Zöldségeket beszél a Jobbik menekültügyben
2014. augusztus 14. írta: pinter.bence

Zöldségeket beszél a Jobbik menekültügyben

menekultugy.jpg

Megint a bevándorlóktól félti Magyarországot a Jobbik. A radikális párt még mindig komoly identitásválsággal küzdhet: a magyar radikáljobbosok antiszemita, illetve Izrael-kritikus nézetei és ebből fakadó arab-, vagy éppen iszlámbarátsága nehezen egyeztethető össze az európai szélsőjobb bevándorló-ellenességével. Próbálkozni azért próbálkoznak. Most például Hegedűs Lórántné szigorítaná a menekültügyi politikát, mert szerintük az SZDSZ elrontotta. Vegyük szemügyre közelebbről a Jobbik érveit.

1. 20 ezer menedékkérő ≠ 2-300 menekült

Először is érdemes megjegyezni, hogy a kutya nem akar kifejezetten Magyarországra jönni, így hazánkat menekültáradattól félteni − egyelőre − óriási balgaság. A hazánkba érkező menedékkérők nagy része hamar továbbáll, alig találni olyat, aki kivárná a Bevándorlási Hivatal döntését. Évente így mindössze pár száz ember kap menekültstátuszt. Ez nem valami kedves procedúra limonádéval, hanem a menedékkérő elmondott történetének igencsak tüzetes kivizsgálása. Aki megkapja a státuszt, az jó eséllyel okkal menekült el onnan, ahonnan jött.

Érthetőbb lenne a kirohanás a csekély számú legális migráns ellen, akik jól képzettek és jól fizető állásokat kapnak Magyarországon. De ha menekültekről beszélünk, akik megkapták a státuszt, akkor általában háború és/vagy üldöztetés elől menekülő, gyakran traumatizált emberekről beszélünk. Ahhoz, hogy a bevándorlók áradatától kelljen tartanunk, először tényleg jobban kéne teljesítenie az országnak.

2. „Egy nemrég nyilvánosságra hozott jelentés szerint egy év alatt kilencszeresére nőtt a Magyarországon menedéket kérők száma.”

Ez nem új információ, a mainstream sajtó tavaly nyár óta foglalkozik a témával. Valóban kilencszeresére nőtt a menedékkérők száma Magyarországon. Hegedűs Lórántné szerint ez az EU Magyarországra gyakorolt nyomása és az „egykori SZDSZ” által meghonosított menekültügyi politika miatt van. Első körben meg kell jegyeznünk, hogy nem pontosan értjük, miféle nyomásról beszél Hegedűsné. Szerinte az EU nyomása miatt Magyarország idehívja a menekülteket? Ez a kitétel teljesen értelmetlen. Ha arra gondol, hogy nem fordíthatjuk vissza a határon az ide érkezőket, akkor igaza van, csakhogy ehhez semmi köze az EU-nak. Magyarország 1989-ben csatlakozott az ENSZ 1951-es menekültügyi egyezményéhez, így nemzetközi kötelessége a Magyarországra érkezett, hazájában üldözött külföldieket a megfelelő eljárás után befogadni.

Azt se tudom pontosan megállapítani, hogy „az egykori SZDSZ által meghonosított menekültpolitika” alatt mit ért a jobbikos politikus. Ismereteim szerint Magyarország az Afrikából, illetve Közel-Keletről érkező menedékkérők számára az első olyan ország, ahol viszonylag normálisan foglalkoznak velük. Görögországban gyakorlatilag nem működik a rendszer, Szerbiában jó esetben nem helyezik el, rossz esetben összeverik őket. A jogvédő szervezetek szerint így sincs minden rendben a magyar rendszerrel. Szerintem sincs, de egyáltalán nem állunk rosszul. Ehhez azonban az SZDSZ-nek nem sok köze van. A Bevándorlási Hivatal igazgatója tizennégy éve Végh Zsuzsanna, akit például nehéz lenne SZDSZ-es elhajlással vádolni.

A menedékkérelmek számának emelkedésében pedig teljesen más tényezők játszanak közre. Háború van Szíriában, Szudánban, továbbra sincs nyugalom Afganisztánban. Úgy általában véve egyre rosszabb Afrika és a Közel-Kelet biztonsági helyzete. A téma másik feléről hosszabban ennek a cikknek a vége felé írtam. Röviden összefoglalva: tavaly fél évre megszüntették a hazánkba érkező menedékkérők látszatra teljesen véletlenszerű elzárását, melynek következtében hónapokra börtönszerű körülmények közé kerültek olyan emberek, akik az ég világon semmilyen bűncselekményt nem követtek el. Fél évig nem volt ilyen, így vonzó tranzitországgá vált Magyarország: valószínűleg ez is közrejátszott a számok alakulásában. Tavaly júniusban azonban hazánk minden más uniós állam előtt bevezette a menekültügyi őrizet intézményét, mely alapján újra lehetőség nyílt a menedékkérők fogva tartására. Szóval már ez sem tényező.

3. „Ma egy menekültnek csak joga lehet, kötelezettsége nem.” 

Ez megint elég erősen üres duma, sőt, hangulatkeltés. Természetesen egy menekültnek vannak jogai, majdnem pontosan ugyanazok, mint egy magyar állampolgárnak. Ugyanígy természetesen a kötelezettségei is ugyanazok. A radikális politikus valószínűleg arra gondol, hogy a menekültek pénzbeli támogatást kapnak az államtól. Hadd borzasszam el az olvasót: az integrációs szerződés első hónapjában például 216 ezer forintot! Ebből azonban a magyarul nem beszélő menekültnek lakást kell találnia, kauciót és lakbért kell fizetnie, hogy egyáltalán megkapja a további támogatást. Mussa barátom videójából kiderül, hogy ez mennyire nem egyszerű feladat. Integrációs szerződést egyébként csak az köthet, aki rászorul. Az összeg időszakosan csökken a következő két évben: ez alatt az idő alatt kell a magyarul nem beszélő menekültnek beilleszkednie és munkát találnia. Az állam ehhez különböző képzésekkel hozzájárul; de például a magyar nyelv elsajátítását már máshogy, például a Református Menekültmisszió segítségével kell megoldania a delikvenseknek.

4. „A jobbikos politikus a problémák közé sorolta, hogy a helyzet kezelése jelentős anyagi teher az országnak.”

E még akár igaz is lehetne, ha nem öntené az EU az uniós pénzt a célzott alapokon keresztül a magyarországi menekültügyi rendszerbe. A schengeni határ hosszú magyarországi szakasza miatt például ehhez kapcsolódó beruházásokra kifejezetten sok EU-s pénzt kap az állam. Arról nem is beszélve, hogy tavaly decemberben a növekvő számok miatt 440 millió forintos gyorssegélyt kapott Magyarország az EB-től. Szóval nem a menekültügybe fog beleroppanni a fociba tízmilliárdokat ölő magyar állam.

5. „A nyílt menekülttáborok környezetében pedig romlik a közbiztonság, elmaradnak beruházások, esnek az ingatlanárak.”

Könnyű helyzetben vagyok: a fent linkelt cikkben gyakorlatilag minden leírtam erről, amit lehetett. Az általam vizsgált Vámosszabadiban nem maradtak el a beruházások, nem romlott a közbiztonsági helyzet és nem csökkennek az ingatlanárak. Debrecenről, Nyírbátorról nincsenek mélyebb ismereteim, ott akár igaz is lehet a jobbikos politikus állítása, de ezt nem tartom valószínűnek.

6. „A Jobbik szigorúbb menekültügyi politikát szorgalmaz.”

Tapasztalataim azt mutatják, hogy a magyar menekültügyi rendszer nem lehet szigorúbb a mostaninál anélkül, hogy lesüllyedne például Szerbia szintjére. A magyar rendszerrel minden rendben van, ha messziről nézzük. Ha közelről nézzük, akkor feltűnik egy csomó kis probléma, illetve nagy egészben a hozzáállás kérdése. Az én benyomásom szerint a hatóságok üzenete az, hogy „ne gyere ide, és ha itt vagy, akkor menj tovább minél gyorsabban”. Ezen nincs mit tovább szigorítani.

A Jobbik tehát zavaros identitáskeresésében szinte csak rutinból beszél a bevándorlás kérdéséről és azt furcsa módon összemossa a menekültüggyel. A végeredmény egy nem megalapozott kijelentéseken alapuló, hangulatkeltő, xenofób katyvasz, aminek nincs sok köze a valósághoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr26600875

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Zöldségeket beszél a Jobbik menekültügyben 2014.08.14. 07:39:01

A kutya nem akar kifejezetten Magyarországra jönni, így hazánkat menekültáradattól félteni − egyelőre − óriási balgaság.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hoplita 2014.08.14. 07:54:23

Szerintem meg költözz egy menekülttábor szomszédságába és majd rádübörögsz, mint háká a fahídra.:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.14. 08:13:14

@pinter.bence:

Ez egy komolytalan poszt! Olyan betonkemény érvekkel Hegedűsné felvetéseivel szemben, minthogy "nem tartom valószínűnek".:-(

Pedig a menekültkérdés egy nagyon komoly kérdés! Európa jelenlegi menekültügyi gyakorlata tarthatatlan: és erkölcstelen is! Azok, akik ma menekültként megjelennek a "határokon", többségükben, nem politikai üldöztetések, háborús konfliktusok közvetlen áldozatai, hanem olyan szerencsétlenek, akik bedőlnek az európai kánaán hamis csábításának, felszámolják (olyan amilyen) egzisztenciájukat valahol a Harmadik világban, embercsempészeknek adják utolsó filléreiket is és idejönnek egy számukra ismeretlen, érthetetlen kultúrába, ahol számukra nincs hely, ahol 90%-uk max. csak kukabúvár vagy bűnöző lehet. Azért fölösleges "idecsábítani" őket, hogy aztán szűkségszerű csalódásuk minden indulatával azok ellen forduljanak, akik megmentették-megsegítették őket. A Jobbiknak igaza van, felelős menekültpolitikára volna szükség egész Európában!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.14. 08:15:11

Bulgária szegényebb ország Mo-nél és 5-ször ennyi menekült van.

hoplita 2014.08.14. 08:22:32

@maxval a bircaman:
Akik aztán az oláhokon, de főleg a rácokon keresztül szivárognak ide...aztán innen lehetőleg tovább.

freehckr 2014.08.14. 09:19:54

Identitásválság ügyében talán készítsetek pár mélyinterjút a Fidesz-KDNP államtitkári posztig jutó három per akárhányasaival vagy miniszteri, házelnöki posztig jutó egykori kommunista besúgóival... retardált fideszes pöcsök...

Virág et. 2014.08.14. 09:29:09

A Jobbik elővette a demagógkártyát - az egyiket a sokból. Magyarországon arányaiban is alacsony a menekültek, de még a menekült kérelmezők száma is. Pedig határország vagyunk, a Schengeni övezet határán.

Ennek oka a börtönszerű, ázsiai körülmények, ahogy a menekültkérelmezőkkel bánunk. Verik őket, bezárják őket konkrétan bv intézetbe, annak minden bájával együtt. Ezt ugyan eufemisztikusan őrzött szállásnak nevezik, de aki járt már ilyenben és bv-ben is annak egy kéz bőven sok, hogy különbségeket számláljon. 6-8 fős zárkák, vaságyak, egész nap bezártság, fegyveres őrség és társai. Ehhez képest egy afrikai sátortábor már a Four Seasons.

A támogatás, amit írtál csak az elismert menekülteknek jár, nekik is csak egy rövid ideig. Ez egyébként az egyik legalacsonyabb az EU-ban és az Uniótól egy rakat pénzt kapunk ennek a finanszírozására. Abban is igazad van, hogy a kérelmezők többsége iszkol innen, amilyen gyorsan csak tud.

Menekültprobléma van Skandináviában, a németeknél, a franciáknál és az angoloknál és talán a spanyoloknál. Nálunk 5-6000 menekült él összesen évek óta. 10 millió emberből. Ezt hívják tipikus kamuproblémának, műbalhénak és jól jellemzi a Jobbikot, hogy mennyire lövésük nincs, hogy mi a baj ezzel az országgal.

Bell & Sebastian 2014.08.14. 09:56:04

Belenyomnám a... fejét a génturmixgépbe minden köcsögnek, aki számára ott ér véget a felelősség, hogy alig marad belőlük valaki, a többi továbbmegyen a nagybetűs unióba. Tovább bomlasztani.

Tegnapi hír, hogy a menekültáradat újabb csúcsot döntött, mint a legfrissebb, amerikai beavatkozás(ok) nem kívánt hozadéka Európának.

Legfőbb ideje lenne alágyújtani a tudományos libsizmus hirdetőinek és feltétlen híveinek!

Vagy azoknak, akik ilyen posztokat íratnak meg kialakulatlan genderű (töketlen) blogzigótákkal.

Bell & Sebastian 2014.08.14. 10:04:14

@Virág et.: Mit is mondjak, elvtárs, ha már ugyanannyi pénzedbe kerül egy normális hozzászólást írni, mint egy nemzeti szocialista színezetűt, feltétlenül az utóbbit válaszd, mert minékünk attól ugyan még nem lesz jobb, hogy másnak rosszabb lesz, de egy igaz hazafi szarik erre, mert fő az ellentmondás.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.08.14. 10:19:18

te pöcs, milyen szöveg már az, hogy vámosszabadiban biztosan nem csökkentek az ingatlan árak, debrecenről nincs infóm? mekkora köcsögnek kell lenni ilyen színvonalú szöveg megírásához, közléséhez?
vámosszabadiban sosem voltak ingatlan árak. debrecenben meg odabaszott a környéknek a menekültparádé. csak fel kellet volna hívni mondjuk három debreceni ingatlanost.
ha már a férfiatlanliberális ner-inkompatibilis mandiner kötelezőnek érzi náciveszélyt orrontó buzgalmában, hogy lehülyézze a jobbikot, hát tegye legalább ovis, és nem bölcsis szinten.
egyébként meg egyáltalán, minek kellene befogadnunk mindenféle koszlott alembert? a munkaalapú illiberális társadalom nem arra van, hogy sosemmosdott niggereket etetgessen, itatgasson, gyógyítgasson.

egyetmondok 2014.08.14. 10:41:29

A poszt szerzője nem tudja, hogy ez az ország tele van, telis-tele van a születésükkel magyar állampolgárságot szerzett "idegen menekültekkel" ?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.08.14. 11:13:09

A liberális menekültpolitika négy alapvetése:

1. Mi, liberálisok annyira szeretjük a menekülteket, hogy tényleg haza is viszünk egyet. Hozzád.

2. Ha csak egy rossz szóval is dehumanizálod a sajnálatra méltó embereket, akkor egy irtani való náci patkány vagy.

3. A sajnálatra méltó embereknek különleges jogok és védettség járnak.

4. Hogy ki a sajnálatra méltó ember, azt mi mondjuk meg.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.08.14. 11:18:52

A nem éppen jobbikos Hetek a menekültekről:

www.hetek.hu/hatter/201308/mindenki_fel_csak_a_menekultek_nem

A haon.hu és a dehir.hu oldalakon még van sok más is.

Veridicus76 2014.08.14. 11:40:49

Példás bevándorlószopás.

___________________________ (törölt) 2014.08.14. 12:07:11

Én úgy közelíteném meg a dolgot, hogy az ilyesminek szar a sajtója. Belföldön is. Úgy értem, arra kurvára vigyázni kell, hogy ha bármi olyat csinálsz vagy mondasz, ami szívtelenségnek vehető - és hát egzisztencia nélküli, nincstelen emberek cseszegetése elég könnyen annak vehető - óriási labdát ad fel az ellenfeleidnek, mert egy eléggé szentimentális korban élünk, ahol az erkölcsi kérdéseket nem racionálisan vagy elvek alapján, hanem érzelmek alapján kezelik.

Például nem tudom, emléxik még rá valaki, hogy olyan 5 éve mekkora szó szerint világbalhé volt a kismacskát agyontaposó kínai nő videója miatt, pedig hát cifrább dolgok is folynak a kozmetikai állatkísérletekben meg afrikai orvvadászéknál meg minden, de hát pont ez a lényeg, hogy ma az emberek érzelmi alapon közelítik meg az erkölcsi kérdéseket.

