Tévé-függőség
2006. szeptember 11. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Tévé-függőség

Normális esetben az EBU (Európai Közszolgálati Televíziók Szövetsége) elnöki posztja kényelmes állás lehet. Politikailag korrekt szervezetben politikailag korrekt véleményeket közreadni, helyesen mosolyogni az állófogadásokon, nagyívű víziókat felskiccelni a jövő médiájáról, mindezt korrekt honorárium mellett... valami ilyesmi lehet a munkakör.

Nos, a magyar glóbusznak sikerült belerondítania ebbe az idilli képbe. Arne Wessberg, az EBU leköszönő elnöke, utolsó munkanapján éles kirohanást intézett az MTV (nem a Music Television) ellen. Szegény Arne, gondolom, már készült a Genfi-tóra, hogy vitorlásában és vízparti villájában élvezze nyugdíjas napjait, de a magyar közmédia sanyarú helyzete nem hagyta nyugodni.

Wessberg szerint „az EU egyetlen országában sem olyan rossz a köztévé helyzete, mint Magyarországon”. Az elnök levelében személyes találkozót kért Gyurcsánytól, megemlítve azt is, hogy a függetlenség minimumkövetelményei sem teljesülnek a tévében. A finanszírozási gondok a tévé államtól és a kormánytól való függőségét eredményezhetik. Wessberg a segítségét is felajánlotta a súlyos problémák megoldásához.

Most már Lendvai Ildikó és egyéb MSZP-s médiapolitikusok sem mondhatják azt, hogy a köztévé kritizásálása csak fideszes hőzöngés lenne. Néha jó, hogy ilyen Wessberg-féle nagy testvérek figyelnek minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6014512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása