Terjed a PRK-kór: Amnézia International!
2015. november 18. írta: Stumpf András

Terjed a PRK-kór: Amnézia International!

amnezia.jpg

Terjed az egyelőre csak „PRK-szindrómaként” emlegetett, súlyos feledékenységgel és nyilvánvaló tények letagadásával járó tünetegyüttes. A szakemberek annyit is megállapítottak, hogy a jelenség összefüggésben áll az Európa felé tartó tömeges migrációs hullámmal.

A megbetegedés tüneteit elsőként egy magyar közszereplőn fedezték fel, aki miután szeptemberben illuminatit emlegetett annak felvetése kapcsán, hogy a migránsok között az Iszlám Állam küldött terroristái is könnyedén bejuthatnak Európába, a videó másik részletét helyezte el a Youtube-on, bizonyítandó: ő akkor is azt mondta, hogy lehetnek köztük rossz emberek.

Mint az a Reutersnek köszönhetően hétfő óta ismeretes: a múlt pénteki párizsi merénylet egyik elkövetője, a Szíriából küldött terrorista menekültnek álcázva jutott be Európába. Éppen úgy, ahogy azt az Iszlám Állam előre is vetítette, valamint amely lehetőségre szemellenző nélküli európai kommentátorok is felhívták a figyelmet, s amelyre mint gonosz összeesküvés-elméletre legyintettek ballib megmondóemberek.

Kedd estére a kór aztán tovább terjedt. Jeney Orsolya, az Amnesty International magyarországi szervezetének igazgatója nyilatkozta tegnap Kálmán Olgának:

„Soha nem mondtuk, hogy kerítést nem szabad építeni.”

Ugyanaz a Jeney Orsolya, aki szervezetével együtt júniusban még megmozdulást is szervezett a Parlament elé – a határkerítés ellen tiltakozva.

A szindróma érdekessége, hogy fontos kijelentések esetében elhomályosítja a memóriát, ám csak részleges amnéziát okoz. Jeney esetében is jól látható, hogy a régi állításait továbbra is mantraszerűen ismételgeti. Ilyen az, hogy „a menekültek pontosan ilyen terrortámadások elől menekülnek, amilyen a párizsi merénylet is”.

Agykutatók szerint ez a kijelentés ugyanarról a tőről fakad, amelyről a migránsok közé vegyülő terroristák lehetőségének határozott elutasítása, s amely rendellenességet minden valószínűség szerint az úgynevezett wt-gén okoz.

Utóbbi hatására a valóság nem befolyásolja a véleményalkotást, amely kizárólag egy elképzelt és vágyott világhoz illeszkedik.

(A valóságban a szírek milliói már három-négy évvel ezelőtt elmenekültek az országból, Törökországban, Jordániában pedig nincsenek az Iszlám Állam által szervezett terrorakciók, olyanok biztosan nem, amilyenektől szírek kezdenének hirtelen menekülésbe Európa felé. Amikor a menekülthullám négy és fél éve megindult a Szíriával határos országokba, a szírek Aszad bombázásai elől futottak, nem az akkor még nem létező Iszlám Állam elől. Egy tanulmány szerint pedig a most Európába migráló szíreknek 13 százaléka kifejezetten rokonszenvez az Iszlám Állammal.)

Az esetek iránt érdeklődést mutató brit tudósok további érdekes megfigyelést tettek. Eszerint agyműködés szempontjából az emberijogizmus éppen úgy viszonyul az emberi jogokhoz, mint az iszlamizmus az iszlámhoz. Míg a nem iszlamista muszlimok képesek és szeretnek is békében élni, az iszlamisták kizárnak a világukból mindenkit, aki totális elveik szerint szerintük nem minősül igazhitűnek. Ennek mintájára: míg az emberi jogokat fontosnak tartók képesek több szempont alapján mérlegelni, egyszer a biztonságot, másszor a szolidaritást helyezve első helyre (mikor mi fontosabb); addig az emberijogizmus hívei világot rendező, kizárólagos elvként tekintenek hitükre.

Egyelőre tehát annyi jelenthető ki biztonsággal, hogy a PRK-kór összefüggésbe hozható a migrációs hullámmal, szakértők egybehangzó véleménye szerint azonban az csak táptalajként szolgál, s aktiválja az amúgy is meglévő wishful thinking-, azaz „wt-hajlamot”. Megfigyeléseik szerint ez lehet az oka, hogy a kór eddig kizárólag ballib közszereplők és emberijogista szervezetek vezetői közül szedte áldozatait.

A Fidesz felső vezetéséből ennek ellenére úgy értesültünk: a párt már fontolgatja kvótaügyi íveinek kiegészítését. Az újranyomtatott kérdőívekre a párt politikai kommunikációért felelős agytrösztje (rövidítve: H. Á.) a következő két, egymással összefüggő kérdést vezetné rá:

„Ön szerint a kvótarendszer növelné-e a félelmetes, nagyon ijesztő, teljesen ismeretlen és kiszámíthatatlan kórság, a PRK-szindróma elterjedésének veszélyét a magyar emberek körében, s ezzel vajon hozzájárulhatna-e ahhoz, hogy nemzetünk elpusztításának jól kiötlött tervét sikerre vigyék mindazok, akik ezen mesterkednek? Egyébként tudja, mióta dolgoznak ők a magyarság elveszejtésén?”

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr858088176

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Stumpf András: Terjed a PRK-kór: Amnézia International! 2015.11.18. 12:39:04

„Soha nem mondtuk, hogy kerítést nem szabad építeni.” Mondja az a Jeney Orsolya, aki szervezetével együtt júniusban még megmozdulást is szervezett a Parlament elé – a határkerítés ellen tiltakozva.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zb74 2015.11.18. 12:48:47

Hehe, a mandi a végén még tényleg politikai tényezőt csinál ebből a csajsziból.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.18. 13:00:27

Már megint a mellébeszélés. Az az öngyilkos merénylő, akinek az útlevelét Párizsban megtalálták, hogyan jutott oda, milyen országon keresztül? Ha amint Bakondi mondja, Magyarországon nem regisztrálták, hanem utoljára Horvátországban látták, akkor hogy jutott el Franciaországig? Csak nem esetleg a magyarok buszoztatták keresztül az országon regisztráció nélkül?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.18. 13:01:18

@Zb74:
Hát persze, hogy azon vannak, a tényezőgyártáson.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.18. 13:06:57

Nincs ebben a "kórban" semmi rejtélyes:

"A duplagondol azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. A pártértelmiségi tudja, hogy milyen irányba kell megváltoztatnia emlékeit; tehát azt is tudja, hogy tréfát űz a valósággal; a duplagondol alkalmazásával azonban mindjárt meg is nyugtatja magát, hogy a valóságon semmilyen csorba nem esett. Az eljárásnak tudatosnak kell lennie, különben nem hajtható végre kielégítő pontossággal; de ugyanakkor öntudatlannak is kell lennie, különben a hamisítás és a bűntudat érzését kelti. A duplagondol az Angszoc igazi lényege, hiszen a Párt alapvető ténykedése, hogy tudatosan csal, s közben szilárdan ragaszkodik annak feltételezéséhez, hogy tisztességesen jár el. Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot - mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik. Végeredményben a Párt a duplagondol segítségével vált képessé arra - s mint tudjuk, évezredekig képes lehet rá -, hogy megállítsa a történelem folyamát." (George Orwell: 1984 --- mek.oszk.hu/00800/00896/00896.htm)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.11.18. 13:22:03

Én most is azt mondom, hogy kerítést nem szabad építeni.

Proud Mary 2015.11.18. 13:31:01

@Doomhammer: ha a krobótok regisztrálták akkor nekünk miért kellett volna?

Jean Sol Partre 2015.11.18. 13:32:39

Teljesen mindegy, mit mond PRK, a kerítés igenis fasza dolog, érdemes volt építeni, hisz segítségével megvédtük Európát, egyetlen terrorista se jutott rajtunk keresztül Párizsba.
oh, wait...

Robinzon Kurzor 2015.11.18. 13:41:47

Orbánnak azért van igaza, mert valaki, akiről a Mandiner nélkül azt sem tudnám, hogy a világon van, összevissza beszél.

Ez valami hihetetlenül szánalmas.

kaktusztea 2015.11.18. 14:02:09

Szerintem egyszerűbb a képlet és Stumpf András egyszerűen csak rá van gerjedve PRK-ra.
Annyit foglalkozik vele, mint senki mással. Ez kb. olyan, mint amikor a fiúk az oviban meghúzzák a lányok haját, aki tetszik nekik :)

TG69 2015.11.18. 14:19:49

Ez a legújabb mandi szint, mert akkor én köszöntem a lehetőséget :)...

György Szokolai 2015.11.18. 14:40:58

@Doomhammer: Amikor elolvasol egy cikket, érted-e, hogy mit olvastál? Kétlem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.18. 14:42:28

@György Szokolai:
Érdemi és nívós hozzászólására ennyit tudok mondani: maga a hülye.

Egyéb felvetése a témával kapcsolatban?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2015.11.18. 14:45:01

@Proud Mary:
Mert mi vagyunk a schengeni határ és nem a horvátok. Amint azt magyar politikusok nem is olyan régen nagyképûen kijelentették, Horvátország nem felel meg a schengeni követelményeknek.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.11.18. 14:50:47

Látom, fasiszta vagy, ezért nem érted a gigantikus különbséget a fasiszta, menekültutáló, rasszista, pengés, horrorkerítés és a demokrata, menekülsimogató, liberális, selyemfinom, békefal között!

Ha ezt nem érted, egy dolgot jegyezz meg legalább: a ballib megmondóembereknek MINDIG igazuk van. Elemezgetni, hogy a mai örök igazság nem egyezik a tegnapival - nos, ez meg egyenesen antiszemitizmus.

1000bocs 2015.11.18. 15:19:20

@Doomhammer:
"Csak nem esetleg a magyarok buszoztatták keresztül az országon regisztráció nélkül? "

Sőt. A magyarok egész a görögöktől buszoztatták.
Sőt. Nem is Soros bácsi pénzeli a menekülteket európa felé lökdöső alapítványi embereket, hanem a magyar kormány.
Sőt.
Hát hogyne.

1000bocs 2015.11.18. 15:30:00

@Doomhammer: "Mert mi vagyunk a schengeni határ és nem a horvátok."

Ahovát több, nem háborúzó országon keresztül menetelve érkeztek azok, akiket ezen okból egyetlen törvény szerint sem lehet háborús menekültnek tekinteni.

Azok a menetültek, akik a libsik teljes támogatását élvezik a kiinduló országokban osztogatott ingyenéletet ígérgető szórólapoktól kezdve, az országok libsi véleményvezéreiig, a politikusokig és álcivilekig, akik a menekülthullámban csak annyit láttak, hogy végre van egy eszköz a magyar kormány támadására.

Azt a kormányt, akinek a figyelemfelhívását következetesen tagadták, és hazugnak minősítették. Amíg a valóság oda nem ért. Azt a kormányt aminek intézkedéseit következetesen a nácikkal hasonlította össze a libsi agyatlan massza, és a nyugati országok vezetői. Addig, amíg a valóság oda nem ért, és ők ugyanazt tették, ami ellen tiltakoztak korábban.

És most mi történik?
Párizsban öldöklés, ahogy a magyar kormány sokszor felhívta a figyelmet annak lehetőségére, kockázatára, és a libsi "engedjünk be mindenkit ellenőrizetlenül, mert ezek nem terroristák hanem menekültek" veszélyeire.

És te még ott tartasz, hogy persze, mert a magyar kormányon nincs sapka. az a hibás.

:)))))

György Szokolai 2015.11.18. 15:40:34

@Doomhammer: Én nem azt mondtam, hogy maga hülye, csupán kételyemet fejeztem ki szövegértési képességét illetően. Sajnálom, hogy kételyeim udvarias formában ugyan, de megerősítette. Ugyanakkor elkeserített, hogy 145-ös IQ-m ellenére lehülyéz egy értelmezési problémával viaskodó lángelme.

cca. 2015.11.18. 16:12:22

@Doomhammer: Hát, persze, már megint a magyarok a hibásak. Jól van, bibsi, leülhetsz.

Alex Kadar 2015.11.18. 16:17:32

Ez KURVAJÓ András!!! :)
(brit tudósok...még mindig nevetek! :) )

HaKohen 2015.11.18. 16:22:28

@1000bocs:

Hát persze, most már tőled tuggyuk: az Iszlám Államot is Soros pénzeli, úgye, 1000bocs bácsi?

Nekem még Gyurcsány hiányzik a sorból.

Ha már minden mondatban képes leszel alkalmazni a magyar nyelv szabályait, akkor csak nyugodtan zsidózzál tovább.

Bell & Sebastian 2015.11.18. 17:30:59

@HaKohen: Magát mikroagresszió éri már akkor is, ha bántanak egy zsizsiket a lisztben?

Bell & Sebastian 2015.11.18. 17:33:06

@Doomhammer: Anyák teje elapad a maga igazságérzetétől. Nagy kár, hogy a honi terror nem izgatja, mindig csak a másé.

F. A. Hayek 2015.11.18. 18:27:18

@Robinzon Kurzor: Ugye, hogy ki lehet olvasni a sorok közül, hogy a szerző szerint Orbánnak igaza van?

Szindbad 2015.11.18. 18:49:55

“Slamming the door in the face of refugees would betray our deepest values. That’s not who we are. And it’s not what we’re going to do.”

Mi a francról beszél ez az Obama gyerek? Elmagyarázná nekem ezt egy ifjúkonzi?

Bell & Sebastian 2015.11.18. 19:20:20

@Szindbad: Arról, hogy még ő is az eget kémlelné kólásüvegért fohászkodva az istenéhez, ha nem karolja fel Soros György a makimajom öreganyját.

Kandeláber 2015.11.18. 19:27:21

Ezek az ostoba libák annyira jelentéktelenek, hogy nem igazán értem, miért kell őket tényezőkként kezelni, miért kell idézgetni tőlük bármilyen hülyeséget.
Amúgy Havas múltkor porig alázta ezt az anarchistát:
www.youtube.com/watch?v=kgXciugCzCk

Szindbad 2015.11.18. 19:36:53

@Bell & Sebastian: :))

Szindbad 2015.11.18. 19:56:55

@Bell & Sebastian: Azért Obama időnként elég jól kiosztja a magához hasonló alumíniumsipkásokat :)

www.youtube.com/watch?v=-nfRDdDrjyk

Bell & Sebastian 2015.11.18. 20:03:25

@Kandeláber: Falaccit lehet nem szeretni vagy szeretni, talán az egyetlen nő, aki helytállt egy hipermacsó szakmában (miután háromszor hátba lőtték Mexikóban).

Két dologban _biztosan_ igaza volt. Az első: Pasolini poltikai gyilkossság áldozata volt, a második: az iszlám és Európa antagonisztikus ellentéte.

Ennek ellenére Havas egy tahó, még a kutya is megvész tőle, ha csak elmegy mellette.

Erre ki emlékszik? Van vagy öt éves.

valasz.hu/publi/oriana-fallaci-vegrendelete-32683/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201511

Na most akkor, hogyan is van ez?

♔bаtyu♔ 2015.11.18. 20:31:12

Az MSZP-s H.Kovács a határkerítésről: "A saját telkem körül szeretem, de a határon nem".

Elszólta magát rendesen.

kacsapuszi 2015.11.18. 20:39:45

Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Félek az idegenektől. Hányszor írjam le, hogy tudjátok, milyen kibaszottul bátor vagyok?

Silcon 2015.11.18. 20:50:36

Ők úgy tartják önmagukról, hogy muszlimok, akik történetesen Európában élnek, de nem európai muszlimok, még kevésbé europaizált muszlimok, akik azonosulni tudnának a kontinensen uralkodó értékrenddel és kultúrával.
...
A szociális marginalizáció állandósulása miatt a fiatalabb nemzedékek számára az iszlám az egyetlen identitás, megtanulnak arabul, hitük a szent szövegek szélsőséges, szószerinti értelmezésén alapul, amelyet nem szelidít meg az évszázados élettapasztalatban gyökerező, a toleranciának teret adó szokásrend, miközben a befogadó közeget ellenségnek tartják. Ez, a helyi elemektől megszabadított vegytiszta, mindenhol bevethető, az erőszakot szentesítő ideológia a globális dzsihád.
....
A muszlim országokból történő tömeges bevándorlást mint a legfontosabb biztonsági kockázatot meg kell állítani és meg kell szüntetni, a már megérkezett menedékkérők valódi nemzetbiztonsági átvilágításának feltételeit akár az érintett jogainak korlátozásával is meg kell teremteni, valamint a kitoloncolásokat fel kell gyorsítani. Egyértelműen ki kell mondani, hogy a korábban érkezettek integrációja kudarcot vallott, ezért a további bevándorlás nem lehet az európai gazdasági szükségletek által diktált helyes megoldás. Ehelyett a már itt lévő, többedik generációs bevándorlók általi biztonságpolitikai kockázatok csökkentésére kell az eddigieknél jóval komolyabb erőforrásokat allokálni.