És hát meddig tart mondjuk a 444-nek találnai egy tök ari, szomorú nagy szemű 9 éves menekült kislányt a táborban és könnyfakasztó interjút csinálni vele, ugye?

Ezt most mondom mindenkinek a topikban, aki menekültellenes álláspontra helyezkedett: nagyon vigyázni kéne ennek az érzelmi hatására, nagyon nem jön jól ki a médiában, ha érzéketlen, szívtelen seggfejnek sikerül beállítódni.

Különösen Padillának: ja, a férfiatlan megközelítés a kb. országos és nemzetközi standard nagyjából mindehol a ketrecharcon kívül. Aki nem felel meg neki, mínusz négyszázra megy a népszerűsége és mindenfele gyűlölni fogják (olyan durci-murci, nyafi, férfiatlan, 444-es módon, ja, de akkor is), és erre vigyázni kell.

Az ügyes, okos politikusok nem maguk ellen fordítják, hanem kihasználják a szentimentalizmust. Jellemzően úgy, hogy magukat és az általuk képviselt embereket állítják be a szánnivaló áldozat szerepébe. Pláne, ha igaz is. Ha minimális esze lenne a Jobbiknak, telerakná a magyar és a nemzetközi médiát szomorú nagy szemű, NatGeo címlapra való székely kislányokkal, akiket rugdosnak a suliban a tök undi, csúnya, sovén román gyerekek, alá vágóképnek Martin Luther King, I have a dream, akármi. Vagy valami. Ha a szirupos megközelítéstől Padillának vagy másnak hánynia kell, nem baj: nem is nekik szólna. Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a magyar és nyugati szavazók fele hölgy, és a másik felének jó része sem igazán nevezhető férfinak. Ezzel kell számolni.

Bell & Sebastian 2014.08.14. 13:04:41

@Shenpen: Székely motorossal, amint éppen agyonverik a cigányok, akarta mondani.

Nem automatikusan rasszista, aki nem bírja a szemetet nézni. A kínai kajáldában még sosem jutott eszembe Csüngöt gondolatban a levesébe fojtani, a bicikliző, svarcenéger körorvos láttán sem kap senki a banánjához, arab pénzváltó meg napi rutin, csak ne vegye el az ember lányát, addig Toleranc fia.

No, de a parttalan, buzulmán léhűtőimport (ami komoly beosztás a sörfőzésben), az kurvára nincsen rendben. Európai szinten még így se, mint nálunk.

Lesből Támadó Szárítókötél 2014.08.14. 13:20:59

"3. „Ma egy menekültnek csak joga lehet, kötelezettsége nem.” "

A Jobbik Oroszországért Mozgalom örülhetne, mert íme a bizonyíték, hogy már most tökéletesen beilleszkedtek a magyar társadalomba. Gondoljunk csak a piroson áttekerő bringásokra, a traffipaxozásért sápítozó autósokra, a számla nélkül dolgozó szakikra, az adóalanyok elmulasztott fizetési kötelezettségét azonnal megtorló, de az állampolgárok javára szolgáló jogi aktusokat nagy ívben leszaró NAV-ra, és így tovább.

Nzoltan 2014.08.14. 13:34:41

@Virág et.: Pont a Jobbik az amely alulról építkezō pártként a többi közül a legjobban tudja milyen társadalmi problémák léteznek. A többi párt nem merészkedik le a parasztok közé, nehogy koszos legyen a kezük.

lavór 2014.08.14. 13:51:55

Tulajdonképpen örülni kell mindazoknak, akik a Jobbik gyengülését várják. Ha ennyi marhaságot hordanak össze, semmi félnivalója nincs az őszi önkormányzati választásokon a többi pártnak. Tényleg, egyáltalán indul a Jobbik az őszi választásokon?

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.14. 13:54:56

Hamisítatlanul SZDSZ- és hónaljszagú, szélsőliberális, TASZ-os utóízű devianciakultusz-párti propagandaanyag.

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.08.14. 13:59:56

Egyébként nincs hely ötmilliárd menekültnek Európában, sem az abból ránk jutó százmilliónak. Annak meg mi értelme van, hogy minden ezrediket beengedjük? Hogy aztán jöjjön a többi is? Vgy a többi ne jöjjön?

2014.08.14. 14:08:15

@Istóczy úr: A menekült és a menekül között van egy nüansznyi eltérés, erre figyelj majd, és adj hálát ha azt a múlt idős végződést te is megkaphatod. Nincs kétségem, hogy szükséged lesz rá.

Kandeláber 2014.08.14. 14:12:09

Európának súlyos gondot okoz a színesek beözönlése.
Budapest utcái is tele vannak bűzlő, majomkinézetű niggerekkel és csencselő, ugató hangon beszélő arabokkal és kínaiakkal.
És ugye itt van még nekünk a másfél millió cigó.
A Jobbiknak tökéletesen igaza van a kérdésben.
Meg kell állítani őket, különben Európa elpusztul.

borzimorzi 2014.08.14. 14:13:48

@Bell & Sebastian: Tökéletes. Mellesleg attól, hogy a svédek annyi muszlim menekültet fogadnak be, amennyinek a negyede is bőven sok lenne egész Európának, attól még mi nem vagyunk kötelesek ugyanilyen hülyék lenni. Mára oda jutottak, hogy Svédországban minden negyedik nő szenved el nemi erőszakot élete során legalább egyszer. És amilyen PC-be ájult marhák, még csak beszélni sem lehet az állami pénzekből bekussoltatott sajtóban a problémáról. Gyakorlatilag menthetetlenek. (A norvégok legalább beszélnek a problémáról, annak etnikai vonatkozásait is beleértve.)

A svédek a kútba ugrottak? Hát, OK, az ő dolguk, de attól mi még nem ugrunk utánuk. Teljesen világos, hogy egyes európai államok menekültimádata egyoldalú szerelem maradt. A menekültek nem viszonozzák a dolgot, tisztelet a kivételnek. Ők zömmel meg vannak győződve róla, hogy felsőbbrendűek, és az ő kultúrájukhoz képest az európai csak bakfitty. A muszlimokat a Koránjuk kifejezetten erre is neveli a 3:110-es szövegrészben. Abban fel vannak világosítva róla, hogy ők minden emberi teremtmények legjobbjai, akik követendő példái az egész emberiségnek, míg a keresztények és a zsidók az emberiség selejtje, legrosszabb része. Na, ehhez képest egyes lilaködösök azt képzelik, hogy majd a befogadásért cserébe a muszlim bevándorlók is tiszteletet és szeretetet fognak adni. Frászt. Eszük ágában sincs! Csak meg kell nézni, hogy viselkednek Londonban! (Muslim patrol, Sharia 4 Britain és a többi.)

Meg kell nézni Bill Gates és Jeff Bezos idei nyilatkozatait. Mindketten azt prognosztizálják, hogy egyre kevesebb emberi munkaerőre lesz szükség, mivel az automatizálás hatalmas sebességgel terjed.

A menekültáradatot hamarosan meg kell állítani, mert akik most jönnek, azokból nagyon nagy eséllyel csak újabb munkanélküliek lesznek. Ez csak még inkább növelni fogja az amúgy is növekvő munkanélküliséget, amely miatt komoly zavargásokra van kilátás pár éven belül.

Éppen ideje, hogy a Hegedűsné-féle xenofób hisztériakeltés helyett racionális, gazdasági érveket sorakoztassunk fel a menekültáradat leállításáért. Mert Hegedűsné és a hozzá hasonlók csak ártanak sz ügynek, lévén, hogy csak a gyűlölet fröcsög belőlük, és azzal is megutáltatják az álláspontot, akik amúgy racionális érvekre hallgatnának. Ki kell venni ezt a kérdést az efféle idióták kezéből, de nagyon gyorsan!

Afrikában és a Közel-Keleten iszonyat nagy bajok vannak az öldökléstől a tömeges nőrabláson keresztül az eboláig. Gyakorlatilag leállíthatatlanul eszkalálódó vallásháborúk és polgárháborúk küszöbén állnak. Hamarosan tízmilliós nagyságrendű menekültáradatok fognak elindulni, ami egyszerűen kezelhetetlen.

Ez már nem arról szól, hogy ki jószívű, és ki nem. Hanem arról, hogy karanténba kell zárni Afrikát és a Közel-Keletet. Különben könnyen előfordulhat, hogy mi is rámegyünk az ő agyrémeikre. Az összes vallási hisztériájukat és gyűlöletüket viszik magukkal oda, ahová mennek, ahogy a terrorizmust és a fertőző betegségeiket is. Tekintve, hogy utóbbiak közt már az ebola is szerepel, a karantén az egyetlen hatékony megoldás.

A humanitárius segítségnyújtásnak is megvan a szerepe, elvégre emberek vagyunk. De ennek arra kell szorítkoznia, hogy repülőkről le kell dobni az élelmet és a vizet, meg ami még kellhet a túlélőknek. Szerintem legalábbis.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.08.14. 14:27:24

@borzimorzi: Mármint, hogy AZOKKAL is megutáltatják az álláspontot, akik amúgy a racionális érvekre vevők lennének.
Üdv:
b

picur3ka 2014.08.14. 14:46:58

@egyetmondok:

Az USA-ba terhes nőket be sem engednek lépni.

picur3ka 2014.08.14. 14:50:45

@borzimorzi:

A helyes következtetés, abból amit ír, borzi, így hangzik:

"Éppen ideje, hogy a Hegedűsné-féle xenofób hisztériakeltés"-t komolyan vegyük.

borzimorzi 2014.08.14. 14:59:02

@picur3ka: Nem. Ugyanis a gyűlölet nem megoldás, arra minden kultúrember csak nemet mondhat. Ezért kell elhallgattatni a xenofób hisztériakeltőket, vagy legalább figyelmen kívül hagyni a visításukat.

Azt kell megértetni az európaiakkal, hogy most nem arról van szó, hogy jó emberek vagyunk-e, hanem arról, hogy túlélők leszünk-e. Van egy pont, amikor a saját nemzeteink, a saját kultúráink túlélése fontosabb, mint az, hogy segítsünk mindenki másnak. Az élet kegyetlen.

Ettől még segítenünk kell nekik! De a sajátjaink veszélyeztetése nélkül!

Üdv:
b

picur3ka 2014.08.14. 15:00:20

A cikkhez:

"Megint a bevándorlóktól félti Magyarországot a Jobbik. A radikális párt még mindig komoly identitásválsággal küzdhet: a magyar radikáljobbosok antiszemita, illetve Izrael-kritikus nézetei és ebből fakadó arab-, vagy éppen iszlámbarátsága nehezen egyeztethető össze az európai szélsőjobb bevándorló-ellenességével. Próbálkozni azért próbálkoznak. Most például Hegedűs Lórántné szigorítaná a menekültügyi politikát, mert szerintük az SZDSZ elrontotta. Vegyük szemügyre közelebbről a Jobbik érveit."

Tovább nem olvastam. Minden fontos kulcsszóbaromság benne van.

Meg a nem tolerálhatjuk az ellenzéki pártot. De az afrikaiakat, azt igen, azokat tudjuk tolerálni. Milyen hiteles is...

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.08.14. 15:23:20

@Shenpen: maga szerint buzoid népszerűségre kellene hajtanom? na ne! :)

egyetmondok 2014.08.14. 16:04:09

@picur3ka:
Az Unió vagy belekezd valami splendid isolation politikába, majd bátran asszimilál, vagy az USA megeszi reggelire.

vizipipa 2014.08.14. 16:33:25

Indul a pintérbencei kampány a Jobbik ellen. Rosszul. Érvei 100%-ig meggyőzik a nem illibsiket. Akik amúgy se szavaznak a Jobbikra.

Debrecenben kit győz meg? Azokat, akik azért tüntettek, mert nem volt miért? Már szerzőnk szerint. Őket bajosan.

Elmondták itt is, több helyi sajtót kellett volna nézegetni a problémáról, ami nincs. Mert elég sok helyi szerint van. Tudom ajánlani a kommenteket. Ahol van. Ahol nem törlik. Ott PC nélkül mondják.

egyetmondok 2014.08.14. 16:57:31

@borzimorzi:
Oké,de azért lássuk, hogy ennél nagyobb veszedelem olyan országra,mint miénk, nem is létezhet.

borzimorzi 2014.08.14. 17:11:32

Csak egy kis infó, hogy miért nem kell ide még több potenciális munkanélküli:

444.hu/2014/08/14/olyan-ipari-forradalom-jon-amilyet-meg-nem-latott-a-vilag/

üdv:
b

borzimorzi 2014.08.14. 17:23:45

@egyetmondok: Pontosan. Kis nép vagyunk, rokonok nélkül. Nem sok esélyünk van egy özönvízszerű népvándorlás esetén.

Ha csak Afrika és a Közel-Kelet lakosságának 5%-a indul meg, Európa elvész 2 generáción belül. Mert amilyen tempóban szaporodnak, ki fognak szorítani minket, az őslakos európaiakat a saját kontinensünkről.

Ezért kell minden erővel a helyükön tartani őket. A katonai erőt is beleértem.

Ők sem jöttek ide békét teremteni, mikor a hülye európaiak lőtték egymást halomra mindkét világháborúban. Azok a népek, akik most Afrikában és a Közel-Keleten óbégatnak, egyetlen európai gyereket sem mentettek meg sem a harcoktól, sem az éhségtől egyik világháborúban sem. Nem tartozunk nekik semmivel. A gyarmati múltjukban elszenvedett sérelmekért bőségesen kárpótolva lettek a folyamatos élelmiszersegélyekkel évtizedeken át. A számla ki van fizetve.

Nem azt mondom, hogy ne segítsünk nekik. De azt igen, hogy csakis úgy szabad segíteni, hogy nem hozzuk őket ide. Hanem ott segítünk nekik, ahol vannak, és ahogy csak lehet. Mindent le lehet dobni repülőről, mindent. Ahogy a jazidiaknak Irakban. Vagy ahogy anno az éhező berlinieknek dobták le az amcsi "mazsolabombázók".

Üdv:
b

Üdv:
b

egyetmondok 2014.08.14. 17:43:44

@borzimorzi:
Ezt én nagyon másként látom.
Szerintem ez a veszedelem egyáltalán nem azért van, mert mi ilyen,vagy olyan kicsik vagyunk, vagy mert nincsen szomszédunk. Ez kicsi népnek se okozna ugyanis gondot, de nekünk nagyon is.

Ha az Unió valami splendid isolation-féle, akár csak kissé is bezárkózó politikába kezd,valamint az eddig meglévő bevándorlóit bátran elkezdi asszimilálni, akkor nekünk két fontos "dolog" lesz,de azonnal, ami tragédiával járhat:

1. Az Unió nyugati felében ettől nem fog megszűnni a munkaerő iránti igény (ez a németeknél ma kb. 800ezer- egymillió /!/ fő évente). Honnan fog pótlódni ez a létszám ? Innen, s innen nyilván a legfelkészültebb,legnagyobb tudású emberek kapnak majd a jelenleginél is jobb lehetőségeket. A munkaképes aktív korúak több,mint a fele ebben az országban cigány lesz. Értjük mi ezt ma ?

2. Az asszimiláció, ameddig a mi nemzettudatunk, identitásunk alapja az etnikum (jól beszélt erről Orbán Tusványoson) sohasem lesz lehetőség, hanem mindig halálos veszedelem marad.

Közel-Kelet, meg Afrika ? A mi gondjainkhoz képest szerintem zéró.

picur3ka 2014.08.14. 19:26:31

@egyetmondok:

Már elkezdte a falatozást régen

picur3ka 2014.08.14. 19:29:42

@Disznóvári:

Sőt, izraelit se, egyformán.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.08.14. 19:38:17

@Disznóvári: @picur3ka: De most látom, hogy a cikkíró is utalt erre az ellentmondásra. Újabban csak a címeket olvasom, meg a kommenteket.

picur3ka 2014.08.14. 21:10:16

@Disznóvári:

Nem érdemes elolvasni szerintem se.

egyetmondok 2014.08.14. 21:11:20

@picur3ka:
Helyes, az a legjobb ami Európával történhet,ha maga nem akar lépni.

borzimorzi 2014.08.14. 21:12:24

@egyetmondok: Akkor rosszul látod. Az ipari automatizálás, a robotika irdatlanul fejlődik. Hamarosan nem lesz igény plusz munkaerőre, de még annyira sem, ahányan ma még alkalmazásban vannak.

