Felbomlik egy világrend – Mandiner2016 V.
2017. január 02. írta: AgentUngur

Felbomlik egy világrend – Mandiner2016 V.

helms_deep.jpg

A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek.

Agent Ungur írása.

*

 

2016: Orbán, Walking Dead és a liberalizmus kiszenvedése

A Walking Dead előző évadának befejezésénél már csak az új évad nyitánya volt nagyobb csalódás 2016-ban. A Walking Dead elvesztette varázsát. De közben 2016-ban véget ért az az időszak, amikor két ember fejének szó szerinti péppé verése a tévében különösebb érzelmet kelt. Méghozzá azért, mert a Walking Dead elindult a valósággá válás útján. Nem, nem csak a migránsokról, menekültekről stb. beszélek, ez egy apróság a nagy képben; hanem arról, hogy felbomlott egy világrend.

Igen. A liberális demokráciák uralta kor 2016-ban lezárult. De a nyugati liberalizmus végvonaglása egyáltalán nem vicces dolog vagy jó hír. Mert csak tünet. A Nyugat alapvető és visszafordíthatatlan gyengülésének és az általa teremtett viszonylagos stabilitás szétesésének tünete.

A nyugati liberalizmus ugyanolyan doktriner ostobaság volt, mint a kommunizmus. Saját nyelvezettel, hitvilággal, aminek semmi köze a valósághoz, az ember valódi természetéhez.

Hogy az ember akarja a történelmet, akarja a hitet, akarja a vért és verejtéket.

Az a Mátrix, ami ezt nem adja meg, megsemmisül.

*

Oké, akkor most örülhetünk? Nem, mert a világot nem lehet újratölteni. Ha Washingtonban, Párizsban vagy Berlinben nem komplett idióták fognak ülni a jövőben, az már nem segít. A kár megtörtént. Európában nem az egymillió új migráns a fő probléma, hanem az a tízmilliós nagyságrendű régi bevándorló, akiknek többsége már bizonyította, hogy alkalmatlan értékeink, életmódunk átvételére. Megfigyelhetetlen, kezelhetetlen tömeg, és ahogy Európa vezető hatalmai befelé fordulnak a kihívás miatt, úgy gyengülünk kifelé.

Pedig már most is vereségek sorával nézünk szembe. Oroszország felmosta a padlót az nyugati világgal Szíriában és közel áll a győzelemhez Ukrajnában. Irán ugyancsak jól halad Irakban. A Nyugat a teljes kudarc szélén tántorog Afganisztánban, a saját maga csinálta mocsárban áll Líbiában, Ázsia és Afrika robbanni készül a talpunk alatt Bangladestől Egyiptomon át Etiópiáig és Nigériáig. És ezek nem 6-20-30 milliós nemzetek, mint amelyekben most vallunk kudarcot. Összesen 1,3 milliárd ember él olyan országokban, amelyek fejlődése demográfiai, klimatikus, kulturális és számos egyéb tényező miatt fenntarthatatlan. Azaz meg fognak bukni, polgárháborúkba, anarchiába süllyedni, dominóként ledöntve azon szomszédaikat is, amelyek egyébként életképesek lennének. Ha azok hagyják.

Emberi jogok? Menekültek jogai? Egy ilyen kihívásra nincs liberális válasz. Aki megpróbálja, meghal, mint a naiv jófiúk a Walking Dead-ben.

*

A nyugati országok meghatározó hatalmi pozíciójának vége egyébként is eljött volna, mert a globális történelmi folyamatok is ebbe az irányba mentek. A világ legnagyobb és egyik legtehetségesebb nemzete, a kínai vajon meddig maradt volna viszonylag szerény és békés mellékszereplő, ha a Clinton- (mindkettő), Blair-, Cameron-, Merkel-, Hollande- és Bush-félék nem ássák mélyebbre a gördröt? Az oroszok meddig viselték volna nyugodtan a miénkhez hasonló hanyatlásukat? Ha a Victoria Nulandok nem játszanak több mint 40 millió ukrajnai életével rulettet tovább. Ez a konfliktus egyébként csak gyengíti a Nyugatot és persze Oroszországot is a jövő nagy kataklizmái előtt. Mint ahogy Bizánc és Perzsia szétverte egymást utat nyitva a hódító iszlámnak. 

Szóval lehetett volna jobb a végkifejlet. Hogy a Walking Dead zóna ne legyen ilyen közel, ne legyen ekkora. Ami jön, az kőkemény lesz. A kegyetlenség ideje, a vérebek százada. Egy világ, ahol az erő dönt. Vagy az, hogy elég erős-e a fal a normalitás szigetei körül.

Örülök, tényleg, hogy most még lehet az jelentős probléma, házasodjanak-e a melegek, vagy mehet-e a férfi/női mellékhelységbe, aki biológiai nemétől függetlenül férfinak vagy nőnek érzi magát? Hogy azon háborodhat fel a zabálós jólétben élő világ liberális fele, ha valaki esetleg nem az előírt történelemleckét mondja fel, és nem jár rituális táncot a szent tehenek körül. Vagy hogy rossz a Walking Dead és elbaltázták a remekül induló Westworldöt. És még sorolhatnám a „jó idők” problémáit.

Kevésbé lesz vicces a falon állni, fegyverrel a kézben, remélhetőleg nem itt, hanem Bulgáriában. Meg a görög strandokon, ahol korábban napoztunk, meg hadihajókon a Földközi-tengeren. Szomorúan nézni mondjuk az egyiptomi nyaralás képeit, mert ugyanúgy nincs már Egyiptom, mint ahogy nincs Szíria és Líbia sem. Esetleg olyan dolgokat tenni, amire gondolni is rémületes és gyomorforgató.

*

2016. Az új világrend kezdete.

Hogy jön ebbe Orbán? Természetesen nyilvánvaló, de azért leírom: úgy, hogy az nyugati vezetők közül az első volt, aki ki merte mondani a valóságot. Bekerült a történelembe, egy nem túl nagy és nem túl befolyásos ország miniszterelnökeként. 1989-ben eltemette a kommunizmust és hazaküldte az oroszokat, mert lehetett. 2010-től kezdődően pedig elkezdte lebontani az életveszélyessé vált liberális dogmákat, mert lehetett.
 
Akkor nem hittem, hogy lehet. Biztos voltam benne, hogy levadásszák. Nem lett igazam. A nagy nyugati hatalmak liberális vezetői saját gyengeségük, tehetetlenségük, mélyen beívódott dogmáik miatt még egy sebezhető tízmilliós országot sem tudtak megrendszabályozni. Nem hogy a saját demográfiai és politikai zsákutcájába kerülő iszlám világot vagy Afrikát kezelni, ami akkor is szinte lehetetlen lett volna, ha évtizedekig Kissinger-klónok vezetik a nyugati nagyhatalmakat.

Ezek a vezetők megbuktak vagy meg fognak változni/bukni, Orbán meg prófétává lett globális szinten.

Az új nyugati elit már aligha lesz ilyen gyenge, és ez egyszerre reménykeltő, de kijózanító is. Az új, illiberális Nyugaton nem lehet majd Budapestről úgy szembe menni Washingtonnal és a többi nagyobb játékossal, mint eddig lehetett.

Szóval ez 2016. A régi idők utolsó, vagy az új idők első éve.

Ne legyen igazam.  

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7512090553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.02. 13:05:52

Tegyük hozzá: Orbán ügyesen lavírozott, sosem lépett túl egy határon, igyekezett megosztani a rendszerurakat, s ennek is köszönhető, hogy nem vadászták le.

Abban persze teljesen igazad van, mindezt nem tudta volna megtenni, ha egy magában biztos, erős ellenséggel állt volna szembe.

Robinzon Kurzor 2017.01.02. 13:18:40

Na, még egy járási párttitkár és az ő meséje a szakadék felé száguldó Nyugatról. Akiket persze épp most előzünk le, már megint.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.02. 13:24:43

A liberalizmusnak vége, csak néhányan még nem vették észre.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/09/lakner-david-hazugsagai.html

You can't beat the Professor in this game.

GNDL 2017.01.02. 13:30:15

„Ne legyen igazam.”

Megnyugodhatsz...

IdomitottFoka 2017.01.02. 13:31:14

"Ne legyen igazam. "

Nincs is.

tireless treehugger 2017.01.02. 13:38:38

>>2016. Az új világrend kezdete.

annak 20 éve, 1996 ápr. 26 volt a dátuma.

időben észrevetted.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.02. 13:54:02

...mindig szánalmas, amikor egy koreszme elhiteltelenedik, kifullad, kiüresedik és követői görcsösen próbálnak életet lehelni, kapkodnak fűhöz-fához, hogy igazolást keressenek létjogához. A ballibbanditizmus sem tud szépen kimúlni, elég csúnyán és csúfosan agonizál: miközben könnyesre érzékenyül saját humanizmusától és ráereszti (mit ereszti, uszítja) az elvédtelenített társadalomra az underclass és a deviáns csoportok minden éhségét és förtelmét, aközben fröcsögve, önkívülten követeli a másként gondolkodók bebörtönzését és kényszerátnevelő intézkedések foganatosítását velük szemben (s óhaját igen gyakran tettre is váltja)...

mandiner.blog.hu/2012/11/19/harmadik_hullam_magyarorszagon/full_commentlist/1#c18336816

Pelso.. 2017.01.02. 16:14:36

Hát ez módfelett mélyre sikerült, nyelvészetileg.

Megvan már, hogy mi lesz a rendszerideológia fenntartásához szükséges következő célpont a Nyugat és a liberalizmus kimúlása után?

tireless treehugger 2017.01.02. 18:23:05

@Doomhammer:

a prof a neolib végéről ír, nem a liberalizmusról, és abban sincs igaza.

mert a neolib(+neocon) 2008 óta újabb fénykorát éli, most éppen nálunk van a csúcson, ahogy az államkasszát, befektetési alapokat, nyugdíjalapokat, devizahiteleseket, adózókat, bankba kényszerített pénzforgalmat csavarják szárazra, a wall street-i és londoni bankárok sehol sincsenek ehhez képest.

ez az igazi neolib felszabadítás, ahogy törvényekkel-befolyással-hatalommal lehetett 6 év alatt 10.000milliárd forintot közvetlenül magánzsebbe tenni és mégcsak hókuszpókusz sem kellett hozzá.
ilyen kicsi országtól ez világrekord, pedig már előzőleg is az volt, az országból (1989-2008) 20 év alatt kilopott/kivitt 200mrd $-ral, de ezt megfejelték újabb évi 6-7mrd-dal, és még az sem zavarja őket hogy ez már a teljesítőképesség határán túl van, az ország mínuszba futott.
az az igazi neolib amikor személyre szóló törvénnyel lehet pénzt és kizárólagos koncessziós lehetőséget kapni, mondjuk pl helyi geotermikus beruházáshoz, mert a többinek kuss van.

miközben az emberi neolibnél azt mondják hogy aki akar csinálhat, így lett skóciában tíz év alatt 600MW közösségi(társasházi-önkori) szél-nap kapacitás kiépítve, vagy a németeknél egyéni+kisközösségi 60.000MW. aki nem utazik nem láthatja ahogy az angoloknál 10 év alatt 20.000 szélkerék milliomos lett (forintban számolva milliárdos), mindez önerőből, nem kellett semmi más csak a neolib féle energiatermelés liberalizáció.

de azért álmodjátok csak a neolib(neocon) végét, hope and change, dübörgünk, majd jövőre már jobb lesz, becsszóra.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.02. 18:41:41

@még nem:
Neoliberalizmus vagy liberalizmus, olyan egyre megy, mindkettő a szabadságon alapul és mint ilyen, a francia forradalom gyermeke. A francia forradalom meg csak nyaktilót hozott és tudományosan is be van bizonyítva, hogy szabadság az nincs is.

A helyes gondolkodás a nemzeti szocializmus, ahol egy bölcs vezető megmondja, mit kell gondolni és ad a tiborcoknak érdemük szerint.

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2015/01/a-tortenelem-kereke.html

Ez csattanós válasz a neoliberalizmusra és a liberalizmusra is, egyben megmutatja, miért haldoklik a Nyugat. Mert nincs benne Erő, azért.

Herr Schnapsidee Lieferant 2017.01.02. 18:48:57

felbomlás? inkább vissza a kezdő mezőhöz á lá hidegháborús relaunch/reboot.

Robinzon Kurzor 2017.01.02. 19:08:08

@bbjnick:

Ritkán szoktál ilyen pontosan fogalmazni: minden szavad illik rád.

tireless treehugger 2017.01.02. 19:17:57

@Doomhammer:

amikor ennyire kilóg a lóláb az már nem igazi szarkazmus, hova tűnt a művészet a profból?, és belőled?.

sohasincs visszatérés, az élet menthetetlenül halad előre. vannak dolgok amik hasonlítanak, évekkel ezelőtt beszéltük az 1. vh idejéhez hasonló körülményeket és fejleményeket, már akkor megegyeztünk hogy ez csak folytatása a megszakadt történetnek nem pedig újrajátszás, ahogy lázár és orbán sem Tisza István féle bölcs urak hanem a sopranos-ra rákattant suttyók, és az ország sem az ereje teljében lévő monarchia része hanem a lepukkantabb egyedülmaradt minihatalom a környéken..

neolib van körülöttünk mindenhol, na jó ukrajnában a magyar változattal, de mivel semmi más nem tudja az egyén gazdasági érdekeit kielégíteni, ne számíts rá hogy majd néhány ugribugri kedvéért elmúlik. inkább jön a kádári konszolidációhoz hasonló időszak, de most nem a kollektivizálás és államosítás után, hanem amikor már ellopták amit el lehetett. közel vagyunk hozzá, olyan súlyos gazdasági-társadalmi bajok vannak amiket nem lehet sokáig elodázni, szóval felkészülhetsz a neolib újabb variációira.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.02. 20:08:55

@még nem:
Művészet? Miféle művészet lehet ott, ahol a közelgő muzulmán hordák ellen csak egy szerény kőrakás, egy új egri vár védi a fehér ember civilizációját? Ilyen körülmények között a művészet legfeljebb a harcra buzdító beszédek, a hősi indulók mívességében nyilvánulhat meg.

Ember embernek farkasa, civilizáció civilizációnak sárkánya világ következik el, ahol a gyengék úgy tűnnek el a történelemből (a Történelemből!!!!), mint az avarok. Még a szavak is fegyverré válnak, a neoliberalizmus szóból azt olvashatják ki egyesek, hogy az egyén szabadsága bármit is számít olyan időkben, amikor mindenkinek késznek kell lennie meghozni a Legnagyobb Áldozatot. Nincs neoliberalizmus, lemondás és áldozathozatal van. Ami a bevásárlólista szintjén ugyanaz lehet, de mennyire más szavak! Az egyik a hányaveti, rendetlen szabadosságra utal, a másik pedig a kíméletlen létharc követelte elszánásra.

Az utóbbi kell nekünk.

Ja, és a lopás. Dobó István lehetett tolvaj, de ott volt a bástyán. Korunk vezetői is ennek alapján ítéltetnek majd meg.

kalahari ernő 2017.01.02. 22:06:25

@Robinzon Kurzor: " meséje a szakadék felé száguldó Nyugatról. Akiket persze épp most előzünk le, már megint."

Nem egészen értetted, le kéne venned egy szemüveget!

annamanna 2017.01.03. 01:58:55

"2016. Az új világrend kezdete." "Szóval ez 2016. A régi idők utolsó, vagy az új idők első éve."

Ezt már 2015-ben leírta egy Szatmári Nóra nevű ezoterikus: www.life.hu/horoszkop/20150922-2016-a-lezaras-eve-lesz-a-szammisztika-szerint.html

"világi szinten határok lezárása; szigorú – állami szintű – szerződések, megállapodások kikényszerítése; háborúk lecsendesedése (nagy veszteségekkel körbeölelve); váratlan és meglepő választások kiírása (drasztikus végeredménnyel), nagy és neves politikusok és rendszerek bukása"

Mivel a cikket ezzel kezdi: " életünk kilencéves ciklusokból tevődik össze" - gondoltam, lecsekkolom, van-e ebben némi ráció, és a következő jött ki 1900 óta:

1900 - 1908
1909 - 1917 (NOSZF)
1918 (világháború vége) - 1926
1927 - 1935
1936 (berlini olimpia; Hitler a sztár) - 1944 (zsidó deportálás)
1945 (világháború vége, Sztálin a sztár) - 1953 (Sztálin halála)
1954 - 1962
1963 (amnesztia, lelövik Kennedyt) - 1971
1972 - 1980
1981 (januártól Reagan az elnök) - 1989 (rendszerváltás)
1990 (szabad választások) - 1998
1999 - 2007
2008 (gazdasági világválság) - 2016 (brexit, Obama-korszak vége)
2017 (januártól Trump az elnök, több helyen választás lesz, várható egy általános jobbratolódás)

Aki jobban képben van a történelemmel, az talán ki tudná tölteni a foghíjakat; mindenesetre számomra már így is impozáns, és azt sugallja, hogy bizonyos események nem véletlenül történtek pont akkor, amikor, hanem szerepet játszhatott benne valamiféle előre kitalált és megkoreografált mintázat is.

Mellesleg még néhány érdekesebb születési időpont:
1926 II. Erzsébet és Fidel Castro (+2016)
1927 XVI. Benedek
1936 Ferenc pápa
1954 Angela Merkel
1963 Orbán Viktor, George Michael (+ 2016)
1980 év végén lelövik John Lennont.
1981 Károly herceg elveszi Dianát.

F. A. Hayek 2017.01.03. 11:49:35

@Robinzon Kurzor: Ez inkább az szdsz-es embertípus definíciója. Róla viszont megejtően jó leírás.

Baldrick68 2017.01.03. 14:02:59

@MAXVAL.BIRCAMAN.:
"Rendszerurak"

Valaki sok csillagkaput nézett mostanában.

Baldrick68 2017.01.03. 14:10:30

@kalahari ernő:

Mer mostmár tényleg rohad a kapitalizmus megint?
Ó ha Hofi megérhette volna ezt is.

chrisred 2017.01.03. 14:36:18

A liberalizmus már nyolcvan éve is meghalt, ahhoz képest jól tartja magát. Sokakat elkápráztat a nyers erőszak, de valójában az emberi társadalmat sok más tényező is befolyásolja.

Zak 2017.01.03. 14:44:08

A kapitalizmus mindig is rohadt, csak a szocializmus még sokkal gyorsabban - szerencsére. Meg remélhetőleg az orbánizmus is elrohad igen gyorsan a történelem során. Csak azt sajnálom, hogy legalább 6 évet elvettek az életemből...eddig.

]{udarauszkasz 2017.01.03. 14:57:11

@annamanna: Ez inkabb 18 eves ciklusnak tunik, de 2026ra majd meglatjuk mi lesz. Mindenesetre addig eleg konzervet, autark energiaellatast, es jo sok ivovizet kell felhalmozni.
Es par apro elektronikai cikkbe se art beruhazni, mint Geiger-szamlalo, dronok, radiok, csak hogy a hasznos hobbiaimnal maradjak. Nameg uzemanyag, akkumulatorok, generatorok, szelgeneratorok, es jo sok vetomag, meg fegyver vadaszni.

