan államosítani a nagyok játékát. Magyarországon a legelfogadottabb a nukleáris energia a közvélemény szemében, 63% támogatja, míg az EU-átlag 40% körüli. Magyarország határos Ukrajnával, amit az oroszok már úgyis gyarmatosítottak, és közel van az Adria is.

Ehhez partnernek Mandelsonék a Medgyessy Péternél sokkal tárgyalóképesebb Gyurcsányt akarták. Jól ismerték őt, mert mindig kísérgette Medgyessyt a hivatalos találkozókra, ez a nyurga, anglománnak tűnő, stréber fiatalember. Kovács László a javaslatra rábólintott. A miniszterelnök-váltás történetét ismerjük. Az ötletet hivatalosan Blair már Gyurcsánynak nyújtotta be. Ferinek rohadtul tetszett az elképzelés, és megnyugodott, hogy ebből annyi pénz folyik be az államkasszába, hogy bőven van idő befoltozni a szanaszét kúrt költségvetést.

2006 február végén látszólag minden ok nélkül idejött Putyin. "Gazdasági, energetikai diplomáciát folytatunk Oroszországgal" – mondta egy nemzetbiztonsági szakértő akkoriban arról, hogy mégis mi értelme volt a látogatásnak. Ez volt az a pillanat, amikor Gyurcsány megegyezett az utolsó részletkérdésekben is az addig nehézkesnek bizonyuló oroszokkal.

2006 májusában Gyurcsány Ferenc találkozott Henry Kissingerrel. Erről a magyar sajtó nagyon szűkszavúan számolt be. A kormányszóvivő azt mondta, hogy az amerikai-magyar kapcsolatokat tekintették át, a Gyurcsány-blogban meg volt egy bejegyzés, hogy áttekintették Európa és Amerika helyzetét a világban. Utóbbi járt közelebb az igazsághoz. Ekkor már a nagy nemzetközi szerződés szövegének részleteit tisztázták. Gyurcsány biztosította Kissingert, hogy a választási győzelme után teljes gőzzel kezdődhet a világ eddigi egyik legnagyobb energetikai beruházásának előkészítése, és megmutatta a Putyinnal aláírt szándéknyilatkozatot. Február és május között a választások miatt jegelték az ügyet, de Kissinger már az új kormány eskütétele előtt iderohant.

2006. június 22-én volt a nagy áttörés az ügyben. George W. Bush személyesen jött Budapestre, az utolsó papírokat aláírni orosz kollégáival. Azt ugyan senki nem gondolta, hogy az emberek majd elhiszik, hogy júniusban jön októbert ünnepelni, de hát elhitték, és ehhez sokat segített a CNN élő adása, amelynek közvetítésére a CIA kötelezte a tévéadót. Miközben egész Budapest le volt zárva, egy titkos delegáció szintén szabadon mozgott: a Gazprom vezérkara. Alekszej Miller, a Gazprom első számú ura éppen június 21-én érkezett Budapestre, hogy zárt ajtók mögött tárgyaljon Gyurcsány Ferenccel.

Másnap a Gazprom és a Bush-kabinet vezetői aláírták az utolsó aláírnivalót, és Jalta óta a legfontosabb nagyhatalmi megegyezésre pecsét kerülhetett. Miközben a magyar sajtó azt hitte, hogy itt most az a kérdés, hogy Sólyom László beszól-e Guantanamo miatt, vagy hogy Táncsics börtönét most tényleg visszakapjuk-e, addig a Gazprom és a State Department vezetői lepapírozták Magyarország és Európa jövőjét. A tervezett beruházás háromszor annyi pénzt mozgat meg, mint a II. Nemzeti Fejlesztési Terv teljes kerete.

A dologba azonban egy apró hiba csúszott. Gyurcsányék kihagyták a remek orosz kapcsolatokkal bíró szocialista nehézipari maffiát. Puch László, Knopp András, Kapolyi László és társaik mellett úgy mentek el a szervezők, mintha itt se lettek volna. Pedig ők még Mogiljevics idején könyékig benne jártak az orosz gáz európai közvetítésében. Ez bosszúért kiáltott.