A nyugati EU-tagállamok bőven ki tudják elégíteni azt a kevés munkaerőigényt, ami pluszban jelentkezik, elég csak csökkenteni a szociális támogatásokat, hogy megérje elmenni dolgozni.

Viszont Afrikából és a Közel-Keletről kiinduló migrációs hullám nagyon nagy veszélyt jelent. Akár az európai gazdaság és társadalomszerkezet végét, ha nem szabunk gátat neki.

Mellesleg szomszédaink vannak. Rokonaink nincsenek. Nem úgy vagyunk, mint a szerbek, akik számíthatnak az oroszokra, vagy az osztrákok, akik számíthatnak a németekre.

Üdv:
b

egyetmondok 2014.08.14. 21:20:00

@borzimorzi:
Jaj,igaz, elvétettem, a szomszédok helyett rokonokat kellett volna írnom. Elnézést.
S persze,de ez nem baj, nem értünk egyet.

Nekünk addig jó,amíg az Unió bele nem kezd abba, amit írtam, s amiben egyetértettünk. Egyedüliként a volt szocialista országok közül, mi óriási bajba jutnánk egy bátor és erős Unió esetén.

(A szláv "testvériség"..., hol is van az ? Ukrán és orosz, lengyel és orosz...:-)))

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.08.14. 21:28:30

@picur3ka: Azért azt megnézném, ahogy az Izraeli nagykövetség előtt a népirtás ellen tüntető síkhülye jobbikosok palesztin menekültek befogadása ellen tüntetnek.

Bell & Sebastian 2014.08.14. 23:41:12

@egyetmondok: Nekünk, amíg a TEK véd meg (mert másunk se nincsen), nagy bajunk nem eshet. Azok nagyon profik, csak jó ajtón csöngessenek, ha már ekkora rajongói a férfisztriptíznek.

picur3ka 2014.08.14. 23:52:18

@egyetmondok:

Most mit személyeskedik? Mi van velem?

egyetmondok 2014.08.14. 23:54:17

@picur3ka:
Ha Európa maga nem akar lépni. Ez akart lenni.

picur3ka 2014.08.14. 23:56:43

@egyetmondok:

Úgy fogalmaz, mint a dephoi papok.

Virág et. 2014.08.15. 09:49:51

@Nzoltan: Ja, kiskutyát simogatni, meg lovakat csutakolni kampányidőszakban = érteni az egyszerű emberek problémáit. Elmondom neked, mi az egyszerű emberek legnagyobb problémája és nem, nem a zsidók/cigányok/szabadkőművesek/ a chemtrail / menekültek, hanem az, hogy az árak európaiak, a bérek albániaiak. Erre kéne választ találni és erre a Jobbiktól csak stand up comedy-re tellett eddig. Személyes kedvencem Vona nagy 2010-es ötlete a magyar gazdaság rendbetételének csodafegyverére, az internetes reklámok megadóztatása. Az egész piac alig pár milliárdos, de ez őt nem zavarta. Egyébként rémisztő, de a mostani kormány ezt épp kodifikálni készül. Ennyire nincs lövésük, mit kéne csinálni.

Nem mindenhol ilyen töketlenek: nézd meg Szlovéniát, Csehországot vagy a balti államokat. Nekik valahogy sikerült a dolog.

1000bocs 2014.08.15. 09:51:58

@Virág et.: "Magyarországon arányaiban is alacsony a menekültek, de még a menekült kérelmezők száma is."
- elég sokan áramlanak rajtunk keresztül. Amíg továbbmegy, addig itt kever bajt. Mint múlt évben, mikor az okos úniós szabályozás miatt az őrzött szállások hirtelen nyitottá váltak, és csapatosan kezdtek járőrözni a sötét tekintetű népek a kisvárosokban. Menj el egy ilyen helyre, kérdezd meg az embereket. Szerinted nem gond, de lakj te olyan helyen hogy még a kertben is mindent lakatolni kelljen éjszakára, a gyereked meg ne merd elengedni egyedül a suliba. Éld át a károkat, majd utána magyarázd hogy a menekültek nem okoznak problémát.

"Ennek oka a börtönszerű, ázsiai körülmények, ahogy a menekültkérelmezőkkel bánunk. Verik őket, bezárják őket konkrétan bv intézetbe, annak minden bájával együtt. Ezt ugyan eufemisztikusan őrzött szállásnak nevezik, de aki járt már ilyenben és bv-ben is annak egy kéz bőven sok, hogy különbségeket számláljon. 6-8 fős zárkák, vaságyak, egész nap bezártság, fegyveres őrség és társai. Ehhez képest egy afrikai sátortábor már a Four Seasons."
Nem messze tőlem most kaptak több tízmillióért játszóteret a családos szálláson. A menekültekre külön konyhában többféle menüt főznek, mert vallásuk szerint más-más számukra a megengedett. Stb-stb.
Mielőtt koncentrációs táborokat vízionálsz elég lenne elmenni ilyen helyekre és körbenézni mert amit írtál az hazugság. A zárka és emeletes ágy valós, és a többségi társadalom érdekében teljesen jogos hogy be legyenek zárva. Legalább addig amíg tovább nem passzoljuk őket a virágzó nyugatnak, ami gazdagsága és komolyabb elkötelezettsége okán már eddig is annyival sikeresebben kezeli a menekültügyet hogy nem győzünk tanulni tőlük:)

"Ezt hívják tipikus kamuproblémának, műbalhénak és jól jellemzi a Jobbikot, hogy mennyire lövésük nincs, hogy mi a baj ezzel az országgal." Vagy az is lehet hogy tudnak egykét olyan problémát mondani, ami liberális felfogással nem megoldható de gondot okoz a társadalom nagy részének. Pl. cigánykérdés.

1000bocs 2014.08.15. 10:18:30

@Disznóvári: "ahogy az Izraeli nagykövetség előtt a népirtás ellen tüntető síkhülye jobbikosok palesztin menekültek befogadása ellen tüntetnek."

Az Izraelieknek nem kell elvenni más életterét és gyilkolászni, akkor azok esetleg helyben maradnak és ott boldogulnak nem szaladnak erre.

Idáig tudtál követni? Kösz hogy segíthettem.

A liberális mindennel szembemegy ami az evoluciós fennmaradást segítené. A támadó védelme, a tolvaj megsegítése saját forrásból, saját védelem örömmel való feladása, kerítések lebontása, ajtók kitárása...a védekező jogainak csökkentése stb. csak ott működik, ahol nincsenek ragadozók akik kihasználják a gyengeséget és a nyitott kapukat. Ilyen világban élünk? A többség nem.

Egy liberális a "vadonban" tíz perc múlva vagy nem liberális, vagy halott. Ezért nem él a "vadonban" hanem mindentől messze hogy védve legyen mások által akik nem liberálisok. Messziről okoskodva vinné mások életét a vásárra, és megsértődik ha a vadon túlélői lehülyézik és azt mondják: nem tudsz te semmit, Havas Jon. Vagy: jól van Pistike, nincs kockafejed...

Virág et. 2014.08.15. 10:20:56

@1000bocs: Ez egy orbitális nagy mellé volt, de majd mindjárt belátod te is, miért.

Éljél ilyen helyen ...

Magyarországon a külföldiek 99%-a Budapesten él. Ez tény. Én Budapesten élek, ilyen helyen. Erről ennyit. Aki meglép az eljárás elől és nem azonnal külföldre megy, az mind ide jön.

"kertben is mindent lakatolni kelljen éjszakára, a gyereked meg ne merd elengedni egyedül a suliba"

SEMMI nem bizonyította, hogy pl. Vámosszabadiban ezt kéne csinálni. Semmi, sőt az ellenkezője derült ki az egy év után. Rendőrségi adatok, a bejegyzés talán be is linkeli, de legalább is meghivatkozza. Hagyjuk a felesleges és maszatos, "ismerek olyat, aki ismer" ellenőrizhetetlen dumákat.

