Szabadság téri emlékezetfrontok
2014. augusztus 06. írta: Zsigmond és Péterfy

Szabadság téri emlékezetfrontok

dzsuva.jpg

A magyar közélet 2014-es állapotát történetével, szimbolikájával és stílusával tökéletesen leképező német megszállási emlékmű funkciója mára kristálytisztán látható: ez a hely, ahol a Váci utca-Bazilika kör letudása után a Kossuth tér felé tartó külföldi turista szembesülhet azzal, hogy az Orbán-rendszer diktatúra helyett egy alapvetően vidám valami, ahol egyszerre jelenik meg a főváros egyik központi terén a kormányzati és a nagyhatalmi (lásd szovjet emlékmű és amerikai erőd nagykövetség) akarat, az ellenzéki tüntetés és a játszótér gyerekzsivaja.

A megszállási emlékmű lokális antitézise tulajdonképpen már az emlékmű odaszállítása előtt megszületett − és úgy tűnik, az emlékműhöz hasonlóan ott is maradt. Az emlékmű-ellentüntetők által otthagyott installáció legalább annyit elárul a magyar jelenvalóról, mint az emlékmű maga. A földre rakott kavicsok és kövek, mint az érintettekre való megemlékezés méltó gesztusai mellett, alatt, fölött a 21. századi magyar tüntetéskultúra kellékei, nejlonbugyikba rakott aktuálpolitikai üzenetek, Carte D'Or virágdobozok, festménykeretek és ott hagyott tüntetési táblák alkotnak vegyes összképet.

A tüntetők mára eltűntek, ahogy az emlékműhöz kirendelt rendőrök nagy része sincs már ott a téren. Már csak random külföldi turisták fotózzák értetlenül és fogalmatlanul a magyar Kulturkampf jeleit.

hfgfgfgf.jpg

qwqqqwqwq.jpg

ajj.jpg

bbbbb.jpg

tttttttt.jpg

rrrr.jpg

asasasasasasa.jpg

eeee.jpg

vvvvv.jpg

yyyyy.jpg

nnnnn.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr116579015

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elirigyelték tőlünk a lombjainkat 2014.08.11. 15:58:21

Az alább közreadott írás nem képviseli az LMP hivatalos álláspontját. Mégis alapos okunk van a közlésére, ugyanis az újbudai városvezetés nem tartja be az önkormányzati törvényt. Konkrétan nem támogatja a helyi közösségek önszerveződését és részvétel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyalog.galopp 2014.08.06. 15:59:47

Óriási, van a német megszállás emlékmű, alatta pedig a következménye, a belpesti értelmiségünk látlelete.
Szemét , mocsok, koncepciótlanság, tehetetlenség, bődületes nagy pofátlanság.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.06. 17:05:23

"A tüntetők mára eltűntek" --- írja.

És ki fog rendet rakni, eltakarítani utánuk --- a mucsaináczifáisztá rezsim munkaszolgálatosai?

picur3ka 2014.08.06. 17:11:36

Mi lett velük? Megunták?

Vagy most Érpatakra készülnek?

Kellene nekik valami munkát találni, marhára ráérnek.

Right Wing 2014.08.06. 17:39:47

@picur3ka: Sokba fájna az nekünk! Már így is hetven éve fizetjük 2-3 évnyi munkájukat. Én beérném azzal is, ha pórázt meg szájkosarat adnánk rájuk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.06. 17:45:44

...A napokban segédkeztem egy rokonomnak gyümölcsöse kitakarításában. Mióta cigányok költöztek a gyümölcsös szomszédságába, azóta rokonom nem tud úgy érkezni, hogy még ő is szüretelhessen: a szomszédok a gyümölcsöt féléretten leszedik, leverik, az ágakat letörik, a fák (hogyúgymonygyuk) teljesen tönkre lettek téve. De ez még hagyján! A legújabb sportjuk, hogy a portájukról a szemetet rendre átdobálják a rokonom gyümölcsösébe, aminek nemigen látom értelmét, mert a szemét (gyakorlatilag) ugyanott marad, néhány centiméterre a portájuktól, a kerítés túloldalán... Most is tetemes mennyiségű műanyag flakont, kakás gyerekalsót, kopott bőrkabátot, mindenféle rongyos ruhaneműt és a legkülönbözőbb szemetet szedtünk össze, jó adag építési törmelékkel egyetemben. Valamit felújíthattak --- bár a házukról, ránézésre, nemigen tudtam volna megmondani, hogy mit is --- és a keletkező építési törmeléket, végig a kerítés mentén, átszórták, átdobálták. (Rokonom elmondása szerint ez még a kisebbik baj lett volna, de a telke vízóra-aknáját is telegórták törmelékkel...???!!!)...

Valaki (teszem azt, egy kisebbségi/kisebbségijogi szakértő) meg tudná nekem magyarázni, hogy hol van ebben a magatartásban az értelem?!...

bbjnick.blog.hu/2013/07/20/_meggyozheto_volnek_egy_kis_szociografia_egy_megtortent_eset

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 17:48:02

Valahogyan rettentő módon elszomorít ez az egész(látvány, meg a mögöttes), és nem tagadom, hogy inkább az együttérzés a legfőbb nálam, ami ebből kikerekedik.
Feleim, abban a szemétben ott vannak a valódi fájdalom és emlékezet kis izéi is.
Hogyan lehet ilyesmit "eltakarítani"? Válogatni kellene, szívvel és alapossággal, de már mindegy, még egy lehetőséggel kevesebb.
Nem is tudom, kinek/kiknek köszönjem.

gyalog.galopp 2014.08.06. 17:51:51

@Mihint:
És a fölötte lévő nagy közös izével mi a bajod, elmagyaráznád?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 17:52:50

@bbjnick: Én nem vagyok szakértő, de innentől a szomszéd baja, ha átszórták az ő telkére a szemetet. Igen általánosan elterjedt nézet ez, és összefüggésben van a rosszul értelmezett "magántulajdon" és "birtokhatár" kifejezéssel.
Egyszerűbben: ezektől a téveszméktől felaljzva sokan azt gondolják, ha valami szemetet az "ő portájukról" átpakolnak máshova, az számukra megszűnik.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 17:54:45

@gyalog.galopp: semmivel se több, vagy kevesebb, mint az alatta lévővel. Vagy talán azt gondolod, hogy ebbe csak úgy belecsaptak, hirtelen mód? (már odafentről)
Látványos lett, az biztos.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.06. 18:01:37

@Mihint:

"Feleim, abban a szemétben ott vannak a valódi fájdalom és emlékezet kis izéi is." --- írod.

Ha te vagy én rendeznénk az emlékeinkből kiállítást közterületen, szerinted, hány percig volna az megtekinthető és ki fizetné a takarítás költségeit?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 18:06:31

@bbjnick: Semeddig :-) Ezért írtam feljebb, hogy el volt tervezve, és ez lett a vége.
Persze hogy tudom, hogy ehhez csak kicsit is hasonló "performance"-t minékünk nem terveznek, nem is engedélyeznek. Ennek tudatában is elszomorító, és főként az, hogy mennyien elhiszik/elhisszük az ilyen performanszokat.

gyalog.galopp 2014.08.06. 18:07:37

@Mihint:

Az emlékeknek, emlékezéseknek meg van a maga helye, módja. Tekintettel arra, hogy mindenkinek van kire, mire emlékeznie, egy kulturált társadalomban a saját egyéni emlékeinkkel nem nem terhelünk másokat, nem szórjuk szét, mint szemetet, hanem megpróbáljuk absztrahálni, egy jól kezelhető , méltó környezetbe helyezni, hogy mindenki megtalálja benne a saját emlékeit.

Mellesleg hányingerem van az útszélén elhelyezett mécsesektől keresztektől is. Sunyi képmutatás, ha valaki a konyhaasztalra borulva hal meg , oda ugye nem fog keresztet , meg bármilyen emléket állítani.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 18:13:15

@gyalog.galopp: Értem én ezt, csak vegyük figyelembe ennél az esetnél azt, hogy végletesen felhergelt népeket "szabadítottak rá" erre a témára. Hazug, aljas módon, személyes emlékeikre, fájdalmaikra apellálva, és azt meglovagolva.
A második bekezdésedet azért gondold át mégegyszer, szvsz. rossz párhuzamot állítasz.

picur3ka 2014.08.06. 18:16:23

@Mihint:

Vigyázni. Csak a tükörbe nézzen!

Bell & Sebastian 2014.08.06. 18:43:37

Ungárise Trevi -kút, benne egy csomó Vergißdichnich -tel. Erre azért gondolni kellett volna.

Az jutott eszembe, hogy már minden, egykor ellenséges szomszéd próbálja oldani a feszültséget, például közös hadijátékokkal, ami ugyebár a civil gondolkodást lenne hivatott átformálni. Van, ahol sorsolják a szerepeket, van, ahol nem.

Elég morbid felvetés, de esetleg rendezhetnénk valami ilyesmit, ami attól lenne speciálisan magyar, hogy nemcsak kamuból verekednének a Tisztelt Felek.

Aztán egy egy évük lenne a varratszedésre és felkészülésre.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 18:53:31

@bbjnick: Indított már birtokvédelmi eljárást? Ez mehet akár hivatalból is. Csak az a félő, hogy a hatóságok politikai indíttatásból nem zongoráznák végig az összes, rendelkezésükre álló lehetőséget, a tulajt meg autóstól kalapálnák laposra, amikor legközelebb odadugja az orrát.

Nincsen ötletem, mert amiből az ilyenek értenek, az nekünk duplán tilos. (Persze van. Szerezzen merkaptánt, itassa fel valamivel és bassza át a kerítésen. Vagy még jobb, ha csak leteszi saját portán.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.06. 19:40:13

@Bell & Sebastian:

"Szerezzen merkaptánt, itassa fel valamivel és bassza át a kerítésen. Vagy még jobb, ha csak leteszi saját portán." --- írja.

Gondolja, hogy érzékelnék egyáltalán a jelenlétét?

S=klogW 2014.08.06. 19:47:56

@Mihint: Kedves Mihint!

Nem ismerem az élettörténetét, melynek tapasztalatai nyomán ilyen érzések ébrednek magában, de szerintem feleslegesen érez így. Ezeknek az embereknek rengeteg hely és alkalom van megélni és kifejezni gyászukat - ezzel visszaélni legalább annyira visszataszító és méltatlan a gyászoltak emlékéhez mit nem tekintettel lenni a gyászra. Ráadásul ezek az emberek a veszteségükből legkevésbé sem az emberi létezés általános esendőségének és kiszolgáltatottságának felismeréséhez jutottak el, hanem gőghöz és a bosszúhoz. Ezekkel az emberekkel nincs miért együttérezni: a halottaik emlákét alapvető emberi erkölcsi köteleség tiszteletben tartani

de őket személyükben - ahogy senki mást sem - halottaik okán nincs miért külön tiszteletben tartani.

S=klogW 2014.08.06. 19:50:11

@S=klogW:

jav.:
a gyászoltak emlékéhez, mint

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 19:52:52

@S=klogW: Szar feliratot rávésni viszont kibaszottul méltóságteljes, ugye?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.08.06. 20:01:18

Azt nem értem, hogy akik szerint érdemes volt kiirtani a zsidókat (sőt, a magyarok nem végeztek elég alapos munkát), azoknak miért kedves az emlékmű?

S=klogW 2014.08.06. 20:13:50

@bbjnick: esetleg próbálkozhat vajsavval

tarackos 2014.08.06. 20:17:21

@bbjnick: A legújabb sportot úgy oldotta meg a anno a közvetlen szomszéd, aki amúgy polgári foglalkozására nézve hentes volt de mindenki csak parasztnak hívta, Isten nyugosztalja!, hogy amikor stikában cigiztünk és átdobtuk a csikket akkor Ő hetekig gyűjtögette és odab...a egyben a lábtörlőre. Én spec először nem értettem, de amikor megkaptam az első pofont a muttertól már vágtam miért parasztozzák...;)

Bell & Sebastian 2014.08.06. 21:04:13

@bbjnick: Az garancia, hogy érzékelnék. Két decit rálocsolni a szemétre és otthagyni egy hétre. Majd meglátja.

Éhes_ló 2014.08.06. 21:10:10

Érdekes lenne mit lépne a sündörség, ha a kedvenc ruszki obeliszküket látnák el a jó magyarok hasonló emléktárgyakkal és emlékeztetőkkel.

