Viszlát, Schiffer, viszlát, LMP!
2016. május 31. írta: Stumpf András

Viszlát, Schiffer, viszlát, LMP!

schiffer_andras.jpg

Keddre virradóra az LMP hirtelen kiesett a 2018-as parlamentből. Hajnalban került ki az Indexre az interjú, amelyben Schiffer András bejelenti: lemond LMP-társelnöki posztjáról és parlamenti mandátumáról is. Az őszi ülésszakban már nem lesz ott a patkóban, nem tesz fel kínzó kérdéseket elszámoltatásról, a 2006 őszén történtekről - legfeljebb a bíróságon kérdezget majd, merthogy visszamegy ügyvédnek.

Ezzel pedig az LMP sorsa nagyjából meg is pecsételődött. Schiffer ugyanis tényleg nem taktikázik. Nem fog indulni a 2018-as választásokon. 

S hogy miért vagyok ebben olyan biztos?

Nos, azért, mert úgy egy éve beszéltem vele először a jövőjéről. Tavaly nyáron, az LMP nyári táborában. Belepofátlankodtam ott az arcába, hogy négy százalék, öt százalék, stb. Hogy 2010-ben még olyanokat mondott: semmi értelme örök kispártként bejutni néhány ezrelékkel. Schiffer ahelyett, hogy hülye politikusi magyarázatokat adott volna elő, teljesen őszintén közölte: tartja, amit akkor mondott, aminek persze következményei is vannak. El kell majd gondolkodnia a folytatásról. Igen, az egyik lehetőség az, hogy lemond és otthagyja a napi politikát. 

December közepén aztán megint összefutottunk egy konferencián, s akkor sem bírtam megállni, hogy az addigra még rosszabb számokat produkáló LMP-re tereljem a szót és ismét rákérdezzek a hogyan továbbra. Akkor azt mondta: tavasszal átgondolja rendesen és dönt is. Merthogy egy pont van, amikor ki lehet szállni, ha esetleg úgy döntene majd: a ciklusfelező. Utána már nem lenne tisztességes a párttal szemben. 

Erre tessék, a naptári tavasz utolsó napján bejelenti, hogy kiszáll. Meghozta a döntést, tartotta a szavát. 

Nem hittem volna egyébként. Azt igen, hogy tartja, csak éppen azt hittem, végül azért más lesz a döntés iránya. Hogy Schiffer is meggyőzi majd magát arról: szükség van rá, van értelme a parlamenti munkájának, hiszen ő szólal fel a legtöbbet, egy sor kérdés (földügyek, TTIP, Habony-művek térnyerése) jóval erősebben ment át a köztudatba a szereplései által, mint nélküle ment volna...

Az ember ugye nagyon könnyen talál érveket, ha érdekei úgy diktálják. A politikus pláne. Márpedig Schiffernek '18-ig adott volt a fizu, ellébecolhatott volna simán, legfeljebb kevesebbet vagy egyáltalán nem beszél a parlamentben, kibekkel, félgőzzel eldöcög. Ha így tesz, ha társelnökként, frakcióvezetőként lazázik és lötyög, a párt nyilván kiesik '18-ban. Ő meg mehet vissza szépen ügyvédkedni úgy, hogy rá is foghatja a népre az egészet - „Az emberek döntöttek” -, azaz megúszhatja a felelősség vállalását. A felelősségét, amely minden döntést szükségképpen kísér.  

Az lett volna a sunyi út. Schifferről sem csak csupa jót lehet elmondani. Hisztérikus, az például tud lenni. Mániákus is. A paranoia jegyei is mutatkoztak néha rajta (politikusbetegség). De, mint most is kiderült: Schiffer nem sunyi. 

Nyilván megkapja majd most, hogy elárulta az LMP-t. Ami persze hatalmas baromság lesz. Ha létezik ez a párt Schiffer nélkül is, akkor ez nem árulás, hanem személyes döntés, amelyhez minden embernek joga van, tekintve, hogy életből egyet kaptunk. Ha nem létezik a párt Schiffer nélkül, akkor meg ugye nem nagyon volt mit elárulni. 

S hogy melyik az igaz? Nagyjából mindenki látja-tudja-érzi.

