A Fal és ami mögötte van
2013. augusztus 24. írta: Zsigmond és Péterfy

A Fal és ami mögötte van

waters.png

Vasárnap este Roger Waters ismét bemutatja Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban a The Wall-t, a Pink Floyd legendás rockoperáját. Háborúk és pusztítás, halál és árvaság, túlszeretés és szeretetlenség, elidegenedés és magány, fóbiák és traumák, élet- és istenpótlékok, nihil és totalitarianizmus, összeroppanás... és – mi mást tehet az ember – a reménykedés, hogy a falak egyszer leomlanak.

A Pink Floyd kiábrándult főműve kemény menet a nézők és a hallgatók számára. A megalomán Roger Waters új vizuális technológiákkal frissítette fel a több mint három évtizedes rockoperát, így látványorgiára számíthatnak majd a nézők. A falak pedig egyszer leomlanak. Ugye?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr605471373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S=klogW 2013.08.24. 15:34:12

2006-ban jöttél volna rodzser nyúl

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 15:39:29

Túl van ez rendesen hájpolva!:-) Ezt én mondom, pedig én, anno, nagyon nagy plinkflojdos voltam:-)

A Pink Floyd 1967 és 1994 között 14 nagylemezt készített. Ebből kettő nagyon jól sikerült: az 1975-ös Wish You Were Here és 1979-es The Wall. Ezek még ma is akkorát szólnak, hogy leviszik az ember fejét, valódi, időtálló, virtigli rocklemezek:-)

A többi csak marketing, halandzsa, etetés...

bömböcz 2013.08.24. 17:04:47

Cudálatiasz antirasszista heppening!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 17:17:59

@bömböcz:

"Cudálatiasz antirasszista heppening!" --- írja.

Ezt csak maga látja így:-) A zsidó Rágalmazásellenes Liga feljelentette Waterst, mert szerintük antiszemita elemeket használ(t?) koncertjei háttérvetítésein.

(Valószínűleg azért lett Waters "feketeseggű" a zsidók szemében, mert lemondott egy izraeli fellépés(sorozato)t, amikor elkezdték a palesztin területek határain felhúzni a betonfalakat; s még kommentálta is döntését: azt mondta, hogy majd akkor megy Izraelbe koncertezni, amikor bontják a betonkerítést.)

bömböcz 2013.08.24. 17:31:32

@bbjnick:
Na jó,de...
Akkor most miért engedi a likud-tezsvírpártja ?
Elrettentésül?
Az "igazak" földje mindig is hazugságmaggal volt tele...

bömböcz 2013.08.24. 17:35:19

@bbjnick:
Ideje vóna/kéne csinálni egy anti-antirasszista izét...!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 17:46:04

@bömböcz:

Nem gondolnám, hogy Waters egy különösebben jelentős politikai tényező volna:-) Egy kiöregedett proli rocker, aki valamikor (lassan negyven éve) írt néhány ütősebb nótát és szeretne belőlük minél tovább és minél több pénzt keresni:-)

bömböcz 2013.08.24. 18:24:44

@bbjnick:
Lehet, hogy antihősként is futtatással a greenfeldek kaszálnak?
Kizárt dolog, mert ugye ott van a demokratikusan választott adóhatóság...

Alfőmérnök 2013.08.24. 19:10:43

@bbjnick: Szerintem az Animals a legjobb albumuk. (Meg az Ummagumma koncertlemez.)

bömböcz 2013.08.24. 19:30:38

@Alfőmérnök:
Hüje buzi maga !
A vere-herés a legjobb lemezük.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 19:41:50

A Syd Barrett -féle Floyd volt az igazi. A Wish You... pont arról szól, hogy majd most jól megmutatjuk, megy ez nélküle is.
(később is be-be járkált még a felvételekre és készített kettő szólóalbumot is, de valahogy nem az igazi)
Az Animals még hozta a színvonalat, oszt konyulás. A The Wall túl van hájpolva, az izléstelenség netovábbja volt a villogó ledes cédé a polcokon.

Az aránylag ismeretlen, Zabriskie Point -című filmre írt zenéjüket teszem a harmadik helyre a második korszakukból. De az első -Syd -féle- korszakuk a legidőtállóbb.