Miután a Gyurcsány-Kóka páros rendre elhajtotta őket a picsába, augusztusban az öregfiúk Puch László közvetítésével eladták az őszödi beszédet a Fidesznek. Orbán Viktor megnyugodott, hogy az április fiaskót könnyű lesz helyrehozni, és izgalmában még erdélyi látogatásakor meghirdette a szeptember 23-i gyűlést a Hősök terére. Egyszerűen képtelen volt kivárni amíg hazajön, annyira felélénkült. Az volt a terve, hogy addig a hazugság/illegitim szlogeneket jól bejáratják, és a téren lejátsszák az őszödi beszédet. Jó minőségben, óriási hangfalakból. Döbbent arcú tízezrek. Mindenütt megismételt híradó-bevágások, satöbbi.

Gyurcsányék azonban kaptak egy fülest, hogy mi készül ott. Feriék nem szaroztak, és elébe menve az eseményeknek kinyomták a szöveget maguk. Gyurcsány Győrből azonnal reagált, a legkisebb zavar és meglepettség nélkül beindult a kommunikációs gépezet. Orbán köpni-nyelni nem tudott, keddre tért magához, addig meg se szólalt nyilvánosan, és aznap is csak délután. Elrontották a játékát.

Hétfőn azonban közbejött még egy mentőötlet. A Szabadság téri tv-ostrom kezdetekor Gyurcsány leporolta az 56-os kommunista tankönyvet, és az akkor elkúrt módszert sikeresen alkalmazta. Ahogy akkor is hagyták a vérengzést a rádió előtt, ő is visszafogta a rendőröket a TV-nél. Azt akarta, hogy az ország egyrészt beszarjon, másrészt lehetőség legyen statárium bevezetésére. Elég volt néhány brutális megtorló ítéletet hozni, hogy az emberek elgondolkozzanak azon, hogy már csak járókelőnek is lenni két év letöltendő szabadságvesztés. Ugyanakkor a lángoló autók képe, és másnap a mesterségesen hosszúra nyújtott ütközet a Blahán biztosította, hogy a közvélemény és az ellenzék is óhajtsa a rendet.

Putyint még így is nyugtatgatni kellett. Gyurcsány ezért kedden gyorsan elrepült Szocsiba. „Európának szüksége van az orosz energiahordozókra, Oroszországnak az európai fogyasztókra. Aki itt valamit nem ért, az előbb-utóbb rajtaveszít" – idézte Gyurcsányt a Kommerszant című orosz lap. Putyin pedig ezt bírta mondani szintén azon a kedden: „Semmi nem mutat arra, hogy ne valósulna meg a Magyarország területén tervezett hatalmas gáztározó, amely nemcsak a magyarországi gázellátás stabilizálását, de az egész európai ellátást szolgálja.” A másik feladata Gyurcsánynak az volt, hogy megkérje Putyint, az orosz titkosszolgálat tegyen már rendet a renitens gáz-lobbista ős-kommunisták között. Meg nézzenek már utána, nem a régi, Jelcin-érában feltört Gazprom-vezetők keverik-e a szart.

Nyugi még ekkor sem volt. Ferinek el kellett rohannia Berlinbe is, mert Európa legnagyobb gázfogyasztói a németek, és ők nagyon nem akarják, hogy az ellátás akadozzon egy kormányválság miatt. Meg kíváncsiak voltak, hogy akkor most Putyin lemondta az egészet vagy nem. Ezért volt olyan sürgős az a kínosra sikeredett randi Angela Merkellel. Épp azon a pénteken a városban volt a francia és a belga miniszterelnök is, akik szintén szerettek volna megnyugodni.

Ugyanezen a napon, tehát 22-én jelent meg az osztrák-sajtóban a Strabag-botrány, amelyben az egyetlen név szerint bemószerolt magyar politikus Puch László volt. Gyurcsány kis EU-segítséggel is üzent az áruló lobbinak, hogy kuss a nevük. Közben a Putyin-vonalról nyugalomra intette őket az orosz titkosszolgálat is.

