Nem kicsit, nagyon
2006. október 02. írta: Oli bácsi

Nem kicsit, nagyon

Persze jó lett volna, ha bejön Pécs, esetleg Szombathely, vagy - az álmok netovábbja - Budapest, de azért ez sem rossz. Salgótarján meg mindenért kárpótol, Puszta Béla revenge. Pásztón kiszívott a médiagúnár, ilyen esetek aranyozzák be a reakciós estéjét. Sőt, elnézést kell kérnem a fityuszos jelölttől kishitűségem miatt, körzetünkben győzött a jobboldal. Az ősi birtokon, Csepelen, három helyen egyéniben győzött a Fidesz, ami arrafelé jobboldalinak vélhetően 1931-ben sikerült utoljára. Szóval az ember hallani véli a hurik énekét.

Nézem Kuncze Gábort, amint éppen a megmaradt liberális végvárakról beszél, ahol virul a szabadelvű gondolat, és ízlelgetem a szavakat: Drávapiski, Tibolddaróc, Uszka, Bakonybél. Szép helyek ezek, semmi baj velük, de én még emlékszem Vajda Mihály 1990-es megjegyzésére, miszerint a szadira az ország fejlettebb fele szavaz. Ennél nagyobb a baj, és ezt szerintem ők is tudják. Elestek 16 éve birtokolt megyei jogú városaik (Veszprém, Békéscsaba, Szekszárd) mellett azok a kisvárosok is, amelyekre oly büszkék voltak (Jászberény, Balmazújváros, Tiszaújváros), mert ottan bomlott ki teljes szépségében a liberális modell. Csak Kalocsa és Vásárosnamény maradt (bár a képviselőtestület az utóbbi helyen jobboldali többségű). Demszky büszkén jelenti be, hogy haha, koalíciós többség van az ő városában, mert ő majd lemond a mandátumáról, és akkor a szavazata dönt. Eddig csak az országgyűlési képviselői helyéről kellett lemondania, most már a közgyűlésiről is, szép kilátások. És hát sajnálom, egy város, ahol csak minden nyolcadik ember szavaz a liberális listára (és a négy évvel ezelőttihez képest arányuk 40%-kal esik, 22%-ról 12,8%-ra), nos, az a város tényleg nem liberális.

A választás nagy tanulsága (és erre az EP-kampány bunkó szadis plakátjai és a gazdatüntetésre adott reakciók után a ma reggeli Mokka sms-ei is utaltak), hogy újabb törésvonal van létrejövőben Magyarországon: a határontúli/anyaországi, nyugger/fiatal mellett immár a fővárosi/vidéki is politikai tartalommal és élettel telik meg, mintegy.

Az elnök megint jól nyomta.

Minden egyes televíziós inzertnél adjunk hálát a Hadak Urának, hogy nem a Nemzet Kati Nénijét kell nézegetnünk, 2010-ig. Egyébként meg: tais-toi, idiote.

Tudja valaki, hogy mikor lesz az első olyan híradó, amelyet Szentpéteri Eszter baki nélkül tud abszolválni? (Ma reggeli trouvaille: urnázás=urnazárás). Köszönöm.

Stúdió.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6615518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homopoliticus · http://homopoliticus.freeblog.hu 2006.10.02. 11:35:36

Sólyom beszéde nekem is tetszett, de nem tudom, belegondoltatok-e, hogy mit mondott a hogyan továbbról. Az, hogy a döntés a Parlament kezében van, leginkább bizalmi szavazást jelenthet, ami igencsak többesélyes (az elnök szavainak feloldása a másik nagy rendszerváltáskori bölénynél, Kis Jánosnál: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=108356). Szóval csak vigyázva, jobb ez a beszéd, mint elsőre látszik. A hurik meg maximum a torkukat köszörülik, azokat a frissen megszerzett Csepeleket, Salgótarjánokat meg is kéne tartani valahogy, amihez program is kellene. Olyan meg most nincs a jobboldalon, ott most Orbán van, és semmi más.

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2006.10.02. 14:55:40

a liberális városban annyi sztem mindenképpen van, hogyha mondjuk pokorni indul, nem a jobbik-kompatibilis tarlós, akkor jobbak a fidesz esélyei...

nénike · http://mandiner.hu 2006.10.02. 14:58:33

Demszkyről írod: "Eddig csak az országgyűlési képviselői helyéről kellett lemondania, most már a közgyűlésiről is, szép kilátások."

Fejeljük meg felsorolásodat azzal, hogy az EP képviselői mandátumáról is le kellett mondania. Brüsszel is elbukott!
süti beállítások módosítása