Készítette: Sántha Hanga, Speidl Bianka
euroastra.hu/node/96511

♔bаtyu♔ 2015.11.18. 20:51:13

@Jean Sol Partre: Miért, te azt vártad a kerítéstől, hogy csökkenti a franciáknál a bevándorlóbűnözést?

kacsapuszi 2015.11.18. 20:53:48

Stumpf András megtalálta azt az egy magyar politikust, aki mást mondott tavasszal, mint ősszel. Remélem, e remek kutatómunkát a szerkesztősége busás honorral díjazta. Egyébként meg, Bandi, elmész Te a kurva anyádba!

♔bаtyu♔ 2015.11.18. 20:54:21

@Silcon: Mi nem sokat tehetünk. Figyeljük, ahogy Merkel egyre jobban elsüllyed saját szarában.

Orbán hónapokig naponta figyelmeztette, hogy ne tegye.

kacsapuszi 2015.11.18. 21:05:33

[Stumpf András, az új "főkapitány". Gondolom, eztán majd hetente tűz pellengérre valakit. Nem baj, fő, hogy az ő körei érintetlenek a bűntől, amit magyar ember követhet el magyar ember ellen. Bizonyára megleend majd a jutalma is: ingyen bérlet a felcsúti kisvasútra. Csak sokáig éljen, András, hogy a keskenyvágány egyszer elérjen Párizsig.]

Ady Endre

Keresztek a kapun

Néhányszor rámutattunk már arra, hogy Nagyvárad új főkapitányának sok új, üdvös reformja közt nem egy olyan van, mely határozottan veszedelmet jelent, s a rendőrség valóságos omnipotenciáját célozza. Ismét van egy adatunk erre. Sokaknak feltűnhetett, hogy némely utca néhány kapuján hatalmas, krétával rajzolt kereszt díszeleg. Az ember azt hinné, hogy vakációzó, pajkos diákok passziója ez. Pedig nem így van. A keresztek rajzolása hivatalos rendőrmunka. A posztokon álló rendőrök figyelmét hívja föl a megkeresztezett kapukra. Laknak pedig a keresztes kapus házakban olyan nők, kik nem állanak hivatalos rendőri felügyelet alatt, de foglalkozásuk, életmódjuk azt a gyanút táplálja, hogy vidám bölcsességgel élik vagy élhetik világukat. Nem kell, nem is szabad a dolgot bővebben fejtegetnünk, de akkor már attól kell félnünk, hogy nemsokára megszaporodnak a keresztek, és felügyelet alatt lesz minden nő, kiről kávéházakban, vagy másutt pletykázni fognak. Mi értjük a főkapitány úr üdvös tendenciáját itt is, de nem sejti micsoda megdöbbentő beavatkozás ez legegyénibb dolgokba? Mert újra és újra ismételjük, a legüdvösebb célból megcsinált rendszabályok többet rombolhatnak sokszor, mint féltucatnyi, ártó társadalmi bűn s egész sereg szigorúan büntetendő „kihágási eset”.

Nagyváradi Napló 1901. július 4.

Silcon 2015.11.18. 21:08:49

@♔bаtyu♔: műszaki ember vagyok, és azt látom, hogy elképesztő mértékű automatizálás indult be az utóbbi pár évben. Aki nincs benne a sűrűjében az csak az önvezető autóról stb. hall, más nem üti meg a sajtó mércéjét (vagy direkt van csönd - Kínából hazaköltöztetett gyáregység, a teljes műszaki gárda 15 fő a kínai 650 helyett).

Görög, spanyol, portugál fiatalok tömkelege munkanélküli. Miért is kell bevándorló a betöltetlen munkahelyekre? Akire szükség van, az a *diploma után* 2-3 speciális továbbképzésen túl levő profi. Ilyesmi nem nagyon akad a migránsok között.

Szóval a politika által felhozott érvek *nem állnak* meg.

Ad Dio 2015.11.18. 21:08:56

@Szindbad:

“Slamming the door in the face of refugees would betray our deepest values. That’s not who we are. And it’s not what we’re going to do.”

Lehet megnyitják a mexikói határt...

Silcon 2015.11.18. 21:15:02

Orbánéknak létre kellene hozni az EU magállamaiban pár alapítványt, ami a helyi sajtó által elsunnyogott helyi gondokat teregetné ki a nagy nyilvánosság előtt. Ha ellehetetlenítik, akkor megvan az EU konform recept a "norvégok" ellen.

Ad Dio 2015.11.18. 21:15:12

@Silcon:

Pontosan. Nem munkás kéz kell Európába, hanem munkás agy. A migránsok a munkaerőpiac azon részére érkeznek, ahol már amúgy is túlkínálat van.

♔bаtyu♔ 2015.11.18. 21:20:16

@Silcon: Totálisan igaz. Itt azért (szerintem nyugdíjasok) elég sokan hiszik azt, á ezeket felszívja az ipar. Nincsenek ezek tudatában annak, hogy a szakmák átalakultak, érettségire olyan 2 éves ipari OKJ képzések vannak, ahol pld. idegen nyelv és informatikai előképzettség nagyon nem árt.

Ha ide irányulna a bevándorlás, a 2 év türelmi idő lejárta után nem sokan dolgoznának.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.18. 21:36:27

ééééééés a megélhetési pampológus pjunszik amnéziája után Miszter Shtomph vegye sorba szépen a NER amnéziát (vö: trúpolgári nézetek fékellensúlyos demokrácia, AB, népszavazás, jogbiztonság, keleti kapcsolatok stb. témákban 2010 előtt és után)

Gabbesz 2015.11.18. 22:01:56

LOL. Azt hittem azzal foglalkoztok, hogy országunk miniszterelnöke miket hazudik nap mint nap.

dare 2015.11.18. 22:08:50

Hihetetlen hogy még mindig kötik az ebet a karóhoz.
Most jönnek ezek a kérdések (Kálmán Olga) hogy mi bizonyítja hogy ezzel az áradattal érkeztek terroristák?
Ezt csak úgy elcsíptem de mi bizonyítja hogy nem?
Inkább legyünk már egy kicsit gyanakvóak mint mindig azt harsogni hogy ugyan már, ez semmi, ez nem probléma, a mutyi, a hülyébbnél hülyébb törvények az igazán fontos most, ez majd megoldódik magától.
Az semmi veszélyt nem hordoz magában hogy tömegeket engedünk be útlevél nélkül Európa szívébe, teljesen igaz, nincs itt semmi látnivaló.
Ha csinálnak egy külső tábort ahol eltöltenek egy kis időt( heteket vagy hónapokat) és megkapván a menekültstátuszt bejönnek akkor még én is meg tudok nyugodni és talán azt mondom nincs akkora veszély, de így......és ezt így hogy.
Jó ne legyünk mindig bizalmatlanok de ezt a hülyeséget még mindig tagadni.......hibáztak, ideje felvállalni nem mosakodni.

Tiborpapa 2015.11.18. 22:09:26

Az amnéziát Orbán vezette be. Ő ebben is jobban teljesít.

dare 2015.11.18. 22:25:06

@Gabbesz: Azzal ráérünk foglalkozni (nincs elfelejtve az se), jelen esetben ettől fontosabb dolog nincs mert:
Ha elfogadja a kormány a kvótát megerősödik a Jobbik.
Ha nem fogadja el akkor kivívjuk a nyugat haragját.
Ha azt mondjuk jöhetnek menekültek mondjuk a görög táborból( azok már úgyis ott poshadnak már egy pár éve ) akkor nincs veszély ugyan de nem tudjuk hogy azok az emberek mennyire fásultak, lustultak el.
A friss erő aki most érkezett azok életerősek meg tettvággyal vannak teli de itt meg az a gond.......vagy nincs is semmi gond csak pár ember túl pesszimista(mondják még mindig sokan).

Robinzon Kurzor 2015.11.18. 22:42:45

@F. A. Hayek:

Nem olvastam végig.
Szóval csak remélni tudom, hogy a szerzőnek nem kellett a sorok közé bújtatnia, a Nagy Igazságot.

Robinzon Kurzor 2015.11.18. 22:44:48

@Bell & Sebastian:

Ami szép, az szép.
És az volt, ez vitathatatlan.

hollario 2015.11.18. 22:51:32

András, András, ez tényleg szerelem :).
Szépek voltatok együtt az ATV-n.

annamanna 2015.11.18. 23:15:16

@kesztió: szerintem szabad, csak nem a határra, hanem a (nemlétező) menekülttáborok köré.

"Ennek mintájára: míg az emberi jogokat fontosnak tartók képesek több szempont alapján mérlegelni, egyszer a biztonságot, másszor a szolidaritást helyezve első helyre (mikor mi fontosabb)"

Ez a két elv maximálisan összeegyeztethető, a megoldás neve: zárt tábor.
A menekült mindent megkap(na) itt, amire szüksége van, de biztonságosan el van (lenne) zárva a többségi társadalomtól, bármiféle félreértés elkerülése végett.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2015.11.18. 23:27:46

@annamanna: Korrekt, de kimenőt azért kaphat, akár jó sokat is.
Ha pedig elfelejt visszamenni, vagy kiviseli magát a kimenő idején, az bűncselekmény és már tényleg kitoloncolás járjon érte.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.18. 23:28:37

"Kedd estére a kór aztán tovább terjedt. Jeney Orsolya, az Amnesty International magyarországi szervezetének igazgatója nyilatkozta tegnap Kálmán Olgának:

„Soha nem mondtuk, hogy kerítést nem szabad építeni.”

Ugyanaz a Jeney Orsolya, aki szervezetével együtt júniusban még megmozdulást is szervezett a Parlament elé – a határkerítés ellen tiltakozva."

Már kb. egy hónapja mondogatom: hamarosan eljön az az idő, amikor a ballibsik azt fogják állítani, hogy ők mindig is a kerítés pártján álltak, és azért hibáztatják Orbánt, amiért késlekedett a kerítés megépítésével.

Mi mindig is Óceániával álltunk háborúban.

Jean Sol Partre 2015.11.19. 00:12:51

@♔bаtyu♔: én nem vártam semmit a kerítéstől.
De ismerek valakit, aki nagy garral veri a mellét, hogy ő Európa Dugovics Titusza, Dobó Istvánja és Zrínyi Miklósa együtt, mert megvédte Európát, mert betartott minden szabályt, lezárta a határokat meg minden.

Aztán kiderül, hogy voltunk oly szívesek minden ellenőrzés nélkül készségesen el is buszoztattuk a terroristát, ne kelljen gyalogolnia szegénynek. És Bakondi be is vallja, hogy semmiféle nyilvántartásba nem vettük, nem tudunk róla semmit, magyarul leszartuk, kik mennek hová.

Nem tudom, te mit vártál a kerítéstől, de eddig csak őzek akadtak fenn rajta, a többiek legfeljebb megkerülték.
Dobó meg forog a sírjában szegény.

pamut 2015.11.19. 00:32:34

ezeket nem ismerem, de posztról azt hittem hogy egy bizonyos Orbán Viktorról fog szólni.

vagy Orbán szélkakaskodásait majd a poszt holnap megjelenő 2. része fogja sorra venni?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 00:41:38

@Herr Stacheldraht Leger:

hümm, hát ez viszont bizony így igaz.

konkrétan magyarország aktuálisan hatalmon levő pártjának nagyjából két évtizede az a létformája, hogy mától örökkön örökké eurázsiával álltunk harcban, holnap pedig megint megint óceánia lesz a mindig is ellenségünk, ám a nagyon független szerző erről nem emlékeik meg, hanem egy nagyjából nem is létező pártocska nulla befolyással rendelkező tagjáról ír jeremiádát.

ha már amúgy a posztban felmerült a kvóta kérdése: az elmúlt hónapokban a fidesz úgy váltogatta nem csak a véleményét, de a tényleges tetteit is (szigorúan betartják vs nem tartják be), ahogy én az alsónacimat, de ez természetesen egy pillanatra sem említődött meg. akarom mondani nem csak, hogy nem említődött meg, de a szerző még külön ki is hangsúlyozza, hogy a wishful thinking csak és kizárólag ballibek és emberjogisták körében létező jelenség.

most olyan apróságokról akár meg is feledkezhetünk, hogy a reuters (ami egyébként annak az úgynevezett nyugati médiának a része, amely következetesen hazudozik magyarországról, amiből egyenesen következik, hogy az adott úgyben csak az igazat írhatja) cikkében olyan zavaró izék vannak a kedves szerző szerint holtbiztos történetben, mint hogy "needs to be verified", meg hogy "similarities" vannak.

a posztban említett tanulmányt egyébként egy katari arab szervezet készítette, vagyis terroristák. és ismeretlen okból kizárlag csak a szírek esetében koncentrálnak a menekültekre, a többi moszlim társaság esetében ez a furcsaság elmaradt. és még így is csak úgy jön össze ez a fenyegető 13 százalék, hogy valójában mindössze 4 százalékuknak van egyértelműen pozitív a véleménye az is-ről, és 9 százalékuknak "bizonyos mértékig" van pozitív véleménnyel róla, amiből a kedves szerző tényleg képes kihozni, hogy 4+9=13 százalék "kifejezetten rokonszenvez".

magyarról magyarra fordítva tehát a szerző szemrebbenés nélkül manipulálja az amúgy sem feltétlenül hiteles adatokat, hogy minél fenyegetőbnek állíthassa be a szír menekülteket. nos, ilyen alapon a palesztinoktól még a rettegett szír menekülteknél is jobban kell félni, hiszen ezen az alapon nekik 24 százalékuk "kifejezetten rokonszenvez" az is-sel, és mindössze 36 százalékuk, tehát alig több, mint az egyharmaduk az, akinek határozottan nem pozitív a véleménye. az is-sel hihetetlenül rokonszenvező szír "migráncsok" körében a teljesen egyértelműen elutasítók aránya 73 százalék, tehát több, mint kétharmaduknak van tényleg egyértelműen negatív véleménye az is-ről. a szír menekültek amúgy mind az is elfogadását, mind elutasítását tekintve szinte hajszál pontosan hozzák az arab átlagot, míg a palesztinoknak pont ellentétes a véleménye a felmérésben megkérdezett arabokkal, de hát róluk régóta tudjuk, hogy nem terroristák, csak a hazájukat védik. ha a szerző csak egy kicsit is következetes lenne, akkor a palesztin "migránsok" azonnali kiutasítását követelné, de hát az élet már csak ilyen, jó hogy nem már következetességet várunk valakitől, aki éppen arról ír posztot, hogy milyen cúna, cúna, cúna dolog következetlennek lenni.

csak jelzem, a magyarok jóval több, mint 13 százaléka szerint jól le kellene gyilkolni a "migránsokat", a cigányokat meg pláne, amiből egy kellően elkötelezett stumpfandrás bármikor képes kihozni, hogy a magyarok potenciális gyilkosok. és a magyarok igen nagy hányada rokonszenvezik a palesztinokkal, akik ugye nem túl erőteljesen ítélik el az is-t, vagyis a magyarok elég nagy hányada olyanokkal rokonszenvezik, aki még a félelmetes szír migránsoknál is nagyobb veszélyt jelentenek, és lám, pár ügyes lépéssel elérkeztünk oda, hogy a magyarok nagy része kedveli a potenciális moszlim terroristákat.

tiszta elmebaj az egész.

annamanna 2015.11.19. 00:55:00

@kesztió: Én nem adnék kimenőt, mert itt nem nyaralásról van szó. A migránsok motivációja elég bizonytalan. Azt állítják, háború elől menekülnek, de legnagyobb részük inkább bevándorló, azaz nem is akar hazatérni, itt óhajt letelepedni. Amivel nem is lenne semmi baj, de a sikeres letelepedésnek vannak ám feltételei: nyelvtudás, szakmai ismeretek, országismeret. Aki Európán belül próbál meg másik országban új életet kezdeni, annak is rettentően nagy szüksége van a nyelvismeretre és szaktudásra, ezek nélkül sehol nem fog boldogulni. Az országismeretnek egy kicsit kisebb a jelentősége, mert Európán belül óhatatlanul többet tudunk egymás történelméről és szokásairól, mintha valaki más földrészről érkezik ide (és még így is nehéz átszokni).
A fenti feltételek olyannyira evidensek, hogy igazán csodálatos a számomra, hogy egyetlen politikusnak sem jutnak eszébe, hanem vagy úgy viselkednek, mintha a migránsok valamiféle félistenek lennének, mi pedig az ő kiszolgáló személyzetük; vagy pedig kerítést, gyodát, hadsereget, háborút, Endlösungot követelnek.
Igazán nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy ne azt gondoljam, hogy a kétféle demagógia a mélyben összetartozik, mint a borsó és a héja, és összejátszanak; komolyan az a benyomásom, hogy a politikai elit minket tekint ellenségnek, és a mi legyőzésünkhöz felhasználja a migránsok által mesterségesen teremtett zűrzavart.
Minél rendpártibbak, annál nagyobb káoszt teremtenek, ez valóban szinte természetfölötti csoda.

hosaka 2015.11.19. 01:04:59

@Jean Sol Partre: "... mit vártál a kerítéstől, de eddig csak őzek akadtak fenn rajta ..."

Meg az összes félázsiai magyar is, egy lendülettel. Az egyik fogyatékos áramot is belevezetett volna (Ohm törvénye is foroghat a sírjában), a másik génkezelt pedig gyalogsági aknákért hisztizett.

Biztonságos?

leponex 2015.11.19. 07:34:52

:)
kedves Stumpf,
nagyon útálatos is tudsz lenni, de a legjobb ebben a műfajban
zseniális.

' a valóság nem befolyásolja a véleményalkotást,'

- korrepetálhatnád a Gellértet :)

egy másik szintén remek link:
boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2015/11/18/szomszedok_zsarnokok_gyilkosok#comment-form

1000bocs 2015.11.19. 07:58:52

@kacsapuszi: nem tudom.

De azt is írd oda, nem félek a terroristától! A felvilágosultak szerint ennyi elég, megfogja a kést és a golyót is.

1000bocs 2015.11.19. 08:16:27

@Jean Sol Partre:
"Aztán kiderül, hogy voltunk oly szívesek minden ellenőrzés nélkül készségesen el is buszoztattuk a terroristát, ne kelljen gyalogolnia szegénynek. És Bakondi be is vallja, hogy semmiféle nyilvántartásba nem vettük, nem tudunk róla semmit, magyarul leszartuk, kik mennek hová."

Miután európa volt szíves a felkészülés, a védekezés, a kontroll helyett a "wilkommenskulturt" választani, és Magyarországot kárhoztatni azért mert itt embertelen körülmények vannak - hisz a menekülteknek várni kellett a papírmunka elvégzésére, érted, várni! - Magyarország azt választotta, hogy ha ennyire kell, akkor nesztek!

És olyan jól tette, hogy kiedrült a magát civilizáltabbnak tartó nyugatról hogy ők sem voltak felkészültebbek a pofázáson kívül, őnáluk se vártak a migránsok a regisztrációra, ők sem tudják varázapálcával kezelni a felhergelt menekülteket.

A kerítés oda irányította a pofont, aki kiállta amellett, hogy azt szeretné kapni. A minket elítélő, migránsokat "meghívó" nyilatkozatok után reklamációnak helye nincs, és az említett politikusok választói is szeretnének kerítést.

A libsik és jogvédők elégedettek lehetnek, mert magyarországon nem érte inzultus a migránsokat.
Ja, ők mindenáron kiprovokálták volna a helyzetet, de a magyar rendőr olyan hidegvérrel kezelte a köpködést, az orra előtt egy centivel hadonászárt, a megdobálást, ami figyelemre méltó. Én nem tettem volna, de a politikát fogja a média, a politika pedig azt kérte ne essen bántódása egyetlen migránsnak sem.

Ezért van, hogy a kültelki cigányként viselkedő migránsokat idejében nem vágta senki pofán, ezért az követelzőzve vonul végig európán.

Tudom, hogy nem érted, de nem a magyar kormánynak kell megvédenie európát a saját hülyeségétől (értsd: a liberális önfeladástól, a tömeggel együtt a megoldhatatlan problémák importálásától) a magyar kormány javasolt, kérte hogy a partraszálláskor kezdje kezelni európa a migránsokat, de nem.

A magyar libsi persze úgy kezeli a migránst, mint aki a magyar határon szállt partra, de zárójel bezárva.

Ha európa következetesen ellenáll, és szeretne még nagyobb bajba kerülni, ez ellen mi tenni nem tudunk. De legalább minket ne rántsanak magukkal.

A kerítés működött.
Amit a magyar kormánynak felróttál, az napi rutin most az osztrákoknál.

"A képmutatás felvilágosult nyugati érték".
Kiegészíteném azzal, hogy a valság szálai közötti válogatás, azok félremagyarázása, a nagyképű semmitmondás az meg liberális érték, legalábbis a magyar felvilágosuktak nem tudnak megszólalni enélkül.

Miközben az európában évtizedek óta exponenciálisan növekvő muszlim tömeget nekik köszönhetjük, mert ők támogatják, és tesznek meg mindent a lakosság megnyugtatásáért hogy nem lesz baj.
Amikor a mostani terroristák apja bejött európába, állt ott egy liberális, aki rámutatott és azt mondta: "nézzetek rá! Ez az ember ártalmatlan menekült"

Akinek a fia ma tömeggyilkol.

A libsi erről ugye nem tehet, hiszen ő idejébe szólt hogy baj lesz. A libsi ma is idejében szól, hogy vigyázz és figyelj, ne készíts elő polgárháborút a gyermekeidnek!

Ja, nem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 08:31:00

@post.

"Amikor a menekülthullám négy és fél éve megindult a Szíriával határos országokba, a szírek Aszad bombázásai elől futottak, nem az akkor még nem létező Iszlám Állam elől."

az ezzel a fedőnévvel nyomuló társaság 1999-ben alakult, vagyis már 16 éve. 2004-ben csatakoztak az al-kaidához. 2006-ban deklarálták az iraki iszlám államot. nagyjából a szíriai polgárháború kezdete óta, vagyis 2011 óta tevékenykednek szíriában, vagyis akkor, amikor stumpf szerint még javában nem léteztek.

szíriai águk, az al-nusra 2012 januárjában alakult meg, és forrásaim szerint gyorsan ütőképes harcoló fél lett belőlük, bár való igaz, hogy legjobb tudásom szerint istenigazából csak 2013-ban gyújtották be a rakétákat, és ugye az iszlám állam akkr ismerte el, hogy ők alapították és pénzelték az al-nusrát. egy érdekes, ám nyilván véletlen egybeesés következtében 2013-ra a menekültek száma megnégyszereződött.

"A valóságban a szírek milliói már három-négy évvel ezelőtt elmenekültek az országból, Törökországban, Jordániában pedig nincsenek az Iszlám Állam által szervezett terrorakciók, olyanok biztosan nem, amilyenektől szírek kezdenének hirtelen menekülésbe Európa felé."

négy éve, vagyis 2011 novemberében 7600 regisztrált menekült volt törökországban, decemberben libanonban nagyjából 5 ezer, és jordániában kábé 1500. vagyis 4 éve nem, hogy milliók nem menekültek el, hanem éppenséggel talán ha voltak 20 ezren.

három éve, vagyis 2012 végén összesen 135 ezer regisztrált szíriai volt törökországban, az érintett országokban összesen pedig valamivel kevesebb, mint fél millóan. 3 éve sem menekültek még el azok a milliók.

a menekültek, akarom mondani "migránsok" száma két évvel ezelőtt, vagyis 2013-ban ugrott meg radikálisan. 1,5 millióval 2 millióra, vagyis a 4-szeresére emelkedett a számuk.

tavaly (2014) augusztusban már 3 millióan voltak, ebből törökországban mintegy 800 ezren. lássuk, változott-e azóta a helyzet.

nos igen, nem is kicsivel. a jelenleg becslések szerint bár a többi környező államban nagyjából változatlan a számuk, törökországban már 2,1 millióan vannak, hivatalosan pedig 1 millió 900 ezeren, ami egy picivel több, mint ennek a duplája. 2015 júliuásra összesen pedig 4 millióra nőtt a "migránsok" száma, ami azt jelenti, hogy csak 2014 augusztusa és 2015 júliusa között, tehát az utóbbi nagyjából 1 évben 1 millióan "migráltak".

3 ével ezelőtthöz képest a "migránsok" száma fél millióról 4 millióra, vagyis a 8-szorosára nőtt, miközben 3 és fél millióan lettek "migránsok". a 4 évvel ezelőtti helyzethez képest meg inkább nem is vázolnám, hogy mennyivel és hányszorosára nőtt a "migránsok" száma.

ezek így együtt sajnos azt jelentik, hogy a fenti állításaival stumpf andrás nem bontotta ki a valóság minden szeletét. ami annak a fényében, hogy stumpf andrás azt állítja, hogy ez a bizonyos amnézia "kizárólag ballib közszereplők és emberijogista szervezetek vezetői közül szedte áldozatait", nos hát elég vicces. és persze szomorú is.

és még rendes is vagyok, hiszen nem azt állítom, hogy stumpf szándékosan hazudik, mindössze annyit, hogy ez a rejtélyes, kizárólag ballibeket és és emberijogistákat támadó kórság őt is igen rendesen megtámadta.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 08:38:18

@leponex:

' a valóság nem befolyásolja a véleményalkotást,'

úgy bizony, és amint az némi utánjárás során kiderült (kicsit bő lére eresztettem az összefoglalómat erről, de érdemes elolvasni), erre éppen stumpf maga a kiváló példa. amiket ugyanis stumpf a szíriai polgárháború során tényeknek, illetve valóságnak nevez, éppen azok nem tények, és éppen nem az a valóság.

kicsit költőibben megfogalmazta: annyira tökön akarta szúrni az úgynevezett tényekkel a ballibsket, meg a ez emberjogistákat, hogy végül saját magát sikerült telibe találni.

1000bocs 2015.11.19. 08:42:46

Párizs óta vért izzadva terelnek és építenek távolságot a valóságtól a liberális fiúk-lányok.

Hogy ne tévesszük szem elől, leírnám a nyilvánvalót:

A liberálisok szerint a több migráns jó. Félnetek nem kell, NEM a migráns a terrorista.

Ez zavaró lehet, hisz mindenki számára nyilvánvaló a fotók alapján, hogy nem a fehér európai lakosság gyilkolja egymást.

Ezért vegyük a tényeket:
a muszlim migránsok egésze nem hajlandó a mi civilizációnkba, a mi kulturánkba integrálódni. Megvannak a saját, életét törvényerővel szabályozó vallási előírásai, köszöni szépen.
Ami nem lenne baj, de a 10-15%-uk szélsőséges iszlamista. Akik közül nagy sikerrel toboroznak gyilkosokat ma is.
Ennyit arról, hogy nem a migráns a terrorista.

A libsik talán úgy értik, hogy "nem az idén átvonult migráns".
Mintha nem lenne mindegy?
Idén, két éve, 10 éve? Nem mindegy? A terroristák egy jól behatárolható körből valók, és az nem a fehér, keresztény férfiak köre.

A libsik szerint állampolgárok voltak.
Rendben. Ha a muszlimokat tömegesen beengedjük, akkor a családegyesítés után 9 hónappal elkezdődik a következő terrorista generáció, az IMMÁR ÁLLAMPOLGÁR terroristák gyártása.
Mintha nem lenne mindegy, hogy ő már ott született. A terroristák egy jól leírható közösségből valók. Nem olyan nehéz felismerni őket.

Mindezen tényeket lefordítom egyszerűre:
Több muszlim = több terrorista.
Több liberalizmus = több muszlim.

Bizonyítás: minél több muszlimot engedünk be, annál több családegyesítés is lesz, annál több muszlim gettó alakul, ahol a nyelvet tanulni nem akaró, ezért munkára nem alkalmas muszlim férfi nem csinál semmit csak töméntelen gyereket. (bocs, kedves jogvédők, de ezt csinálják évtizedek óta. Arra semmi bizonyíték sincs, hogy ez a jövőben változni fog.) Akik kib@szottul idegesek lesznek azért, mert az apjuk egy semmirekellő, kerítést támasztó barom, aki nemhogy a gazdagságot, de a normális életet sem teremti meg, de nagy a pofája. Az identitásuk válságát - minthogy az apjukra felnézni nem tudnak, de a fehéreket utálják - bármikor szívesen feloldják majd vallási vezetők, akik tartást és célt adnak a fiatal muszlim bikáknak.
Ugye ez történik most is. Folyamatosan.

Ebből is látszik, hogy a liberálisnak igaza van! A terroristák nem idén jöttek be, állampolgárok voltak! Félnetek nem kell!

Akik idén jöttek be, majd ezután készítenek terroristákat, hogy 15 év múlva se unatkozzon a hülye európai.

Köszönjük, liberálisok!
Milyen érzés tükörbe nézni? Mert problémát egy szálat nem oldottatok meg, de dolgoztok azon, hogy a fiaink és a lányaink se tudjanak gyomorgörcs nélkül tömegbe menni európa nagyvárosaiban. És ha rajtatok múlik, szétszórnátok a problémát európa összes országába, hátha úgy nem tűnik fel még egy-két évtizedig, mekkora a baj.

Több SZDSZ, több terrorista! Vagy amit akartok.

1000bocs 2015.11.19. 08:53:10

@mavo:
köszi az összegzést, de az tényleg érdekelne, hogy a Törkországban és Jordániában a háborút már maga mögött hagyott millióknak hogy jutott eszébe hogy európa szívében ingyen élet várja, és az NEKI JÁR, NEKI JOGA VAN HOZZÁ?

Ezek az emberek ugyanis...nem kérnek.
Ezek azért jönnek, ami nekik jár. Ami az övék.
Amit nekik mondtak.

Értemén, hogy Aszad, nem Aszad, ISIS vagy nem, de ez egy elég távoli probléma volt addig, amíg valakik nem kezdték gyujtogatni a népet, odaígérve azt amit európa úgysem tud teljesíteni.

Ezek nem mérnökök és orvosok, ezek nem fognak nyelvet tanulni, ezekkel csak egy minket nem elfogadó és elégedetlen tömeget engedünk be a határaink mögé. Akik ráadásul elég gyorsan lelaknak mindent, és egyre többet kell adnunk nekik, mert nagyon szaporák.

Ergo, a probléma soha nem lesz megoldva. Csak nő.

Arcade Macho 2015.11.19. 09:01:15

mi a helyzet a koncentracios taborokkal vegul?
eloallt mostanaban a forabbi hogy megint a menekultugy emlekezteti arra?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.19. 09:01:54

@Ad Dio: Magyarországra munkás kéz kell.

Konklúzió: Magyarország nem Európa?

@Herr Stacheldraht Leger: "Mesterien uralják a pillanatot, nincs náluk jobb a pályán."

Kaphatok egy barackot a helyes megfejtésért?

balfaszcsaszar 2015.11.19. 09:15:53

Vehehee ez a betegség a "hiperintellektuàlis" mandin is szedi az àldozatait. :-) tükör, cicaborsók :-)

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 09:40:05

A ballib hazudozókra nagyon rájár a rúd.

Migráns kérdésben leamortizálták magukat és szavazótáborukat, maradék, tán soha nem létezett hitelességüket is.

Mert megérdemlik.

sas70 2015.11.19. 09:43:03

"Mint az a Reutersnek köszönhetően hétfő óta ismeretes: a múlt pénteki párizsi merénylet egyik elkövetője, a Szíriából küldött terrorista menekültnek álcázva jutott be Európába. "
És a többi terrorista, mert azok úgy tűnik nem menekültnek voltak álcázva? Szóval többszázezer ember között volt egy terrorista, akkor az összes menekült az?
Persze a lényeg nem az, hanem az, hogy Orbánnak van igaza mindenben, osztjónapot!
Amúgy meg a hülyeség, az hülyeség, tök mindegy ki mondja!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 09:44:40

@1000bocs:

"Több muszlim = több terrorista.
Több liberalizmus = több muszlim."

Ez pontosan így van.
Az ok-okozati összefüggéseket egyre több ember látja.

Mondjuk nehéz is titkolni, miközben pl a török-görög meccsen, a franciaországi merénylet áldozatatira emlékezés közben, az összes muszlim fütyült, és Allah-Akbar-ozott, aki jelen volt.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 09:46:54

@sas70:

Ácsi-bácsi.
A Korán nagyrésze arról szól, hogy
iszlamallam.blog.hu/2015/09/13/tudta_hogy_a_koran_nagy_resze_onrol_szol
"a kafírokat be lehet csapni, kigúnyolni, összeesküvést szítani ellenük; végső soron meg lehet ölni, kínozni és egyéb kegyetlenségeket elkövetni ellenük."

Ezért van pl, hogy 10%-a a muszlimoknak az Iszlám Államot és cáljait támogatja:
www.portfolio.hu/gazdasag/igy_szereti_az_arab_vilag_az_iszlam_allamot.222572.html

Ezért van, hogy Európában NO GO ZONE-kat hoztak létre, hogy asszonyokat leánygerekeket erőszakolnak meg nagyszámban.

Ezért van a net olyan cikkekkel tele, hogy integráció sehol nem volt sikeres Európában.

Pont leszarom hogy 50%-uk tök normális, ha 10%-uk potenciális terrorista, és a 99% integrációt elutasító, arra alkalmatlan.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 09:52:24

@sas70:
"Szóval többszázezer ember között volt egy terrorista, akkor az összes menekült az? "

Neked nem gyanús, hogy a Török-Görög meccsen meccsen, az terrorizmus áldozataira emlékező 1 perces néma csend közben, az összes muszlim fütyült, és Allah-Akbar-ozott ?

A valóság az, hogy a muszlimok nagy többbsége az Iszlám Állam alapvető céljaival egyetért, 10% nyiltan támogatja őket politikailag, és igen.. csak 1% vagy annyi se robbangat.