Az viszont meglehetős nyomor, hogy nincs radikális jobber párt, amely ezt - már csak precedensként - meg merné tenni.

Nem is szólva a tojással való dekorációról, ami szintén haladó zsidó hagyomány, ha nekik nem tetsző emlékműről van szó.
Mehetne pár tálca tojás, disznóláb bármi egyéb helyekre is, lássuk a toleranciát és s szabad véleménynyilvánítás tiszteletét.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 21:10:11

@S=klogW: Kivételesen igaza van. Kb. a nejem is valami hasonlót mond. Ettől függetlenül megsajnáltam őket, nem tehetek róla. És igen, van pár hangadó, akik erre a negatív tapasztalatcsoportra rájátszanak. Róluk is lehetne beszélni, csak minek. Úgyis nyilvánvaló a szándék: békesség itten soha ne legyen. Ha maradt bennem valami gyűlölet, az feléjük irányul, valszeg.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 21:15:25

@Éhes_ló: Ugyan, mit vár egy gyarmattól? Csak a ráutaló magatartás is már büntetendő cselekmény, szemben pl. az egyszerű rablással, ami az emberi jogok hatása alá esik. Maga atomhatalom? Na, akkor kötözködjön.

Jolka40 2014.08.06. 21:23:57

@gyalog.galopp: Az út szélén elhelyezett keresztek, mécsesek figyelem-felhívások: Vigyázzatok, nehogy újra megtörténjen! A kavicsok az emlékmű előtt ugyanezt a célt szolgálják: Vigyázzatok, nehogy még egyszer megtörténjen, hogy magyar emberek magyar embereket küldjenek a halálba hamis eszmék keltette gyűlölködés miatt.

S=klogW 2014.08.06. 21:29:18

@Bell & Sebastian: vagy a ház/putri tetejére

Robinzon Kurzor 2014.08.06. 21:29:39

@bbjnick:

Már megint a zsidók jártak jól, ők kiállíthatnak közterületen, te meg nem.

Valójában ők kényszerítették Orbánt erre az emlékműre, hogy aztán legyen mire föl csinálni a balhét.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.06. 21:47:08

@Jolka40:

Eszerint, ha az izraeli nagykövetség elé odaürítünk egy utánfutó sódert, akkor ők azt értően és megértően fogadják majd, mint az általuk legyilkolt polgári áldozatokra emlékező gesztust?

S=klogW 2014.08.06. 21:51:48

@Mihint: Csak kivételesen? Azt reméltem, hogy tévedéseim kivételesek. :( :)

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.06. 21:54:23

@bbjnick: Bazmeg, még önmagadat is képes vagy alulmúlni. Az izraeli nagykövetség, miként a nevében is bennefoglaltatik, nem emlékmű, hanem nagykövetség.
Az emlékműre balfasz módon felvésett héber feliratról nincs valami mélyenszántó véleményed?

Bell & Sebastian 2014.08.06. 21:54:59

@Mihint: Végül is, kifinomultan okos húzás átváltoztatni holokauszt mementóvá a szerintük tréfli, összmagyarság szimbóleumot.

Asszem eredetileg is azt akartak volna, csak akkor másként interferál a kettő.

Akárhogyan is nézzük, csak azért is úgy lett, ahogyan akarták. És még pár milliárdot be is dobtunk a perselybe, hogy visszafüttyentsék az agaraikat.

Ebben a koordináta rendszerben itt másnak igaza nem lehet, mint nekik.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 22:02:08

@bbjnick: Valószínűleg kitömött barbárként tekinthetné meg a legközelebbi holoszimpóziumon a műértő közönségesség. Itt-ott gondosan lesallerezett lyukakkal.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 22:03:42

@Bell & Sebastian: Így van. De ennek a sajnálathoz semmi köze. Valahogy úgy gondolom, hogy ennek nagy ára van, és leginkább majd a vétlenek fizetik:

"6.
És ha mondja néki valaki: Micsoda ütések ezek a kezeiden? azt mondja: A miket az én barátaim házában ütöttek rajtam.
7.
Fegyver, serkenj fel az én pásztorom ellen és a férfiú ellen, a ki nékem társam! így szól a Seregeknek Ura. Verd meg a pásztort és elszélednek a juhok, én pedig a kicsinyek ellen fordítom kezemet."
Zak.13.5-7

Szinkterizmus, ha kell :-)

S=klogW 2014.08.06. 22:07:59

@Bell & Sebastian: Nem kell ilyen könnyen feladni és lemondani.

Össze kell söpörni a sódert, oszt jónapot, a szemét papír részét meg helyben felgyújtani, amúgy jelzésértékűileg.

Tudományos libsizmus 2014.08.06. 22:09:49

A Szabadság tér legnagyobb szégyene a világ vezető demokráciájának követsége, amelyet tankcsapdákkal védenek egy szövetséges országban.

gyalog.galopp 2014.08.06. 22:11:02

@Jolka40:
Egy kis eredettörténet, valamikor a 70-es években a németek (nszk) a belesettel gyakran érintett helyekre kereszteket festettek az útburkolatra, figyelmeztetve az autósokat. Aztán az autósok megszokták és úgy szartak rá, mintha ott se lenne. Aztán K.Európában ez már emlékhelyekké módosult, mivel a kegyelet ugye kegyelet, hát felül írta a józan észt. Az útmenti "emlékhelyek " balesetveszélyesek, gátolják az útkarbantartást, hókotrást, mindent, ideje lenne eltakarítani őket.

Európában minden m2-re juthatna legalább egy emlékhely.
Ha neked egy rakás kavics, széttaposott cipő , meg papírfecni figyelmeztetés, akkor menj ki egy szeméttelepre.
Ne haragudj, de minden cinikus baromságra nem vagyok vevő.

S=klogW 2014.08.06. 22:13:09

@Mihint:

Ne legyen elkeseredve, ha ilyen szépen halad, a vasárnapja már vidám lesz. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.06. 22:16:45

@Bell & Sebastian:

"Valószínűleg kitömött barbárként tekinthetné meg a legközelebbi holoszimpóziumon a műértő közönségesség." --- írja.

:-D (...) :-D (...) :-D ...

@S=klogW:

"ha ilyen szépen halad, a vasárnapja már vidám lesz" --- írja.

:-D (...) :-D (...) :-D ...

S=klogW 2014.08.06. 22:26:23

@Mihint: Egyébként mi történt magával, hogy ilyen gonddal és aggodalommal terheltnek tűnik?

picur3ka 2014.08.06. 22:26:46

@bbjnick:

Addig örüljön, míg nem járnak át vécézni.

picur3ka 2014.08.06. 22:29:17

@Tudományos libsizmus:

Csak realisták. És nem demokráciák.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 22:39:43

@S=klogW: Majd elmondom, csak alszom rá párat:) Mielőtt nagyon aggódna, nem a Csanád-szindróma esett be :-))

Bell & Sebastian 2014.08.06. 22:46:51

@Mihint: Láthatóan pont az nem tudja értelmezni a látomást / jövendölést, akinek szól, ugyanis nem került bele a receptgyűjteményébe.

Igen, a pásztorok (Kegyelem) és kereskedők (Egység) széttörésével kezdi. Jól mondja.

Nincsen ebben semmiféle szinkretizmus, de azért a hobbikeresztények körmére rácsapnám a Könyvet, amikor a barátaik házában lapozgatják. Mert ők valóban csak parasztok, nem papok.

Ha figyelmesen olvasta, benne van még ez is.

S=klogW 2014.08.06. 22:46:54

@Mihint: Olyasmi nem fordult meg a fejemben, inkább az, hogy esetleg az újonnan fizetendő egyházi tizede miatt bánkódik. :)

Bell & Sebastian 2014.08.06. 22:58:47

@S=klogW: Egy-egy hasonló, pirrhuszi győzelem mindig egy aranyvonatba fáj. A szimbolikus csatatéren nem lehet nyerni. De legalább megpróbáltuk.

S=klogW 2014.08.06. 23:03:00

@Mihint: Egyébként meg Csanáddal sem az a baj, hogy zs, hanem hogy hazug.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 23:04:41

@Bell & Sebastian: Egyszerűbbet sem sikerül értelmezniük, de erről majd később részletesebben. Hobbikersztények - de sokan vannak, még többen azonban, akik kívülről óhajtják megmondani, hogyan is köllene egy kereszténynek "gondolni", az se semmi, de sebaj. Benne van, bizony.

@S=klogW: A tized befizetve, már a kilenced is, a robot folyamatban, mégsem elég valahogy. Az onokám első elhálásáig azér' nem mennék :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2014.08.06. 23:05:56

@S=klogW: ponfix erre gondoltam, örülök, hogy érti :)

S=klogW 2014.08.06. 23:09:32

@Bell & Sebastian: Pirrhuszi akkor lesz a győzelem, ha még sokáig otthagyja az önkormi ezt a szeméttengert.

S=klogW 2014.08.06. 23:10:43

@Mihint: Biztos csak kivételesen. :P :)

Jean Sol Partre 2014.08.06. 23:44:39

@bbjnick: pár szem marihuána magot kell átszórni, aztán kicsit később feljelenteni őket.

Bell & Sebastian 2014.08.06. 23:47:45

@Jean Sol Partre: Csak előbb bele kell sartre a zacskóba.

Jean Sol Partre 2014.08.06. 23:52:47

@Bell & Sebastian: na ja, tápanyag :)

picur3ka 2014.08.07. 00:03:55

Milyen huncfutok vannak!

Jolka40 2014.08.07. 06:35:21

@gyalog.galopp: Ha nem ez a cinizmus, amit most előadtál, akkor semmi nem az. Az emlékművek sem praktikusak, akadályozzák az utcaseprőgépeket a munkájukban. Mi emberek meg mégjobban. A friss havat letapossuk, így sokkal nehezebb eltakarítani. Na meg az autók, az autóparkolók is rohadtul útban vannak. A parkokban a virágágyások akadályozzák a fűnyírást. Hülye civilizáció.

Jolka40 2014.08.07. 06:38:40

@bbjnick: A zsidók kavicsa olyan, mint a keresztények virága. Az emlékezés szimbóluma. Öcsém, ne legyél már ilyen bunkó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.07. 06:57:58

@Jolka40:

Ezzel azt akarod mondani, hogy az a nagy kupac az emlékmű tövében, tulajdonképpen, egy sziklakert?

kvadrillio 2014.08.07. 08:42:38

NU, EZEKBŐL A KÖVEKBŐL IS LÁCCIK, JÓL MEGSZERVEZETT HOLOEMLÉKMŰ EZ SZABADKŐMŰVES MÓDRA ! :o) RÖGVEST TELERAKTÁK KÖVEKKEL AZ ALIJÁT......:o)

MÁS...
A juhászat nagyon bonyolult tudomány
2014. augusztus 7., csütörtök 6:02 InfoRádió
Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
Szaporodásbiológiát és takarmánygazdálkodást is tanulhatnak a juhászok a számukra hirdetett felnőttképzésen. A kétszáz órás tanfolyamok a szegedi, a kaposvári és a debreceni egyetemen indulnak. Utóbbi intézmény rektorhelyettese szerint a juhászok érdeklődő emberek ugyan, ennek ellenére szervezett képzéseken nem szívesen vesznek részt; ezért is kell felkínálni nekik a hasznos tanulnivaló lehetőségét.

"Mezőgazdasági szakképzésünk eléggé elmaradt ezen a területen, juhászokat legalább két évtizede nem képzünk, óriási lemaradásunk van a juhászat területén, ma a rendelkezésre álló egymillió juhból körülbelül ötszázötven-hatszázezer bárányt tudunk értékesíteni, ami messze elmarad az európai átlagtól" - mondta Jávor András.

"A juhászat, illetve a mezőgazdaság nagy sebességgel fejlődik; új fajták, technológiák, takarmányozási ismeretek jelennek meg, új módszerek vannak a genetikában. A néhány ezer juhász elméleti ismerethiánnyal rendelkezik, ezt szeretnénk pótolni, ahhoz hogy versenyképesek legyenek, előre kell lépnünk" - hangsúlyozta a Debreceni Egyetem rektorhelyettese.

