Folytatja ámokfutását a Mohácsi-féle iskolabezáró különítmény
2012. június 20. írta: dobray

Folytatja ámokfutását a Mohácsi-féle iskolabezáró különítmény

Huszar-telepi-Iskola.jpg

  Már megszoktuk, hogy az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány, amelyet a Kanadába repült Mohácsi Viktória testvére, Mohácsi Erzsébet vezet, romaként nem képes megérteni a romák igényeit. Emlékezetes volt a győri Kossuth Lajos Általános Iskola esete, ahol a bíróság szerint „spontán szegregáció” valósult meg, amit ugyan nem az önkormányzat okozott, de ő volt köteles kezelni. A CFCF akkor úgy gondolta: „A cigány kisebbség véleménye nem releváns az ügyben”. Ugyancsak szembekerültek a helyi romákkal Hajdúhadházon. Most a folyamatban lévő egri, tiszavasvári és jászladányi perek mellett először egyházat is bepereltek: Nyíregyházán nem tetszik nekik, hogy a görögkatolikus egyház újranyitotta az általuk bezáratott Huszár-telepi iskolát. Cinikus és abszurd módon egyébként az intézmény egykori bezárását alapítványuk „sikertörténeteként” tartják számon

  Nyilván a nagy siker nagy bukása volt számukra, hogy az önkormányzat odaadta az épületet a görögkatolikus egyháznak, ami újranyitotta az iskolát a Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola tagintézményeként. A csütörtöki tárgyaláson azt akarják elérni, hogy a több éves bezáratási procedúra mellett a bíróság tiltsa meg új osztályok indítását a következő tanévtől. Mohácsiék Nyíregyházán is szembekerültek a romákkal. 

  Az egyházmegye keddi sajtótájékoztatóján ugyanis Lakatos István, az Országos Roma Önkormányzat alelnöke, valamint a Területi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke leszögezte: mielőtt valaki hasonló pert indít, egyrészt meg kell győződnie arról, hogy valóban jogosan teszi-e azt, másrészt pedig illik megkérdezni a helyi roma önkormányzat vezetőit is. Az iskola kapcsán örömét fejezte ki az ott folyó munkáról, s úgy véli, az méltó kezekben van, ahol segítenek a gyerekek fejlődésében és felzárkóztatásában. A szülőket elmondása szerint senki nem kötelezte arra, hogy gyerekeiket oda járassák, hanem ők maguk döntöttek így, szabadon. Mint hangsúlyozta, ki fog állni az iskola mellett, mert minden olyan dolgot támogatni kell, amely nevelés, oktatás, képzés terén segíteni akarja a roma társadalmat, amint teszi azt ez az intézmény is.

  Csorba Miklósné, a Nyíregyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke utalt arra, hogy elsőként egy lakossági fórumon mérték fel a Huszár-telepen élők igényét egy új iskola létrehozásáról, melyen a szülők nemcsak egy, hanem több osztály indítását is kérelmezték. Ő is megerősítette, hogy a roma kisebbségi önkormányzat ki fog állni az iskola mellett, s támogatni fogja annak működését, mert az már most, egy év alatt nagy mértékű fejlődést hozott a telep és az ott lakók életébe.

  Nem tudom, Mohácsinak miért nem jó, ha egy roma közösség egy bizonyos iskolába szeretné járatni a gyerekeit, ahol ráadásul még az ő igényeik szerint is foglalkoznak velük. Erős dogmatikus beszűkültségről tesz tanúbizonyságot azzal, hogy senki és semmi nem szent neki, csak szeretne egy létező, jól működő közösséget annak akarata ellenére szétrobbantani egy kiragadott és abszolutizált szempont, a szegregáció szempontja alapján. Mintha ez az egész nem egy soktényezős játszma lenne. Eddig az alapítvány önkormányzatokat perelt, most egyházat is perel, ráadásul egy olyan iskolát, ami nem körzeti intézmény, bárki jelentkezhet oda. 

  A szabad iskolaválasztás alapján pedig mindenkinek joga van az úgynevezett spontán szegregációhoz, similis similem gaudet: ha a romák a sajátjaikkal szeretnének egy suliba járni, és erre lehetőségük van, hadd tegyék már meg. Vagy az erőltetett sokszínűség előbbre való, mint egy közösség épsége? Mennyire lehet sikeres az erőltetett integráció? Magukat liberálisnak tartó jogvédők miért akarják úgy megvédeni valakinek a jogait, hogy az nem kér belőle? Ezt nevezik az emberi szabadság tiszteletben tartásának? Vagy ilyenkor kötelező megváltás van? Máskor azon sírnak, hogy a kormány ne erőltessen rá az emberekre ezt vagy azt, ilyenkor pedig ők erőltetik rá valakikre a kéretlen szolgálataikat?

  A CFCF úgy viselkedik, mint az utált tanítónéni, aki nem engedi, hogy a barátok egy szobában legyenek: mindenkit az ősellenségével tesz egy szállásra az osztálykiránduláson, gondolván, hogy így majd jobban megismerik egymást és megjavul a kapcsolatuk. És ezzel elrontja mindenki osztálykirándulását. Talán el kellene fogadni, hogy a közösségek képződésével együtt jár a spontán szegregáció.

  Amúgy azon is érdemes lenne elgondolkozni a józan tanári tapasztalat alapján is, hogy vajon mennyire lehet oktatni egy osztályban, ahol speciális igényű hh-k és hhh-k, esetleg még fogyatékosok is vannak. És ha véletlenül ki is van képezve a pedagógus az ő igényeikre, akkor is mennyire lehet ilyen differenciáltan foglalkozni különféle tanulókkal? Elmondom: sehogy. Mindenki jobban jár, ha a neki megfelelő iskolában tanul és így jobban tudnak vele foglalkozni, még akkor is, ha így kevésbé lesz integrálva. 

  Csütörtökön tárgyalás, meglátjuk, folytathatja-e ámokfutását a Mohácsi-féle iskolabezárató különítmény. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr764600266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.20. 18:09:41

@dobray:!

Tudnád idézni (linkelni) azt/azokat a jogszabályt/jogszabályokat, ami/amik alapján ezek a nyomorultak évek óta ámokfutnak itt bíróságtól bíróságig és a bíróságok h*lye ítéleteket hoznak?

ü
bbjnick

parlamenti gyalogkakukk 2012.06.20. 18:10:38

A legnagyobb kárt a küldetéstudattal rendelkező buta emberek okozzák. Bár akik pénzelik azok se lehetnek piskóták.

jan 2012.06.20. 18:11:17

Hogy a dolog lenyegehez szoljak hozza, similis similI gaudet, ha mar latinbuzik vagyunk, akkor csinaljuk jol;)

Maga az ugy termeszetesen felhaborito.

Viktus 2012.06.20. 18:18:33

Persze folytathatják ... ebből élnek.
A cigányokra sz*rnak magasról másképpen tudhatnák külön foglalkozás nélkül azoknak a gyerekeknek esélye sincsen kitörni a telepről ... így meg eljuthat pár középiskolába akár a felsőoktatásig is ott majd jár együtt magyarokkal rendesen.

teknős 2012.06.20. 18:52:49

Ezek szerint a Babes-Bolyai is sikertörténet. A román kormány szegregáció-ellenes harcának sikertörténete.

ebfül 2012.06.20. 19:20:31

Ha a cél a magyarok lehúzása, és nem a cigányok felemelése, Mohácsiéknak igazuk van...

Bell & Sebastian 2012.06.20. 19:27:05

Ma délelőtt láttam két triatlonos cigánylegényt tekerni a főutcán. Fél ötkor már tudtam, honnan milyen holmit sugároztak fel az idegenek az Entergratis -fedélzetre.

Hogy a Borg asszimilálná ezt a kiválóan beilleszkedett fajtát!

khmm... 2012.06.20. 21:16:26

@Viktus és ebfül: pontosan így van!
Az lenne számukra a legnagyobb szörnyűség, ha a cigányok integrálódnának. Mert akkor odalenne a zsíros megélhetésük...

Abból élnek, hogy nyomorból nem engedik kikászálódni a cigányokat. :-(

Viktus 2012.06.20. 22:59:50

@khmm...:

Persze ezeket tudják irányítani:

"Éppen ezért tudom, hogy mennyi mindent adhatna például a sport az itt élő gyerekeknek. Ha lenne hol lekötni magukat, és nem a kábítószeren, a cigin, meg az alkoholon járna az eszük. Az itteni gyerekek már hatévesen rágyújtanak, ellopják rá a pénzt, megszerzik a cigit. "

www.heol.hu/heves/kozelet/hatevesek-de-ellopjak-a-penzt-cigire-448035

amor2000 2012.06.21. 08:54:03

Mohácsi kimehetne Anerikába és ha egy iskolai osztályban véletlenül csupa néger tanulókat látna - ami ott rengeteg helyen előfordul -, akkor perelje be azokat, de ezt a mi kis országunkat felejtse már el örökre. Sajnos a balliberális háttértámogatói nem nyugszanak a bőrükben !!! Javaslom a roma társadalomnak, hogy hozzon össze egy nagyszabású tüntetést Mohácsi ellen!

evil overlord (törölt) 2012.06.21. 12:01:57

@ebfül: A ballibiknek az utóbbi 22 évben mindig is ez volt a célja: nem az a fő cél, hogy az elmaradottat felhúzzák az átlag szintjére, hanem az, hogy az átlagot hozzáhülyítsék a hülyékhez/lustákhoz.
Bar ha jobban belegondolunk a magyarországi (magyarnak nehéz nevezni) baloldali hatalom mindig is az elitet nyírta hozzá az aljához.