Orbán Viktort csak az önkormányzati választások után avatták be a részletekbe, bár a beruházásról nagy vonalakban azért tudott. Amikor október 4-én este 100 üzletemberrel tárgyalt hivatalos megfogalmazás szerint, akkor mondták el neki, hogy hagyja békén a kormányt, amíg az építkezés meg nem kezdődik. Addig az amerikai – orosz – német - EU alkut károsan befolyásolná egy esetleges kormányváltás, nem kéne az időt húzni, mert a végén még a szlovákok építhetik meg azt a nagy valamit. Orbán pénteken a saját tüntetésén, több tízezer híve előtt jelentette be, hogy nem akar kormányt dönteni. Cserébe Gyurcsány elfogadta, hogy 2009 körül kiszáll. „Ha már buknom kell, akkor jobb, ha a reformok végrehajtása után bukok ebben az országban" – mondta 12-én Londonban.

A megegyezés után most már tényleg nincs akadálya annak, hogy tavasszal markolók szántsák fel Magyarországot, és itt folyjon össze a kelet összes gáza és olaja egy bazi nagy reaktor alatt."

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7316328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.10.19. 17:51:31

az állítások többségét én is hallottam már, hol megbízható, hol megbízhatatlan forrásból. sztem ez az írás viszont nem más, mint a keringő összeesküvés-elméletek korrekt szintézise. ha egy kicsit is komolyan volna gondolva, nem a matula közli, hanem a vele (már csak a személyes átfedések miatt is) elég jó kapcsolatot ápoló, de milliószor olvasottabb index.
nem?

dejavubazz 2006.10.19. 21:00:13

Ahh, a Da Fercsi kód :)

Guild 2006.10.20. 00:03:50

Ami elsőre felvetődött bennem az az, hogy mi a szerepe az Egyesült Államoknak és Bushnak egy európai energetikai központ létesítésében?
Ettől eltekintve pofás kis összeesküvés-elmélet. Kellő mennyiségben kever valós adatokat a feltételezések közé, és sok mindent "megmagyaráz". Nem humoros inkább érdekes.
Kíváncsi vagyok erre is úgy ráharapnak-e, mint a szumátrai milliárdokra.

nénike · http://mandiner.hu 2006.10.20. 10:31:42

Azér' az nem felel meg a tényeknek, hogy Orbán ne akarna kormányt dönteni. A szakértőzés meg a Gyurcsány nem kívánatos nem épp a stabilizáció irányába tett lépés.
Amúgy pofás kis anyag.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.20. 10:49:19

Én őszintén szólva imádom a jól megkomponált összeesküvéselméleteket. Ezért tetszett például Bogár László: Magyarország és a globalizáció c. könyve, persze a lebilincselően érthetetlen nyelvezete is külön élmény. Ez is isteni, csak néha nem tudom, hogy a Matulát érdemes-e komolyan venni. Egy rokonom mondta egyszer, hogy amikor az 50-es években hallottak azokról a szörnyűségekről, amikről csak sejteni lehetett, hogy léteznek/igazak, de közvetlen tapasztalat nem volt/nehéz volt a valóságalapot ellenőrizni (pl. éhezés vidéken, koncepciós perek), ők is azt mondták Pesten, hogy á, dehogyis, azért talán ez mégsem igaz, ezt csak nem merik megtenni, nem biztos, hogy ez tényleg így van stb. Mindről kiderült, hogy igaz.

Most akkor ez mi?

TuRuL_2k2 · http://ufi.blog.hu 2006.10.20. 11:41:31

Hogy mennyire érdemes komolyan venni a Matulát? Kb. 2003-ban "Három borzalom a következő húsz évből" c. írásukban pl. arról vizionálnak, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lesz. :)
matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.10.20. 11:46:37

azért az ötvenes évek és korunk nyilvánossága között van némi különbség. magyarán (és mégegyszer): ha komolyan volna gondolva, nem lehet, hogy a matula közli...
(bogár professzor a maga nemében tényleg különös élmény. könyve irtózatos szófosás, és tényleg csak nyomokban emlékeztet a magyar nyelvre, legutóbb pedig az egyetemen közölte, hogy következő munkájában a rákosi-, a bokros-, és a gyurcsány-csomagot hasonlítja össze szigorúan tudományos alapon. ha már ötvenes évek...)