"Azokat várjuk, akik szeretnék a juhászatukat fejleszteni, szeretnének többet tudni, de azoknak is hasznos lehet, ha mélyítik az ismereteiket, akik az ágazat más területein dolgoznak, akár kereskedők, szakirányítók vagy csoportokat vezetnek" - mondta Jávor András. Hozzátette: "korlátlan a jelentkezési lehetőség a felnőttképzésre, amely három helyen indul: a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi karán, a Kaposvári Egyetemen és reményeink szerint a legnagyobb volumenben a Debreceni Egyetem Mezőgazdaságtudományi karán."

"A juhászat nagyon bonyolult tudomány, nagyon nehéz állattal foglalkozni. Ez egy néma állat, a baját sem nagyon közli, nagyon kell érteni hozzá, a szeméből, a mozgásából, az életjelenségeiből a bajokat fel kell tudnia tárni egy juhásznak, ezen túlmenően új takarmányozási ismereteket, genetikát, kiválasztást, szelekciót és szaporodásbiológiát is kell tanulniuk. Csak egy példát mondok: tudáshiány miatt a mesterséges termékenyítés ma már nem éri el a két százalékot a juhágazatban, anélkül pedig igazi fejlődés nem képzelhető el" - hangsúlyozta Jávor András.

A Debreceni Egyetem rektorhelyettese hozzátette: "nehéz megmozdítani a juhászokat, bár érdeklődő emberek, de az ilyen szervezett képzésekben nem szívesen vesznek részt, viszont vannak arra vonatkozó tapasztalataink, ha azonnali hasznosításra alkalmas ismeretekkel kínáljuk meg őket, hajlandóak a beiskoláztatásra."
Hanganyag: Gál Ildikó
> vissza a címlapra

...ÉS MÉG AZT IS MONDTÁK A MAI JUHÁSZOK MÁR DIPLOMÁSOK !!!!! :o)

ETTŐL BEROSÁLTAM !!:)))))))))))))))

kvadrillio 2014.08.07. 08:43:43

@kvadrillio: TANULNI ! TANULNI ! TANULNI FIAM !
ÚGY MÉG JUHÁSZ IS LEHECCCC ! :)

kvadrillio 2014.08.07. 08:58:48

@Jolka40: JAHHHH.....JÓL SIKERÜLT A ZSIDÓKNAK EZ A 2014 HOLOKAUSZT EMLÉKÉV GÉÁZÁBAN IS VÉRFÜRDŐVEL, TANKOKKAL, KATONÁÉKKAL, 400 GYEREK ÉS FELNŐTTEK KINYÍRÁSÁVAL !
MOST MÁR CSAK OTT IS EGY SORSOK HÁZÁT KELL ÁLLÍTANI HOLOKAUSZT EMLÉKÉV...2014. GÁZA !!!!!

FELIRATTAL ! UGYE...UGYE......

kvadrillio 2014.08.07. 09:01:53

@Jolka40: TALÁN AZÉRT IS SZERETIK A ZSIDÓK A KÖVEKET, MERT AZ IN GYEN VAN ! LEHET SPÓROLNI RAJTA ÉS NEM KELL PÉNZT KIADNI VIRÁGRA ! :)

kvadrillio 2014.08.07. 09:05:14

És üzenem mindenkinek,

testvérnek, rokonnak, idegennek,

gonosznak, jónak,

hűségesnek és alávalónak,

annak, akit a fájás űz, és annak

kinek kezéhez vércsöppek tapadnak:

vigyázzatok és imádkozzatok!

Valahol fenn a magas ég alatt

mozdulnak már lassan a csillagok,

s a víz szalad, és csak a kő marad,

a kő marad...

GÁZA...2014.

Nátán Apfelbaum 2014.08.07. 09:36:11

Miért kell így megalázni a szeretteink emlékművét?

a-kjudíit 2014.08.07. 09:38:14

@gyalog.galopp:
Ön látta, hogy a haláltáborokban hogy néztek ki a hullahegyek, ahol egymásra hányva csontváz férfiak, nők, holtestei voltak láthatók?
Látott olyan képeket ahol a haláltáborokba hurcoltak levetett ruhái, haja, aranyfoga, szemüvege és stb.-i, hegyekben álltak?
Ha látott akkor értelmezzen, ha meg nem akkor nézzen meg egy-két ilyen képet és utána kritizáljon.

a-kjudíit 2014.08.07. 10:14:01

@Right Wing:
A kárpótlást nem a magyar állam adja, hanem a német állam, mindaddig amíg valaki él a túlélők közül.
Úgyhogy ez nem jön be.

@bbjnick: Csináljon egyet!
Megfelelő hely és alakalom, aztán hajrá neki!

Ha valaki nem érti, hogy miért vannak kint ott a téren az emberek, akkor sem a történelmet nem ismeri, sem azt amiért hazug az IZÉ mocskos szellemisége és gondolatisága.

Akkor amikor azt állítják ezzel a szoborral, hogy a "szegény, ártatlan, lehunyt szemű magyarokat a nagy és erős németek megszállták és ezért muszáj volt kiadni a magyar zsidókat egy kis munkatábori üdülésre és természetesen a családjukat is velük küldeni nehogy egyedül legyenek a férfiak. És természetesen erre a legalkalmasabb egy marhavagon, amire fel lehet zsúfolni úgy 80-90 embert is 1 vödör vízzel és 1 üres vödörrel amibe elvégezhetik a dolgukat és természetesen előtte kifosztani Őket, nehogy sok maradjon a németeknek. Mindezt lezavarni oly rövid idő alatt amire csodájára járt a pedáns németség is. Március 19.- utáni időponttól július 9.-ig 423.000 embert deportáltak.
Mi ez ha nem a "Magyarország jobban teljesít" igazi megfogalmazása.
Senki nem kérte ezt az IZÉ-t, a kormány ezzel csak azt akarta jelezni amit az Alaptörvényben már deklaráltak, hogy 1944. márc. 19.-től elvesztette Magyarország a szuverenitását, tulajdonképpen nem tehetett semmiről, ami ezután történt.
Horty, hogy tudta kinevezni a minisztereit, akik az előző kormányában is szép számmal szerepeltek, miért maradt kormányzó, hogy tudta leállítani a deportálásokat, ha Magyarország elvesztette a szuverenitását, azért mert úgymond "megszállták" a szövetséges németek?
A Spektrumon megy egy sorozat, ahol bemutatják a II. világháború híres kollaboránsait, azokban az országokban, amit megszálltak a németek és mit ad Isten, ilyet nem találtak Magyarországon. No és miért? Mert a magyar megszállást nem tartják megszállásnak, hiszen a náci Németország szövetségese volt és maradt 1944. márc. 19.-e után is és Horty maradt a kormányzó.

Elég abból, hogy zsarolták és a többi megunt, elcsépelt védekezéssel, nincs rá csak annyi magyarázat, hogy Horty beengedte a németeket cserébe a zsidókért.

Nem a németek végezték idehaza az érdemi munkát, hanem a magyar államapparátus, akiknek Ő parancsolt és neki engedelmeskedtek.

kvadrillio 2014.08.07. 10:34:04

Ötéves zsidó gyerekeket terrorizáltak antiszemita fiatalok Sydney-ben
Index
2014. 08. 07. 10:06

Több tucat zsidó kisgyereknek okoztak lelki traumát egy tinédzser banda tagjai, akik a Gázai övezetben végrehajtott izraeli hadművelet miatti felháborodásukban megrohantak egy sydneyi iskolabuszt, írja az MTI.

A buszra, amely mintegy harminc, 5 és 12 év közötti gyereket szállított három zsidó iskolából, nyolc, 15 és 17 év közötti fiú nyomult fel az egyik megállóban, Sydney jómódú keleti elővárosában, Randwickben. Jackie Blackburn, akinek három lánya utazott az iskolabuszon, a Nine Network televíziónak elmondta, hogy 12 éves, legnagyobb lánya telefonált neki, segítségért könyörögve.

Azzal fenyegetnek bennünket, hogy elvágják a torkunkat. Azt skandálják, hogy Palesztina, és azt üvöltözik, hogy a palesztinok meg kell öljék a zsidókat, meg hogy Heil Hitler

- idézte lánya szavait Blackburn, aki élesen bírálta a buszsofőrt, amiért semmit sem tett, hogy megfékezze a támadókat.

Egy másik anya, Isabelle Stanton, akinek két lánya volt az iskolabuszon, azt mondta a The Daily Telegraph című lapnak, hogy a fiatalok azt üvöltötték, hogy

meg fogunk ölni benneteket

meg azt, hogy Szabad Palesztinát.

A gyerekek tudnak róla, hogy mi zajlik a Közel-Keleten, de azt a konfliktust nem szabadna ide importál, vélte a nő, aki szerint most nagyon fenyegetettnek érzik magukat.

Az új-dél-wales-i rendőrség öt fiatal korút állított elő csütörtökön az előző nap elkövetett antiszemita incidens miatt, kihallgatásuk után vádemelés nélkül szülői felügyelet alá helyezte őket a további vizsgálat lezárulásáig.

Victor Dominello, Új-Dél-Wales helyi közösségekért felelős minisztere szintén élesen elítélte a támadást, megbocsáthatatlannak nevezve minden faji vagy vallási alapú nyilvános sértegetést és megfélemlítést.

...jajjjjjj......HOGYISSS MONDTA IRA FORMAN BÁCSIKA: "...AZ USA-BAN (MAGYARORSZÁGON), MÁSFAJTA, KLASSZIKUS, 19-20 SZD-I, NÁCI TIPUSÚ ANTISZEMITIZMUS VAN !""""" :)..AHHHAAAA.......

NEM ANTI.....SEMITIZMUS VAN ! HANEM ZSIDÓGYŰLÖLET VAN A VILÁGON MINDENHOL, MERT LÁTJÁK MIT CSINÁLNAK !! INTERNETEN KERESZTÜL IS !!!
Nem a szemitákat nem kedvelik, mert sok szemita, szemita-nyelvű van rajtuk kívül.....

kvadrillio 2014.08.07. 10:36:28

@kvadrillio: ira forman bácsika, HOGY VAGY ????????

kvadrillio 2014.08.07. 10:42:25

@a-kjudíit: NU, A MAGYAROK, SOHA NEM ÁLLÍTOTTAK SEMMIT, EZT A F.SZ SZOBROT NEM ŐK AKARTÁK, HANEM A ZSIDÓK. MEGKAPTÁK A JELENLEGI "MAGYAR" KORMÁNYTÓL. SAJNOS.
MEG TELERAKHATTÁK AZ EGÉSZ ORSZÁGOT IS A SZOBRAIKKAL. SAJNOS.
A MAGYAROK TÖRTÉNELME AZ, HOGY MINKET, MAGYAROKAT, A SZOVJET VÖRÖS HADSEREG SZABADÍTOTT FEL A II. VILÁGHÁBORÚ NÁCIZMUSA ALÓL.

A TÖBBI....CSAK A ZSIDÓK HÜLYE SZÖVEGELÉSE....AZ ÖSSZES MÉDIUMBAN, AMIT A TULAJDONUKBAN TARTANAK. HIÁBA MANTRÁZZÁK...A MAGYAROKAT EZ HIDEGEN HAGYJA. LÁTJÁK, HOGY EZ A HÜLYE NÉP, MINDIG, MINDENHOL CSAK SAJÁT MAGÁT AJNÁROZZA. MÁS EMBEREK BAJÁVAL SOHA NEM TÖRŐDIK. EBBŐL ÉL.

kvadrillio 2014.08.07. 10:47:07

@kvadrillio: JAHHHHH.... hogy gazdagok, meg elprivatizálnak mikndent a világon ??? meg beférkőznek minden jól fizető funkcióba ????? meg a tulajdonukban van az egészt világon a média ??? meg a kurvafuttatás ? meg a milliárdokat tejelő droghálózatok ??? meg a többi összes jól jövedelmező ágazatok ?????

csak azt csinálják most is, amit mindig is csináltak. HÁBORÚ ELŐTT IS EZT CSINÁLTÁK. LETAPOSNI MINDENKIT A SAJÁT HARÁCSOLÁSUK ÉRDEKÉBEN !

szar vélemény ez ???
AKKOR IS AZ ENYÉM !
ÉS NEM TECCIK , AMIT CSINÁLNAK !

kvadrillio 2014.08.07. 10:52:53

@a-kjudíit: ...ÉS ÖN LÁTTA, HOGYAN LETTEK ÖONGYILKOSOK 3000-EN A DEVIZAHITELESEK KÖZÜL MA, ITT MAGYARORSZÁGON ???????

JA ! HOGY EZ NEM 7Z0 ÉVVEL EZELŐTTI TÖRTÉNET.........AHHHAAA.......

kvadrillio 2014.08.07. 10:55:40

@a-kjudíit: NU......MOST, 2014-BEN IZRAEL HOLOKAUSZT-EMLÉKÉVET RENDEZ GÁZÁBAN, KB 2000 HALOTTAT ÁLDOZVA JAHVÉJÉNEK.......

ez nem a múlt.......EZ A JELEN !

kvadrillio 2014.08.07. 11:01:00

"Ha valaki nem érti, hogy miért vannak kint ott a téren az emberek, akkor sem a történelmet nem ismeri, sem azt amiért hazug az IZÉ mocskos szellemisége és gondolatisága."

normális emberek nem a 70 év előtti eseményeken rugóznak(BEGYŰJTVE MILLIÁRDOKAT RAJTA !), hanem a ma, a jelen eseményein sírnak.......A JELEN TÖRTÉNELMI ÁLDOZATOKAT SAJNÁLJÁK.......

a zsidókat pláne nem sajnálják, hiszen ahogy Áder bácsika mondta: A ZSIDÓK A FELSŐKÖZÉPOSZTÁLYBAN, JÓL FIZETETT ÁLLÁSOKBAN RENESZÁNSZUKAT ÉLIK !
(az n ár csak hab, hogy holoemlékévre tekintettel ehhez még lenyúltak jó pár milliárdocskát ezek a derék emberkék A MAGYAROK PÉNZÉBŐL !)

TECCIK ÉRTENI ??? :)

Bell & Sebastian 2014.08.07. 11:40:56

@kvadrillio: Ezt honnan szedi? Nem mintha kételkednék, de leírva még sohasem láttam, azt sem tudom elképzelni, hogy vezetnek ilyen statisztikát. Hacsak nem a belügy. Hmm...

picur3ka 2014.08.07. 11:41:12

"Elég abból, hogy zsarolták és a többi megunt, elcsépelt védekezéssel, nincs rá csak annyi magyarázat, hogy Horty beengedte a németeket cserébe a zsidókért."

Én ezt soha nem értem: miért és hogyan képzeli azt valaki (sőt elvárja, mint kötelező magatartásformát), hogy ő érte, helyette, valaki más magát feládozza? Mert különben meg rasszista is, ha nem.

Még a tetejébe, valaki olyanért, akinek csak saját maga számít, ezt láttuk ebben a performanszban ismételten megnyilvánulni.

Gyorgy Nagy 2014.08.07. 12:57:44

kvadrillio dédannya zsidó volt 1921-ben átkeresztelkedett és ő zsidozik?Ez a szerencsétlent azsem érdekli hogy nem az izraeliek kezték a "balhét" most hanen a szemét Hamasz ( tengerbe az ősszes teroritákkal )!

delphinus 2014.08.07. 13:09:56

Két kérdésem van: a szemetüket mikor takarítják el a közterületről azok akik odahordták? A saját lakóövezetükben is így becsülik meg a milliárdokért fölújított köztereiket? Szégyelljék magukat!

Jolka40 2014.08.07. 13:18:39

@kvadrillio: Ahol ők élnek, ritka kincs a virág. Leginkább kősivatagok vannak. Kemény munkával kell életet teremteni. Kicsit nézz utána, mielőtt szabadon engednéd az indulataidat.

Bell & Sebastian 2014.08.07. 13:23:31

@Gyorgy Nagy: Javítson ki, ha tévedek, de még előtte drónokról indított rakétákkal párologtatott el (szerinte) terrorista vezetőket családostól a zsidó állam, még előtte pedig...

Vége-hossza nincs a sorolónak.

Maga szerint, minekünk mit kellene tennünk a szemetét a szomszédjának áthajigáló kisebbségivel, az izraeli logika alapján?
És ha nekünk ilyet nem szabad, másnak miért nem tilos?

a-kjudíit 2014.08.07. 13:43:28

@picur3ka:
Van egy bizonyos szint amire még reagálni is fölösleges.
Na ez az az eset!

a-kjudíit 2014.08.07. 13:45:50

@delphinus:
Azok a milliárdok az EU-ból jöttek ha csak egy kicsit utána nézne a dolgoknak.
Ha elkerül az IZÉ a térről, akkor valószínűleg az Eleven emlékmű is elkerül onnan.

picur3ka 2014.08.07. 13:50:43

@a-kjudíit:

nem, ez egy kérdés, amire egyértelmű a válasz. önfeláldozó hajlamúak kevesen vannak.

nagyokat mondani persze, mindenki tud.

a-kjudíit 2014.08.07. 14:12:50

@picur3ka:

Bocsánat de Önnek olvasási problémai vannak, vagy esetleg értelmezési gondokkal küzd?

Horty azért nem ugrott ki a a szövetségből, (ez a "magyar mesék mondavilágából származik), hogy nehogy bánccsák a magyarokat, viszont beengedte a németeket, mert az hogy megszálltak minket azt semmi nem jelzi, hiszen senki nem védte a hazát, (volt egy véletlen baleset, ahol az egyik határátkelőhöz nem jutott el a "baráti" látogatás ténye, ezért tüzet nyitottak a németekre. Meghalt 5 magyar katona és talán 25 német katona) ez tény.
Ezután, hogy ne bánccsák a magyart, mivel amúgy is a zsidókra fájta németek foga, ezért adj uram, nem álltak ellen e kérésnek és se perc alatt kiebrudaltak a határra 423.000 magyar zsidót. Még az sem volt ennek gátja, hogy sokan közülük pl, átkeresztelkedett (gondolom erre az a reakció, hogy persze alibiből csinálták és csak az életüket akarták menteni) soha nem gyakorolták a zsidó hitet, de hát akinek valamelyik felmenője zsidónak találtatott, annak meg volt pecsételve a sorsa.
Ennyire önfeláldozó az igaz "magyar", mert a magyar zsidó az csak zsidó, de nem magyar.
Szegény Szent-györgyi Albert! Őt is elküldenék Izraelbe?
Úgye, így van Picurka3?

picur3ka 2014.08.07. 14:23:14

@a-kjudíit:

"Bocsánat de Önnek olvasási problémai vannak, vagy esetleg értelmezési gondokkal küzd?"

Mindkettő. Sőt, még hülye is vagyok.

2014.08.07. 14:42:50

Nem eltűntek, hanem átvonultak a dohány utcai zsinagógába drukkolni a gyerekgyilkosoknak.

delphinus 2014.08.07. 15:33:46

@a-kjudíit: Nem állítottam ennek az ellenkezőjét, szóba sem hoztam, hogy a milliárdokat ki termelte ki, miért gondolja, hogy nem tudom milyen pénzből történt a felújítás? Miközben másokat vádol olvasási problémákkal, (picur3ka) saját magára is illene odafigyelni, mert lehet, hogy ott a " gerenda" ahol nem is gondolta! Másrészt: ha EU-s pénzből lett felújítva a tér, akkor nem kell megbecsülni és vigyázni rá? Érdekes szemlélet mondhatom, remélem nincsenek gyerekei, akiknek ezt adta tovább!
Az emlékmű nem "IZÉ", hanem a téren jelenleg a legszebb szobor, szóval " ha csak egy kicsit utána nézne a dolgoknak" akkor nem írna hülyeségeket, javaslom.

Szindbad 2014.08.07. 15:41:42

@bbjnick: A Gyurcsány a hibás, mindenképp. Meg a liberálisok. De főleg az SZDSZ.

Bell & Sebastian 2014.08.07. 16:11:16

@a-kjudíit: Szerintem nem fog visszaszólni, mert egyrészt szorult bele empátia, másrészt maga enyhén szólva elfogult. Amennyiben (csak tételezzük fel) mindenben igaza van, meddig kívánja még egyoldalúan forgatni a kollektív bűnösség bunkósbotját?

Persze, hülye kérdés. Át kellett volna állni az oroszokhoz és legázolni a németeket, akkor aztán most hű, de jó is lenne. Maga se irkálna hülyeségeket (nincs pardon senkinek), amire valószínűleg én sem válaszolnék (nekünk sincs).

Micsoda alternatíva! Vagy nem így képzeli?

Bell & Sebastian 2014.08.07. 16:13:18

@Szindbad: Meg az aszott bőcsészek, az kimaratt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.07. 17:02:21

@Jolka40:

A megemlékezéseket követően illik a megemlékezőknek eltakarítaniuk maguk után.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.07. 17:16:43

@a-kjudíit:

"Ha hosszan írsz ostobaságokat, azzal nem igazadat, hanem ostobaságodat bizonyítod." (Paulo Coelho helyett bbjnick):-)

Jean Sol Partre 2014.08.07. 18:47:56

@Gyorgy Nagy: sokkal hosszabb történet ez ennél

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.07. 21:12:29

Az emlékmű méltóságát anyabirkaként szárnyai vevőktől ismételten kérdezem: a nagy büdös közös áldozatiság eszményéhez mennyire méltó az elcseszett héber felirat? Sőt, segítséget kérek, tényleg nem tudom eldönteni, melyik a rosszabb verzió. Ha tudatos volt az elbaszás vagy csak sima slendriánság.
(személyes véleményem szerint az utóbbi)

picur3ka 2014.08.07. 22:20:56

@bbjnick:

"Valaki (teszem azt, egy kisebbségi/kisebbségijogi szakértő) meg tudná nekem magyarázni, hogy hol van ebben a magatartásban az értelem?!... "

Olvastam ezt valahol, s eszembe jutott a kérdése.

"elhulott beteg állatok darabjait behajigálták a kerítésen, hogy a gazda egészséges baromfiai elhulljanak...."

(dögevési szokásról beszél)

Bell & Sebastian 2014.08.07. 23:05:09

@biboldó: Az előző parlamentben sem beszélt senki héberül, ezek meg még annyira se. De akkor milyen nyelven jelentenek?

Ezen a litván-zsidó műnyelven csak Izrael állam létezése óta beszélnek, eleve hiba volt csontig benyalni, elég lett volna folyásfenékig.

A yiddish -sel mindenki jobban jár, de ha már hisztorizálunk, arra ott az arámi.

a-kjudíit 2014.08.08. 09:56:08

@Bell & Sebastian:
Elfogultság?
Más szemszög, más nézet!
Ha Én az vagyok, sokan Önök közül szintén az.
Azt mondja kollektív bűnösség!
És mi van a kollektív áldozatisággal?
Ez a szobor azt mondja mindenki aki meghalt 1944 márc. 19.-e után áldozat volt és a németek áldozata.
Ha az egyik nem igaz és tényleg nem igaz, akkor az IZÉ sem igaz, mert mindenkit áldozatnak állít be.
A katonák a fronton és idehaza nem a " megszállás" miatt haltak meg, hanem azért mert akkor már keményen benne voltunk a háborúban.
Képzelje el, de tényleg képzelje el: Ha nem akar Horty kiszállni, akkor úgye nincs megszállás. A harci cselekmények ugyanúgy zajlanak le mint ahogy történtek. A végkifejlet nem lett volna más, hiszen az oroszok nem azért nyertek mert Mi meg voltunk szállva és nem azért jöttek be hozzánk mert meg voltunk szállva, hanem azért mert előtte Mi mentünk hozzájuk "hazát védeni", a németek oldalán. A katonáink akkor is meghalnak a civilek akkor is meghalnak. Az egyetlen akik csak azért haltak meg mert "megszálltak" minket, az a több százezer ember akit a koncentrációs táborokba deportáltak. Ezért hamis az IZÉ!

A "geopolitikai" okokra vezeti vissza mindenki, hogy miért kellett a németek mellett beszállni a háborúba. De miért nem lehetett kiszállni belőle, akár az utolsó előtti pillanatban is? Románia megtette, ezért is voltak pl. román csapatok is amikor bejöttek az oroszok hazánkba és nem is érte annyi retorzió őket mint Magyarországot.
Miért nem tették meg? Horty inkább átadta Szálasinak a vezetést és elmenekült a süllyedő hajóról otthagyva a szarban a hazát. A németek akkor már nem sokat tudtak volna tenni ellenünk, mert nem volt rá erejük és katonájuk sem. A végén már csak 14 éves suhancokat toboroztak be. Ráadásul ha Mi is ellenük fordulunk előbb fejeződött volna be a II. világháború.

Nem baj, utálni kell az oroszokat és a fajtájukat is, de most majd újra jön a nagy magyar-orosz barátság, hála "bölcs és okos, szeretett vezéreteknek"!
Putyin a sorvezető!!

a-kjudíit 2014.08.08. 09:59:23

@picur3ka:

Ön tudja saját magáról a legtöbbet és Én ezzel nem szállok vitába!

a-kjudíit 2014.08.08. 10:17:36

@delphinus:
Nem csak gyerekeim vannak, de unokáim is.
A legszebb szobor? Természetesen ez is ízlés kérdése, de hány emberről tud, kivéve a rendszeres bér megmondókat, aki dicsérte volna a "szobrot", vagy jót mondott volna róla? Kérem csak egyet említsen meg!

Megbecsülni?! Egy olyan szobrot, amit jogsértően állítottak fel, amit éjszaka emeletek a helyére, amit még csak fel sem avattak! Mitől szép és jó ez a "szobor"?
Látta már élőben, járt már kinn a téren?
Látta már a hermafrodita Gábrielt? Ön szerint egy ilyen szobor méltóan, hitelesen ábrázolja az akkori Magyarországot, kezében az országalmával, amit felkínál a "sasnak"?
Az az állítólagos "sas" római páncélba öltöztetett, páncélos focilabda bugyogóba bújtatott, csípőficamos madárszerű valami, akire még egy baromi nagy gyűrűt is raktak ( és a gyengébbek kedvéért, olyan nem didaktikus módon, rajta az 1944-es szám) és aki csak azért nem bucskázik le, mert odahegesztették.

Ha magának ez gyönyörűséget okoz, csináltassa meg kicsiben és élvezze mindennap az otthonában, vagy kérje meg, hogy az Ön közelébe kerülhessen, hogy nap mint nap megcsodálhassa.

Bell & Sebastian 2014.08.08. 13:14:19

@a-kjudíit: Maga teljesen a saját hatása alá került. Szó nem volt soha arról, hogy ez holoemlékmű akar lenni. Az elképzelt végjátékhoz az elhatározáson kívül mi állt még rendelkezésre? Egy hazudós Churchill -on kívül, úgy értem. Jó sok áruló? Azok itt nem voltak. Ha pedig Sztálinnak dobnak oda, rendezhettünk volna még egy varsói gettólázadást, hasonló végkimenetellel, mi?

Maga nem kicsit elvakult és részrehajló. Az orosz "felszabadítókat" ugyan ki várta annyira? Nem a magyarok, ez ténykérdés.

Bevégeztetett, már fölösleges az eget ököllel fenyegetni és bosszúért lihegni. Még a végén megsértődnek odafönt.

a-kjudíit 2014.08.08. 15:01:50

@Bell & Sebastian:

Értem Én, hogy nem akart holo emlékmű lenni, de mi is lett belőle?
A magyarországi holokauszt 70. évfordulója alkaálmából a kormányzat úgy gondolta, hogy megemlékezve a múltra azt mondja a magyar zsidóknak: jó jó tudjuk, hogy elvittek innen közületek sokat, (gondolom egyesekben itt felmerül egy idea: nem eleget!) de erről nem tehet más csak a csúnya náci Németország! Fogadjátok szeretettel az emlékező magyar államtól ezt az emlékművet és gondoljatok arra, ha titeket nem visznek el, akkor az összes szegény magyart bántották volna a németek, így megelégedtek veletek, de a többi, "igaz" magyart, azt nem bántották.

Az elképzelt végjáték csak egy dologban különbözött az igazitól, a német megszállásban, de persze nem értette meg, mert nem akarta megérteni.
SM. is megmondta, ha nincs német "megszállás", nincs deportálás, ez vagy igaz vagy nem. A többi történés ettől változatlan maradt: vagyis katonáink kint az orosz fronton meghaltak, a németeket elverték, utána orosz sereg végig verte a őket és szövetségeseket, átmentek fél Európán, köztünk rajtunk is,, de előtte a románok átálltak hozzájuk és mi, mivel Horty átadta a staféta botot, továbbra is németek mellett harcoltunk és legyőztek minket.
De szerintem Ön ezt nem érti, mert ehhez kicsit gondolkodni is kellene.

Áruló? Bár árulókról nem szóltam egy szót sem, de az árulók országa voltunk. Nézzen utána annyi feljelentőt, bejelentőt, még nem sokat láttak mint, amikor a zsidók házaira vagyonára lehetett apellálni és megszerezni.
Sztálinnak dobnak oda? Hát Sztálinnak dobtak oda minket a Jaltai egyezményben, ennek ellenére Sztálin felajánlotta Hortynak, ha kiugrik, akkor elfelejtik az addigi magyar katonai cselekményeket,. Mit tett Horty? Behúzta a fülét, farkát és átadta a staféta botot egy őrült nacionalista gyilkosnak.
Állandóan azt hallom, hogy de mit kellett volna tenni, fellázadni mint Varsóban? Nem igaza van nem ezt kellett volna tenni inkább azt, amit tett a magyarság, odadobni a magyar zsidókat, "A zsidóért úgy sem kár" gondolat nevében.
A Varsói felkelés tiszteletére a mai napig egy percre leáll az élet Lengyelországban délben, augusztus 2.-án. Nekik van mire büszkék lenniük!
És Mi, mire lehetünk büszkék a II. világháborúból?

Egyszer valaki azt mondta, hogy csak egyetlen egy baj volt azzal, hogy a németek mellé álltunk a II. világháborúban, az hogy nem nyertek a németek.
Ön szerint hol lenne Magyarország, ha nyer az akkori náci Németország?

Kérdezze meg a szeretett vezírét, mit gondol az oroszokról?

A Szabadság téri szobrokról: www.vasarnapihirek.hu/friss/tuno_balvanyok_tere

delphinus 2014.08.08. 15:45:21

@a-kjudíit:
Az emlékmű állítása több embernek tetszik, mint amennyinek nem. Tulajdonképpen csak egy jelentéktelen törpe, erőszakos, agresszív és hangos kisebbség cirkuszol ellene, akiktől az intelligens zsidó embereknek már régen el kellett volna határolódni. Ha ön egyetért azzal, hogy a kihordott szemétdomb " eleven emlékmű" és rendben valónak találja, hogy a közterületet önkényesen mind a mai napig, immár hónapok óta, beborítják a kacatjai, akkor önnek a balkáni térség az élhetőbb hely, ott érezné igazán jól magát. Javaslom, hogy költözzön oda.
Nekem az ön rosszindulatú bírálata az emlékműről egyáltalán nem hiteles.
A logisztikáról nem sok fogalma lehet, mert különben tudná, hogy az ilyen fajta szállításokat nagyrészt éjszaka szokták elvégezni, mert akkor kisebb a forgalom.
Naponta, - néha többször is - megfordulok a téren, a szobor kiválóan illeszkedik a környezetébe, kifejezetten jól néz ki, különösen az új Fő utca felől nézve érdemes megcsodálni, jó munkát végzett az alkotója.
Én megértem persze, hogy önnek az északi oldalon álló szovjet hősi emlékmű tetszik jobban , esztétikai érzékének inkább megfelel. Nem fogom elirigyelni soha, ebben biztos lehet. Nézegesse nyugodtan, önfeledten, önnek való.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.08. 16:41:11

@a-kjudíit:

Hazudsz reggel, délben és este. A probléma nem azzal van, hogy magadat járatod le végletesen,mert az magánügyed, hanem az, hogy azt az "ügyet" is elhitelteleníted és összerondítod, aminek állítólagosan védelmére kelsz. Nyilvánvaló hazugságaiddal, csúsztatásaiddal, mellébeszéléseiddel és öncélú vak hisztériáddal a minden emberben jelenlévő elemi együttérzést és jóindulatot sérted és sebzed meg, s ez több, mint bűn, ez súlyos hiba.

Bell & Sebastian 2014.08.08. 17:13:15

@a-kjudíit: Kérdezze meg maga a szeretett vezérét, amikor beáll a pentagrammába. Jó sok hülyeséget összegágogott itten, felkapkodta a hullott epret, mi?

gyalog.galopp 2014.08.08. 17:39:42

@Jolka40:
Kereszténykén soha nem értettem, ha megdobnak kővel , nekem mért kell visszadobnom kenyérrel .
De köszönöm, most megvilágosodtam, ha másvallású honfitársaim fejbebasznak egy féltéglával, meg kell köszönnöm egy vekni kenyérrel, mert az a kő valójában egy szeretet virág volt.
Má nem halok meg hülyén, az biztos.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 20:42:33

@bbjnick: Nincs annál nagyobb önlejáratás, az ügybe belerondítás, mint mikor valaki egy anonim fórumon mondanivaló helyett a személyeskedik, minősít.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 20:47:10

@Bell & Sebastian: Tehát erről is az elmúttnyócév tehet. Felőlem akár arról is, hogy szedett-vetett nyelvnek tartják a maiak azt, amit felvésnek egy emlékműre. Mondván, lehet nyugodtan slendrián módon is, jó az nekik, meg örüljenek ennyinek is.
De akkor legalább ne hazudjon szépségről, méltóságról.

Bell & Sebastian 2014.08.08. 20:47:23

@gyalog.galopp: Mondok egy meglepőt! Ez a _közmondás_ a Bibliában nem szerepel és Jézus ilyet sosem mondott. Sem szó szerint, sem áttételesen.
Olyasmit mondott, hogy hasonló esetben meg kell bocsátani és imádkozni a "kődobáló"kért.

Mentőkérdés a (bérmálási) hittan pótvizsgán, annyira közismert (kellene, hogy legyen) egy katolikusnak.

Bell & Sebastian 2014.08.08. 20:50:09

@biboldó: Túlnyaltak, magyarán. Itt nem hivatalos nyelv a héber, mit keres egy magyar emlékművön? Különösen akkor, ha senki sem érti, például te sem.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 20:53:45

@Bell & Sebastian: Nem lényeges, de értem. Olyannyira, hogy a hiba okát is sejteni vélem nagy valószínűséggel.

De ha már nyalnak, sőt túlnyalnak, miért ilyen slendrián módon?

Bell & Sebastian 2014.08.08. 21:00:37

@biboldó: Honnan tudnám? Szórend csak a gond állítólag, nem tudta a kőfaragó (vagy csak rákenték), hogy jobbról olvassák.

A rovásírásnak tökmindegy, írták volna azzal, ha már.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 21:06:54

@Bell & Sebastian: A rovásírást is elbaszták volna, ha így csinálják. Van amikor a számítógép megfordít vagy tükörben ír. Az emlékmű esetében valószínűleg a két sor cserélődött fel, mert ha az alsóval kezdődne, szórendileg, tartalmilag is rendben lenne. Ilyesmi előfordul sírkövesek esetében is, a normálisabbja vésés előtt még megmutatja valaki értőnek.
Itt a slendriánság.

gyalog.galopp 2014.08.08. 21:11:11

@Bell & Sebastian:

Ez egy gyakran használt marhaság, még papok által is.
Már nem igazán vagyok toppon bibliából, de van benne valami hasonló, meg ennek az ellenkezője is, aminek a lényege a szemet szemért.... :)
Hagy ne vegyem má elő, kérlek!

Bell & Sebastian 2014.08.08. 21:24:54

@gyalog.galopp: A "szemet szemért" ellenpontozással érvényes, azaz a régi törvény ugyan érvényben van, de követői "tartsák oda a másik orcájukat" is, ne keljenek birokra a gonosszal. Azaz, esete válogatja, mikor melyik az érvényes.

Azt a "dobd vissza kenyérrel" -t én még pap szájából nem hallottam, kommancsokéból annál inkább.

Most nem azért, de egy pap csak jobban ismeri nálam a Bibliát, sőt, általában még értelmezni is tudja, nemcsak felolvasni az Evangéliumban.

Hogy a jó nép bealszik a predikció alatt, mert csak hajnalban ért véget az ereszdel, arról nem ő tehet.

gyalog.galopp 2014.08.08. 21:29:13

@Bell & Sebastian:

Egyébként nem akartam belebonyolódni a bibliába, csak a jelen üzleti lehetősége csil lant fel előtem.
Micsoda üzleti lehetőség rejlik mondjuk egy teszkógazdaságos kavicsvirágban. Kinevezünk kavicsokat virágnak, ellátjuk vonalkóddal, meg mindennel, ráírjuk ez a kavics nem kő, hanem virág, aztán megyünk tüntetni.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 21:29:29

@Bell & Sebastian:

"Azt a "dobd vissza kenyérrel" -t én még pap szájából nem hallottam, kommancsokéból annál inkább."

Grespik a nagy komcsimagorhunor. Ez teccik.

gyalog.galopp 2014.08.08. 21:33:06

@Bell & Sebastian:

Gyerekkoromban évekig ministráltam, én hallottam, hm nem egy templomba jártunk.

Bell & Sebastian 2014.08.08. 21:43:15

@biboldó: Az ránézésre nem normális.

@gyalog.galopp: Háát, az a pap biztos sokat betegeskedett. Arra gondolni sem merek, hogy a többség, azaz a békepapok sorait gyarapította, mert ott burjánzott ez a hülyeség. És lám-lám, hogy megragad, amit gyerekként tévtanul meg az ember.

De az Igazság is, szerencsére.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2014.08.08. 21:47:45

@Bell & Sebastian: Ránézés után sem. Viszont meghatározó idol a "hiteles" kurucfingós, hun a híres portálokon. Akár ő is írhatja az olvasói levelek alapján kezdetű rovatot.

gyalog.galopp 2014.08.08. 21:56:38

@Bell & Sebastian:
Hitehagyott vagyok, tisztelem a mindenféle hívőket, nem viselem a mindenféle bigottokat.

a-kjudíit 2014.08.08. 23:36:38

@delphinus:
Milyen bírálat tetszene Önnek?
Feltételezem tud egy statisztikát mutatni, ahol azt lehet megtudni, hogy mennyi embernek tetszik a szobor. Vagy úgy gondolja, hogy mindenki aki a Fideszre szavazott az egyértelműen jónak tartja és ezért ez kijelentés, hogy több embernek tetszik mint akinek nem. Ebből csak egyet szűrők le, hogy bármit amit OV. kitalál az Önöknek tetszik, lett légyen az bármilyen. Végül is minek ide saját ízlés, saját gondolat, ha van aki, megmondja, hogy mit gondoljanak és minek örüljenek.
Kértem már egyszer: mondjon egy olyan jobboldali, konzervatív értelmiségit, aki jót mondott erről az IZÉ-ről. (bérmegmondók kizárva)

Valószínűleg egy intelligens zsidó ember nem Öntől fog tanácsot kérni, hogy hogyan viselkedjen.

Az a bizonyos "szemétdomb" az egy emlékmű, élő eleven, változó és olyan mint az élet. Ha Ön is szeretne valami hasonlót csinálni, tegye meg és próbálja ki mit szólnak hozzá, de azt tudnia kell hogy ez egy egyedi művészi ötlet, amit nem illik plagizálni.

Ha Ön már látott ilyen sast, akkor sokk hatás érhette, mert ilyen állat nincs. Egy sas így nem tudja tartani a lábait és hát az fém focilabda-szerű bugyogó az a legszebb benne. Nézze meg és próbáljon meg úgy megállni, ahogy azt a valamit ábrázolta az aki csinálta.
Csípőficamos és sebzett szárnyú az a madár!
Az fémgyűrű miért került a lábára A gyengébbek kedvéért, hogy mindenki tudja, hogy 1944-ben gyűrűzték meg a madarat, vagy miért?
Tudom az ízlések és pofonok különbözőek, de ha valakinek a hamis és a talmi a tetszetős az mindent elárul róla.

Honnan veszi, hogy nekem tetszik a másik szobor és odavagyok érte? Ön szerint aki ellenzi az IZÉ-t az biztos csak kommunista lehet, aki az oroszok nagy barátja.
Oroszbarát az Ön " szeretett vezíre"!
Tudja ott azt a szovjet emlékművet semmi és senki nem őrzi, ha nem tetszik oda lehet menni és tüntetni ellene és akármit amit szeretne vele csinálni, senki nem gátolja meg benne.
Esztétika! Tudja, hogy mit jelent ez a szó?
Hát ha egy bronz szarkupac lenne ott és azt mondaná OV, hogy ez szép és divatos, akkor Önnek az is tetszene!
Hallotta már egy némettől is, hogy mit gondol erről a szoborról? Hát röhögő görcsöt kap és azt mondja, de hát a magyarok a németek szövetségesei voltak, miről beszélnek, mit akarnak megmagyarázni, vagy meghökken és ugyanezt mondja, de hát a magyarok és a németek szövetségesek voltak és nem áldozatok. Hortyt valaki belekényszerítette a háborúba?

a-kjudíit 2014.08.09. 00:01:09

@Bell & Sebastian:

Sok lúd, disznót győz!

Bell & Sebastian 2014.08.09. 00:02:48

@a-kjudíit: Amennyiben egy bolond százat csinál.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.09. 05:54:01

@Bell & Sebastian:

Egy bolond nem így beszél, mint @a-kjudíit. Egy hazug beszél így.

picur3ka 2014.08.09. 06:41:51

@gyalog.galopp:

Ugyan. Ettől durvább a helyzet. Fogalmazzunk pontosan, egyenesen.

Szétszedték a szobor talapzatát. Az emlékezés kőbaltái. Ugyan, hazug ármány beszéd csupán. Egy percre nem szabad meghallani sem.

Nátán Apfelbaum 2014.08.09. 10:40:48

@a-kjudíit:
A szóhasználattal vannak problémák;
- Horthy nem engedte be a németeket Magyarországra.
(hogy érthető legyen, Sztálin sem a Szovjetúnióba)
- Ez az emlékmű a magyar állampolgárságú
_áldozatokra_
kíván emlékeztetni, felekezeti, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül.

a-kjudíit 2014.08.09. 11:21:46

@Bell & Sebastian:
A szó veszélyes fegyver és van akik fegyvertelen!

www.youtube.com/watch?v=N2HNa_WNZvE

a-kjudíit 2014.08.09. 11:32:33

@Nátán Apfelbaum:

Hát mit csinált Horty? Mit csináltak a magyar katonák a határon, amikor bejöttek a németek?
Mi volt kiadva parancsba? Vagy ki se kellett adni a parancsot, evidencia volt: a szövetséges németek azok nem ellenségek?

Mit csináltak a szovjetek, a lengyelek, a franciák, a hollandok és a belgák, amikor bementek hozzájuk, megszállták őket a németek?
Talán ugyanazt mint nálunk?

Ha Ön szerint a szovjetek elleni támadás és a magyarországi német "megszállás ugyanolyan volt, akkor Önnél komoly problémák vannak!

A szobor a német megszállás áldozatainak akarna emléket állítani, nem a II. világháború magyar áldozatainak! Nagyon nagy a különbség a kettő között.
Értem Én, hogy ezt egyesek miért értelmezik másképp.
Nincs kollektív bűnösség!
Kollektív áldozatiság van?

gyalog.galopp 2014.08.09. 11:44:46

@a-kjudíit:

ja, meg a kapanyél is elsülhet :(

gyalog.galopp 2014.08.09. 12:41:42

@picur3ka:

hazug is , ármány is, meg minden. De lehetőséget túl sokat nem látok. Esetleg ráírjuk mi is a kövekre, hogy ez a kő virág és virágesővel köszöntünk?

wantaan 2014.08.09. 15:33:25

Az orbáni böszmeség és az orbáni történelem hamisítás szobra s nem valamiféle áldozatoké.
Érdekesség, hogy a "művész" tudatalattija vagy a sors által egy Turult mintáz birodalmi sas helyett.
Ezt a kompozíciót meg kell hagyni az utódoknak, hogy elmondhassuk és bizonyíthassuk egy kormány erkölcsi nihiljét, nemzet ellenességét - böszmeségét. S akkor 10 vagy akár húsz év múlva is az akkori nemzedéknek világos lesz ,hogy miért választotta 6-700 ezer magyar a kivándorlást 2010 és 2015 között. S hogy kerülhetett kisebbségbe a magyar még a Csonka Magyarország területén is.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.09. 16:05:37

@wantaan:

Te vagy itt a legkirályabb!:-D

Mondd csak, miről szól a történelem? Ha te egy allegóriában tűpontosan meglátod a történelemhamisítást, akkor bizonyosan tudsz arra is válaszolni, hogy miről szól a történelem!:-)

Tehéntőgy 2014.08.09. 22:44:52

@a-kjudíit: Ugyan,nem ízlés kérdése. Ennyi erővel a legótvarabb kertitörpéről sem lehetne kimondani,hogy borzasztó :-) Ez a szobor egyszerűen bűnrossz.

Bell & Sebastian 2014.08.10. 00:06:12

@bbjnick: A történelem

Visszaemlékezés arra, amikor még kéz nélkül elvittünk egy vödör vizet.

kvadrillio 2014.08.10. 04:25:20

@Gyorgy Nagy: ...tuggyuk, hogy A DEZINFORMÁLÁS NAGYMESTERE VAGY, ÉS HOGY MINDEN NAP BOROTVÁLOD A FANSZŐRZETED, MERT FOLYTON BEAKAD A FOGAD KÖZÉ, DE HÁT EZT A GONDOT MAGADNAK KELL MEGOLDANOD ! ÉN NEM SEGÍTHETEK ! :o)))

picur3ka 2014.08.10. 17:11:46

Na, 1, 2, 3-ra: tüntet, szétszedi. (csak azér', mer' csúnya)

"Józsa Bálint szobrászművész Őseink emlékére című alkotásával a háromszáz éve betelepült német lakosság élete, munkássága és hagyományai előtt tiszteleg a város.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: ez az emlékmű is erősíti azt a hitet, hogy különböző nemzetiségű és vallású emberek évszázadokon át tudnak egymás mellett élni békében, szeretetben és közös hitben, és megmutatja a magyarok befogadó hajlandóságát. Egyben jelzi az idetelepült németek hitét, közösségi erejét, töretlen akaratát...

Schrotti János, a budakeszi német önkormányzat elnöke beszédében a magyarországi németek 1946-os elűzetéséről is megemlékezett. A kitelepítés egy tragikus szelete annak a háromszáz évnek, amelyet az elődök itt eltöltöttek - mondta...

Az emlékművet megáldotta Spányi Antal megyés püspök."

nepszava.hu/cikk/1029895-emlekmu-a-betelepult-nemetek-tiszteletere

delphinus 2014.08.10. 21:21:33

@a-kjudíit:
Nem igazán érdekli a németeket a mi szoborállításunk, ostobaság azon ábrándozni, hogy Angela Merkel majd eljön ide a Sz. térre és hű mi lesz akkor, ez nevetséges.
Egy német ha meglátná a krakszlikat, arra gondolna, hogy pocsékul megszervezett lomtalanítás van éppen a kerületben. Nézzen kicsit körül Bajorországban, Ausztriában, Svájcban és lesz fogalma a rendről, tisztaságról, szép és gondozott környezetről. Amúgy meg sokan vannak és sokfélét gondolnak, (akárcsak a zsidók) Martin Hohmann CDU parlamenti képviselő például azt, hogy a német bűncselekmények súlya mellett vizsgálni kell azt is, hogy mennyiben volt ártatlan a zsidóság? Merkel emiatt szembeszállt vele, de a frakció erős szembenállásával találta magát szembe. A politikai színjátékok hamar megváltozhatnak, most ez van, később más lehet.
Képzelje volt már úgy, hogy intelligens zsidó férfi tanácsot kért tőlem.
Tiltakozni pedig lehet kulturáltan is higgye el, tekintettel a többi emberre akik használni szeretnék a teret amit a befizetett adójukból rendbe hoztak. És tekintettel a kerület, de főleg a szűkebb környezet lakosaira, akiknek tolmácsolom, szó szerint: elegük van a szemétdombból!!!! Az anyáknak, a gyerekeknek, az időseknek, családoknak, mindenkinek aki itt hónapok óta botladozik és bokáig jár a piszkukban. Az oktalan, ostoba rongálást be kellene fejezni, egy szemétdomb a város közepén nem érték, ennyi erővel a kutyapiszkot is felmagasztalhatják, amivel semmi gondom, csak tegye otthon mindegyikük a saját kertjében, udvarán, hálójában. Miért a lakosokon állnak bosszút a frusztrációjukért, csalódottságért?
Nem kell, hogy tetsszen a szobor, egyszerűen csak el kell fogadni, hogy az ország miniszterelnökének és kormányának döntése alapján ez a szobor ezután itt fog állni a téren. Ez a szobor a megbékélést szolgálja, sokak lelkében, meg kellene ezt érteni és a gyűlölködéssel, acsarkodással felhagyni. Valamint fel kellene fogni végre és feldolgozni, hogy az ország nagyobbik része döntött és Orbán Viktort választotta miniszterelnökének, ez van. Nem rongálni kell és köpködni, hanem dolgozni az ország és mindannyiunk közös jövőjén.
Majd ha legközelebb lesz lehetőségük, akkor kormányozzanak hozzáértőbben és erkölcsösebben, hogy ne kergessék el önöket!

picur3ka 2014.08.10. 22:00:37

Tegnap volt egy gyűlés állítólag:

rusvesna.su/news/1407670133

Meg tüntetés a besorozások ellen (a lap szerint ez országos jelenség egyébként, csak az ukrán vezetés elhallgatja).

rusvesna.su/news/1407571194

Ma pedig valami félszáz ukrán katonát, akárhány ukrán egységet mozgósítottak a Kárpátalja térségébe.

rusvesna.su/news/1407698224

picur3ka 2014.08.10. 22:01:24

@picur3ka:

Bocs, ezt rossz helyre tettem.

picur3ka 2014.08.10. 22:06:52

@bbjnick:

Igen. Be kellett volna tennem a képet is. Köszönöm.

delphinus 2014.08.10. 22:22:20

@picur3ka: @bbjnick: ők valóban békével jöttek, cuki szobor :)

a-kjudíit 2014.08.11. 09:28:29

@delphinus:
Ez most egy kortes beszéd volt?
Kiállás az erkölcsös és makulátlan az országot egységbe foglaló vezír és pártja mellett?
Önnek biztos, jó ami itt van és ha sokat mondja magának, hogy az ország nagyobb fele választotta meg OV-t , akkor még lehet hogy ez igaz is lehetne, de nem így van. OV-t nem választotta meg az ország többsége. (EBESZ jelentés)
Ha ez az "erkölcsösség", amit eddig bemutattak, ez hatja át Önöket, akkor jaj nekünk.

Mesélje már el, hogy hogyan vizsgálták meg a németek a zsidóság szerepét a világháborúban és mire jutottak?

Nem csak a befizetett adóinkból, hanem EU-s támogatásokból és főleg abból szépült a Belváros.

Önnek valószínűleg egy bronz kutyaszar is tetszene, ha arra ráírnák, hogy ez egy megemlékezi szobor.

Az a szobor törvényellenesen, mindenféle engedély és tulajdonosi hozzájárulás nélkül épült fel.

Ha Ön ennyire szereti és tiszteli a törvényeket, akkor hasson oda, hogy a törvény erejével, ami mindenkire nézve egyformán érvényes, hogy állítsák vissza az eredeti állapotot és fizessenek meg a törvényszegésért!
Ha ennyire szereti és tiszteli a hazáját, a törvényeket és azt szeretné, hogy egy szép környezetben legyenek a kerület lakói és azok akik arra járnak, akkor törekedjen arra, hogy az a sasos-angyalos, hazug, történelem hamisító, kulturális szemét eltűnjön onnan!
Maga itt él?
A közös jövőt, közösen kellene álmodni, nem úgy, hogy egy része az embereknek megmondja, hogy csak ez és csakis ez a jó és ebbe nincs beleszólás.

calabria002 (törölt) 2014.08.11. 11:16:53

a jövőt inkább külön kéne álmodni OV-t pedig olyan emberek választották meg mint te

wantaan 2014.08.11. 19:26:09

@delphinus: Segget nyalsz! Pedig nem kéne.
Ez a szobor az aljasságot és az ocsmányságot jelképezi. Gyalázza a nemzetet és a kereszténységet. Gyalázza az áldozatokat.
Egy hívő keresztény ember számára ez a szobor elfogadhatatlan.

kvadrillio 2014.08.12. 08:13:25

"az ország miniszterelnökének és kormányának döntése alapján ez a szobor ezután itt fog állni a téren. "

NU, A SAJÁT KERTJÉBEN JOBB VÓÓÓNA !
OTT, ÚGY DÖNT, AHOGY AKAR !

DE ITTEN KÉREM A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN EGY NÉP LAKIK ! S, TALÁN VÉLEMÉNYE IS VAN NEKIJEHHH !

kvadrillio 2014.08.12. 08:17:26

@kvadrillio:
Magyarország területe a honfoglalásig
Ókor
Neolitikum
Rézkor
Magyar történelem
A magyar nép kialakulása
Kunhalom
Székely Nemzeti Múzeum
A Kárpát-medence településföldrajza a 13. századig

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.12. 08:49:34

@kvadrillio:

...Meggyőződésem, ha országos népszavazást írnának ki a tervezett német megszállási emlékmű megvalósításáról, a szavazáson megjelenők elsöprő többsége az emlékmű felállítása mellett voksolna. S korántsem azért, mintha a „magyar néplélekben” csillapíthatatlan vágy élne egy, az eseményt megörökítő nemzeti emlékhely iránt; „nemzeti üggyé” ezt az emlékművet az ellene indított súlyosan elhibázott, nemtelen és ostoba támadások teszik...

bbjnick.blog.hu/2014/04/19/a_megszallastagadok_bune

delphinus 2014.08.12. 14:52:23

@a-kjudíit: Az alpári személyeskedéséhez nem szólok hozzá, önmagát minősíti. Annyit azért meg kell jegyeznem, hogy Orbán Viktort miniszterelnökömnek tekintem és nem vezéremnek, ezt a rögeszmét ön követi nem én. A fideszt pedig éppolyan kritikusan szemlélem mint az mszp-t vagy a lebőgött/megsemmisült szdsz-t.
A demokrácia a népakaratról szól, meg a demokratikus választásokról és azon most éppen túlvagyunk, mindenkinek kötelessége elfogadni a (választói) többség döntését. Aki nem ezt teszi, az rombol, anarchiát kelt, vagy éppen diktatúra felé sodor. Négy év múlva lehet újra próbálkozni. Örüljön Orbánnak, mert amíg ő van, addig a szélsőjobb megerősödésétől nem kell tartania. Isten mentsen meg minket tőle, önöknek pedig a "jaj nekünk" akkor lesz valóban opcionális, reméljük ilyen nem lesz. A népharag mindenesetre még mindig fennáll, Orbán Viktor önöknek is köszönheti a népszerűségét.
A törvények azért vannak, hogy betartsuk őket, jogállamban ez alapvető dolog, nem az a szégyen ha tiszteletben tartjuk, hanem az, ha nem. Nagy baj, ha ezt nem tudja.
Nézzen utána, ha tényleg nem emlékszik, hogy a ballib kormány hány törvényellenes, engedélyek nélküli objektumot adott át. Sokat.
Ami a fővárosi felújítások finanszírozását illeti: akik becsületes munkával keresik a pénzüket, azoknak a kicsi is sok és akik törvénytisztelők, azok befizetik rendesen az adójukat. Nekik minden levont forint, ami a közösbe megy nagyon számít. Ezt vegye figyelembe és így gondolkodjon a közpénzekről.
Sajnálom, hogy nem tetszik a szobor, azért is mert egész biztosan maradni fog és önt az obeliszk sem kárpótolja ezért. Sétáljon ki esetleg a ligetbe és nézze meg a vaskefét.
A jövő "közös álmodásáról" engem nem kell meggyőznie, inkább a barátját, én ezzel egyetértek.

delphinus 2014.08.12. 15:10:33

@wantaan: Bunkókkal nem szoktam szóba állni, ez kivétel most. Arra gondolok, hogy esetedben az éhes disznó álmodik. A kereszténységről nem sok fogalmad van.

a-kjudíit 2014.08.12. 17:40:54

@delphinus:
Alpári személyeskedés?
Az Én kommentemre reagálta ezt?
(alpári: faragatlan, közönséges, durva)
Mi volt durva, a kutyaszar szó, netán?
Önnek címeztem?
Ha az Ön környezetében ilyen durva szavakat, vagy olyan közönséges szavakat használnak mint, amiket írtam, akkor valszeg egy kolostorban él és nem e honban.

Ha azt a választást élteti, amely csaláson alapul, akkor az Önt minősíti, nem engem.

Törvényesség: Ha ballib alatt baj volt és ezért felemelték a szavukat, (igazuk volt) akkor most miért nem teszik meg ugyanezt? Most miért nem ágálnak és verik az asztalt és nem mennek az utcára?
A törvénytelenség akkor is törvénytelenség, ha azt a mostani kormány követi el! Vagy Ön másképp gondolja?
Legalább ne lenne képmutató!

Miért nincsen kint és követeli az obeliszk lebontását, ha olyan nagyon zavarja, miért nem lobbizik érte? Ne szavakkal ellenezze itt az éterben a fotelbe süppedve, hanem a lábával, az idejével, mert így nagyon álságos az ellenérzése.
Miért is nem teszi ezt? Mert annyira még sem fontos, mert ott van ellenpontként a hermafrodita angyal kezében az országalmával, amit felajánl a csípőficamos, szárnyaszegett madárszerű valaminek.
Jaj de elnézőek vagyunk: na jó maradjon az orosz emlékmű, de akkor lehessen ott a másik is.
Nektek is egy, meg nekünk is egy és akkor egálban vagyunk. Így gondolja, úgye?
Csak egyet felejt el: a sasos szobrot jelképező gondolatiság következményei miatt történt meg az orosz bevonulás. A sas és az Ő szövetséges angyala miatt jöttek be az oroszok és nem fordítva.

Jean Sol Partre 2014.08.12. 18:40:30

@bbjnick: te még a szart is megennéd, ha valami libsi banda kezdené nemtelenül támadni :D

delphinus 2014.08.12. 19:21:02

@a-kjudíit: A műemléket nem tudja olyan szitokszóval illetni, hogy megváltozzon róla a véleményem, továbbra is fenntartom, hogy semmi baj vele.
Kérjen meg egy rabbit, hogy beszéljen önnek a szellemi lények és azon belül az angyalok neméről, esetleg a zsidó misztikáról is és nézzen utána angyalábrázolásoknak.
Képmutatás? Képmutatás az, amikor valaki keményen antikommunistának nevezi (hazudja) magát, miközben összefekszik az mszp-vel, képmutatás az, amikor valaki folyamatosan áldozati szerepben tünteti fel magát, fixációjának célja pedig az, hogy megtévessze és meglopja a környezetét. Képmutatás az is, hogy ártatlan civil lakosokat gettóba zárnak azzal a céllal, hogy megsemmisítsék, megöljék őket és a gyilkosok önmaguk számára megértést, együttérzést várnak el a világtól a saját szenvedésük miatt.
"„Tartsátok távol magatokat a farizeusok kovászától, vagyis attól a képmutatástól, amely rájuk jellemző! Mert minden eltitkolt dolog nyilvánosságra fog kerülni, és minden titok kitudódik!"

wantaan 2014.08.12. 19:30:47

@delphinus: Nyald a segget ne siránkozz!
Egy keresztény ember számára ez a szobor elfogadhatatlan. Ez a mű gúnyt űz a magyarságból és a kereszténységből is!
Figyelmeztetésül ajánlom Máté: 7/22-23.

wantaan 2014.08.12. 19:32:59

@bbjnick: Jézust Pilátus a nép akaratát teljesítve ítélte kereszthalálra.
....mosom kezeimet.

delphinus 2014.08.12. 20:02:39

@wantaan: egy Pilátustól, díszgojtól bizonyára a lelkemre veszem...

a-kjudíit 2014.08.14. 10:16:46

@delphinus:
Szeretem amikor feldob egy témát kap rá egy választ és nem reagál rá, hanem belekezd egy másikba. Ezzel azt bizonyítja, hogy arra már nincsenek ellenérvei, ezért elfogadja az enyémet.
Szitokszó!? Már megint olyanokat állít rólam amit nem tettem meg. Szitokszó netán az, hogy szárnyaszegett, csípőficamos, vagy netán a hermafrodita szavak?
Ha ezek azok, akkor Önt csak és csak ilyen kemény szitokszavakkal illessék egész életében.

Képmutatók címen teljesen másról beszéltem, mert a törvény betartását, ebből azt szűrőm le, hogy a Fityisztől nem várja el, de követeli mindenki mástól.

