Öles léptekkel egy új médiamunkás-etika felé I.
2006. október 04. írta: Oli bácsi

Öles léptekkel egy új médiamunkás-etika felé I.

Szilágyi Domokos tragikus sorsú költő, sokak generációs élménye a Securitate ügynöke volt, ezzel van tele az erdélyi magyar sajtó.

A hírről beszámolva a Népszabadság kolozsvári tudósítója sejtelmesen és többször csak "egy olasz történészt" emleget, mint az eset feltáróját, aki a családtagokkal egyeztetve hozta nyilvánosságra az ügyet. Nevet véletlenül sem ad. Azért írjuk le: a történész Stefano Bottoni.

Ennél a ténynél talán érdekesebb az , hogy nevezett és a Népszabó tudósítója többször is nyilvánosan megvívtak a vásárhelyi A hét hasábjain (bocs a google cache-ért, de a honlap épp most újult, archívum nem elérhető). Veszekedtünk, utáljuk egymást, tudósítunk. Mi sem logikusabb ezután: nem írjuk le a kis genyó nevét.

Gratulálunk Tibori Szabó Zoltánnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3915635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása