Az internetadó KKV- és kistelepülés-ellenes
2014. október 28. írta: TuRuL_2k2

Az internetadó KKV- és kistelepülés-ellenes

wifi_antenna_a_kemeny_tetejen.png

Kétszeresen is a kis- és középvállalkozások lehetnek az internetadó legnagyobb vesztesei, ha a Fidesz által benyújtott módosító javaslatnak megfelelően valósul meg az új adónem. Egyrészt szolgáltatóként: a jellemzően magyar tulajdonú kis és közepes internetszolgáltatókat pillanatok alatt padlóra küldheti az adó, ha azt nem háríthatják tovább az előfizetőkre (nem teljesen világos, hogy ez a tilalom csak a magánszemélyekre vonatkozik majd, vagy az üzletiekre is).

Vegyük például tornyos kis falum, Egervár kis szolgáltatóját, az Infrasat Kft.-t, ami a helyi, a kilencvenes években (!) kiépített kábeltévé-hálózaton viszi házhoz az internetet. A hét zalai kistelepülést ellátó ISP – egyéves hűségszerződést feltételezve – havi bruttó 2.090 Ft-ért 1,5, 3.190 Ft-ért 4, 5.290 Ft 8 Mbps letöltési sebességet nyújt. Mivel az áfát egyből befizeti az államkasszába, a nettó díjak az érdekesek: az 1.645; 2.512; illetve 4.165 forint. Magánszemélyek esetében a 700 Ft-os, biztosan nem áthárítható havi adóteher eléréséhez elég, ha a család 4,01 GB-nyi forgalmat összehoz egy hónapban, az meg másfél megás sávszélességgel is gyorsan megvan.

Ha példás önmérsékletet tanúsítunk, és azt feltételezzük, hogy az előfizetők 70%-a éri majd el a 700 forintos plafont, míg 30%-a csak 300 Ft-nyi adókötelezettséget termel, akkor magán-előfizetőnként átlagosan havi 580 forintnyi adóteherrel számolhatunk. Ha a legkisebb csomagot nézzük, 1.645 forintból 580 forintot, azaz 35 százalékot elkérni ugyancsak figyelemreméltó adóztatási teljesítmény, az RTL Klubot sem sújtja ekkora effektív kulcs a reklámadó miatt (a sávos adózás miatt, mivel csak a reklámbevétel 20 milliárd forintot meghaladó része adózik 40%-kal).

Az Infrasat árbevétele 2013-ban 65 millió forint volt. Mivel nemcsak internetszolgáltatásból származik bevételük, tételezzük fel, hogy csak 400 olyan előfizetőjük van, aki internetet is rendel tőlük – ez havi 232 ezer forintos adókötelezettséget jelent, amiből leírható az előző évi nyereségadó* tizenketted része, esetünkben havi 20 ezer forint. Összesen tehát havi 212 ezer, azaz évi 2,544 millió forint plusz terhet jelent a szolgáltatónak, ami közel annyi, mint a teljes 2013-as nyeresége – és akkor az üzleti előfizetők kérdésével még nem is foglalkoztunk. Vajon hány kis szolgáltató végét jelenti majd e nagyszerű új adónem?

Másrészt vevőként is a KKV-k számára lehet a legnagyobb teher ez az előfizetésenként havi legfeljebb 5.000 forint, amit a szolgáltatók direkt vagy indirekt formában rájuk terhelnek. Havi ötezer forint (ami 33 gigabájt fölötti forgalom esetén jön össze) ugyan még egy mikrovállalkozást sem renget meg, de ha azt nézzük, mennyibe került eddig a hozzáférés, kifejezetten durva költségnövekedés. Az intézkedés e része persze jól illeszkedik a rezsicsökkentés logikájába: a kisvállalkozások banki költségei is komoly mértékben nőttek, és az energiaárakban is csak a rezsicsökkentés árnyoldalaihoz volt szerencséjük. Még szerencse, hogy nincs választójoguk.

*javítva

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr636840523

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az internetadó KKV- és kistelepülés-ellenes 2014.10.28. 14:39:01

Kétszeresen is a kis- és középvállalkozások lehetnek az internetadó legnagyobb vesztesei, ha a Fidesz által benyújtott módosító javaslatnak megfelelően valósul meg az új adónem.

Trackback: Kijev Budapesten 2014.10.28. 14:21:53

Mi történik most Budapesten? Most a helyzet kulcsa: Washington meg akarja dönteni minél előbb a törvényes magyar kormányzatot, a kijevi megoldás mintájára. Washington keze jelenleg még mindenhová elér, Oroszországot és Kínát leszámítva. Az már a mag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2014.10.28. 14:26:49

Majd lesz Nemzeti Internetközmű Szolgáltató, ami megoldja ezeket a csip-csup ügyeket.

Urfang 2014.10.28. 14:34:21

Az internetadó is keményet robbant, de lehet még ennél keményebb is.

Az interneten kering egy lista a kitiltott korrupt fideszesekről és olyan nagyágyúk vannak rajta mint Lázár, Seszták, Habony...
www.pesterlloyd.net/html/1443useinreiseverbotungarn.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201410

Ha ez igaz, akkor a ma esti tüntetés csak kutyafasza lesz ahhoz képest ami ez után jön.

2014.10.28. 14:36:58

úgy látszik ez a nap a matekról szól(tüntetésmatek, internetadómatek).

hát, béke poraikra. kkv? nehogymár adjanak karácsony előtt egy kis bónuszt az alkalmazottaknak. az csak NAVOSANAK jár.

Karcolt lendület 2014.10.28. 14:44:18

Nagyjából ezt írom tegnap óta, csak nem ilyen szépen levezetve számokkal.

Urfang 2014.10.28. 14:53:10

@TuRuL_2k2:

Csak nagyon alapszinten, még általánosban angolra váltottam. A nevek azért elég egyértelműek.

Nem tudom, hogy igaz-e az info. Én mondjuk már eddig is azt javasoltam volna, hogy ha a fidesz láthatóan nem akarja megkérdezni a sajátjait hogy kiket tiltottak ki, vagy pedig megkérdezte de nem akarja nyilvánosságra hozni a listát, akkor el kell kezdeni random neveket bedobálni a közvéleménybe, csak hogy lépjenek már végre valamit, mert már elég uncsi hogy azokra mutogatnak akikről tudják hogy nem fogják nyilvánosságra hozni.

Bűzlik az egész ügy úgy ahogy van. Vida Ildikó nem akarja megcáfolni, pedig minden ép eszű ember cáfolná ha nem úgy lenne, sőt el is van tűnve. Penetráns bűz árad valahonnan és jó lenne már tudni honnan, hogy ki lehessen pucolni végre.