"Képmutatás az, amikor valaki keményen antikommunistának nevezi (hazudja) magát, miközben összefekszik az mszp-vel, képmutatás az, amikor valaki folyamatosan áldozati szerepben tünteti fel magát, fixációjának célja pedig az, hogy megtévessze és meglopja a környezetét."
Az Én szövegkörnyezetemben ez így szól:
Képmutatás az, amikor valaki keményen nem nevezi antiszemitának magát, miközben összefekszik a jobbik-al, képmutatás az, amikor valaki folyamatosan áldozati szerepben tünteti fel a nemzetet, (bánccsák a magyart) fixációjának célja pedig az, hogy megtévessze és meglopja az egész országot.

"Képmutatás az is, hogy ártatlan civil lakosokat gettóba zárnak azzal a céllal, hogy megsemmisítsék, megöljék őket és a gyilkosok önmaguk számára megértést, együttérzést várnak el a világtól a saját szenvedésük miatt."
Gondolom ez alatt a Hamaszt értette, mert aki arra használja fel a gyerekeket, a civil lakosokat, hogy áldozatokat csinálon belőlük és ezzel együttérzést akar kiváltani a világból, az képmutató és saját népének gyilkosa.

Igaza van a bűnök mindig kiderülnek, de a levét Mi mindannyian isszuk majd. A Fityisz regnálás utáni feketelevest Önnek is el kell majd fogyasztania.

jm padilla · http://gozdom.blogspot.com 2014.08.14. 10:29:08

@a-kjudíit:
beleolvastam az értelmetlen, hazug röfögésébe.
inkább azt mondja meg, mikor szállítják már el onnan a szemetüket. a hülye kavicsokat, a hazug ebbőlacipőbőllőttékkiamagyarokagrószpapát csámpás cipőket, az átok tacepaókat, a degenerált kitaláltrokonok álfényképeit, a nem tudom miért ott lógó bőrkabátot, és ki tudja még mennyi haszontalan vagy éppen gusztustalan lomot?

Bell & Sebastian 2014.08.14. 11:08:09

@jm padilla: Bőrkabát? Ha magát nem érdekli, én szúrnám. Milyen méret?

gyalog.galopp 2014.08.14. 11:27:47

@Bell & Sebastian:

ugyanmá, gagyi műbőr , idáig a kutya alatt vót.

Bell & Sebastian 2014.08.14. 11:51:17

@gyalog.galopp: Attól, hogy bolhás, ez még nem biztos.

picur3ka 2014.08.14. 14:25:27

@Bell & Sebastian:

Lehetett a macska is bizony.

gyalog.galopp 2014.08.14. 15:29:50

@picur3ka:

ámbár , ha zsíros a gallér, akkor se kutya, se macska, hiába bolhás ...

picur3ka 2014.08.14. 19:17:46

@tauglich:

elájult? hány éves Bandi báttya?

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.08.14. 19:47:52

@picur3ka: nyolc napon túlira sikerült a meccs.

Bell & Sebastian 2014.08.14. 20:06:30

Főszabály

Írással
Kapcsolatos kijelentéseket
Kellő reflexióval akárki tehet.
/K.E/

Leszármaztatás

Énekkel
Kapcsolatos kijelentéket
Bárki tehet, ha kellő
Reflexióval számol.
/Cs.L/

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.08.14. 20:33:33

@tauglich: Kicsit emlékeztet az eset Bodó Viktor 2008-as pécsi balhéjára. :)
"Miután vasárnap a Pécsi Országos Színházi Találkozón bemutatták Bodó Viktor Fotel című darabját, a színészből lett rendező őrjöngeni kezdett, vagyis összetört két padot, egy asztalt és a Bors értesülései szerint hasba rúgta a Kultúrház műsorvezetőjét, aki megpróbált közbeavatkozni, amikor verekedés tört ki. Ezt az információt egy másik forrás a Velvetnek megcáfolta. „Nem rúgott hasba senkit a Kultúrház stábjából. Annyi volt az egész, hogy amikor a kollégák igyekeztek lefogni őt a pécsi Dante Café nevű helyen, akkor valakit, aki mögötte állt véletlenül kicsit valóban megrúgott, de nem volt vészes és semmiképpen nem volt szándékos” – számolt be a szemtanú. „Viktor sokat ivott, összeverekedett egy másik színésszel, aztán rohamot kapott. Nem volt kényszerzubbony, de volt mentő és nyugtatóinjekció is. A mentő kiérkezéséig a jelenlévők próbálták lefogni, majd amikor megérkezett a segítség beadtak neki egy injekciót és leszíjazták a hordágyhoz, hogy ha esetleg újra elkezdene rángatózni, akkor ne essen le.”

A Bors információi szerint a verekedés hátterében egy munkahelyi konfliktus állt. ”Bodó Viktor ököllel ütött meg egy másik színészt, állítólag miután az beszólt, mert Bodó nem adott neki szerepet” – nyilatkozta egy jelenlévő a lapnak. A híresség egyik kollégája szerint miután a művész lenyugodott, magába fordult, és azon problémázott, hogy mennyire utálja az embereket."
velvet.hu/celeb/bodo080610/

delphinus 2014.08.14. 20:42:58

@a-kjudíit: Vannak ellenérveim, de az a tapasztalatom, hogy nem hallja meg, helyette föltesz egy csomó oda nem illő kérdést és terel.
Szitokszó lehet valami attól is, ahogy kimondják, így a csípőficam is válhat azzá, vagy a hermafrodita. a gyűlölettel kimondott "szeretlek" is egy szitokszó.

" (bánccsák a magyart) " na, ez megint egy sértő szándékú, lekicsinylő, szájhős, hivalkodó, öntelt, felfuvalkodott embertől származó beszólás. Értelme: ÉN vagyok itt az egyetlen gondolkodásra képes személy ebben a hazában, az ész nálam van, ti mind hülyék, sőt, bunkók vagytok hozzám képest.
Mindketten tudjuk, hogy nem a Hamasz-ra gondoltam. Ha önt és a népét egy gettóba zárnák és egyre kisebb területre kényszerítenék visszaszorulni erőszakkal, akkor vajon mit tenne, valószínűleg ugyanazt , amit a Hamasz emberei tesznek.
Ismételni tudom csak önmagam, az angyal nem hermafrodita, hanem tiszta szellemi lény, ami nemek fölöttiséget is jelent egyben. Ne nézze gyűlölettel és akkor megérti.
Mivel a sas adott volt, gondolom a művésznek át kellett gondolnia a figurát abból a szempontból, hogy egy totálisan pozitív tartalmat hordozó figurát hogyan torzítson el úgy, hogy kifejezze a démoni, brutális, sötét, gonosz hadi erőt, amit a megszállók jelentettek.
Ön azt kifogásolja, hogy miért csípőficamos. Ha nem lenne eltorzítva hanem egy igazi sast ábrázolt volna a szobrász, akkor meg azt kifogásolná, mert az igazi sas, erősen pozitív szimbólum, sőt annál sokkal több. A sast a madarak királyának nevezik, magasan repül, éles szemű és bátor madár. Már a mitológiában is nagy szerepe volt, természetfölöttiséggel ruházták föl, a hatalom, az erő, a méltóság megtestesítője volt. János apostol attribútuma is a sas, ő pedig köztudott, Jézus legkedvesebb tanítványa volt.
Olyasmit kritizál, amit nem gondolt végig, csak csípőből gyűlölködik.
Feketelevessel fenyeget, ezt betudom annak, hogy nem tudja a saját feketelevesét lenyelni, nem könnyű. Én nem fogom ön helyett bevenni ezt a pirulát és főként nem veszem magamra azt a hamis bűntudatot amit mindenáron ránk akarnak kényszeríteni.
Meg aztán, próféta ön, hogy tudja kinek mit hoz a jövő? És ha már itt tartunk. Önökre nagyon jellemző, hogy a saját igaz prófétáikat meg sem hallgatják, ha igaz figyelmeztetést adnak az idők jeleiről, vásárolnak maguknak hamis prófétákat, akik hamis illúziókkal csiklandozzák a fülüket és téves utakra vezetnek. Nem ezt láttuk itt legutóbb is lejátszódni? szdsz, korrupció, lopások, hazugságok..tényleg elhitte, hogy ez örökké tarthat? Hát nem. A népharag egyenlőre nem fog fölengedni...
A kérdésemre szeretnék választ kapni, amit a legelején feltettem!!! Az nem komoly válasz, hogy a szemétgyűjtemény akkor fog eltünni, ha a szobor is megy, mert a szobor mindketten tudjuk, maradni fog! A buli végén a szemetet illik eltakarítani. Viseltes, rongyos, kopott, vásott, elhasznált ócskaságoknak nem egy világváros legszebb terén van a helyük, hanem a szeméttelepen!
Szóval? Kultúra? Törvénytisztelet? Tolerancia? Jogállamiság? Emberi jogok tiszteletben tartása? Emberszeretet? Hm???

Elkezdték a takarítást???

wantaan 2014.08.15. 00:57:07

@delphinus: nyald a segget!
A szobor megy .....
Az nem szobor az egy gyalázat! A nemzet csicskásodásának emlékműve.
Az a nemzeti mázzal lekent szarhalom - okádék nem szobor. A keresztény magyar nemzet arculcsapása hogy ilyen böszmeséget föl állítottak-fölállíthattak Magyarország területén.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.08.15. 06:18:55

@tauglich:

"A tábor 42 éves történetében fordult már elő a mostanihoz hasonló eset, de az elmúlt években nem voltak jellemzőek az ilyen konfliktusok."

Ahol fát vágnak, ott hull a forgács.:-]

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2014.08.15. 07:04:49

@Disznóvári: @bbjnick: azért meg kell hogy jegyezzem, egy tisztességes nyári művésztelep/alkotótábor nem is létezhet rendes kocsmai duellum nélkül.

Megjegyzem, nem is rossz ez a szikölygyërëk. Ebben a videóban 7:12-től saját könyvéből olvas fel:

www.youtube.com/watch?v=JjArv3BriHw

gyalog.galopp 2014.08.15. 11:43:57

@bbjnick: @tauglich:

Milyen betegség szindrómái lehetnek annak az újságírásnak, amelyik két részeg kocsmai hőbörgéséhez ilyen kommentárt fűz?

www.hir24.hu/sotet-oldal/2014/08/14/leutottek-kukorelly-endret/

Kár értük, szívesen elhittem volna, hogy tényleg valami frissítést hoznak be,

Bell & Sebastian 2014.08.15. 12:29:21

Ilyen eset sok volt '48 után, az álpetőfik megküzdöttek fokossal a falu határában, ki menjen be élősködni a parasztokon.

Rémlik egy korabeli Borsszem Jankó comics, de az anekdotakincs is megőrizte.

bömböcz 2014.08.15. 13:10:59

Én körbekeríteném a judeo-mensevikek által teremtett szarkupacot is mint mementót...
Jól illik a szu-usrael emlékezetkultúrába.

a-kjudíit 2014.08.15. 20:40:04

@delphinus:
Szerintem csÍpőficamból lőttem:

Most ennél többet nem írok, mert készülők és megérdemelt szabadságomat töltöm el Magyarország egyik csodás helyén, egy olyan helyen ahol, nincs térerő és nincs telefon, internet és Tv kapcsolat sem.
Ha visszajöttem, akkor reagálok a hosszú, bő lére eresztett válaszára.

bömböcz 2014.08.15. 21:25:26

@a-kjudíit:
Csá, holotúlélőkém!
Nem fogsz hiányozni.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.08.15. 21:31:11

@tauglich: Jobb arc, mint Kukorelly, az biztos. (Egyébként személyesen Kukorelly sem teljesen rossz fej, de irodalmilag szerintem erőst túlértékelt. Vagy lehet, hogy csak én nem értem.)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.08.16. 00:08:02

@Disznóvári:
Nem valami ütésálló a pacák.
Egy maflástól 8 napon túl regenerálódik.
Mi történt volna vele 1 igazi vascsőpárbajban?

delphinus 2014.08.16. 10:10:08

@a-kjudíit: Ügyeljen a rendre és a tisztaságra!!
Jó pihenést!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2014.08.17. 22:39:28

@Disznóvári:
Atyavilág, majd' olyan felsőtest, mint Megyóé anno.
Ez a lánya vagy tolja?

S=klogW 2014.08.18. 10:02:32

@Hepci: Csak a ffiak olyan hülyék, hogy holmi ívelt kontúrokkal el lehet venni az eszüket.

Nátán Apfelbaum 2015.02.08. 15:30:57

@a-kjudíit:
Ha ennyi kérdőjel van benned akkor nem engem kell kérdezgetni, hanem sokat olvasni.
süti beállítások módosítása