Ez a Barrett -kérdés annál is érdekesebb, mert a neten található visszaemlékezésekben igyekeznek eljelentékteleníteni (utólag), holott inspiráló figurája volt a bandának (a korabeli megnyilvánulások alapján).

Úgy tudom, hogy zsidó gyökerűek szinte mind, ezért érdekes csak az újabban felvett, anticionista attitűdjük. Induláskor azért előny volt, hiába no, a progresszió valódi gyökerei...

Alfőmérnök 2013.08.24. 19:44:04

@bömböcz: Az se rossz, de visszahallhatva inkább ügyes/ravasz stúdiómunka.
A Pigs végén a gitárszólótól viszont még mindig kiráz a hideg.

Kandeláber 2013.08.24. 20:08:23

@bbjnick: A dollárjelet és a Dávid-csillagot egymás után vetítették a koncertjén, ez már eleve alapot szolgáltatott a Rágalmazásellenes Ligának, hogy megtámadja.
Kíváncsi vagyok, hogy megboldogult Ian Stuartot mennyire érdekelte volna, ha a cionisták basztatni kezdik, mert Waters meghátrált, tehát egy beszari arc.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 20:09:15

@bömböcz: Ha melléteszi, hogy a maga korában (1975) hol járt például a lengyel SBB, nemzetközi összehasonlításban ebben már nem vagyok olyan biztos. Elhúzta a sláger felé Gilmour, pénz beszél.

Meg kell még említeni a Dark Side.. -ot, a korai lemezek atonális hangzását, a kórusokat, a szaxofont (Dick Parry) és zaj-effekteket, az LSD-t és Barrett skizoid személyiségét.

Amikor mindez együtt állt, akkor ütöttek nagyot.

bömböcz 2013.08.24. 20:23:44

@Alfőmérnök:
Na jó, de:
Maga akkor is egy hüjebuzi imádó!

Alfőmérnök 2013.08.24. 20:31:36

@bömböcz: Nemtom kire célzol, Platónt mondjuk bírom, Alföldit nem annyira, belenéztem az István a királyba, szar volt. Ahogy a Koltay-féle is az. :)

bömböcz 2013.08.24. 20:42:16

@Alfőmérnök:
Ez igaznak tűnik.
Mindkettő korszellentés!
(Az első kevésbbé gyalázatos munkának minősül a magamfajtának.)

Bell & Sebastian 2013.08.24. 20:44:24

Nem lennék meglepve különösebben, ha utólag kiderülne, hogy a Floyd is a Tavistock Intézet és/vagy Adorno kreálmánya, a Beatles -hez hasonlóan.

Legalább kettős céllal konstruálták a beat -et, a nemzetköziség és megosztás jegyében, az új világrend alapköveként, az identitás teljes kimosására a fiatalokból (naci gyökerek kitépése). Természetesen a blues vagy korai rock is egyértelműen amerikai eredetű, Mississippi parti, improvizatív-instrumentális, néger zene.

mek.oszk.hu/01500/01560/html/03.htm

Aki nem hiszi, bátran járjon utána, kérdezzen meg egy beavatottat. Az ifjúság spontán zenei lázadása egy marhaság, a folyamatot felülről irányították és sok pénzt mozgatott meg, nyomtak bele, a médiumok teljes együttműködését igényelte. Micsoda erő lehetett az, aminek még Aczél is lefeküdt és még az egykori Szovjetunió torkán is le tudták nyomni! Pedig még csak a hatvanas éveket írtuk!

en.wikipedia.org/wiki/Theodor_W._Adorno

bömböcz 2013.08.24. 20:56:17

@Bell & Sebastian:
és akkor marad a lá-pentaton, meg az orosz muzsik-a...

Alfőmérnök 2013.08.24. 20:58:07

@bömböcz: Egyértelműen a csíksomlyói verzió volt eddig a legjobb.
www.youtube.com/watch?v=NbZUdUckf8E

Persze az eredeti dupla LP nem rossz, vagy legalábbis hallgatható.
De az is látszat-ellenzéki, műlázadó, Aczél et. köpönyegéből kibújt KISZ-es produkció volt.

Alfőmérnök 2013.08.24. 21:05:43

@Bell & Sebastian: Többek között ez is a betegséged tünete, hogy bedőlsz az ilyen elmebajos képtelenségeknek, hogy Adorno írta a Beatles-dalokat. :))))))))))))

"A sikeren felbuzdulva a Tavistock Intézet újabb rock csoportokat is bevont a kísérletbe. Kezdetben részükre is Adorno írta a dalok szövegeit és zenéjét, úgy ahogyan azt a Beatles együttes számára is tette. "
:)))))))))))))

Bell & Sebastian 2013.08.24. 21:08:45

"... A Tavistock Intézetben nagy felkészültségű társadalomtudósok a primitív - elsősorban kilowattokkal operáló - elektronikus hanghatásokhoz új szavakat és kifejezéseket alkottak, amelyeket aztán a Beatles-fiúk az őket körülvevő médiakampány kíséretében Amerika szerte elterjesztettek. A Tavistock Intézetből származik a "rock" szó, amely egy bizonyos elektronikus zenei hangzásra vonatkozik. Innen származik a "teenager" kifejezés bizonyos fiatal korosztályok jelölésére. Tavistock találmány a "cool", a "pop music" és egy sor egyéb frázis, amely például a különböző drogok kódolt megnevezését célozta, pl. a "yellow submarine". Így amikor a Beatles valahol megjelent, a teenager-ek azonnal "felfedezték" őket. Transzba estek és őrjöngeni kezdtek. Amíg a Beatles-ek nem voltak, teenager-ek sem voltak. És a "discover" szó is valami egész mást jelentett, például azt, hogy egyes kutatók felfedezik az északi sarkot.

A Tavistock kísérlet során megjelentek Amerika nagyvárosaiban a különböző "gang"-ek (bandák), akik véres háborúkat kezdtek egymás ellen. Csatározásaikról az elektronikus médiumok fő hírekben számoltak be. E propaganda felerősítés nélkül a "West Side Story"-k elveszítették volna sokkoló hatásukat. Hasonlóképpen kevesen figyeltek volna föl a liverpool-i "gombafejűekre" és az ő 12-fokozatú atonális zenéjükre, ha a háttérhatalom tömegtájékoztatási intézményei nem kezdik el mértéktelenül reklámozni őket. A 12-fokozatú atonális zene súlyos és ismétlődő hangzásokkal párosult, amely a görög dionüszoszi kultusz zenéjéből származik, és a Baal-papságra kívánt emlékeztetni. Baal a kánaáni-főniciai mitológia központi istene, a termékenység és a vihar istene volt. Theodore Wiesegrund Adorno, a frankfurti filozófiai és szociológiai iskola egyik tekintélyes tagja konstruálta meg ezt a zenei hangzást a Tavistock Intézetben, és tulajdonképpen őt kell a Beatles együttes megalkotójának tekinteni. Adorno egyébként nemcsak filozófus és zene-esztéta, de gyakorló muzsikus és zeneszerző is volt. Nem kisebb személyiséget mondhatott barátjának, mint II. Erzsébet brit uralkodót. ..."

Bell & Sebastian 2013.08.24. 21:15:22

Vagy nem, csak az ütősebb beszólongatókat lenullázni küldtek, mint fődrogost és skizofrént?

gyurma6 2013.08.24. 21:17:25

A The Wall az már főleg Waters műve, szinte minden számot ő szerzett. Nem véletlen, hogy jött utána a Final Cut ( szintén Waters erölködése) és utána kiszállt ( küldték), működtek nélküle is jól. Waters utána meg csak ebből él, volt 2 gyenge lemeze, hajtja a pénzt, régi Floyd számokat játszik .Számomra a Wall az egyik leggyengébb Floyd lemez, van rajta 2 szám ami jó, sőt bombajó , igaz itt már Gilmour is szerző, aztán csak az időhúzás megy.

Kandeláber 2013.08.24. 21:18:43

@Bell & Sebastian: Nocsak, talán később a Sex Pistolst, a Ramonest meg a többi punkot is ezek a buzeráns Frankensteinek kreálták volna?