Ettől most jobb ?

jágör68 2015.11.19. 10:08:17

magyaridok.hu/kulfold/valaki-tudja-mely-orszagok-penzelik-a-muszlim-terroristakat-156301/

Van pár probléma a hivatalos sztorival

1) Miért visz magával útlevelet a tenorista?
2) Az útlevél sértetlenül ússza meg a lövöldözést/ robbantást
3) Ugyanez az útlevél felbukkant Szerbiában másnap
4) halott szír katonáé a hamis útlevél

444.hu/2015/11/17/honapok-ota-halott-szir-katona-nevere-kiallitott-utlevel-volt-az-ami-a-merenyletek-utan-kerult-elo

5) Brüsszel- a NATO- főhadiszállása!!!- tele van iszlámista terroristával… Ezt hogy?
Kulcsszavak: NATO, Gladio- hadművelet

www.amazon.com/Gladio-Natos-Dagger-Heart-Europe/dp/1615776885

Egyébként meg félméteres kékerest a kedves kisasszonkába.

torró 2015.11.19. 10:08:54

Volt egy oldal, amelyen, Török embercsempészek nyilatkoztak, hogy ő szerintük kb 4000 ISIS terrorista szivárgott be a migránsokkal együtt. Próbáltam újra megnyitni ezt az oldalt, nem elérhető. Milyen érdekes!
Szóval megy a nagy hazudozás mindenki részéről, közben Putyin azt mondja, az ISIS-t a G20-k közül is többen támogatják. Most tényleg azt hiszi valaki, hogy nekünk kötelességünk magunkra húzni olyan migránsokat, akik között lehetnek terroristák? Mivel senkiről nem tudnak semmit/?/, viszont a Párizs--i merénylet után azt nyilatkozzák, hogy már régóta figyelik őket. Mégis mire vártak? Emberek ez a nagy átverő Show, már évek óta hülyítik az emberiséget a tisztelt politikusok és pénzelőik, hogy rohadjanak meg. Mert a játék színtéren ezek a tróger terroristák is a kisembert nyírják ki nem akiket igazán kellene.
Ti meg itt lazán ugrotok egymás torkának /ez a cél/, közben észre sem veszitek, hogy balekok vagytok.
@Ad Dio: Magyarországra munkás kéz kell.
Igen az kéne, de ezek nem fognak neked dolgozni arra mérget vehetsz!

Robinzon Kurzor 2015.11.19. 10:09:13

@Jean Sol Partre: "Aztán kiderül, hogy voltunk oly szívesek minden ellenőrzés nélkül készségesen el is buszoztattuk a terroristát, ne kelljen gyalogolnia szegénynek."

Jut eszembe.
Azokkal vajon mi lesz, akiket július-augusztusban embercsempészetért gyorsított eljárásban elítéltek. Miközben pár héttel később ugyanazt a tényállást az állam saját hatáskörében valósította meg.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 10:19:21

@torró:

www.express.co.uk/news/world/555434/Islamic-State-ISIS-Smuggler-THOUSANDS-Extremists-into-Europe-Refugees
The Syrian operative claimed more than 4,000 covert ISIS gunmen had been smuggled into western nations – hidden amongst innocent refugees.

The ISIS smuggler, who is in his thirties and is described as having a trimmed jet-black beard, revealed the ongoing clandestine operation is a complete success.

"Just wait," he smiled.
...
There are now more than 4,000 covert ISIS gunmen "ready" across the European Union, he claimed.

The operative said the undercover infiltration was the beginning of a larger plot to carry out revenge attacks in the West in retaliation for the US-led coalition airstrikes.

He said: "If someone attacks me then for sure I will attack them back."

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 10:23:29

@Ballib Cenzúra:
www.buzzfeed.com/mikegiglio/isis-operative-this-is-how-we-send-jihadis-to-europe#.psgLw2aGA
ISIS Operative: This Is How We Send Jihadis To Europe
..
Two refugee-smugglers in Turkey said they helped ISIS send fighters to Europe in this way. One put more than 10 of them on his ships, then got cold feet when asked to send more, he told BuzzFeed News last fall. Another said he’d been sending ISIS fighters for months and continues to do so. “I’m sending some fighters who want to go and visit their families,” he said in an interview in southern Turkey, speaking on condition of anonymity. “Others just go to Europe to be ready.”

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 10:43:19

@1000bocs:

engem meg az érdekelne, mi ez a hirtelen jött mindent tudás? te mindent tudsz a "migránsokról" érdeklődöm tisztelettel, mi a faszért kérdezel akkor tőlem bármit is.

de rendes leszek. ugyan irgalmatlanul hosszú és összetett ez a történet, legalább pár apróságok igyekszem kvázi szúrópróbaszerűen.

brutálisan leegyszerűsíve látod a történetet. a "migránsok" mind rossz emberek, akik nem tanulnak nyelveket, nincsen végzettségük, ingyenélni akarnak itt, a nyakunkon élősködni, tesznek magasról mások jogaira, és jól teleszülnek minket.

érdekes dolgok ezek, mert nemrég még az volt ellenük a vád, hogy jól elveszik a munkánkat. és igen, mi olyan lúzerek vagyunk, hogy azok az aemberek, akikről en bloc azt hiszitek, csak arabul beszélnek, képzetlen, lusta emberek, majd jól elveszik a munkánkat.

kezdjük azzal, hogy a szír "migránsok" többsége még mindig vagy az országon belül költözött odébb (a felük), vagy egy környező országban él menekültként. valamiért ez a bizonyos túlnyomó többség nem hallotta azokat a csalogató hangokat. ide csak a szerencsésebbje jut el. az ide érkezők többsége egyáltalán nem élt rosszul, mielőtt kitört a balhé. ugyan diktatúra volt, de viszonylag konszolidált, és az emberek nagy általánosságban nem éltek rosszul. márpedig képzettség nélkül még szíriában sem lehet jól megélni. és a fene tudja, megérem, ha elmennek onnan. egynegyed-egyharmad millió áldozata van csak eddig a polgárháborúnak, abból 70-80 ezer civil, és a többség, 7,6 millió szír mégis inább azt választotta, hogy szíriában menekül máshova.

aztán emlékezzünk meg arról is, hogy a szír polgárháború békés tüntetésekkel indult. amelyhez nekik nem volt joguk, mivel az országban 1963 és 2011 között állandó rendkívüli állapot volt meghirdetve, pontosan azért, hogy ne lehessen a rendszer ellen tüntetni. és nem egyik napról a másikra működött ám a sorogyörgyista libsista propaganda, majdnem egy év kellett a helyzet eszkalálódásához, vagyis ezek a "valakik" igen csapnvaló munkát végeztek.

fogadni merek arról sem hallottál, hogy volt már egy úgynevezett damaszkuszi tavasz 2000-2001-ben, érdemes utána nézni, a végén még rájönnél, hogy a mostani felkelés nem csak úgy a semmiből, a gonosz nyugatiak ármánykodása miatt történet.

és ahogy ez jól megszokott, arról sem nagyon van fogalmad, kik kikkel állnak szemben szíriában. annak is érdemes lenne utána nézned, még a végén rájönnél, hogy ez a "felkelők-asszad-isis" kép, ami a hozászólásod alapján nagy valószínűséggel benned él, a valós helyzet helyzet nagyon, de nagyon durva leegyszerűsítése. szíriában asszad mellett nem csak mindenféle izgalmas muszlim térsaság éll, mint például a hezbollah, és egy ott egy másik palesztin felszabadítási szervezet is, de (tessék erősen kapaszkodni) a keresztény milíciák is. az egyik (!) ellenzéki csoportosulásban ott van egy mudzshedin sereg nevű érdekes formáció, és ugyan, hát kik mások lennének a mindenféle kurd szervezetek szövetségesei (egy másik ellenzéki formáció), mint a török (!) kommunista (!) párt.

az ötödét nem emlegettem a különféle ilyen-olyan népségeknek, akik szíriában harcolnak, ahányan, annyi okból, megfontolásból.

és így tovább.

a magyarok például olyan remekül tudnak mindent a "migránsokról", hogy például felvágottat adnak enni a moszlim "migránsoknak". akik óriási meglepetésre nem eszik meg, mivel nem ehetnek disznóhúst. a zemberek meg mutogatnak, hogy lám, a rohadt "migráns" finnyás/üzletel. tipikusan az a helyzet, amikor az egyik fél valóban nem hajlandó tisztelni a másik kultúráját, és még nekik áll feljebb. ha nekem tiltaná a vallásom a disznóhús elfogyasztását, én sem ennék felvágottat. ráadásul a vicc az, hogy a felvágottal szemben gyanakvó "migránsoknak" igazuk van, ugyanis ezek a felvágottak tényleg szinte mind tartalmaznak disznóhúst. pár hete voltam egy nyugat európai városban egy török "szupermarketben". semmiféle felvágott nem volt kapható. semmiféle.

na jó, kezdem unni. egy biztos: úgy kellett ez a merénylet a mi xenofóbjainknak, mint egy falat kenyér, az a nagy helyzet.

sas70 2015.11.19. 10:47:04

@Ballib Cenzúra: Akkor az 1% most ok, vagy ürügy?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 10:51:20

@Ballib Cenzúra:

"

Botrányosan viselkedtek a szurkolók a kedd esti Törökország-Görögország barátságos focimeccs előtt – írtuk mi is még szerda reggel, miután a párizsi terrortámadások áldozatainak emlékére tartott egyperces gyászszünet alatt számos drukker Allahot éltette, többen pedig pfujoltak a csend idején.

Utóbbira van magyarázat, Törökországban ugyanis gyakrabban vannak halálos áldozatokat követelő terrortámadások, ilyenkor a focimeccsek előtti gyászszünetekben mindig pfujolnak. Ez a terroristáknak szól, nem a támadásban elhunyt áldozatoknak, akiket egyébként a török kultúrában mártíroknak tartanak. Ilyenkor egy bizonyos rigmust kiabálnak a szurkolók: „Şehitler ölmez, vatan bölünmez” - azaz „A mártírok halhatatlanok, a földünk oszthatatlan!” Az elmúlt 30 évben több mint 30 ezer török halt meg terrortámadásokban, ez a hagyomány ezért alakult ki."

www.youtube.com/watch?v=ockN9182LmM

a fütyülés meg természetesen szimpla bunkóság.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2015.11.19. 10:52:00

Azért a mérleg másik oldala vigasztaló: a hazai véleménymegmondóemberek véleménymegmondóembere, Kálmán C. György (szabadon bekövethető, amúgy remek szórakozásforrás) éppen olyas tartalmat oszt meg a Facsén, miszerint a szélsőségesség minden baj oka - csakhogy a felsorolt pontok közt szerepelt a "szélsőséges liberalizmus" is! SIC!!!
Vagy figyelmetlen volt a Majsztró, vagy nagy dolgok vannak alakulóban!
Lehet hogy egyszer vége lesz a Mindet szabad, ami csak másnak árt - étosznak?

Cpeti123456 2015.11.19. 10:52:33

Ki ad egy ilyen nőnek a szavára?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 11:15:43

@Ballib Cenzúra:

"A valóság az, hogy a muszlimok nagy többbsége az Iszlám Állam alapvető céljaival egyetért, 10% nyiltan támogatja őket politikailag"

minden bizonnyal ezért van, hogy a stumpf által linkelt tanulmányban levő felmérés szerint az abban szereplő (libanon kivételével) moszlim országok lakóinak átlagosan 72 százaléka (majdnem 3/4-ük) abszolút határozottan negatívan látja az isil-t (kivételt képeznek a derék palesztinok), átlagosan 63 százalékuk úgy fondolja, hogy az isil egyértelműen közvetlen fenyegetést jelent a hazájára, kivéve egyiptomot, ahol pont az ellenkezőjét gondoljuk, illetve (minő meglepetés) a derék palesztinokat.

nem mellesleg, amikor izraelről vagy az egyesült államokról van szó, akkor a magyaroknak megdöbbentően magas százaléka határozottan örül az ellenük elkövetett merényleteknek. a magyarok akkor terroristák lennének?

nu pagagyí 2015.11.19. 11:25:43

A kerítés a menekültek elleni tudatos gyűlöletkeltés végterméke. Ebben az akcióban a szerző úr is tevékenyen részt vett, lényege első körben a menekültek és a gazdasági bevándorlók összemosása volt és azon a hazugságon alapult, hogy a "migránsok" majd elveszik a magyar emberek munkahelyeit.

Később tovább durvult a jól kiszámított kampány, különféle összeesküvés-elméleteket terjesztettek amolyan félhivatalos suttogópropagandaként, miszerint csak fiatal férfiak érkeznek, nyilván titkos küldetéssel, hogy megdöntsék az iruló-viruló keresztényi szeretet európai paradicsomát, belepiszkoljanak a tolerencia és béke mindennapjaiba. A féltés hangneme pont olyan intoleráns volt, amilyen intoleranciával gyanúsították meg az érkező szerencsétleneket. A hazugság itt is nyilvánvaló, de sok pénzért nagyon hangosan és sokszor elismételték, hogy hihető legyen.

Én speciel családokat és gyerekeket láttam a képeken, szerencsétlen, hazájukból elűzött embereket, akiknek minden motyója benne volt a hátizsákjában és néhány szatyorban. Nem tűntek vallási fanatikusnak. Nem fosztogattak, nem erőszakoltak.

Ez volt, ebből kellett kifőzni valamit. A migránsok csak egy jókor jött ürügy volt a régen érlelődő tervekhez. Végre kiiktathatták az emberiességi szempontokat, ami már régóta béklyózta a gátlástalanságot. A gyűlölettechnikusok megbízói közelebb kerültek végső céljukhoz, a saját bejáratú szemétdombhoz, ahol majd gátlástalanul kapirgálhatnak saját haszonra. Nem kell már bíbelődni emberi jogokkal, törvényességgel.

Ad Dio 2015.11.19. 11:59:33

@Counter:

"Konklúzió: Magyarország nem Európa?"

Nem jól érted amit írtam. A mérnök munkáskéz vagy sem? És a vegyész? A techikus? A villanyszerelő?

Munkáskéz alatt azt értem, aki _csak_ két munkára fogható kézzel rendelkezik. A migránsok zöme ilyen, súlyosvítva azzal, hogy esetileg nyelvet sem beszélnek és/vagy eltérő az európaitól munkamoráljuk.

Magyarországra sem _képzetlen_ munkaerő kell. Abból elég jól állunk sajnos. A képzett munkás pedig már sokkal inkáb agy mint kéz, akkor is ha technikus vagy szakképzett munkás és nem diplomás "szuperagy" ;-).

A migránsok zöme képzetlen, aki képezett annak a képzettsége is kérdéses értékü.

Ez a bevándorlás munkaerőpiaci szempontból egyértelműen káros.

1000bocs 2015.11.19. 12:05:08

@nu pagagyí:
"A kerítés a menekültek elleni tudatos gyűlöletkeltés végterméke."

És a kerítés gyilkolt Párizsban?
Fordítva ülsza biciklin, csak szólok.

Hiába harsogjátok ezt a gyűlöletkeltés dumát folyamatosan, európa MINDEN polgára tudja ki terrorizál kit európában, ki fél kitől.

Ezért igazán viccesek vagytok, amikor a Kalasnyikov nahgjának kerepelése mellett azon búslakodtok, hogy kérem itt gyűlöletkeltés folyik...

Nevetnék, de már rég nem vicces....

"Én speciel családokat és gyerekeket láttam a képeken"

Én meg ezer méterre lakom egy ezer fős tábortól. Hónapokon keresztül naponta láttam első kézből a csoportokat. Naponta beszéltem az ország minden részéből forgásszerűen idevezényelt beavatkozós srácokkal. Nem baj, ha nem a válogatott képeidnek hiszek?

Szánalom, szánalom a megfelelési kényszer...

1000bocs 2015.11.19. 12:28:21

@mavo:
"engem meg az érdekelne, mi ez a hirtelen jött mindent tudás?"

Sorry, évtizedek óta integrálja európa a muszlimokat, ami munkának az eredménye az első-másodgenerációs európai polgár muszlim terrorista.

Ne rajtam kérd számon.
A fent leírt minta létező, így működik (illetve nem működik) az általatok emlegetett integráció, ami egyszer csak eljön mint a télapó. és minden rendben lesz.

Szerinted.

Nem jött el, ezután sem fog, és nem európán múlik.

"a "migránsok" mind rossz emberek, akik nem tanulnak nyelveket, nincsen végzettségük, ingyenélni akarnak itt, a nyakunkon élősködni, tesznek magasról mások jogaira, és jól teleszülnek minket."

Én nem mondtam hogy rossz emberek, csak leírtam eddig mit tettek az integrációért a biztonságos életért, és a lehetőségekért cserébe.

Azt sem mondtam hogy mind. Menj el az európai nagyvárosok fehéreknek nem ajánlott negyedeibe és számold meg hány integráltat találsz. Biztos van egy csomó.

Azt hogy ők mit tettek eddig, ne rajtam kérd számon.

Miután kibeszéltük azt, hogy ők mit tesznek európában a sikeres integrációért (úgy nagyjából semmit), nézzük szerinted mi van Szíriában.

"az ötödét nem emlegettem a különféle ilyen-olyan népségeknek, akik szíriában harcolnak, ahányan, annyi okból, megfontolásból."

Bocsánat, ehhez európának egyébként mi köze is van?
Ki kivel van, ki kit nyír ki kitől vásárolt fegyverekkel?
Értem én, hogy minden liberálisnak nagy a szíve (feltéve hogy nem a honfitársairól van szó, a nagy, gonosz többségről, amiből ő is származik) ebbe a nagy szívbe a világ összes baja belefér, feltéve ha nem fehér az áldozat bőrszíne.