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.10.20. 11:48:03

turul, erről akkor már gy.f. is vizionált azért... :)

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.20. 12:05:31

bitadani: persze hogy van különbség a két rendszer meg az ő nyilvánosságuk között. Én csak arra céloztam, hogy "az emberiség halad - az ember marad", vagyis az a mód, ahogy az emberek reagálnak a közélet eseményeire, az alapvetően megegyezik a régi sémákkal. Magyarországon is, vagy nálunk különösen, nem tudom, melyik. Az emberek nem szívesen gondolnak bele, hogy mi van az életüket meghatározó történések mögött. Ha úgy tetszik, védekezésképpen homokba dugják a fejüket. És ebben zavarbeejtően keveset változtunk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy minden hihetőnek tűni magyarázatot be kell szopni. Csak hát fasztudja.

Turul: és pl. a Médiaajánlat menüpontot is komolyan gondolják? Vagy az IZSDB-t? Mind a kettőre igaz, hogy ha akarom, nagyon ütős poén, ha akarom, nagyon is komoly tartalmú állásfoglalás/vélemény stb. Esetleg mindkettő? Nekem valahogy nem mindig tiszta.

nyeglah 2006.10.20. 14:50:24

Baszki, ne hülyéskedjetek, mert be fogtok kerülni a Matulán a Hónap Hülyéje rovatba.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.20. 15:06:56

Kitűnő ingyenreklám lenne...

Guild 2006.10.20. 15:50:45

Most kaptam meg emailben! (forrás megjelölés nélkül)
Szerintem szép jövő előtt áll. :)

TuRuL_2k2 · http://ufi.blog.hu 2006.10.20. 18:04:02

Nyilván nem gondolják komolyan. Gyurcsányt csak arra hoztam fel példaként, hogy van már referenciájuk jóslat-ügyben. :)

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2006.10.20. 21:56:58

Kétségbeejtően profi munka. Annyira, hogy el is kezdtem kutakodni, vajon találok-e más forrást a neten, ami igazolná hogy létezik-e az írás elején említett titkos megállapodás. Persze nem találtam semmit.

Valójában sok-sok igaz állítás van egymás mellé rakva, a köztük lévő ok-okozati fejtegetések viszont teljesen a képzelet szüleményei. De ettől még lehet, hogy nem is járnak olyan messze az igazságtól

Kétségbeejtően profi, na :)

2006.10.21. 22:01:20

offtopic:
Legyetek szívesek egy rss feed-et kitenni az oldalra. Előre is köszi.

ascender 2006.10.25. 22:23:59

Miért kételkedtek a cikk igazságtartalmában pusztán azért, mert az a matuláról származik?
Lehet, hogy ez is része az összeesküvésnek, hogy máshol nem jelenhetett meg, éppen úgy akarják elfedni az egészet, hogy viccként állítják be az emberek előtt, nehogy kételkedjen bárki is.

Egyébként nagyon jó cikk és rendkívül (már gyanúsan) beleillik a mostani helyzetbe, megmagyaráz eddig megválaszolatlan kérdéseket.

Olywer 2006.11.01. 18:23:56

Összeesküvés? ELMÉLET!!!