Alfőmérnök 2013.08.24. 21:22:07

@Bell & Sebastian: A legjobb ebben, hogy a blog.hu eddig legsikeresebb terelési kísérletét (jósda, a mandiner.blog.hu törzskommentelőinek karanténba zárása a szabadkőműves-zsidó Loxon vezetésével, gloire statisztálásával) észre se vetted, sőt, én vagyok a "küldött", a "skizo", aki felhívta erre a figyelmet. :))

bömböcz 2013.08.24. 21:24:36

@Alfőmérnök:
A nagyferó meg tényleg a nemzet csótánya lett.

Alfőmérnök 2013.08.24. 21:24:44

@Alfőmérnök: Kár, hogy a Rékát játszó, kiváló Kovács Ágnes Anna 2008-ban öngyi lett. :(
szinhaz.hu/forum/1007-mennyei-paholy/13285-kovacs-agnes-anna

bömböcz 2013.08.24. 21:28:00

@Bell & Sebastian:
Forrás: Armagedeon?
:P

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 22:05:26

@Bell & Sebastian: @Kandeláber: @bömböcz:

Én nem vagyok a Tavistock munkatársa, de annyit még én is tudok, hogy a popszakmában minden projekt "csinált". Olyan nincs, hogy Géza, Pista és Jóska zenekart alapítanak a kocsmában, még ott, helyben, meg is tervezik a lemezborítót, aztán megírják a nótákat, bemennek a lemezstúdióba, följátsszák, majd eladnak belőle 130 milliót:-) A Beatles, a Pink Floyd vagy a Sex Pistols esetében sem ez történt. Ezeket a zenekarokat is kitalálták, felépítették és felfuttatták. Hogy aztán a sztárgyártó gépezetben ki kinek az embere, kit mi motivál?!

Alfőmérnök 2013.08.24. 22:25:17

@bbjnick: Mivel téged nem tartalak elmebetegnek (csak jellemtelennek, álszentnek, képmutatónak, stb.), komolyan kérdezem:
el tudod hinni, hogy
"A sikeren felbuzdulva a Tavistock Intézet újabb rock csoportokat is bevont a kísérletbe. Kezdetben részükre is Adorno írta a dalok szövegeit és zenéjét, úgy ahogyan azt a Beatles együttes számára is tette. "

Kezdve azzal, hogy a "berobbanásukkor" még alig játszottak Lennon-McCartney számokat, az általuk akkor játszott számok szerzősége ismert, korábbi verziói is fellehetőek, a Lennon-McCartney számok keletkezéstörténete is nyomon követhető, nem egy forrásból, amiknek a hitelessége nem nagyon kérdőjelezhető meg, például mert nem mondanak ellent egymásnak. Nagyon paranoidnak (és/vagy tudatlannak) kell lenni ahhoz, hogy valaki egy ilyen kijelentést tényként kezeljen.
(És akkor Adornoról nem szóltam, akiről sok rosszat el tudok képzelni, de hogy a Beatles-dalokat ő írta, annak kb. annyi a valószínűsége, mint hogy az ablakomon 5 perc múlva berepül Superman.)

Kandeláber 2013.08.24. 22:37:09

@bbjnick: Az oké,hogy a rockzene is üzlet, mint ahogyan minden az, de azért ez az ismertetett manipuláció - bármennyire is hajlamos vagyok hinni az összeesküvés-elméleteknek - valószínűtlennek tűnik számomra.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 23:14:18

@Alfőmérnök: Ha meg objektívek vagyunk, majdnem sikeres lett az áskálódásod. Ezért jelent -többek között- szétdobálót a görög diaboloszt. Hogy egyértelmű legyek, patás!

@Kandeláber: Mivel Drábikról van szó, nem árt a szövegéből gyököt vonni. Ám az a tény elgondolkoztató, hogy a vitatott motívumai másnál is felbukkannak. Az a kérdés is megfontolandó, mit kezdenek a zsebünkből kihúzott pénzzel? Elsősorban megoldják, hogy elfojtsák a tiltakozást.

Azt én sem hiszem, hogy a Lávmídú szövegét személyesen az atonikus zene atyja írta volna. De az látható, Alsegg bevált technikája az, hogy elhúzza részletkérdések felé a beszélgetést, amivel a fő problémát kivonta a reflektorfényből. Ha már Lennon, akkor hadd kérdezzem meg, pontosan miért is kúrták fejbe egy harmincnyolcassal? Tudja a választ? Elárulom, az ifjúság megrontása miatt. Egy könyv miatt, aminek az a címe; Elkapó a rozsban. (azaz Zabhegyező)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 23:15:18

@Alfőmérnök: @Kandeláber:

Ha már a Beatles! Azt nem tudom, tudjátok-e, hogy George Martin a Beatles producere (zenei rendezője) a hadsereg embere volt? Benne van a nyilvános életrajzában: miután jóformán kölyökként a légierőnél szolgált, részt vett Németország bombázásában, a hadsereg ösztöndíjasaként művészeti főiskolára került, majd a BBC-hez, onnét a EMI-hoz, ahol, sitty-sutty, néhány év alatt label(márka)igazgató lett. Az is nyilvános, maga Martin mondja el, hogy a Beatles egy vacak zenekar volt, amikor szerződtette őket, s csak azért kezdett el foglalkozni velük, mert "alkalmasnak tűntek" arra, hogy sztárokat faragjanak belőlük. Az sem titkos, hogy a Beatles stílust és hangzást Martin találta fel.

Én nem állítok semmit, mert nem tudok semmit, de nem is zárok ki semmit. mert nem tudok semmit.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 23:17:46

@gyurma6: Tökéletes, ez a lényeg, a többi csak hóhmecolás.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 23:22:26

@bbjnick: Nocsak magán is jelentkeztek az elmebetegség tünetei? Adornot szádba hiába ne vedd!

Alfőmérnök 2013.08.24. 23:22:27

@Bell & Sebastian: Ezeket a szövegeket csak a ti "elit" helyeteken, a jósdán zabálják. Menjél oda, ott még vannak néhányan, akik számára nem világos az, hogy egy elmebeteg, az elfojtott indulatait ostoba halandzsázásban kiélő, buta, paranoiás, rosszhiszemű nyomoronc vagy.
Számomra érthetetlen, hogy hogyan lehettél néhány szerencsétlen szemében "tényező". Igaz, nem is nagyon érdekel.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 23:28:54

@Alfőmérnök: Mi van Márton, csak ennyit tudsz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 23:31:35

@Bell & Sebastian:

Én nem állítom, hogy Adornonak bármi köze lett volna a Beatleshez, azt viszont állítom, mivel nem tudom cáfolni, hogy ha a titkosszolgálatok (vagy az akárkik) kísérletezni akartak volna valamiféle tömeglélektani vagy tömegmanipulációs módszerrel, akkor ahhoz minden adott volt. S ha nem lett volna adott, akkor megoldották volna, hogy, máskor-máshol, adott legyen. Ez már csak egy ilyen műfaj.

Alfőmérnök 2013.08.24. 23:32:18

@bbjnick: Amikor Martin felkarolta a Beatlest, már (nem világhírű, de) kultikus zenekar volt. Egyébként a hangzáshoz tényleg sokat adott hozzá, bár a hamburgi koncertjeikről készült felvételekről lényegében már az első lemezek hangulata jön át.
Tehát egyáltalán nem volt vacak zenekar. Kétségtelen, hogy a stúdiómunka sokat dobott a hangzáson. A nagy koncerteken azért zenéltek szarul, mert nem hallották magukat, a stúdióban meg be voltak szívva, mint a majom. :)

Bell & Sebastian 2013.08.24. 23:35:06

@bbjnick: Jó hosszú szöveg és bolond beszédnek tűnik, de van benne rendszer. Támogassam meg linkekkel is?

Alfőmérnök 2013.08.24. 23:35:59

@Bell & Sebastian: Kínodban IRL adatokat próbálsz közölni, féreg?
Rábasztál, MézesRozit félreinformáltam a személyemről, ezért vált nevetségessé a bosszú-kísérletével.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 23:37:57

@Alfőmérnök: A tehetség utat tör, mi? Kultikus volt Hamburgban, tizenkettő egy tucat.

Bell & Sebastian 2013.08.24. 23:41:41

@Alfőmérnök: Neked Marcika, minek? Amikor te tudod a legjobban, hogy hamis személyiség mögé bújtál.
Te egy akkora provó vagy itt, mintha Adorno küldött volna, személyesen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 23:42:53

@Alfőmérnök:

@Alfi! Ez egyszerűen nem igaz. A Beatles 1962 januárjában a Decca Recordsnál készült felvételei (ahonnét egyszerre két lábbal rúgták ki őket, mert sz*rul játszottak) és a 1962 decemberében a hamburgi Star Clubban készült felvételei is megjelentek, bárki meghallgathatja azokat. Azok a felvételek köszönőviszonyban sincsennek azokkal a dalokkal, amiket Martin keze alatt írtak-rögzítettek. Ez, persze, nem jelenti azt, hogy a Tavistockék ( vagy bárki mások) írták a Beatles-dalokat --- de azért ki sem zárja!:-)

Alfőmérnök 2013.08.24. 23:49:09

@bbjnick: Szerintem meg a "feeling" ugyanaz, Martin egy ügyes producer volt.
Amit állítasz, elég sok mindent nem zár ki, úgyhogy a Drábik-által ismertetett "elméletnek" kb. végtelen alternatívája van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.24. 23:55:41

@Alfőmérnök:

"Szerintem meg a "feeling" ugyanaz" --- írod.

Úgy érzed? és mit hallasz?:-)

"Martin egy ügyes producer volt." --- írod.

Ez egészen biztos.

"Amit állítasz, elég sok mindent nem zár ki, úgyhogy a Drábik-által ismertetett "elméletnek" kb. végtelen alternatívája van." --- írod.

Ez is így van. Köztük az is, hogy a Beatles-projektbe (ezek vagy azok, így vagy úgy) kísérleti vagy manipulációs szándékkal rendesen belenyúltak.

De én nem azt állítom, hogy így volt, hanem azt, hogy korántsem zárhatjuk ki.

Bell & Sebastian 2013.08.25. 00:03:01

@bbjnick: Drábik János sem az ujjából szopta azt, amit rendszerbe foglalt.

Alfőmérnök 2013.08.25. 00:05:59

@bbjnick: "Úgy érzed? és mit hallasz?:-)"

Egy friss, felszabadult életérzést, ami a '60-as évek elején nagyot ütött (és egyébként valami még ma is átjön belőle). George Martin erre érzett rá. Aztán a stúdióban sokat finomítottak a hangzáson.

Én sem zárom ki, hogy manipulációs szándékkal belenyúltak a sztoriba. De hogy Adorno egy Beatles-számot sem írt, az kurvafix. Ha valaki ilyet állít, az a szemeben nem hiteles. Komolyanvehetetlen forrás.

Bell & Sebastian 2013.08.25. 00:07:08

Itt van még egy érdekesség, amennyiben egyszer csak valaki ellenkező oldalán kezdi hordani a választékát.

educate-yourself.org/lte/beatlesandcoleman17oct09.shtml

Mindennapos dolog, ugorgyunk!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.08.25. 00:07:18

@Bell & Sebastian:

Nyilván.

Olyan ez, mint a cigánygyilkosságok. Ha a katonai titkosszolgálatok egyik ügynöke szállította a gyilkosságok színhelyére az akkor éppen Irzaelből hazatért antirasszista zsidó dobost, az azért egy kicsit elgondolkodtatja az embert...:-]

Bell & Sebastian 2013.08.25. 00:10:31

@Alfőmérnök: Biztosan ott is voltál, a huszonvalahány éveddel, tudóskám! És ha mégis? Összeszarod magad? Mert ugye az a lényeg? Tee, nagy hülye.

Bell & Sebastian 2013.08.25. 00:19:31

@bbjnick: Adja még hozzá az állami kártérítést és azt is, hogy a mai, bulvármédia által leadott bűnügyi tudósításokban csak fekete szemek és kezek voltak.
A közlekedési balesetek között is.

Sosem fog kiderülni, honnan indult.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.25. 00:25:01

@Alfőmérnök:
Eltelt azóta 2 óra.
Berepült?

A Beatles dalait Drábik írta, elég, ha valaki megnézi az artizsú nyilvántartását...

Bell & Sebastian 2013.08.25. 00:27:47

@Hepci: Az írta, aki a lóvét beszákolja érte, punktum.
Alfő elfelejtette említeni, hogy ebben a vitában egyszer már elporoltuk, csak idejár szopni.

Alfőmérnök 2013.08.25. 00:55:50

@Hepci: Berepült egy szúnyog, lehet, hogy Adorno reinkarnációja, mert elég idegesítő.

Amúgy ez a Drábik elég ügyes szövegíró, már az első lemezén megírta a titkos társaságok himnuszát (szerintem egyértelmű, hogy a Sátánt szólította meg a szövegben).

"You'll never know how much I really love you.
You'll never know how much I really care.

Listen,
Do you want to know a secret?,
Do you promise not to tell?, whoa oh, oh.

Closer,
Let me whisper in your ear,
Say the words you long to hear,
I'm in love with you.

Listen,
Do you want to know a secret?,
Do you promise not to tell?, whoa oh, oh.

Closer,
Let me whisper in your ear,
Say the words you long to hear,
I'm in love with you.

I've known the secret for a week or two,
Nobody knows, just we two.

Listen,
Do you want to know a secret?,
Do you promise not to tell?, whoa oh, oh.

Closer,
Let me whisper in your ear,
Say the words you long to hear,
I'm in love with you."

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.25. 08:30:31

Ez kb. olyan, mint amikor Sandra előadja a 30 éves számát www.youtube.com/watch?v=wUj2mAW8vCs a volt rajongóknak érdekes, de egyébként nulla a hírértéke, maximum annyi, hogy bizonyítja: tud énekelni pléjbek nélkül.

A különbség: míg Sandra a helyén kezeli magát, addig Waters azt hiszi, ő a legnagyobb sztár, aki vala létezett a világon.

aranyláz 2013.08.25. 08:50:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A különbség mindössze aannyi, hogy amíg Sandra száma egy tizenkettő egy tucat popzene, addig a Fal egy jó lemez. Kit érdekel mit hisz Waters?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.25. 09:17:38

@aranyláz:

Sandra azért egy nagy név. A 80-as évek diszkózenéjében ő volt az egyik nagy név. Érdekes, akkori vetélytársai kevésbé öregedtek meg... :-)

Megnéztem párat, pedig ugyanaz a korosztály, de Sandra öregedett a legelőnytelenebbül.
www.youtube.com/watch?v=X7Em_AN4K1A
www.youtube.com/watch?v=1BG2-P0R5cs

Kandeláber 2013.08.25. 09:28:40

@Bell & Sebastian: Lennon megrontotta volna az ifjúságot?
Olyan ez, mint amikor elmebeteg amerikai háziasszonyok vehemensen követelték talán a nyolcvanas évek legelején, hogy vonják be a Black Sabbath lemezeit, mivel ha fordítva játsszák le azokat, akkor maga a Sátán üzen a fiataloknak. :D
Lehet benne valami, mert a mai napig megborzongok ha fölnyomom a hangerőt az N.I.B.-n, igaz nem fordítva, és hallgatom hogy My name is Lucifer, please take my hand.
@bbjnick: Nocsak, Martin Bomber Harris embere volt?

Bell & Sebastian 2013.08.25. 11:24:21

@Kandeláber:

>>> Chapman also suggests that he could have chosen other victims besides Lennon, whom he refers to as "a phony," an apparent reference to Holden Caulfield, the troubled narrator of J.D. Salinger's book. <<<

www.nydailynews.com/news/national/letter-lennon-killer-mark-david-chapman-sale-article-1.1267243

Most viccel? Persze hogy megrontotta.

Bell & Sebastian 2013.08.25. 11:26:32

@Alfőmérnök: Mondd csak édes fiam, nem voltak neked tanulási nehézségeid? Hányféle disz- -ben is szenvedsz? :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.25. 11:47:53

@Bell & Sebastian:
A legnagyobb ev-i-den-CIA még fel se merült, miszerint McCartney balesetben meghalt az Abbey Road lemez előtt és azóta a dublőre helyettesíti?
Hát ezt így hogyan?
Az angol drábikok pedig már minden tényt összeszedtek, nyilván az is köztük volt, hogy az új mekkartni a borítón balra hajtotta a faszát, míg az eredeti jobbra...

Alfőmérnök 2013.08.25. 12:13:57

Néhány korai Adorno-dal.
www.youtube.com/watch?v=0Asnpu12MQg

(Egyébként a balfasz Adornoak még Bartók is érzelmes volt, Kodály meg egyenesen fasiszta.)