Szalay Miklós 2017.01.03. 15:46:15

Egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid076

(A legfelső sor a kép tetején, "Demokrácia és diktatúra". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

chepunk 2017.01.03. 15:53:48

"Oroszország felmosta a padlót az nyugati világgal Szíriában"

Aha ja... Csak szinte semmit sem értek el az ISIS ellen (sőt visszafoglalták a ruszkiktól Palmyrát is).

" Irán ugyancsak jól halad Irakban." Ja Irakból majdnem teljesen kiverték az ISIS-t, de nem Irán hanem az USA illetve az általuk támogatott kurdok és iraki biztonsági erők...

conchita wurst 2017.01.03. 16:13:49

Minden rendszer az adósságokba pusztul bele.

Igy volt a kommunizmussal is.

A jövő azoké a szakértő politikusoké, akik, az adósságcsökkentés mellett is képesek az országot fejleszteni, lakóinak életszínvonalát nagymértékben emelni!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2017.01.03. 16:22:05

Hát igen, a fideSS-jobbikoSS blogtól mi más várható?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2017.01.03. 16:22:53

@Szalay Miklós: megbaszhatnád végre a kurva anyádat, te tetves, buzi spammer!

Vírusbácsi 2017.01.03. 17:01:12

Aztat nem èrtem èn, hogy 40 èvig vàgytunk csatlakozni a liberàlis nyugathoz. Mikor ez megtörtènt azóta fikàzzuk azt, hogy beteg eszme. Mi a jó eszme? Nàcizmus, putyinizmus, orbànizmus? A nyugat hanyatlik a sokszoros fizukkal, szàrnyaló nèmet gazdasàggal, mi meg jobbról előzünk a rezsicsökkentèssel? Vicc..

ogli dzsí 2017.01.03. 17:06:50

@Vírusbácsi: nagyon egyszerü

mindig meg kell nézni mit csinál az emeszpé

akkor-uralkodott, ezért le akartunk lépni nyugatra meg csatlakozni

MOST: ők akarnak csatlakozni feloldódni az arab-európában a magyarok meg nem!

csak az emeszempét kell figyelni és az ellenkezőjét csinálni, ez a magyar siker!

na4 2017.01.03. 17:12:59

Merkel, Juncker, Hollande, Renzi, Gauck, Schultz, stb. mennek a levesbe, jön Le Pen, Geert Wilders és a többiek. Csá ballibber hülyék.

Brix 2017.01.03. 17:29:53

Valóban itt az idő, hogy paradigmát váltson az európai mainstream politika. A 2VH óta tartó " kegyelmi időszaknak vége, hiszen nagyon erős globális kihívások vannak...Tudomásul kell venni: a kontroll nélküli , embermilliókat megmozgató népvándorlás elsöpörheti az egész európai jóléti és biztonsági rendszert az itt élő emberek életét. Az EU vezetői, elsősorban Merkel fatális hibát követtek el, amikor nem tettek semmit a népvándorlók megállítáásra, holott évek óta erősödik a migrációs nyomás Európára, ezért már korábban módosítani kellett volna az emberjogi, jogi egyezményeket és a lezárni a határokat...Ma már a 24-ik órában vagyunk , hiszen több millió fiatal, életerős agresszív férfi van Európában, akik nem is jogosultak menekült státuszra, de kirakni senki sem tudja őket, a jelenlegi ultraliberális rendszerben... Pedig ők nem fognak mást csinálni, mint a történelem során bármikor: erőszakkal elveszik az itt élők erőforrásait, és megerőszakolják a nőket... A terrorizmus a csoportos erőszak nem más , mint az itt élő embereknél elmaradottabb, tanulatlan migránsok frusztrációja, ami csak rosszabb lesz, ahogy haladunk előre az időben...Ekkora méretű , nemileg és tudatilag deformált tömeg nem lehetőség, hanem óriási veszély Európára! A migrációnak mindig jóváhagyottnak, ellenőrzöttnek, és szabályozott keretek között kellene lenni és megszabott létszámban, de nem kontroll nélkül, ellenőrizetlenül , milliós számban..Ez így háború ellenünk!
Csak azt tudom remélni, hogy a felelősök, de leginkább Merkel börtönbe fognak kerülni, ha egyszer öntudtatukra ébrednek a népek...

Nemere16 2017.01.03. 17:46:26

@ogli dzsí: Egyszerű ember egyszerű beírása.
Tudod annál a világ sokkal összetettebb, mint ahogy azt felfogod. Tapasztalatom szerint, minél tájékozottabb egy ember annál bizonytalanabb és minél butább annál magabiztosabb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.03. 17:53:56

@Brix:

"a felelősök, de leginkább Merkel börtönbe fognak kerülni"

Én inkább a lámpavasat javaslom.

Nemere16 2017.01.03. 17:58:42

Azért az Orbán rajongóknak felhívom a figyelmét, hogy Viktorkájuk nem azt mondta Tusványoson, hogy a liberalizmust illiberalizmusra kell cserélni, hanem azt, hogy a liberalizmusnak csak egyes elemeit kell illiberalizmusra cserélni!

Nemere16 2017.01.03. 17:59:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Német állampolgár vagy? Ha nem akkor mi közöd van hozzá?

ogli dzsí 2017.01.03. 18:07:18

@Nemere16: mondjuk az hogy Németországban sem akarok arabot látni

schengen miatt a német arab akármikor idejöhet határellenőrzés nélkül

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.03. 18:12:10

@Vírusbácsi:

Sose akartunk csatlakozni a liberális nyugathoz. A szovjet megszállás ellenzése nem egyenlő a liberalizmus utáni vággyal.

A magyar hagyomány alapvetően a harmadik út, azaz mind a liberalizmus, mind a marxizmus elvetése.

morph on deer 2017.01.03. 18:22:42

"Hogy jön ebbe Orbán? Természetesen nyilvánvaló, de azért leírom: úgy, hogy az nyugati vezetők közül az első volt, aki ki merte mondani a valóságot. Bekerült a történelembe, egy nem túl nagy és nem túl befolyásos ország miniszterelnökeként."

Tehát a "nyugati vezetők közül"?
Akkor mégsem "félázsiai"?

"Nem túl nagy és nem túl befolyásos ország miniszterelnökeként?"
Tehát 'csak' nagy és befolyásos ország miniszterelnökeként..!
Én meg már azt hittem, hogy még mindig Magyarországról és Orbánról van szó, elnézést!

Bár megértem, a vallási révületet általában nem a realitásokon alapuló objektív gondolkodásmód idézi elő, ez igaz...
És, mint tudjuk: "Orbán meg prófétává lett globális szinten."
:))
Halleluja!

„Óvakodjatok a hamis prófétáktól” (Mt 7,15).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.03. 18:32:45

@Nemere16:

EU-s állampolgár vagyok, azért mindenhez közöm van, ami érinti az EU-t.

És nem te fogod megmondani, mihez van vagy nincs közöm.

bandiras2 2017.01.03. 18:51:40

Miért is haldoklik a nyugat?
A Frankfurti iskola zsidajai maitt.
Szóval ezek a kommunista zsidók műhelyt hoztak létre frankfurtban, és "tudományosan" megjósolták a munkás paraszt tömegek lázadását a nyugaton, de ehelyett a kapitalizmus olyan mennyiségű jólétet teremtett, pl vezetékes víz, villany, gáz, (sőt amerikában még néhány melósnak autója is lett!!!)., hogy a nyugati melósnak eszébe se jutott lázadni a gonosz kizsákmányoló érték és jólét teremtő rendszer ellen. A "munkásparaszt"Khmm! Zsidó forradalom viszont pont ott tört ki ahol senki sem várta, az elmaradott, középkori cári oroszországban.
Persze aztán a forradalmároknak leesett hogy rossz cserét csináltak, de addigra a zsidók beültek a nyakukra. Ez az 1921-es kronstadti lázadásban csúcsosodott ki, ahol gyakorlatilag a pártkongresszuson résztvevő zsidók is fegyvert ragadva harcoltak a gójok feletti uralomért a fellázadt orosz tengerészek, az orosz nép ellen. A végeredményt ismerjük, javaslom megtekinteni a szovjet sztori című filmet.
Na de vissza a nyugati világ problémáira:
Szóval derék zsidajaink ott frankfurtban arra jutottak, hogy az ő világmegváltó elveikkel semmi probléma nincsen, hiszen mint a kiválasztott nép tagjai, ők is tökéletesek, szóval a világot kell a zsidó logika köré törni, akárhány millió ember halála árán is. Ez adolf kapcsán átmenetileg visszaütött, de a holokausztot azóta is furkósbotnak használják.
" - Szóval ha nem forradalmo által, akkor megy majd másképp!" gondolták, majd azonosították a nyugati világ 3 alappillérét, amit el kell törölni, és a nyugati világ összeomlik:

1 - Zsidó-keresztény értékrend: Ne lopj, ne ölj, dolgozz keményen, légy rendes ember, stb
2 - A görög-római filozófia, és az egész tudományos rendszer, ami erre épül.
3- A római-angolszász joggyakorlat.

A támadás csatatere az emberek elméje lesz, az ehhez kiválasztott út pedig a média. Mindehez kreáltak egy fegyvert, és egy pajzsot.

A fegyver: Critical theory en.wikipedia.org/wiki/Critical_theory
A lényege az, hogy létrehoztak egy rendszert, ami semmi mást sem csinál, csak kritizálja a gazdatest kultúráját. Pl az amerikaiakat nagyon jól lehet szivatni a rabszolgasággal, de a critical theory nem ad se perspektívát, se alternatívát, nehogy az emberek elkezdjenek gondolkodni. Pl azon, hogy a legnagyobb rabszolga ellátó egy afrikai nigger királyság volt, aki milliószám összefogta a niggereket, majd eladta zsidó kereskedőknek, akik áthajózták őket az új világba. historynewsnetwork.org/article/41431 Azt se szabad megemlíteni, hogy a rabszolgák kb 10% került csak az USA területére, valamint a republikánus vezetésű kormány volt az ami csatába vitte megdögleni fehérek millióit hogy felszabadítsák a niggereket. A lényeg, hogy minden lehetséges irányból támadni kell az államlkotó réteget. LGBT, , BLM, SJW, feminizmus... csak arra kell figyelni, hogy ezek egyike se harcol a másik ellen, mindegyik a gazdatestet támadja.
"Minden fehér rasszista" (nálunk a cigány a menő, a magyar pedig bűnös, és mindent meg kell nekik adni hogy szaporodjanak, illetve hogy mi vagyunk a legnácibbak, miközben nálunk tartják az esedékes zsidó nyári fesztivált...). A lényeg, a kissebbségek felhergelése, legyen az faji, vallási, vagy egyéb szellemi/szekszuális nyomor. Fel kell szeletelni a társadalmat, és a szeleteket ráereszteni a középosztályra. El kell puszutítani a középosztály önbecsülését, és hitét önmagában. Nehéz ezt azzal a fehéremberrel, aki holdraszállt, de 80 év folyamatos agymosás meghozza a hatását.

És igen, eljön az idő, mikor az embereknek elege lesz, és ekkor jön a pajzs:
A Politikai korrektség.
Amikor a mocskos náczirasszistafasiszta fehérnek elege lesz, feláll, és érvekkel meg tényekkel hozakodik elő, akkor jö az, hogy:
"Nem mondhatod ezt! Ez rasszista! Ez sérti a nemi/faji/vallási/egyéb identitásomat! Nem vagyok köteles ezt hallgatni!" "Gyűlöletbeszéd! Bárki aki nem ért egyet velem RASSZISTA!!!" "Náczi vagy, náczikkal pedig nem beszélünk!"
Ez egy módszer, ami működik: És az emberek beszopják, mert csak olyanokon működik, akik, akik nem rasszisták, nem homofóbok, stb.
Próbálj meg lerasszistázni egy kukluxklán tagot. Büszkén kihúzza magát! Antiszemitázz le egy skinhedet! Büszkén kiröhög.
Viszont normál emberek nem szeretik ha ilyesmivel vádolják őket, és bekussolnak. És ez a cél. Ha nem értesz egyet egy libsivel, akkor náci vagy. Így lehet féken tartani a gój tömegeket. Egy bizonyos pontig...

m.cdn.blog.hu/sj/sjwriporter/image/f2a.jpg
patpgmr.files.wordpress.com/2015/12/sjw.jpg?w=600
funnypictures4.fjcdn.com/pictures/Sjw+comp+brexit+save+the+queen+edition+another+sjw+comp_c89372_5936855.jpg

“Facts do not cease to exist because they are ignored.”
2+2=4
Aldous Huxley, Proper Studies, 1927

morph on deer 2017.01.03. 18:58:36

@MAXVAL.BIRCAMAN.:
"A magyar hagyomány alapvetően a harmadik út..."

Az az út meg általában 'alapvetően' a pad alatt szokott végződni, ahova még eddig mindig tévedhetetlenül betaláltunk...

Pefig az elején még mindig minden milyen bíztatóan nézett ki, mi?
Legutóbb is "győztesek" voltunk, győztesként vonulgattunk ide oda, csaknem olyan délcegen mint Semjén azon a szegény ártatlan lovon...

Akkor is hányan lelkesedtek, hányan boldogan elhitték, akkor is hányan látták az új megváltó és az új világrend eljövetelét, ugye..?

Na nem mintha a jelenlegi hintapolitika valamivel is nagyobb sikerrel járna, már ami az ország nemzetközi megitélését illeti!
Belértve annak cezaromániás, jelenleg éppen a "legfőbb hadúr" címre is pályázó, ámbár komplexusokkal terhelt vezérét...
Csak így tovább egy újabb "sikeres Magyarország" felé! Sajnos az eredmény várhatóan ezúttal is hasonló lesz, de sebaj, mert addig is lehet újjongani, nem utolsó sorban követni a "prófétát" - azzal is telik az idő, nem?

Ad Dio 2017.01.03. 19:01:13

Jó poszt, de én nem látom ilyen vészesnek a helyzetet. Messze nem.

A változások korát éljük, de ez nem baj, hanem csupán egy helyzet, ráadásként a jövő lehetőségének helyzete.

A nyugati kultúra valamiképpen paralel pályát járt be, mint az nyugati egyén a maga fejlődésében. A nagy paradigmáink számomra párhuzamba állíthatóak a nyugati típusú ember fejlődési paradigmáival. A kép persze nem 1:1, de a párhuzamok erősek. Paradigmánk a kisgyermek világától ívelt a lázadó, majd lassan kiégő ifjúig. Ma a kamaszkorunk legvégén ülünk a magunk által okozott légüres térben, a kiégettség az önsajnálat, a szabadság mámora és annak teljes iránytalansága közt. Meghalunk az unalomtól és a lehetőségeink korlátlansága által teremtett parttalanságtól. Felnőtté kellene válnunk, de semmi kedvünk hozzá. Túl kényelmes ez a langyos semmi.

A jó hír az, hogy ez nem baj. Sőt: igazándiból törvényszerű. Felnőtté általában nem magunktól válunk az életünkben sem, hanem egy érkező feladat kényszerítő ereje tesz felnőtté bennünket. A feladat, amit fel kell vállalnunk, ami felelősséget, kötődést és irányt ad az életünknek.

És most had vitatkozzak a cikk alapvetésével: NEM a liberalizmus halt meg, csupán annak bal oldali (félre)olvasata. A liberalizmus él és virul, az maga az Európai Gondolat, korunk közös európai erkölcsi minimuma.

A feladat a kapuknál kopogtat, vagyis inkább dörömböl. Ha nem nyúlunk ki felé, elmos bennünket. És a feladat nem kevesebb, mint megőrizni a Nyugat nagy értékeit: ezek pedig nem más, mint a keresztény alapokra épülő liberális etikánk, a demokráciáink (melyek fejlesztésre szorulnak a közvetlenség irányába) és a gazdagságunk, mely mindezeket a vívmányokat lehetővé tette.

Fel kell nőnünk a feladathoz - és szerintem fel is fogunk ;-).

Elnézést a sok szóért.

Ad Dio 2017.01.03. 19:19:54

@Nemere16:

A liberalizmus politikai képviselete - történelmi okokból - bal-liberalizmusként van jelen. Azok, akik a kérdéssel nem teoretikusan foglalkoznak ezt azonosítják a liberalizmussal. Pedig a két fogalom nem azonos. sőt, sokszor a so called liberalizmus nem is liberalizmus, hanem maga a sötét illiberalizmus (ld. elhallgató kampány, kisebbségi akarat többségi fölé emelése, demokratikus diskurzus korlátozása, agresszív pc stb). A liberalizmus közös alapunk de ideje volna visszatérni annak valódi alapjaihoz. Ma a liberalizmusnak a jobboldali olvasatára van szükség, és ez bizony küzdelmet jelent a régi, mára konzervatívvá merevedett bal-liberális politikai establishment-tel.

Ad Dio 2017.01.03. 19:21:51

@Nemere16:

Egy közösség vagyunk. Nekik is lehet véleményük arról ahogy mi élünk és nekünk is arról, ahogy ők. Egymásba nőve élünk.

ügyfélszolgálatos 2017.01.03. 19:22:39

Egy pillanatig azt hittem, hogy a Pravdát olvasom

gyalog.galopp 2017.01.03. 19:42:13

@Ad Dio:

Az a liberalizmus, amit te igaznak, követendőnek tartasz az már nincs, nem is lesz, mert nincs valós gazdasági alapja, nincs nyersanyagbázisa, a technológiát pedig kiszervezte.
Amannyiban a jelenlegi atlanti gazdasági, pénzügyi potenciál egyik pillanatról a másikra eltűnne, átmeneti megtorpanás után a világ fennmaradó része erőteljesebb fejlődésnek indulna.

Mr. Waszabi 2017.01.03. 19:48:29

Hát, azzal egyetértek, hogy szenved, de az okok mögött inkább a buta emberek erőszakosságát látom, ami így picit más színezetet kölcsönöz a történéseknek. Mivel, hogy ezek a buta emberek, akik erőszakkal akarják helyettesíteni az agyi alkalmatlanságukat, nos, nem vállalnak felelősséget tetteikért. Egyik sem. Gyengébbek kedvéért a felelősség az, amikor pl. a jegybank elnöke börtönbe megy azért, ha elbaszta/ellopta a köz pénzét. Vagy a miniszterelnök, ugyanezért, vagy hasonló elbaszásokért. De erre itt egyelőre nincs precedens, és nem is lesz még egy darabig. Mondjuk, mi a kandeláberben váratlanul és hevesen hívő nemzet vagyunk, nem a megfontolt bírósági ítéleté, de ez apróság. Ami probléma lehet itt egyeseknek, hogy nem csak a lopásból nem tért meg e nemzet sok fiaskó után sem, de a kandeláberes akasztás bűnéből sem. Mind bűnösök vagyunk - csak hát nem mindegy, hogy ki, mikor, mibe hal bele.

Ad Dio 2017.01.03. 19:54:50

@gyalog.galopp:

A liberalizmus elsősorban társadalomelmélet és nem szükségszerű a kapcsolata a folyamatos meredek (globális) fejlődésre alapozott un. neoliberális gazdasági modellel. Ez utóbbi minden bizonnyal nem fenntartható modell de nem is feltétlen kell ragaszkodni hozzá. Egy értékőrző pálya is működhet, laposabb fejődési pályával (ami nem új erőforrásokra vagy épp piacbővülésre épül, hanem technológiai fejlődésre és hatásfok növelésre). Ettől független az, hogy a társadalmunk liberális erőtérként működik tovább, ennek a alapjait ugyanis elégségesen biztosítja az, hogy az egyén létbiztonsága és jóléte a mai szinten áll.

