72 óra
2006. október 03. írta: Oli bácsi

72 óra

Miért nem 71 vagy 73? Csak, hogy a prímszámok hímes mezején maradjunk.

Orbán érzékeli a zavarodottságot a kormányoldalon. OK. Megpróbál húszkilós kalapáccsal nagyokat baszarintani a koalíció használt tragacsának beszorult felnijére, hátha kiesik a kerék (képzavar). Rendben. Ha nem, akkor tüntet. (Izé, tüntetünk.) Csudijó. És mi lesz aztán? Megbizalmiszavazzák a mi édes miniszterelnökünket, a szoci frakció szép veres dolmányait félrecsapva, kivont, hétszer edzett damaszkuszi pengéit villogtatva hűséget esküszik neki újfent. És mi? Lehúzzuk a lövegekről a vászonborítást, felcsapjuk a lőporos hordók tetejét, fojtást tépünk, puskát zsírozunk? 

A szocik múlt vasárnap elég erőteljesen ráhanyatlottak a kaktuszos nyalókára (copyright by Eördögh Péter öreg cimboránk), ez kétségtelen. Azt azonban hiba lenne állítani, hogy támogatottságuk semmivé enyészett: Budapest, a budapesti kerületek többsége, a megyei jogú városok egynegyede-egyharmada maradt a kezükben, és még így is kaptak valami 35%-ot. Emberként és magyarként megvan a véleményem e 35% politikai opcióiról, de létezésük eltagadhatatlan tény. Ez nem földindulás, ez maximum erózió. Különösen úgy, hogy a hazugság, és annak kiderülte nem ártott a miniszterelnök népszerűségének. Ami unter uns elég döbbenetes.

A szocik, ha van egy csöpp eszük (nincs, meg különben is rájöttek már a menet közbeni miniszterelnökváltás ízére) röhögnek az egészen, köpködő tüntetők sorfala között bevonulnak a parlamentbe, megcsinálják a bizalmi szavazásukat, aztán meg várják, hogy mire a falevelek lehullanak, az őszi eső meg az influenza kivégzi a tüntetőket. Oszt jó napot. Alkotmányosan nem nyúlhatunk ehhez a rozzant csapathoz.

Ceterum cenzúrázok: már Fásy Ádám miniszterelnökségébe is belemennék, csak ne kelljen GyF-et nézni, hallgatni.

Fáj. (És nem kapcsolom ki a tévét.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9015563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pityu · http://www.otthon.net 2006.10.04. 09:54:37

"Emberként és magyarként megvan a véleményem e 35% politikai opcióiról, de létezésük eltagadhatatlan tény."

Akkor szégyelljem magam amiért Orbánt még hiteltelenebbnek tartom mint Fletót? Menjek el az országból talán? Addig fog bukni a Fidesz, amíg emberként és magyarként véleményezi a "jobboldal" a társadalom bő harmadát. Ideje lenni leszakadnotok erről.

kesi 2006.10.04. 10:04:56

Kedves Pityu!

Miért kellene szégyellned magad?
Neked rosszabb a véleményed Orbánról, mint Fletóról és rossznak tartott a jobboldal politikáját, ergo megvan a (rossz) véleményed róla. Sőt, még el is mondod, hogy mit hogyan kellene csinálni, különben mindig bukni fog a Fidesz. Ugyanazt írod, amit szemére hánysz Oli bácsinak, aki egyébként szerintem meglehetősen visszafogottan írt.
Ennek ellenére mégsem vizionálom, hogy el szeretnél küldeni az országból.

Az a Főamőba szokása.

Pityu · http://www.otthon.net 2006.10.04. 11:33:43

Dehogyis írom ugyanazt.

Parmenidész 2006.10.04. 12:08:55

Szégyelnie kellene magát egy focicsapat szurkolójának, ha a saját csapatát tartja a legjobbnak, annak ellenére, hogy pocsékan játszanak és bundával nyernek?
Azt hiszem nem.
Végül is nem szégyen az elvakultság.

Parmenidész 2006.10.04. 13:49:10

"Különösen úgy, hogy a hazugság, és annak kiderülte nem ártott a miniszterelnök népszerűségének."