Hencsi 2006.11.26. 19:45:41

Hát azthiszem a régi öregek mintha azt mondták volna"nem zörög a haraszt....."
Sok valós és vélt tényt látok benne.Ha az ember kicsit is visszatekint az elmúlt hónapokra akkor valóban néhány dolog összevág.
Egyébként engem Los Angelesből hívott fel a bátyám , hogy olvassam azért el.Végül is bajom nem lehet belőle....vagy igen???
Manapság itt nálunk semmi sem biztos.Talán az az egy dolog , hogy a demokrácia még gyerekcipőben jár és nagyon kellene tanulni mert nem tudjuk hogyan kell vele bánni és használni!
A fiam 16 a lányom 13 éves,legtöbbször sokkal értelmesebb reakciói vannak az életet és a jövőt illetőleg mindkettőnek, mint néhány MOSZKVÁBAN egyetemet végzett seggfejnek.

Szocsi 2006.12.06. 18:31:20

Kit is mérgeztek meg az elmúlt napokban polóniummal? Lehet túl sokat tudott:D Egyébként az UsA-nak nem tom mi haszna lehet ebből. Szóval kamu.

fy · http://sas.ds.hu 2007.09.27. 23:27:21

ki törölte a hivatkozásokat???van ott valaki?

bugris 2007.09.27. 23:32:43

A legelején belinkelt matulás cikket nyisd meg, onnan nagyrészt még meg tudod nyitni a hivatkozásokat.

CrL 2008.02.26. 14:08:04

végül csak meglesz az a gigatározó...höhö

index.hu/politika/belfold/aramlat2891/

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.26. 14:19:35

CrL:
Nekem is eszembe jutott. :)
Van egy olyan érzésem, hogy a 2010-es kampány politikai és pénzügyi támogatása sem volt tabu téma a találkozón...

aranyhaj.blogspot.com 2008.02.26. 14:29:08

Mit ki nem találnak...

A politikusaink sok furcsa dolgot művenek, de ilyesmit talán nem. Szerintem nincs semmiféle titkos megállapodás.

aranyhaj.blogspot.com

dowNLoad 2008.02.26. 16:11:50

ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETEK NINCSENEK:
index.hu/politika/kulfold/holbrooke880/
EZ már régen nem elmélet, a végén még a Rózsadombi-Paktumról is kiderül, hogy van benne valami?

CrL 2008.02.27. 15:33:47

aranyhaj, mégiscsak titkos 10 évre ;P

CrL 2008.02.27. 15:51:06

hopp, vagy csak részben?

Puch László (MSZP), a gazdasági bizottság elnöke elmondta, erre az aláírás előtt nincs lehetőség, utána azonban nyilvános lesz a szöveg, ha a másik fél is hozzájárul. Ezt Veres János is megerősítette, s elmondta: a kormányelőterjesztés szerint 10 évig nem nyilvános a tervezet.

www.hirado.hu/cikk.php?id=263825

Puch László lol

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.02.27. 16:02:40

Ha a masik fel is hozzajarul. Kosz.

dowNLoad 2008.02.27. 19:33:46

EZ ITT A LEGNAGYOBB családokat is megszégyenítő területtel rendelkező csoport, a SOPRANO család sárgul az irígységtől, nekik 1-2 mmegyényi területük van, Elqúró-Apró klán meg 93ezer km2-rel üzletel. Picit nagyban játsznak. Persze az igazi nagy cápákhoz képest ez a csapat apró (haha) és hülye is. (különösen Putyin ver most rá mindenkire, de neki van az ami most kurrens cucc,a többiek csak ugatják egymást, ő meg kaszál. +++ az orosz átlagember is megérzi, hogy több a bevétel, ez a cárok főlé emelte őt) Van arról valami HIVATALOS lista, hogy melyik ország mennyiért veszi a gázt? Vagy ez is olyan mint a kokain? Nincsenek fix árak, csak egy min. ár, egyéb természetbeni juttatásokkal lehet csökkenteni, balfaszság esetén NÖVELNI? BIG PUSSY üdvözli a magyarokat, és várja őket ide a halak közé :)

zoli27 2008.02.27. 20:21:59

A szavam elállt, miközben olvastam... Nem tudom, mit gondoljak, de az biztos, hogy profi munka.
Ugyanakkor tényleg annyira irracionális már az, ami öszöd óta a magyar politikában zajlik, hogy én már semmit nem tudok, kizárni.
süti beállítások módosítása