Bell & Sebastian 2013.08.25. 12:24:05

@Alfőmérnök: Nem-e esetleg az-e van, hogy te nem beszélni angoltot - se? ;)

@Hepci: És személyesen ismerte Lüszit a gyémántokkal, bele is keverte a sütibe.
Amit megírt estére, értelmes lett reggelre.

Alfőmérnök 2013.08.25. 12:52:58

@Hepci: Paul McCartney soha nem volt tagja a Beatlesnek. Ez volt George Martin trükkje, hogy a filmfelvételen mindenhol McCartneyt látjuk halljuk, de valójában Adorno énekel a lemezeken meg a felvételeken is.
Drábik azért írja, hogy Adorno írta a Beatles-dalokat, mert azt hiszi, hogy ezzel sikerül eloszlatnia a gyanút, hogy valójában ő írta a szövegeket.

Bell & Sebastian 2013.08.25. 12:57:27

@Alfőmérnök: Megint obstrouálsz, patás? De kíváncsian várom, a drabális henteslegény mit tud kisütni a szellentéseidből. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.25. 12:58:58

@Alfőmérnök:
Már csak azt kellene kideríteni, hogy merre hajtja a faszát (Drábik).
Ez rengeteg kérdésre választ adna, bár továbbiak is felmerülnének...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.25. 13:00:02

@Bell & Sebastian:
Hallottad az urban legendet, hogy 48-as a lábam?

Bell & Sebastian 2013.08.25. 13:35:54

@Hepci: Nem cserélek, nálunk, falun még két pár 49 -es is akad, kisebb űrméretű, konyhai felszerelést nem említve.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.08.25. 18:17:09

@Bell & Sebastian:
Lehet, hogy ott nem lennék vezérjeti?
Kömény hely lehet.

Bell & Sebastian 2013.08.25. 20:07:51

@Hepci: Ne aggódjon, séfet nem eszünk, inkább meghívjuk vacsorára. :)

Alfőmérnök 2013.08.25. 21:53:36

" A Fal stadion-verziójának budapesti bemutatóján a kivetítőn magyarul válaszoltak a Mother című dal "Mother, should I trust the government?" kérdésére.

A Puskás Ferenc Stadionban vasárnap este mutatják be A Fal stadion-változatát. A Mother című dal "Mother, should I trust the government?" ("Anya, meg kéne bíznom a kormányban?") kérdésére a kivetítőn magyarul válaszoltak - jelentette a hvg.hu munkatársa a helyszínről."
hvg.hu/kultura/20130825_Roger_Waters_magyarul_uzent_Kurvara_nem_s

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.08.26. 13:15:22

@Alfőmérnök:
remélem ezt a buzit többet nem engedik az országba

HToma 2013.08.26. 13:45:58

@Alfőmérnök @jose maria padilla: : Ott volt az angolul is (mint már 2011-ben is) No fucking
Az angol mellett gondolom minden helyen ott van az adott ország nyelvén.

Alfőmérnök 2013.08.26. 18:18:02

@HToma: Szerintem bármilyen kormány esetén kiírta volna, merthogy Waters vérbeli anarchokommunista.
Ettől még Bayer Zsoca szerint jófej.
www.magyarhirlap.hu/belfold/roger_waters.html

mayorlacko 2013.09.01. 09:12:57

The Pros and Cons of Hitch Hiking, Radio K.A.O.S., Amused to Death, Ça Ira.
Ezek a stúdiólemezei a Final Cut után, ami kettőnél kettővel több.
Bár szerintem legalább olyan jó a Radio K.A.O.S és az Amused to Death, mint a megélhetési fal, talán témái és koncepcionálisan, valamint tipikusan angolszász nyelvterületekre irányuló értelmezési szintje miatt ezekről az albumokról alig-alig játszik dalokat.

Alfőmérnök 2014.02.19. 18:28:50

@mayorlacko: Az Amused to Death szerintem is jobb, mint a fal.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2015.01.21. 15:38:17

@bbjnick: Sztem is nagyjából kb. ennyi...de hát mi jó szokás szerint, oan rohadt jól mögélátunk mindennek , mert mi tudjuk a tutit....:-)))

Még mindig ülhet a Pink Floyd paciján, ennyi, árucikk, vevő meg van , volt lesz. Mi a gond ezzel ?
süti beállítások módosítása