Értem én, hogy oldjuk meg a gondokat, de azt meg a liberálisoknak kéne észrevenni hogy a VALÓSÁGBAN ők még nem oldottak meg soha, semmilyen gondot. Az ő megoldási képleteik - twitter, facebook, mécses és tünti, a többség hibáztatása mindenért - eddig sem vezettek sehová, mert ők a probléma nevű trágyahalmazt hordják össze serényen és másra mutogatnak.

Ki kéne jelentened - már csak a tisztánlátás végett - hogy számotokra a "probléma megoldása" a migránsok gondjainak megoldsását jelentik.

Mert európa fehér színű polgárainak számára a "probléma megoldása" a saját hazájában a biztonságos, és hülye muszlim befolyástól, provokációtól és agresszivitástól való szabad életet jelenti.

Csak hogy legyen világos, ki kit képvisel, és kivel van.

A jól képzett, nyelveket beszélő középosztálybeli szíreket meg hagyjuk.
Mint mondtam, naponta kértek tőlem útbaigazítást, amikor az egyébként tök egyenesen futó főút mentén nem találták a vasútállomást.

Van képem az átlagos inteligencia, problémamegoldás és idegen nyelvi tudás kérdésében. Köszi.

Netuddki. 2015.11.19. 12:38:48

Jéééé! Ilyen amikor egy tolvaj fideszes ironizálni próbál? Nem jött be...

1000bocs 2015.11.19. 12:52:02

@mavo:
"Utóbbira van magyarázat, Törökországban ugyanis gyakrabban vannak halálos áldozatokat követelő terrortámadások, ilyenkor a focimeccsek előtti gyászszünetekben mindig pfujolnak. Ez a terroristáknak szól, nem a támadásban elhunyt áldozatoknak, akiket egyébként a török kultúrában mártíroknak tartanak. Ilyenkor egy bizonyos rigmust kiabálnak a szurkolók: „Şehitler ölmez, vatan bölünmez” - azaz „A mártírok halhatatlanok, a földünk oszthatatlan!” Az elmúlt 30 évben több mint 30 ezer török halt meg terrortámadásokban, ez a hagyomány ezért alakult ki.""

És mindezt egyetlen youtube komment alapján? Köszönjük, Emese.

És egyben mi kérünk elnézést! Hiszen vagy így van, vagy nem. Mi okunk lenne arra hogy rosszul essen egy ilyen? Legyünk tekintettel a muszlimok érzékenységére, ha már ők is annyira tekintettel vannak a mi kultúránkra!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 13:40:03

@1000bocs:

"És mindezt egyetlen youtube komment alapján? Köszönjük, Emese."

szegénykém, te aztán igazi mindenttudó vagy.

természetesen nem egy youtube komment alapján, itt van például egy pár évvel ezelőtti fenerbahce mérkőzés, 5 perc keresésembe került (nincs hozzá komment, de minimális odafigyelés árán elég hamar kideról, hogy ugyanezt éneklik a mérkőzés előtt az általam nem ismert áldozatok miatt, azon még a romba dől épület és az áldozatok fotója is ott szerepel.

www.youtube.com/watch?v=wl4HYuYdXoU

egyébként az egyetlen youtube kommentet a vs.hu és a daily mail, a 101bestgols és a többi is felhasználta forrásnak. ők nem olyan mindenttudók, mint te.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.11.19. 13:42:28

@mavo: "tipikusan az a helyzet, amikor az egyik fél valóban nem hajlandó tisztelni a másik kultúráját, és még nekik áll feljebb."

Úgy valahogy.
Tehát idejön, kaját óhajt, aztán nem jó neki, amit kap, ami a mi kultúránk része, és még neki áll feljebb, hogy mi sértjük meg őt.

Bazmeg te tényleg el vagy szállva.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.19. 13:52:02

@trolololol: Aki éhes, annak nincs joga a kultúrájához, ez ilyen egyszerű.

Messzi Vetek 2015.11.19. 14:00:59

@mavo: " nem mellesleg, amikor izraelről vagy az egyesült államokról van szó, akkor a magyaroknak megdöbbentően magas százaléka határozottan örül az ellenük elkövetett merényleteknek. "

erről van hivatalos statisztikája, ugye? és meg is osztja azt velünk - gondolom.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 14:10:12

@mavo: "nem mellesleg, amikor izraelről vagy az egyesült államokról van szó, akkor a magyaroknak megdöbbentően magas százaléka határozottan örül az ellenük elkövetett merényleteknek."

Na ezért jó az, hogy a kukában vagytok. Mert hasonló baromságokat a Heller félék simán osztják média és kormányszinten is.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 14:11:29

@Counter: Ne egészen ezt mondta. Persze kinek mi a kultúra.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 14:14:35

@1000bocs:

elég sokszor hajtogatod, mit ne kérjek számonm, ami igen jól esik, hogy bezzeg te nyugodtan számonkérheted a "liberálisokon" a merénylők létét, és az általad általánosnak beállított integrációs problémákat.

"én nem mondtam hogy rossz emberek, csak leírtam eddig mit tettek az integrációért a biztonságos életért, és a lehetőségekért cserébe."

természetesen a folyamat nem zökkenőmentes, de tudod csak németországban van 4 azaz 4 millió török él, akik nagy hányada eredetileg moszlimok volt, vagy 2, 3, generációs bevándorlóként moszlimnak nevelték. ha azok (a fanatikusokat leszámítva) valóban nem integrádtak volna, akkor németország kurva nagy szarban lenne. és nem csak ott vannak, másutt is. láttam olyan városnegyedet, ahol egymástól legfeljebb olyan száz méterre volt egy templom és egy mecset minaretekkel.

"biztos" hát persze. én "egyetlen youtube hozzászólás alapján ne higyek a szeméttörököknek, de bezzeg, ha te azt mondod, hogy "biztos", akkor azt el kell, hogy fogadjam.

slumökben valóban élnek moszlimok. IS. ahogyan a white thrash is slumokben él, mert nem tud beileszkedni. és ahogyan moszlimok élnek tündéri, jólétet sugárzó nyugat európai kisvárosokban IS, ahol pont úgy dolgoznak, mint bárki más, és speciel láttam olyat, ahol a nők is európai módra öltözködtek.

én dolgoztam együtt nem egy és nem is két muszlimmal, tehát (bár nyilván nem általánosíthatok én sem), nekem vannak VALÓDI tapasztalataim muszlimokkal, olyanok, mint mások. és például csak az egyiknél láttam valamit, ami olyan imaszerűsőgnek tűnt, bár a mekka felé fordulás nála is elmaradt.

nem csalódtam, a többi gyűlölködőhöz hasonlóan neked sincs kalvány segédfogalmad az egészről, de azért nagyban osztod az észt, többek között arról, hogy a problémákért mindenki felelős csak éppen pont ti gyűlölködő, tudatlan baomarcok vagytok az égvilágon mindenben ártatlanok.

"Bocsánat, ehhez európának egyébként mi köze is van?"

amikor éppen olyan színű sapka van rajtatok, akkor az a köze, hogy a gonosz nyugatiak a felelősek az egész szíriai helyzetért.

"Ki kéne jelentened - már csak a tisztánlátás végett - hogy számotokra a "probléma megoldása" a migránsok gondjainak megoldsását jelentik."

már miért kellen ilyen ostobaságot kijelentenem. a muszlimok integrálódásának problémája az európaiék ÉS a muszlim bevándorlók/menekültek KÖZÖS problémája, egyik a másik nélkül képtelen lesz megoldani. a menekültek esetében sokszor előbb kell nekik adni, de ha nem adják vissza apránként a kezdeti segítséget, akkr fel is út, le is út. és nincs olyan, hogy MINDEN "migránst" be kell fogadni. ez csak a gyűlölködők szalmabábja, amit nagyon imádnak püfölni. a menekültek IDEIGLENES befogadása ensz egyezmények miatt jelenleg adott, a bevándorlókat viszont nem vagyunk kötelesek befogadni. természetesen aki megfelel, az jöhet, aki csak élősködni akar, az húzzon vissza ahonnan jött.

és csak ismételni tudom magamat: vegyél vissza az általánosításokra épülő mindenttudásodból, mert hitetlen baromságokat hordasz össze. például nekem érdektelen az emberek bőrszíne, a rossz embereket nem szeretem, a jókat meg valamivel jobban, és nekem édesmindegy az is, hogy az áldozatnak ilyen a bőrszíne, vallása, és így tovább. az áldozat az áldozat és kész. és igen, nem minden liberális olyan, mint én. a liberálisok is csak emberek, vannak köztük jobbak és rosszabbak vegyesen.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 14:18:10

Top 5 európai vezető, akinek le kellene mondania

nemzeti.net/top-5-europai-vezeto-akinek-le-kellene-mondania-3586280.html

Remélem, mihamarabb a felelősségre vonásuk is megtörténik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 14:19:43

@trolololol:

pontosan erről beszélek. leszarod a hitét, zabálja csak meg a disznóhúst, cserébe elvárod, hogy ő bezzeg tisztelje a te hitedet. ő meg tisztelje a magyar kultúrát ami ezek szerint a párizsievésből áll, ha róluk van szó.

magyarul egyoldalúan követelőzöl. mondom, erről beszéltem.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 14:23:27

@mavo: Te direkt adod a hülyét?

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 14:33:46

@Pável: Új idők új szelei, a vérlibsik akár szembeköpve régebbi saját magukat helyezkednek. Mint annak idején 1989-ben még komancsként.

Persze az ostobábbak még mindig ott tartanak, hogy nem kell a kerítés és a muszlimok kultúrája mennyire fontos, de olyan félév múlva már ezek a birkák is észreveszik, hogy más telken kell legelni.

­DezInf 2015.11.19. 14:43:50

@mavo:

Majd ha én megyek hozzájuk, akkor majd követeledzhet az iszlamista muzulmán.

De amíg ő jön hozzánk, addig legyen szíves nem létrehozni NO GO ZONE-kat, ahol sária rendőrség rendszabályozza meg a benszülött Európaiakat, ne erőszakolja meg a lányainkat asszonyainkat, és ne locsolgassa őket sósavval se, ahogy azt otthon szokta.

Próbáljon meg integrálódni, és ne tagdja meg alapból az integráció lehetőségét.

Mert ha elolvasod az EU-s híreket, miondenhol éppen azt elemzik, miért SIKERTELEN a muszlimok integrációja.

És leginkább azért sikertelen, mert a muszlimok szerint
iszlamallam.blog.hu/2015/09/13/tudta_hogy_a_koran_nagy_resze_onrol_szol
"a kafírokat be lehet csapni, kigúnyolni, összeesküvést szítani ellenük; végső soron meg lehet ölni, kínozni és egyéb kegyetlenségeket elkövetni ellenük."

---

Mert szemükben csak másodlagos állampolgárok vagyunk a saját hazánkban.

És boccs, de nekem ne szimpatizáljon 10%-nyi muszlim az Iszlám Állammal, mert akkor morcos leszek.

Ha minden 10. muszlim potenciális terrorista, akkor hagy ne engedjem be őket tárt karokkal légyszi !

----

Szóval drága ballib hazaárulók !

Ha muszlimokkal szeretnétek élni, akkor húzzatok ki Szíriába, mert ide nem fognak jönni a potenciális terroristák azt garantálom !

n3spr3ss0 2015.11.19. 14:46:06

@kaktusztea: Mint tudjuk Stumpf az egyik első számú fidesztálibok közül.

n3spr3ss0 2015.11.19. 14:46:53

@­DezInf: te meg mész hős szarmagyarként katonának,ha kitör a háború.

n3spr3ss0 2015.11.19. 14:48:13

@♔bаtyu♔: De a Szulejmánt a tv-ben tátott szájjal nézed.

5perc 2015.11.19. 14:48:32

"A valóságban a szírek milliói már három-négy évvel ezelőtt elmenekültek az országból, Törökországban, Jordániában pedig nincsenek az Iszlám Állam által szervezett terrorakciók, olyanok biztosan nem, amilyenektől szírek kezdenének hirtelen menekülésbe Európa felé. "
Ott kellene ülniük egy helyben munka, oktatás, kilátás nélkül még évtizedekig, míg Te meg nem engeded nekik, hogy felálljanak. Nem tudom melyik rosszabb, hogy pénzért vagy hogy meggyőződésből vagy ilyen.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 14:48:40

@­DezInf: Szerintem értelmetlen vitáznod. A srác direkt nem tesz különbséget 1 fő és több ezer fő muszlim között.

Így hiába érvelsz, az értelemszerűen 1 főre nem lesz igaz, ergo eleve nem lehet igazad.

A srácnak mint a legtöbb itt okoskodó libsinek fingja nincs a csoportlélektanról, nekik egy csoport az 1 fő szorozva x-el, hiszen egyszerű mint a faék.

Pedig még tanulmány, tapasztalat is van bőven.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 14:50:08

@n3spr3ss0: Ne indulj ki magadból, az én TV-men nincsenek belőve a ker. adók. Sőt, mondhatni nem is nagyon nézek TV-t.

n3spr3ss0 2015.11.19. 14:51:33

@1000bocs: Te meg kevered a szart a kandiscukorral.Terroristák eddig is voltak,a kerítést a fidesztáliboknak találták ki.Sikerrel.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 14:59:37

@5perc:

Szarrágó és átlátszó ballib hazaáruló duma..
Nézzük hol mennyi ideje van háború:
- Szíriában öt éve,
- Irakban huszonöt éve,
- Afganisztánban harminchat éve,
Máshol nincs..

De érdekes módon most tavasszal rádöbbentek a migránsok minden fenti országban, plussz Pakisztánban, ls Bangladesben, hogy ideje menekülni a terror elöl ugye ?

Semmi de semmi köze nincs ehez az egész muszlim honfoglalásdihoz, Amerikának (aki kirobbantotta a polgárháborúkat itt, és az Arab tavasz országaiban), vagy a Soros Gyuri féle civil szervezeteknek (aki azt javasolja kötvényekből tartsuk el a migránsokat) ugye ?

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 15:00:18

@n3spr3ss0: Szerintem inkább te kevered a szart a kandiscukorral. A kerítést ugyanis azért találták ki, hogy kedvenceidhez hasonlóan 2018-ban ne a kukában kössenek ki.

Amúgy a terroristákat a kerítés ott állítja meg, hogy kénytelen becsempésztetni magát lsd. az a két faszi, akiket az angolok köröztek. Na most ha ezek bejönnek egy ötezres tömeggel, észre sem veszik.

Te mondd, te ugye nem vagy ennyire ostoba, hogy ezeket neked magyarázni kell?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.19. 15:01:18

@trolololol:

Valahogy úgy áll a dolog, hogy ha én megyek - akár csak turistaként - egy muszlim államba, akkor maximálisan tiszteletben tartom az ő vallásukat és szokásaikat.

S ha ők jönnek ide hozzánk turistaként, akkor tőlük is ezt várom el. Ha ellenben menekültként jönnek hozzánk, akkor ezerszeresen elvárom tőlük, hogy maximálisan tiszteletben tartsák a törvényeinket, a szokásainkat, a vallásunkat és a kultúránkat.Aki nem ezt teszi, az nem menekült, hanem betolakodó hódító.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 15:01:34

@n3spr3ss0:

A kereítés legnagyobb problémája számotokra, az hogy működik.

www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama

----

Látható hogy az elmúlt napokban 40 zaz negyven darab migráns érkezik hozzánk.

Elötte cirka napi 4-8 ezer.

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 15:04:35

@Ballib Cenzúra: Hirtelen mindegyikben megmozdult a vándorlási ösztön. Ezt egy ostobább libsi lazán elhiszi, főleg akkor, ha nem akarja, hogy sározzák Sorosékat :))))

♔bаtyu♔ 2015.11.19. 15:08:04

@Ballib Cenzúra: Valamelyik ostoba libsi érve az volt, hogy nem működik a kerítés, mert nem akadályozza meg az osztrákok felé a migrációt.

Persze ennél durvább az MSZP-s Kovács, aki a nagy visszatérés lázában azt bírta mondani, hogy a kerítést a saját telke körül szereti csak. Ennyire érzi ez sajátjának az országot. Azt persze nem tette hozzá, hogy és Izrael körül is szereti.