Ad Dio 2017.01.03. 19:56:20

@Mr. Waszabi:

"Hát, azzal egyetértek, hogy szenved, de az okok mögött inkább a buta emberek erőszakosságát látom, ami így picit más színezetet kölcsönöz a történéseknek."

Vajon a Bourbonok nem így vélekedtek anno a 18. század végefelé?

Mr. Waszabi 2017.01.03. 19:56:52

Khm. A piac gazdaság, az nem liberális. Az emberiség történelme során az idők java részében, azaz pár ezer éven át nem is létezett olyan, hogy liberalizmus. Királyságok voltak, teljhatalommal, pallosjoggal, miegymás - csak nem voltak olyan hülyék, hogy azt hazudják a piac működéséről és pláne működtetéséről - mármint eredményesen -, hogy ők jobban tudják azt csinálni politikai elképzeléseik mentén. Nagyjából ezért maradhatott fenn és fejlődhetett a piacgazdaság 5000 éven át. A piacgazdaságot ez alatt mindössze néhány idióta király és a kommunisták kérdőjelezték meg. Szerencsére ők voltak kevesebben. El ne higgye senki, hogy ha Adolf HItlernek nem sikerült kiegyelnie a piacgazdaságot - ami ugye kényszerűen liberális, azaz szabad - a saját agyament rendszeréből, akkor ezt bárki más, nálánál butább barom fsz politikus majd megteheti eredményesen. Nem fogja. Azért nem, mert fából nem lehet vaskarikát csinálni. A nácik tudtak sok mindent, pl. szénből benzint, vagy analóg vezérlésű interkontinentális rakétát, de egy dolgot ők sem tudtak - ami nem a szabad piacon készül, az nem lesz elég jó. Hát ezért nem működhet sosem a kommunista diktatúra, amelyben újfent sokan szerenének hinni, és a náci sem. Mert mindkettő megbukott már egyszer, és alapjaikban volt a hiba, azért.

ogli dzsí 2017.01.03. 20:02:06

Ez a gyurcsányista többször már nem vágja át az országot a muszlim hordától védő drótakadályt
Forrás: kuruc.info/r/2/167904/

Ad Dio 2017.01.03. 20:07:18

@Mr. Waszabi:

A piacot senki nem akarja bántani. Csakhogy ahogy a neoliberális gazdasági modell elképzelte, tudniillik hogy a globális világ egy meredek pályán fog nőni az égig, az korlátos rendszerben nem fog működni. Márpedig a korlátaink erősen kezdenek kirajzolódni. Ráadásul a gazdaságok alapját adó kultúrák eltérő paradigmában dolgoznak, és ennek az eltérő paradigmának ma egyre inkább látjuk a konfliktusos oldalait. Addig, amíg a világ nem nyugatias része pusztán olcsó munkaerőként vett részt az ügymenetben nem volt gond. Ma ez már egyre kevésbé van így. És ezzel párhuzamosan egyre kevésbé látszik a dolog egy szép mosolygós puncskockának. a globalizáció nem ördögtől való, de az önvédelem és a határok kijelölése sem. Új alapokra kell helyezni a globális gazdasági együttműködést.

Netuddki. 2017.01.03. 20:10:37

Zombikhoz hasonlítani a migráncsokat? Noooormááális?

A hanyatló nyugatról már nem is beszélve. A komcsik is erről szövegeltek az átkosban.
A vajda meg egy tolvaj bűnöző, és ha megbukik mehet a börtönbe. Jó esetben. Eh!

Mr. Waszabi 2017.01.03. 20:10:49

@Ad Dio: szívesen elszípcselnék veled a történelem letűnt évszázadainak erőltetett elméleti párhuzamairól - már amennyiben magam is egy állami egyetem állami pénzből finanaszírozott elméleti kutatója lennék. De, nem vagyok. Viszont 1986 óta művelem a magyar gyakorlatban a piacgazdaságot - igen, sokunknak már akkor is muszáj volt, az átkosban is - és mint ilyen gyakorlattal bíró, muszáj vagyok 3 évtizeddel később szót emelni az ilyen semmit mondó, semmit sem megoldó fszkalap megnyilatkozások ellen szót emelni. Mert tök mindegy, hogy a múltban hol, mikor, mit hogyan basztak el mások - a lényeg az, hogy amit mások a múltban bármikor is elbasztak, az nem előrevivő út, azaz nem visz sehová, legalábbis nem előre. Nálam innen indul a gondolkodás. Lehet - hangsúlyozom, csak lehet - hogy tán meg kéne próbálkoznod neked is ezzel a megközelítéssel. Már amennyiben előre felé szeretnéd tekerni ez országnak, nemzetnek a fejlődését, s nem vissza a kőkorszakba. A gondolkodás nem mások hibáinak ismétlése, akármilyen balfsz önérdek, önzés mentén, hanem előre vivő ötletek, gondolkodás mód fejlesztése és elterjesztése. Ugye, nem én kérek most elnézést? Nagyon remélem.

ogli dzsí 2017.01.03. 20:12:15

Bőröndben akart Európába jutni a néger

A spanyol hatóságok a múlt héten állították meg a gyanúsan viselkedő 22 éves nőt, aki nem engedte, hogy csomagjára rápakoljanak, és észrevehetően ideges volt. Mikor a határnál átkutatták bőröndjét, egy 19 éves gaboni férfira bukkantak.
Forrás: kuruc.info/r/4/167906/

Netuddki. 2017.01.03. 20:12:24

@Ad Dio: A liberális fogalmat az ostobenkó fideszesek tették szitokszóvá. Ennyi.

Ad Dio 2017.01.03. 20:13:29

@Mr. Waszabi:

"A gondolkodás nem mások hibáinak ismétlése, akármilyen balfsz önérdek, önzés mentén, hanem előre vivő ötletek, gondolkodás mód fejlesztése és elterjesztése."

Na, akkor most ennek fényében olvas újra amit írtam.

Netuddki. 2017.01.03. 20:13:50

@ogli dzsí: Ezeket monden blogba bekopizod balfasz? Mész ám a trolltartóba, de rögtön!

ogli dzsí 2017.01.03. 20:14:10

@Tibi !: Ez a gyurcsányista többször már nem vágja át az országot a muszlim hordától védő drótakadályt
Forrás: kuruc.info/r/2/167904/

Ad Dio 2017.01.03. 20:14:24

@Tibi !:

Ez is egy vélemény. Nem értek vele egyet.

dunántúli gyerek 2017.01.03. 20:17:20

@Tibi !: Óriási sikere van az újra kiadott Mein Kampfnak - de csak holokorrekt "magyarázatokkal" szabad az út
Forrás: kuruc.info/r/4/167907/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 20:19:16

@Ad Dio:

"A liberalizmus elsősorban társadalomelmélet" --- írod.

A liberalizmus elsősorban protestáns teológia. Ha a liberalizmust megfosztod protestáns keresztény alapjaitól nem több, mint csalás és szélhámosság.

"Ettől független az, hogy a társadalmunk liberális erőtérként működik tovább, ennek a alapjait ugyanis elégségesen biztosítja az, hogy az egyén létbiztonsága és jóléte a mai szinten áll." --- írod.

Szerinted ennek a mondatnak mi az értelme? Van benne három állítás, amelyek önmagukban sem egyértelműek, egymáshoz pedig nincs semmi közük.

Mr. Waszabi 2017.01.03. 20:19:41

@Ad Dio: melyik részét nem érted, amúgy történelmi évezredek tapasztalataival alátámasztva, hogy a piac gazdaságon, mely mindenkor kényszerből volt liberális - nos, hogy ezen a modellen kívül nem létezik más működő gazdasági modell? Nekem ez alapjárat. Ahhoz, hogy az ember műveljen valamit sikerrel az életben, muszáj, hogy ne tagadja az általa művelt szakág alapvető matematikai, logikai kényszereit. Amiként a fizikában sem tagadható a gravitáció s egyéb pár törvény létezése. Sem a kommunista, sem a nacionalista állami gazdálkodás nem működő képes. A történelem szolgáltatja erre a bizonyítékokat. A részeg ember is ismeri a hazavezető úton az összes kátyút - és ösztönösen nem lép bele, ha korában már lábát törte bármelyikben. Az itt az igazi kérdés, hogy az egyes ember részegen is hülye-e, vagy csak akkor okoskodja túl a dolgokat, amikor józan. A papír, nos, az nem old meg semmit, sőt nehezíti a megoldást. Kivétel a wc papír, a Biblia, és a számlák, mert ezek eredményesen, jó hatásfokkal szolgálják azt a célt, amelyre hivatottak. Kézzel fogható eredményt hoztak az emberiség életébe, s mindegyik elég rég óta. A többi papír csak bullshit :)

dunántúli gyerek 2017.01.03. 20:20:24

@Mr. Waszabi: Óriási sikere van az újra kiadott Mein Kampfnak - de csak holokorrekt "magyarázatokkal" szabad az út
Forrás: kuruc.info/r/4/167907/

gyalog.galopp 2017.01.03. 20:21:31

@Mr. Waszabi

A piacot mifene működteti, ha nem az önzés, önérdek?:)

morph on deer 2017.01.03. 20:22:00

@Mr. Waszabi:
"Mind bűnösök vagyunk - csak hát nem mindegy, hogy ki, mikor, mibe hal bele."

Ami nekem általában gondot okoz az az, hogy jónéhányan úgy válnak "bűnössé", hogy közben meg vannak győződve arról, hogy helyesen gondolkodnak és cselekszenek.
Az egyszerű- és egyben elrettentő példája ennek a "parancsra tette(m)" esete, ahol legfeljebb csak az elkövető oldaláról nézve van különböző súlya a cselekedetnek, az áldozat szemszögéből ez teljesen közömbös.

Valahogy nehezebben viselem az alapvetően jószándékú, de ideológiai, politikai vagy/és vallási, hitbéli okokból manipulált személyek viselkednek úgy és tesznek olyasmit, amit szellemileg független és gondolkodó emberként, csupán a saját döntésük alapján soha nem tennének.

Millió oka van, de mindenki ismeri a jrlenséget amikor az imám vagy a népvezér, esetleg nemzetvezető 'megmutatja az egyetlen igaz utat' és onnantól kezdve a "megvilágosodott" személy számára más már nem létezik...

Ezért követ el egy jobb sorsra érdemes blogger nyíltszini verbális fellációt, és ezért látja a prófétát egy hataloméhes provinciális ..... szóval Orbán személyében.

Mert ugye Magyarországon állandóan muszáj valakit isteníteni valamilyen okból, pláne ha eközben még gyűlölhetünk is valaki más(oka)t, ettől elégedett a honpolgár...
Csak így tovább!

dunántúli gyerek 2017.01.03. 20:22:43

@morph on deer: Óriási sikere van az újra kiadott Mein Kampfnak - de csak holokorrekt "magyarázatokkal" szabad az út
Forrás: kuruc.info/r/4/167907/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 20:23:25

@gyalog.galopp:

A piacot az erkölcsös önérdek működtetné, ha működne.

Ad Dio 2017.01.03. 20:25:38

@bbjnick:

"A liberalizmus elsősorban protestáns teológia."

Ebben nem értünk egyet. Bár az tagadhatatlan hogy a protestáns teológia egyes nézetei alapként szolgáltak a liberalizmus számára.

"Szerinted ennek a mondatnak mi az értelme?"

Röviden az, hogy egy bizonyos jólét szükséges ahhoz, hogy egy társadalom liberálisan működhessen. Addig ui, ameddig az emberek a létfenntartásukért küzdenek nem fognak nagyobb rendszerben gondolkodni. Ezzel ennyit akartam mondani, semmi többet.

Mr. Waszabi 2017.01.03. 20:30:45

@dunántúli gyerek: és? Hitler végül öngyilkos lett, amikor elveszítette a seine kapfját. Nekem ennyi elég arról, hogy mi sikert lehet elbaszott elméleteiből kihozni. Ez három logikus mondat volt, ami az ő 3 évtizedeb át reszelgetett, finomított téveszme rendszerét a darálóba tolja. Tehát nettó hülyeség bármi, amit írt. Mert ha nem az lett volna, akkor nyilván sikeres ember lett volna. De nem lett az. Carbon copy Joszip Viszarinovics Sztalin, aki még Hitlernél is több ideig reszelgette a kommunista diktatúra mindenhatóságának álomlképét, aztán neki se jött össze.
Szerintem ezek a dolgok azért történtek az emberiséggel, hogy okuljunk belőlük. Aki mintakövető, azaz, nincs ötlete jelen problémáinak megoldásához, csak a múltba tud nyúlkálni bukott ötletekhez, nos, az az ember nem gondolkodik. A gondolkodás ott kezdődik, hogy megpróbáljuk elkerülni a múltbéli elbaszásokat. Nincs levédve, lehet másolni szabadon e gondolatokat :)

Ad Dio 2017.01.03. 20:32:22

@Mr. Waszabi:

"Sem a kommunista, sem a nacionalista állami gazdálkodás nem működő képes."

Szerintem pedig: mindezen modellek bizonyos történelmi pillanatban nagyon is adekvátan működtették a piacot. Épp úgy, ahogy a neoliberális modell is. Csakhogy ma nem működnek. Legalábbis abban a formájában nem, ahogy fénykorukban. A piac ma sokarcú. Egy-egy leíró nyelv nem ad benne mindenhol működő tájékozódási alapot. Van amit protekcionistán és van amit szabad versennyel kell működtetni - sőt, olyan is van, amit "kommunisztikusan" (közösségi rendszerek).

dunántúli gyerek 2017.01.03. 20:32:26

@Mr. Waszabi: Bőröndben akart Európába jutni a néger

A spanyol hatóságok a múlt héten állították meg a gyanúsan viselkedő 22 éves nőt, aki nem engedte, hogy csomagjára rápakoljanak, és észrevehetően ideges volt. Mikor a határnál átkutatták bőröndjét, egy 19 éves gaboni férfira bukkantak.
Forrás: kuruc.info/r/4/167906/

dunántúli gyerek 2017.01.03. 20:34:50

@Mr. Waszabi: Ez a gyurcsányista többször már nem vágja át az országot a muszlim hordától védő drótakadályt
Forrás: kuruc.info/r/2/167904/

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.03. 20:40:19

@morph on deer:

Az igazi út valójűban a negyedik, de err még nem érett meg a magyarság. A liberalizmus és a kommunizmus hazugságát már megértette a nép, a nacionalizmusét még nem. Amint megérti ezt is, kezdődhet a negyedik út.

Mr. Waszabi 2017.01.03. 20:40:47

@morph on deer: barátocskám, itt sok embernek az az igazi problémája, hogy olyan képzelt dolgokat vél ténynek, amelyeket sosem tapasztalt, legfeljebb mások könyveiből tanulta. És ami az igazi baj, hogy el is hitte, hogy amit neki mások tanítottak, azok tények. Nos, a kommunizmus és a fasizmus, nácizmus is ilyen tanított téveszme. Aki élt bármelyikben - esetleg többen is - , nos az tudja, hogy melyikben mi nem stimmelt, hol voltak az elbaszások, amik miatt egyik sem lett sikeres. Sikeres például az USA, amelyben nem kellett sokszor revideálni 200 év alatt az alkotmányt, sőt, még a pénzt sem nagyon kellett cserélgetni 100 év alatt. Sikeres például Nagy-Britannia, amelyik 150 évvel ezelőtt létrehozni és működtetni volt képes egy EU méretű világ birodalmat, pusztán szikratáviró kommunikáció alapján - aztán később sem mentek el a süllyesztőbe. Szerintem gondolkodni működőképes gyakorlati modellek felől érdemes - de ami már megbukott, az felejtős inkább. Adolf Hitler, vagy Joszip Viszarionovics Sztalin kibaszottul okos, dörzsölt emberek voltak. Ha nekik nem sikerült, akkor gondolod, hogy majd neked fog? Na, a hülyeség, a gondolkodás nélküliség valahol itt kezdődik. A tömeg mérete nem garantálja az eredményt. Legfeljebb sokan halnak éhen. A történelmi leckék ezt akarták megtanítani az embereknek, de a jelek szerint ez mára sem sikerült. A vicces az, hogy te is leérettségiztél, tán diplomát is szereztél - de ezek a hézagok még sem derültek ki rólad - mind e mai napig. Na, ez a vicc. Remélem, nem tanítasz.

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.03. 20:43:08

@morph on deer:

"nem mintha a jelenlegi hintapolitika valamivel is nagyobb sikerrel járna"

Ha egy ország nem nagyhatalom, kénytelen a hintapolitikára. Öngyilkosság lenne mindent egy lapra tenni. Ezt csinálta utoljára Horthy, s ismerjük az eredményt. Még Kádár is igyekezett óvatosan hintázni.

morph on deer 2017.01.03. 20:45:06

@Mr. Waszabi:
"barátocskám, itt sok embernek az az igazi problémája, hogy olyan képzelt dolgokat vél ténynek, amelyeket sosem tapasztalt..."

Te teljesen biztos vagy benne, hogy jó kommentre válaszoltál?

morph on deer 2017.01.03. 20:48:35

@MAXVAL.BIRCAMAN.:
"A liberalizmus és a kommunizmus hazugságát már megértette a nép, a nacionalizmusét még nem."

Majdnem egyetértünk!
A különbség a liberalizmus értelmezésénél van, de ezt már átrágtuk ezerszer.

morph on deer 2017.01.03. 20:51:37

@MAXVAL.BIRCAMAN.:
"igyekezett óvatosan hintázni."

Óvatosan, de nem ajtóstól, és nem köpött a szőnyegre..!
Lehet, hogy az egészről a sport tehet?
Kádár ugyanis a sakkot szerette...