"Nem messze tőlem most kaptak több tízmillióért játszóteret a családos szálláson. "

Muhaha. Amit az EU és az ENSZ menekültügyi szerve fizet. Micsoda gesztus!

"A menekültekre külön konyhában többféle menüt főznek, mert vallásuk szerint más-más számukra a megengedett. Stb-stb."

A bv-ben is ugyanez van! Ember! Ettől még én nem tudom, de nem akarok fegyházba kerülni, te szeretnél? Az őrzött szálláson férfiak, nők külön vannak. A nap nagy részét a zárkába zárva töltik. Te szeretnél 6 bantu négerrel bezárva lenni? Szerinted mi történik ott benn? Igen, pont az, mint Állampusztán is.

"Mielőtt koncentrációs táborokat vízionálsz elég lenne elmenni ilyen helyekre és körbenézni mert amit írtál az hazugság. "

Kb. 30-40 alkalommal jártam Nyírbátoron, de voltam Kiskunhalason, a Ferihegyi őrzött szálláson és a Bicskén is. Bent, ügyvédi beszélőn. Emellett jártam csaknem az összes hazai bv-ben is.

Szinte semmi különbség nincs. Olyan emberrel vitatkozol, aki VOLT is ezekben az intézményekben és nem csak elsétált egy mellett. Tényleg nem kéne.

Virág et. 2014.08.15. 10:26:48

@1000bocs: De menjünk tovább:

- a bv-be lehet a zárkába tévét bevinni, az őrzött szállásba nem (ha lehetne, se segítene, mert a menekült épp azért menekült, mert nincs a hóna alatt egy led tévé)

- a bv-ben lehet dolgozni, az őrzött szálláson nem

- az előzetes letartóztatást ügyész indítványozhatja és szigorú feltételek fennállta esetén rendelheti csak el bíróság, amely döntés ellen fellebbezni lehet - az idegenrendészeti őrizetet Mancika kormánytisztviselő ügyintéző indítványozza, kb. bármiért, a bíróság csak meghallgatást tart, ami ellen nincs fellebbezési lehetőség sincs, konkrétan akár a Barátok közt előző epizódjáról is beszélhet a bíró, semmi következménye nem lesz (sokszor be se viszik a külföldit, a kocsiban ül, amíg elrendeli a bíróság az őrizetet, kb. Moszkva 1952)

Soroljam tovább?

bömböcz 2014.08.15. 13:17:21

Állítólag több, mint havi 200.000 Ft jár nekik, hogy baszogassák a fehéreket ...

1000bocs 2014.08.15. 13:18:24

@Virág et.:
"Magyarországon a külföldiek 99%-a Budapesten él. Ez tény. Én Budapesten élek, ilyen helyen. Erről ennyit. "

Akkor élj Debrecenben a menekülttelep mellett. Az ugyanis hogy a Budapesten a szomszédságodban élő külföldiek nem problémásak, nem igazán fontos a menekültügyi cikk szempontjából. Itt az volt a kérdéses, hogy a rajtunk lecsapódó vagy átzúduló emberek okoznak-e gondot. A budapesti 99%, akinek nagy részének élete és egzisztenciája lehet ott hadd ne legyen már másnak vidéken mérvadó.

"SEMMI nem bizonyította, hogy pl. Vámosszabadiban ezt kéne csinálni." én laktam egy évet például az általad említett halasi gyüjtő mellett, pont akkor amikor teljes hírzárlattal egyik napról a másikra úniós nyomásra el nem tűntek az őrök a kapuból. Ott minden azt bizonyította hogy ezt kellett csinálni, amíg a telep újra zárt és folyamatosan őrzött nem lett. Az első hétvégén betörtek és a kertből a kis házikóból eltűnt egy csomó dolog. Két házzal odébb a kertből eltűnt a bicikli. Hétfőn egyenruhás rendőr és egy nyomozó csöngetett be a kerületben fekvő házakba, hogy mit tapasztaltunk a hétvégén, volt-e gond. Kedvesen megköszöntük az érdeklődést, és elmondtuk hogy vasárnap már megtettük a kollegáknak a feljelentést. Ők mesélték hogy a hétvégén mik történtek a környéken...

Mutathatsz bármilyen felmérést, nem én csináltam. Viszont hadd legyen nekem az a mérvadó ami első kézből jön. És ez még nem is a debreceni gyűjtő, ahol sokkal többen vannak. Köszönöm.

"Muhaha. Amit az EU és az ENSZ menekültügyi szerve fizet. Micsoda gesztus!" - ez nem gesztus, a játszótér arra volt egy példa hogy milyen rettenetesek a körülmények egy ilyen szálláson. Tiszta koncentrációs tábor. Még TV sincs, meg internetes pornó, borzalom.

"Ettől még én nem tudom, de nem akarok fegyházba kerülni, te szeretnél? " - nem szeretnék, de nem is tettem semmi olyat ami miatt akár őrizetbe vegyenek.
Viszont ha elmennék papírok nélkül az USÁba vagy akárhová hogy jobb életet teremtsek magamnak, nem is verném az asztalt, hogy nekem mi jár. A szabályok mentén haladok és eltűröm ami ezzel jár. Vagy nem a szabályok mentén haladok, de akkor pláne kuss van. Elfogadom hogy nem kell mindenkinek leborulni előttem, bíznia bennem, főleg ha egy olyan csürhe egyik tagja vagyok, akiknek nagy része balhézik. Hiába vagyok én egyedül rendes, ha a többiek csinálják a feszkót, nekem is kóter. MERT MÉG NEM BIZONYÍTOTTAM BE, HOGY NEM KELL TŐLEM TARTANIA ANNAK A TÁRSADALOMNAK AKITŐL ÉL KAPNI SZERETNÉK. A nagybetű most csak nyomaték, nem akarok kiabálni veled:)

"Olyan emberrel vitatkozol, aki VOLT is ezekben az intézményekben és nem csak elsétált egy mellett. Tényleg nem kéne."
- miért is nem? Te azzal érvelsz, hogy: "ázsiai körülmények, ahogy a menekültkérelmezőkkel bánunk. Verik őket, bezárják őket konkrétan bv intézetbe.." - szerintem nem ázsaiaiak a körülmények, de nem is jár a panzió teljes ellátással, mire fel? A lakosság, a többségi társadalom biztonsága a legfontosabb, nem a luxus. A külön tolmácsok állandó utaztását (csak azért, mert a menekült minden papírt eldob, megszólalni, segíteni nem hajlandó) a külön konyhát minden felekezetnek így is a társadalom fizeti.
Az elfogottakat verik? Ismerőseim fogják el őket, másik ismerősöm tisztként foglalkozik velük addig amíg tovább nem mehetnek. Borozás mellett sok mindent hallok ami nem nyilvános. Azt is hallom, amikor az őrizetes nyomul és emberkedik, és azt is amikor le kell kezelni az ilyet valahogy. Számodra az a fontos hogy jaj a "négereket verik", én azt az oldalt hallom, amikor a családapa benn van ezekkel és megkóstolják. A családapa haza szeretne menni a kislányához, szerinted van erre joga? És esetleg nem lenne KÖTELESSÉGE nem szórakozni és megnehezíteni annak a munkáját, aki AZÉRT DOLGOZIK HOGY TOVÁBBMEHESSEN A PARASZTJA?

Ebből a sztoriból te az egyik oldalt látod, én a másikat. Neked a jogaik fájnak, én durvább vagyok és azt vallom először tartsák be a szabályokat és akkor lehet még többet kérni annál amit most is kapnak.

Miért ne kellene vitatkozni?
Ha mindenki elhinné amit mondasz, csak a történet egyik fele lenne nyilvános, a másik fele el lenne hallgatva vidéken. Mert a 99% Busapesten lakik, ezért vidéken már nincs is gond ugye?