Xezs 2015.11.19. 15:18:49

Túl azon, hogy borzalmasan irritálnak az ilyen minden lében kanál, folyton pattogó Jeney Orsolyák, néha komolyan megsajnálom őket. Megsajnálom őket, mert messziről látszik, hogy az életük egy nagy rakás szar, és amiatt kell nekik ez a folytonos pattogás. Elég csak beleolvasni a másik nagyokos Zsohár Zsuzsanna nyilvános FB posztjaiba. Állandó figyelemkeresés, önsajnáltatás, sírdogálás jellemzi, látszik hogy valami nagyon hiányzik az életéből. Ha nagyon paraszt akarok lenni akkor leegyszerűsítem azzal, hogy baszatlan picsák. Azt hiszem, nem véletlenül lett kitalálva ez a fogalom.

nu pagagyí 2015.11.19. 15:43:36

@Ballib Cenzúra: A kerítés átlőcsölte a menekülteket mások nyakába, Magyarország kihúzta magát a közös feladatok alól. Ennyi a kerítés szerepe. A menekültek egyébként továbbra is sűrű sorokban jönnek az EU-ba, csak más útvonalon. A kerítés felépülte után a magyar hatóságok azokat sem engedték be, akik a kapukon érkeztek, pontosabban megalázó procedúra után visszatoloncolták őket Szerbiába. A nevünkben garázdálkodó magyar állam egyoldalúan felrúgott minden nemzetközi egyezményt és természetesen leszarta az emberi jogokat, ami engem speciel már meg sem lep, mert itthon is ezt a gyakorlatot folytatja saját polgáraival szemben. Lánglelkű vezetőnk állítólag a szabadságunkat védi, olyan módon, hogy minket megfoszt tőle. Én megértem, hogy összerosálta magát a saját maga által terjesztett rémképektől, de így akkor sem érdemes védekezni. Nem úgy kell megvédeni a szabadságot, hogy ketrecbe zárják, hogy senki ne férhessen hozzá.

nu pagagyí 2015.11.19. 15:48:16

@♔bаtyu♔: Mostanra teltek meg a befogadó táborok. A polgárháborús országokban pedig egyre jobban eldurvul a helyzet.

maxval bircaman főszerkesztőhelyettes · http://bircahang.org 2015.11.19. 15:55:01

@nu pagagyí:

"A kerítés átlőcsölte a menekülteket mások nyakába, Magyarország kihúzta magát a közös feladatok alól. Ennyi a kerítés szerepe. "

S ez nem elég szerinted?

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.11.19. 16:56:28

@nu pagagyí:

Magyarország kérte az EU-t, hogy zárják le az EU határait.
Nem tették, így Magyarország megvédi magát.
Nagyon helyesen.

A többiek pedig addig engedik éppen és azokat, akik kellenek Merkeléknek.

Most hogy csak a Szíreket és Afgánokat engedik tovább, márSzerbia is csak őket engedi tovább.
Ha őket se fogják máshova se beengedni csak úgy, nem csak nálunk, akkor majd a Szerbek azokat se engedik be.

Ez ilyen egyszerű.
Senki nem akarja hogy a nyakukon rohadjon a sokmillió muszlim honfoglaló.

torró 2015.11.19. 18:12:44

Itt a legújabb hír!
www.hirstart.hu/hk/20151119_ausztriatol_macedoniaig_minden_orszag_lezarhatja_a_hatarat?utm_source=startlap.hu&utm_medium=lakmusz&utm_campaign=ct
Ezen belül:
"Merkel feladta: Európa egy héten belül elindul az orbáni úton."
Lehet elemezni. Mi lesz most?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.19. 18:31:45

@5perc:

sokkal nagyobb baj ezzel, hogy egyszerűen nem igaz. 3 évvel ezelőttig összesen valamivel több, mit 400 ezer hagyta el szíriát, az is/il megjelenése után ez azonnal a 4-5-szörösére ment fel. plusz a szíriaiak túlnyomó többsége a mai napig vagy szíriában keresett magának új otthont, vagy egy szomszédos ország menekülttáborában próbálja kihúzni a háború végéig.

Xezs 2015.11.19. 18:59:27

@nu pagagyí: Nem átlőcsölte, hanem azt mondta, hogy ebből mi nem kérünk, de ha ti igen, akkor csináljátok. Illetve befogta a környező országok pofáját, köztük Horvátországét, mert nekik addig nagyon ment az észosztás, amíg nem rajtuk keresztül mentek. Miután megkóstolták ők is a jó meleg szart, rájöttek hogy tényleg szar íze van, és gyorsan kerítést építettek ők is. Hidd el, ha Orbán nem lépi meg ezt a kerítést, még most is a pálya széléről ugatna a sok nyomorult, mert fogalma se lenne arról, hogy miről beszél. Most már legalább van. Illetve azt még hozzátenném, hogy ha 3 hónappal ezelőtt írtad volna ezt, még megbocsátanám, de most, hogy már az összes ország kerítést épít, nem értem, hogy miért probléma, hogy mi is. Csak annyi történt, hogy kivételesen a többiek előtt jártunk a dolgok menetében, ami elég ritka dolog Magyarországon.

Herr Stacheldraht Leger 2015.11.19. 19:46:15

@Counter: ha barackot kérsz, barackot kapsz:

www.youtube.com/watch?v=wvAnQqVJ3XQ

csak aztán ne nyafogj mint a drágamigránsok, ha nem megfelelő szögben röpül feléd!

Arcade Macho 2015.11.20. 00:08:15

@nu pagagyí: "A nevünkben garázdálkodó magyar állam egyoldalúan felrúgott minden nemzetközi egyezményt és természetesen leszarta az emberi jogokat, ami engem speciel már meg sem lep, mert itthon is ezt a gyakorlatot folytatja saját polgáraival szemben."

mi lenne ha nem lehellnel total hulyeseget?
milyen nemzetkozi egyezmenyrol beszelsz te szellemi fogyatekos?
a sok ballibbant pöcs is mar rajott hogy ilyen baromsagot ugatni hogy ugymond a szerbiaban dulo haboru ellen fut el ezt mar senki nem veszi be...

megyek visszaolvasom korabbi f.szoknak a barokkodasait akik anno komolyan hirdettek az iget hogy a migransok azok valojaban menekultek...

2015.11.20. 05:55:13

"Eszerint agyműködés szempontjából az emberijogizmus éppen úgy viszonyul az emberi jogokhoz, mint az iszlamizmus az iszlámhoz. Míg a nem iszlamista muszlimok képesek és szeretnek is békében élni, az iszlamisták kizárnak a világukból mindenkit, aki totális elveik szerint szerintük nem minősül igazhitűnek."

Na azert ez igy nem igaz. Egyes muzulmanok lehetnek bekesek, de maga az iszlam egy kifejezetten radikalis ideologia, ami felosztja a vilagot muzulmanokra es hitetlenekre, utobbiak buntetese nem a ulvilagon lesz a pokol kenkoves bugyraiban, hanem nagyon is evilagi buntetest szannak nekik. Hitetlenek adoja, dhimmikent, alsobbrendu polgarkent elni, idonkent lefejezes.
A muzulmanok szerint akkor jon el a beke a Foldre, amikor mindenki muzulman lesz es a saria ervenyesul a vilagi jog helyett. Mersekelt muzulmanok a vilagi allammal, joggal idolegesen kibekulhetnek, de maga az iszlam nem valtozik, 1400 eve hirdeti, hogy Allah torvenye kell, hogy legyenaz egyetlen.
A keresztenyseg azt mondta: add meg Istennek, ami az Istene, a csaszarnak, ami a csaszare. Kiegyezett a vilagi hatalommal. Az iszlam sose valozott meg, sose tett le arrol, hogy kizarolagos tarsadalomszervezo ero legyen. A muzulmanok jo resze persze kibekult a vilagi allammal, de az iszlam szerint a vilagi, ember alkotta jog az rossz.
Vannak mersekelt muzulmanok, de mersekelt iszlam nincs. Csak egyfele iszlam van. Az iszlam raadasul nem reformalhato, valtoztathato meg, igy alkotta Mohamed.

2015.11.20. 06:02:33

@nu pagagyí: az europai orszagok szartak a kozos unios kukso hatar vedelmere, ot ezen kotelezettsege teljesitese miatt lefasisztaztak Magyarorszagot

"A kerítés átlőcsölte a menekülteket mások nyakába, Magyarország kihúzta magát a közös feladatok alól. Ennyi a kerítés szerepe"

A kvota atlocsoli az illegalis migransokat masok nyakaba. Nemetorszag menteni probalja magat a sajat maga altal okozott katasztrofalis helyzettel jaro felelosseg es kovetkezmenyek alol. Ennyi a kvota szerepe.

2015.11.20. 06:05:33

@tiller foch: az europai orszagok szartak a kozos unios kulso hatar vedelmere, sot ezen kotelezettsege teljesitese miatt lefasisztaztak Magyarorszagot

most mar minden europai orszag kovetni fogja a magyar utat
Nem azert, mert Orban zseni lenne, hanem mert egy ilyen korrupt gazember, mint Orban is kepes neha helyesen cselekedni

Egy rossz ora is napjaban ketszer a pontos idot mutatja...

2015.11.20. 06:35:59

@mavo: @mavo: "nem mellesleg, amikor izraelről vagy az egyesült államokról van szó, akkor a magyaroknak megdöbbentően magas százaléka határozottan örül az ellenük elkövetett merényleteknek. a magyarok akkor terroristák lennének?"

Buta fiu! En akarhanyszor merenylet tortenik az USA, Izrael, UK, Franciaorszag ellen, a fejemet csovalom es azt mondom: felhaborito, nem orulok neki, de nem is vagyok meglepve, varhato volt, nehany esetben maguk ultettek el a terror csirait, business as usual, lapozzunk, biztos jon majd a valaszcsapas, megtorlas, szabadsagjogok tovabbi korlatozasa az USA-ban a nemzetbiztonsagra hivatkozva. A franciak eseten az agressziv, pokhendi tortenelmi szerepvallalasukat is szoktam emlegetni meg a hulye nemzeti erzesuket, hogy mindenki francia, aki francia allampolgar, de ennek erdekeben akar brutalis modszerekkel is belekenyszeritettek a kisebbsegeiket a nemzetbe (provansziak, bretonok, elzasziak stb.), gyerekeket vertek a tanarok az iskolaban, ha nem a parizsi dialektust beszeltek. Most meg johet mar mindenki, akar egy olyan terrorideologiaban is hihet, ami szerint a vilagi allam lete is istenkaromlas.
Azt szoktam mondani, hogy a franciak maguknak kerestek a bajt. Ezzel nem azt mondom, hogy a terror aldozatai megerdemlik a sorsukat! Csak ahogy az amerikai allam ugy a francia allam es tarsadalom is sokat tett azert, hogy a terror celpontjai legyenek. Fektelen bevandorlas, i tegracio hianya, agressziv kulfpolitika, slum-ok, ahol terjed az iszlam, kozben facebook-on mindenkinek a profilkepe trikolor lett hirtelen... Megoldas? Jobb kulpolitika! Most bombazzak szet meg jobban a Kozel-Keletet a francia harci repulok. De kozben tovabbra is a vilag egyik vezeto fegyverexportore Franciaorszag, fo ugyfelei Szaud-Arabia, Egyesult Arab Emirsegek, Katar, amik a szunnita terroristak fo tamogatoi. Meg az oroszok is jo ugyfelei a francia hadiiparnak... Meg a kinaiak... Csupa liberalis demokracia. De a magyarok szerintuk a nacik, amiert keritest epitettek a schengeni kotelezettseguk teljesitese erdekeben.

A franciaorszagi aldozatokat nagyon sajnalom, mint embereket, de ok pont ugyanugy felaldozhato sakkfigurak az imperialista francia politika kezeben, ahogy a most francia harci repulok altal lebombazott szirek.
Aki szelet vet, vihart arat. A franciak tengeteg mocskot halmoztak fel az utobbi evtizedekben (Algeria verfurdoi, Indokina, Sziria, Libanon, Afrika - a ruandai nepirtasban is sikerult a nepirtok melle allniuk... Balkan konfliktusai a 20. szazad vegen - kezdetben teljes mellszelesseggel a szerbek mellett alltak, Sziriaban Aszad nagyon is jo kapcsolatokat apolt a francia titkosszolgalatokkal, Gaddhafi Libiaban, penzelte a francia politikusokat, majd azok eltettek lab alol, amikor kellemetlenne valt, de ezzek megnyitottak az utat a franciak az Afrika melysegeibol erkezo emberaradat elott az utat).

A francianal keves pokhendibb nep van sajnos es sose tanultak a balfaszsagaikbol.
Most a nemetek is kezdenek felzarkozni hozzajuk hulyesegben.

A terror aldozatait sajnalom, de a terror okait is latom es sokszor sajnos azok az allamok elezik ki a helyzetet, vagnak oda eloszor, akiknek az allampolgarai aztan aldozatul esnek. A muzulmanokkal az amerikaiak, izraeliek, franciak is kemeny ellenfelet valasztottak, ok nem gomboccal lonek vissza.

2015.11.20. 06:42:36

@mavo:

@mavo: "nem mellesleg, amikor izraelről vagy az egyesült államokról van szó, akkor a magyaroknak megdöbbentően magas százaléka határozottan örül az ellenük elkövetett merényleteknek"

Ezt amugy nem tudom honnan veszed, talan lattal valami tv-s tudositast, kepsorokat, ahol barna boru, fogatlan, apolatla emberek orulnek a mocsokkal boritott utcakon az amerikai vagy franciaorszagi terrorcselekmenyeknek es azt hitted Mateszalkarol vagy Ozdrol jelentkezett a CNN...
Kozben Pakisztan, Egyiptom, Iran volt a helyszin.
Te kis rasszista.

maroz 2015.11.20. 07:05:20

@tiller foch: "Megoldas? Jobb kulpolitika! "

Amerika külpolitikája kitűnő. Vagy másfél éve egy Wes Mitchell nevű háttérember Kolozsváron, a Bólyain tartott egy olyan előadást, egy konkrét háborús uszítást, arra biztatva Romániát, hogy fegyverkezzen ezerrel, nőjön fel a középhatalmi státuszához és tartson rendet a környékén, mert csak a románokra lehet számítani az irredenta-nacionalista, és hogy ne legyen kétség, meg is említi, hogy Putyin mellett Orbánra is és Magyarországra is gondolt.

És ez a külpolitikai irány azóta Romániában tartva van. Amerikai orientáció, ahol lehet és amint lehet ugrasztás Magyarország ellen, meg hát ugye az amerikai cégek nyomulása a bizniszben, mint mindig.

2015.11.20. 09:28:35

@maroz: igen, nagyjabol ennyi a jobb kulpolitika, hogy meg agresszivabban nyomulnak, a franciak es amerikaiak is.
Romania foldrajzi helyzetenel es meretenel fogva is sokkal fontosabb Amerikanak, mint Magyarorszag. A roman fasiszta, nacionalista, magyargyulolo szolamok ezert jok es europeerek az amerikaiak szerint. Ahogy a szaudi, katari diktaturak jok, a torok tekintelyelvu rendszer jo, az irani rendszer meg a sziriai az nem jo. Mert Amerikanak nem szovetsegesei.
Ha Romania telepiteni engedi az oroszok elleni amerikai raketarendszereket, akkor az amerikaiak barmit elneznek majd a romanoknak. Kisebbsegek elnyomasatol kezdve a korrupcioig.

Biztos Goodfriend se ment nyugdijba, most majd a kornyezo orszagokban bujtogat Magyarorszag ellen vagy egy washingtoni irodabol szervezi a demokraciaexportot.

Xezs 2015.11.20. 09:35:09

@tiller foch: Pont az iszlám ideológia miatt vannak a közel-keleti országok szarban. Szarban vannak egyrészt, mert képtelenek voltak levetkőzni azokat a kötöttségeket, amiket a Korán támaszt feléjük, és mivel az szent könyv, nem szabad megváltoztatni. Ha csak azt nézem, a magyar jogrend az elmúlt 50 év alatt változott annyit, mint a Korán 2000 év alatt se. Emiatt kódolva van ezekbe a társadalmakba a gazdasági lemaradás és a folyamatos szembenállás. Mégis milyen dolog már az, hogy a síiták és a szunniták 99,9%-ban ugyanazt a vallást követik, mégis nagyon határozottan megkülönböztetik magukat? Nem kurvára mindegy, hogy az imaszőnyeg széle rojtos, vagy sem? Mert kb. ennyire komoly ellentétről van szó.

Egyet viszont nem értek nálad: írod, hogy a franciáknál várható volt a terror, köszönhetően részben a pökhendiségüknek melynek egyik megnyilvánulása hogy "akar brutalis modszerekkel is belekenyszeritettek a kisebbsegeiket a nemzetbe" majd azt írod, hogy "az amerikai allam ugy a francia allam es tarsadalom is sokat tett azert, hogy a terror celpontjai legyenek" ... "integráció hiánya". Itt némi ellentmondást érzek. Számon kéred a franciákon az erőszakos integrációt, majd savazod őket az integráció hiánya miatt. Ez ellentmondásnak tűnik. Részemről egyébként az integráció csak akkor valósulhat meg, ha nem retten vissza erőszakosabb eszközöktől sem. Mert mindig lesznek renitensek, akik szembemennek a többségi társadalom akaratával, és rájuk nem lehet szép szóval hatni. Az európai abból indul ki, hogy mindenki értelmes ember, és hallgat a "kérem szépen" kifejezésre. És utána mindig jönnek a bociszemmel nézések, mikor erre a kérésre a vadember szétveri a berendezést. Mert van ilyen is, és nem is kevés.

Xezs 2015.11.20. 09:40:03

@tiller foch: Abban igaza van a srácnak, hogy tényleg van egy réteg itt nálunk, aki most kikiáltotta az USA-t magának a Sátánnak. Persze ugyanezen személyek a rendszerváltás előtt még az USA-t istenítették, farmert és rágógumit vettek és Marlborot szívtak. Mert akkor meg az oroszok voltak a Sátán. Ki tudja miért, ez most megfordult az agyukban, és Putyint istenítik. Ez eléggé egysíkú gondolkodás, de hadd legyen meg nekik ez. Mellesleg Obama tényleg egy teszetosza pöcs, de attól még nem lesz az USA-ból Sátán. És hiába vetik egyesek az USA szemére, hogy túlságosan beleavatkozik más országok életébe (ami igaz is) ezt ugyanúgy az oroszok is megcsinálják. Csak azt valahogy nem veszik észre.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.20. 10:13:40

@Xezs: "Ha csak azt nézem, a magyar jogrend az elmúlt 50 év alatt változott annyit, mint a Korán 2000 év alatt se."