Szerintem a fidesz tudja kik ők. Ha nem akarják megmondani, akkor megmondja a Pester Lloyd és cáfoljanak ha tudnak, ha azt sem akarják, akkor meg sunnyogjanak mint szar a fűben.

freehckr 2014.10.28. 14:53:20

Így nyírja ki az internetadó a kisebb cégeket: www.portfolio.hu/vallalatok/it/igy_nyirja_ki_az_internetado_a_kisebb_cegeket.205581.html

Visszajöhet a korlátos internet: index.hu/tech/2014/10/28/visszajohet_a_korlatos_internet_internetado_szolgaltatok

Azt kéne, hogy a fideszes szavazók és elmebeteg politikusbűnözőik addig ne vegyenek levegőt, amíg meg nem mutatják, hogy a Fidesz-KDNP 2014-es választási programjában hol volt megemlítve az internetadó.

bozon 2014.10.28. 15:04:33

Na, azért! ;-)

Amúgy meg: hát, ja. :-(

Virág et. 2014.10.28. 15:09:00

Számomra az a kész csoda, hogy nem vonul megint x százezer ember, hogy megvédje az internetadó-fizetés jogát.

Egyébként meg erre szavaztatok, tessék szépen örülni neki. Annak is tessék örülni, akinek emiatt tönkremegy a vállalkozása. Egy T vagy egy UPC meg tudja tenni, hogy átcsoportosít, máshonnan (pl. nagyvállalati) ügyfeleken szedi be azt a pénzt vagy annak egy részét, amit elveszít a kicsiken. Tornyos kis falud szolgáltatója és a többi sok-sok pici magyar cég ilyet nem tud megtenni. Ezt csak az "Orbán, a multik ellensége és a nép barátja" fejezethez glosszaként.

bolhacsípés 2014.10.28. 15:12:57

@Urfang:
mert ha értenél németül, tudnám, mit linkeltél. hát így jártál.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2014.10.28. 15:13:56

@Urfang:
Szerinted egy 9 nappal ezelőtti ilyen értesülést nem vett volna át az egész magyar sajtó, ha komoly lenne? Ez most kezdett el terjedni, úgy, hogy pl. Lázár neve szerepel ugyan a cikkben, de nem kitiltottként - csak minden név bolddal van. Szijjártóé is, aki múlt héten járt az USA-ban.

Egyébként Goodfriend azt mondta Rogánnak, kormánytag vagy politikus nincs kitiltva.

Virág et. 2014.10.28. 15:18:21

@TuRuL_2k2: Hivatalos ügyben a kitiltottak is mehetnek az USA-ba, csak magánútra nem.

Egyébként az utolsó mondatodon a hangsúly: nincs rajta kormánytag. A 6 főből 5 lényegében már most ismert, két üzletember (khm) tagadja, 3 NAV-osból, meg kettőt névről ismerünk. Most nyaralnak (khm... ismét).

2014.10.28. 15:21:11

@Virág et.:

semmi csoda nincs ebben, ma meg már sokkal kevesebben leszünk szerintem. de tudod én nagyon utálom hogy egy "metro4demszky" ki mer jönni(és még mondhatnék néhányat). igazából joga van ott lenni de jobban tenné ha otthon ücsörögne és ott vigyorogna. magyarország egy sötét lyuk és esély sincs hogy változzon. ezek a tüntetések semmik. nulla.

freehckr 2014.10.28. 15:23:59

@Virág et.: „egyébként meg erre szavaztatok, tessék szépen örülni neki”

Ezzel megint csak az a baj, hogy a Fidesz-KDNP nyomorult prolijainak többsége ugyan úgy digitális analfabéta, mint retardált Orbán elvtársuk. Gyanítom többségüknek semmiféle internet-előfizetésük, de még bármiféle számítástechnikai eszközük sincs, hiszen ezek megléte már egy „picivel” magasabb életszínvonalat feltételez annál, hogy csordában vonulva szavazzanak kedvenc korrupt bűnszervezetükre havi pár ezer forintos rezsicsökkentésért, egy zsák krumpliért, és egy kiló cukorért...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.28. 15:31:50

@Urfang: "Csak nagyon alapszinten" - látszik is. :) @TuRuL_2k2: És te?

A cikk nem közöl semmi újat a "listáról", hanem egyszerűen a hazai médiában megjelentekre hivatkozik.

"In verschiedenen ungarischen Medien wurden übereinstimmend genannt:"= "A különböző magyar médiumok egyöntetűen megnevezték:" (és jön a "lista": Vida, Habony, Heim).

Plusz egy név: "Eine vertrauliche Quelle in der Budapester US-Botschaft teilte uns mit, dass auch ein Minister vom Einreiseverbot betroffen sein soll (!)." Vagyis: "A budapesti amerikai nagykövetségről egy megbízható forrásunk azt közölte velünk, hogy a beutazási tilalom még egy miniszterre is vonatkozik (!)." És ez lenne Seszták Miklós, de a nyelvi szerkezet a sollen segédigével arra utal, hogy ezt az újság nem biztos tényként, hanem csak állítólagos értesülésként kezeli.

Utána pedig már az jön, hogy "Weitere Namen sind noch reine Sepkulation", és ezt csak nem kell már lefordítanom. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.28. 15:34:55

(Egyébként egy kicsit olyan a cikk, mintha csak a vincentblogon írták volna, csak az a baj, hogy tulajdonképpen reális. :))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2014.10.28. 15:36:43

@Holger Hartland:
Sajnos én sem, ezért a lista felbukkanásakor megkérdeztem valakit, aki igen.

agyfelmetsző 2014.10.28. 15:38:00

@TuRuL_2k2: Rogán már az Orbán utáni időszakról egyeztetett Goodfriend-el.
Most indul majd el a belső harc a Fideszben, hogy ki legyen Orbán utódja.
Lázár lett volna, ha konszolidáltan mennek a dolgok, de ő rajta van az amerikaiak tiltólistáján.
Rogán elhiszi magáról, hogy ő léphet Orbán helyébe, de nyilvánvaló, hogy nincsenek meg hozzá a képességei.

freehckr 2014.10.28. 15:39:02

Sokkoló, érthetetlen az internetadó: www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/mattheisen_sokkolo_erthetetlen_az_internetado.205608.html

„Olyan technológiai újítások elterjedésének küszöbén állunk, mint a felhő szolgáltatások, az elkövetkező években exponenciálisan növekvő gépek közötti kommunikáció avagy a "dolgok internete", ezek az innovációk mind használják a világhálót. A Netflix, vagy az innovatív magyar startup, a Prezi is felhő szolgáltatásokat használ, ezeket az innovációkat is megfojtaná Magyarországon a netadó. Egyszerűen érthetetlen az internetadó bevezetésének a terve.”

Tudja is az a retardált cigány Orbán, hogy mi az a „felhő”... „ja, akkor szoktam ilyet látni, amikor lehúzok egy feles pálinkát.”. :)

Urfang 2014.10.28. 15:39:04

@TuRuL_2k2:

Ahogy látom Lázár neve is a kitiltottak alatt van, de az ő neve nur eine spekulation. Ahogy már említették, Szijjártó hivatalos ügyben mehet kitiltva is. A politikusokat illető dolgot nem Goodfriend mondta, hanem Rogán mondta hogy Goodfriend mondta. Szóval Rogánnak kell hinni, ami a jelen helyzetben nem könnyű.