Mr. Waszabi 2017.01.03. 20:54:43

@Ad Dio: ez nettó hülyeség. A piacnak csak az a baja, hogy már évtized óta non-stop, és ráadásul az internetnek hála, x millió amatőr kereskedő kereskedik rajta, csupán a saját gyalogkakukk szintű gondolkodás mentén. Ha a liberalizmust lehet okolni, na akkor ez egy igazi ok. A szabályozó szervezetek meg mindeközben papír alapon, hónapok alatt hoznak döntéseket. Nos, az igazi baj azzal van, hogy a piac sokkal gyorsabb, mint a felügyeleti szervek tempója. Ha baj van, akkor a felügyeleti szerveknek minél rövidebb idő alatt kellene reagálniuk egy-egy kedvezőtlen, káros jelenségre, folyamatra. De ez nehezen megy úgy, hogy a piac már jó ideje 24 órában és digitális alapon működik, miközben a törvényhozó mechanizmus meg papír alapon és több hónapos késledéssel tud csak erre reagálni. Igazából nem a piacgazdasággal van tehát baj - és te sem mondogatsz ilyenek, amikor épp nyersz a sanghaji tőzsdén - hanem az államszervezet kényelmes elmaradottságával. Összevetésül, pl. online közgyűlés törvényesen jelenleg csak az USA-ban létezik. Picit le van maradva a világ többi része e témában. Sőt, nem picit. Aztán meg megy a szarkenés, hogy a rohadt piac gazdaság. Hát kérlekszépen, lehet neked akármilyen jó kocsid, akár Rolls is, de ha nem cserélsz benne olajat, amikor kell, akkor bizony pont ugyanúgy sül be a motorja, mint egy Trabanté. Legfeljebb az lesz a különbség, hogy kilóra több pénzt adnak a fémkereskedő telepen a roncsért. Nem véletlenül mondom, hogy el kéne kezdeni gondolkodni - és az sem véletlen, hogy ide már harmadszor írom le, mit nem jelent a gondolkodás és mit kéne jelentsen. Mindenek előtt a tények elfogadását, mert csak azt követheti a felfogásuk és megértésük. És a gondolkodás, azaz új megoldások kiötlése csak azután következhet. Ha bármelyik lépést ignorálja az ember - akkor csak egy múltbéli hibát fog ismételni. Szarból pedig nem lehet várat építeni.

dunántúli gyerek 2017.01.03. 21:01:46

@Mr. Waszabi: Demszky maoista zsidó elvtársát jelölné államfőnek egy meglehetősen homogén szubkultúra - a szocionistáknak megfelel
Forrás: kuruc.info/r/2/167883/

Mr. Waszabi 2017.01.03. 21:02:03

@morph on deer: hát, valóban nehéz párhuzamosan többekkel beszélgetni ugyanazon témában, de azért igyekszem odafigyelni.Megkönnyítené a helyzetet számomra, ha a konkrét kifogásodat mondanád - még az is lehet, hogy benéztem valamit, ez nincs kizárva :)

dunántúli gyerek 2017.01.03. 21:05:27

@Mr. Waszabi: Ungváron vörös festékkel és szórólapokkal emlékeztettek a holokamu-emlékműnél a holodomor felelőseire
Forrás: kuruc.info/r/3/166651/

dunántúli gyerek 2017.01.03. 21:06:49

@Mr. Waszabi: Schwartz, Grossman és Blumenthal a Yahoo adatlopási ügyének főszereplői
Forrás: kuruc.info/r/4/164140/

dunántúli gyerek 2017.01.03. 21:10:59

Betolakodók gyilkoltak meg egy lengyel fiatalt a kebabosnál - a helyiek megtámadták a koszfészket
Forrás: kuruc.info/r/4/167842/

dunántúli gyerek 2017.01.03. 21:11:55

Ezúttal sem bírtak a vérükkel a vadak Kölnben
Forrás: kuruc.info/r/4/167818/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 21:31:41

@Ad Dio:

"Bár az tagadhatatlan hogy a protestáns teológia egyes nézetei alapként szolgáltak a liberalizmus számára." --- írod.

Ha a ház alól kibaszintod az alapokat, mi történik a házzal? Nem találsz olyan liberális társadalomfilozófiai-közgazdasági munkát a a XVII. századtól a felvilágosodásig (amely a közhiedelemtől eltérően nem a liberalizmus szinonimája, sőt, alapvetően nem liberális), amely ne a protestáns etikára és ne az evidens módon protestáns keresztény polgárra alapozná megállapításait, kijelentéseit, elveit. Nem zsidó, muszlim, narcisztikus hedonista tömegember, homoszexuális, transzgender stb. polgárokra, hanem jó(!) protestánsokra.

"Röviden az, hogy egy bizonyos jólét szükséges ahhoz, hogy egy társadalom liberálisan működhessen. Addig ui, ameddig az emberek a létfenntartásukért küzdenek nem fognak nagyobb rendszerben gondolkodni. Ezzel ennyit akartam mondani, semmi többet." --- írod.

Akkor miért nem ezt mondtad? Egyébként ennek így sincs értelme! Mi az, hogy egy "bizonyos jólét"? Mit jelent a bizonyos? Mit jelentett százötven éve? Mit fog tíz év múlva jelenteni? Arról nem is beszélve, hogy az általad favorizált klasszikus liberalizmus idején az emberek abszolút többsége korábban és később is elképzelhetetlen nyomorban élt.

Ad Dio 2017.01.03. 21:32:55

@Mr. Waszabi:

Ha legalább haloványan hihetném, hogy megérted amit mondok... de ennek sajnos semmi semi jele. Viszont lehülyézés az van :-(.

Ez így zsákutca. Részemről nem is mennék ebben az irányban tovább. A világ majd megy a maga útján, Te meg nem fogod érteni hogy merre. De talán ez így van jól...

Ad Dio 2017.01.03. 21:37:45

@bbjnick:

"Egyébként ennek így sincs értelme! Mi az, hogy egy "bizonyos jólét"? Mit jelent a bizonyos? Mit jelentett százötven éve? Mit fog tíz év múlva jelenteni?"

Ez azért nem olyan bonyolult. Vess egy pillantást pl. a Maslow motivációs piramisra és megérted miről beszélek. Khm... próbálok beszélni :-).

"Arról nem is beszélve, hogy az általad favorizált klasszikus liberalizmus idején az emberek abszolút többsége korábban és később is elképzelhetetlen nyomorban élt."

Aki nyomorban élt, az aligha lett liberálissá. A liberalizmus nincs mega rendszerben gondolkodás nélkül. És aki épp a napi betevőért küzd, az nem tud sajnos rendszerben, közösségben, elvont értékek mentén gondolkodni. A liberalizmushoz kell némi szabadság, aminek alapja az, hogy "kiláss a résen".

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 21:41:59

@Ad Dio: wasabi egy primitív gyurcsány csicska

ne vesztegesd a drága idődet

Boka1 2017.01.03. 21:42:15

Liberalizmus az egyetlen kiút. Az, hogy éppen a szájszagú többség van hatalmon, az egy átmeneti állapot. A halódó nyugatról kb. harminc évente hallunk, de az utazó kisebbség látja, hogy köszönik jól vannak.

Trackers 2017.01.03. 21:45:37

Remek cikk, és a kommentek is tanulságosak.

Az Orbán gyűlölet, és migráns imádat ma is erősebb minden logikus októl, következménytől, és múlt beli cselekedetből levont racionális következtetéstől.

A liberalizmust azért találták ki, hogy az emberekre erőszakoljanak olyan dolgokat, amit azok maguktól soha nem fogadnának el.
Csakhát nem sikerül, és nem is fog, és ez egyre inkább látszik.

Ad Dio 2017.01.03. 21:48:04

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Ha van értelme a netes kommenteléseknek, úgy az pont az hogy a magadétól eltérő gondolkozású emberekkel folytass diskurzust. Persze van határa annak, hogy mbe és meddig érdemes belemenni, de megpróbálni sosem kár.

Mellesleg az időn nem drága - egy közepes képességű senki vagyok csupán. No para :-).

Boka1 2017.01.03. 21:54:20

@Trackers: inkább az ellenkezője. A konzervativizmus, ami gyereknek nézi a polgárt és pl. Magyarországon pár évente lenyomja a saját szavazói torkán, hogy mikor kell polgárnak, mikor kisembernek, mikor áldozatként viselkednie. Ez megterheli a szavazókat is. Ebből csak a liberalizmus jelenthet kiutat, mert aki elfogadja a saját sorsát, annak nem kell plakáton üzenni felévente.
Ez a mostani neoliberális vagy -ahogy a Finkelsteinék kommunikálják - illiberális politika szerintem zűrzavar.
De hozzá kell tennem, nagy a támogatottsága bizonyos néprétegekben.

tireless treehugger 2017.01.03. 21:57:38

@Ad Dio:

>>Új alapokra kell helyezni
>>a globális gazdasági együttműködést.

oké, de miért pont nemzetállami alapokra?, mert szerintem az összeolvadó szövetségek messze sikeresebbek mint aki egyedül próbálkozik.

mondjuk például kína, 56 népcsoport és ezek sokezer kisebbsége alkotja, aztán együttes erővel "kínaiként" egész sikeresek.

miért ne tudnánk mi például európaiak lenni?, aztán amikor úgy adódik vagy itthon magunk között, akkor aki akar az magyarkodik.

miért akarsz valakit nemzetállami keretek közé zárni?, miközben ő nem szeretné és nem is érdeke.

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 21:59:15

@Boka1: jó nagy szarban vannak, valóban

nálunk egekben a GDP, nyugaton csökken v. stagnál
nálunk mindenki dolgozik, náluk fullra emelkedik a munkanélküliség és az adósság
nálunk nem jöhet be minden rejtett erőforrás ott szarcénoktól büzlik minden sarok
nálunk adót csökkentenek ott nyuggerkorhatárt emelnek minden évben

Ad Dio 2017.01.03. 22:05:01

@még nem:

Mondtam én, hogy csak nemzetállamban lehet gondolkodni? Mer szvsz nem...

Európa sajátossága az, hogy nemzetállamokból áll. Ez egy adottság. A demokráciáink nemzetállami szinten épülnek fel. Sajnos ezen nem is lehet anélkül változtatni, hogy a demokratikus működést (vö liberalizmus) ne korlátozd. Egyszerűen a nemzetállamok közt túl nagy a távolság (gazdasági, kulturális), hogy képesek legyenek egységként gondolkozni. Ez azonban NEM jelenti azt, hogy egyben ne lehetne egység az is, amit a nemzetállamok szuverén demokráciái alkotnak: az EU nagyon is működhet politikai egységként, de nem mint birodalom hanem mint nemzetállamok közössége. Ehhez nem kell közös ideológia, elég a közös _érdek_. Az EU sikeres projektjei PONT így működnek.

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 22:06:13

@még nem: 'oké, de miért pont nemzetállami alapokra?, mert szerintem az összeolvadó szövetségek messze sikeresebbek mint aki egyedül próbálkozik. '

Az EUnál is bejött

Az EU lassabban nő mint a világ nemEU része
Az Euróövezet még lassabban nő mint az EU
Az EU15ök még lassabban nőnek mint az EU28ak
Ergo senki se nő csak a németek meg kelet európa
kelet-európa meg annál nő lassabban mint mielőtt EU tag lett

Úgyhogy az elméleted kifogástalan, csak nem mutat rokonságot a valósággal.

Ad Dio 2017.01.03. 22:08:37

@még nem:

Egyébként az "új alapok" szerintem nagyon is létrehozhatóak EU szinten. Csak az EU-t mint egységek kell prioritásként kezelni és nem a "globális" piaci érdekeket. Az EU mint piac és mint gazdasági egység ki kell fejlessze a saját önvédelmét és érdekrendszerét. Ennek egyik lépése az volna hogy felveszi a távolságot az USA-tól, Kínától és Oroszországtól. Együttműködésre csupán a SAJÁT érdekei mentén törekszik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 22:10:03

@Ad Dio:

"Vess egy pillantást pl. a Maslow motivációs piramisra és megérted miről beszélek. Khm... próbálok beszélni :-)." --- írod.

Ez nem válasz arra, hogy mit jelent a "bizonyos jólét"! Egyrészt, mert a Maslow-piramis is erősen kor- és helyspecifikus, másrészt, mert abból sem derül ki, hogy mitől bizonyos egy jólét.

"Aki nyomorban élt, az aligha lett liberálissá. A liberalizmus nincs mega rendszerben gondolkodás nélkül. És aki épp a napi betevőért küzd, az nem tud sajnos rendszerben, közösségben, elvont értékek mentén gondolkodni. A liberalizmushoz kell némi szabadság, aminek alapja az, hogy "kiláss a résen"." --- írod.

Ennek sincs sok értelme. Azzal próbálod igazolni, teljesen megalapozatlan állításaidat, hogy teszel egy újabb teljesen megalapozatlan állítást, amelynek ráadásul semmi köze az előzőhöz.

Trackers 2017.01.03. 22:13:15

@Boka1:

Felesleges a liberális irányzat, hisz az Európai emberek többsége alapból liberális abban az értelemben amit a szó önmagában jelent.
A magukat liberálisnak beállító politikusok semmi mást nem csinálnak, csak csupa olyan dolgot, ami demokratikus keretek között megvalósíthatatlan lenne.

A menekültek nem liberálisok. Egyik iszlamista sem. Persze elfogadó némelyik, meg tiszteli esetleg a más kultúrát vallást (a többség nem ilyen), de nem liberális.

A konzervativizmus, jelenleg a túlélés utolsó bástyája, Már ami a kultúrális és társadalmi vonatkozásokat, és az Európai igazi szükségszerű liberalizmust illeti.

Nem pedig az a liberalizmus, ami a menekülteket erőszakolja az Európaiak nyakába, mert az liberálnáci doktrina.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 22:14:55

@AGalaxisElnöke:

Ne ess túlzásokba! Épp elég megtisztelő titulus számodra AMarhákKirálya is.

Ad Dio 2017.01.03. 22:16:04

@bbjnick:

Szerencsére nem muszáj egyetértenünk. ;-)

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 22:17:34

Na megnézek egy C kategóriás röpcsis filmet miközbe tömöm a fejem zserbóval meg lencsével, mer annyira kibírhatatlan ez a szellemi nyomor itt a blogon, meg az anyagi nyomor ami van az országban, mint tuggyuk az indexről, már vérért kiált!

Ad Dio 2017.01.03. 22:21:30

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Zserbó rég elfogyott, lencsét is megettük... de most jut eszembe, kaptam egy üveg szilvóriumot! Itt az ideje, hogy kitekerjem a nyakát :-). Egészségünkre!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 22:22:28

@Ad Dio:

"Szerencsére nem muszáj egyetértenünk. ;-)" --- írod.

Ez valóban nagyon nagy szerencse.

Boka1 2017.01.03. 22:23:20

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Sokat nézel Hiradót. A GDP még el sem érte a 2008-as szintet, a statisztikát az Audi és társai tarják életben kb. 200.000 dolgozóval. A kiskereskedelmi forgalom úgy nő évről évre, hogy külön fogyasztási adókat vetettek ki, de az eladott darabszám csökken. A forint a valutákhoz képest játékpénz, reálértéke 8 év alatt a felére esett.
A munkanélküliek száma sokmilliós ( csak nem regisztálják) , a közalkalmazottak száma tragikusan magas, a szolgáltatásuk színvonala meg sem közelíti egy nyugatiét vagy szlovákét. Nagy szarban van az ország, csak a szar le van öntve nemzeti mázzal, ezért szar a tanár, orvos, szerelő. Ez nem Orbán hibája, ez a szavazók hibája. Nem hallottam senkit sem tiltakozni, hogy a beteg belehal egy térdműtétbe egy fertőzés miatt vagy csak selejt tanár meg ápoló meg állami alkalmazott van., vagy online pénztárgépet kell bekötni. Pedig a fejlett országokban ilyenek nincsenek.

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 22:24:31

@Ad Dio: Pedig megfogadtam h vacsi után csak egyet iszok, de meggyőztél! Ez a film úgyis gyászosan szar lesz www1.fmovies.io/watch/flight-world-war-ii-hd-720p.html, egy féldekást még leküldök fater szilvájából, mindjárt hozom is! Rendes feles, nem valami EU konform fasság!

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 22:26:46

@Boka1:' Sokat nézel Hiradót. A GDP még el sem érte a 2008-as szintet'

- valójában 2014ben már meghaladta

Ha érdemesnek mutatkozol majd, elolvasom a többit is, de mindig mellékelj forrást, mert filmet nézek nem érek rá a baromságaidra! És ittam is!

Ad Dio 2017.01.03. 22:28:21

@bbjnick:

Látod: van amiben egyetértünk :-). Ez is eredmény.

Boka1 2017.01.03. 22:31:09

@Trackers: a menekülteket így is úgy is befogadjuk. Ez keresztényi tett, ebben Európa erősebb, nekünk nincsen ilyen gyökerünk. Az elnyomóink, hol törökök, hol keresztények voltak, érthető a távolság tartás.

A finkelsteini kommunikációs kampány a menekültek ellen meg sima biznisz. Beszámláznak, kifizetjük.
A keresztény liberàlis nyugat inkább arra fókuszál, hogy ha már idejöttek, akkor hozzuk ki belőlük a legjobbat. Ez mindenre vonatkozik amúgy, ebböl lehetne tanulni. Úgy érzem, hogy Mi 150 éve belementünk egy körforgalomba és azóta ott körözünk. És mindig felemelünk egy embert, aki azt mondja, hogy a körforgalmon kívül zsákutcák vannak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 22:34:39

@bbjnick:

Javítás:

Nekem lehet. HELYETT Neked lehet!

Ad Dio 2017.01.03. 22:39:10

@bbjnick:

Vagy épp mindkettőnknek. Ez a szép a liberális világban. Sokféle vélemény elfér benne. ;-)

Boka1 2017.01.03. 22:39:24

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Reál értéken biztos nem, de a folyadék pótlás fontos.

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 22:42:42

@Boka1: ne biztoss nemezz hanem forrást linket a hazudozásaidra, ha megkérhetlek!

Ad Dio 2017.01.03. 22:53:06

@Boka1:

A beérkezők többsége nem menekült.

Segíteni pedig helyben kellene. A kereszténység okos szeretetre tanít (vö. szelidek mint a galambok, de okosak mint a kígyó). A kereszténység ma önvédelmet és helyben segítést jelent.

Stefan_Schneider 2017.01.03. 23:00:49

@Tiszteltetem Brüsszelet: fú te jó sötét vagy hallod, vagy fizetnek hogy szórjad a hülyeséget a neten. Kábé 1 mp gugli használattal megdönthetőek a "tények" amiket itt zagyválsz. Konkrétan nemhogy nem az egekben a GDP de még a korábban lesajnált szomszédokhoz képest se vagyunk már sehol, nemhogy Nyugat-Európához. Norvégián kívül az összes nyugati ország növekszik, a munkanélküliség meg inkább délen probléma. Nálunk is az elvándorlás meg a közmunka miatt olyan frankók a számok. Nem kell minden faszságot elhinni amivel etetnek, kis tartás, önbecsülés barátom.

Graves 2017.01.03. 23:08:58

drukk drukk drukk mocskos hazátlan moszkovita talpnyaló jobber.
Sose legyen az életben nagyobb örömöd, mint hogy ma is jibejájisoztál egy nagyot.
Azt a bakancsot nyalja, amelyik háromszor gázolt végig Magyarországon. Csak mert oroszország anyácska garantálja neki a hatalomban maradást.

Boka1 2017.01.03. 23:09:16

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Egykori közgazdász évfolyamtársaim akik az MNB-ben, illetve a kiszervezett adótanácsadóknak dolgoznak. Plusz látom a szakmámban, hogy az eladott darabszám csökken, de az árbevétel és a fizetendő adók nem.

