Teszkókormány
2006. augusztus 02. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Teszkókormány

politika gyurcsány tesco

Azért ez szép: Danks Emese, a Tesco eddigi kommunikációs igazgatója lett a Gyurcsány-kormány új szóvivője. Emlékszem, anno vitriolos glosszát írtam az egyetemi lapba, amikor Batiz András lett a szóvivő. Bulvár-kormány, fókuszban Gyurcsány, ilyen szellemességek gyüttek ki belőlem.

Az új szóvívő is egy magas labda. Danke, Danks!

Tulajdonképpen Gyurcsány (legalább) ezen a téren őszinte. A választások előtti másfél év a kormány kommunikációjában a valóság eltereléséről, és egy pannon pumás kirakatvilág felépítéséről szólt. Ehhez tökéletes volt a szolibarnította szemüveges zsúrfiú szerepeltetése, hiszen a Fókusz mindig is arról szólt, hogyan kell ócsított kenyeret és ingyencirkuszt beadni a népnek. Batiznak gyakorlata volt a rózsaszín, bio- és technopolisos álomvilág felépítésében. Fletó jól választott.

Most, hogy lehullt a lepel, és Gyurcsány lassan kibontja az igazság összes szeletét, változás kellett. A lestrapált, megszorított ország imidzséhez jobban alkalmazkodik a szegény ember plázájának, a Tescónak a szóvivője. Sőt, mivel az elmúlt években is tovább butult az ország, a Fókusz szintjéről tovább süllyedhetünk a Tesco-kommunikáció szintjére. Jó is lesz az.

Danks Emese akár a PPP, a public-private partnership sajátosan magyar változatát is gyakorolhatja majd, amikor az újabb és újabb megszorítások bejelentése után egyúttal azt is közli majd a néppel, hogy épp melyik teszkóban lehet akciós csirkefarhátot venni. A vásárlók rohama megkezdődik, és ezzel az egészséges testmozgással még a népegészségügy javítását is kipipálhatja a kormány. Magyar tömegsport a 21. században.

Hölgyeim és Uraim, éljen az új, Tesco-gazdaságos kormány!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7411955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

exit 2007.02.26. 19:01:37

megérett a kommentár. 8 hónap, ilyen öszödi és kormányváltó és reformlázas korszakban duplát ér. danks a lot emese, szép munka volt.

demcsák zsuzsi te meddig fogod birni?

dejavubazz 2007.02.26. 22:04:16

Szerintem ez kacsa. Mi indokolhatna szakmailag, hogy ez a kiscsaj legyen Emese utodja?

dejavubazz 2007.02.26. 22:09:12

Hehe, bedoltem az a jobb oldali "friss topikok"-nak. A kommentemnek a bugykos kepnel lett volna a helye! :)

(kommentkuldes utan csodalkoztam is, hova tunt foto:) )
süti beállítások módosítása