A Vida ügy meg már teljesen berohadt, úgy látom azt te se szívesen piszkálod. Azt sem könnyű elhinni, hogy a fidesz nem képes kideríteni a saját körében, hogy kik vannak kitiltva közülük. Ha Orbán egyet mordul haptákba vágja magát mind, és egy ilyen botrányos ügyben nem képes rendet vágni a fidesznyikek között? Azért ne játsszuk már az álnaivat.

Lehet, hogy a fenti lista nem hiteles. De van hat korrupcióval vádolt kitiltott fideszes. És szerintem a fidesz pontosan tudja kik.

Te tényleg elhiszed, hogy arra az Amerikára várnak ahol már többször elmondták, hogy nem fogják nyilvánosságra hozni? És ha ők nem mondják el nekik, akkor a fidesz hetekig, hónapokig, évekig fogja értetlenül csóválni a fejét és fingja se lesz semmiről? És azt hiszik, hogy ezt az emberek is benyelik?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.28. 15:44:25

@Urfang: Noooormális? :) Ez bevallottan _nem_ "Az Igazi Lista", ez a Pester Lloyd beszámolója, hogy a magyar médiában kiknek a nevét írták le.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.28. 15:45:58

@TuRuL_2k2: És azt tudod, hogy kik ezek, mármint a Pester Lloyd? Az még nem lenne baj, hogy ránézésre a HVG, a Népszava és a Vincent blog német nyelvű megfelelője, az belefér. :) De sehol, még az impresszumban sem találtam egy nevet sem, ami egy profi, pénzért működő médiavállalkozás esetében azért minimum furcsa.

freehckr 2014.10.28. 15:47:01

@Urfang: Hülyét csinálnak magukból, eljátsszák a naivat, holott hónapok óta rendre kipattan valamiféle botrány egy semmihez nem értő, életében egyetlen percet sem dolgozó képzetlen, gyakorlatlan fideszes talpnyalóról: hol egy másfélmilliós öltöny, hol egy kilencszázezres cipő, hol egy kétmilliós karóra, hol egy félmilliós táska... a flexibilis alapterületű százmilliós luxusingatlanokról, lakóparkokról, és egyéb úri huncutságokról nem is beszélve.

Annyit harácsoltak az elmúlt években, hogy már kezdenek teljesen elszállni maguktól, azt se tudják mire verjenek el a minden bizonnyal korrupcióból és közpénzlenyúlásokból származó vagyonukból.

freehckr 2014.10.28. 15:52:52

www.portfolio.hu/vallalatok/it/megvan_a_buvos_szam_75_evig_rongalhatjak_netadobol_a_szekhazat.205600.html

„Selmeczi Gabriella ma közölte: a Fidesz székházában keletkezett "10 millió forintos kár" havi 700 forinttal számolva 1200 évnyi internetadónak felel meg.”

Ráadásul ez a Fidesz-KDNP egyik legműveltebb, legiskolázottabb politikusa... :)

Selmeczi! Legközelebb lámpavasakban számolj...

hoplita 2014.10.28. 15:53:44

@freehckr:
Én is lehúzok, baszki, nem is egyet, mégis kapisgálom, hogy mijafasz az.
Igaz én pálinkát is tudok főzni, a sajátomat iszom, nemcsak a szotyit köpködöm, meg a hasam növesztem.,,mint egy hamisítatlan cigányvajda.

hoplita 2014.10.28. 15:56:16

@freehckr:
:DDDDDDDDD

Nem a matek a zerőssége.:)))
Meg szőke is, ne feledd....

Karcolt lendület 2014.10.28. 15:57:48

@Urfang:
Ez a lista persze nem igaz.
Pont ezért sokkal nehezebben tud majd vele mit kezdeni a Fidesz-kommunikáció. Mondjuk ezért nem sajnálom őket, hazudoznak eleget összevissza, hogy időnként ők szívják meg...

freehckr 2014.10.28. 15:58:14

Ha nem használod a netet, akkor is fizetsz: www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ha-nem-hasznalod-a-netet-akkor-is-fizetsz

„Alsó korlát bevezetését fontolgatja az internetadónál a kormányzat – derült ki ma Tállai András szavaiból.”

Assztak.rva... :D Csúnyább vége lesz a Fidesz-KDNP-nek mint az MSZP-SZDSZ-nek 2006-tól... :)

freehckr 2014.10.28. 16:00:10

@hoplita: „Meg szőke is, ne feledd”

Ez hülyeség, Orbán és Varga sem szőkék, aztán lásd, egy kezemen meg tudom mutatni az IQ hányadosukat... :)

freehckr 2014.10.28. 16:01:21

@hoplita: „Meg szőke is, ne feledd”

Itt az igen alacsony szellemi színvonal minden bizonnyal azzal lesz összefüggésben, hogy fideszes talpnyalókról van szó. :)

Urfang 2014.10.28. 16:03:31

Azt még a legsunnyogóbb fideszlogika alapján is ki lehet jelenteni, hogy a kitiltottak nagy frászkarikák, mert a kormány már napok óta izzad, egész Magyarországot a korrupcióval kötik össze a világsajtóban, a lapító kitiltottak meg fapofával bejárnak a munkahelyükre és úgy tesznek mintha nem lenne semmi.

A legelvetemültebb fideszesnek is be kell ismernie, hogy az a hat lapító az elég nagy féreg.

Talán abból kéne most kiindulni, hogy ki is szivárogtatta ki az ügyet? A Századvég. És érdekes, de a századvéges Heim Péter is rajta van az állítólagos listán. Talán besértődött és nem fogta fel mit csinál. Azt hitte Amerikát eldádázhatja, de ő majd árnyékban maradhat. Eddig árnyékban is maradt mind a hat. Bár Vidát már megcsapta a lebukás szele.

De szerintem a lényeg mégsem ez a hat laposféreg, aki hiába bujkál most, a végtelenségig úgysem fog tudni. A lényeg Viktoron van és a fideszes felső vezetésen, mert nagyon úgy néz ki hogy a laposférgek cinkosaivá váltak, nem akarják kiadni őket.

Játsszák itt a hülyét, de hetekig, hónapokig nem játszhatják azt, hogy Amerikára várnak, utána meg tovább várnak és tovább várnak.

Vegyék kézbe az ügyet! Magyarországon nincs korrupció ellenes ügyosztály? Vagy az is korrupt? Akkor Viktor mondja be nyilvánosan, hogy jelentkezzen az a fideszes aki ki van tiltva! Ez nem jutott eszükbe a nagy várakozásban?