A bort is linkek alapján itéled meg? Ezeket hívjuk google-huszárnak. Nem bántásból írtam.

tireless treehugger 2017.01.03. 23:09:39

@Tiszteltetem Brüsszelet:

az eu országai elérték azt a növekedési keretet amit az adott körülmények lehetővé tettek. viszont az eu mag még további integrációja kellő alapot ad a további gyors fejlődésnek, német-holland-belga-északfrancia-osztrák-északolasz jelenleg is gyorsan fejlődik. a szarakodó perifériák húzzák vissza a számokat, délolasz, délfrancia, portugál, svéd, finn, lengyel, magyar. de pl csehszlovákia kiválóan halad.

nem csak a gdp számít hanem az integrálódás folyamata, egy szuperb beillesztett cég még a kínait is könnyedén lenyomja a szervezettsége optimalizáltsága alapján. az eu export és importkiszorító helyi termelés pont ezekhez a cégekhez köthető.

az eu számok gyengeségének másik oka a deflációs nyomás, olyan nagy és olyan jól szervezett kapacitások vannak hogy a szokásos 2%-os inflációt zéró közelébe nyomták, a nemzetközi elszámolásban pedig esnek az árak. pl hiába építenek évi 10 tugboat helyett 11-et ha az eladási ár csökkent a csökkenő kereslet és túlkapacitás miatt, így akkor a gazdasági teljesítmény is csökkenőnek látszik, pedig pont ellenkezőleg, hiszen egy csökkenő piacon egy sokkal nagyobb szeletet ért el.

a tendencia nagyon jó jelenleg, az észhez térő usa meg stabilan erős európa-japán sikeresen szorítja ki a kínait,

Boka1 2017.01.03. 23:14:24

@Ad Dio:

Lehet, de sajna mi is kerültünk ilyen helyzetbe, amikor sokan a menekülést választották.
Lehet, hogy még lesz is ilyen, ha az oroszokhoz bekötött többség nekimegy az EU-hoz bekötött kisebbségnek és polgárháború lesz. Azért nem véletlen vették elő a lőtereket, sorkatonaságot, stadionokat. Valami készül.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.03. 23:34:40

@Ad Dio:

"Ez a szép a liberális világban. Sokféle vélemény elfér benne." --- írod.

Az lehet, hogy a liberális világban sokféle vélemény elfér, nem tudom, de azt tudom, hogy az a zagyvasághalmaz, amit te tolsz, az ott is csak zagyvasághalmaz (volna).

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 23:46:22

@még nem: fos duma az EU a világgazdasági növekedés felét produkálja 20 éve

és az euronál minden jobb az utóbbi években a jüan, dollár, svejcifrank még a forint is

Tiszteltetem Brüsszelet 2017.01.03. 23:47:08

@még nem: erre pedig nem az a válasz h több EUt hanem az h az EUs szervezet+szereplők mennyenek a picsába

medium size devil 2017.01.03. 23:57:36

Jo sok ostoba felszines bargyu kozhelyet sikerult beleeroltetni ebbe a kis posztocskakba.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.04. 00:02:24

@medium size devil:

Mondd csak, nagyon kemény intellektuális erőkifejtést igényelt ezt a trollnicket megalkotnod?

medium size devil 2017.01.04. 00:10:01

@bbjnick: Nem jellemzo, hogy nagyon erolkodnom kene intellektualis teren barmivel is, ez az elonye a magas intelligencianak. A nicknev egyebkent egy viszonylag kozismert filmvigjatekbol valo es nem trollnick (mivel ilyen nem letezik, meg fogalmilag is ertelmetlen).

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.04. 00:14:56

@medium size devil: közismert filmvígjátékokat csak átlag IQ alatt képes bárki végignézni

lebuktál!

medium size devil 2017.01.04. 00:15:26

@Boka1: Legyen igazad. Egy polgarhaboru vegre tisztaba tenne a dolgokat es nem biztos, hogy ugy ahogy a fidesz varja. A posztkomcsi nyuggerek, a felmuvelt alertelmisegi mukereszteny allami penzen kitartott parazita holdudvar, es a hatarontuli bunkok kezeben csak a szavazolap veszelyes, a fegyver mar nem lesz az.

Larry Silverstein 2017.01.04. 00:23:42

@Boka1: Apád faszát.

Közeleg a 2014es gigabukónál is nagyobb vereség a baloldalon, így a delíriumos lipsik megint néplázadást vizionálnak holott Orbánnak kb. minden más EUs vezetőnél nagyobb esélye van az újraválasztásra, sőt a 2/3ra is.

Mercel 2017.01.04. 00:23:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"
"a felelősök, de leginkább Merkel börtönbe fognak kerülni"

Én inkább a lámpavasat javaslom. "

Mindig is felfordult tőled és a fajtádtól a gyomrom.
Nem teremtetek értéket, nem javasoltok valós megoldást a problémákra csak a gyűlöletet terjesztitek mint a patkányok a kórokat.

Amator 2017.01.04. 00:26:48

A globalizmus alias gazdasági liberalizmusnak lesz lassan vége, ha jól értelmezem a híreket az amerikai autóiparról. Ok, de tegyük fel, hogy a 4 nagy hazai autógyár haza telepíti a termelést, követve ezt a trendet. Mi marad akkor a hazai iparból ?

Mercel 2017.01.04. 00:26:53

@Larry Silverstein:

Mert az előző választást is simán megnyerte volna választási csalás nélkül ugye bérenckém?

Larry Silverstein 2017.01.04. 00:28:01

@Mercel: választási csalás? mit vacsoráztál, lipsi?

medium size devil 2017.01.04. 00:28:11

@Parasztlengő az imperialistáknak: Hat nem tudom, ez egy Oscar, stb. dijas film egy tobbszoros irodalmi dijas kozismert iro konyvebol, vilagsztarokkal, mozisiker volt es tv-ben is leadtak parszor, de nyugodtan altalanosits, alacsony IQ-val igy kell ezt csinalni.

Larry Silverstein 2017.01.04. 00:29:28

@Amator: akkor mi is kitesszük a 'vidd a szarodat ahova akarod' táblát a határra

A nyugatnak nagyon fontosak vagyunk mind piacként mind összeszerelőként.....

Larry Silverstein 2017.01.04. 00:30:26

@medium size devil: oszkárt a saul fia is kapott azt mekkora ótvar fasság már az egész

a reklám vót benn a legjobb

medium size devil 2017.01.04. 00:32:53

@Larry Silverstein: Ezt ugy irod mintha megnezted volna.

Amator 2017.01.04. 00:41:03

@Larry Silverstein: Na igen, én bizonyos mértékig támogatnám a dolgot, csak mi a beszállítóiparra tettük a voksunkat, önálló magyar ipar meg nem igen van, pedig tőkekoncentráció már lenne hozzá, csak megfelelő tőkés hiányzik. Egyébként azt is tudatosítani kellene az emberekben, hogy a globalizmus visszaszorítása az árak jelentős emelkedésével fog járni, ami megint nem feltétlenül baj, legalább visszaszorítja ezt az eszetlen fogyasztást, lásd Black Friday.

Larry Silverstein 2017.01.04. 00:47:45

@Amator: Nem a legjobb lippppsi érvelésmód, hogy azért mert a magyar ipar gyenge, meg se próbáljuk erősíteni

Ahogy az is furcsa érvelés (jövőre ez lesz a sláger) HOGY MEG SE PRÓBÁLJUK ERŐSÍTENI A hadsereget, hisz úgyis gyenge

Sehol se vagyunk a globalizmus visszaszorításában, mégcsak le sem lassult...ne szaladj előre

A magyar iparból úgy lehet vmit csinálni hogy levesszük a multikat amennyire csak lehet (pénzre, technológiára), és visszaforgatjuk saját vállalkozóknak akiket aztán tüzzel vassal előnyben részesítünk minden pályázaton

ez az egy út van a nyugati országok mind ezt tették és teszik, kína meg aztán elég látványosat ment az utóbbi 20 évben ezzel a recepttel, még 10 év és a világ legnagyobb gazdasága lesz a világ legnagyobb számú középosztályával

Amator 2017.01.04. 00:59:48

@Larry Silverstein: " A magyar iparból úgy lehet vmit csinálni hogy levesszük a multikat amennyire csak lehet (pénzre, technológiára), és visszaforgatjuk saját vállalkozóknak akiket aztán tüzzel vassal előnyben részesítünk minden pályázaton "
Az irány nem lenne rossz, ha nem kevernénk bele a politikai hovatartozást, mert nekem ezzel van bajom.
Jelenleg kontraporduktív a dolog, mert olyan vállalkozók a nyerők, akik fideszközeliek. Ha ezen lehetne változtatni, lenne itt még fejlődés is. A technológiát már régen leszedtük a multiktól, ezzel nincs baj, tehetséges a magyar, pénzt viszont nem szedünk ki a multiktól, bármelyik multi gazdasági ereje nagyobb, mint az egész magyar gazdaság. Hága meg Brüsszel közel van, Kína más tészta ilyen tekintetben.

Pelso.. 2017.01.04. 06:03:12

@Larry Silverstein: pl a "levesszük" és a "tüzzel vassal előnyben" közgazdaságban mit takar, jogállami keretek között persze?

MAXVAL.BIRCAMAN. · http://www.bircahang.org 2017.01.04. 08:09:25

@morph on deer:

Kádár keze jobban meg volt kötve, mint Orbáné. Ez a különbség oka.

Ad Dio 2017.01.04. 08:16:04

@Boka1:

Tévedek ha azt gondolom, hogy még nem jártál polgárháborús helyzetben lévő országban? Magyarországon 2006 óta eléggé kiélezett szembenállás van ugyan, de azért ez olyan messze van a polgárháborútól, mint Makó Jeruzsálemtől.

A menekülés meg természetesen érthető dolog, a nyugati kultúra, ha nem akarja megtagadni önmagát, akkor segít is. De a befogadás kultúrája több kárt csinál, mint hasznot. Se a befogadottaknak nem jó sem a befogadóknak. Segíteni helyben tudunk. Az új európai alapállás e két lábon áll: erős és határozott határvédelem és kinyúlás a környező világ felé és ott gondviselőként aktív segítség abban, hogy az életfeltételek és a gazdaság alapfeltételei megteremtődjenek (víz, nyersanyagok, infrastruktúra). Az Eu-nak már csak a saját önvédelme érdekében is létre kellene hoznia egy szorosabb gazdasági együttműködést az észak afrikai országokkal. Persze mindezt úgy, hogy okulunk a demokrácia exportnak nevezett gyarmatosítás kudarcából és NEM pofázunk bele abba, hogy milyen politikai struktúrában stabilizálódnak ezek a népek.

Ad Dio 2017.01.04. 08:17:32

@bbjnick:

" az ott is csak zagyvasághalmaz (volna)."

Nem értünk egyet, de ez már a múltkor is sebaj volt. Javaslok egy trükköt: amikor meglátod a nickemet ugord át a hsz-t ;-).

Ad Dio 2017.01.04. 08:21:40

@Amator:

Az EU a haza ;-). Ép ezért nem szabad feladni az EU projektek, csak épp olyan útra kell terelni, ami fenntartható.

Ad Dio 2017.01.04. 08:28:43

@Amator:

"Egyébként azt is tudatosítani kellene az emberekben, hogy a globalizmus visszaszorítása az árak jelentős emelkedésével fog járni, ami megint nem feltétlenül baj, legalább visszaszorítja ezt az eszetlen fogyasztást, lásd Black Friday."

A globalizmust nem lehet csak úgy rendeletileg "visszaszorítani", viszont az már annál inkább elképzelhető, hogy kontraproduktívvá válik. Ha a termelés kihelyezése a belpiacon erőtlenedést eredményez - amint az ma már látható (elefánt), akkor az árak emelkedése, amit a belföldi piac vásárlóerejének növekedése kísér, már lehet pozitív egyenlegű. Röviden: nem az számít, hogy a póló mennyibe kerül, hanem hogy meg tudom-e venni.

Amator 2017.01.04. 13:25:04

@Ad Dio: Sajnos, vagy nem sajnos, Amerikának nagy szava van a világban, figyelnek rá. Ha most ez a bohóc beváltja az ígéreteit, sokan fognak meghunyászkodni előtte. Tegnapi hír: a Ford mexicói bulija.
Szerintem az lehet a dolog mögött, hogy Kína lassan átveszi a vezető szerepet Amerikától, pontosan a globalizmusnak köszönhetően. Régen volt az a szép COCOM lista, mindenki tudta a helyet. Mostanában meg mindenki önként és dalolva vitte a fejlett technológiát Kínába, meg Indiába az olcsósítás nevében. Kína sehol nem lenne ha létezne a COCOM lista, India már egy kicsit más helyzet, ők okosabbak. Bár szerszámgyártás területén van még hova fejlődniük, kb. 20 évvel vannak lemaradva mögöttünk, leginkább szemléletben.
Én emlékszem a 80-as évek elejére, kb. akkor került minden a reális árába, az Adidas meg Puma pólók nagyon sokba kerültek a fizetésekhez képest, de jó minőség volt. Mindenki vigyázott rá. Nem kívánom hogy ez a korszak visszajöjjön, de valahol egy normális egyensúlyi állapot már eljöhetne. Biztos sokan kikérik maguknak, de aki évente vesz egy új okostelefont, az echte konzumidióta. Egyre degeneráltabb lesz a világ,

Bajer Zsolt 2017.01.04. 13:50:17

@Vírusbácsi: " hogy 40 èvig vàgytunk csatlakozni a liberàlis nyugathoz. Mikor ez megtörtènt azóta fikàzzuk azt, hogy beteg eszme."

Az a nyugat akihez csatlakozni akartunk az megszunt, helyette ez az eltorzult beteg eletkeptelen liberalis orulet van, arab hordakkal.
Europaban mar csak mi vagyunk azok, akikhez csatlakozni akartunk 40 eve. Mi vagyunk Europa, mi kepviseljuk jo ertelemben Europat.

Vírusbácsi 2017.01.04. 14:03:23

@Bajer Zsolt: Ezek szerint most tömegnek kéne ideköltözniük, ezzel szemben még mindig ezrével innen mennek a hanyatló nyugat irányába...

Amator 2017.01.04. 14:13:16

@Bajer Zsolt: " Az a nyugat akihez csatlakozni akartunk az megszunt, helyette ez az eltorzult beteg eletkeptelen liberalis orulet van, arab hordakkal. "
Ne keverd össze a politikusokat a társadalommal. Az tény hogy sok degenerált politikus van arrafelé, miért pont náluk ne lenne, de a politikának nincs akkora ereje, mint nálunk. Konkrétan az emberek 90 százalékát nem érdekli a politika, de az is igaz, hogy a mostani események tükrében, biztos hogy jobban el fognak gondolkodni azon, hogy legközelebb kiket választanak meg. Valószínűleg az őszintébb emberek felé fognak fordulni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.04. 15:53:53

@Ad Dio:

Nekünk nincs vitánk egymással, nem is lehet, mert nem ismerjük egymást. Viszont a zagyvaságaidat, csúsztatásaidat és hazugságaidat, mivel nyilvánosan követed el azokat, másként, mint nyilvánosan cáfolni sem lehet. Úgyhogy, erre számíts a továbbiakban is.

Ad Dio 2017.01.04. 16:06:51

@bbjnick:

Ez a diskurzus része. Azonban ezen a ponton azért felhívnám a figyelmedet valamire: az hogy Te azt ÁLLÍTOD hogy valami hülyeség, attól az még nem válik azzá. Icipici energiát fektess már az érvelésbe is, ha már én megtisztellek azzal, hogy a kedvedért megpróbálom lépésről lépésre könnyebben érthető formára hozni a mondanivalómat. Ha nem mozdulsz el az érvelés irányába a kinyilatkoztatásos stílusodról akkor én leszek kénytelen ignorálni amit írsz :-/.

Ad Dio 2017.01.04. 16:17:44

@Amator:

Trump-pal szemben tartózkodó állásponton vagyok. Nem hiszem hogy olyan "bohóc" lenne, mint amilyennek láttatja magát. Meglátjuk.

A globalizációt nem megakasztani vagy pláne nem felszámolni kell, mert ez egy közgazdasági nonszensz. Viszont az is közhelyes, hogy az eddigi neolib gazdaságpolitika nem nagyon megy tovább. A világ változik, a határok már simán tapinthatóak. Új pályára kell állni, amiben az intenzív és nem az extenzív fejlesztés dominál. Ez minden bizonnyal laposabb fejlődési pályát eredményez, de ezzel ma már illik megbékélni. Minden bizonnyal a hitelből növekedés dogmáját is felül kell vizsgálni (legalábbis a nagyságrend tekintetében). A "maastrichti 3%" ma már aligha haladja meg az 1%-ot az eurózónában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.04. 17:48:00

@Ad Dio:

Olvasd vissza (akár ezt, akár bármelyik) beszélgetésünket: én érvelek, te következetesen mellébeszélsz. Ha nem tudod vagy nem akarod látni a különbséget az érvelés és a mellébeszélés között, megnyugtatlak, nincs olyan hiú és naiv ambícióm, hogy én világítsam meg neked. Kommentjeimben semmi személyes aspektus nincs: szimplán utálom a hazugságot és ennek hangot adok.

Amator 2017.01.04. 18:28:32

@Ad Dio: " Trump-pal szemben tartózkodó állásponton vagyok. Nem hiszem hogy olyan "bohóc" lenne, mint amilyennek láttatja magát. Meglátjuk. "
Ebben bízom én is, különben szigorú világ jön.
A globalizáció közeljövőjében igazat adok neked, de pont a másik aspektus miatt kell hogy visszaszoruljon ( intenzív fejlesztés ).
A gazdasági aránytalanságokat kellene leginkább kezelni, főleg Afrikában, és az arab államokban, mert milyen dolog az, hogy az az afrikai bányász , aki rendkívűl nehéz körülmények között termeli ki azokat a ritkaföldfémeket, amiket csúcstechnológiás készülékekbe építenek be, csak 2 dollárt kap naponta a munkájáért. Ha ekkora különbség lesz a világ 2 pontja között, akkor ne csodálkozzunk a mostani népvándorláson.
Visszatérve a globalizációhoz, az is nonszensz, hogy egy termék szállítási költséggel együtt is kevesebbe kerül a fél világon át szállítva, mintha helyben állították volna elő.
Arra meg fogadásokat lehet majd kötni, ha a belsőégésű motorok visszaszorulnak, akkor milyen adónemeket fognak a kormányok kitalálni, hiszen a legnagyobb bevételi forrásukat fogják elveszíteni. ( a benzinár adótartalmára gondolok. )

Ad Dio 2017.01.04. 22:27:33

@bbjnick:

:-)

Azért remélem egyszer négyszemközt is szerencsém lesz Önhöz amint megereszt egy ilyen szellemi szellentést. Akkor majd adekvát és megalapozott választ is kap rá, majd ha magához tért még egyet emlékeztetőül ;-). Addig is au revoir mon ami!

Ad Dio 2017.01.04. 22:32:19

@Amator:

A globális világ folyamatai nagyon összetettek. Rengeteg cikket és véleményt olvastam a témában, de csak azt látom egyre tisztábban hogy senki nem tudja mi is történik körülöttünk igazándiból és arra mi hogyan hathatna. Úgy tűnik Trump "jóvoltából" visszakerül a protekcionizmus a térképre. Remélem nem veti el a sulykot és akkor megnézhetjük, hogy módjával használva képes-e egy új, stabilabb egyensúlyi helyzet kialakulásához hozzátenni ez az eszköz, vagy igaza van azoknak, akik szerint ez egy eredendően ördögtől való eszköz.
A 2 dollár meg... nos sajnos PONT 2 dollárral több, mint amit azok az emberek keresnének a globalizáció nélkül...

