Piac és placc
2006. szeptember 21. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Piac és placc

Én nem vagyok közgazdász, de azért van egy sejtésem, hogy az index.hu híre, miszerint a piacok örülnek a Fidesz-gyűlés lefújásának, erősen kamuízű. Értsd: nem hiszem, hogy ilyen hírektől mozog fel és le a részvényindex napközben. Közben kezdenek elvadulni a hírek címei: tegnap kijárási tilalomról meg egész Budapestre kiterjedő fosztogatás lehetőségéről adtak "hírt". LOL

Egyébként meg kezdek legyinteni az egészre: a média szerint soha ennyire még nem volt őszinte és felelős Fletó, és soha ennyire nem üvöltötték még nekünk azt, hogy a hazug, hataloméhes Orbán Viktor tehet mindenről. És aki tiltakozik, az a romboló csürhe tagja, kész-passz.

Nevessek vagy sírjak? - tette fel a kérdést az Árral Szemben nevű hiphop-együttes pár éve. Mit lehet tenni, éljünk és véleményezzünk tovább, az árral szemben.

Ja, és Gyurcsány Ferenc négy napja hazudja nekünk, hogy nem hazudik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2815082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dejavubazz 2006.09.24. 11:22:57

A 'piacok' kepviseloinek megnyilatkozasaban bizony meg egy vesszonek is fontos helye van, nemhogy a mondatszerkesztesnek. Tapasztalataim szerint a legtobb esetben pont annyit (es nem tobbet!) mondanak, amit primer(!) szinten erteni kell a mondataikon.
A nosza-akkor-moccanjuk-tovabb-kijelentesik-menten cucc mar a politika(i ujsagiras) ~feladata.

ergé bejegyzese utani napon (pentek) a Esteben (m1) kerdeztek Barcza Gyorgyot (ING) aki ha jol emlekszem a sajto zome altal interpretalt velemenytol elteroen fogalmazott: a piacok a _reformok_ vagy _massziv ktgvetesi kiigazitasok_ (ha ugy tetszik megszoritasok) mellett teszik le a voksukat.

Persze ez a hozzaszolas is interpretacio, de a mondataibol nekem ennyi es nem tobb(!) jott le: Gy F-nek azert szavaz(hat)nak tobb bizalmat, mert (igy vagy ugy) megnyerte a valasztast, kemenyen osszebb huzta a nadragszijat, es ugy tunik mindehhez megvan a ket frakcio (=a parlamenti tobbseg) tamogatasa is.
Orban ezzel szemben meg mindig a konnyitsunk-mindenki-szamara szoveget nyomja, ami (nem komalom a foaramu avagy neolib kozgazdasagtant, a szivem es eszem inkabb a tarsadalom allapotat jobban leiro - a GDP-nel es tarsainal joval komplexebb, szelesebb, heterogenebb adatokon alapulo - mutatoszamok iranyaba huz, lasd a Korten konyvet, de) nem megvalosithato alternativa.

Az Esteben szinten megemlitettek, hogy a penzugyi piacok szamara itt-es-most (=Magyarorszag eseteben) irrelevans, hogy Gy F hazudott vagy sem, ok a befekteteseik hozamat akarjak viszontlatni. Ezt pedig legbiztosabban a Gy F-fele _program_ menten kepzelik el.

Megegyszer tehat: szerintem Gy F szemelye a kijelenteseikben masodlagos helyen all, a piacok tamogatasat hozza (szemelyehez) tkp a hazai sajto baratsagosabb fele koti massziv ok-okozati (ti. program es vegrehajtoja) kapcsolattal.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2006.09.25. 11:23:38

1. sokkal kevesebbtől is mozog a részvényindex; egyébként meg az a dolga, hogy mozogjon
2. az időközi választás leghalványabb árnyékától is szénné parázzák magukat a t. játékosok
3. ne okoskodj, vásárolj, most olcsó! :-)
süti beállítások módosítása