Bődületesen hülyének néznek minket és ez csak erősíti a gyanút, hogy a korrupció a felső vezetésben van, hogy a korrupció maga a fidesz, és hogy a lista kikerülésével itt nagy változásokra lehet számítani.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 16:06:13

@freehckr: Nem baj, Bencsik András már megírta, hogy az idők végezetéig egyedül a Fidesz-kormányok legitimek.

Azt nem értem, hogy miért nem fejtette ki bővebben a jövőbeli választások funkcióját, ha már egyszer az nem a kormányra kerülők kiválasztása.

freehckr 2014.10.28. 16:10:36

@Counter: Ja, gondoltak a szavazóik igen korlátolt szellemi képességeire is, ezért nem hoztak nyilvánosságra ennél hosszabb programot... állítólag vita is volt köztük, mert Szájer a „tovább folytatjuk” programot pötyögte be - elmondások szerint négy és fél perc alatt - az iPadjába, de lehurrogták azzal, hogy minél többet hoznak nyilvánosságra annál nagyobb lesz a támadási felület. Bár nem kellett volna „bonyolult” mássalhangzókkal súlyosbítaniuk, gyanítom 10-ből 8 Fidesz-KDNP szavazó még ezt az egy szót sem tudná helyesen leírni... :)

TG69 2014.10.28. 16:16:07

@poszt: A teljes hozzá nem értésüket mutatja ez az új adónem. Sok embernek most esik le kivel volt dolgunk az elmúlt4évben :). Én ezt megmondtam az elején. Akik ennyire kapkodva, kidolgozatlanul és szakmaiatlanul kezdik a kormányzást, azok így is maradnak. Nincs meg az a szellemi háttér, amelyik képes lenne ezt megváltoztatni. Én ennyit tanultam az elmúlt8évből. Most ti jöttök :).

mrZ (törölt) 2014.10.28. 16:18:03

@Holger Hartland:

>>És azt tudod, hogy kik ezek, mármint a Pester Lloyd?

zsidó értelmiségi site.

Osztrák telefonszámon elérhetőek.
+43 650 8570103

szerver németben:

myip.ms/info/whois/89.31.143.134/k/481624942/website/www.pesterlloyd.net

www.ip-adress.com/whois/pesterlloyd.net
Registrant

Gotthard Schicker
Pester Lloyd
Karlsbader Str. 58
Annaberg Bucholz, DE 03934
GERMANY
Telephone: 4949373366450
Email:
Administrative Contact

Gotthard Schicker
Pester Lloyd
Karlsbader Str. 58
Annaberg Bucholz, DE 03934
GERMANY
Telephone: 4949373366450
Email:

de.wikipedia.org/wiki/Gotthard_B._Schicker

Így nem kellett regisztrálniuk magyarországon, és nem a magyar törvények szerint felelősek a tartalomért.

hoplita 2014.10.28. 16:18:33

@freehckr:
Hát ahogy Varga rezzenéstelen arccal bemondta a 150 per gigát, abból nekem lejött, hogy fingja sincs arról, mit és miről vakogott.

freehckr 2014.10.28. 16:21:35

@hoplita: Pár éve ugyan így rezzenéstelen arccal ecsetelte, hogy majd az indítja be a gazdasági növekedést, ha a Zembereknek elromlik a hűtőgépük és újat vásárolnak. Akkor nem volt fent a pici piros zászlócska?! :)

Urfang 2014.10.28. 16:24:36

@hoplita:

Ugyan, ez a szokásos fidesz ügymenet. Kitalálnak valamit, aztán brutálisan eltúlozzák és azt bedobják a nyilvánosságnak, utána jön a felhördülés, mire előállnak azzal amit eleve kitaláltak, de ez már engedmény, ezért már a lábukat is meg kell csókolni.

Remélem most nem jön be ez a galád taktika és a budapesti tüntetők nem fogják lenyelni a békát.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 16:25:11

@freehckr: Már meg is van a 2018-as szlogen: "még!".

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 16:26:31

@TG69: "Nincs meg az a szellemi háttér, amelyik képes lenne ezt megváltoztatni."

Igazából mindegy is, hogy megvan-e. Jó érzékkel veszélyesnek ítélik meg, ezért kiszorítják és megbélyegzik.

Tipikus kontraszelekciós mechanizmus.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 16:27:54

@freehckr: Most viszont azzal magyarázzák a netadót, hogy a fogyasztást kell adóztatni, mert a fellendülést csakis a teeeermelő munka (árutonnakilométer! nyersvas! TERMÉK! gyártósor!) biztosíccsa.

hoplita 2014.10.28. 16:31:31

@freehckr:
Nem vót az olyan régen, másfél éve?
Akkor is fogtam a fejem. Ráadásul ez a gyökér Varga a földim is szegről-végről, mert karcagi és az én apai ágam is az volt XIX. századig....most már letagadhatom.:)

@Urfang:
Inkább régi komcsi trükk, ezek csak eltanulták.
Illetve hát ők maguk is azok, büdös, akasztani való vörösgecik.

freehckr 2014.10.28. 16:37:05

@Counter: Most azzal magyarázza az a primitív s.ggfej Varga, hogy a telekomadó miatt egyre inkább az internetes kommunikációra szoknak rá a fogyasztók, így elkerülve az adófizetési kötelezettségüket... és ezért kell kiterjeszteni a telekomadót az internetes forgalomra is. Röviden: minden internet előfizető adócsaló a Fidesz-KDNP szerint.

Majd el ne felejtsek nekifutásból állcsúcson vágni egy fideszes gyökeret a rágalmazás miatt, ha arra kerül sor... :)

freehckr 2014.10.28. 16:38:18

@hoplita: „Nem vót az olyan régen, másfél éve?”

Nem tudom már, igazság szerint a heti rendszerességű elmebeteg fideszes baromságok miatt úgy tűnik, mintha már száz éve lennének kormányon...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 16:41:14

@freehckr: Tállai szerint kell egy minimumadó is, _amennyiben nincs forgalom az adott előfizetésen_.

Aggódok. Beférnek majd ezek mindannyian a Dunába?

hoplita 2014.10.28. 16:42:19

@freehckr:
Te oszt piszkosul megutáltad őket, pár éve még türelmesebb vótál.:)
Mondom ezt én, aki szintén alig bírja visszafogni magát.:)

Múltkor egy egyházi rendezvényen vótam Fazekassal - aki szintén (nem)öregbíti a karcagi nevet - és inkább átmentem a másik terembe, mert nem bírtam magammal és a zasszony is ott vót.:)

freehckr 2014.10.28. 16:43:03

@Counter: Jaja, fent idéztem... :)

„Beférnek majd ezek mindannyian a Dunába?”

Nem szennyezném azt a szerencsétlen folyót tovább a fideszes söpredékkel... :) Nagyobb büntetés lenne ha közmunkabéren kellene leélniük az életüket, a megérdemelt vagyonelkobzás után.

hoplita 2014.10.28. 16:49:41

@freehckr:
Apjuk faszát.
Érdekes, én még életemben nem szkájpoltam, mivel szórakozásból nem cseverészek, csak üzleti, vagy családi okokból használok telefont..és hiába flottás, a nemáthárítható adóból már lassan a duplájára nőtt a havi költségem.
Igaz a kölkök szkájpolnak helyettem is..:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 16:53:06

@freehckr: És tényleg idézted, elnézést.