1000bocs 2014.08.15. 13:36:31

@Virág et.:

"az előzetes letartóztatást ügyész indítványozhatja és szigorú feltételek fennállta esetén rendelheti csak el bíróság, amely döntés ellen fellebbezni lehet - az idegenrendészeti őrizetet Mancika kormánytisztviselő ügyintéző indítványozza, kb. bármiért, a bíróság csak meghallgatást tart, ami ellen nincs fellebbezési lehetőség sincs,.. "

Most illegális határátlépőkröl beszélünk, akik rajtunk keresztül a nyugatra szeretnének eljutni csak fennakadnak a rostán?

Mégis mi a fenét szeretnél? Ha azt szeretnéd, ne fogjuk el őket, hanem buszokkal vigyük a nyugati határra őket és még térképet is adjunk segítségül azt támogatom. Az államnak ez kevesebb pénzébe kerülne, a szegény menekültek nyugati elbánásban részesülnének, és az anno gyarmati kizsákmányolásból izmosan iparosodott és fejlődött országok megmutathatnák nekünk mucsaiaknak hogyan is kell őket kulturáltan integrálni.

Azonban nekünk el kell őket kapni. Én is sajnálom, ez van. Kurva sokba kerülnek, és mindent megtesznek azért hogy a velük dolgozóknak 10x annyi meló legyen a legegyszerűbb kérdés elintézése, mint egy sima BV intézményben. Vagy nem is kell őket elkapni, mert címre jönnek. A nem együttműködő illegális határátlépő, aki papíron megkapta pl. a Halasi műintézmény címét, az ajtóban jelentkezik hogy ő menekült. Papírjait két országgal korábban elásta, a tiszt rendeljen tolmácsot Pestről, ha nem beszéli azt a nyelvet akkor másikat, és egy idő után kiderül, hogy nincs neve, mert ha lenne és lehetne tudni hogy ő ki a fene és honnan jön, kiderülhetne hogy márpedig őt nem üldözi senki, tehát nem menekült. Tehát mindent megtesz hogy ne lehessen lenyomozni, de higyjük el hogy ő menekült és segítsünk neki, meg koszt kvártély teljes ellátás, és még TV sincs? Meg őrizetbe veszik? Meg zárt ajtó, egyenruhás emberek?

Mit szeretnél? Ne lehessen őket őrizetbe venni? Sztárügyvéd? Hosszadalmas eljárások, az emberi jogokon rugózva az állam pénzén? Ügyvéd vagy, vagy jogvédő?

"Soroljam"
Sorold. De tényleg. Kíváncsi vagyok a magyar szenvedéstörténetükre.

1000bocs 2014.08.15. 13:44:07

@Virág et.:
"- a bv-ben lehet dolgozni, az őrzött szálláson nem.."

Nem mondod? Nem dolgoztatják őket?! Micsoda eljárás ez, semmi meló, láblógatás, napi egy sport az udvaron, ingyen?

Szerintem indítványozd a kényszermunkát:)

bömböcz 2014.08.15. 14:05:24

@1000bocs:
virág... nick anyját is ilyesforma menekültek rakták patyba anno és ebből a turmixból lett ez a sejthalmaz.
Ne csodálkozzon az álláspontján.

Virág et. 2014.08.15. 15:13:21

@1000bocs: "A budapesti 99%, akinek nagy részének élete és egzisztenciája lehet ott hadd ne legyen már másnak vidéken mérvadó."

Ne vicceljünk már. Tegyél már egy kört este a Blaha környékén és számold a nigériaiakat. Nézz be a VIII. belsejébe, ne csak a körútra és nézd meg milyen arcok, kínaiak, arabok laknak arrafelé. A külföldiek által elkövetett bcs-ek körében is arányaiban is Bp a vezető. Aki meglép a közösségi szállásról, az ha nem külföldre megy, akkor Bpre. Pont azért, mert ott tud seftelni és pénzt csinálni valahogy.

"ez nem gesztus, a játszótér arra volt egy példa hogy milyen rettenetesek a körülmények egy ilyen szálláson"

Szerintem kevered a nyitott szállást, az őrzöttel. Nyírbátoron őrzött szállás van, Vámosszabadin nyílt. A problémák az őrzöttel vannak, ott nincs játszótér, sem gyerekek. Idegenrendészeti őrizetet csak őrzött szálláson lehet végrehajtani. Erről volt szó.

"MERT MÉG NEM BIZONYÍTOTTAM BE, HOGY NEM KELL TŐLEM TARTANIA ANNAK A TÁRSADALOMNAK AKITŐL ÉL KAPNI SZERETNÉK."

Az ártatlanságát bizonyítsa? Nem a bűnösséget kéne? Te mit szólnál, ha bevágnának a kóterba, mondva, hogy még nem bizonyítottad, hogy nem vagy bűnöző.

"Most illegális határátlépőkröl beszélünk, akik rajtunk keresztül a nyugatra szeretnének eljutni csak fennakadnak a rostán?"

Nemcsak illegális határátlépők adhatnak be menekültkérelmet. Lejárt vízum, tartózkodási engedély után, gyakorlatilag bármikor. Bárki adhat be menekült kérelmet, aki az ország területén tartózkodik és külföldi. Nem feltétele az idegenrendészeti őrizetnek az illegális határátlépés. Tényleg nem kell semmit elkövetni azért, hogy bedobjanak a zárkába.

"buszokkal vigyük a nyugati határra őket és még térképet is adjunk segítségül azt támogatom"

Lényegében most ez zajlik, csak nem hivatalosan.

"Az államnak ez kevesebb pénzébe kerülne,"

Alig kerül így is pénzbe.

" izmosan iparosodott és fejlődött országok megmutathatnák nekünk mucsaiaknak hogyan is kell őket kulturáltan integrálni."

Nyugi, Németország, Skandinávia stb kiveszik a részüket. Kb tízszeresen, mint mi, még arányosan számítva is. Ott VAN menekültprobléma, itt semmi nincs, csak melléduma. 3-5000 menekült él Magyarországon. Ezen megy a hiszti.

"mindent megtesznek azért hogy a velük dolgozóknak 10x annyi meló legyen a legegyszerűbb kérdés elintézése, mint egy sima BV intézményben"

Nem jártál még bv-ben, igaz?

"Mit szeretnél? Ne lehessen őket őrizetbe venni? Sztárügyvéd? Hosszadalmas eljárások, az emberi jogokon rugózva az állam pénzén? Ügyvéd vagy, vagy jogvédő? "

Ügyvéd, nem vagyok jogvédő. Mit szeretnék? Habeas corpus talán? Hogy csak azt zárjuk be, aki megérdemli és ne mindenkit és aztán majd azt engedjük ki, aki szimpatikus? Nem kell nekik semmi extra, de bezárni őket lényegébe börtönbe, az iszonyú túlzás. Főleg, mert - ne adja az ég, de - mi is kerülhetünk ebbe a helyzetbe és mehetünk mi is nyugatra. Empátia? Elfogyott? Megérteném, ha német vagy francia lennél. De nálunk 3-5000 menekült van. Náluk tíz- és százezrek.

"Nem mondod? Nem dolgoztatják őket?! Micsoda eljárás ez, semmi meló, láblógatás, napi egy sport az udvaron, ingyen?"

Munka az nem kényszermunka. A munka azt jelenti, hogy elfoglalja magát, pénzt keres és még szakmát is tanulhat.
Te tényleg nem jártál bv környékén sem.

Virág et. 2014.08.15. 15:20:27

@1000bocs: Egyszerűsítek. Embert ölsz, előzetest indítványoznak, a meghallgatásodon beszélhetsz a bíróval, ügyvédet kapsz, ha nem tudsz magadnak fizetni, a döntés ellen fellebbezhetsz.

Külföldi vagy, menekült kérelmet adsz be, mondjuk lejárt már a vízumod, de legálisan léptél be az országba. Mancika úgy dönt, hogy nem áll jól a szemed se, ezért idegenrendészeti őrizetet rendel el veled szemben, amit nyilván csak indítványozni tud, a bíróság rendeli el. A bíróság a mesés magyar gyakorlat szerint nem is pazarolja az idejét arra, hogy meghallgassa a szerencsétlent. Ügyvéd nem jár neki, fellebbezési lehetőség nincs. Az eredmény ugyanaz a kóter, mint az előzetesnél.