GregDzsi 2012.06.21. 12:50:11

@evil overlord: bár ne lenne igazad. Az egész esélyegyenlőségesdiről mindig ez a Vonnegut novella jut eszembe:
mandiner.blog.hu/2010/07/18/harrison_bergeron_kurt_vonnegut_1961

evil overlord (törölt) 2012.06.21. 13:04:33

@GregDzsi: Igaza van, a jogvédők nagyrészének fordítva van bekötve az agya. Arról pedig elfeldkeznek (vagy azért mert hülyék, vagy a duplagondol miatt), hogy a "Szabadság, Egyenlőség, Testvériség" Szentháromság egyszerre nem állhat fenn.

tudi 2012.06.21. 18:05:54

Ahogy elnézem ezek sem lettek okosabbak, ott folytatják, ahol abbahagyták, tovább bontva a hidat a magyarok és cigányok között.

borzimorzi 2012.06.21. 19:21:38

Nincs valahol egy tökös cigány kisebbségi önkormi, amelyik beperelné végre ezeket a Mohácsi hisztérikákat? Gyakorlatilag az alapítványuk csorbítja a cigány gyermekek tanuláshoz való jogát is, meg a szüleik azon jogát is, hogy megválasszák a gyermekeiknek adandó nevelést. Agyrém.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.21. 21:27:18

@borzimorzi:

Bonyolultabb ez ennél. Ezek a "jogvédők" --- nem állítom, hogy mind, de a legtöbbjük --- úgy viselkednek a cigányokkal, mintha a "kegyuraik" volnának. Kapcsolataikra hivatkozva hatalmaskodnak felettük, aki velük jóban van, csak az kaphat ilyen-olyan alapítványi vagy kormányzati pénzt stb. A mezei cigány önkorm. vezetők, képviselők igyekeznek valamelyik országos "jogvédő", "érdekképviselő" személy vagy szervezet hűbéresévé válni (de azért lehetőleg minddel jóban is lenni), hogy csurranjon-cseppenjen és, hogy az megvédje őket.

Elképesztő történeteket hallottam cigányoktól: van olyan országos cigány nagyember, aki ha látogatásra érkezik hozzájuk, akkor "lakomával", válogatott italokkal és lánnyal kell kedveskedniük neki, hogy a kedvébe járjanak és a kegyeit elnyerjék...

ü
bbjnick

Pistol Pete Maravich 2012.06.21. 23:13:18

Börtönbe vagy Kanadába minddel!

ebfül 2012.06.22. 02:31:56

@evil overlord:

"az elitet nyírta hozzá az aljához"

Sajnos így van.

"Verd meg a pásztort, szétszéled a nyáj"

pierre bayle 2012.06.22. 13:22:41

Milyen szép dolog is a "spontán szegregáció"? Szerintem ez a megoldás a problémára: minden közösség szépen zárkózzon be és veszítse el a kulcsot. Gyönyörű konzervatív eszme, gratulálok srácok, jók vagytok!!! A jogvédők meg húzzanak a picsába az ócska egalitárius és aufklarer eszméikkel - vár minket a boldog középkor.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.22. 15:30:56

@pierre bayle:

Handabanda. Ha egy településen vagy településrészen minden iskolás magyar vagy cigány vagy piréz, akkor mi a teendő? Szüntessék meg a településen vagy a településrészen az iskolát? A s*ggarc jogvédőid ezért perelnek: inkább ne legyen iskola, ha nem lehet olyan, amilyen a direktívákban le van írva. (Sztálin csinálta így: mivel a marxizmus nem számolt a muzsikokkal, ezért hogy megvalósíthassa a marxi elveket, kiirtandónak minősítette a parasztságot.) Erőszakkal telepítsenek be iskoláskorú gyerekekkel rendelkező magyar vagy cigány vagy piréz családokat? H*lye vagy?

ü
bbjnick

evil overlord (törölt) 2012.06.22. 21:23:42

@bbjnick: Nem tudom miért csodálkozik, segghülye állibikről van szó. Elődeik ezt már eljátszották az amiknál: en.wikipedia.org/wiki/Desegregation_busing_in_the_United_States

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.23. 11:45:38

fidesz és mszp között nincs gyakorlati különbség, ez a mohácsi is bizonyítja, hogy még élhet (a szervezete)

Gunboat-Diplomat 2015.04.21. 14:55:08

@pierre bayle:

Egalitárius eszmék és Mohácsi Erzsébet ?!?

Te találkoztál valaha vele?

pitcairn (törölt) 2015.04.21. 15:05:36

@pierre bayle:

és az erőszakos asszimiláció (oh pardon "integráció"...) mennyivel szebb?
süti beállítások módosítása