Felőlem mehetnek szivárgásgátló hordóban is, legalább fellendül a fémipar.
Vagy betonban. Betonozni jó, a beton minden kormányzásnak fontos eszköze.

freehckr 2014.10.28. 16:56:54

@hoplita: „pár éve még türelmesebb vótál”

Igen, ez így rakódik, rakódik, rakódik egymásra. :)

Sokat változott a helyzet 2010 óta, én már nagyjából függetlenítettem magam ettől a korrupt söpredéktől, fél lábbal a külföldön dolgozó barátaimnak melózok külsősként, tehát „egzisztenciális problémáim” nincsenek a kormányzati ámokfutás miatt.

Ellenben a barátaim nagy része már külföldön van, így a régi, jó hangulatú kocsmai asztaltársaságunk mára nagyon kicsire zsugorodott. Valamint idén nyáron láttam a szüleimet szívszorítóan szomorúan sírni, amikor az utolsó itthon maradt unokájukat búcsúztatták, aki a többi unokájukhoz és a család fiatalabb tagjaihoz hasonlóan külföldre távozott a párjával, nem csak dolgozni de bevallottan családot is alapítani. Mindezt az elvándorlás-problémát azzal oldja meg a Fidesz-KNDP, hogy „kalandvágy”...

Hát a büdös k.rva anyjukat, ezt egyszer le fogom verni ezen a sz.rházi korrupt söpredéken... :)

hoplita 2014.10.28. 16:57:13

Na, ez mán milyen?
A mi ávónk rutinból sittelne mindenki...kivéve a retek cigányokat.:(

mandiner.hu/cikk/20141028_elozetesbe_kuldene_a_rendorseg_az_orizetbe_vett_tuntetoket

Tőlem lehetnek akár ballibsi renitensek is, a kettős mércét gyűlölöm.
Azok lájkolják az ilyen hírt, akiket nyóc éve szarrá vertek az Astorián.:(

freehckr 2014.10.28. 16:59:31

Na mentem tüntetni... lehet találkozunk a Fidesz-székházban... :) Remélem a kommunista titkosszolgálatuk is követi az ilyen fórumokat, úgyhogy a „munkatársaknak” csak annyit üzennék, mi sokszor szívtunk már, de ti csak egyszer fogtok... :)

mrZ (törölt) 2014.10.28. 17:13:07

@hoplita:

Az előzetest az összebeszélés megakadályozására tervezik, és hogy a többin ne legyenek jelen. Megszokott eljárás.

szervezkedj, készülj!444
a szervezők szerint index
Lejár az ultimátum hvg

Ez nem tüntetés. Ez provokáció. A zsivány média által koordinált és irányított tömegrendezvény.
Agyhalott vagy ha nem látod mire megy ki.

2014.10.28. 17:15:13

A Pojácát idéző adó ez.

És 28-30 milliárdért?

Tényleg nevetséges.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.28. 17:16:38

@mrZ: Ez egy ex-keletnémet színházi figurából lett kultúrmuki. Tisztázzuk, nekem az sem lenne baj, ha zsidó volna - ezzel máshol kopogtass.

A baj az, hogy a jelek szerint egy újságnak az impresszuma szerint nincs név szerint szerkesztője, rovatvezetői, újságírói. Egy ingyen írt blognál ez oké, egy profi médiumnál nem oké.

mrZ (törölt) 2014.10.28. 17:52:55

@Holger Hartland:
A gond a pester loyddal hogy a kiegyezés utáni bécs-budapest értelmiség szintjét igyekszik hozni (ami kétségkívül a magyar aranykor ideje) ehelyett politikai hoaxot terjeszt.
Figyeld a trendet, egy ismeretlen zsivány site kamuzik, a többi zsivány média meg rájuk hivatkozik mint bennfentes forrásra. Itt most a zsivány média szerep egy fontos összekötő, és ebben az ügyben minden főszereplő (tök milyen véletlenül) zsidó és/vagy cionista. És ha más nem is, ez már magában egy vészcsengő kellene hogy legyen. És az egész a victoria nuland féle körhöz köthető, ő pedig igencsak nagy szarkavaró, ott az ukrán ügy friss referenciának.

hoplita 2014.10.28. 17:57:41

@mrZ:
3 okból lehet elrendelni.
Szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának a veszélye.

Melyik áll fenn, ha a rendőrség már lezárta a nyomozást, a saját bevallása szerint is?

Itt eccerűen a szokott ávós módon egy előrehozott büntetésként akarják az előzetes lehetőségét kibrunsztolni....

Nem vagyok jogász, de ennyit konyítok a dolgokhoz.:)

hoplita 2014.10.28. 18:02:00

@mrZ:
Ja..és én szarok a fityiszedre, rogánt, meg a csutitörpe gecigányt gyúcsánnyal együtt basznám a Dunába.
Orbánod is a tüntetők és a nyomorult vizitdíj hátán lovagolt be a hatalomba...
És ne agyhalottozz, mert megbaszom a szádat.

mrZ (törölt) 2014.10.28. 18:16:59

@hoplita:

Nem az orbánom, nem a fideszem.

Tényleg nem vagy jogász, mert szerintem még nincs meg a vádemelés, nálunk ez hetekig tart, illetve újabb körülmény merülhetett fel.
Valódi indok az lehet, hogyha kieresztik őket akkor ők lesznek a népi hősök, a média sztár forradalmárt csinál belőlük, és már meg is vannak a vezérek a tüntetések folytatásához. És ezért vagy agyhalott mert nem látod hogy nem internetadó, nem is a fidesz, nem is a korrupció a kiváltó ok.

Azért majd mész ágyútölteléknek, ilyen mérges kis gecikkel lesznek feltöltve az első regimentek.

hoplita 2014.10.28. 18:27:01

@mrZ:
Gyorsított eljárás, már holnap ítélet.
Miről vakogsz?

Hová megyek én ágyútölteléknek?
Csak oda, ahová én is akarok...ha nekem kalasnyikovot látsz a kezemben, akkor tágulj, mert nem a fényképét nézegettem másfél évig..:)

tarackos 2014.10.28. 19:46:58

@hoplita: Legalább használja az eszét, mint Tata és még azt sem gondolja, hogy más ne ha beledöglünk is...

A vélemények meg eltérők, nekem pl. simán beleférnek.