Jogrendet hasonlítasz értékrendhez, almát a körtéhez.

A magyar értékrend alapvetően évszázada változatlan, tessék csak Ady-publicisztikát olvasgatni, tessék csak elolvasni a falukutatókat, a kádárizmus szociológiai felméréseit, a rendszerváltás utániakat, meg kinyitni a szemünket ma.

Másrészt meg a Közel-Kelet arab államaiban épp az utolsó 100 évben meglehetősen radikális változások követték egymást: egyesek az ottomán uralomból indultak, mások angol vagy francia gyarmati létből, s követték őket domíniumok, nemzeti felkelések, szekuláris szocialista diktatúrák, vallási rezsimek. A nem arab iszlám államokban pedig, ha lehet, még szélsőségesebb változások voltak, ld. Irán vagy Afganisztán.

Szóval a jogrendjük jobban változott szinte, mint a miénk; az értékrendjük pedig kb. annyira, vagy még annyira se.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2015.11.20. 10:33:56

@tiller foch:

tessék szépen tetszőleges izraelről szóló mandineres cikket vagy cikkajánló alatt elolvasgatni a hozzászólásokat.

vagy esetleg arra gondolni, hogy az a szőnyi szilárd, aki mára eljutott a "nemmegmondtam, hogy terroristák" végkövetkeztetésig, egy éve még simán leírta, hogy a hebdósok tulajdonképpen maguk okozták a halálukat, hiszen megsértették A Moszlimok érzékenységét. amire a mandis törzsközönség kórusban zúgta rá, hogy igaz, igaz, a moszlimok büszkesége sérthetetlen, és hogy a gonosz libsik moszlimellenesek, és milyen dolog az.

ugyenezek a srácok ma teli torokból leterroristázzák a moszlimokat, és pont nemrég magyarázta el egy hasonló úriemberember, hogy ha a moszlim idejön, akkor kussoljon, és zabálja meg a disznóhúst, mert az a magyar kultúra része.

maroz 2015.11.20. 11:20:38

@tiller foch: Don Lothrop:

"I especially want to thank my good friend Don Lothrop, who’s been an outstanding supporter and mentor of our entire organization at CEPA. Many of you here may not realize the extent of the impact that Don is achieving as an ambassador at large for your country in the United States. Don is making a tremendous difference in Washington in educating the U.S. government, think-tanks and business community on Romania’s potential and its strategic importance to the United States. Don is a founding father of our U.S.-Romania Initiative at CEPA, and his work on the Romania One Initiative has been an inspiration to all of us at CEPA in our mission as Washington’s only think-tank dedicated to promoting an economically vibrant, geopolitically stable and politically free Central Europe with close and enduring ties to the United States."

Don Lothrop egymillió dollárt rakott a román civilszervezetébe. A CEPA nem szarral gurigázik:

cepa.org/program/us-romania-initiative

"CEPA's U.S.-Romania Initiative is Washington’s first comprehensive program dedicated to providing structured analysis, expert commentary and enhanced policy dialogue on the country of Romania. It seeks to identify and promote opportunities for strategic engagement between the United States and Romania in three broad areas: political and economic development; energy security; geopolitics and security.

The centerpiece of the initiative is a U.S.-Romania Working Group composed of experts from the CEPA analytical team and a network of individuals and institutions from the NGO, business and academic communities in the United States, Europe and Romania. As its inaugural project, the Working Group will examine strategies for furthering Romania’s modernization and strengthen its role in the regional and transatlantic space. In particular, the Working Group will seek to answer key questions regarding Romania’s future development and means to increase convergence with its Western partners in terms of values, functioning of democratic institutions and economic performance.

Program activities include: analysis, network building and policy engagement through roundtable discussions and policy briefs."

Megírtam a dolgot (kakukkfeszek.blog.hu/2015/07/30/orban_revizionizmusa ), elolvasta 324 ember, és akkor mi van.

2015.11.20. 11:59:56

@mavo: itt a mandin par kokereszteny azert vedte a muzulmanok vallasi erzekenyseget, mert ok is pobt igy gobdolkodnak katolikuskent, hogy oket ne sertegesse a hitukben senki meg a hituk nem humorforras, szoval ez ilye nyakatekert kereszteny fundamentalista hulyeseg, ami mar a felvilagosodas utan tobb, mint 200 evvel picit megmosolyogtato.
Mert szerintuk ha a muzulmanok vallasat lehet kipellengerezmi, akkor ezek a hebdosok a keresztenyeket is kifigurazhatjak. Vallasos fanatikusok meg osszetartanak... Legalabbis egyik se turi a humorizalast a profetajaval.
Hat igy.

2015.11.20. 12:06:57

@Xezs: na azert az amerikaiak a szovjet rendszer bukasa utan picit tultoltak a vilagcsendor szerepet, csak eppen ott bombaztak gyorsan, ahol volt olaj
Ahogy Wesley Clark tabornok is mondta, ok minden ex-szovjet csatlos rendszert ki akartak irtani a Kozel-Keletrol 1990 utan, gyorsan, mig a kovetkezo szuperhatalom (Kina) fel nem no, meg nem erosodik es bele ne kop a levesukbe

Ez azert eleg onzo dolog, elvakult terv volt.

En szeretem az amerikai eletformat, a mentakitast, embereket, de amit kulpolitikaban es mostanaban Obama csinalt, Hillary Clinton alatt meg esetleg majd folytatjak, a belugyekben is muveltek (szabadsagjogok korlatozasa), illiberalis fordukat (mert a elmentek gondoskodo allam fele, szocialista iranyba), azt nem neveznem elorelepesnek szabadsag teren

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.20. 12:12:20

@tiller foch: Szomáliában, Afganisztánban, Koszovóban és Boszniában mondjuk pont nincsen olaj.

De Kolumbiában se, pedig oda aztán elég rendesen avatkoztak be - fű alatt.

Xezs 2015.11.20. 12:15:34

@Counter: A Korán számukra a törvény. Így kénytelen vagyok jogrendként (is) tekinteni rá. Mindegy, amit mondani akartam az, hogy egy hülyeségekkel teli elavult írás alapján próbálják élni az életüket és csodálkoznak rajta, hogy nem sikerül.

Xezs 2015.11.20. 12:21:46

@tiller foch: Persze, igazad van, nem is felmenteni akartam az USA-t. Csak érted, a nagy orosz medve is megcsinálta a kis stiklijeit, aztán arról meg mély hallgatás van idehaza szélsőjobbos meg agyhalott körökben, mert most épp Putyin az istenük. A szocialista irányzatot én nem nevezném illiberálisnak (amúgy is utálom ezt a szót, annyira hatásvadász) de tény, hogy egy jól felépített rendszert most épp szét akarnak verni a szolidaritás nevében. Részemről sokkal jobban örülnék, ha nálunk is fizetős lenne az orvosi ellátás, mert ez az "ingyenes, de azért mégse, meg cserébe jó szar is" egészségügy ami nálunk van, botrányos. Eleve milyen dolog már az, hogy egy erős piástól vagy erős dohányostól ugyanannyi TB-t vonnak, mint attól, aki egészségesen él? Ez nonszensz dolog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.20. 13:35:08

@tiller foch:

"Mert szerintuk ha a muzulmanok vallasat lehet kipellengerezmi, akkor ezek a hebdosok a keresztenyeket is kifigurazhatjak. Vallasos fanatikusok meg osszetartanak..."

Azért van némi különbség egy vallással való humorizálás és a durva trágárság között. Bár nincs pontosan meghúzható határ, a CH egyértelműen nagyon is átlépte azt.

Anno én is azt írtam, hogy a CH újságírói maguknak keresték a bajt, ami természetesen a legkisebb mértékben sem menti fel a gyilkosokat. Kb. úgy, ahogy az is magának keresi a bajt, aki egy "I hate niggers" feliratú táblával a nyakában lófrál Bronxban, miközben itt sem menti fel semmi azt, aki ezért őt megöli.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.20. 13:48:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ami az egész világ bármelyik csücske a közel-keleti radikális iszlamista araboknak, az Bronx a niggereknek, való és igaz.

Jean Sol Partre 2015.11.20. 17:51:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: végre! Kicsit bátortalan, mert a facebook like gyűjtéssel nem számol, de így is előremutató az irány.

Jean Sol Partre 2015.11.20. 17:52:25

Na meg persze az adu ász, az aláírásgyűjtés, lehetőleg online.

2015.11.21. 03:14:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Azért van némi különbség egy vallással való humorizálás és a durva trágárság között. Bár nincs pontosan meghúzható határ, a CH egyértelműen nagyon is átlépte azt. "

Igen, van kulonbseg a humorizalas meg a tragarsag kozott. Ha nem tetszik a tragarsag, akkor nem veszed meg a Charlie Hebdot. Ennyit tehetsz. A tragarsag senkit se jogosit fel terrorra. Amugy szerintem a CH nem is volt tragar, egyszeruen mar az is problema a buzumanoknak, ha a profetajukat abrazoljak vagy felhivjak a figyelmet arra, hogy egy gyereklanyt vett felesegul... Az is baj ha bombaval a turbanjaban abrazoljak meg az is, ha csak siman egy szakallas fazont rajzolnak es alairjak, hogy Mohamed. Ez mind megengedhetetlen a muzulmanok szemeben.
A Koran konkretan leirja, hogy irtsd ki a veled nem egy vallasi platformon levoket. Ez picit durvabb, mint a CH tragarsaga volt. Megis szabadon vehetsz Korant, senki se tiltja be, hirdethetik szabadon. Es akkor a kereszteny fanatikusoknak a CH-val van baja... kicsit el vannak tevedve.

Nincs pontosan meghuzhato hatar a humor es tragarsag kozt? De a CH egyertelmuen atlepte ezt a nem meghuzhato hatart. Szerinted... Es akkor mi a teendo? Terror? Vagy oncenzura? Vagy a Vatikan inkvizicioja tiltsa be? Na neeee!

A franciakkal sok baj van, pl hogy meg mindig azt hiszik, hogy nekik kell beavatkozni Libanontol Szirian at Algeriaig es Libiaig minden orszagban, ahol szerintuk nem jol mennek a dolgok. A CH szajtepes az a legkisebb baj, a francia hadiipar, a hulye kulpolitika, a fekezetlen bevandorlas, ezek a nagy bajok.

A CH nem "I hate niggers" szinten provokalt, volt benne humor, kritika. Az iszlam kritizalhatatlan, a saria kritizalhatatlan, Mohamed kritizalhatatlan. Van egy kritizalhatatlan ideologianak helye nyugaton? A muzulmanoknak az is halalos bun, ha azt mondod, hogy Mohamed talan nem volt tokeletes ember vagy lerajzolod. Nem egy kecsket dugva, hanem csak siman egy szakallas fejet rajzolsz es alairod, hogy Mohamed.

En beszeltem muzulmanokkal, vilagias, egyetemet vegzett es meg egyetemista torokokkel, jordaniaiakkal, egyiptomiakkal, akik azt mondtak, hogy ertsem meg, ok jobban szeretik Mohamedet, mint az anyjukat, apjukat es hogy en is megtorolnam, ha valaki a szuleimet kritizalna. Mondtak, hogy ertsem meg, hogy ok ugyanugy megolik azt, aki Mohamedet leszolja, kritizalja, mint ahogy en azt megolnem, aki az apamrol vagy anyamrol rosszat mond.
Erre mondtam: de en nem olnek meg ilyen hulyeseg miatt senkit, egyszeruen ignoralom, hulye, kesz, ennyi, persze zavar, de nem ez a konfliktusrendezes modja. Mondjuk egy ilyen embert nem is kezdenek meggyozni arrol, hogy nincs igaza, otthagyom, ennyi, nincs ertelme belemenni egy ilyen vitaba, mert nincs mirol meggyozni. Amig fizikailag nem bant minket, addig leszarom.

A muzulmanok nem ertettek, hogy hogy gondolkodhatok igy. Aztan kiderult, hogy ok azt is megolnek, aki a lanytestverukkel randizik, lefekszik vagy csokolozik... de a lanytestvernek is ez a sorsa, ha szegyent hoz a csaladra. (Egyetemet vegzett, felnott norol van szo, de nem lehet semmilyen szexualis kapcsolata, mert a fiutestverei megvedenek a "becsuletet") Kicsit beteg. Naluk kb minden csaladi "serelemre" az eroszak a megoldas. Mohamed meg magasabb imadatban reszesul, mint a szuleik.
Na akkor megertettem, hogy ezeknel a nepeknel ez a konfliktusok lezarasanak modja, hogy leszurjak a vitapartnert.
Tenyleg nagyon mas kultura. Es nem abban dobbenetesen mas, hogy mashogy nevezik az istenuket, mas nyelven beszelnek meg hogy masok az eteleik, hanem hogy a magyar szemmel piszlicsare vitakbol, nezetelteresekbol is olyan serelmet gerjesztenek, amit csak verrel lehet lemosni szerintuk. Johet a becsuletgyilkossag. Legyen szo fiukkal ismerkedo lanytestverrol vagy a profetajuk kritizalasarol.

Az azert dobbenetes, hogy vannak katolikusok, akik a muzulmanok melle allnak egy CH tamadas eseten, mert az azert megiscsak tulzas, ahogy Jezust meg Mohamedet abrazoltak... olvastam ilyen bigott katolikus kommenteket akkoriban.
Az igaz, hogy a CH ujsagiroi a tuzzel jatszottak, de ezt a tuzet el kellene oltani, mielott langba boritja a vilagot. Egy vallas a sajat hiveire esetleg fogalmazhat meg eloirasokat, de kivulallokra nem.

2015.11.21. 03:26:23

@Xezs: igen, az amerikai rendszer azert tudott olyanokat produkalni, hogy valaki ellatas nelkul maradt, de az se epelmeju dolog, ahogy a magyar TB mukodik
A nagyon jol mukodo szocialista ujraeloszto rendszer tekinteteben Obama a skandinav orszagokat vette peldanak, csak eppen ott nem 300 millio emberrol van szo, picit mas az adorendszer, nincs vagy eddig nem volt annyi lumpen, drogos, gettolako, nem koltottek a nemzeti jovedelmuk oriasi reszet haborukra...
Szoval amit a demokratak akarnak, az nem fog mukodni az USA-ban.

En annak a partjan allok, hogy segitsuk az embereket jovedelemhez jutni, ne kopjunk a levesukbe, ne adoztassuk oket agyon es akkor vehetnek maguknak fasza biztositast, jut az orvosi es gyogyszerkutatasokra es az orvoskepzesre is penz.

Az, ami Magyarorszagon van, az osszehozta a legrosszabbat minden letezo modellbol. Alacso y jovedelmu emberektol elvonjak a jovedelmuk jo reszet, cserebe szar ellatast kapnak.

2015.11.21. 03:44:23

@Counter: Koszovot azert csinaltak meg, hogy kicsesszenek Szerbiaval es az oroszokkal. A szerbek mondjuk sok geciseget csinaltak korabban, de azert ellensulykent sikerult egy maffiaallamot krealni a hatukba, az egesz koszovoi vezetes a koszovoi alban maffia fejeseibol all, jo huzas volt mondhatom...

Afganisztan strategiailag fontos, ha nem amerikai szovetseges, akkor pakisztani titkosszolgalat altal penzelt talibok meg az oroszok es kinaiak jatszotere lesz. Meg vannak ott ertekes banyaszhato asvanyok, litium, ami az elektronikai iparban fontos.

Boszniaban akkor avatkoztak be, amikor mar tenyleg nyakig ert a ver. Akkor se tortek meg a szerbeket, azok meg vergodtek utana egy evtizedig.
A szerbeket most probaljak integralni Europaba, azok meg okosan hol az oroszokhoz, hol a nyuvathoz dorgoloznek es tartjak a markukat penzert, elonyokert. A nyugat es az oroszok is ontik a penzt a szerbeknek, de ha a magyarok egyensulyoznanak igy az orosz es euroatlanti orienracio kozt, akkor azt nem turnek el nyugaton. A rebellis szerbeknek most jol benyal az EU is, nagy presztizsgyozelem lenne, ha sikerulne lekapcsolni oket az oroszokrol. A szerbek persze okosak, ket iranyba is nyitottak.

Szomaliat fel is adtak nagyjabol, beprobalkoztak, de nem ment, azota a regioban a terror feszke lett, ugy szetcsaptak, majd otthagytak.

Kolumbiaban azert kell beavatkozni az amerikaiak szerint, mert ha ok nem lettek volna ott, akkor jonnek az oroszok, kubaiak, kinaiak. Mint Kozep-Amerikaban a 80-as evekben (Honduras, Salvador, Nicaragua). Kolimbiaban azert vannak asvanykincsek meg olaj is, a tenger alatt, de Del-Amerikaban egyszeruen az volt korabban, hogy ahol nem az amerikaiakkal szovetseges jobboldali katonai diktatura volt, ott szovjetparti balos gerillak jutottak hatalomra. Most van ez a latin-amerikai nemzeti indian ujbalos hullam, Braziliatol kezdve mindenutt. Lassan Latin-Amerika kezdi a sajat erdekeit kepviselni, kozben a kinaiak felvasarolnak mindent.