Amator 2017.01.04. 23:24:40

@Ad Dio: " A globális világ folyamatai nagyon összetettek ". Én egy picit másképp ill. fordítva látom, lehet persze, hogy nincs igazam. A folyamatok egyre egyszerűsödnek, a globalizmus globális technológiái által egyszer csak kicsi lett a világ, ha rendelkezzünk ezzel a tudással és eszközökkel, bárhol lehetünk a Földön, hozzáférünk mindenhez. Viszont épp ez a technológia, ami akár olcsón is elérhető, biztosítja, hogy a gazdaságnak 1 vagy 2 nagyságrenddel több az aktív résztvevője. Emiatt tűnik mégis csak bonyolultabbnak, a szereplők száma miatt.

annamanna 2017.01.05. 01:08:32

@]{udarauszkasz: Érdekes ez a 18 éves ciklikusság, van benne valami.
Viszont, ha - tegyük fel - tényleg létezik valamiféle ritmusa a történelemnek, valóban vannak bizonyos kisebb korszakok, amiket meghatároz egy-egy speciális trend, akkor ez vagy tudatos emberi manipuláció eredménye, vagy valamiféle spirituális háttere van, esetleg mindkettő egyszerre.
Ha emberi manipuláció, akkor is rengeteg ember közös erőfeszítése valamiféle terv mentén. Ha spirituális háttere van, akkor még komolyabb a helyzet. Akárhogy is - szerintem ennek konzervekkel, ivóvízzel, Geiger-számlálóval nem lehet ellenállni. Főleg spirituális háttér ellen hatástalanok az akkumulátorok stb.

Szerintem ennél érdekesebb abba az irányba gondolkozni, hogy vajon az egyes egyének életében is megfigyelhetőek-e a szabályos időközönkénti ciklusok. Sokszor esik szó a 7 évről; a szervezet 7 év alatt újítja meg magát, egy párkapcsolat esetében a 7. év vízválasztó. Van-e ebben komolyan valami, vagy ez csak blöff? Na és mi van a 9 éves ciklusokkal? Vagy az akárhány éves ciklusokkal? Felfedezhető bármiféle rejtett ritmus egy ember életében? Vagy minden úgy esik, ahogy puffan?
Mert ha egy nagyobb szervezet (emberiség) esetében kimutatható valamiféle szabályos korszakolás (egyelőre fogjuk rá a fentire, hogy tényleg lehet valami); akkor valami hasonló ciklikusságnak az egyének életében is kell lennie - feltéve, ha a ciklusoknak spirituális háttere van.
Ha pusztán emberi manipulációról van szó, akkor ezt a szabályosságot nagyon nehéz volna fenntartani.
Elég gyakran elhangzik, hogy "azok a legendás huszas évek" vagy "harmincas évek" vagy "ötvenes, hatvanas, hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek". (A legendás tízes és negyvenes éveket valamiért senki sem emlegeti).
Tehát kisebb korszakhatárokat mindenképpen igyekeznek az emberek közbeiktatni, évtizedekre lebontani a történelmet, és tíz éves trendeket meghatározni. Ez nem is tűnik furcsának, a 9 éves korszakhatár viszont meglepő, és érdemes átgondolni, hogy működik-e; és ha működik, akkor vajon "mi hajcsa".

Ad Dio 2017.01.05. 08:51:59

@Amator:

A bonyolultságot nem a szereplők száma jelenti számomra, hanem az alrendszerek differenciáltsága és az, hogy minden mindennel összefügg. Egy zárt rendszerben nagyon szépen le lehetett írni a folyamatokat néhány változó figyelembe vételével és meglehetősen pontos prognózist lehetett adni egy-egy paramétercsoport megváltozására. Ma ez ennél pár nagyságrenddel komplexebb. Sokszor az az érzésem, hogy a rendszeranalízisek valójában sokkal inkább káosz leírások :-))).

Ad Dio 2017.01.05. 10:02:46

@bbjnick:

Buta. Ennyi? Lássa, ez így szimplán hangzik. Így nincsen hatása. Mondhatta volna szebben kis Czimbora, más-más hangnemben. Így ni, hallja csak:
Komlói módra: hékás pajtás, fejedben oly nagy a sötét, a komlói bányász is pirulva issza melletted a sörét!
Antik stílben: Pallas Athene elnézést kérni jár önhöz!
Teológus módra: Magasságos Ég, hogy teremthet íly mélységet!
Kaszparovot utánzva: Önnek a sakktáblán feltétlen az első sorban a helye!
Csudálkozva: a természet nagy csudája, hogy ön képes sétálni és rágózni egyszerre s nem csak felváltva!
Kedvesen: kérem, amikor az észt osztották, ön kétszer állt sorba, az hogy mielőtt odaért elfogyott, nem ön tehet róla!
Tudós módra: önt tanulmányozva akadémiánk úgy dönt, létrehoz egy új rendet közvetlen az egysejtűek és a telepesek közt.
Hízelegve: barátom, ön kiváló szellemi paralimpikon!
Pestiesen: ha a bkv-nál ön vezetői állást szerez, az remélem csupán villamos áramszedőként lesz!
Végül torzítva Bölcs Miniszterelnökünk gondolatját: szellemi képességeit ön az imént megsokszorozta, kár hogy a kiinduló érték nem volt más mint nulla!
Emígyen ömlött volna szájából a szó, ha volna önben szellem és tudás...

A folyatásért a karikírozott mű megfelelő sorait ajánlom fellapozni. Maradok (alig) tisztelettel... bla-bla...

Ad Dio 2017.01.05. 10:08:14

@Ad Dio:

"Bölcs Miniszterelnökünk"

helyesen:

Bölcs Exminiszterelnökünk

gyalog.galopp 2017.01.05. 10:56:22

@Ad Dio:

Próbáltam a válaszodat értelmezni az én világképem szerint, de nem igazán sikerült.
A liberalizmus, neoliberalizmus szavak tartalma ma már nemhogy képlékeny, de kifejezetten gél állapotú.
A liberális egyre inkább dekadenciát, intoleranciát, gátlástalan pénzügyi, gazdasági műveleteket jelent.
Ez van.

Általában ott érzek ellentmondást a kommentjeidben, amikor liberalizmust mondasz, de szabályozásról, önkorlátozásról írsz. Amivel egyet is értenék, de a szabályozott, önkorlátozó liberalizmus olyan, mint a legeltetésre szoktatott ragadozó.

A lényeg, az új világrendhez mellőzni kellene a régi,többször átrágott, lejáratott fogalmakat, mint konzervatív, akármilyen liberális, populista, stb.
A vicces a dologban, van itten egy szorgos kommentelő, akit rendre lemarxistáznak, amit ő tagad, te pedig liberálisnak mondod magad, ennek ellenére a jövőképetekben sok hasonló gondolat van. :)

Ad Dio 2017.01.05. 12:07:35

@gyalog.galopp:

Először is? ne vegyél túl komolyan. Egy közepes képességű senki vagyok, így nem túl releváns hogy mit gondolok a világról :-).

A liberális szót én az EREDETI értelmében használom, mert úgy vélem az ilyen jellegű fogalmakkal az ember úgy jár el leghelyesebben, ha igyekszik úgy használni őket, amint azok használták, akik kitalálták.

Btw ha már itt tartunk a "liberalizmus" kb annyira írható körül egyértelműen, mint a "kereszténység". De ez ne zavarjon minket, mert vannak azért közös pontjai.

Alap helyzetben a liberalizmus egy olyan társadalomelmélet volt, ami az emberre úgy tekintett, mint 1. elsősorban individdum 2. aminek vágya az, hogy szabad legyen 3. aki eredendően egyenlő a többi emberrel (bőrszínre, vallásra, származásra való tekintet nélkül).
Ezen az alapon a liberális gondolkodók olyan elveket igyekeztek kitalálni, ami ezeket az ideákat minél jobban meg tudják valósítani. A liberálisok nem vetik el az államot (nem anarchisták), csupán úgy vannak vele, hogy az állam semmivel se csináljon többet, mint amit feltétlen szükséges ahhoz, hogy az ember-ember közti kapcsolat úgy legyen szabályozva, hogy "az én szabadságom határa a másik ember hasonló szabadsága". Ebből születtek az egyetemes emberi jogok és végső soron ez adja ma a világunk alapját. A liberalizmus olyanná vélt, mint a levegő amit beszívunk. Talán pont ezért nem is látjuk. Közkics és pont.

Ezzel az elméleti liberalizmussal párhuzamosan léteznek olyan pártok, akik magukat liberálisnak mondják. A közük az előzőhöz esetleges. A történelmünkben úgy alakult, hogy a liberalizmus mint politikai movement általában forradalmi jelleget öltött és a "régi rend" ellen harcolt (rabszolga felszabadítás, nő szavazati jogok, szekularizáció stb). A 20. században a liberalizmus pont ezen az alapon sodródott oda a baloldal mellé, épp ezert mi a liberalizmusnak általában a bal oldali olvasatával találkozunk, ami szabadságjogokról, kisebbségek jogairól, menekültekről szól,nem pedig a tulajdon szentségét, vagy a többségi akarat demokráciáját védő - ugyancsak liberális céljairól. Mára a liberalizmus - faramuci módon - épp azért vált szitokszóvá, mert az igazi nagy csatáit megvívta és győzött - csak ugyebár a politikai brandet alkotók ebbe nem törődtek bele és tolták tovább a biciklit (kb mint a vad békeharcosok, amikor kitört a béke). Csakhogy amit ma képviselnek, az már egyre kevésbé mozgatja meg a tömegeket egyre erőltetettebb, egyre merevebb, egyre doktrinerebb - egyre jobban felfordul tőle a normális ember gyomra.

Csakhogy még egyszer: ez NEM a liberalizmus, hanem annak az aktuális politikai képviselete. Kb annyi köze van a kettőnek egymáshoz, mint Krisztusnak és a barokk egyházának arany angyalkáinak.

A fürdővízzel együtt a gyereket kidobni nem érdemes: a liberalizmus közkincsünk, amire a világunk épül, mégpedig sikeresen épül. A baloldali liberális pártokat meg vérmérséklet szerint lehet... khm... minősíteni. A kettő nem azonos.

A neolib gazdasági elméletek meg egy harmadik dolog, lévén sem társadalmi sem politikai hanem gazdasági téma. A társadalomelmélettel szvsz semmiféle egyértelmű korrelációban nincs.

Ad Dio 2017.01.05. 12:28:53

@gyalog.galopp:

"A lényeg, az új világrendhez mellőzni kellene a régi,többször átrágott, lejáratott fogalmakat, mint konzervatív, akármilyen liberális, populista, stb."

Ezzel akár egyet is értenék, de sajnos nem tudom hogy akkor miképpen fogjuk nevezni a formákat és miképpen fogjuk lefektetni a normákat. De legyen: hívjuk akkor posztliberálisnak, vagy egyszerűen "józannak" az eljövendő kort ;-).

"A vicces a dologban, van itten egy szorgos kommentelő, akit rendre lemarxistáznak, amit ő tagad, te pedig liberálisnak mondod magad, ennek ellenére a jövőképetekben sok hasonló gondolat van. :) "

Szüzmáriaidösanyám! Mit vétettem? :-) A marxizmustól a lehető legmesszebb vagyok a saját politikai térképemen. A bal-liberalizmus szitokszóvá válásának egyik legfontosabb oka épp az hogy a marxizmus belopódzott az elméletekbe. Egyébként az eredeti liberalizmus vegyíthetetlen a marxizmussal. Ezért is vált olyan inkoherens rendszerré a bal-liberalizmus. Pl. hogy minden ember egyenlő, világnézetre való tekintet nélkül, de azért az egyenlők közt legegyenlőbb az ateista ;-). Vagy hogy mindenkinek szíve joga hogy nemzetben vagy emberiségben gondolkozik, de az utóbbinak van "igaza", az előző meg egy maradi senki stb-stb. A liberalizmus úgy keveredik a marxizmussal, mint az olaj a vízzel ;-).

gyalog.galopp 2017.01.05. 12:54:54

@Ad Dio:

Nem mondtam, hogy marxista vagy, a másik se marxista, nem a marxizmusban találkoztok.:)

Jó, egyezzünk meg abban, hogy liberalizmus, konzervatívizmus egyidősek az emberiséggel egymástól elválaszthatatlanok, ketten együtt jin és jang, a fejlődés záloga, motorja, ahogy tetszik.
Ebben az esetben nem kell foglalkoznunk a liberalizmus 50 árnyalatával, csak ki kell dobni a rikító színeket :)
Igen, most pont azt az időszakot éljük, mikor a liberalizmus elszabadult hajóágyúvá fejlesztette önmagát, meg fölborultak a fékek, de különösen az ellensúlyok.
Ha így nézzük, akkor nem kell új fogalom készlet.

Ad Dio 2017.01.05. 13:11:07

@gyalog.galopp:

A konzervativizmus megint csak két dolgot jelenthet: olyan alapállást, ami egy meglévő rendszert óv egy olyannal szemben, aki azt kihívja. Itt a konzervativizmus ellentéte a progresszivitás. Ilyen értelemben meggyőződésem, hogy a ma konzervatívja a bal-liberális.

Más megközelítésben a konzervatív érték-központút jelent. Olyan alapállást, ami nem hajlandó értékeket feladni mindaddig, ameddig az új értékről bizonyosan ki nem derül, hogy jobb/szebb/hasznosabb. Ez a konzervatív a felforgatóval áll szemben.

Szvsz a "konzervatív" fogalom erősen terhelt, rossz konotációkkal. Szívem szerint az "érték-elvű" kifejezést használnám a mai "újkonzervatív" irányokra.

Szvsz a liberalizmus épp úgy tud "konzervatív" lenni (akár egyik, akár másik értelemben), mint a szocialista vagy épp az értékelvű.

A jin és a jang nálam kétféle embertípus és nem két politikai véglet. Az egyik embertípus a "bázis". Az, aki hajlamosabb a biztost őrizni, alacsony kockázattal, folyamatos, fenntartható növekedési pályát bejárva építkezni. ez az embere szereti az állandóságot maga körül, mert az életstílusával az vág egybe. A másik véglet az az ember aki még a cipőjét sem szereti kétszer ugyan úgy bekötni. Akinek kétszer ugyan azon az úton menni a boltba unalom, akiaz örömét abban leli, ha ÚJ dolgokat talál ki. Számára mindegy hogy jobb az új vagy rosszabb, elegendő az, hogy ÚJ. Ez az ember hajlamos nagy kockázatot vállalva, nagyban játszani. Szvsz egy jól működő társadalomban minden 10 bázisemberre jut egy újító. Ez biztosítja azt, hogy a világ ne ragadjon le, mozogjon, fejlődjön, de a nagy kockázatokból származó menetrendszerű bukások mégse mossák el a kultúrát.

gyalog.galopp 2017.01.05. 13:26:08

@Ad Dio:

:) ez mind világos, de a társadalom egyének tömegét jelenti, ebben a tömegben a hasonló a hasonlónak... elv alapján érdek közösségek jönnek létre, ezek egymáshoz való viszonya meg politika. Nem?

Jól értem a konzi mint kifejezés terhelt, törölendő, de a liberálisa maradhat, annak ellenére, hogy ő is terhelt?

Ad Dio 2017.01.05. 14:01:29

@gyalog.galopp:

Nem rajtam múlik, hogy mi megy és mi marad :-). De igen: én a liberálist megtartanám, mondhatni "visszafoglalnám" a baloldaltól, aki szerintem ok nélkül "bitorolja". És azt sem szeretem amikor "konzervatívnak" tartanak, mert ma épp én vagyok az, aki meg akarom változtatni a világot és új utakra szeretném terelni a nyugatot. Ma én és a hozzám hasonló gondolkozásúak akarjuk a megkövesedett bal-liberális hegemóniát megtörni. Lehet ezt "konzervatívnak" nevezni, de ebben úgy egyébként semmi "konzervatív" nincs. Ez szín tiszta progresszió, csak nem abban az irányban amelyikben megszoktuk hogy az un. "progresszívek" (aka balliberális tink tankek) haladnak ;-).

gyalog.galopp 2017.01.05. 14:11:27

@Ad Dio:

Önmagában nincs liberó és nincs konzi, a két fogalomnak csak egymáshoz viszonyítva van értelme.
A kettő közötti kapocs nem a tagadás kell , hogy legyen, hanem a morál.

Mr. Waszabi 2017.01.05. 19:19:54

@Ad Dio: picit nehéz dolgod lesz. Én ugyanis nem most találtam ki, amiket írok. Konzisztens a gondolkodásom sok évtizede - más különben személyes fejlődésem nem lehetett volna olyan, amilyen lett. Mármint a való életben.
És bár sokat "beszélek", nyilatkozom a neten, ezt a konzisztenciát nem tudod megbontani, megtámadni. Mert nem találsz ellentmondást a 6 évvel ezelőtti, az azóta elkövetett és a mai megnyilatkozásaim között. Pedig igen sok volt. És azért nem, mert a lényeget mindenkor megfelelően láttam, és csak is azt nyilatkoztam, nem többet, nem képzelt, erőltetett dolgokat.
6 évvel ezelőtt például azt, hogy hová fogja vezetni az országot Orbanescu elvtárs. Mellesleg jegyzem meg, hogy maga a gúnynév is tőlem származik, igen, még 2010-ből. Szóval, nem igazán értem, hogy mire alapoznád felsőbbrendű, fraternizáló magatartásodat - szerintem leginkább semmire. Egyszerűen nem vagy elég okos ehhez. Ez viszont nem az én problémám, ezt azért remélem, látjuk mindketten. Én minden esetre látom.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.05.18. 16:53:28

@bandiras2:

Kitűnő téma és nagyszerű postot is választott hozzá.

Maga szerint is vége a liberalizmusnak?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.29. 22:47:50

Ki uszít bűnözőket a magyar emberek ellen? Orbán Viktor.

444.hu/2017/09/29/jegyezzuk-meg-a-napot-amikor-orban-nyiltan-kiallt-az-ostoba-rasszista-eroszak-mellett
"Az, hogy egy választott politikai vezető egy ennyire tisztán nyilvánvaló ügyben az erőszakos bűnelkövetők oldalára áll, tényleg a világtörténelem legsötétebb időszakait idéző erkölcsi mélypont az Orbán-kormány, és velük együtt sajnos az egész magyar társadalom számára."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.30. 09:05:09

@Doomhammer:

Időközben már Ausztriában is más szelek fújnak, Faymann is eltűnt a süllyesztőben. Igazán követhetnéd.

tireless treehugger 2017.09.30. 13:10:01

@Doomhammer:

Magyarországra és az únióra a legnagyobb veszélyt a migráció jelenti.

A BELSŐ MIGRÁCIÓ!!!!

itt nem néhány millió migráncsról hanem tízmilliókról esetleg százmilliós nagyságrendről van szó, ami jelenlegi hatalmi eszközökkel nem szabályozható.

Nyugaton sikeresen menedzselték a falvak megtartóképességét. Nálunk meg sehogy, budapest győr debrecen szeged szombathely fehérvár és vonzáskörzeteik kivételével gyors tempóban néptelenedik. Még olyan városok is amik kiváló földrajzi helyzetben vannak mint szolnok-eger-csongrád-komárom, is az elvándorlás+beköltözés okozta gondokkal küzdenek, de a települések fele (lakosság összlétszám alapján) néptelenedik el. Gigantikus probléma szőnyeg alá söpörve, mert ha beszélnének róla csak tovább erősödne. Aztán nemcsak nálunk hanem az összes eurón kívülinél, a gazdasági gondok valamint az ebből fakadó politikai-társadalmi problémák tönkrevágják a jelen-jövő elképzeléseket.

A lényeg hogy bármi áron helyben tartani a tehetetleneket és lemaradókat mert a városokban feltorlódva követeléseiket és jogaikat eredményesebben tudnák képviselni, ie social explosion.