Nem mintha Samantha rosszul játszott volna. Lucy is beletette, amit kellett, az öreg Jock is ott volt a háttérben és remekül hozta a szerepét, a többiekről nem is beszélve. Minden elismerésünk mellett is tény marad azonban a régi bölcsesség:

Jockey nélkül nincsen Dallas.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr908762108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2016.05.31. 08:58:05

Ja, így valahogy. Schiffer legalább annyit megmutatott, hogy (egy ideig) lehet más a politikus. Sajnálom, mert így jó szívvel nehéz lesz bárkire is szavazni 2018-ban.

aL_Ex 2016.05.31. 09:07:48

Sajnálom Schiffer András döntését, de megértem. És úgy vélem, hogy a parlamentben ő volt a legkorrektebb politikus.

Szerintem az egész parlament követhetné Schiffer András példáját, annyira nincs szükség rájuk, Ez a demokráciának csak a paródiája. Mint a majmok a ketrecben, úgy ül ott a sok megélhetési politikus.

Aki nem volt megélhetési politikus, az éppen a távozni készülő Schiffer András. Igaz, hogy őneki olyan civil foglalkozása van, amiből meg is lehet élni.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.31. 09:39:23

Schiffer hibát követ el, de emberileg érthető: nehéz ügy évek óta a mocskos és aljas ballib gágogók egyik fő célpontjaként létezni.

quodlibet 2016.05.31. 10:14:06

Szépen összegyűlt itt a NolBlog old boy csapat - de a lenyeg, én is kedveltem, bar nagyon maskepp lattam a világot. Rendes emberként volt politikus ami valóba ritka. Igy döntött.

aszekelyek 2016.05.31. 10:17:39

Csak tudnám elhessenteni a gondolatot , hogy ez sajnos jobbik-dk-mszp-mlp kombó esélyeket növel....Mondjuk a társelnöke halovány árnyéka sem ..., Schiffernek. Akárhogy is áll , akármekkora sámlin , megafonnal.Ne legyen igazam.

chrisred 2016.05.31. 10:26:39

@BircaHang Média szerkesztősége: Sőt, a ballibsik meg az illibsik közös célpontja volt. De szerintem nem ez az oka a lelépésének, hiszen ezt már a kezdet kezdetén bevállalta, lásd a pártja nevét.

chrisred 2016.05.31. 10:28:48

@aszekelyek: Nem valószínű. Akik 2013 után megmaradtak LMP szavazónak, azok tutira nem fognak se Gyurcsányra, se Orbánra szavazni. Inkább el se mennek.

sztd 2016.05.31. 10:28:49

Én sem értek Schifferrel egyet sok mindenben, de én is az egyik legtisztességesebb politikusnak tartom. Azt is gondolom, hogy nem szokott hazudni.

Szóval azt mondta, hogy szervezetet akar építeni, LMP tag marad, csak a parlamentből száll ki (amúgy is bukó volt neki anyagilag).
Nincs okom kételkedni abban amit mondott, szóval az LMP-t sem temetném még el. Küzdeni és dolgozni fog, csak más frontokon.

Ruzsa Söndör 2016.05.31. 10:29:02

Ha nagyon lerövidítem, akkor becsületes ember, tehetségtelen politikus. Ami nagyon is megfér egymás mellett.

Jean Sol Partre 2016.05.31. 10:37:04

Schiffer frusztrált, hisztis, sértődős, de egy rendes ember. Ha a PM nem tér vissza az LMP-be, talán kap a párt egy esélyt, hogy növekedésnek induljon, ha előáll egy vezetőbbnek való valaki.
Szerintem nagyon korrekt lépés, le a kalappal.

ob.szerver 2016.05.31. 10:43:58

Schiffer feltételezett lelépése gyászba borította a mandiner törzskommentelőit. Itt nem csak a lóláb lóg ki, hanem egy egész kibaszott ménes.

netnepper 2016.05.31. 10:54:05

Majd jön egy új "Schiffer", aki jobban csinálja nála.
A politika és a tisztesség amúgy összeegyeztethetetlen dolgok.

Szalay Miklós 2016.05.31. 10:59:24

Ez a lépés igen jellemző a magyar baloldalra: nem életcéljuk a politika, csinálják egy kicsit, aztán ha belefáradnak, odébállnak...

Amúgy akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2016.05.31. 11:22:09

Szél Bernadett felnőtt a feladathoz. Egy frusztrált politikussal kevesebb, tiszta nyereség. És nagy érdemei vannak a fidesz 2/3-os győzelmében, amit Kövér elvtárs meg is hálált neki. Jó, hogy nem lesz.

kék pléd 2016.05.31. 11:25:11

Sajnálom nagyon.

Magam is meglepődtem, de hosszú ideje ez volt az első politikai jellegű hír, ami reggel komolyan "szíven ütött". Pedig meglepetés sem volt, sokat beszélt erről korábban. Rossz érzés, mert e mögött tudjuk mi áll, ill. ő is elmondta. A "napi" kormányhírektől szimplán görcsbe szokott rándulni a gyomrom, hogy még mindig és mindig lehet lejjebb.

Én nagyon-nagyon bírtam Schiffert. Akkor is, ha nem értettem vele egyet. Okos, intelligens, következetes pasas. Én nagyon becsültem, ill. becsülöm a kitartásukat. Egyszerűen összehasonlíthatatlanok képviselők többségével.
LMP szavazó maradok.

Kivlov 2016.05.31. 11:25:19

Nem fog hiányozni! :D

Pan Modry 2016.05.31. 11:39:29

@Szalay Miklós:

Szerintem ha vkinek eletcelja a politika, az nem kicsit beteges dolog.

Bell & Sebastian 2016.05.31. 11:43:53

A politizélés személyiségromboló, káros az egészségre, sok öröm nincsen benne. Az esetleges, elérhető eredmények időlegesek. Száguldó gyorsvonat előtt fekve nem őszinte kamerába vigyorogni. Hősi halottakkal tele a legendárium.

Azt mi nem tudhatjuk, kibúvás vagy beteljesítés a tette? Majd elszámol vele. Ezért azt sem, hogyan járunk vagy jártunk volna jobban?

Tisztul a kép, mert végletesen romlik. Világtrendi, mit ne mondjak.

gyalog.galopp 2016.05.31. 11:50:42

A lehet más a politika betöltötte rövid élete célját. Bebizonyította, hogy nem lehet más a politika, mint a szavazóbázis anyagi, kulturális, mentális elégedettségének kiszolgálása.
Amelyik politika erre képtelen, annak távoznia kell.
A feltételeket csak az a politika tudja teljesíteni, amelyiknek van saját tőkeerős, tőkés bázisa.
Az idegen tőke erre alkalmatlan.

k/m 2016.05.31. 11:55:14

Azt a "Viszlát" dolgot, ha nem muszáj, inkább ne erőltessük. Még a végén visszajön.

Hagrid 2016.05.31. 12:20:34

Én is sajnálom. Sajnos a csapata nem volt elég erős, Szél Bernadett és Hadházy a kivételek és a Benedek olykor, de ennyi...Remélem lesz markáns utódja.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2016.05.31. 12:49:37

a mór megtette orbántól kirótt kötelességét, mehet.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2016.05.31. 12:55:18

Mégsem Lehet Más a Politika.
:(

Ballib cenzúrázók réme 12 2016.05.31. 13:06:12

Schiffer abban korrekt volt, hogy egyformán távolágot tartott a Gyurcsány-MSZP valamint Orbán Fidesz vonaltól.

Ezzel önmagában sokkal többet lehetett volna elérni, ha nem húzza be magát önként egy megfoghatatlan, sokak számára értehetlen, zöld burok mögé.

Így azonosulni nem lehetett velük, azon túl, hogy a többi párt mind szar.

Veridicus76 2016.05.31. 13:20:27

A legtöbb dologban nem értek vele egyet, de a legbecsületesebb politikust tisztelem benne. Hiányozni fog.

czjanos 2016.05.31. 13:25:43

Jó ügyvéd lehet a rossz politikusból. Valaki írta, hogy egyforma távolságot tartott a baloldaltól és a Fidesztől. Legközelebb a Jobbikhoz volt. Ami pedig a Fidesztől való távolságot illeti: verbálisan igaz, de facto nem igaz.

dunántúli gyerek 2016.05.31. 13:49:14

Tisztelem Schiffert mit embert, most meg már még jobban.

De ez a lépés beismerés: NEM LEHET MÁS A POLITIKA

Schiffer illúziókat kergetett, kb. mint a PKP nevü netpárt.

jog-ász 2016.05.31. 14:12:17

érdekes mert csupa olyan ismerősöm van aki az eredeti, most már PM, meg Együtt-be meg ide oda szétszéledt eredeti LMP-s csapatra szívesen szavazna ha nincs Schiffer..

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2016.05.31. 14:15:32

Legalább az LMP ügyeletes feminista hülyepicsái sem lihegnek többet a nyakában.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2016.05.31. 14:26:03

Hogy jutott be Schiffer, listán?
Pártjáé a mandátuma,
Lesz majd helyettese is tán,
S új szájból dől majd a duma.
:)

Bambano 2016.05.31. 14:41:44

kérdés, mi az a más? ha a más az, amiben csak ő hisz, társadalmi igény meg nincs rá, akkor nem lehet más a politika.
nekem nem fog hiányozni.

dunántúli gyerek 2016.05.31. 14:57:37

@jog-ász:''érdekes mert csupa olyan ismerősöm van aki az eredeti, most már PM, meg Együtt-be meg ide oda szétszéledt eredeti LMP-s csapatra szívesen szavazna ha nincs Schiffer..''

Igen, a militáns moszadosokra már az SZDSZ szétesése óta nagy a kereslet. A régi párt tatrozásait azért tervezitek rendezni esetleg?

Khonsu 2016.05.31. 15:18:43

Nem lehet más. Kár érte, értük.

Pelso.. 2016.05.31. 15:21:39

Egyes rossz(jó)nyelvek szerint a főnök embere volt, amolyan lengés csillapítóként. Utód....?

nu pagagyí 2016.05.31. 15:34:25

Túl szűk volt a repertoár, hogy más legyen. A nép többsége pedig váltani akar, csak nincs kivel. A sok önmeghatározással küszködő ellenzéki párt sajnos egymást oltja ki, az LMP is sikeres x-edik pólus volt.

Egyetlen célra kellene választási pártot eszkábálni, Orbán 2/3-os elküldésére. Az új parlament legfőbb dolga, hogy új választási törvényt alkosson, amihez módosítania kell az alaptörvény egy két alapvető baromságát, a cél az egyeduralmi helyzet lehetőségének kizárása és a pártkatonák lapátra tétele az alkotmányos intézményekből, összeférhetetlenség újraszabályozása. A választás előtt már pontosan meg kell állapodni a részletekben és a menetrendben. Amint végeztek új törvényekkel (max. 1-2 hónap), azonnal ki kell írni egy új választást az új szabályok szerint.

andrásúr 2016.05.31. 15:44:44

Egy " Ifjú Szocialistával " kevesebb !

dunántúli gyerek 2016.05.31. 15:48:29

@nu pagagyí: 'A nép többsége pedig váltani akar, csak nincs kivel. '

2014 előtt ugyanezeket olvastam a fikablogokon. Meg is lett a 2/3.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.05.31. 16:04:14

@aL_Ex: Fogtam és az egészet lementettem Word-be. Majd idézgetek neked belőle! A vezértrollságom nagyságát mutatja, hogy két nap alatt annyira kiborítottalak, hogy a saját posztodat törölted. :-))

pumpusek bácsi 2016.05.31. 16:18:40

A héten az első jó hír, hogy ez a sunyi orbán-bérenc eltűnik.

Khonsu 2016.05.31. 16:24:36

@dunántúli gyerek:

"2014 előtt ugyanezeket olvastam a fikablogokon. Meg is lett a 2/3. "

Mennyivel is? 44% ? A többség akkor is váltani akart. Az a 2/3 a választási rendszer "sikere" volt, nem a Fideszé. Ilyen nagy lesz az öröm akkor is, ha mondjuk a Jobbik vagy az MSZP szerez 2/3-ot 44%-al? Mert az időközi választások eredményéből úgy látom, hogy ez bizony megtörténhet.

Egyébként részemről azt remélem, hogy a Fidesz nyer 18-ban, de kis többséggel. Ellenzékből hamar újra megerősödnének és visszatérnének. Ahhoz, hogy végleg elveszítsék az esélyt a hatalomba való visszatérésre, ahhoz kormányon kell megsemmisülniük, mint Gyurcsánynak. Ezért azt remélem, hogy maradnak és 2020-ban rájuk omlik a gazdaság, és nyomában a teljes népharag.

Na utána lehetne elkezdeni az ország újjáépítését.

Jolka40 2016.05.31. 16:24:53

@nu pagagyí: Igen. Így, ez az egyetlen út.

BéLóg 2016.05.31. 16:32:53

Mekkora taktikai húzás ez! Fogadni mernék hogy valahol valaki jól keveri a szart. Talán elég ha Mitterrandot emlegetem.
Ezzel a húzással bármikor mondhatja KÉSŐBB hogy hát igen, én megmondtam, én nem vettem részt, én KÍVÜL vagyok, satöbbi, satöbbi, satöbbi. A brandmakerek most azt parancsolták: vissza. majd előveszünk ha kellessz.
Nyilvánvaló hogy lesz Orbán nélküli idő. Ez a fazon fiatal még. MOST nem korrumpálódik, jöhet majd tisztán KÉSŐBB.
Nyugodtan jegyezzük meg a mai dátumot.
Azoknak meg akik nek valamiért (mint a halottról) csak jót vagy semmit jut az eszébe, hát Schiffer Andrást a saját pártja is éppúgy utálta és fúrta, mint az bármelyik baloldali és a jobboldali ellenzéki pártban látható.
Nem fog hiányozni, az biztos.

dunántúli gyerek 2016.05.31. 16:46:01

@Khonsu: 'Ilyen nagy lesz az öröm akkor is, ha mondjuk a Jobbik vagy az MSZP szerez 2/3-ot 44%-al?'

A Jobbikkal semmi bajom, de egyik sem szerez 20at se.

'Mennyivel is? 44% ? '

Ne zavarjon már meg hogy egyéni képviselőkre is szavaztunk ahol 95%ot ért el a fidesz.

Karipapa01 2016.05.31. 17:09:13

El kell egy kicsit gondolkodni: most akkor lehet más a politika, vagy nem lehet? És ha más, mennyivel más? Annak idején jó ötletnek tűnt a politikából kiábrándult embereket összefogni és ezzel hatalmat nyerni. Megpróbálták, sikerült, de itt már meg is állt az ügylet, mivel kiderült, hogy mégsem lehet más a politika. Ugyanazzal a politikával men nem lehet nyerni. Ez a párt már azelőtt meghalt, hogy életre kelt volna. A választók közül a reménykedők kis százaléka talán még elképzelte, hogy egy új, független, dinamikus... és így tovább, de ők is rájöttek arra, hogy a főnixmadár elégett saját tüzében. Ennyi volt, mindenesetre köszönjük a próbálkozást!

chrisred 2016.05.31. 17:17:19

@dunántúli gyerek: "Ne zavarjon már meg hogy egyéni képviselőkre is szavaztunk ahol 95%ot ért el a fidesz."

Csak én érzek ebben a mondatban önellentmondást?

Afrika steht an der Elbe 2016.05.31. 19:38:39

Szép lista lesz 2018-ban: Jobbik-PM-Együtt-MSZP-Fodor-LMP.

Pelso.. 2016.05.31. 19:57:08

@Herr Stacheldraht Leger: Kié szerint?:)
Nem, nehogy leírd pont ide, mert átdobok egy féltéglát a monitoron.

Tündér_Lala 2016.05.31. 19:57:42

Tündér_Lala

2016-05-31 at 19:33

Mondjuk Schiffer volt messze a legvállalhatóbb arc az ellenzékben. A lemondás valódi háttere volna a leginkább érdekes. El tudom képzelni, hogy irányváltást akartak kikényszeríteni a “geopolitikai erők”, amit teljes arcvesztés nélkül lehetetlen lett volna keresztül vinni és erre nem volt hajlandó. (Mi mást lehet elképzelni ?) Ráadásul ott volt Gyöngyöspatai kavarás, amely 5-8 százaléknál nem engedte tovább nőni a népszerűségüket, tehát az irányváltás belengeti a teljes eljelentéktetelnedést. Ténykérdés, hogy neki volt valami gerincféléje és nem volt ijedős, ugyhogy komoly ráhatás lehetett.

Rℯx 2016.05.31. 21:44:06

Hogy örülnek ennek a ballibek! Most végre lecsaphatnak az elempé 3%-os szavazótáborára.

aL_Ex 2016.06.01. 00:06:05

@dont be such a nazi:

Jobban tennéd, ha hallgatnál!
Vita a liberálfasizmusról
2016. május 31. 23:00 - aL_Ex
Beszámoló a vita első napjának tapasztalatairól, a pszichopata trollokról és cinikus véleményekről

alex-penzvilag.blog.hu/2016/05/31/vita_a_liberalfasizmusrol

aL_Ex 2016.06.01. 00:09:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Lásd mint eggyel feljebb!
Nem kell lementened Wordben, visszatöltöttem mindkettőtök minden kommentjét, hadd lássa mindenki, hogy pszichopata trollokról van szó.