Bell & Sebastian 2014.10.28. 19:55:53

Az hollywoodi mozis lobbi gerjeszti az egészet. Ne tőccsé le!

tarackos 2014.10.28. 20:29:48

@Kettes: Azt is lehet kritizálni pl. maroz alapon. Az nagyon fáj ott még mindig. Egy orbán poszt több százat egy szegény poszt néhány tucat hsz-t ér még évek multán is. Na erre írtam, hogy nem csak féltudású hanem ÉS erkölcstelen is...

zobod 2014.10.28. 20:47:07

A T állítólag mindenhová elviszi a szélessávot a ciklus végéig. Vele szemben az internetadó nélkül sem marad esélye a kisebb szolgáltatóknak, az UPC meg talán a Digi marad állva.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.28. 21:17:03

@Virág et.:

" Egy T vagy egy UPC meg tudja tenni, hogy átcsoportosít"

Egy T vagy egy UPC nem szólóban kínálja ezerkettőért a csupasz netkábelt, hanem TV+internet+telefon csomagot ad 10+ ezerért.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.28. 21:47:40

@polyvinyl:

"Egy T vagy egy UPC nem szólóban kínálja ezerkettőért a csupasz netkábelt, hanem TV+internet+telefon csomagot ad 10+ ezerért." --- írod.

Aki kétezerért kínál csupasz netkábelt az nem fogja tudni szélessávú, nagysebességű internettel ellátni a magyar vidéket. Személyes, belsős, tapasztalataim alapján azt tudom mondani, hogy a kis netszolgáltató és a multináci netszolgáltató egyaránt simlis, a különbség közöttük annyi, hogy a multi tőkeerős.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 21:53:38

@bbjnick: Mindet tönkre kell tenni, hogy előkészítsük Kert-Magyarország szent anyaföldjét a Becsületes Nemzeti Netszolgáltató zsenge palántái számára.

mrZ (törölt) 2014.10.28. 22:04:33

@Counter:
Miért mennének tönkre? Mindenkinek emelkedik, nehogymár ne számlázzák tovább!
Viszont kiváncsi lettem mi is a teljes költsége egy net kapcsolatnak? Mi van ha az adóhivatal súg a kormánynak, hoppá micsoda pénzek vannak ott?

polgári kór 2014.10.28. 22:08:25

a kkv-k soha nem fognak a kommunistákra szavazni

tehát a fideszre fognak, ennyi

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 22:16:02

@mrZ: Szerinted mi az adókivetés célja és jogalapja?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.28. 22:20:04

@Counter:

Nem kell tönkre tenni, mert maguktól is tönkre mennek, benyelik őket a multik.

Ki lehet(ne) az internetadót bevételarányosan is vetni a szolgáltatókra --- ez szerintem is ésszerűbb volna ---, ezzel meg lehet(ne) védeni a kis szolgáltatókat. Bár én úgy látom, hogy a kormány már lejátszotta, hogy kikkel akarja bekapcsol(tat)ni a vidéket az informatikai szupersztrádára...:-)

mrZ (törölt) 2014.10.28. 22:30:45

@Counter:
A cél a bevétel, a jogalap az erő. Eddig is ez ment. Ahol nyereség volt ment a fűnyíró különadó.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.28. 22:42:39

@mrZ: Ez padlássöprés és komcsitempó. Tankönyvi. "Annak a kuláknak még van a padlásán, gyertek, éhes agrárproletárok!"

Kösz az őszinteséget.

@bbjnick: Akkor ez csak eutanázia? Milyen emberséges, és egyáltalán nem társadalommérnöklő műalkotás ez.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.10.28. 22:47:13

@Counter:

Látom, magának nem szívügye a vidék internettel való ellátása. Valamiért haragszik rájuk?:-)

polgári kór 2014.10.28. 23:14:28

@bbjnick: semmilyen vidéki nem fog a maszopra szavazni soha, meg a zsidókra se

marad a dzsobbik

mrZ (törölt) 2014.10.28. 23:27:42

@polgári kór:
Miért a jobbik nem kóser? Hány éves vagy királyfi?
Ha a szomszédból a józsit futtatod még van esélyed 100:1 körül, de ha az eléd rakott választékból csipegetsz ez lecsökken 1:1-re.

A'la Hungry__horse :
"De lehet kóser és kóserebb között is választani nem?"

áasdklfjáasn 2014.10.28. 23:47:20

@polyvinyl:
Ne hazudozz, mert elég egyszerű utánajárni, hogy mit és mennyiért:
www.upc.hu/csomagok/trio/24-honapos/

@polgári kór:
Ellentmondasz önmagadnak.
Ugyanis a magyar kommunista párt neve jelenleg Fidesz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 07:34:20

@bbjnick: Majd az internetadó ellátja a vidéket internettel?

Ahhoz pedig először ki kell irtani a gazt, dudvát, tarackot jelentő mindenféle apró, lokális szolgáltatókat Kert-Magyarország buja, de tespedő televény földjéből.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 08:27:05

@Counter:

állami, rezsicsökkentő internetszolgáltatót! most, azonnal!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 08:31:15

@mavo: Az oakeshotti értelemben vett konzervatív good governance ösmerje föl végre, hogy a Társadalom problémáira az Államnak kell Megoldást rajzolnia, lehetőleg egy minden igényt kielégítő szép nagy Nemzeti Tervezési Hivatal tervasztalain?

Csinálja. De ne csodálkozzon, ha egy helikopter talpáról kapaszkodva látja utoljára a szeretett hazát.

2014.10.29. 08:32:22

Aktivizalodnak a hivatalos tuntetesrettegok, nem kulonbek mint a kamu filoszemitak, nem csodalkoznek ha pl bell sebastinrol kiderulne, hogy szdsz megbizast teljesit

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 09:02:41

@Counter:

a mai magyar hírlapból megtudtam, kik gerjesztették a gyurcsányista-bajnaista RANDALÍROZÓ huligáncsőcselék tömeget (amely mély kontrasztban áll 2006-os BÉKÉS forradalmunk szentségével).

1. a nemzetközi karvalytöke
2. a bolsevisták

a következő tüntetést saccom szerint jehova tanúi és az ateisták fogják együtt szervezni

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.29. 09:03:48

@Counter: Nem kell internet. Nem kell megzavarni az embereket. Minden információt, amire szükségük van, megkapnak a közszolgálati rádióból és televízióból, a Magyar Nemzetből és a sportújságokból. Akinek ez nem elég, az idegen vagy hazaáruló, és költözzön el innen.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.29. 09:05:36

Az interneten az árulók még olyanokat is képesek írni, hogy ha hiányzik Orbánéknak a kasszából húszmilliárd forint, akkor tegyék vissza.

mrZ (törölt) 2014.10.29. 09:13:48

@Holger Hartland:

Tök mindegy van-e internete a zembereknek, aki zombi akar lenni úgysem tájékozódásra használja, illetve megtalálja a napi mantráját a neten is.

greenr.blog.hu/2014/10/28/internet_vs_fold_az_aszfaltbennszulottek_ertelmi_kepessegeirol

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 09:54:35

@Holger Hartland: Kell internet, de az legyen nemzeti. Ha ehhez internetadó kell, akkor legyen. Bár én kétlem, hogy ilyen kevésből eléggé nemzeti lesz az a nemzeti internet, amit még csak elképzelni tudunk, de már attól nedves a bugyink.