2015.11.21. 03:48:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ja, a muzulmanok szerint maga a kereszteny vallas is olyan istenkaromlas, mint a CH karikaturai
Jezus profeta Allah fia? Keresztehalal, feltamadas? Na ezt nem biztos, hogy muzulmanok jo resze oromhirkent, evangelumjent eli meg.

2015.11.21. 04:17:54

@Xezs: "Egyet viszont nem értek nálad: írod, hogy a franciáknál várható volt a terror, köszönhetően részben a pökhendiségüknek melynek egyik megnyilvánulása hogy "akar brutalis modszerekkel is belekenyszeritettek a kisebbsegeiket a nemzetbe" - gyakorlatilag az osszes kisebbseguket kiirtottak, beleolvasztottak a franci politikai nemzetbe, eroszakosan integralrak mindenkit, forradalmi terrorral, a helyi dialektusokat is eltorolve.

" majd azt írod, hogy "az amerikai allam ugy a francia allam es tarsadalom is sokat tett azert, hogy a terror celpontjai legyenek" ... "integráció hiánya". Itt némi ellentmondást érzek." - az ujonnan erkezetteket viszont semmilyen szinten sem integraltak (bekesen vagy eroszakosan) a balos 68-as fordulat utan viragozzek minden vrag alapon a korabban forradalmi terrorral osszekovacsolt francia nemzettel es a vallaltan, nyiltan szekularis francia allammal parhuzamosan megjelent egy parhuzamos tarsadalom, amit mar nem volt plitikailag korrekt integralni. Vagy egyszeruen tul sotet boruek voltak ahhoz, hogy bevegye oket a franciak gyomra. A provanszit, elzaszit, bretont, korzikait meg vasmarokkal, eroszakosan is belekenyszeritettek a francia zaszlo ala, de a kivulrol erkezoket, az arabokat, afrikaiakat, pied-noir algeriai franciakat mar nem, ert idokozben kitort a balliberalizmus, multikulti, az iszlamban se lattak veszelyt, meg kenyelmesebb volt leszarni a problemat, gettokban tartani a negereket, arabokat.
Korabbak eroszakos integacio volt a franciaorszagi kisebbsegek ellen, a nagy 68-as generacioval meg bekoszontott a liberalizmus es az ujonnan erkezoket mar nem intgraltak se eroszakosan, se bekesen.

Most jon a bociszemekkel nezes korszaka. Nem ertik a jo franciak, hogy juthattak ide. Pedig a korabbi eroszakos franciasitas (elzasziak, provansziak, bretonok) eppugy benne van a pakliban, mint a szegyenletes gyarmattarto mult, a nacikkal valo kollaboralas es a francia ellenallas jol felepitett nacionalista legendaja, aztan az algeriai, indokinai gyarmatok megtartasaert folytatott brutalis utovedharc (ami miatt az algeriai szarmazasuakat ma sem nehez ravenni arra, hogy terroristanak alljanak), aztan De Gaulle dontese, hogy az USA-tol kulonallo atomhatalom lesz Franciaorszag, eros hadiiparral, ami a legvallalhatatlanabb afrikai es arab diktatorokat is kiszolgalja, a keretlen francia beavatkozasok Afrikatol Libanonig es Irakig. Aztan a sok ex-gyarmati befogadasa, azoknak a franciak altali lenezese (meg a francia szarmazasu algeriaiak is eloiteletekkel szembesultek), gettosodas, balos megmondoemberek uralkodasa, iszlam veszely komolyan nem vetele, elhittek, hogy van olyan, hogy mersekelt iszlam... Balkanon a szerbek melle alltak nem csak az 1. vh-ban, de a 90-es evekben is, sikerult a ruandai nepirtasban is a nepirtok melle allniuk. Migransvalsagban az erkolcsi imperialista nemetekkel egyutt a legbutabb donteseket hoztak. Keritest ne epitsen senki (kiveve ok Calais-nal), de a politikusi nyilatkozatok szerint mindenkit befogadnak, de aztan megis inkabb ne jojjenek mar tobben es kvotakkal osztjak majd el az altaluk behivott millionyi embert, de kozben a schengeni egyezmenyt leszarva tobb ezer bolgart es romant deportalnak csak azert, mert cigany etnikumhoz tartoznak.
Hipokrita faszorru majom nep ez a francia. Terrorista tamadast nem erdemelnek, de annyi mocsoksagot kovettek el korabban, hogy egyszer csak a karma utolerte oket.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.21. 05:26:08

@tiller foch: "Lassan Latin-Amerika kezdi a sajat erdekeit kepviselni, kozben a kinaiak felvasarolnak mindent."

Ha egyszer szerinted ez Latin-Amerika önérdeke Ecuadortól Argentínáig... :-D

Vagy esetleg nem, csak annyira be akarnak már inteni a gringóknak, hogy ez is belefér (a gringók meg ennyire töketlenek újabban).

Amúgy szvsz a bigott keresztények irigylik a Charlie Hebdo-típusú konfliktusrendezéshez való merszet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.21. 05:49:51

@Counter:

"Amúgy szvsz a bigott keresztények irigylik a Charlie Hebdo-típusú konfliktusrendezéshez való merszet. " --- írja.

Mert fingja sincs a kereszténységről.

Pelso.. 2015.11.21. 06:32:22

@bbjnick: Melyik kereszténységről.....? Nem tűnik egységesnek. (mélyen nem tanulmányoztam ugyan a témát, s kötekedni sem akarok)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.21. 07:31:10

@bbjnick: A magafajta hungarista és cigánykodó, ha akarom vemhes, ha akarom, nem vemhes fajta "kereszténységről" nincs sok, illetve csak annyi, amennyit – bizonyára kedvességből – időnként megoszt belőle.

Miért, nem irigyli?
Nem nedves a bugyija, hogy itt vannak ezek a stramm, életerős, ágaskodó fiatalok, akik odacsapnak az asztalra, ha vallási érzéseik sérülnek?
Nincs lacafacázás, nincs apelláta, csend, rend, fegyelem van?

Pelso.. 2015.11.21. 07:35:07

@Counter: az afférnál csupa nyugodt ember volt jelen. -Rejtő J. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.21. 08:07:04

@Counter:

Nem szoktam "stramm, életerős, ágaskodó fiatalok"-ról fantáziálni. Hogy maga igen, az a maga problémája.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.11.21. 08:21:31

@bbjnick: Pedig a múltkor is hogy beleélte magát a "buziszex" érzéki leírásába, holmi transzvesztita muszlimok kapcsán.

Maga kis hamis!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.11.21. 09:00:29

@Counter:

Maga nem csak aberrált, de mániákus hazudozó is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.21. 10:07:05

@tiller foch:

A mondandód legtöbbjével én is teljesen egyetértek. Ott van kis nézeteltérés közöttünk, hogy én semmiképpen nem helyeslem a CH-féle trágárságot. Nem azért, mert bírálhatatlannak tartom ezt vagy azt a vallást, hanem azért, mert szükségtelen dolog fölöslegesen sértegetni bárkit is.

Persze abban is igazad van, hogy a muzulmánok "sértésküszöbe" sokkal alacsonyabb, ám azok a rajzok, amelyeket láttam, egy európai embernél is kivágják a biztosítékot - nálam legalábbis biztos.

Emellett az is igaz, hogy ez főként vérmérséklet és lelki alkat kérdése: te simán képes vagy elereszteni a fülef mellett egy sértést (ezért a lelki nyugalmadért irigyellek is), én viszont nagyon felhúzom magam. Igaz, hamar el is száll a dühöm, odáig soha nem fajulna a dolog, hogy bárkit is megöljek. :)

Na de épp itt van a muzulmán bevándorlás fő problémája, a kulturális inkompatibilitás. Amivel vissza is tértünk az eredeti témához. :)

2015.11.21. 11:56:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: en is felhuzom magam egy sertesen vagy megalapozatlan kritikan es a duhom se szall el egyhamar, de sose olnek ilyesmi miatt
Szemelyes sertesekert inkabb eljarna a kezem, nem vagyok szent, de politikai, plane vallasi okokbol nem.

Az a baj, hogy a muzulman vallas kritizalhatatlan es a CH szintjenel enyhebb kritika sem megengedett. Arra egyebkent kivancsi vagyok melyik CH karikatura a tulsagosan tragar szerinted.

En lattam sok iszlamot biralo karikaturat eletemben. Volt egy ahol egy fekete abajaba vagy csadorba oltozott terhes no hasabol jott ki az ego gyujtozsinor. Muzulmanok fel voltak haborodva, pedig hat az o imamjaik mondjak, hogy az anyameh az o fegyveruk, bombajuk, teleszulik Europat es igy foglaljak el. De ha ebbol az agressziv propagandabol humorforraat csinal egy hitetlen, akkor ejnyebejnye, sot, lefejezes a jussa.

En sok helyen olvastam, hogy a CH a magyar Moriczka szintjen primitiv rajzokat kozol. Ezt szerintem olyanok irtak, akik nem lattak a Charlie Hebdot. Politikai humor, eles, de vicces vallaskritika. Nem a farokveres-brutalitas-buzisag szentharomsagaban mozgo Moriczka szintje volt. A CH-ban nem lattam olyan szakmunkastanulo szintjenek megfelelo rajzot, mint regen a Moriczkaban vagy Kretenben. Eleve ke egy kis agy, hogy az ember dekodolni tudja a politikai, vallasi celzasokat.

Ertsd nef, a muzulmannal nem mehetsz olyan enyhe szintre a kritikaban, ami mar megengedheto lenne szerintuk. Nem mondhatod, hogy ez vagy az idejetmult az iszlamban, mert az iszlam egeszeben kritizalhatatlan, hiszen tokeletes. Mohamed tokeletes, az elete tokeletes, a Koran tokeletes. Egy mosolygo Mohamed kepert is felgyujtjak az amerikai, sved, izraeli, akarmilyen zaszlokat. Kicsit beteg. Es nem ez a legrosszabb, hanem hogy az iszlam rendszere miatt ki van zarva a valtozas.

Olyan ez, mint a nacizmus. Vannak mersekelt muzulmanok, akik olyanok, mint a mersekelt nacik. Hisznek az egesz eszement orultsegben, mint a radikalis nacik, csak eppen mondjuk jokedelyuen soroznek egy muncheni kocsmaban.
Csak a nacizmus elott es utan is volt nemet kultura, a nacizmus kiutese utan volt mihez visszaterni. A muzulman tersegekben nem sok minden mas van, mindent legyalult az iszlam, ki se lehet robbantani, iszlamett a tarsadalom, nincs 1400 eve semmi vele ellentetes ero, rendszer ott. A nacizmus tartott 25 evig es meg ma is mindenki osszerezzen az emlitesetol, pedig mar vege. Az iszlam tart 1400 eve es nincs alternativaja a kovetoi fejeben, se azokban a tersegekben, ahol jelen van. Egy muzulman az nem egy megtevedt bajor paraszt, aki anno Hitlerre szavazott, de 1945 utan mar keresztenydemokrata... A muzulman az nem tud valtozni. Az iszlam allando.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.21. 12:42:01

@tiller foch:

Már nem emlékszem rá, milyen volt a karikatúra, rémlik, hogy Mohamedet seggbeb*szták volna rajta vagy valami hasonló.

Végül is hajlok arra, hogy inkább veled értsek egyet.

Xezs 2015.11.21. 21:48:56

@tiller foch: Köszi hogy leírtad a saját tapasztalataidat a muszlimokkal. Olvasnék még, ha van kedved írni. Eddig ha valaki olyat írt kommentben, hogy neki vannak muszlim ismerősei, mindig csak a mosdatás ment, hogy de ők nem ilyenek meg ilyesmi. Azt meg végképp nem értem, hogy hogy feltételezhetik rólad, hogy ha valaki az anyádról rosszat mond, te azt megölöd. Ez nagyon jól tükrözi a felfogásukat és azt, hogy miért nem valók Európába. Egyáltalán, hogy a fenébe lehetnek ennyire szerelmesek a saját ideológiájukba?

Továbbra is azt mondom, hogy Európa azért lehetett naggyá, mert ezeket a vallási béklyókat sikerült levetkőznünk. Ma már nyugodtan ki lehet mondani ha szerintem Jézus vagy Isten nem létezett / létezik, nem fognak agyonverni érte. Legfeljebb valakinek nem tetszik, na bumm, odébáll és elkönyvel hülyének, én meg őt ugyanennek. Szép lassan feloldottuk az összes vallás által terjesztett dogmát és megtanultunk a dolgok mögé nézni. Ezért tudjuk ma már, hogy nem a Nap kering a Föld körül, vagy ezért tudjuk, hogy a kolera nem valami elkerülhetetlen isteni csapás, csupán egy betegség, amit megfelelő intézkedésekkel ki lehet irtani.

Xezs 2015.11.21. 21:51:54

Igazából még azt se értem, hogy az érintett vallások képviselői mit cirkuszolnak annyit Jeruzsálem körül. Nem kurvára mindegy, hogy ki jár oda imádkozni? Részemről csak azért nézném meg, mert történelmi színhely, de amúgy a francot se érdekli, hogy kié a hely. Persze nem megyek oda, mert elég forró ott a talaj manapság.

Xezs 2015.11.21. 21:54:57

@tiller foch: Erről a kommentedről megint a síita-szunnita ellentét jutott eszembe. Ahogy fentebb írtam: Nem kurvára mindegy, hogy az imaszőnyeg széle rojtos, vagy sem?

Xezs 2015.11.21. 22:01:11

@tiller foch: Köszi, így már világos. Igazából egyet nem értek: ha ennyire kurvára lenézik ezeket a szedett-vedett népeket, akkor miért engedik be őket tömegesen már vagy 30-40 éve? Magyarország legalább nyíltan bevállalja, a kívül tágasabb politikát. De ők? Megéri a képmutatás, hogy utána meg csak a balhé legyen? Különben a #notinmyname is egy bazi nagy képmutatás a "mérsékelt" muszlimok részéről. Nekem az az érzésem, hogy aki ma még mérsékelt, az holnap bármikor lehet szélsőséges. Pont azért, mert a vallási keret amiben élnek, megadja rá a lehetőséget. Erre csak némi ráadás az, hogy mikor idejönnek Európába, akkor jönnek rá, hogy az európai ember nem segélyből épít házat és vesz kocsit, hanem olyan kompetenciák birtokában szerzi meg ezt, ami a bevándorlóknak vagy sosem lesz meg, vagy max akkor ha elkezdik az európai szintű általános iskolát és tanulnak itt vagy 10-12 évet.

Xezs 2015.11.21. 22:08:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem a Charlie Hebdo konkrétan egy nagy rakás szar. Korábban rákerestem neten jópár képükre, remélvén, hogy talán az egyiken elmosolyodok, de nem sikerült. Szar, tényleg. De ettől még nálam belefér a szólásszabadság kategóriába, és mivel a törvény szerint is, így alapvetően mindenkinek kuss, és Charlie Hebdo lesz és kész. Ha valakinek nem tetszik, akkor intézze a francia jogrendnek megfelelően. Írjon petíciót, szerezzen aláírásokat, mittudomén mi a törvényes. De nehogy már megsértődjön minden kis faszkalap azon, mert megsértették a képzeletbeli barátját. Ilyen alapon öljük meg a cigányviccek, rendőrviccek, zsidóviccek, tűzoltóviccek, mentősviccek, meg a tököm tudja milyen viccek kiagyalóit és terjesztőit. Ja, ha ki mersz nevetni egy kisgyermekes anyát valami miatt, akkor vágjuk le a fejed. Ugye érezzük, hogy a világ így nem működhet? Szoktatok nézni South Parkot? Abban van egy rész, amikor a karácsonyfáról minden díszt leszednek, mert mindegyik sérti valaki érzéseit. És a végén ott marad a csupasz fa, semmi sincs rajta.

Xezs 2015.11.21. 22:11:49

@tiller foch: megint egyet kell értsek veled, ez a muzulmán-náci párhuzam elég jóra sikeredett és elgondolkodtatott

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.11.21. 22:47:50

@Xezs:

"De ettől még nálam belefér a szólásszabadság kategóriába"

Én sem mondtam egy szóval sem, hogy be kellene tiltani.

"Legfeljebb valakinek nem tetszik, na bumm, odébáll és elkönyvel hülyének, én meg őt ugyanennek."

Sőt általában már hülyének sem nézik egymást a másik hitéért vagy hitetlenségéért. Persze ehhez a kereszténységnek is kellett fejlődnie az utóbbi pár száz évben.

Sokakkal ellentétben én nem a liberalizmusban látom e fejlődés elsődleges mozgatórugóját, hanem a reformációban. A reformáció volt ui. az a mozzanat, amely végül - nem kevés harc árán - szinte rákényszerítette az egyes felekezeteket egymás tolerálására.

Xezs 2015.11.22. 03:01:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem is gondoltam, hogy szerinted be kéne tiltani :) Csak neked írtam, mert te hoztad szóba a témát.
süti beállítások módosítása