Szóval nagyon helyes a lokálpatrióta rasszista xenofób idióta alkesz nyugger megőrzők erősítése minthogy ezek az egyének elárasszák a virágzó városokat.

Még a kommunizmusban volt olyan hogy budapesti betelepüléshez 2 és 5 éves várakozás, itt az ideje hogy ismét bevezessék és egyéb városokban is. A lunpeneknek eldugott vidéken a helyük, lehetőleg legalább 50km távolságban.

A panziós meg legközelebb alaposabban átgondolja a bizniszelés világát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.30. 14:21:42

@tireless treehugger:

"A lunpeneknek eldugott vidéken a helyük, lehetőleg legalább 50km távolságban. "

A lumpeneknek melletted a helyük, lehetőleg a közvetlen szomszédságodban. Similis simili gaudet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.30. 18:21:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Időközben már Ausztriában is más szelek fújnak, Faymann is eltűnt a süllyesztőben. Igazán követhetnéd. "

Ez milyen módon van azzal összefüggésben, hogy Magyarország miniszterelnöke bűncselekményekre buzdítja a politikája pártolóit?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.30. 18:23:46

@tireless treehugger:
"Nyugaton sikeresen menedzselték a falvak megtartóképességét. "

Ja, amikor kiürültek a falvak és a falusi népesség legalább fele felköltözött a városokba. Az '50-es, '60-as évek története.

Egyébként egyetértek, a belső migráció nagy gond. Kelet-európaiak özönlik el Nyugat-Európa nagyvárosait és jön velük az, ami jönni szokott: a betegségek és a bűnözés.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.30. 18:26:23

Politikailag kifizetődő bűncselekményekre buzdítani a magyarokat.

www.facebook.com/torokgaborelemez/posts/10154755153207312
"A témában talán ez a miniszterelnök eddigi legkeményebb és legegyértelműbb mondata, pedig sok mindent mondott már. Menekült gyerekek nyaraltatása kapcsán mondja ezeket a szavakat, és biztos vagyok abban, hogy lesz még olyan időszak, amikor sokat fognak vitatkozni erről. Ma politikailag kétségtelenül kifizetődő, ez nem is vitás, de az idő sok mindenre képes."

Ugyan már, Orbán és a bűnözők kapcsolata olyan régi (pl. amikor Gyurcsány-érában a huligánok minden nemzeti ünnepet szétvertek), hogy egy ilyen mondás már fel sem tűnik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.09.30. 19:32:16

@Doomhammer:

"Ez milyen módon van azzal összefüggésben, hogy Magyarország miniszterelnöke bűncselekményekre buzdítja a politikája pártolóit?
"

Úgy, hogy amit te bűncselekménynek nevezel, az csak szerinted és a liberális elvtársaid szerint az. Persze közéjük tartozik a Merkelschlampe is, hiába más a pártja neve. Ui. egy pártot nem a neve, hanem a tettei határoznak meg. Egy politikust is.

tireless treehugger 2017.09.30. 19:47:55

@Doomhammer:

Ne túlozz, nem volt olyan hogy a fele elment volna, ilyen falvakat ismerek svájctól a sarkkörig és mindegyik megtartotta a lakosságát az elköltözést a növekmény kitöltötte..

Most jön a neheze:
Szerintem érdekes dolog hogy egy saját népéből való vidéki tahó nem szívesen látott de egy kannibál idegen viszont igen. A nagyvárosokban lakik 2milliárd, ennyi ember nem tévedhet, szóval mi van ha a brain drain mára érte le azt a szintet hogy kifogyott az országban aztán európában található értelmes koponya és már az afrikai bozótot kell zörgetni hogy használható emberekre bukkanjunk..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.30. 20:42:59

@tireless treehugger:
"Ne túlozz, nem volt olyan hogy a fele elment volna, ilyen falvakat ismerek svájctól a sarkkörig és mindegyik megtartotta a lakosságát az elköltözést a növekmény kitöltötte.. "

Már miért is ne.
Itt van Ardeche régió Dél-Franciaországban.
1790-ben 289 671 lakosa volt, ami az akkori 32 milliós Franciaországban kb. 1% volt. 2014-ben 322 381-en voltak, ami ugyan névlegesen növekmény, csakhogy közben Franciaország lakossága 66 milliósra nőtt, tehát jelenleg kb. 0.48%-át teszik ki az európai Franciaország lakosságának.

https://fr.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9mographie_de_l'Ard%C3%A8che

Vitatkozhatunk itt mértékről és arányról, de a valóság az, hogy az ardeche-i mazőgazdaság képtelen volt megtartani a lakosságot és pl. a II. világháború után ez a mezőgazdaság tudatos leépítésének a következménye. Tehát a lakosság felére csökkent.

És még sorolhatnám a hasonló példákat.

Az egy másik história, hogy az urbanizáció Kelet-Európában is zajló hatásaihoz hozzájárul az, hogy a lakosság menekül Kelet-Európából. Ha megnézi azt, hogy a magyar miniszterelnök most buzdított arra, hogy a migránssimogatókkal szemben akár bűncselekmények is elkövethetők, akkor meg is érti, hogy miért.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.30. 20:45:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Úgy, hogy amit te bűncselekménynek nevezel, az csak szerinted és a liberális elvtársaid szerint az. "

Az, hogy kiszúrták a furgonjának gumijait, az köztörvényes bűncselekmény.

"371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a rongálás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást
ba) falfirka elhelyezésével vagy
bb) bűnszövetségben
követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a rongálás nagyobb kárt okoz, ..."

tireless treehugger 2017.09.30. 21:11:52

@Doomhammer:

lokális gazdasági változások miatti kismértékű elvándorlás természetes folyamat, nem jár semmilyen jelentős hatással. Miközben az említett helyről éppen elvándoroltak a tengerparti falvakban meg a letelepedés volt jellemző. Ezek még összességében sem jelentősek és egy hosszú folyamat eredményei, itt most 200 évest hoztál fel példának.

Nem akarok moralizálni, ezért nem írom ide hogy nem illik ennyire ragaszkodni a hamis igazságodhoz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.30. 21:43:00

@tireless treehugger:
"Ezek még összességében sem jelentősek és egy hosszú folyamat eredményei, itt most 200 évest hoztál fel példának."

Akkor vegyünk egy rövidebb távot.
1946-ban Ardeche még 0.63%-át tette ki európai Franciaország lakosságának, 2014-ben már csak 0.48%-ot. 1982-re a relatív elnéptelenedési folyamat már le is zajlott (0.49%). A helyiek történetei mind a mezőgazdaság központilag irányított leépítésére fogták a folyamatot, ami mögött a Közös Piacot látták.

tireless treehugger 2017.09.30. 22:38:29

@Doomhammer:

Nem illik kiforgatni dolgokat. A "relatív" elvándorlásod azt mutatja hogy máshol fejlődtek.

béke legyen veled, nevessünk inkább:
www.youtube.com/watch?v=GJEOgdgqnpU

Pelso.. 2017.10.01. 07:25:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A jogrend egyértelműen és részletesen definiálja a bűncselekményeket.
Olcsó hőbörgéssel az ilyesmit normális országban nem lehet felülírni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 10:51:14

@Doomhammer:

"371. § (1) Aki idegen vagyontárgy megsemmisítésével vagy megrongálásával kárt okoz, rongálást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a rongálás kisebb kárt okoz, vagy
b) a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó rongálást
ba) falfirka elhelyezésével vagy
bb) bűnszövetségben
követik el.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a rongálás nagyobb kárt okoz, ..."

Köszönöm az idézetet. Most akkor elmondhatod, miért nem bűncselekmény szerinted a kormányzati plakátok átragasztása és telefirkálása. Mert az elvtársaid szerint ez pusztán a szabad véleménynyilvánítás eszköze.

"Az, hogy kiszúrták a furgonjának gumijait, az köztörvényes bűncselekmény."

Igen, ez az. Na de te ezt írtad:

"Magyarország miniszterelnöke bűncselekményekre buzdítja a politikája pártolóit?"

Mikor és hol buzdított Orbán furgonok gumiabroncsának kilyukasztására?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 10:55:32

@Pelso..:

Úgy bizony, és ha bárki alaptalul azt állítja egy nagy olvasottságú internetes helyen, hogy "Magyarország miniszterelnöke bűncselekményekre buzdítja a politikája pártolóit", akkor az elköveti a nagy nyilvánosság előtti rágalmazás bűncselekményét.

Pelso.. 2017.10.01. 13:06:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket".
Egyebek mellett ez az elismert "véleménykifejezés" a panziós fenyegetése és kocsijának rongálása volt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 13:30:39

@Pelso..:

Ha elolvasod azt, amit idéztél, akkor azt fogod olvasni, hogy a vélemény kifejezését helyeselte, nem a rongálást. A rongálás az rongálás, nem véleménynyilvánítás.

A kormányzati plakátok átragasztásáról és telefirkálásáról mi a véleményed? Az szerinted pusztán véleménynyilvánítás vagy elismered, hogy rongálás volt?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 14:55:24

@Pelso..:
@Doomhammer:

"Az Együtt a kormány újabb gyűlöletkeltő, Soros György-ellenes plakátjait is eltávolítja az utcákról, jelentette be Vajda Zoltán, a párt elnökségi tagja."

index.hu/belfold/2017/09/30/egyutt_plakat_soros_gyorgy_nemzeti_konzultacio_plakattepes/

Valahogy mindketten kurvára sunnyogtok e kérdésemmel kapcsolatban. Nincs annyi gerincetek, hogy elismerjétek: bizony ez is rongálás, vagyis bűncselekmény, s az egyik ellenzéki párt, az Együtt bűncselekmény elkövetésére buzdítja a tagjait.

Külön vicc, hogy miközben büntetlenül hirdethetitek meg és követhetitek el a rongálás bűncselekményét, még a ti szátok sír diktatúráról. Próbáljátok ezt megcsinálni Észak-Koreában, oszt majd megtudjátok, mi a diktatúra. Persze ehhez nincs vér a pucátokban, csak a kibírhatatlan, nyomasztó, fullasztó orbáni diktatúrában mertek bűnözni meg sivalkodni.

tireless treehugger 2017.10.01. 19:11:30

A nyugati világban teljesen elfogadott ha a "greater good" érdekében kismértékű jogsértés történik. Ezt minden esetben bíróság dönti el, _független bíróság_. Különösen szokásos amikor hazugság csalás sumákolás ellen lép fel egy csoport vagy érdekelt fél.

Mi egyelőre még a nyugathoz tartozunk.

A polgári engedetlenség szintén teljesen elfogadott tiltakozási forma, úgyszólván kötelező hiszen a részvételi demokrácia nem azt jelenti hogy csak 4 évenként van szava a polgárnak hanem aktívan részt vesz a mindennapi politikai életben.

Az állami tulajdon nem esik azonos megitélés alá mint az egyéni, időnként alacsonyabb védettségű időnként magasabb, esete váltogatja.

Nem a rosszindulatú banyának írtam hanem csak úgy.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.01. 19:44:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Mikor és hol buzdított Orbán furgonok gumiabroncsának kilyukasztására?
"

ujszo.com/a-nap-mondata/2017/09/30/nagyon-helyes-hogy-hatarozottan-hangosan-es-erthetoen-fejeztek-ki-a
"
Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket.

Orbán Viktor arról, hogy a magyarországi Őcsényben egy panziótulajdonost a helyiek halálosan megfenyegettek és megrongálták az autóját, mert menekült gyerekeket akart elszállásolni."

Nem meglepő ez. Valahogy úgy alakult, hogy a futbalhuligánok csak addig terrorizálták a lakosságot minden nemzeti ünnepen, amíg Orbán nem volt miniszterelnök. Utána valahogy elcsendesedtek.

Ne mondja senki se, hogy nincs összefüggés. Én azt gondolom, hogy Orbán nyilvánvalóan bűnözőket használ a céljai érdekében.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 19:48:21

@Doomhammer:

Kérlek, idézd PONTOSAN, azaz szó szerint az Orbánnak feltett kérdést.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 19:50:00

@tireless treehugger:

"Különösen szokásos amikor hazugság csalás sumákolás ellen lép fel egy csoport vagy érdekelt fél."

Mint pl. a sukorói telekcsalás esetében.

"A polgári engedetlenség szintén teljesen elfogadott tiltakozási forma"

A polgári engedetlenségbe mióta fér bele más tulajdonának rongálása?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.01. 22:42:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Kedveském, maga fordítva ül a lovon. Ha azzal akar érvelni, hogy Orbán nem is arra a kérdésre válaszolt, akkor magának kell érvet előbányásznia, nem engem dolgoztatnia.

Mert ugye a maga itteni szereplése nem olyan fényes. Először azt mondta, hogy Őcsényben nem is történt bűncselekmény. De igen, történt. Ezt belátva azzal próbálkozott, hogy Orbán nem is azt mondta. De igen, azt mondta. Miután ezzel is felsült, most azzal jön, hogy hát nem is arra a kérdésre válaszolt.

De igen. Arra válaszolt, hogy mit szól ahhoz, hogy a helyiek tiltakoztak a migráns gyerekek táboroztatása ellen. Erre azt válaszolta, hogy nagyon helyes, hogy hangosan és egyértelműen kifejezték a véleményüket.

Csak sajnos az a véleménykifejezés egy bűncselekmény.

Nem ez az első alkalom. Ott voltak a 2006-2010 közötti időszak futballhuligán-tüntetései, ott volt a boltzáras népszavazás elleni izomlegény-delegáció. Orbánnak nem okoz lelki törést, ha itt-ott becsúszik egy kis hepaj.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 22:49:54

@Doomhammer:

"Ha azzal akar érvelni, hogy Orbán nem is arra a kérdésre válaszolt, akkor magának kell érvet előbányásznia, nem engem dolgoztatnia."

Nem, nem azzal akarok érvelni. Azzal érvelek, hogy nem vagy hajlandó pontosan idézni a kérdést, csak Orbán válaszát. Így épp a te érvelésed nem ér szart sem, mert nem mindegy, mire mondja Orbán azt, hogy helyesli.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.01. 22:52:52

@Doomhammer:

"Csak sajnos az a véleménykifejezés egy bűncselekmény."

Így igaz, nálatok libbantaknál a tiétektől eltérő vélemény kifejezése bűncselekmény.

Pelso.. 2017.10.02. 09:15:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Rongálás, mint ahogy az ellenzéki plakátok lefestése is. Lehetett látni belőle bőven szerte az országban.
Ha nem történt volna az egyébként nevetségesen primitív oda-vissza plakátháború, ugyan mivel érvelnél az őcsényi történtekre? Mit enyhít (maszatol el) pár ezer plakát átfestése a panzióst fenyegetők, kocsiját rongálók ügyén, mint jogalkalmazási folyamaton?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.02. 09:49:09

@Pelso..:

"Mit enyhít (maszatol el) pár ezer plakát átfestése a panzióst fenyegetők, kocsiját rongálók ügyén"

Semmit.

A megdöbbentő az, hogy a plakátátfestés és -letépés bűncselekményén csöppet sem vagytok felháborodva, sőt egyenesen polgári engedetlenségnek tartjátok (na jó, nem személy szerint te, hanem valamelyik elvtársad itt). Pedig esélyes, hogy pár tucat vagy akár száz plakát átfestése vagy letépése nagyobb anyagi kát, mint 4 autógumi kiszúrása. Arról nem beszélve, hogy a plakátok megrongálása előre megfontolt szándékkal és bűnszövetkezetben történt, míg a gumi kiszúrása valószínűleg csak indulatból elkövetett egyéni akció volt, vagyis nincs meg benne két súlyosbító körülmény: az előre megfontoltság és a bűnszövetkezetben való elkövetés.

Valahogy mégsem óbégattatok a plakátrongálások miatt.

Jean Sol Partre 2017.10.02. 11:09:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amikor valaki a relativizáláshoz fordul érvként, azt jelenti, tudja, hogy a másiknak igaza van. Kicsinyes visszavágás, ovis tempó.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.02. 11:40:46

@Jean Sol Partre:

Igazad van, ezért nem is értem, miért háborodtok fel a plakátok kormányzati eltávolításán. Hiszen ezzel ezt az eljárást a ti plakátrongálásotokkal hozzátok egy szintre - hogy a te divatos szavadat használjam: ti relativizáljátok. :D

Jean Sol Partre 2017.10.02. 12:51:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ki az a ti?

Amúgy én látok egy nagy különbséget a civil plakátrongálás és a kormányzati leszedés között, mégpedig a kormányzati erőfölény miatt, szerintem nagyon nem mindegy, hogy néhány ember kockázatot vállalva rongálja a kormányzati plakátokat, vagy egyszerűen a hatalom a saját ereje és erőszakszervezete mögé bújva (amúgy valószínűleg alkotmányellenesen) elnyomja az ellenállást.

De ha te nem óbégatsz Orbán tűlkapásai, lopása és egyéb tisztességtelen és törvénytelen dolga miatt, akkor azért se óbégass, hogy azok akiket "ti"-nek nevezel, nem óbégatnak a plakátrongálás miatt.
Mert ez így az ovis tempó minősített esete :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.02. 13:15:24

@Jean Sol Partre:

Látom, imádod az ovis tempó kifejezést. Akkor nézz a tükörbe és gyakorold a bolsevik tempó kifejezést, az illik rád és rátok.

"néhány ember kockázatot vállalva rongálja a kormányzati plakátokat"

Tökmindegy, hogy a bűncselekményt mekkora kockázat mellett követi el valaki. A bűncselekmény és annak megítélése változatlan marad.

"(amúgy valószínűleg alkotmányellenesen)"

Vicces, hogy egy bűncselekmény-sorozat elkövetői ill. azok támogatói hivatkoznak az alkotmányra. Bár jobban belegondolva inkább szánalmasan cinikus.

"De ha te nem óbégatsz..."

Én egyik miatt sem óbégatok - csak hátradőlök és élvezem az előadást. Ti óbégattok az állam általi plakátleszedés miatt. Pedig csak azt kapjátok vissza, amit ti is megtettetek. :D Ugye, milyen kellemetlen, ha a fagyi visszanyal?

Abban meg ne is reménykedjetek, hogy majd a karhatalom jól eltángál benneteket, Orbánnak több esze van annál, hogysem fellépjen a plakátrongálóitok ellen. Nem akar mártírokat, ti viszont ezzel épp eléggé lejáratjátok magatokat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.02. 13:17:42

@Jean Sol Partre:

"De ha te nem óbégatsz Orbán tűlkapásai, lopása és egyéb tisztességtelen és törvénytelen dolga miatt, akkor azért se óbégass, hogy azok akiket "ti"-nek nevezel, nem óbégatnak a plakátrongálás miatt."

Akkor most hadd idézzelek, mert ugye most te relativizálsz: :)

"amikor valaki a relativizáláshoz fordul érvként, azt jelenti, tudja, hogy a másiknak igaza van. Kicsinyes visszavágás, ovis tempó."

Jean Sol Partre 2017.10.02. 13:58:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: továbbra sem tudom, kik azok a "ti". Ha találsz bármiféle idézetet vagy bármit, ahol én óbégattam volna a plakátleszedés miatt, akkor szólj.
Én csak arra hívtam fel a figyelmedet, hogy az egyik oldal vállalja akár a büntetőjogi felelősséget is, a másik pedig gyáván a rendőrei mögé bújik. Ezért aztán kurvára nem egyenlő a dolog, így nem is kaphatta senki vissza azt, amit ő tett meg.