Érdekes, hogy ezt mindenki gondolkozás nélkül elfogadja, pedig szerintem a közvéleménykutatás eredményének a valószínűbb oka az, hogy ugyan a hazugság ártott a népszerűségének, de aztán a kormánypártok koncepciós félelemkampányával ezt sikerült "ledolgozni". A botrány kipattanásakor még sokan tartották szükségesnek Gyurcsány lemondását, és kevesen gondolták, hogy Orbán felelős az erőszakért, aztán idővel ez megfordult.

dejavubazz 2006.10.04. 14:28:21

En is ugy velem, hogy ha lett volna meg hatra egy-ket het a valasztasokig, akkor dontetelenre, netan minimalgyozelemre hozzak az eredmenyt.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.04. 15:09:33

Én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a pénteki tüntetésen. Nyilván hülyén nézne ki, ha a Fidesz-frakció, miután az imént haptákba vágta magát Sólyom szemöldökráncolására, délelőtt bevonul a parlamenti ülésre (a tüntetők lehet, hogy azt hiszik, őket kell megdobálni), fegyelmezetten nemet nyom, majd ezzel a lendülettel kimegy a Kossuth térre, és csatlakozik a baromira parlamentáris érzületű tömeghez. Megvalósul a közvetlen és a közvetett demokrácia egysége, gyönyörű lesz.

Vajon hányszor bánták meg, hogy bebrusztolták Sólyomot az elnöki székbe? Ez a mai akciója úgy hiányzott nekik, mint lufiárusnak a nyílzápor.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.10.04. 16:42:36

És akkor még nem is beszéltünk a Magyar Nemzeti Bizottság 2006-fan aranybullások, ("Orbán Viktor csak akkor jöhet ide, ha bocsánatot kér") illetve konszolidált Fidesz-pártiak egy térre csoportosulásában rejlő szituációkról.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.04. 20:40:40

Igen, képzeljünk el egy rendes budai fideszes értelmiségit, mondjuk Granasztói Györgyöt, amint tweedzakójában a nemzetiszínű lobogóval felaggatott hómlesszeket kerülgeti a diszkrét toi-toi-szagban. Tisztára mint az obligát politikuslátogatások a Szigeten.

Parmenidész 2006.10.04. 22:15:48

Aki járt kint a téren az tisztában van vele, hogy már kezdetektől nagyon vegyes az összetétel. Babakocsis pároktól kezdve, az egyetemista baráti csoportokon át (estefelé szerintem ők vannak legtöbben), az idősödő szélsőjobbosokig sokféle ember van kint. Öltönyös ember is előfordul. Bármily furcsa.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2006.10.04. 23:11:22

Eleget voltam kint én is, tényleg van huntól Rákay Philipig mindenki. Inkább az ideológiai ütközésekre gondoltam. A parlament kipucolása Csaba királyfi vezetésével vs. konstruktív bizalamtlansági indítvány.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.04. 23:19:54

Parmenidész: ezt én is tapasztaltam, naponta járok arra. De úgy látom, mostanára már valamennyire homogenizálódott a társaság, jobbára a nagyobb állóképességgel rendelkező radikális arcok tartanak ki. Meg olyanok, akik politikailag nem annyira tudatosak, csapódnak a tömeghez, kajáért mennek stb. Persze a látszat csalóka lehet. De a sokszínűség ettől még vezethet furcsa eredményre, ha teszem azt "helyzet" van, bármit is jelentsen ez. Engem is az érdekel, ami smalladamot: hogyan reagál, hogyan "mozdul együtt" ez a "tömeg", már ha mozdul egyáltalán? Biztos, hogy egybe lehet terelni hoszú távon az öltönyöst meg a tarsolylemezest?

___________________________ (törölt) 2006.10.15. 15:14:27

Igazad van tenéked, Oli bácsi, de másfelől mit tehet a magamfajta derék, kétkezi neokonzervatív, minthogy lépten-nyomon a maszopra szavaz? Bocs, nem sok Orbán-tanácsadóból nézem ki, hogy valaha is elolvasta volna a Friedman-féle Price Theory-t. ( www.daviddfriedman.com/Academic/Price_Theory/PThy_ToC.html ) Mit történt volna, ha tavasszal Orbánék nyernek, egyensúly-helyreállítás keresletélénkítés révén? Az aztán marha jó lenne - ha többet tudna költeni a nép kínai tornacipőre meg tajvani gagyimp3jáccóra, akkor aztán rögtön fasza kis egyensúly keletkezne ide nekünk... Te látod a leghalványabb nyomát is a FIDESZben annak, hogy le kéne végre szoktatni ezt az országot és főleg annak korrupt elitjét (pl. főorvosok) az állami csecsről? És ha nem, akkor mi más választásom marad, mint a maszop?
süti beállítások módosítása