Mercel 2016.06.01. 00:11:25

Amikor tegnap hajnalban olvastam a hírt az indexen az eléggé pofán vágott.

Számomra Schiffer András volt a nagyon kevés vállalható politikus egyike.
Az LMP pedig az egyetlen vállalható politikai párt.
Sajnálom, hogy kilép az egyébként nagyon beteg és nagyon embertelenné vált politikai életből, de neki is csak egy élete van.
Sokat köszönhetünk neki.

Mercel 2016.06.01. 00:22:02

@Khonsu:

"Egyébként részemről azt remélem, hogy a Fidesz nyer 18-ban, de kis többséggel. Ellenzékből hamar újra megerősödnének és visszatérnének. Ahhoz, hogy végleg elveszítsék az esélyt a hatalomba való visszatérésre, ahhoz kormányon kell megsemmisülniük, mint Gyurcsánynak. Ezért azt remélem, hogy maradnak és 2020-ban rájuk omlik a gazdaság, és nyomában a teljes népharag.

Na utána lehetne elkezdeni az ország újjáépítését.
"

Az a baj, hogy piszkosul igazad van.
Ez azért nagy baj, mert szeretett vezérünk és a haverok 2020-ra olyan szinten hazavágják az országunkat amiből nem tudom, hogy jövünk ki valaha is.

Csak halkan mondom, hogy a szeretett vezérünk 2018-ig nagyjából kiüríteni az EU támogatások kasszáját. Az a 2020-as dátum nagyjából még meg is állhat..

Mondjuk addigra nagyjából az utolsó hülye droidnak is le fog esni, hogy piszkosul át...ták a többiek meg nagyjából kész lesznek a kaszaegyenesítéssel.
Mindenesetre amíg nem rohad a teljes fidesz klán ÉS család élete végéig börtönben teljes vagyonelkobzással addig itt nagy csodák nem történnek.

aL_Ex 2016.06.01. 00:22:26

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Ja, és elfelejtettem mondani, hogy minden tiltást is levettem, nehogy a pszichopata trollok "emberi jogai" sérüljenek, mint Breiviknek. Így hát lehet jönni gennyeskedni "kedves pszichopaták".

Herr Stacheldraht Leger 2016.06.01. 06:59:16

@Pelso..: megfelelő időben veled is felvesszük a kapcsolatot. remélem addig készen áll a zöldgárda, különben más opció után nézünk. a haraszti miklós éppen azzal az ötlettel állt elő, hogy transgender kurzusra küldené torockait a zökkenőmentes összefogás érdekében, ezt azért te sem akarhatod.

Bell & Sebastian 2016.06.01. 11:03:21

@Tündér_Lala: Olyan, mint az Ákos, akit elhallgatnék napestig, csak a zenéje nem jön be. Erről meg azt sem tudjuk, kinek a kottája lapul a zsebében. Nem az első csalódás lenne, nem is a második, de mégcsak nem is a harmadik.

murcielago 2016.06.01. 14:26:33

@Bell & Sebastian:

"Nagypapa, én lehetek más, mint ami te voltál?"

"Igen kicsim, de csak akkor, ha a politika is más lehet."

:)

murcielago 2016.06.01. 14:52:40

Lehet, hogy nemcsak a TTIP-t ellenezte, hanem mondjuk nyilvánosan kritizálta a gender-wc-ről szóló elnöki dekrétumot?
Erre jött egy e-mail (vajon hová?), hogy nem lehet más a politika...
:)

Herr Stacheldraht Leger 2016.06.01. 18:54:53

@murcielago: közelebb jársz az igazsághoz, mint hinnéd

Pelso.. 2016.06.01. 20:36:11

@Herr Stacheldraht Leger: Nem kizárható alternatíva, bár állítólag a G-ponthoz sem elég közel járni, eltalálni kell.

Herr Stacheldraht Leger 2016.06.01. 21:39:07

@Pelso..: a modern kommunikációs stratégia nem leszögez, hanem lebegtet

murcielago 2016.06.02. 15:30:05

@Herr Stacheldraht Leger: @Pelso..:

Nagy szám lenne, ha még vissza is térne egyszer (mert pl. hívják).

Hadházynak elég rossz a sajtója, Szél B.-et támadják, úgy tűnik, nincs vége a dolognak.
süti beállítások módosítása