A szánalmasan cinikus pedig az, hogy egy társadalomra szinte veszélytelen rongálást össze akarsz hasonlítani egy alkotmánysértéssel.

"Én egyik miatt sem óbégatok"

Hazudsz, hiszen óbégatsz a plakátrongálás miatt, igyekszel az orra alá dörgölni mindenkinek, aki a kormány törvénysértésére felhívja a figyelmet, vagy akár csak veled szembeni ellenvéleményt fogalmaz meg bármiről.
Ráadásul a viccet sem érted.

Jean Sol Partre 2017.10.02. 14:00:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: én nem relativizáltam, csak felhívtam a figyelmed a te relativizálásod álságos mivoltára :)

Pelso.. 2017.10.02. 15:34:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak az egyensúly kedvéért, s hogy a példa érvényét veszítse (eddig is):
a.) mindkét oldal plakátrongálását elítélem
b.) mindkét oldal plakátrongálását csupán polgári engedetlenségnek tartom.
Választásod lehetőségét meghagyva, csak hogy ne lovagolj ezen tovább.

A gk rongálás és panziós fenyegetésének részleteit pedig nem ismerjük, annyira meg főleg nem, hogy esetleges enyhítő/súlyosbító körülményeket nevezzünk meg. Ilyesmikre hivatkozni, - megint az másik valóság, szájíz szerint formálva.

Csak jelzem, az elvtársozás cseppet sem erősíti teóriádat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.02. 20:19:07

@Pelso..:

Az ellenzék általi plakátrongálások súlyosbító körülményeit (előre megfontolt szándék, bűnszövetség) ellenben jól ismerjük.

"Csak jelzem, az elvtársozás cseppet sem erősíti teóriádat."

Nem is azzal a szándékkal írtam, viszont nem is gyengíti.

Jean Sol Partre 2017.10.03. 12:40:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Az ellenzék általi plakátrongálások súlyosbító körülményeit (előre megfontolt szándék, bűnszövetség) ellenben jól ismerjük."

és a két cselekmény társadalmi veszélyességét is jól ismerjük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.03. 12:49:36

@Jean Sol Partre:

"és a két cselekmény társadalmi veszélyességét is jól ismerjük. "

Bizony, mennyivel veszélyesebb a társadalomra a törvényellenesen kitett, magántuélajdont képező jobbikos plakátok eltávolítása, mint a törvényesen kitett, állami tuéajdont képviselő kormányzati plakátok bűnszövetségben történő átragasztása és letépése.

Jean Sol Partre 2017.10.03. 12:53:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem a két plakátügyet hasonlítottam össze, hiszen az idézett kommentedben sem erről volt szó.
A plakátrongálás és a gumikiszúrás plusz életveszélyes fenyegetés társadalmi veszélyességeiről van szó.

Jean Sol Partre 2017.10.03. 12:54:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: amúgy senki nem bizonyította, hogy törvénytelenül lennének kint azok a plakátok, a plakáttörvény alkotmányellenessége és a plakátok törvénytelensége mind csak gyanú.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.03. 13:03:20

@Jean Sol Partre:

"nem a két plakátügyet hasonlítottam össze"

Én viszont most igen. :) Tán nem tetszik?

"senki nem bizonyította, hogy törvénytelenül lennének kint azok a plakátok, a plakáttörvény alkotmányellenessége és a plakátok törvénytelensége mind csak gyanú. "

Amíg az alkotmánybíróság nem mondta ki, hogy alkotmányellenes a jobbikos plakátok leszedését megalapozó törvény, addig a leszedés törvényesnek tekintendő.

A kormányzati plakátok átragasztása azonban a már érvényben lévő Büntető Törvénykönyv alapján is bűncselekmény.

Jean Sol Partre 2017.10.03. 13:12:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Én viszont most igen. :) Tán nem tetszik? "

egyszerűen irreleváns.

"A kormányzati plakátok átragasztása azonban a már érvényben lévő Büntető Törvénykönyv alapján is bűncselekmény. "

tudtommal a letépése lenne az, a leragasztás pedig nem.nem is ítéltek el senkit, pedig volt tettenérés meg bevivés ahogy emlékszem.

Jean Sol Partre 2017.10.03. 15:29:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: és mit szólsz, most a Simicska plakátokat rongálják előre megfontolt szándékkal, bűnszövetkezetben a kormánypártiak. Felborult az egyensúly, törvénytelenebb a NER. Fogsz óbégatni?

Pelso.. 2017.10.03. 20:04:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Nos, akkor itt az ideje a feljelentéseknek, ismeretlen tettes ellen, minden plakát rongálás, lefestés vonatkozásában.

Egyébként meg, az oly törvényesen kitett kormányzati plakátokra egyáltalán mi szükség? A pártmédia sikerekről, de minimum harcról áradozik folyamatosan, ennek függvényében közpénz milliárdokat tolni pártpropagandára felesleges.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.04. 09:39:15

@Jean Sol Partre:

"egyszerűen irreleváns."

Szerinted.

"tudtommal a letépése lenne az, a leragasztás pedig nem.

Tudtoddal.

"nem is ítéltek el senkit, pedig volt tettenérés meg bevivés ahogy emlékszem. "

Nem is fognak. Orbánnak van annyi esze, hogy nem akar mártírokat. Az el nem ítélés is azt igazolja, hogy ordas hazugság diktatúráról óbégatni.

"most a Simicska plakátokat rongálják előre megfontolt szándékkal, bűnszövetkezetben a kormánypártiak."

Hatályos törvény megsértése miatt, vagyis törvényesen - akkor ism ha neked nem tetszik. Az lényegtelen, alkotmányellenes-e a törvény, míg az AB annak nem nyilvánítja, addig be kell tartani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.04. 09:41:41

@Pelso..:

"az oly törvényesen kitett kormányzati plakátokra egyáltalán mi szükség?"

Ezt kérdezd a kormánytól, ne tőlem. Én itt sehol nem azt állítottam, hogy szükség van rájuk, hanem azt, hogy a rongálásuk törvényt sért.

Jean Sol Partre 2017.10.04. 11:24:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
""egyszerűen irreleváns."

Szerinted. "

persze, szerintem. Ártem, hogy neked fontos, írj róla ha akarsz.

"Tudtoddal. "

persze, ezért mondtam, tévedhetek.

"Hatályos törvény megsértése miatt, vagyis törvényesen - akkor ism ha neked nem tetszik. "

Azt állítod, hogy Simicska a saját hirdetőoszlopain a saját plakátjaira nem írhat azt amit akar??? Milyen hatályos törvény megsértéséről beszélsz??? Kapucnis fiatalemberek (NEM hatóság!) rongálta meg Simicska plakátjait, mitől lenne ez törvényes?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.04. 11:55:54

@Jean Sol Partre:

"Azt állítod, hogy Simicska a saját hirdetőoszlopain a saját plakátjaira nem írhat azt amit akar??? "

Azt bizony. Ha nem hiszed, kérd meg a Simicskát, írja ki a hirdetőoszlopaira, hogy "Heil Hitler!" és hogy "A holokauszt hazugság"! Aztán várd ki a következményeket. :)

"Kapucnis fiatalemberek (NEM hatóság!) rongálta meg Simicska plakátjait, mitől lenne ez törvényes?"

"A kormányhivatal kezdte el lekaparni és átragasztani Zalaegerszegen a Jobbik saját – tehát a párt tulajdonában álló – plakáthelyein lévő üzeneteit – ezt jelentette be kedden rendkívüli sajtótájékoztatóján Szilágyi György."

"A Pest Megyei Kormányhivatal, ahogy más megyei kormányhivatal is tette, a tiltott pártfinanszírozás tilalmába ütköző, jogsértő módon kihelyezett plakátok eltávolítását rendelte el – írták esti közleményükben.

A kormányhivatalok szerint a jogszabályban előírt feladatukat végzik, amikor a Publimont és a Mahír felületeiről eltávolítják a plakátokat, ezek a cégek ugyanis nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, nem szolgáltattak adatokat. Nem jelentették be listaárukat valamint szerződésüket sem küldték meg, így a kormányhivataloknak két napon belül el kellett rendelni a reklámok eltávolítását.

A rendőrség a kormányhivatal kérésére biztosítja a helyszínt és hogy ne akadályozzák meg illetéktelenek a munkavégzést, rendőrök a plakátok leszedésében nem vesznek részt."

mno.hu/belfold/elkezdte-leszedni-a-kormanyhivatal-a-jobbik-plakatjait-2418776

Jean Sol Partre 2017.10.04. 12:10:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
" Ha nem hiszed, kérd meg a Simicskát, írja ki a hirdetőoszlopaira, hogy "Heil Hitler!" és hogy "A holokauszt hazugság"! Aztán várd ki a következményeket. :)"

Ó, hát már szőrszálhasogatásra szorulsz? Ez kicsit száni :)
Simicska nem ilyeneket írt ki, hanem olyat, ami ellen nincs törvény.
Úgy csinálsz, mintha lemaradtál volna egy fontos hírről, persze nyilván nem, csak szándékosan félrebeszélsz.
Simicska a már _lekapart_ (tehát "torvényes" állapotba hozott) plakáthelyekre írta, hogy Orbán egy geci, amivel - minthogy a saját oszlopai és plakáthelyei - nem sértett semmiféle törvényt.
Ellenben kapucnis fiatalok, nem hivatali emberek és nem rendőrök, lefestették a feliratokat, amivel (ráadásul tömegesen és előre megfontolt szándékkal tették) a plakátrongálás általad minősítettnek nyilvánított esetét követték el. Most aztán óbégathatsz, vagy tettetheted továbbra is hülyének magad és beszélhetsz tök másról.

" ordas hazugság diktatúráról óbégatni. "

Azért az a nagy igyekezet, hogy minden ellenzéki plakátot próbálnak valami törvénnyel eltüntetni, elég diktatórikusnak tűnik, persze Észak Korea még odébb van, de közeledik.

"A kormányhivatalok szerint"

szerintük.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.04. 16:06:51

@Jean Sol Partre:

"szerintük. "

A kormányhivatal bizony a közigazgatás, a végrehajtó hatalom része, így a "szerintük" kissé nyomósabb. mint a "szerinted".

A többi gagyogásod nem méltó válaszra, bocs.

Jean Sol Partre 2017.10.04. 16:19:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: lol. azt hiszem, te vagy errefelé a legszánalmasabb kommentelő. Na jó, talán még Hartland.

Jean Sol Partre 2017.10.04. 17:03:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: remélem azért, van ennél nagyobb örömed is az életedben :)

Pelso.. 2017.10.04. 19:22:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Pardon, nem tudhattam előre, hogy kényes kérdést teszek fel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.12.12. 13:30:36

Micsoda jóstehetség!
"A Nyugat ... a saját maga csinálta mocsárban áll Líbiában, "

És most meg is buktak, hogy a Nyugat kínozza a menekülteket Líbiában.
www.bbc.com/news/world-europe-42318508
"European governments are knowingly complicit in the torture and abuse of refugees and migrants in Libya, Amnesty International has alleged.

In an effort to stem migration, the EU is actively supporting a "system of abuse and exploitation" on Libyan shores, the group said in a report."

Talán nem kellett volna megbuktatni Kadhafit.
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2015/06/a-vilag-rakja.html

Pelso.. 2017.12.13. 10:10:38

@Doomhammer: mocsár meg Kadhafi...., ne beszéljünk már mellé kérem tisztelettel, amikor nálunk meg patakvérként folyik a hazaárulás:

www.napi.hu/magyar_vallalatok/lehull_a_lepel_ezeket_a_cba-kat_veszi_at_a_lidl.652919.html

tireless treehugger 2017.12.13. 20:21:45

@Doomhammer:

Kadhafi migránsokkal zsarolta az úniót. (még sok egyéb is volt a rovásán) És mivel elsőként ő válogatott belőlük az olasz-francia-spanyol üzemeknek oda kellett települniük. kadhafi idejében államilag szervezett rabszolgatartás volt, nagyon kicsi bérért, lelépni nem lehetett, évekig tartott mire tovább jutott a szerencséjét kereső, esetleg nagyritkán önállósodhatott. Százezreket dolgoztattak éhbérért a jamahiriya projekteken. Kahafi népe afrikán élősködött, aztán amit visszaadott abból mindig csak baj lett, pl a szahel is az öböl államok vs kadhafi vs algéria versengés eredményeként lett háborús övezet, így a rabszolga utánpótlás biztosított volt.

(Most viszont az európai gyárakat hazahozhatták és importálják a hozzávaló munkaerőt, akik rendes bért és rendes ellátást kapnak, meg további lehetőségeket)

A befogadókat aztán a migránsokon keresztül már adott országokhoz személyes kapcsolatok is fűzik, ezzel előnybe kerülnek a gazdasági politikai versenytársakkal szemben.

Egyedi nagyon rossz körülményeket nem szabad általánosítani, magyarországra sem általánosíthatunk valamelyik cigány telep okán.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.12.14. 10:16:53

@tireless treehugger:
Újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán egy igazi konzervatív.

www.origo.hu/itthon/20170203-orban-viktor-unios-csucs-malta-migransok.html
"Ha "Olaszország is csatlakozik a mi klubunkhoz, akkor az azt jelenti, képesek lehetünk arra, hogy Líbia parti vizeinél megakadályozzuk az áthajózást, és képesek leszünk arra, hogy visszavigyük a migránsokat Líbiába, ahelyett, hogy beszállítanánk őket Európába" – mondta a miniszterelnök."

Legyen úgy, mint régen volt!

tireless treehugger 2017.12.14. 21:30:39

@Doomhammer:

Persze, a magyar név megint szép lesz méltó régi híréhez, csak melyik régiről lenne itt szó?, mert ha már petőfi is arról nyekergett hogy rákenődött századok gyalázata, akkor mégis melyik időszak adja az (ős)konzervatív alapokat?.

Migráns pedig jönni fog, az ország keleti fele már készen áll rá. A másik variáció "romanoa" megalakítása, de úgy gondolom hogy ez csak usa fegyverek segítségével megvalósítható és eléggé úgy néz ki.

Szóval orbán konzervativizmusa elég kétséges, nemzetvesztő nagyúr inkább csak nem tudja mihez kezdjen a elbaltázott forradalommal és szabadságharccal, lenne ő kommunista klerikális libsi is akár csak kikecmeregjen a bukásból.. Élete művét rúgják ki alóla, remélem a hurok szorosan tart majd.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.14. 21:37:37

@tireless treehugger:

"remélem a hurok szorosan tart majd. "

Úristen, milyen szar alak vagy te. :(

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.12.14. 22:54:13

@Pelso..:
Már nem kell soká várni és meghunyászkodnak a multik.

444.hu/2016/09/07/orban-a-penznek-nincs-szaga-de-a-birtokloinak-igen
"„Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. Sajnos a kereskedelmi hálózatok furfangosabbak nálunk. Még néhány év, és ezt a célt is teljesítjük.” "

Magyar furfangot látunk éppen. A Lidl az új CBA.

tireless treehugger 2017.12.14. 23:13:03

@Doomhammer:

otp az új citigroup, a mol az új rosznyeft, mtv az új bertelsmann.

Térdre mindenki!, a dilihaza elnöksége bevonul.

tireless treehugger 2017.12.15. 21:02:13

@Doomhammer:

Arra utalnák hogy ezek minden bolhafingból világszámot csinálnak.

2millió devizahitelest szívattak meg hogy ne dőljön be az otp a válság miatt. És egyrésze még mindig fizeti, százezrek mentek külföldre dolgozni hogy ne tudják kisemmizni őket. És még arról beszél hogy hazai bankok, miközben szingapúrban adóznak.

A mol hasonló, és az mtv is. Élősködő banda, az ország vérét szívják hogy nekik birodalmuk legyen.

Az energia nagyon érdekes sztori, mindig azzal jönnek hogy a költségek olcsóbbak mert alacsonyabb a fizetés, de akkor az energia miért nem kerül a harmadába?. Így ebben is van egy újabb 1000mrd-os lehúzás.

Ezeket úgy fogja elsöpörni a torzított gazdaság miatti csőd, hogy a leninizmus vadkapitalizmusnak fog látszani.

Nemzethy ---->faszfejek.

Pelso.. 2017.12.15. 21:15:41

@Doomhammer:
javítom szavait: nem hazai tőke, hanem haveri tőke.

Csupa siker a keményen dolgozó kisemberek adójából:
Pénzügy: Quaestor, a lélegeztető gépen tartott Exim, FHB és MKB.
Az egész pártmédia szektor, fenntartása még stadionban számolva is sok.

Pelso.. 2017.12.15. 21:30:29

@tireless treehugger: Az MVM 200 milliárdos hiteléről halott?
vállalatfinanszírozásra, illetve a cégcsoport forint klubhitel szerződéseinek refinanszírozására kapta......

tireless treehugger 2017.12.15. 22:06:04

@Pelso..:

200mrd szép summa, az mvm brutálisan nyereséges, mire kellene nekik refinanszírozási hitel?, ha nem azért hogy ellopják?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.12.15. 22:35:34

@Pelso..:
"Az egész pártmédia szektor, fenntartása még stadionban számolva is sok. "

Nem értem a problémáját. Hozzák a szavazatokat vagy nem hozzák a szavazatokat? Ha hozzák, még a duplája is megérné.

Pelso.. 2017.12.16. 13:18:26

@tireless treehugger: Az eredetileg felvett, amit most refinanszíroznak, az mire kellett...?
Na, hogy lehet ugyanazt kétszer ellopni, hát így.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.12.19. 11:55:19

@tireless treehugger:
A Lidl az új CBA.

index.hu/gazdasag/2017/12/19/bizik_a_lidlben_a_cba-s_baldauf/
"A Lidl az egyik legdinamikusabban fejlődő, jól szervezett diszkontlánc, és a következő 20-25 évben ez a vállalat még Magyarországon lesz, míg más kereskedelmi cégek kivonulhatnak hazánkból - ezzel indokolta Baldauf László, a CBA alapítója múlt héten bejelentett döntését, ami alapján Baldauf hét CBA-franchise boltjának üzemeltetési jogát a Lidlnek adta el (pontosabban hat CBA és egy Príma)."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.12.19. 12:08:24

@tireless treehugger:
"2millió devizahitelest szívattak meg hogy ne dőljön be az otp a válság miatt. "

Nem igazán értem a problémáját. Ez az ország már a XX. század kezdete óta azon az elven működik, hogy az elit valami trükkös módon hitelt vesz fel, annak egy részét kiosztja magának, a maradékot szétszórja a nép között és az így létrejövő ideiglenes népszerűségnövekedést felhasználva berendez egy központosított hatalmi rendszert, amit reményei szerint nehéz megdönteni. Aztán eljön a fizetés ideje, a nép elégedetlenkedni kezd, de a központosított rendszerrel egy ideig féken tartható. Azonban előbb-utóbb forrpontig hevül a helyzet, eljön a "rendszerváltás" és minden kezdődik előről.

Most ott tartunk, hogy már nincs pénz, de már van központosított hatalom. Rágom a körmömet, hogy vajon Orbánék mennyire jó munkát végeztek, meddig tart ki a hatalmi rendszerük.

Szerintem nem sokáig, de Kádárról is ezt hitték.
süti beállítások módosítása