Mindent állítsunk a nemzeti ügy szolgálatába!

Magának mint pallérozott embernek mi a véleménye az adópolitika "srácok, ott még talán lehet némi pénz, vegyük el" alapelvéről, mennyire felel meg az elmúltnégyévet megelőzően a mandineren is rajzolgatott konzervatívan megfontolt, mértékletes és bölcs állam képének?

@mavo: Mert magadtól nem tudtad, mi? :-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 09:56:57

@Counter:

én sajnos magamtól annyira nem vagyok okos: :)

gyalog.galopp 2014.10.29. 10:25:03

@Counter:
a fenébe, eddig billegett, de most leesett :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.29. 11:49:46

@Counter: A Mandinert becsapták vagy önmagát csapta be, vagy minket, vagy ezt így mind.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 11:55:51

@Holger Hartland:
"Szerelem! nem arra tart e szenvedély!
Se a beszéd, bár egy kissé laza,
Nem volt bolondság. Van valami lelkén,
Amin kotolva űl e mélakór,
S minek kikölte és felpattanása
Veszélybe dönthet. Azt, hogy megelőzzem,
Gyors eltökéléssel így gondolám:
Menjen sietve a tévébe Németh,
Erősítse meg, hogy lesz itt netadó."

huKKK 2014.10.29. 14:45:18

Ha a netadó közvetve megduplázná a (köz)biztonságot, jövedelemteremtő képességemet, kipengetnék havi 10est hajléktalanként is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.10.29. 14:54:14

@huKKK: Húsz milliárdról beszélnek. Az pontosan az a nagyságrend, amire azt lehet mondani, hogy ha hiányzik a kasszából, tegyék vissza, és kész.

huKKK 2014.10.29. 17:22:26

@huKKK:
Az előbbiről lemaradt:
"...az adó mértéke marad, vagyis 150 forint lesz gigabájtonként. Szerinte nem az emberek, hanem a szolgáltatók fogják majd megfizetni az adót, erre biztosíték is van." - mondta Németh Szilárd ma reggel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 17:47:28

@huKKK:

értem. ha tehát te egy már eddig is gyűlölt vérszopó kapitlista cég vagy, akinek van kétezer munkatársa akik közül csak ezernek van lekötött hűségidejű havi kéccáz megabájtos (!) flottás internet hozzáféréses előfizetése, plusz másik ezernek a telephelyeken derótos, akkor nyilván sugárzóan boldog arccal fogsz utánuk havi tízmillió újabb adót megfizetni, mert te annyira imádod a közbiztonságot.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 17:49:45

@huKKK:

én bízom abban ha ők azt mondják, hogy nem. a bankszámlám költségei sem nőttek pár év alatt a két-háromszorosukra amióta a megígérten nem átterhelhető nem népnyúzó bankadók röpködnek, jaj, dehogy.

huKKK 2014.10.29. 18:03:23

@mavo:

"nyilván sugárzóan boldog arccal fogsz utánuk havi tízmillió újabb adót megfizetni"

20 millát is szívesen kipengetnék, ha ugyanannyi profitom lenne, mint az általad felvázolt mártírcégnek.
Természetesen mártír arccal, belül viszont tudnék mosolyogni.

"én bízom abban ha ők azt mondják, hogy nem"

Látom:

" a bankszámlám költségei sem nőttek pár év alatt a két-háromszorosukra amióta a megígérten nem átterhelhető nem népnyúzó bankadók röpködnek, jaj, dehogy. "

Ez az ígéret földje, itt a kánaán.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 18:11:28

@huKKK: "Ezek kulákok, a bőrük alatt is pénz van. Ne kíméljék őket! Ne kíméljék a zsírosparasztokat! Le a nagygazdákkal! Rablók, harácsolók, bitang haramiák!"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 18:30:02

@huKKK:

„20 millát is szívesen kipengetnék, ha ugyanannyi profitom lenne, mint az általad felvázolt mártírcégnek”

nem andy „félmilliárdos adókedvezmény” vajnáról írtam, te ostoba fasz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 18:35:58

@Counter:

kivéve természetesen a jó kulákokat. nekik a mi érdekünkben van az a pár tízezer hektár földecskéjük. mészáros lőrinc például arcának verítékével keres évi pármilliárdot. kicsit kapálgat, kicsit vet, hát tehet róla, ha az úristen kegyelméből stadion nő ki a gázvezetékből? a sok buták meg irígyek rá, pfej.

huKKK 2014.10.29. 21:39:26

@mavo:

Ésszel.
Tégy erőfeszítéseket arra, hogy úgy írj, hogy még a nagyszüleid is büszkék legyenek ha olvasnak téged.

huKKK 2014.10.29. 21:47:32

@Counter:

Úgy véled, így gondolkodom?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 21:51:20

@huKKK: Igen.

A viselkedés releváns, Mensáros Lászlónak tulajdonított leírása:

"A proli ravasz. Nem hisz neked, bizalmatlan.

Meg van győződve arról, hogy be akarod csapni. Pláne, ha tudja, hogy tanultál és szellemi munkából élsz. Tanulni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A gondolkodás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő üt először, mielőtt te ütnél, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartál ütni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, _eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni_, tehát valamilyen módon a kultúrával "kivenni a fegyvert a kezéből", amivel neki örökké védekezni kell az "okos" világ ellen, és mindezekért végül elárul.

Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. _Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb)._

Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják!"

Kiemelés tőlem.

huKKK 2014.10.29. 22:00:30

@Counter:

Köszönöm az őszinteséget.
Ne lottóz.
Inkább kérdezz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 22:09:10

@huKKK:

már a születésem előtt meghaltak, de kedves tanácsod hatására bele fogok húzni, esküszöm.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 22:10:50

@Counter:

ez a prolizás a fidesznek sem állt jól, mensárosnak sem (már ha igaz, hogy ő).

írd át cigányra, ha nem érted, mi benne a gusztustalan.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 22:15:14

@mavo: A leírásnak megfelelő prolinak lenni nem származás, hanem személyiség, jellem kérdése.

A visszatetszés, ha átírnám, jogos volna; de nem feleltethető meg a származás a jellemhibának.

@huKKK: Eleget válaszoltál már.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 22:37:25

@Counter:

milyen jellemhiba az isten bassza meg?

„nem feleltethető meg a származás a jellemhibának”

végül is nem ám arról szól a textus, hogy a proli (without exception, különben legalább egy szájba baszott pontosvessző értesítené a nyájas olvasót hogy proli nem egyenlő minden proli) az ab ovó száz forintért kinyírja a szomszédját, jaj, dehogy,

a jobbik meg kifejezetten a rendes cigányok pártja. bébézsuzsika pedig cigányvédő

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.29. 22:42:51

@mavo: Cigánynak lenni származás kérdése, mensárosi értelemben vett prolinak lenni meg jellemhiba.