Az is évek eredménye volt, hogy egyáltalán ügyvédi beszélőre be tudjon menni hozzá a képviselő, de még ma is gyakorlat, hogy ott ácsorog a rendőr (korábban határőr) és hallgatja, hogy mit beszéltek. Bv-ben ilyen elképzelhetetlen lenne.

Az előzetesbe vágott gyilkosnak szélesebbek a jogai, mint az idegenrendészeti őrizetesnek. Ez van.

bömböcz 2014.08.15. 15:26:16

@Virág et.:
Akkor most mennyi "menekültet" fogadtál be a saját otthonodba, te makimajom?
Fogadjunk, hogy egyet sem, pedig 200 rugóval per kopf keringenek judapesten szállás/munkahelykeresés címén...
Elmész a picsába te kis bibsi-libsi buzi!

Virág et. 2014.08.15. 15:28:13

@bömböcz: Ne szólj bele a felnőttek beszélgetésébe.

bömböcz 2014.08.15. 15:43:33

@Virág et.:
Mióta kibasztak a Népszavából, azóta itt vigéckedsz, metszettkém ?

Virág et. 2014.08.15. 15:46:31

@bömböcz: Soha nem írtam vagy kommenteltem a Népszavánál, már régóta nem is olvasom. A metélttel is mellé mentél, retardált, én jó 300 évre vissza tudom vezetni a családfámat is mindenki rom kat, én is. Első áldoztam és bérmáltam is. Nem szoktam ezt leírni, mert ha az aktuális 12-egy-tucat jobber idióta senkinicknek az okoz szellemi kielégülést, hogy zsidónak néz, ám legyen. Ez most kivételes alkalom, mert ma jó kedvem van. :)

Most pedig húzás vissza a csatornába!

bömböcz 2014.08.15. 15:59:42

@Virág et.:
Egy szavad sem igaz, hazudsz korcs keverék!
Ha egy csöpp kárpát-medencei vér lett volna az őseidben, nem fosnád tele a fórumokat a faszságaiddal.

1000bocs 2014.08.15. 18:32:10

@Virág et.:
"Tegyél már egy kört este a Blaha környékén és számold a nigériaiakat. Nézz be a VIII. belsejébe, ne csak a körútra és nézd meg milyen arcok, kínaiak, arabok laknak arrafelé. A külföldiek által elkövetett bcs-ek körében is arányaiban is Bp a vezető. Aki meglép a közösségi szállásról, az ha nem külföldre megy, akkor Bpre. Pont azért, mert ott tud seftelni és pénzt csinálni valahogy." - Tettem köröket, és az is igaz hogy nagyobb városban könnyebb eltűnni és ügyeskedni. Pesten könnyebb eltűnni mint vidéken, Párizsban pedig jobban kellett figyelnem a barátnőmre mint Pesten, pedig csak meg akartunk nézni egy gyönyörű kis templomot egy eldugottabb téren. Sok sötét bőrű és sűrű tekintetű arc fordult felénk, és ugyanolyan lassú becserkésző mozdulattal keltek fel a padokról és kezdtek körben gyűlni, ahogy a vadak is teszik amikor prédát látnak.

A játszótér létezik, lépjünk tovább. Legutóbbi halasi kirándulásom alkalmával láttam ahogy építették. Négy méteres átlátszatlan fallal vették körbe, tetején szögesdrót. Őrzött szállás, a tavalyi problémák után valakik észbe kaptak "odafent" uniós normák ide vagy oda.

"Nyugi, Németország, Skandinávia stb kiveszik a részüket. Kb tízszeresen, mint mi, még arányosan számítva is. Ott VAN menekültprobléma.." - így van. És minden többletforrás gazdasági és egyéb előny ellenére látszik, hogy nekik sincs gyakorlatban működő rendszerük arra, hogy kezelni tudják az integrálódni nem akaró tömeget. Német cikket olvastam néhány éve: a második-harmadik generációs bevándorló már nem hálás azért, mert befogadták és jobb élete lehet mint otthon volt. A nyugaton született gyerek már nem érzi a különbséget a szülei régi nyomora, és az ő mostani élete között. Nem hálás az esélyért, amit kapott. Ezek a fiatalok a befogadó országban születve és a liberális kánont hallgatva abban nőttek fel, hogy nekik ugyanúgy JÁR a jó élet. Viszont kultúrájukban még benne van az őseik problémamegoldó módszere - az erőszak. És ez nem is változik, mert számukra működik. Ahol megjelennek, a fehérek nem néznek a szemükbe és "összemennek". És ez nekik tetszik. Hatalmuk van. A svéd felmérés a muszlimok által elkövetett nemi erőszakos bűncselekmények számának drasztikus növekedéséről ugyanezt mutatja. Minél tapintatosabban, vattába csomagolva bánsz a renitensekkel, annál kezelhetetlenebb a helyzet.

Kérdezed az ártatalanság védelmét? Hogy nem mindegyik bűnöző? Lehet. Ki nem szarja le, ha a jogvédelem ide vezet? A legjobb önvédelem a megelőzés. Tehát ne legyenek annyian, hogy bajt tudjanak okozni. Ne legyen rá esély sem.

Az tény, hogy mik történnek amikor nagy tömegben élnek valahol. És ezen az elenyésző százalék normális asszimilálódott kivétel sem változtat. Mi van azzal aki már itt él, de nincsenek papírjai? Barátom, ha benn talállak a házamban csak az érdekel, hogy nem hívtalak oda. Nem érdekel az életed, a sorsod a nyomorod. Ne legyél ott, csak ha hívlak. Ha valakinek nincsenek papírjai, akkor nincsenek papírjai. Képzeld: a rend, a szabályok általában fájnak néhány embernek, de soha nem annak, aki a szabályok szerint játszik.

Én inkább olyan országban élek, ahol kevesebb a színesbőrű, de ne nézzék a muszlim fiatalok szabad erőszak-prédának a lányaimat. És ne gyere az ide asszimilálódott orvosokkal. Aki úgy él, mint a békés többség, azt nem bántja nálunk sem senki a bőrszíne miatt. Nem arról beszélünk, hanem a túlélő csürhe vándorlásáról.

Bár most csak néhány ezer emberről van szó. nem is akarom hogy ez néhány tízezer legyen. Azt láthatjuk, hogy abból mi lesz. Te hihetsz abban, hogy ha jobban pátyolgatod őket akkor mindegyik rendes emberként viselkedik majd. Én az általad is említett tényeknek hiszek, és annak hogy ezeket a fejlettebb országok sem tudják kezelni. Amikor ragadozókat telepítesz prédák közé, mi alapján gondolod hogy nem az egyszerűbb módszert követik majd, hanem elkezdenek civilizációban gondolkodni? Integrálódnak majd? Ugyan..

"Mit szeretnék? Habeas corpus talán? Hogy csak azt zárjuk be, aki megérdemli és ne mindenkit és aztán majd azt engedjük ki, aki szimpatikus?"
Te tudod, neked mi tetszik, de vannak helyzetek, amikor az ember nem lehet lágyszívű. Amikor népvándorlás van miért tételezném fel hogy mindenki a jó fiúk csapatában játszik? (elhúzódó, itt-ott hömpölygö máshol csak csordogáló népvándorlás van most is)

Miközben tudom, milyen az emberi természet?
Én szeretem a rendet. Az új fiú először bizonyít, azután szedhet a közösből. Ezt diktálja a túlélés minden szabálya. Ezek azok a szabályok, amiket a fejlett nyugat a liberális álmában elfelejtett. Tehetelen is. Az evolúció nem filozofál. Azt csak a jólétben élő ember teszi, aki már elfelejtette milyen a valódi harc a túlélésért. Ül a fotelben és egy jobb világról álmodik. És jönnek a túlélők és elveszik amit hagynak elvenni.

calabria002 (törölt) 2014.08.16. 13:42:58

@1000bocs:

némi pontosítás:

te az un. szociálliberálisokról elmélkedsz...

akik köztudottan szocialisták...

bár ha már itt tartunk a politikai mainstream - a jobbikkal együtt - kollektivistákból áll

szóval alig van köztük különbség...

ez egyik 19 a másik meg egy híján húsz...
süti beállítások módosítása