Nem minden munkás vagy urambocsá' proletár proli is egyben. És aki nem munkás vagy proletár, az is lehet proli.

Eh?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.29. 22:48:06

@Counter: ,

"Cigánynak lenni származás kérdése"

bezzeg prolinak! megy az ember az utcán, eszébe jut, hogy prolinak lenni micsoda gecinagy életpálya, és hát egyszercsak mire felocsúdik, hát proli lesz.

leszarom a mensárosi értelmet. kettőmilliárd fényév magasról, ha nem haragszol.

mrZ (törölt) 2014.10.29. 23:33:48

@hoplita:

>>Gyorsított eljárás, már holnap ítélet.
>>Miről vakogsz?

"A vádak ismertetése után viszont a bíróság úgy döntött, hogy az összes iratot visszaküldi az ügyészségnek, és újabb bizonyítékokat kér"

még valamiben segíthetek?

huKKK 2014.10.30. 00:02:39

@mavo:

Köszönöm.

@Counter:
Eleget?
A prekoncepciódnak lehet elege.
Kizsákmányol, becsap.
Ne hagyd magad!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.30. 00:16:58

@huKKK:

mindig is megfogadtam piti trollok tanácsait

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.30. 00:18:48

@huKKK:

ó, igazán nincs mit, a te kedvedért a gulágot megjárt mocskosbüdöskomcsiávós apámat is szívesen megtagadom.

huKKK 2014.10.30. 08:27:41

@mavo:
Ne az indulataid(~trolljaid) tanácsát kövesd.
Becsapnak, kihasználnak, végül eldobnak.
Ne hagyd!

2.
Tiszteld apádat...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.30. 08:53:34

@huKKK: Igen, eleget.

Pontosan ezt a leírt proli mentalitást és attitűdöt, a szövegben leírt prekoncepciókat mutatod be:
"20 millát is szívesen kipengetnék, ha ugyanannyi profitom lenne, mint az általad felvázolt mártírcégnek.
Természetesen mártír arccal, belül viszont tudnék mosolyogni."

Egy kicsit értelmezem a már idézett szöveget. Hátha felismered magad benne.

"A proli ravasz. Nem hisz a vállalkozónak, bizalmatlan.

Meg van győződve arról, hogy be akarják csapni. Pláne, ha tudja, hogy szolgáltatásból élsz. Szolgáltatni csak azt lehet, hogy őt hogy kell becsapni. A szolgáltatás funkcióját tulajdonképpen ebben látja. Ezért ab ovo védekező állásba helyezkedik, s inkább ő adóztat először, mielőtt te kizsákmányolnád, és hiába magyarázod utána, hogy te nem is akartad kizsákmányolni. Ezért nem lehet prolival barátkozni! Vagy ha barátkozol, eljön a pillanat, amikor fellázad tehetetlen butaságában, meg van győződve arról, hogy meg akartad alázni, fitogtatni akartad a tudásodat és ezzel valami őt kihasználni akaró célt elérni, tehát valamilyen módon a kultúrával "kivenni a fegyvert a kezéből", "elvenni a nemzeti vagyont és identitást", amivel neki örökké védekezni kell a "gonosz" világ ellen, és mindezekért végül elárul.

Elárul mindent: téged, a világot, a saját életét. A proli örökké érzékeny. Bosszút kell állnia [homályos, konfúz sérelmekért]. A proli a legszörnyűbb állat a világon. Bár nem akarom az állatokat bántani. A proli nemcsak a fölötte állóval szemben kegyetlen: a hasonló proli szomszédja épp úgy ellensége. Lesi, figyeli, hogy mije van. Ha egy hamutartóval többje van, már följelenti, álmában megöli (ez a rosszabb).

Tehát maguk között sem tudnak békességben élni. Nem véletlen, hogy régen nem hagyták őket szabadjára. Ma azt mondják, hogy azért nem, mert féltek, hogy az urakat fölfalják. Nem! Az urak féltek, hogy ők egymást fölfalják!"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.30. 09:03:16

@Counter:

te tényleg nem tartod egy picit sem kínosnak, hogy egy eredetileg a tanácsköztársaság ekézése céljából kiagyalt hamisítványt recirkulálsz?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.30. 09:11:49

@mavo: Hmm... most keressek egy Illyés-szöveget arról, hogy hogyan gyűlöli és veti meg a paraszt a nadrágos embert, akiről feltételezi, hogy tanultságát a paraszt átverésére fogja felhasználni, sőt már használja is, csak még nem lepleződött le?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.30. 11:13:22

@Counter:

értem. a prolik és a parasztok gyűlölik az okos embereket, a liberálisok lenézik a prolikat és a parasztokat, a pénzemberek pedig lenézik és kizsákmányolják mindegyikőjüket.

csurka a fél karját adta volna egy ilyen felütésért. most zseni vagyok, vagy zseni vagyok?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.10.30. 11:24:14

@mavo: Zseni vagy.

Azt ne vizionáld antirasszista hevületben, hogy nincsen egy ilyen "akiről meglátom, hogy nálam tanultabb vagy okosabb, vagy csak valószínűleg az, az biztos abból él, hogy engemet meglop, biztos el akarja venni a földet, a vizet, meg a gyerekeim nemét"-motívum a magyar közönségben, s az ne a szűkebb agyúak sajátja volna. Hogy ki hogy nevezi ezt el, vagy elnevezi-e, az már az ő dolga. De ez létezik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2014.10.30. 12:41:46

@Counter:

sajnos azt nem vagy képtelen felfogni, hogy az ún. cigánybűnözés ártatlan ellenzőinek milliméterre ugyanez a logikája.

ó, persze, nyilván egy társadalmi réteg esetében értelmetlen rasszizmusról beszélni, ahogyan természetesen nem is beszélek arról, csak hát kényelmesebb antirasszista hevülettel indokolni azt, ami szimplán csak a buta előítéletekről szól.

mind közül ez a mondat teszi fel a koronát az előítéletek pazar tobzódására: "Hogy ki hogy nevezi ezt el, vagy elnevezi-e, az már az ő dolga."

hát persze, hogy az ő dolga. a szociális helyzetből levezethető bűnelkövetési formákat miért is ne nevezhetnénk cigánybűnözésnek, a bankárokat pedig ugyan már, miért ne nevezhetnénk zsidóknak? a jobbik pusztán él ezzel az istenadta jogával.

huKKK 2014.10.30. 17:56:28

@Counter:
Mondd meg a frankót, piárosom akarsz lenni vagy feleségem?
Gyanús a hízelgésed!

huKKK 2014.10.30. 18:33:50

@Counter:

A sarkosan sematikus stílusú idézetből a prolikkal kapcs. előítélet, félelem is kiolvasható.

huKKK 2014.10.30. 19:22:15

@Counter:

Nem bírom tovább visszatürtőztetni az igasságot,lebuktattál,én vagyok "A proli". Kedvenc filmem is ez,
Belmondóval.
süti beállítások módosítása